Čehijas pilis. Romāns piecās daļās ar prologu un epilogu.

05 Jūlija 2018 Ceļošanas laiks: no 14 Jūnijs 2018 ieslēgts 25 Jūnijs 2018
Reputācija: +1959
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

2. daļ a. No Morā vijas lī dz Dienvidbohē mijai.

Prologs š eit https://www.turpravda.com/cz/blog-324562.html">turpravda. com/cz/blog-324562.html

1.  daļ a š eit https://www.turpravda.com/cz/blog-325037.html">turpravda. com/cz/blog-325037.html

Atvadī juš ies no mū su dzī vokļ a viesmī lī gā s saimnieces, mē s devā mies uz nā kamo mū su marš ruta bā zes punktu - Ceske Budejovice.

Mē s nemaz negribē jā m doties prom, mums ļ oti patika mū su saimnieces organizē tā s brokastis. (Kam bū s interesanti, rakstiet personī gi, iedoš u koordinā tes). Kad es tos rezervē ju, es biju pā rsteigts, ka mā jokļ a cenā bija iekļ autas brokastis. Un bija rakstī ts: "Brokastis - bufete. " Kas var bū t dzī vokļ os "bufete"? Un turklā t atsauksmes nebija. Bet kā saka: "Kas neriskē - tas nedzer š ampanieti. " Un es neuzminē ju. Kad iekā rtojā mies un atvē rā m ledusskapi. Opachki, un tos produktus, ko nopirkā m pa ceļ am, nav kur likt. Š eit bija gandrī z viss, ko parasti piedā vā viesnī cā s brokastī s.


Jogurts, piens, skā bs krē jums, pastē te, sviests, daž ā da veida desiņ as un sieri un daudz kas cits. Tā ds deserts kā "tiramisu" ar avenē m nav slavē jams. Turklā t virtuvē bija makaroni, rī si, auzu pā rslas, musli, divu veidu kafija (š ķ ī stoš ā un kafijas automā tam pagatavota), kakao, vairā ku veidu tē ja, saulespuķ u eļ ļ a, etiķ is, maize, es neatceros, kas vē l. Patiesī bā kā mā jā s savā virtuvē . Tas palika no rī ta, kurš gribē tu kaut ko nolikt uz galda un ē st. Mums bija arī sagaidī š anas kū ka (arī ļ oti garš ī ga : ). Un no rī ta aiz durvī m saimniece mums atstā ja veselu kalnu svaigu smalkmaizī š u. Kopumā viss: no dzī vokļ u dizaina lī dz nelielam zaļ am pagalmam ir lieliski pā rdomā ts.

Bet uz priekš u jauniem piedzī vojumiem. Mū su ceļ š veda uz pasakaino pilsē tiņ u ar leļ ļ u mā jā m - Telc (Telc). Š o pilsē tu sauc arī par "Morā vijas Venē ciju". Neliels, tikai 25 kv. km.

, viņ u (vecpilsē tu) no visā m pusē m ieskauj ezers, upe un aizsardzī bas kanā li. Un viņ u ū deņ os atspoguļ ojas skaistā Telč as renesanses pils.

Pilsē tas galvenais laukums nevienu neatstā s vienaldzī gu. Katras mā jas fasā de izceļ as ar unikā lu apdari. Nav vienā du! Kā pasaku multfilmā par rū ķ iem. Gribu piebilst, ka pilsē ta ne vienmē r izskatī jā s š ā di. Lī dz 14. gadsimtam tā bija pilnī bā koka, un ugunsgrē ka rezultā tā , un tajos laikos ugunsgrē ki bija pilsē tu posts, tas nodega lī dz pamatiem. Un kā skaists fē nikss viņ š atdzima no pelniem.

Pils vē sture ir ļ oti lī dzī ga daudzu Č ehijas Republikas piļ u vē sturei. Vispirms bija gotiskā pils, kas, pateicoties savai labvē lī gajai atraš anā s vietai, pasargā ja iedzī votā jus no ienaidniekiem.

Pienā ca klusā ki laiki, un pils pieauga. Lī dz viens no ī paš niekiem pē c Itā lijas ceļ ojuma uzsā ka rekonstrukciju un pā rbū vi tolaik modē renesanses stilā . Ne jau man vienī gajam patī k Itā lija : )))

Es uzkā pu Rā tsnama tornī (pā rsteidzoš i, bija pirmdiena, tornis bija atvē rts), no kura paveras elpu aizraujoš s skats uz pilsē tu. Un, lai arī vē sturiskā daļ a ir maza, tā kaut kā nostā jas, proti, nesteidzī gā m pastaigā m. Kad negribas nekur steigties, bet vienkā rš i baudī t garā m ejoš o tū ristu apceri pie kafijas tases vai auksta alus glā zes.

Torņ a zvanu tornis

Bet Dienvidbohē mija jau gaidī ja, lai mū s uzņ emtu savā s rokā s.

Un nā kamā pils un Jindrichuv Hradec pilsē ta.


Izlasiet augstā k pils vē sturi: vispirms bija tornis, tad gotiskā pils, tad ī paš nieks devā s uz Itā liju, un rezultā ts ir tā ds pats - renesanses stila pils : ))) Bet tas ir skaisti - sasodī ts tas! Ak, es aizmirsu, bija ugunsgrē ks. Lielā kā daļ a pils nodega. Daļ a telpu restaurē ta 19. gadsimta 40. gados. Un visbeidzot pils tika atjaunota 20. gadsimta beigā s.

Uzmanī bu piesaista Melnais tornis, kas palicis no gotiskā s pils un ugunsgrē kā nenodega. Tā tika uzcelta 1220.  gadā .

16. gadsimtā pils mazajā dā rzā tika uzcelts mū zikas paviljons — Rondels.

Iekš ā ir interesanta manierisma stila apdare.

Palū kojā s pa logu — pirmdiena — "ko tu bū tu bijis labs? " Tač u priecā jā mies, ka atš ķ irī bā no Bitova varē ja ieiet pils pagalmos.

Treš o pils pagalmu rotā skaistas arkā des.

Pils aku rotā tik "priecī gs" daudzkrā sains 17. gadsimta sā kuma rež ģ is.

Pati pilsē ta arī ir diezgan interesanta. Daudz vecu ē ku.

Dzī vojoš u mitrumu meklē jot (nu, pirmdien - kā pē c tur muzeji - puse bā ru slē gti) uzgā jā m (tī š ā m - noteikti nebū tu atraduš i) 15. meridiā nu, kas iet cauri Jindrichuv Hradec.

Un pilsē ta ir slavena arī ar savu absinta rū pnī cu. Kas nezina, kas tas ir - lasiet Osku Vaildu vai Remarku : ))

Rezumē jums - š ai pilsē tai, ja apmeklē jat arī pils iekš telpas, jā atvē l laiks vismaz pusei dienas, un, ja ir absinta degustā cija, labā k pā rnakš ņ ot.

Mazliet noguruš i un pilnī gi prā tī gi (man riebjas VISAS pirmdienas) devā mies uz kū rortpilsē tu Trebonu. Mū su plā nos tā nebija, bet trase tai iet cauri, kā pē c gan neapstā ties un nepaskatī ties.

Pilsē ta tika uzcelta kū dras purvu vietā . Kū dras dū ņ as vannu un ietī š anas veidā izmanto locī tavu, mugurkaula slimī bu, reimatisma, artrī ta, podagras un pē coperā cijas stā vokļ u ā rstē š anai. Paš u pilsē tu ieskauj daudz ū denskrā tuvju un tā pē c to dē vē arī par "ezeru pilsē tu". Un kur ezeri, tur zivis. Daudzi pilsē tas restorā ni piedā vā ē dienus no Trebonas karpas.

Nu kas gan tā par pilsē tu bez pils renesanses stilā : )).

Skaists angļ u parks pils teritorijā aicina pastaigā ties pē c labsajū tas procedū rā m un karpu dzerš anas ar vietē jo alu. Kopsavilkums: tas ir interesantā ks kā spa ā rstniecī bas objekts, nevis tū rists.

Izā rstē jiet iedzī votā ju slā pes


“Visi ceļ i ved uz Romu. Tā dā paš ā veidā visi ceļ i ved uz Č eské Budě jovice. Labais karavī rs Š veiks par to bija dziļ i pā rliecinā ts” (J. Haš eks) Un mē s, tā pat kā slavenais Š veiks, ar mazā m svī triņ ā m sasniedzā m Ceskes Budejovicus. Ar ko vē l š ī pilsē ta ir slavena, ir Budweiser alus dzimtene.

Pilsē ta tika dibinā ta 1265.  gadā . toreizē jais Bohē mijas karalis.

Tai bija ļ oti izdevī ga atraš anā s vieta transporta ceļ u krustojumā , kā arī karaliskā s pilsē tas statuss. Pateicoties tam, viņ š ā tri attī stī jā s un kļ uva bagā ts. 16. gadsimtā š eit sā ka iegū t sudraba ieguvi un monē tu kalš anu. Š ajā periodā pilsē ta ir apbū vē ta ar renesanses stila mā jā m. Tomē r 1641. gada ugunsgrē ka laikā . lielā kā daļ a mā ju tika iznī cinā tas. Vairā kus gadu desmitus turpinā jā s pilsē tas atjaunoš ana. Parā dī jā s baroka nami. Š ajā laika posmā pilsē tas centrā lajā laukumā tika uzstā dī ta strū klaka "Samsons", kas ir viens no pilsē tas simboliem.

Rā tsnams rā tslaukumā tika uzcelts 1727. –1730.  gadā . ar trim torņ iem un statujā m, kas pā rstā v č etrus pilsoniskos tikumus: taisnī gumu, drosmi, gudrī bu un piesardzī bu. Uzmanī bu vē rš Melnais tornis – gotikas-renesanses stila zvanu tornis ar 72 m augstumu.

Un š ajā laukumā atrodas “pazudinā tais akmens” (piecš ķ autņ u akmens ar reljefu krustu), saskaņ ā ar leģ endu, š is akmens š eit atrodas kopš.16. gadsimta. Viņ i saka, ka š eit bija nā vessoda vieta, un tas, kurš uzkā ps uz š ī akmens pē c pulksten 22:00, visu nakti klī st pa pilsē tu un mā jā s tiks tikai no rī ta. Domā ju, ka par nā vessoda izpildes vietu ir neskaidrs, bet dzeramo vietu skaits rajonā tieš ā m liks “netiklē ties” lī dz rī tam.

Jū s netiksiet mā jā s, kamē r nebū siet nobaudī jis visu alu

Turpinā jums https://www.turpravda.com/cz/blog-328102.html">turpravda. com/cz/blog-328102.html

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Колокольня башни
Лечение жажды у населения
Пока все пивко не продегустируешь - домой не попадешь
Līdzīgi stāsti
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums