Gallopē pāri Kubai :)

11 Jūnijs 2012 Ceļošanas laiks: no 19 Aprilis 2012 ieslēgts 01 Maija 2012
Reputācija: +4182
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Apmeklē jot Dominikā nas Republiku 2010. gadā , š oreiz atkal gribē ju doties uz Karī bu jū ru. Bē rnus atstā jam vecmā miņ ai, braucam kopā ar sievu. Iespē jas Meksika un Kuba. Kā PSRS dzimuš ais, garā audzinā ts: Slava darbam! Viva Free Kuba! Fidels un Č e, Kubas revolū cijas varoņ i, nolē ma nedaudz ienirt š ajā svī tā . Lasī ju atsauksmes par valsti, skatī jos tū ristu fotogrā fijas. Nolemts - Kuba! Turklā t tī klā es uzgā ju interesantu atsauksmi (piedodiet tā s autoram par saites nenorā dī š anu - es to nesaglabā ju), kurā aprakstī ta mana uzturē š anā s trī s daž ā dā s vietā s Kubā . Neizgudrojot riteni no jauna, es gā ju to paš u ceļ u: caur ICS pasū tī ju Aeroflot tū ri Havana (2 naktis) - Cayo Largo Island (5 naktis) - Varadero (5 naktis). Es neieš u uz pludmali! ) Nacionā lā muzeja viesnī ca

Havanu sagaidī ja ļ oti ilga pasu kontroles procedū ra un lietus. Dominikā nas Republikā man š ķ ita, ka vietē jie bija ļ oti nesteidzī gi. Tā tad, salī dzinot ar kubieš iem, viņ i ir sprinteri : ) Tā nu 18.00 piezemē juš ies pē c 2h iekā pa autobusā . Viesnī cā bijā m ap 21:00. Reģ istrē joties bija neliela rinda un beidzot mums iedeva atslē gas. Uzkā pjam ar liftu, atveram istabu un...lū k, paldies senoritai no reģ istratū ras, kura mums standarta numura vietā iedeva divistabu suite ar skatu uz Malecon.


Izmetam mantas istabā un dodamies ā rā uz Malecon. Vietē jo iedzī votā ju pū lis, starp kuriem reti sastopami tū risti ar bā lu seju. Nedaudz pastaigā jā mies, lai gan biopulkstenis lika saprast, ka gribu gulē t.

No rī ta brokastī s ī sa tikš anā s ar kubieš u gidu (Ivans iepazī stinā ja ar sevi), draudzī gu, neuzbā zī gu kolē ģ i, neko jaunu mums nepateica. Tā pē c, bruņ ojuš ies ar mā jā s izdrukā tā m kartē m, devā mies patstā vī gā ceļ ojumā pa pilsē tu uz Havana Vieja apkā rtni. Uz pleca mugursoma ar pā ris apelsī niem, ū dens pudele, fotoaparā ts. Rī ts, bet jau karsts. Bū vniecī ba š ur tur. Bet kur viņ i tagad nebū vē ? Putekļ i! Pē c pusstundas meklē jam ē nu atpū tai. Es fotografē ju katru stū ri. Vecā Havana ir ī stā vieta skaistiem plā niem. Man vajag labā ku optiku nekā manē jā . Devā mies pusdienā s uz Floriditu, svaigi, skaisti, pavadī jā m tur kā das divas stundas. Š ū pojā mies un piedzē rā mies : ) Klausī jā mies dzī vo mū ziku. Kamē r mē s sē dē jā m, ik pē c 10-15 minū tē m piebrauca autobusi ar tū ristiem, ā tri dzē ra sagatavotos kokteiļ us, dež ū rfoto ar Hemingveju un tsygel-tsygel...autobusā .

Pē c Floridas turpinā jā m ceļ ojumu uz pilsē tas apskates vietā m. No Krievijas tika izņ emtas mazas mī kstā s rotaļ lietas, kuras izsniedza vietē jiem mazuļ iem un mā miņ ā m ar bē rniem. Godī gi sakot, baidī jos, ka tas varē tu aizvainot vietē jos iedzī votā jus. Bet nē , smaidi, paldies!

Izmī dī juš ies pa ielā m, noguruš i, iekā pā m TurBusā un izgā jā m vakara promenā di pa mū sdienu Havanu, kas ī paš i ne par ko palika atmiņ ā . Vakarā noguris atgriezā s viesnī cā . Bija jau slinkums kaut kur doties, tā pē c vakariņ ojā m viesnī cas restorā nā .

No rī ta stiprs lietus, ar nelielā m pauzē m. Aizbraucā m uz tuvā ko apkaimi, nopirkā m pā ris pudeles ruma un kafijas. Lai gan mū s brī dinā ja, ka Havanā cenas ir zemā kas nekā Varadero un Cayo Largo, tomē r neuzkraujā mies, jo mums bija lidojums ar iekš zemes aviokompā nijā m (svara kontrole - 20 kg/cilv. ) Skrē š u iepriekš , cenas Varadero bija tieš i tā das paš as, bet salai tikai par 10-20 centavos augstā kas.


No viesnī cas mū s savā ca tikai pusdienlaikā (kas, protams, sabojā ja garastā vokli). Vairā k kā stundu braukā jā m pa viesnī cā m savā cot tū ristus. No 40 cilvē ku grupas bijā m vienī gie ar bā lā m sejā m.

Rezumē jot: protams, Havana ir netī ra, gaiss smags no salas smakas un karstuma, ubagi, kas š ad tad piedā vā cigā rus, rumu, zā lī ti. To zinā ju jau pirms brauciena, tā pē c biju š im gatava un kopē jo noskaņ ojumu tas neietekmē ja. Patieš ā m, no otras puses: skaista arhitektū ra, senā s automaš ī nas, kubieš i, kas jums smaida (neskatoties uz to, ka viņ i dzī vo nabadzī bā , valstī , kurā pastā v nepā rtraukts trū kums).

Cayo Largo salā ieradā s ap 18.00. No lidmaš ī nas viņ i nav izgā juš i cauri lidostas ē kai, bet gan pa sā nu vā rtiem. Tad atbrauca traktors un atveda koferus. Stingrs Kubas muitnieks pā rbaudī ja mū su iekā pš anas kartes un tikai pē c tam sā ka nodot mū su koferus. Uz salas nav neviena ICS pā rstā vja (kā arī pā rstā vniecī bas). Kubatur pā rstā vis metā s mazā maš ī nā , krieviski it’s boom-boom, lauzī tā angļ u valodā teica, ka jā brauc uz stā vlaukumu lidostas priekš ā , tagad atbrauks busiņ š un aizvedī s uz viesnī cu. Izskatī jā s apmē ram tā : laukumā pretī lidostai bija 200-300 cilvē ku liela pū lis (pirms mums bija nolaiduš ā s vē l č etras lidmaš ī nas). Autobuss nā k. Š oferis no autobusa kliedz Sol Cayo Largo, daļ a atdalā s no pū ļ a un attiecī gi dodamies uz autobusu. Sā kotnē jais iespaids ir tā ds, ka bū s jā brauc stā vus. Tā pē c viņ š aizsū tī ja sievu uz autobusu ieņ emt vietas, un viņ š ķ ē rā s pie bagā ž as krauš anas.

Viesnī cā , nostā juš ies citā rindā (sieva sā ka pamatī gi sakarst, viņ š pats turpinā ja atturē ties, atgā dinot, ka pats vē las š ā du braucienu), viņ i saņ ē ma atslē gas un ar iedoto viesnī cas karti devā s meklē t. viņ u mā jai.


Viesnī cas teritorija ir liela, kā dam var š ķ ist ne pā rā k zaļ a, bet viesnī ca atrodas uz kā pā m. Uz jū ru doties pa koka celiņ iem (3 gab. ). Pludmales lī nija nav ļ oti plaš a. Pirmajā dienā pū ta stiprs vē jš no jū ras puses, tā pē c ū dens sasniedza sauļ oš anā s krē slus. Mē s negā jā m iepriekš aizņ emties sauļ oš anā s krē slus, neskatoties uz to, ka viesnī cā bija daudz tū ristu, viņ i bija izkaisī ti pa visu salu. Pa dienu viņ i staigā ja gar krastu, devā s tā lu prom, kur viņ i bija pilnī gi vieni. Noī rē jā m motorolleri uz dienu, aizbraucā m uz jahtu un katamarā nu stā vvietu. Bū tu makš ķ ere, tur tā di eksemplā ri peldē ja molu ē nā . Viena diena pavadī ta Paraiso un Siren pludmalē s - skaistas vietas.

Ē dinā š ana viesnī cā : brokastis un vakariņ as bija labas. Ī paš i vakariņ ā m. Pusdienas vā jas, varbū t paē dā m par daudz? !

Apakš ē jā lī nija: uz salas - atpū ta. Jū s redzat cilvē kus tikai brokastu un vakariņ u laikā . Baltas smiltis, skaista jū ras bilde. Patī kama dzī vā mū zika vietē jā VIA izpildī jumā . Angļ u valodas zinā š anas uz salas ir obligā tas, vienī gais, kurš runā ja lauzī tā krievu valodā , bija š veicars.

Es negribē ju pamest salu. Acī mredzot tā pē c mū s no rī ta aizmirsa viesnī cā . Kamē r brokastī jā m, piebrauca autobuss, kas iekrauja tū ristus uz lidostu. Mū su 2 minū š u kavē š anā s bija jā izlemj paš iem - taksis uz 5 Cook. Varadero mū s gaidī ja.

Ierodoties Varadero lidostā , Cubatour (atkal ne ICS, un ne Firstein krieviski) pā rstā vis piezvanu uz viesnī cu - Occidental. Viņ a pavē ra acis (kā es kļ ū dī jos ar valsti vai viesnī cu), izpleta rokas - Nē ! Es saku - Allegro! Parā dā s smaids: Alegro! LABI!


Viesnī ca, manuprā t, ir pieticī gs č etrinieks. Numuri ir tī ri un izremontē ti, bet ar daž ā dā m kļ ū dā m. Ē diens normā ls (kā daudzi saka - izsalcis nepaliksi), vakariņ as man nepatika. Mē s devā mies uz itā ļ u restorā nu. Ē dienkarte ir tā da pati kā galvenajā restorā nā , tikai izkā rtota savā dā k. Pasniegts tiramisu - banā ls kē kss. Ja vē laties viesnī cā gardus kokteiļ us, atgā diniet par sevi ar padomu. Teritorija liela, pat par daudz. Ja jū s apmetī sities nevis galvenajā ē kā vai Cayo Largo bungalo, bet gan Cayo Coco, jū s bū siet kā ā rpus ceļ a! Tū risti: č etrdesmit procenti ir krievvalodī gie un kanā dieš i (pā rsvarā studenti). Man nemaz nepatika pludmale - pelē kas smiltis, atkritumi, cilvē ki kā karstajā sezonā Anapā . Pā ris reizes bijā m uz Varadero, pā rsvarā pē c suvenī riem un pie reizes arī pastaigā ties. Man personī gi Varadero š ķ ita nepelnī ti reklamē ts kū rorts. Starp citu, ja mē s nodzī votu Varadero septiņ as dienas, tad droš i vien ī rē tu maš ī nu un dotos uz pā ris dienā m uz Kubas dienvidiem, Trinidā das reģ ionā (ko arī daudzi darī ja, es pats biju liecinieks)

Kopē jie iespaidi: uz Kubu brauktu vē lreiz, bet tikai bez Varadero.

Havana — National Habana 5*

o. Cayo Largo — Sol Cayo Largo 4*

Varadero — Occidental Allegro varadero 4*

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Гавана. Отель с набережной
Гавана. Первый восход на Кубе
Гавана. В отеле
Гавана. Малекон
Гавана. Бульвар Прадо утром
Гавана
Гавана. Капитолий
Гавана. Фабрика Партагас (последнее здание)
Гавана.
Гавана. Флоридита. Коктейли
Гавана. Малекон
о.Кайо Ларго. Вид на пляж с дюны
о.Кайо Ларго. Сухов и его женщины:)
о.Кайо Ларго. Место для релакса
о.Кайо Ларго
о.Кайо Ларго. Бар на пляже
о.Кайо Ларго. Штормило немного
о.Кайо Ларго. В 10 мин в стороне от пляжа отеля
о.Кайо Ларго. На пляже отеля
о.Кайо Ларго. Где моя удочка)))
о.Кайо Ларго, пляж Сирен
Кокосов, как яблок у бабушки в саду :)
о.Кайо Ларго
- Волна сегодня большая, рыбу распугала!- Да! Ты права!
Отель Аллегро Варадеро
Автомобили!!!
На Варадеро у Meson Kihot
Час пик на пляже Варадеро и Канадцы
Песок Варадеро
Līdzīgi stāsti
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums