Kubas dzīve

11 Februāris 2010 Ceļošanas laiks: no 27 Decembris 2009 ieslēgts 14 Janvāri 2010
Reputācija: +176
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

27.12. 09. Otrs pā rpratums mū s pavadot notika Havanas lidostā . Tā kā pirmais piedzī vojums sā kas ar autobusa Doņ ecka - Harkova - Kijeva (š erifa ceļ ojumu kompā nija) kavē š anos par 1 stundu 15 minū tē m. Patieš ā m, laikapstā kļ i bija slikti, š oferi nevarē ja paredzē t ieraš anā s laiku lidostā , un lī dz tumsai viss bija kļ uvis slikti, kavē š anā s saskaņ ā ar Poltavas grafiku bija pasliktinā jusies par pusstundu...Man bija jā dodas prom. marš ruts jau Poltavā un, veiksmī gi izsaucis taksometru, kopā ar vē l diviem pasaž ieriem, kuru rī ta reisi dega, nokļ uva Borispilī .

Ierodoties Kubā , loģ iski, mū s sagaida Kijevas tū roperatora Verano pā rstā vis, pavaddokumentos norā dī tā tā sauktā "uzņ ē mē ja puse". Vē rš amies pie cilvē ka ar zī mi "CUBATURS" un dodot viņ am vā rdus, saņ emam atbildi: Jū su vā rdu nav š ajā reisā ielidojoš o sarakstā ! Nogaidī jis 15 minū tes (satiekoš ais pā rbaudī ja savu kolē ģ u sarakstus) un nevienam informā ciju neatradis, viņ š piedā vā doties uz tū risma aģ entū ras "CUBATUR" biroju lidostas hallē . Pē c informā cijas meklē š anas birojā un neatradī š anas, mē s tomē r tiekam pavadī ti lī dz izejai un ar viņ u organizē tu transfē ru nosū tī ti uz viesnī cu Havanā .


28.12. 2009 Felipe Ochoa Esmu "CUBATUR" pā rstā vis - tā cilvē ks iepazī stinā ja sevi pa telefonu un sarunā ja tikš anos viesnī cas vestibilā . Saņ ē muš i, jā saka pilnī bā , mū s interesē još o informā ciju par Havanu, un par rī tdienas izbraukš anu uz Varadero “plkst. 9 sagaidī š u reģ istratū rā un likš u autobusu uz Varadero”, dodamies pilsē tas apskatē .

Ī sumā par apskates vē rtajā m vietā m Havanā : var sā kt no vecpilsē tas, Malecon promenā des gala pie ū dens ieskautā forta, pa ielu doties dziļ ā k. Obispo (Obispo), kas sazarojas pa kreisi un pa labi, uz blakus ielā m (Calle) Tacon, O'Reilly,..., pa labi, divus kvartā lus vē lā k, ir vecs laukums ar katoļ u katedrā li (tie ir atļ auti iekš ā bez problē mas), un Antonio Gadesa skulptū ra, sv. Sanhuan de Dios, arī piemineklis slavenajam spā nim Migelam de Servantesam Saajedra, Valsts kases ē ka, kā arī viesnī ca Ambos Mundo, kurā mitinā jā s daudzas pirmsrevolū cijas laikmeta slavenī bas, tad, virzoties pa galveno tū ristu ielā , nepalaidiet garā m jautro Sanč o Panzas instalā ciju, tuvojamies tā s sā kumam, kas vainago pasaulslaveno E. Hemingveja bā ru - Floridita (Floridita). Tas darbojas katru dienu, bet pirmdien tas sā kas pulksten 11.30. Izbraucot cauri nelielam skvē ram, atrodamies parkā ar Hosē Marti pieminekli ar Havanas pilsē tas ģ erboni un simbolisku atslē gu no tā , aiz kura paveras skats uz Kubas vecā ko viesnī cu "Inglaterra". . Nogriež oties pa kreisi, atrodamies Vaš ingtonas Baltā nama kopijas – "Capitolio" - pakā jē . Apejot to pa kreisi, var redzē t veco (1845. g. ) Partagas tabakas fabrikas ē ku, tieš i aiz tā s ir “vā rti” uz Ķ ī nieš u kvartā lu. . . Pē c tam var doties uz Revolū cijas laukumu – vienu no mū sdienu kubieš u cienī jamā kā s vietas. Hosē Marti stē la ar revolū cijas lī dera Fidela Kastro pjedestā lu ir iespaidī ga. Interesanti Havanā ir arī Plaza Vjeja, piemineklis Donam Kihotam zirgā ar š ķ ē pu, Malekonas krastmalas zona ar veselu pieminekļ u klā stu militā rajiem vadī tā jiem un Havanas gubernatoram, kā arī Melia Cohiba un Riviera viesnī cas. (viesnī cai ir 52 gadi! ) Miramaras rajons, primā ri ar tā s greznajā m Melia viesnī cā m Habana, Occidental Miramar, Panorama hotel un divā m Neptū na un Poseidona viesnī cu svecē m. . . Ļ oti lielā attā lumā no pilsē tas centra, ~ 40 minū š u braucienā ar automaš ī nu atrodas E. Hemingveja muiž a un mā ja-muzejs (somu “La Vigia”), kas ir kulta vieta rakstnieka talanta cienī tā jiem.

29.12. 09. No rī ta, pirms transfē ra uz Varadero, viesnī cas vestibilā Mē s atkal tikā mies ar Felipi Oč o, kā viņ š bija noteicis. Viņ š mums pasniedza savu vizī tkarti, kurā bija norā dī ta cita tū risma firma, kā arī teica, ka Varadero mū s pavadī s viņ a kolē ģ is - "CUBATUR" pā rstā vis vā rdā Odalis. Autobuss ieradā s laicī gi, un, savā kuš i tū ristus no citā m viesnī cā m (krievvalodī go nebija), devā mies uz Varadero. Pa ceļ am autobusā mums nedaudz pastā stī ja par Kubas vē sturi, bija arī pietura pa vidu, kur tū ristiem piedā vā ja Pina Colada.

29.12. 09. Ieraš anā s viesnī cā un reģ istrē š anā s noritē ja raiti.


30.12. 09. Viesnī cas reģ istratū rā satikā m š veicaru, brī niš ķ ī gu cilvē ku, kurš arī labi runā krieviski, vā rdā Lazaro (Lazaro), kuram teica, ka neviens mū s nesagaida, atbildot uz to, viņ š pā rbaudī ja viesnī cas pastu un atrada mū s. vē stule.

31.12. 09. Vē stulē norā dī tajā laikā , proti, 31.12. 2009 plkst. 11, mē s ieradā mies uz tikš anos ar Odā li. Tač u, nogaidot 40 minū tes, kamē r viņ a risinā ja daž us savus jautā jumus, viņ a piekrita atnā kt pie mums un, atvainojusies par kavē š anos, 20 minū š u laikā , pilnī bā izklaidusi domas, uzrakstī ja mums atpū tas, ekskursiju plā nu un ziņ oja. kopē jā summa viņ iem. Par laimi, mē s bijā m iepriekš informatī vi sagatavojuš ies par ekskursijā m, un mums nebija nepiecieš ams daudz laika, lai tā s apspriestu. Tā kā mums nepietika naudas vietē jā valū tā , vienojā mies ar Odā li, ka tiksimies 01/02/10 plkst. 8.30, lai samaksā tu par mū su izvē lē tajā m ekskursijā m. Plā nā ir norā dī ts arī pā rsē š anā s datums un laiks uz Havanas lidostu.

02.01. 10. Norunā tajā laikā (8.30) ieraduš ies viesnī cas vestibilā , satikā m reģ istratū ru Lazaro un, pabrī dinā juš i, ka gaidā m Odalis tikš anos, nosē dē jā m vestibilā lī dz 9.30! Lazaro ieteica vairs negaidī t, un, ja ļ oti gribam pieteikt ekskursijas, tad vē l nav jā gaida, jo viesnī cā ir organizatoru firmu pā rstā vji, pie viņ iem var pasū tī t ekskursijas, nosacī jumi (cenas un atbildī ba) visiem ir vienā das (š ī valsts politika). Vē rš oties pie firmas "Cubanacan" tajā paš ā mū su viesnī cas vestibilā , visu nokā rtojā m 15 minū tē s bez problē mā m. Turpmā k visā pā rē jā laikā ar Odā li ne reizi tikā mies, lai gan saņ ē mā m uz istabu vē stuli ar pretenziju par mū su neieraš anos uz tikš anos 2. janvā rī no rī ta. Vē stulē tika nozī mē ta jauna diena un laiks (01/03/10 plkst. 11), š ī ir diena, kad viņ a pati mums plā noja pirmo ekskursiju...nav loģ ikas!

Patiesī bā par ekskursijā m no Varadero ir rakstī ts diezgan daudz. Pievienoš u tikai savu viedokli. . . Trī s pilsē tas: Santa Clara (Santa Clara), Trinidad (Trinidad), Cienfuegos (Cienfuegos) - nogurdinoš a, un tajā paš ā laikā aizraujoš a autobusa tū re ~ 14 stundu garumā , brauc cauri Kubas centrā lā teritorija aptuveni 800 km. redzi Kubas dabu, tas ir tā vē rts! Delfinā rijs netā lu no viesnī cas Iberostar Tainos (Iberostar Tainos), ar vā ju sniegumu un diezgan dā rgu cenrā di peldē š anai ar delfī niem. Jeep safari - diezgan aizraujoš i ī paš i tiem, kam ir auto apliecī ba, viņ i nodroš ina Suzuki mini dž ipu, pirmā daļ a ir nedaudz gara...pā rcelš anā s uz fermu, pā rcelš anā s uz alā m un peldē š ana pazemes ezerā , pā rcelš anā s uz pilsē tu no Matanzas (Matanzas) pusdienas, otrā daļ a - transfē rs uz parka zonu Kanimā ras upes lī kumā (Rio Canimar), raftings pa upi ar laivu un planieriem, atgrieš anā s Varadero. Krieviski runā još ais gids nostrā dā ja par pamatī gu 4ku un beigā s visiem dalī bniekiem uzdā vinā ja pa cigā ru. Labā kos iespaidus atstā j ceļ ojums uz Cayo Largo salā m (Long Island). Salu sistē ma Karī bu jū rā ~180 km attā lumā no Kubas. Aviokompā nijas Cuban Airlines lidojums ar divu dzinē ju lidmaš ī nu ilgst 25 minū tes. No piestā tnes ar jahtu vai lielu katamarā nu dodamies uz Karī bu tirkī zzilo jū ru ar neapdzī votā m salā m un smalkā m smiltī m baltā m kā milti. . . tas ir Bounty no pasakas, sauļ ojoties, peldoties un ejot kā jā m pa smilš aino kalnu. Nā ru salas iesmas un akmeņ ainie apmetņ i var aizņ emt nedē ļ as, tomē r š im nolū kam jums vajadzē tu apmesties mazos, bet mā jī gos bungalo Cayo Largo. Š o ekskursiju iesaku visiem, kas mī l aktī vus pasā kumus un mierī gi iztur lidojumus un laivu braucienus, jo ī paš i tā pē c, ka viļ ņ u praktiski nav, un saule ir visu gadu!


10.01. 10.10:00 man bija jā sazvana Odalis par mū su izbraukš anu. Telefoniski viņ a apstiprina izbraukš anas laiku no viesnī cas, proti: plkst. 14.30 Havanas lidostā jū s sagaidī s autobuss, un uz manu jautā jumu par sliktajiem laikapstā kļ iem un iespē jamiem traucē jumiem Havanas un Parī zes lidostu darbā , viņ a atbild, ka neko nezina par Franciju, un Havanā laikapstā kļ i ir normā li, un jū su lidojums bū s laikā - bez izmaiņ ā m, viņ a saka.

14.30 tiekam iekrauti autobusā , savā kuš i tū ristus no citā m Varadero viesnī cā m, 15.05 izbraucam uz Havanu. Mū s atved uz lidostu 17.10. Pieskrienam reģ istrē ties lidojumam. . . BET Air France pā rstā vji stā sta, ka mū s reģ istrē t lidojumam nav iespē jams, lidmaš ī na ir izlidojusi, un virza uz Air France biroju. Birojā mums paziņ o, ka mū su biļ etes ir “izdeguš as” un, lai tiktu pie jaunā m biļ etē m, par vienu biļ eti jā maksā.2128 c. u. c. (~2000 eiro). Apgriezuš ies, dodamies uz CUBATUR biroju lidostā , lai noskaidrotu š ī s situā cijas cē loni, un lī dz desmitiem vakarā “č akarē jamies” viņ u birojā pie telefona. Sazvanā mies Felipem, viņ š pirmā m kā rtā m sā k noskaidrot, vai mums ir nauda biļ etē m. . . - “varbū t kredī tkarte. . ? tu tagad samaksā si par biļ etē m, un es tev atdoš u naudu vē lā k, ” viņ š saka, droš i vien no sirds cerē ja, ka no labā s aizmugurē jā s kabatas dabū sim 4248 eiro, nopirksim biļ etes atkal savē jā m un lidosim mā jā s, un tad viņ š tos mums atdotu; . Mē s viņ am atvainojoties atbildam, ka mums nav naudas, ī paš i tā das. Atbildot uz to, viņ š izsaka divas uzvedī bas lī nijas uzreiz..., “neuztraucieties, tagad jū su Verano ceļ ojumu aģ entū ras pā rstā vis piezvanī s jums no Kijevas, sē dē s birojā un gaidī s viņ a zvanu”, kas meklē s krieviski runā još s kolē ģ is mums palī dz. Situā cija netika noskaidrota arī pē c Odaļ a zvana, kurš bija ļ oti pā rsteigts par mū su zvanu. Viņ a ilgi nevarē ja saprast, par ko mē s uztraucamies, un mē s viņ u gribam 19:00, jo mū su reiss izlido 22.30, "ej un reģ istrē jies! " viņ a teica, jū su lidojuma numurs ir AF479. Pē c tam, kad es viņ ai pateicu, ka mū s "apgrieza" ar biļ etē m un nosū tī ja uz CUBATUR, viņ a teica, ka viņ ai nav nekā da sakara ar š o uzņ ē mumu, tā pat kā Felipe Oč oa nav š ī s ceļ ojumu aģ entū ras darbinieks, un lai mums jā zvana Kijevai. uz mū su ceļ ojumu aģ entū ru Verano, tad ilgi pā rbauda mū su biļ eš u datus, saka, ka ieradā mies nelaikā...un tad noliek klausuli. 22.30 CUBATUR pā rstā vis informē , ka š odien tiksim izmitinā ti viesnī cā nakš ņ oš anai, savukā rt rī t 11.01. 10 plkst. 15.00 mū s savā ks un nogā dā s lidostā . Viņ a ziņ oja par mū su reisa jauno numuru un izlidoš anas laiku, proti, 01/11/10 plkst. 20.20 reiss AF479.

11.01. 2010. Reģ istratū rā pie izrakstī š anā s mums pasniedz Felipes zī mī ti ar telefona numuru (nav tas pats, kas vizī tkartē ! ) Un informā ciju par transfē ru uz lidostu. Š ī ir dī vaina piezī me, jo tajā esoš ā informā cija dublē to, ko mums teica CUBATUR pā rstā vis lidostā .

15.00 mū s savā c un aizved uz lidostu. Reģ istrē joties lidojumam plkst. 16.50, Air France pā rstā vis mums ilgi pieprasa e-talonus un pē c tam, kad viņ am paskaidrojam, ka vakar, 10.01. Air France birojā , par biļ eš u rezervā ciju izdrukā m š im lidojumam. Mums birojā neko nedod, un, brī nī damies, kā pē c mē s vispā r bijā m ieraduš ies birojā , sū ta iziet muitas procedū ras, izsaucoties, ka ar mū su biļ etē m viss ir kā rtī bā . Nomaksā juš i lidostas nodokli un izgā juš i muitu, dodamies uz lidmaš ī nas uzgaidā mo telpu. Stundu pirms izlidoš anas pē kš ņ i nez no kurienes uzrodas tas pats dizainera kungs...pie mums pienā k Air France pā rstā vis un atņ em mums pases un biļ etes, sakot, ka pē c piecā m minū tē m atgriezī sies. Pē c 15 minū tē m viņ š atgriež as ar lapiņ u, kur ar roku ierakstī ta summa 4040 eiro, kas mums viņ am jā samaksā , un tad viņ š atnesī s mums pases un biļ etes. Mē s viņ am pieklā jī gi paziņ ojam, ka mums nav tā das naudas, un viņ š...aizbrauc nezinā mā virzienā . Tā lā ka mū su dokumentu meklē š ana noved pie skandā la lidostā , meklē š anā pievienojas Romā ns un viņ a sieva – krievu tū risti, kuri mums simpatizē no mū su viesnī cas Varadero, kuri, viņ iem liels paldies, palī dz telefoniski sazinā ties ar Felipi (neskatoties uz faktu, ka viņ i sastā dī ja dokumentos norā dī to Anitas numuru). Starp citu, š o paš u Anitu (vienkā rš i Annu), bijuš o ukrainieti, kas pā rcē lusies uz dzī vi Kubā , kura, kā noskaidrojā m, ir š ī Felipes Oč oa radiniece, mē s nekad neesam redzē juš i vai dzirdē juš i pa telefonu, lai gan informā cijā lapa, ko mums sniedza Ukrainas tū risma aģ entū ra Verano (Verano), viņ a parā dā s kā krieviski runā još a tū risma aģ entū ras CUBATUR "sapulces ballī te" pā rstā ve. Tad Felipe atkal atsaucas uz ukraiņ u atbalstu un saka, ka mums piezvanī s kā ds Aleksandrs no Ukrainas, un noliek klausuli. Nav iemesla ilgā k gaidī t! Saceļ am skandā lu, kura laikā “piesitā m” visus lidostā darbos iesaistī tos. Par laimi uznā k prā tī gs muitnieks, kuram informē jam par pasu un biļ eš u atņ emš anu, uzklausot mū s un palū guš i pagaidī t uz vietas, izš ķ ī st muitas zonā , kur mums jau iet aizliegts. Paiet ~20 minū tes un, 20.00, parā dā s tas pats ļ aunais Air France pā rstā vis, ar mū su pasē m un biļ etē m rokā s. Izsmejoš ā tonī viņ š atkal piedā vā mums samaksā t viņ am biļ eš u izmaksas. Pē c mū su draudiem izsaukt policiju un izsaukt vē stniecī bu, kā arī prasī bas nekavē joties atdot mums dokumentus, viņ š mums par pā rsteigumu un prieku “padodas”. Sarkastiskā manierē liecinieku priekš ā viņ š ar “lielu nepatiku” š ķ ī rā s no mū su dokumentiem (tie viņ am vienkā rš i tika izrautas no rokā m). 20.20 bijā m lidmaš ī nā .


12.01. 10 plkst. 17.00 nolaiž amies Borispiļ as lidostā , izejot pasu kontroli pie bagā ž as saņ emš anas konstatē jam, ka mū su bagā ž as nav. Nokā rtojuš i dokumentus par bagā ž as nozaudē š anu un meklē š anu, mē s bez ziemas drē bē m (bagā ž ā palikuš iem) atgriež amies Harkovā uz slimnī cu, lai ā rstē tu nervu sabrukumu un saaukstē š anos. Bagā ž as meklē š ana ilgst 4 dienas. Air France solī tā piegā de uz mā jā m izrā dā s meli, ko izteica Borispiļ as ostas bagā ž as meklē š anas dienesta pā rstā vji. Viņ i arī mū s maldinā ja, aizpildot bagā ž as deklarā cijas, norā dot, ka bagā ž as satura ailē vienā rindā jā raksta frā ze personī gā s lietas, tas pē c tam nospē lē ja zagļ u rokā s! Pē c trī s dienu zvanī š anas uz š o Borispiļ as a/ostas dienestu no Harkovas pē kš ņ i atklā jas, ka bagā ž a atrodas Harkovas a/ostā , un mē s to varam droš i paņ emt. . . paš i! Visa kronis - bagā ž as aplaupī š ana! Jau pirmajā apskatē ar sievu saprotam, ka svars neatbilst oriģ inā lam, (vē lā k sverot atš ķ irī bu atklā ja: pirmais č emodā ns bija 23 kg. Uz birkas no Havanas faktiski 17.5; otrais startā bija 19 kg. Aostā Harkovā viņ š jau svē ra 16 kg. ), neskatoties uz to, ka visi zina, ka Havanas ostā svari tiek “uzlā dē ti” par 1-2 kg plus, starpī ba beigā s ir pamanā ms! Atverot lietas, mē s patiesī bā atklā jam iemeslu š ā dai vieglumam. . . daļ a lietu tā nav. Apkaunojoš ie zagļ i: 1. Air France pā rstā vji Borispiļ as ostā , kuri saņ ē ma mū su koferu atslē gas no bagā ž as meklē š anas dienesta un iznesa mū su bagā ž u caur muitu. 2. muitas maiņ a, kas atvē ra bagā ž u ar atslē gā m, izvilka visu vairā k vai mazā k acij tī kamo, tad aizvē ra ar mū su paš u atslē gā m pā rē jo pē c izlaupī š anas

lietas, pa ceļ am aizmirstot nez kā pē c ielikt atslē gas un mantu izņ emš anas aktus sā nu kabatā . Tomē r neko nelegā lu viņ i nenesa, bet garš oja pats saldā kais, piemē ram: kafija pupiņ ā s - izņ ē ma veselu kilogramu, un tukš umu aizpildī ja ar jaku no cita kofera (kā viņ i to nomaskē ja), secinā m, ka viņ i labi pā rzina Kubas rumu, jo paņ ē ma 4 pudeles visdā rgā kā Barrel Proof ar zilu etiķ eti, kastī to variantu (kastī tes viņ i nicinā ja ņ emt, tas nozī mē , ka dzers un nedos, kā gaidī jā m pē rkot Varadero), bet citi zaudē jumi radī ja lielā ku pā rsteigumu...piemē ram, kā zu kaklarota no dā rgā m rotā m zeltā (pieņ emam, ka, iespē jams, vī rieš u dzimums nozaga, sieviete bū tu noteikusi, kas ir zelts un kas mirdz), kas mirdz, vā rnas un cū kas, kā likums, iekā ros...manis uzdā vinā to ā das cimdu tieš ā m ž ē l ne mazā k kā kaklarotu kā piemiņ u, pretī gi, ka tie rakņ ā jā s pa visu sievas kosmē tikas somiņ u, nozagot pat matadatu jū su izvē le, dodot priekš roku mū su plastmasas koka rokā m no Kubas. Kopumā muitas un Air France darbinieki izcē lā s (pē c bagā ž as meklē š anas dienesta dispeč era informā cijas rī kojā s kopā ). Pierā dī jums ir, piemē ram, fotogrā fija, kas uzņ emta izlidoš anas priekš vakarā no viesnī cas uz lidostu, ir dā vanu iegā des liecinieki, ir arī veikala č eki par alkoholu, č eki tika atstā ti kopā ar ruma kastē m, kā arī tas, ka Harkovā č emodā ni bija aizvē rti slē dzenei un aizzī mogoti ar birkas (kurā s, starp citu, norā dī ts bagā ž as sā kotnē jais svars no Havanas), un atslē gas atradā s ne tā lā k kā Borispil a port, un nekur citur nebija iespē jams atvē rt un aizvē rt nestandarta piekaramā s atslē gas.

Pieļ auju, ka zā dzī bas dalī bniekiem nav sirdsapziņ as, un viņ u rokas vienalga reiz kļ ū s melnas, lī dz ar rī kli tiem, kas dzer sveš u nozagto, un tad tas viņ iem atsā ksies. . .

Ar š o galveno noti jū s varat beigt stā stu, bet jums ir jā pievieno...

Iespaidu par Kubu nav iespē jams sabojā t...NEKO!


Jautā jumiem un detalizē tiem komentā riem (noderī gi padomi tū ristiem) varat sazinā ties.

Ar prieku atbildē š u c SW. Andrejevs Oļ egs Vladimirovič s un Gapoņ enko Valentī na Viktorovna.

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Līdzīgi stāsti
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums