Iesācēja hawker piezīmes. Piezīme numurs 1. Ievada praktiskā nodarbība

20 Janvāri 2020 Ceļošanas laiks: no 30 Septembris 2018 ieslēgts 04 Oktobris 2018
Reputācija: +4847.5
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Vorobeič ikovi ir sasnieguš i Prā gu. Beidzot!

Es nekad neesmu saņ ē mis cimdus skā rienekrā niem : ))

Š is ir pats pirmais brauciens uz Prā gu. Gatavojā mies (paldies internetam! ), bet tomē r bija daž as kļ ū das. Nemeklē jiet š ajā tekstā skaidrus ieteikumus vai marš rutu piemē rus. Un tā kā par Prā gu ir rakstī ts un pā rrakstī ts, tad diez vai kā ds te kaut ko jaunu atradī s. Tā s drī zā k ir piemiņ as lietas man mī ļ ajam un ziņ ojumam draugiem un paziņ ā m, kuriem vienkā rš i ir slinkums pā rstā stī t vienu un to paš u. Un tad es iemetu saiti - lasī t : )). No praktiskā noderī guma, iespē jams, saites uz objektu vietnē m.

Tas bija sen — 2018.  gada oktobrī . Tā pē c, ja ir norā dī ti kā di skaitliski dati, tad par to.

1.  piezī me. Ievadprakse

Prā ga! ! ! Ak, š ī Prā ga…


Mū su draugi un paziņ as un pat daž i radinieki (mū su provinč u strā dnieku-zemnieku ģ imenē ā rzemē s vienkā rš i uzskata par pilnī gi nemierī gu pā ri) ir bijuš i Prā gā , bet mē s joprojā m nevaram tur nokļ ū t. Uzņ ē mumos kļ uva gandrī z neveikli, apspriež ot č ehu alus un stilba nopelnus. Nē , tas tā nedarbosies! Ir pienā cis laiks mums Prā gā iedzert labu alu : ))

Bija brī niš ķ ī gs notikums – mana vī ra jubileja, kuru tika nolemts pavadī t, dzerot Prā gas krogos. Prā gā nokļ uvā m un ā rā nokļ uvā m caur Karlovi Vari, par ko man brī numainā kā rtā izdevā s uzrakstī t atsauksmi "Karlovi Vari tranzī tā ".

Un te mē s esam Prā gā , Florensas autoostā . Pulkstens devī tajā vakarā . Tumš s. Esam jau noguruš i un nedaudz kropli. Dodamies lejā uz metro. Nav izrakstī š anā s. Turniketu nav. Un pilnī gi viss ir pilnī gi mierī gi kaut kā bez biļ etē m. Nu taisni, kaut kā ds komunistu brī nums! Kā pē c mē s neejam ar visiem : )). Bet nē , mē s lasā m par briesmī giem kontrolieriem un lieliem naudas sodiem. Jā , tieš ā m, vē lā k mē s tos redzē jā m vairā kas reizes un vē rojā m, cik precī zi viņ i no pū ļ a ķ ē ra “zaķ us”.

Mū su aprē ķ ins bija š ā ds: mē s bijā m pilsē tā trī sarpus dienas, neskaitot š o vakaru. Iegā dā simies ceļ ojuma karti trī s dienā m no rī ta par 310 kronā m, tā sā k darboties no pirmā s validā cijas brī ž a, un vē l nav zinā ms, kad to izdarī sim. Tā tad mē s varam diezgan satikties lī dz izbraukš anas brī dim ceturtajā dienā . Un tagad mums jā dabū vienreizē jā s biļ etes par 24 kronā m. Protams, mē s jau zinā jā m, ka vajadzē tu kaut kā das sī knaudas, lai iegā dā tos automā tā vienreizē jo biļ eti, jo automā ts naudiņ as nedod, bet nevarē jā m iedomā ties, ka š o sī kumu bū s grū ti dabū t rokā s. Visur veikalos un kioskos bija atzī mes, ka maiņ a nav veikta. Un autoostas biļ eš u kase tika liegta. Man bija jā pē rk atkritumi veikalā autoostā , neatceros ko, bet atceros, ka tas likā s ļ oti dā rgi. Vē lā k vienā no metro stacijā m satikā m biļ eš u automā tu, kurā varē ja norē ķ inā ties ar karti, un tur ir ē dienkarte krievu valodā . Gribē tos ticē t, ka š ā ds tehnikas brī nums izplatī sies uz visā m stacijā m.


Un nā kamajā rī tā mē s jau nopirkā m ceļ ojumu kartes avī ž u kioskā pie metro ieejas, un ar tā m mums pietika, lī dz izbraucā m no pilsē tas. Ak, te bija jocī ga situā cija: vī rs sā ka angļ u valodai lī dzī gu runu ar pā rdevē ju. Viņ š uzmanī gi klausī jā s, netraucē ja, pacietī gi gaidī ja pauzes starp vā rdiem (nu, kā pie velna) un atbildē ja...vistī rā kajā krievu valodā : "Jā , labrī t, puiš i!...".

Jautri auskari no tā , kas bija. . .

Par naudu. Kaut kur viņ i maksā ja ar karti, kad nauda beidzā s, bet mū su bankas kurss nebija ī paš i iepriecinoš s. Jā , un nereti bija iestā des, kur uzreiz brī dinā ja, ka š odien sabojā jies terminā lis, un maksā jums bija tikai skaidrā naudā . Vadoties pē c daudziem tieš saistes ieteikumiem, mē s devā mies pie tā sauktajiem "arā bu" apmainī tā jiem pret Č ehijas kronā m. Bet pat tur tas nav tik vienkā rš i. Politisko ieslodzī to ielā (Politickych veznu) vienā no š iem procentiem viņ i vē lē jā s iemaksā t par 30% mazā k no deklarē tā kursa. Bet mū s paglā ba tas, ka vī ram nebija laika parakstī t papī rī ti, kamē r nesaskaitī ja naudu. Vai varbū t arā bu aiz stikla pā rliecinā ja mierī gais sarunas tonis, tač u ar raustoš ā m acī m, angļ u-č ehu-krievu runas sajaukumā , kas piesā tinā ts ar neliterā riem izteicieniem (č ukstus, lai gan skaļ i). Mē s nedaudz sastrī dē jā mies, bet ebreji atgriezā s. Bet puiš i stā vē ja netā lu, mē ģ inā ja izsaukt policiju, viņ i parakstī ja kvī ti. . . Kopumā mē s mainī jā mies par labu likmi un bez slē ptā m maksā m tajā paš ā ielā netā lu. Un zī me tika izstrā dā ta tā dā paš ā veidā , kā viens birojs. Nu labi. . .

Biež i ieteikumos par braucienu uz Prā gu viņ i raksta "pieprasa parā dī t saņ emto summu kalkulatorā ", un tā ir taisnī ba. Ja uz tavu jautā jumu saka, cik kronu es saņ emš u par tik eiro/rubļ iem/tugrikiem, iebā ž tablo ar likmi, tad tu noteikti tik daudz nesaņ emsi : )). Ja viņ i sastā da summu kalkulatorā , tā ir. Pā rbaudī ts! Uz sevi : )). Š ķ iet, ka Č ehijas valdī ba plā noja atjaunot kā rtī bu birž as sektorā lī dz 2019.  gada pavasarim. Tā pē c ļ oti iespē jams, ka mani š ausmu stā sti vairs nav aktuā li.


Mū su atraš anā s vieta Prā gā tika izvē lē ta viesnī ca La Fenice 3 *, kas atrodas trī s minū š u gā jiena attā lumā no Jiriho z Podebrad metro stacijas izejas uz zaļ ā s lī nijas, tas ir Vinohrady rajons, kas ietilpst pilsē tas administratī vajā daļ ā lī dz Prā gai 2. Ar viesnī cu bijā m diezgan apmierinā ti. Vairā k par to varat lasī t atseviš ķ ā pā rskatā .

Viesnī ca La Fenice 3*

Kā audiogidu mē s izmantojā m iepriekš lejupielā dē tas ekskursijas tā lruņ u aplikā cijā izi. TRAVEL. Vienī gais, ka mana vecā "spī tī gā " kopija kategoriski atteicā s to darī t. Tā pē c mē s ar vī ru daž kā rt bijā m savienoti ar vienas ķ ē des austiņ ā m starp sevi un viņ a viedtā lruni, bet vienu reizi mē s bijā m vismaz sadevuš ies rokā s, gandrī z apskā vuš ies : )). Š ā dā situā cijā palī dzē tu bezvadu austiņ as, tač u ikdienā tā s mums nav ī sti vajadzī gas. Bet, iespē jams, ir pienā cis laiks kaut ko nopirkt bē rniem un pē c tam to nomā t. Viņ iem ļ oti patī k š is bizness (ī rē no viņ iem) : )).

Piezī me Nr. 2. Mitrā Prā ga

Piezī me Nr.  3. Pastkarte Prā gā

Piezī me Nr. 4. Prā ga ir prā tam nesaprotama

Piezī me Nr. 5. Holesterī na-alkoholiskā Prā ga

Piezī me Nr.  6. Prā gas zooloģ iskais dā rzs

Piezī me Nr. 7. Kauls

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Веселенькие серьги из того, что было...
Отель La Fenice 3*
Так и не обзавелась перчатками для сенсорных экранов :))
komentāri (12) Atstājiet savu komentāru
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums