Lieliskas brīvdienas Kiprā

20 Oktobris 2019 Ceļošanas laiks: no 10 Oktobris 2019 ieslēgts 15 Oktobris 2019
Reputācija: +36.5
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Ir vairā ki iemesli, kā pē c rudenī apmeklē t Kipru. Pirmkā rt, nav svelmains karstums (vasarā mums paš iem pietiek). Otrkā rt, cenas un tū ristu pieplū dums ir mazā ks. Un turklā t š is ir tā ds veids, kā nedaudz paildzinā t vasaru, kad visi mā jā s salst, gaidot apkures sezonu).

Mē s izvē lē jā mies Panas Village Holiday Aijanapā vairā ku iemeslu dē ļ :

1. Cenas un kvalitā tes attiecī bas ziņ ā viesnī ca ir visoptimā lā kā , un nenož ē lojam, ka izvē lē jā mies to (apraksts atseviš ķ i).

2. Reģ ionā ir ko redzē t, kur doties, ja pludmales brī vdienas ir noguruš as.

3. Pilsē tā ir vairā kas uzmanī bas vē rtas pludmales.

Tā tad mū su atvaļ inā jums izrā dī jā s diezgan ī ss - tikai 5 dienas/naktis, visiem nebija laika, bet centā s izmantot š ī s dienas maksimā li.


Pirmajā dienā pē c apmetnes, protams, devā mies izlū kgā jienā , meklē jot tuvā kā s pludmales. Viesnī cai nav savas (tā pat kā visiem), tač u tas nav svarī gi, jo ieeja visā s pludmalē s ir bez maksas, un sauļ oš anā s krē sli un saulessargi visur maksā vienā di (2.5 eiro dienā ). Viesnī cas apkā rtnē krasts ir akmeņ ains, ieieš ana ū denī ir ne tikai neē rta, bet pat bī stama. Tuvā kā smilš u pludmale - Pernera - atrodas 5 minū š u attā lumā , pa skaistu promenā des taku. Jū ra ir ļ oti tī ra, bet sā ļ a, pat ja nirst ar aizvē rtā m acī m, tā grauž acis.

Tā lā k aiz raga skaistā lī cī atrodas Sandy Bay Beach, lai gan ū dens tur nav tik tī rs. Ja dodaties tā lā k - slavenā Nissi pludmale, kurā.3 reizes nedē ļ ā ir bā rs ar putojoš u diskotē ku. Ū dens tur ir tī rs, ļ oti ilgi bū s jā iet jū rā . Ja dodaties pretē jā virzienā no viesnī cas, aiz ostas bū s Pantahou pludmale, diezgan gara, bet ū dens tur nav tik tī rs. Visas pludmales ir aprī kotas ar tualetē m, duš ā m, ģ ē rbtuvē m, viss salī dzinoš i tī rs, bez maksas, izņ emot minē tos sauļ oš anā s krē slus.

Vakaros ir patī kami pastaigā ties pa Ayia Napa galveno ielu ar bā riem un veikaliem. Ir atrakciju parks, bet mē s pie tā neapstā jā mies, mums tā ds ir. Pilsē tā ir arī klosteris, kur var doties pa dienu, un jū ras muzejs, kur mums neieteica doties - nav ko redzē t. Ir gan skulptū ru parks, gan kaktusu parks - tiem, kas dzī vo tuvumā vai gaudo no dī kdienā m, citā di es tur speciā li neietu. Nejauš i mū su atpū tas dienā s atklā jā m viduslaiku festivā lu. Arī kā iespē ja, sava veida izklaide. Vakaros parkā pie klostera notiek koncerti, notiek kostī mu gā jieni. Bet tā ir arī taisnī ba, amatierim acī mredzot visi š ā di pasā kumi tiek rī koti, lai piesaistī tu tū ristus.

Runā jot par iepirkš anos, ir vairā ki pā rtikas veikali, es nevaru izcelt kaut ko labā ku cenu ziņ ā . Vī nu tur ir jē ga pirkt - lē tā kais no 2.80 eiro pudele, un pulvera nav. Novē rtē jā m, cik var tē rē t lidmaš ī nā , pā rē jais - pusdienā m nopirkā m pā rtiku (viesnī ca bez pusdienā m), ū deni pudelē s (no krā na labā k nedzert), neko vairā k. Š ī ir vieta, kur izdevī gi iepirkties.

Nā kamajā brī vajā dienā nolē mā m doties uz Greko ragu, kas atrodas 10 km no pilsē tas. Turklā t viņ i plā noja to darī t ar nomas velosipē diem, tač u tas neizdevā s, jo baidī jā s par visu ģ imenes locekļ u fiziskajā m iespē jā m.


Attiecī bā uz velosipē du nomu: nomas punktu ir daudz, cenas ir no 7 lī dz 10 eiro dienā , un vai ir jā precizē ? ko viņ i saprot ar dienu - dienu vai no 9 lī dz 18. Viesnī cā bija ī res punkts, par 8 eiro, bet kvalitā te un izvē le atstā ja ko vē lē ties, tā pē c labā k doties apskatī ties pilsē tu. Auto ī re - no 30 eiro + apdroš inā š ana + benzī ns, lai katrs izlemj? kas ir ē rtā k. Daž iem tā var š ķ ist kreisā s puses satiksmes problē ma (man tā bū tu reā la problē ma, it ī paš i krustojumu š ķ ē rsoš anas ziņ ā ). Starp citu, Aijanapā un pat starp kaimiņ u pilsē tā m ir daudz veloceliņ u, varē tu teikt, riteņ braucē ja paradī ze, bet biež ā k tā di 3 riteņ u hoverbordi ar sē dekli (nezinu kā tos sauc) braukt uz tiem. Tie maksā.10 eiro par 2 stundā m, tā ds prieks.

Mē s braucā m ar autobusu. Nr. 101 iet caur Ayia Napa, Protaras, Paralimni. Viņ š atgriež as ar numuru 102. Brauciena cena 1.5 eiro, cena ir adekvā ta, ņ emot vē rā , ka kursē starp pilsē tā m. Autobusi ir tī ri un aprī koti ar gaisa kondicionē tā ju. Greko ragā mē s pastaigā jā mies zem dedzinoš as saules, uzņ ē mā m daž as fotogrā fijas. Godī gi sakot, vienu reizi to var redzē t, bet tur nav daudz ko darī t.

Mū su izš ķ irī gā kais solis atvaļ inā jumā  — mē s devā mies ekskursijā no viesnī cas gida (ar tū roperatora Join Up starpniecī bu), ko sauc par "Kipras sirdi". Varbū t aizrā vā mies, nedaudz pā rmaksā jot par ielu aģ entū rā m (pieauguš ajiem - 65 eiro, bē rniem - 40 eiro), bet tas bija tā vē rts. Ekskursija ilga veselu dienu un ietvē ra sekojoš o:

Izbraukš ana no Aijanapas, š ķ ē rsojot Larnaku, Nikosijā . Gids Alekss stā sta daudz interesanta, it ī paš i par turku okupā ciju (autobuss brauc gar demilitarizē tā s zonas robež u), tas viss aizkustina dvē seli. Visas ekskursijas laikā no gida uzzinā jā m daudz interesanta, savienojumā ar jokiem viņ š padarī ja ekskursiju neaizmirstamu, tā pē c es viņ u ļ oti cienu. Nā kamā pietura ciematā , var redzē t, kā dzī vo parastie Kipras grieķ i, tad piestā jam pie Troodos kalniem. Skaistumu grū ti aprakstī t, braucam pa kalnu serpentī niem. Nā kamā pietura ir Kikos klosteris starp kalniem. Ir ko redzē t, ir baznī ca ar brī numainā m ikonā m, relikvijā m. Tā lā k - pusdienas kafejnī cā , arī starp kalniem. Ž ē l, ka bija maz laika pastaigā ties un elpot kalnu skujkoku mež ā .


Tā lā k — vī na degustā cija vī na darī tavā . Bet viss noritē ja ļ oti ā tri, saimnieks ekskursiju grupas izlaida cauri kā pa konveijera lenti, lai gan izmē ģ inā ja 5 veidu vī nus, daž i iegā dā jā s. Tā lā k - Grieķ ijas ciemata Omodos apmeklē jums ar visu atribū tiku: š aurā m ieliņ ā m, tavernā m, kurā s iekš ā dzied un dzer grieķ i, baznī ca. Bet smarž oja pē c kaut kā tū ristiska, lai gan neslē pš u - viss izskatī jā s ļ oti atmosfē riski. Nā kamā pietura bija pludmales apmeklē jums Afrodī tes akmens priekš ā . Pludmale ir tik un tā , ū dens dubļ ains, bet kā jau visi citi, es 3 reizes apbraucu akmeni (neatceros kā pē c : )). Tā lā k - atgrieš anā s Ayia Napa jau pa š oseju gar krastu garā m Limasolai, Larnakai, ieradā mies tieš i vakariņ u laikā .

Nā kamajā dienā es nolē mu pats doties uz kaimiņ u pilsē tu Protaras ar to paš u autobusu 101/102, lai pastaigā tos pa vietē jā m pludmalē m. Nokā rtota Vī ģ es koka pludmale, Vrisi pludmale, Potami pludmale. Protaras atrodas salas otrā pusē , un tur jū ra bija vē traina, pludmalē s plī voja sarkanie karogi. Neskatoties uz to, pā rdroš nieki mazgā jā s. Vispā r novē roju, ka esam Vidusjū rā.2. reizi, un jū ra vienmē r ir bijusi samē rā mierī ga pē c Azovas un Melnā s jū ras, uz kurā m atpū tos iepriekš ē jos 40 dzī ves gadus. Varbū t tas sakrita? Kopumā Protarasā nebija ko ī paš u darī t, atgriezā mies atpakaļ un tomē r paspē jā m atpū sties mū su viesnī cas akvaparkā un pē dē jo reizi nopeldē ties pludmalē .

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Вид из номера
пляж Пернера,
На всех пляжах одни расценки
Пляж Нисси бич
Мыс Греко
Монастырь Кикос
В горах Тродос
Пляж фигового дерева (Протарас)
Деревня Омодос
Līdzīgi stāsti
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums