Morāvijas kaklarota. Olomouc

21 Jūnijs 2020 Ceļošanas laiks: no 12 Jūlija 2019 ieslēgts 16 Jūlija 2019
Reputācija: +5059.5
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Mans stā sts par Morā viju izraisī ja interesi, tā pē c nolē mu uzrakstī t nedaudz par pē rļ u ā du, sniedzot praktisku informā ciju.

Tā tad, Olomouc. Esot Olomoucā , atcerē jos Minhenes moto, Olomouc, tā pat kā Minhene, mī lu tevi. Mazs, kompakts, ē rts cilvē kiem.

Patī kami, ka tū ristus cenš as piesaistī t ne tikai Ololmutai, bet arī reģ ionam. Tū ristu ir maz, pā rsvarā č ehi. Tur pā rsvarā strā dā un mā cā s mū su tautieš i. Komentā ros pie pē dē jā stā sta, ko rakstī ju par Olomouc reģ iona karti. Manā praksē rets gadī jums, kad tieš ā m ē rts tū risma produkts ietaupa un dod iespē ju interesanti pavadī t stundu Olomoucas reģ ionā . Es pē kš ņ i savā dzī vē nopirku tū ristu karti. Pirmā bija Stokholmā .

Olomouc region Card dod iespē ju bez maksas vai ar atlaidi apmeklē t daž ā dus objektus - muzejus, pilis, zoodā rzus, ū dens parkus utt.


, kā arī atlaides atseviš ķ ā s viesnī cā s, restorā nos, kafejnī cā s, bezmaksas braukš anai sabiedriskajā transportā . Programmas dalī bnieks bija arī viesnī ca, kurā viņ i dzī voja, ja viņ i rezervē tu tieš i nevis caur Booking, tad saņ emtu atlaidi 10 vai 15 procentus, neatceros. Olomouc region Card vietne - http:// www. olomoucregioncard. cz / en /. Visas piecas dienas Olomoucā bija maksimā li piesaistī tas Olomouc reģ iona kartei, ar iespē jā m, kur karte nodroš ina bezmaksas ieeju. Karte atmaksā jā s divas reizes.

Olomoucas tū risma centra vietnē ir daudz informā cijas - https:// tū risms. olomouc. eu / tū risms / informā cijas centrs / ru, informatī vie materiā li lejupielā dei - https:// tū risms. olomouc. eu / tū risms / reklā mas materiā li / ua

Viņ i dzī voja viesnī cā Palá c (https://www. hotelpalac. cz /). Viesnī ca skaista, iesaku. Lieliska atraš anā s vieta. No vienas puses jau pilsē tas vē sturiskajā daļ ā , no otras netā lu no divā m tramvaja pieturā m, lī dz vilciena stacijai lī dz 10 minū tē m ar tramvaju, lī dz autoostai vē l nedaudz. Piecas naktis diviem ar brokastī m maksā ja 315 eiro.

Telpā ir pilna virtuves zona, ar pilnu piederumu komplektu, ieskaitot pannas un mazgā š anas lī dzekļ us, ja ir vē lē š anā s, varat gatavot pats. Ļ oti laba skaņ as izolā cija.

/>

Ir numuri ar skatu uz Sv. Wenceslas, bet es saprotu, ka ir dā rgā ki cipari. Mū sē jie izgā ja ā rā ar tramvajiem. Nekā da ī paš a trokš ņ a nebija. Netā lu no pretē jā s mā jas, tieš i mū su stā va lī menī , vairā kus vakarus tika filmē tas filmas, prož ektori, kameras dzī voklī un uz torņ iem no ielas.

Pā rsvarā ē dā m Svatová clavský pivovar (https:// svatovaclavsky-pivovar. cz /), viņ š bija mums blakus, garš ī gs alus un ē diens. Tiem, kas vē las tajos alus spa.

Mē s joprojā m atradā mies Potrefena Husa, netā lu no Horní ná mestí , un paē dā m lieliskas pusdienas. Negaidī ti man alus bija ne tikai Staroprapen.

Reiz mē s vakariņ ojā m Minipivovar Riegrovka (https:// www. riegrovka. eu /). Tas ir sadalī ts divā s daļ ā s. Pirmajā stā vā ir jauks alus darī tavas restorā ns. Mū su kartei bija atlaide.

Ar programmu Olomoucā viss bija vienkā rš i un vienlaikus sarež ģ ī ti.


Pilsē tā ir daudz daž ā du objektu, kurus vē rts apmeklē t. Pilsē tā ir iekļ auta UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā Svē tā s Trī svienī bas kolonna. Tač u laika prognoze mums solī ja pirmā s divas Olomoucas dienas lietus, un no diezgan spē cī ga pirmajā dienā lī dz ļ oti spē cī gam otrajā dienā . Bija cerī ba, ka ī stermiņ a prognoze mainī sies. Nā kamajā dienā mums bija plā ns pamest Olomoucu no rī ta un zoodā rzu pē cpusdienā . Tā pē c otrajā dienā bija plā ns B - Olomouc, muzeji, iepirkš anā s utt. , galvenais pie tramvaja pieturā m un zem jumta.

Olomoucā ieradā mies pulksten 5.30. Stacijas mā jaslapā mums solī ja iespē ju stacijā visu diennakti iegā dā ties Olomouc region Card, tač u izrā dī jā s, ka tas nav tik vienkā rš i. Tā pē c braucamie tika nopirkti. Mē s devā mies uz viesnī cu atstā t mantas. Viesnī ca iegā dā jā s Olomouc reģ iona karti. Un mē s devā mies pastaigā pa pilsē tu, pamostoties lī dz lietum.

/>

/>

Vispirms uzkā pa Sv.

Vē l bija ļ oti agrs, bet katedrā le jau bija atvē rta un viņ i gatavojā s dievkalpojumam. Viņ i iegā ja un skatī jā s, viņ i gribē ja kā du dienu atgriezties, bet viņ i neatgriezā s.

/>

Blakus katedrā lei atrodas Arhibī skapa muzejs (tī mekļ a vietne www. muo. cz), kur viņ i arī neatgriezā s.

Pē c tam mē s devā mies uz centru uz Horní ná mestí , kur atrodas Svē tā s Trī svienī bas kolonna un Olomouc Chimes. Izrā dī jā s, ka tiek restaurē ti zvani, daudzas katedrā les arī . Vispā r, ja atkal nonā kš u Olomoucā , ir ko redzē t. Devos uz Dolní ná mestí . Vairums apskates objektu atrodas š ajos laukumos, bet lī dz tur nokļ ū sti, ir arī ko redzē t.

/>

/>

/>

/>

/>

/>

/>

/>

/>

/>

/>

/>

/>

/>

/>

/>

/>

/>

/>

/>

/>

/>

/>

Un tad sā ka lī t un bija kā di 10 no rī ta, mē s devā mies paslē pties no lietus muzejā . Tie atradā s Arhibī skapa pilī un Modernā s mā kslas muzejā .

Arhibī skapa pils (http://www. arcibiskupskypalac. cz / en /) ir ļ oti pieticī ga salī dzinā jumā ar lī dzī gu Krimrzos. Bet vispā rē jai idejai stundu un sliktu laikapstā kļ u klā tbū tnē varat doties. Ja neesat muzeju cienī tā js un dodaties uz Krimrzy, varat to izlaist. Strā dā pirmdienā s.

/>

Tad devā mies uz Laikmetī gā s mā kslas muzeju (https:// www. muo. cz /), lietus jau bija stiprs, š is muzejs bija tuvā k nekā Arhibī skapa muzejs. Ja jums patī k modernā mā ksla, jums tā patiks. Daudzas izstā des daž ā dos ž anros. Jū s varat uzkā pt uz stikla torņ a uz jumta un apskatī t Olomouc.

/>

/>

/>


Un tad bija 14:00, un jū s varē jā t atgriezties viesnī cā , lai norē ķ inā tos. Mazliet atpū sties. Lietus tikko bija beidzies, un mē s turpinā jā m savu pastaigu pa jau pazī stamajā m ielā m un laukumiem un nokā pā m uz vienu Botā niskā dā rza daļ u. No Botā niskā dā rza nevajadzē tu gaidī t neko iespaidī gu, tikai parku.

/>

/>

/>

/>

/>

/>

/>

Tad vē l vienu dienu pavadī jā m Olomoucā.

Bija pirmdiena, nolē mā m atpū sties, lai gan plā ni dienai bija grandiozi. Tač u uzvarē ja vē lā s brokastis, laiskas pastaigas un iepirkš anā s.

/>

/>

/>

/>

/>

Š ī ir tā Botā niskā dā rza daļ a, kurā atrodas ziemas dā rzs:

/>

/>

/>

Ko darī t Olomoucā ? Atrodiet visas strū klakas.

Atrodiet visas mā jas zī mes. Palī dzī bas karte.

/>

/>

Te bū s festivā ls teā tra apmeklē tā jiem, bet es saprotu, ka jebkurš festivā ls ir mā jokļ a un cenu problē ma.

Kopumā man patika Olomouc. Laba ideja nedē ļ as nogales ceļ ojumam, it ī paš i, ja dzī vojat netā lu no robež as.

Tulkots automātiski no ukraiņu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Архієпископський палац
Фонтан Тритонів
Array
Array
Array
Līdzīgi stāsti
komentāri (10) Atstājiet savu komentāru
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums