Neuztraucies un ej uz pirti! Ķīna-2017. 11.daļa. Par kalniem labāka var būt tikai pirts.

13 Oktobris 2017 Ceļošanas laiks: no 29 Maija 2017 ieslēgts 16 Jūnijs 2017
Reputācija: +7251.5
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Syli 2017-06-0.7. diena

Rī ts sā kas kā parasti nemierī gi. Bulgā riete č ī kst, lī st. . . Sakravā jam koferus un nosū tā m pa balož u pastu uz Dž andzjadzi.

Š odien mē s atstā jam visu Wulingyuan reģ iona neticamo skaistumu un dodamies uz Sili pilsē tu meklē t karstos avotus. Mū su ķ ermenis patieš ā m vē las relaksā ciju, un kas var bū t labā ks par ķ ī nieš u pirtī m? Nav nekā labā ka par ķ ī nieš u pirtī m. Ķ ī nieš u pirtis ir veselī bas rū pnī ca. Fiziskā veselī ba, un pats galvenais – garī gā veselī ba. It ī paš i, ja š ī s vannas atrodas ā rā un lī st lietus.

Mums ir paš iem savas brokastis. Ir piens no vakardienas vietē jo veikalu bada, kafija nū jiņ ā s, rozī ņ u maizī tes, raž oš ana nepadara resnu, vismaz ir daudz garš ī gā ks par neskaidro sacepumu ē dnī cā aiz stū ra, ko sauc par viesnī cas brokastī m. .


Reģ istratū rā jautā jam, kad no Sili atiet pē dē jais autobuss uz Zhangjiajie. Neviens to nezina, bet viņ i mums pā rdod biļ etes uz atsperē m par 108 juaņ ā m. Cena mums š ķ iet pieņ emama, lai gan mē s joprojā m nezinā m, cik tas maksā uz vietas. Meitene no reģ istratū ras izraksta kasierei zī mī ti ar mums vajadzī gajiem hieroglifiem.

Braucam ar taksi uz autoostu. Domā ju, ka dzī vot pie autoostas droš i vien bū tu labā k. Mē s katru reizi, no kurienes un kur devā mies, nokļ uvā m autoostā )

Pie kases parā dā m zī mī ti, kasiere pamā j, ka busiņ š pagalmā un paņ em biļ etes autobusā . Mē s ejam ar š o papī ra lapu, cilvē ki pienā k pie mums, apskata un aizved mū s uz autobusu. Es mī lu Ķ ī nu par to! Viņ i raksta piezī mes! Izlasi! Svins! Pā riet no rokas rokā !

Autobuss uz Sili ne ar ko neatš ķ iras no autobusa, ar kuru braucā m no Dž andzjadzjie uz Wulingyuan, un skats aiz loga ir tā ds pats – kalni miglā tī ti. Pelē kā s debesis sola draisku laiku visu dienu.

Syli, izkā puš i no autobusa, izklaidī gi skatā mies apkā rt. Mū s zvana dī vaina, mopē dam lī dzī ga transportlī dzekļ a vadī tā js ar kabī ni pasaž ieru pī rā dziņ iem ar tradicionā lu jautā jumu:

-Chunali? (Uz kurieni tu dosies, noguruš ais ceļ otā j, apgulies starp mana karietes mī kstajiem spilveniem, un es tevi aizvedī š u ā trā k par vē ju uz Ķ ī nas pasakainā ko vietu)

Mē s tirgojamies. 30. . 20. . Es pretojos - 10!

Š oferis arī atpū š as - 20!

Apgriež amies un dodamies meklē t autobusu. No Wanfu avota vietnes nokopē ju ceļ a aprakstu ķ ī nieš u valodā un iztulkoju sev krieviski. Krustojumā pē c pauzes es ieskatos Talmudā , un arī ķ ī nietis, kas stā v man blakus, skatā s iekš ā .

-Otrais, otrais! viņ š aktī vi ž esti, norā dot uz autobusu. - Skrien, skrien!

Ir autobusu rinda, Nadia ir pirmā , kas skrien, rā dot divus pirkstus konduktoriem, kuri izliecas no autobusiem un vē ro braukš anas likumus. Vai viņ u ā rpusē ir daudz izklaides? Viņ i aktī vi virzā s uz priekš u. Turpini, turpini!

Mū su otrais izrā dī jā s pats pirmais, un mē s esam praktiski pirmie pasaž ieri) Parā dā m š oferim, kur mums jā nokļ ū st, viņ š pamā j. Sē ž am un gaidā m, kad autobuss piepildī sies. Kā pē c tu skrē ji? )


Braucam diezgan ilgi pa pilsē tu, ienā k jauni un jauni pasaž ieri. Drī z vien autobuss sprakš ķ ē ja no cilvē ku skaita un viņ u radī tajā m skaņ ā m. Kņ ada stā vē ja kā putnu tirgū . Visi uz mums skatī jā s ar interesi, mē s savukā rt, tikpat atklā ti, skatī jā mies uz viņ iem. Pē kš ņ i no priekš ē jā sē dekļ a varonī gi kā da veca sieviete caururbjoš ā balsī kliedza:

-Aizveries jau tur!

Mē s lē cā m. Visi uzreiz apklusa. Kā tos izslē gt. Tad pamazā m burzma atkal sā ka uzņ emt apgriezienus. Kad tas atsā kā s ar pilnu spē ku, es ievilku galvu plecos, gaidot vecā s sievietes jauno saucienu, bet tad mē s ieradā mies.

-Izkā p - pavē lē ja š oferis.

-Un kur iet? mē s jautā jā m.

Viņ š neskaidri pamā ja ar roku, norā dot, ka viņ am vajadzē tu š ķ ē rsot ceļ u un doties uz priekš u.

Syli ir pilsē ta, bet nedaudz nogurusi, vai arī braucā m pa tā dā m ielā m. Bet š ī vieta, no kurienes mē s aizbraucā m, diezgan pasaules pagalms. Kaut kā drū mi. Pā ris veikali, liela transporta kompā nija, tilts. Mē s ejam un ejam, katram garā mgā jē jam prasot ceļ u. Visi norā da uz priekš u. Pietura, ne mazā k, mē s stutē jā m, tad, paejot zem tilta, krustojumā , sapratā m, ka jā griež as pa kreisi un jā š ķ ē rso vē l viens tilts, un tur...augstā kalnā un bū s mū su karstie avoti. < br />

Sā ku ķ ert maš ī nu un rā dī t uz kalnu, bet neviens mū s negribē ja vest.

- Tas ir tuvu, š eit tas ir.

Mē s ar skumjā m atceramies tuk-tuku, kuru mē s noraidī jā m, un stutē jam pā ri tiltam, tad augš ā kalnā .

Ja godī gi, mē s Silā nekad neredzē jā m automaš ī nu, kas izskatī tos pē c taksometra, tā pē c varu ieteikt tikai teorē tiski - autobuss nav tas labā kais transports, tas ir garš un grū ts.

Beidzot mē s nonā cā m š ajā debesu vietā . Mū s ā tri izsniedz (Atcerieties, ka vajag pase! Un atklā tajos avotos ir nepiecieš ams peldkostī ms), ā tri pavada uz ģ ē rbtuvē m. Š eit ir nedaudz pieticī gā k nekā vannā s, bet diezgan tī rs un ē rts.

Pē c duš as uzvelkam peldkostī mus un iekā pjam iekš telpu baseinos. Viens pieauguš ais, viens bē rns.

Ejam meklē t kaut ko citu. Pa ceļ am redzam vairā kas tvaika pirtis ar aizkariem, bet vispirms jā paskatā s apkā rt.

Pie lielā baseina ar milzī giem panorā mas logiem pagriezieties pa kreisi. Tā bija nā vē još a kļ ū da.


Viss pa kreisi nav ī paš as uzmanī bas vē rts, tur neiet. Tur brī vā dabā ir viļ ņ u baseins un neliels slidkalniņ š . Tas ir kā mini akvaparks. Ir neliels, bet garlaicī gs lietus, nedaudz vē ss, ū dens baseinā arī ir vē ss. Mē ģ inā m apbraukt kalnu, lai redzē tu, kas tur ir, bet apsargs mū s dzen prom

-Ejiet, labie cilvē ki, uz karstajiem avotiem un mazgā jieties ar veselī bu. Ej prom no š ejienes.

Nu mē s nokritā m.

Pa ceļ am mē ģ inā jā m apmeklē t arī pirtis. Neviens nedarbojā s. Mums kļ uva skumji un mē s devā mies uz karstajā m vannā m sildī ties. Tie, kas aiz aizkariem.

Jū s nevarat ilgi sē dē t karstā fontā , un mē s tur nesaņ ē mā m atpū tu. Mē s ejam uz baseinu, kuram ir logi, viņ i mums dod vā ciņ us, un mē s ilgi peldamies turp un atpakaļ .

"Nu - es domā ju, piepeldē t pie loga un skatī ties debesī s - nav tik slikti, protams, gribē jā s kaut ko citu, bet pat tikai baseins ir labs"

Kad mē s izejam no baseina, mē s gandrī z tiekam iegrū sti aizmugurē labajā koridorā , un tad mums ienā k prā tā , ka esam zaudē juš i daudz laika uz velna)

Š eit sā kas pirts, kuru mē s meklē jā m. Tā vanna, pē c kuras ir vē rts doties uz Ķ ī nu.

Vispirms tajā paš ā koridorā aiz neliela koka ž oga paņ ē mā m visu ķ ermeņ a maksas zivju masā ž u - 58 juaņ a no cilvē ka, tas ir ierakstī ts aproces, var izvē lē ties zivs izmē ru, tas aizņ em diezgan ilgu laiku. laikam, bet konkrē ti neatceros.

OOO! Cik forš i!

Droš i vien esi izmē ģ inā jusi š ā du pē du masā ž u, kad mazas kodī gas zivtiņ as pieķ eras pie kā jā m un, maigi knibinot, ā rstē nervu sistē mu. Un, kad tā s ir lielā kas zivis un tā s jū s visus iekost, tas ir vienkā rš i neiedomā jami! Nervu sistē ma uzreiz kā zī ds! )

Vienī gā problē ma bija tā , ka zivī m es nepatiku. Viņ i mī lē ja Nadiju. Tā odi, tā tad man, bet kā masā ž u par naudu, tik bezgaumī ga! Es vienkā rš i nedarī ju, ka samainī jos ar Nadiju vietā m, jo ​ ​ man bija aizdomas, ka vietā , kur es gulē ju, ir apakš straume, pierā pos tuvā k Nadijai un iebā zu rokas un kā jas tieš i zivju mā konī , apskā vu Nadiju, pasargā jot viņ u no plē soņ ā m. zivis! ) Bet zivs mani kategoriski negribē ja ē st! Beigā s garā mejoš ie ķ ī nieš i sā ka uz mums skatī ties ar ziņ kā ri, iespē jams, turot aizdomā s, ka esmu gejs.


Man ā tri apnika š ā da veida diskriminā cija. Ejam tā lā k.

Nedaudz tā lā k, arī aiz ž oga, tika atklā ta interesanta zā le, kurā uz karstiem akmeņ iem gulē ja izmazgā ti ķ ī nieš i pidž amā s. Daž i gulē ja. Daž i runā ja klusi. Mē s š eit nepalikā m, bija interesanti, kas vē l mū s sagaida.

Un mū s gaidī ja brī niš ķ ī ga teritorija, kur zem salmu nojumē m bija daudz daž ā du mazu vannu.

Daž i baseini bija daž ā dā s krā sā s – zilā , zaļ ā , sarkanā .

Un kā smarž oja š ie avoti! Un pats galvenais, skanē ja brī niš ķ ī ga relaksē još a ķ ī nieš u mū zika!

Apgū lā mies bezmaksas peldbaseinā un sā kā m izbaudī t visas sajū tas.

Daž as tradicionā lā s pankū kas tiek izrullē tas, izceptas un sagrieztas atvē rtā virtuvē . Izrā dā s cepumi)

Aiz kā pnē m bija absolū ti pamestas vietas, tač u arī tur nebija dzirdama mū zika. Proti, viņ a radī ja neaprakstā mu atmosfē ru.

Otrā pusē , lejā , atradā m ģ ē rbtuves.

Pie katra baseina bija uzraksts par ū dens sastā vu un piedevā m, bet diemž ē l mums tas ir neskaidrs.

Visi orgā ni tika apstrā dā ti uzreiz)

Visspilgtā k atmiņ ā paliek tas, ka mē s ī si pirms izbraukš anas guļ am uz akmens, kas klā ts ar karstu ū deni, un no debesī m birst lielas lietus lā ses. Vienkā rš i neticama relaksā cija! Lejā ļ oti karsts, augš ā auksts lietus. Aizveriet acis un peldieties maigā mū zikā . Un tava nervu sistē ma č ukst: "Paldies, ka atvedā t mani uz š ejieni"

Un š eit notika neticams stā sts.

Mē s prasī jā m Chutsuche.

Meitenes reģ istratū rā teica, ka tas maksā.30 juaņ as. Mē s vienojā mies.

Viņ i smagi domā ja.

-Zvaniet pa telefonu - viņ i mums piedā vā ja.

– Mums nav ķ ī nieš u numura – mē s atbildē jā m.

Viņ i domā ja vairā k.

-Piezvani mums pa telefonu - es jautā ju.

-Mē s nevaram.

-Tad mē s dzī vosim š eit pie tevis.

Viņ i domā ja vē l stingrā k. Viņ i jautā ja vī rietim, kurš kaut ko izdomā ja, es saprotu, ka viņ i runā par autobusu Dž andzjadzjē . Š ī puiš a atbilde mani patieš ā m nobiedē ja.

- Vai tieš ā m viņ i iet? - vī rietis viņ iem jautā ja un, neskaidri pamā dams mums, aizgā ja.


Skrē ju viņ am pakaļ , domā dams, ka viņ š ir taksists, gremojot viņ a vā rdus, prā tojot, vai autobuss brauc.

Bet meitenes metā s pē c manis.

- Tagad taksis atbrauks, pagaidiet.

Es jautā ju, vai joprojā m ir autobuss uz Dž andzjadzi.

Pienā k taksis. Š iks auto, š iks, smirdī gs jauneklis pie stū res. Jautā jam, vai viņ š mū s aizvedī s uz autoostu.

- Jā jā ! Sē dies.

Kad ierodamies autoostā , mē ģ inā m nomaksā t, viņ š atsakā s no naudas, izkā pj no maš ī nas un ved mū s pie kases. Tur viņ š mums aizved 2 biļ etes uz Zhangjiajie, pamā j uz mū su autobusu. Mē s dodam viņ am naudu, viņ š ņ em tikai par biļ etē m, parā dot mums cenu par tā m.

- Un par taksi? - Es jautā ju - cik maksā taksometrs? Paņ em naudu!

-Nevajag naudu, tā ir par velti - viņ š smejas.

Tas ir tik brī nums. Vī rietis pavadī ja savu laiku, savu gā zi, darbu, lai aizvestu un iesē dinā tu autobusā divus nepazī stamus ā rzemniekus. Mē s esam ļ oti aizrautī gi! Un nestā stiet man, ka ķ ī nieš i slikti izturas pret ā rzemniekiem! ) Viņ i ir daž ā di, tā pat kā mē s. Tač u lielā koties ķ ī nieš i vienmē r ir gatavi palī dzē t.

Mē s guļ am autobusā , un, ierodoties, dodamies vakariņ ā s. Vispirms McDonald's. Tur nez kā pē c vispā r nesaprot manu pasū tī jumu, mē ģ ina kaut ko paskaidrot, man liekas, ka tā ir kaut kā da akcija, kas tajā laikā ir aktī va, piezvana kā dai angliski runā još ai meitenei un viņ a un Nadija ar aptuveni tā diem paš iem panā kumiem, bet tomē r piekrī t. Paņ emam lī dzi hamburgerus un pē kš ņ i ieejam restorā nā . Nu ej jau gulē t, tā pē c nē ) Es ņ emu zivis, Nadia - gaļ u. Tiek ievesti gā zes degļ i, uz tiem likti trauki. Es atteicos no degļ a, tā pē c tauki sā ka diezgan ā tri sastingt.

Tā s bija milzī gas porcijas, mē s pat nevarē jā m apē st pusi porcijas, un tā s kopumā maksā ja tik daudz. Bet bija ļ oti garš ī gi, un tā dus mirkļ us Ķ ī nā varē ja uz pirkstiem saskaitī t. Tā pē c sē dē jā m, pamā jot ar galvu, bet bez sirdsapziņ as š ķ ipsnā m mī ņ ā damies ar gardu ē dienu, skatī jā mies uz nakti.


Nakš ņ ojā m tajā paš ā viesnī cā , kur pirmajā vizī tē , bet otrajā stā vā . Vē lreiz gribu teikt, ka š ī ir brī niš ķ ī ga, lē ta viesnī ca ar ļ oti sirsnī gu un inteliģ entu ī paš nieku. Zelta cilvē ks! )

Rī t pē c plā na mums ir Furonga pilsē ta, ko paš i ķ ī nieš i sauc par Furonu, kur ir krā š ņ s ū denskritums un neparasti "sarkanie" akmeņ i. Ļ oti interesanta vecpilsē ta, nepā rslē dzies!

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
komentāri (44) Atstājiet savu komentāru
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums