Kuba ir tālu, Kuba ir tuvu...

Rakstīts: 1 septembris 2010
Ceļošanas laiks: 23 jūlijā — 7 augusts 2010
Kam autore iesaka viesnīcu?: Ģimenēm ar bērniem; Atpūtai ar draugiem, jauniešiem
Viesnīcas vērtējums:
6.0
no 10
Viesnīcu vērtējumi pēc kritērijiem:
Istabas: 6.0
apkalpošana: 6.0
Tīrība: 6.0
Uzturs: 5.0
Infrastruktūra: 6.0
Mū su ceļ ojums uz Kubu sagā dā ja daudz pozitī vu un negatī vu emociju =) Ja lidojat ar pā rsē š anos Eiropā , ļ oti iesaku visu nepiecieš amo ņ emt rokas bagā ž ā . Jo kā izrā dī jā s, bagā ž a biež i tiek aizmirsta. Mē s savu nesaņ ē mā m Havanā , un tikai pē c 6 dienā m, diviem dusmu lē kmē m un skandā liem, viņ i to mums atnesa. Neiesaku lidot ar Martinair . . neko sliktā ku viņ i vē l nav izdomā juš i =) Tā tad viss somā lī dzi, visi vingrinā jumi, peldkostī mi, pā ris T-krekli, š orti un krē mi. Havanā pavadī jā m 2 dienas un atceļ ā vē l 3. Vecā Havana ir ļ oti skaista pilsē ta, piesā tinā ta ar revolū cijas garu. Ir viegli orientē ties, viss ir tuvumā , labā k ir ņ emt viesnī cu centrā , mums bija Almadores de Santander, bet es iesaku Telegrafo, lai gan Santander ir arī ļ oti pieklā jī gs, koloniā lā stilā . Galvenais paņ emt lī dzi visu, jo Kubā praktiski nekā nav, tie ir ļ ooooti nabadzī gi, bet dzī vespriecī gi cilvē ki. Havanā noteikti apskatiet La Bodeguita del Medio – kulta vietu, kuru mī lē ja Hemingvejs.
Cayo Largo ir pavisam cits stā sts. Jū ra ir pā rsteidzoš a savā krā sā ! Ū dens absolū ti caurspī dī gs, smiltis kā milti, nesasilst. Viesnī ca ļ oti patī kama, labā ka par kaimiņ u Pelicano. Ē diens. . nu par 4-ku ar mī nusu. Daudz jū ras velš u, maz augļ u Kokteiļ i ir lieliski! paš as telpas plaš as un ē rtas, nekā du problē mu nebija. Pludmale izcila, lai gan biež i bija lieli viļ ņ i, bet laikam tā ds laiks.
Ja dodaties tā lā k uz savvaļ as pludmali, var satikt iguā nas, mē s pieradinā jā m vienu, Maš a mū s gaidī ja katru rī tu un mē s viņ ai atnesā m bulciņ u un sieru, viņ a gulē ja mums blakus smiltī s un tas bija lieliski =) Pelikā ni lido ļ oti tuvu. Sirenas pludmalē visi dodas peldē ties, turp aizved vilciens, bet var paņ emt Dž imija dž ipu vai skrejriteni (vajadzī ga licence, pat motorolleram). Sirē nas ir ļ oti skaista pludmale. Tur var arī peldē t ar delfī niem, ir satriecoš s š ovs, visiem iesaku!! !

Netā lu no mola ar jahtā m ir neliela bruņ urupuč u audzē tava, ļ oti interesanti, tur var peldē ties ar bruņ urupuč iem. otrā pusē , bet arī pie viesnī cas ir ferma ar zirgiem, tur dzī vo krokodils. Kopumā uz salas ir nepiecieš ams sauļ oties, peldē ties un atpū sties. Daudzi tū risti dodas uz daž ā m dienā m uz Varadero un + Cayo Largo...pē c Varadero visi spļ ā va un nož ē loja, ka nav sabojā juš i visas dienas Cayo Largo.
Brokastu, pusdienu un vakariņ u laikā skan dzī vā mū zika, ļ oti forš i! ! Vakarā izrā de ir ļ oti pieklā jī ga.
Arī mē s kā jaunie dabas pē tnieki noskaidrojā m, ka no marta lī dz septembrim uz salas ierodas jū ras bruņ urupuč i, lai dē tu olas. Ja naktī dodaties uz pludmali, jū s varat redzē t pā rsteidzoš u skatu!
No suvenī riem protams cigā ri un rums. nebaidies pirkt no rokā m, atš ķ irī bu nepamanī jā m, lai gan mans vī rs ir eksperts š ajā biznesā =) Un labā k, protams, ej iepirkties paš am, nevis tur, kur gids atvedī s . Melnais koraļ lis nav nekas ī paš s. Un rums ir lielisks! =)
Novē lu jums visiem patī kamu uzturē š anos, ja ir kā di jautā jumi - nekautrē jieties, noteikti atbildē š u!
Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu