Stāsts par narkomānu gidu Konstantīnu Martinovu. Peru, Bolīvija, Čīle.

06 Februāris 2019 Ceļošanas laiks: no 04 Janvāri 2019 ieslēgts 27 Janvāri 2019
Reputācija: +9
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Mē s esam pieredzē juš i ceļ otā ji, kuri ir apmeklē juš i vairā k nekā.70 valstis. Mums bija sapnis doties uz Peru, Bolī viju un Č ī li. Mē s jau esam bijuš i Č ī lē un mums ļ oti patika š ī valsts, gribē jā m to iepazī t tuvā k. Sazvanī jā m gidu, vienojā mies par marš rutu, nosū tī jā m 1000 dolā ru kā avansa maksā jumu uz karti. Vienojā mies ar Konstantī nu Martinovu, ka tiksimies 2019.  gada 4.  janvā rī lidostā SANTIAGO, Č ī lē .

Pirmais pā rsteigums: Č ī lē nebija gida. Labi, ka viesnī cu Santjago rezervē jā m paš i. Ierodoties viesnī cā , nokļ uva Martinovam. Viņ š , it kā nekas nebū tu noticis, piedā vā ja mums uz viņ a rē ķ ina aizlidot uz Limu. Un š ī ir Peru. Viņ am esot vē l kā ds tū rists, kura intereses viņ š nevē las aizskart. Mums vē l bija jā noskaidro, kā viņ š "uzmetī s" š o tū risti, brī niš ķ ī go meiteni no Maskavas. Un mums bija jā lido uz Peru, lai gan tas bija mū su ceļ ojuma beigu punkts pē c ar viņ u saskaņ otā plā na. Jā , un biļ etes uz mā jā m no mums tika izpirktas no Limas, kas nozī mē ja otro atgrieš anos pē c tū res atpakaļ uz Limu. Bet Kostja mums apliecinā ja, ka viņ š ir pieredzē jis gids un zina vislabā k, un ka viņ š uz sava honorā ra rē ķ ina mums atdos š ajos lidojumos iztē rē to naudu. Manam vī ram bija aizdomas, ka kaut kas nav kā rtī bā , bet es viņ u pā rliecinā ju, ka tas ir neē rti gida priekš ā , un man ir jā lido.


Limā mū s sagaidī ja gids. Daž i vā rdi par Martinova izskatu. Teikt, ka bijā m š okē ti, tas ir nepietiekami. Netī rs, bezzobains, ar ilgi nemazgā tu galvu, ar novā rtā atstā tu bā rdu, saplē stā kreklā un nepatī kamu smaku mū s sagaidī ja "kaut kas". Nu spļ audā mais aborigē na tē ls, kurš iznā ca stundu pirms mū su ieraš anā s no dž ungļ iem. Patiesī bā tā arī bija. Bet mē s domā jā m, ka tas bija dziļ ā kai nirš anai ekskursijas tē mā . Konstantī ns mū s atveda uz viesnī cu, lai mē s varē tu satikt treš o mū su ceļ ojuma dalī bnieku. Izrā dī jā s brī niš ķ ī ga meitene no Maskavas. Mē s uzreiz iemī lē jā mies viens otrā . Bet viņ a ceļ oja kopā ar mums tikai Peru, un tad aizlidoja uz dž ungļ iem un mā jā s.

Martinovs uzreiz viesnī cā paņ ē ma no mums visu summu par ceļ ojumu pa trim valstī m, auto nomu, apdroš inā š anu, izmitinā š anu viesnī cā ar likmi 80 USD dienā , maksu par darbu plus bloku vī ra kartē.1000 USD par automaš ī nu.

Kopumā sanā ca pienā cī ga summa — USD 11650.

Noī rē juš i automaš ī nu, mē s braucā m pa marš rutu. Mē s turpinā jā m ceļ u uz Balestas salā m. Pirmais pā rsteigums mū s sagaidī ja vakarā , kad Konstantī ns mū s atveda uz viesnī cu. Izrā dī jā s, ka tas ir 30 dolā ru viesu nams. Uz mū su kurnē š anu gids atbildē ja, ka pieklā jī gas viesnī cas š eit neesot. Labi, mē s domā jā m. Vienu nakti. Nav nekā briesmī ga. Nā kamajā dienā mums bija transfē rs uz Nasko. Neaprakstī š u mū su emocijas par Nasko lī nijā m, ne par to mē s runā jam, bet vē lā pē cpusdienā , reģ istrē joties viesnī cā , bija vē l viens pā rsteigums. Tas vairs nebija smieklī gi: bez kondicioniera, bez karstā ū dens, bez brokastī m – vā rdu sakot, hostelis. Aizgā jā m uz Booking, paskatī jā mies cenu - 20$. Pieklā jī gi par to pastā stī ja gidam. Viņ š reaģ ē ja dī vaini: saka, ka nav par ko uztraukties, š eit jums bū s viesnī ca par 20 USD, bet citā s vietā s viesnī cas maksā s 150-200 USD. Nu labi..... Ejam tā lā k. Š eit es vē los pievē rst UZMANĪ BU viņ a braukš anas spē jai brī dinā t nā kamos tū ristus no š oka.

Teikt, ka š is ir ekstrē ms braucē js, nozī mē neteikt neko. Viņ š neietur distanci, nepā rtraukti dungo un, atverot logus, neķ ī trā veidā skaidro vietē jiem autovadī tā jiem, kā jā brauc. Uz mū su piezī mē m pā rtraukt sacī kstes un to, ka negribam ar š o auto atvadī ties no dzī ves, nelaimī gais gids sā ka ieslī gt garā s diskusijā s par dzī ves jē gu. Nu, vienkā rš i guru!


Bet izrā dī jā s, ka tie ir tikai ziedi. Gaidī jā m nā kamo pā rsteigumu. Policija apturē ja automaš ī nu netā lu no Kusko. Un tad izrā dī jā s, ka mū su š oferim-guru-guru nav autovadī tā ja apliecī bas. Kā bez vadī tā ja apliecī bas varē ji doties 7000 km tū rē pa trim valstī m? Kaut kā nokā rtojuš i jautā jumu ar policiju, braucā m tā lā k.

Tā tad bū tī ba ir VAIRĪ TĀ JS BEZ LICENCES, NELEGĀ LS, KĀ CEĻ VEDIS — KOPĀ NULLE. Mē s, tū risti, gatavojoties ceļ ojumam, izlasī juš i literatū ru par valstī m, uz kurā m plā nojā m doties, zinā jā m simtiem reiž u vairā k nekā viņ š . Viņ š pat nezinā ja Bolī vijas galvaspilsē tas nosaukumu. Viņ š nezina ceļ us, paraž as, tradī cijas, kultū ru tajā s valstī s, kurp viņ š mū s ved, pelnot labu naudu. Viena filozofē š ana par dzī ves jē gas meklē jumu tē mu. Ne jau tā pē c mē s devā mies uz citu kontinentu, lai klausī tos nelī dzsvarota, blē dī ga un nevajadzī ga cilvē ka delī rijs. Viņ š nekad neieradā s laikā , lai mū s satiktu. Viņ a kavē š anā s 30-40 minū tes ir norma. Bez apmulsuma un atvainoš anā s ē nas, tikai agresī va reakcija no viņ a puses par katru piezī mi.

Ir pienā cis laiks atvadī ties no mū su treš ā ceļ abiedra. Sirsnī gi atvadī jies, iekrā jis mantas maš ī nā un nobraucis 100 km no Kusko virzienā uz Bolī vijas robež u, Konstantī ns ar zilu aci stā sta, ka Bolī vijā varē sim iebraukt tikai pē c 4 dienā m, kopš maš ī nai tika noformē ta apdroš inā š ana. citā datumā , lai gan visi robež u š ķ ē rsoš anas datumi tika saskaņ oti iepriekš .

Tajā paš ā laikā mē s no viņ a nesaņ ē mā m atvainoš anos vai paskaidrojumus. Nav ko darī t. Mainā m marš rutu. Uzturamies vē l 4 dienas Peru. Beidzot izbraucam uz Bolī viju, un tad izrā dā s, ka viņ š irnelegā lsun viņ am ir nokavē ts termiņ š izceļ oš anai no valsts un ka viņ am jā samaksā sods par migrā cijas rež ī ma pā rkā pš anu, š ķ ē rsojot. Peru robež a ar Bolī viju. Un š oreiz un nervi. Diemž ē l mū su.


Bet tad veiksme mums uzsmaidī ja. Tā kā viņ š saprata, ka hosteļ os vairs nedzī vosim, varē jā m no viņ a atņ emt pā rē jo naudu, kas bija atvē lē ta viesnī cā m. Tas bija 1200 USD. Izrā dī jā s, ka š ī summa ir pilnī gi pietiekama, lai dzī votu 4.5 * viesnī cā s ar likmi 80 USD dienā . Uz ko viņ š vē lā k mums teica, ka tas ir neglī ti no mū su puses un ka viņ š plā no arī ar to nopelnī t. Kā viņ š teica: tā nav tava darī š ana, galvenais ir pirkt zemu, pā rdot dā rgi. Uz mū su saprā tī go piezī mi, ka viņ š saņ em maksu USD 150 dienā , viņ š reaģ ē ja neadekvā ti.

No viņ a stā stiem par sevi mē s uzzinā m, ka viņ š ir heroī na atkarī gais. Nelegā li dzī vo 7 gadus Peru. Lielā ko daļ u laika viņ š pavada dž ungļ os vienatnē ar saviem "tarakā niem". Mē s redzē jā m š os prusaku uzreiz. Bet viņ i izturē ja, jo atradā s sveš ā spā niski runā još ā valstī un paš i nevarē ja noturē ties uz ceļ a grī das. Un Konstantī ns atteicā s atdot naudu.

Ar katru dienu š is atkarī go ceļ vedis kļ uva agresī vā ks. Viņ š sā ka pieprasī t no mums vairā k naudas, argumentē jot, ka viņ am nepietiek ar to, ko mē s viņ am samaksā jā m ekskursijas sā kumā . Viņ š atstā ja mū s uz ceļ a, devā s kaut kur uz divā m trim stundā m, nomierinā jā s, atgriezā s, uzvedā s tā , it kā nekas nebū tu noticis, un no rī ta viss atkā rtojā s vē lreiz. Dodiet mums vairā k naudas, pretē jā gadī jumā mē s nekur citur nebrauksim.

Rezultā tā mē s atrodamies Bolī vijā , Sukres pilsē tā . Vakarā vienojā mies, ka 8 no rī ta izbrauksim uz Ujuni, uz sā ls purviem. Ne 8, ne 9 š is "pā rpratums" neparā dī jā s. Un, kad viņ š beidzot parā dī jā s uz viesnī cas sliekš ņ a, pat viesnī cas administrators mums jautā ja: "Kas notiek ar jū su š oferi? "

ienira automaš ī nā maš ī nā , novecojusi gide bez apmulsuma ē nas teica, ka viņ ai bija jā zvana aiz viņ a mantā m uz citu viesnī cu, ka viņ am ir jā ietur brokastis un ka viņ am bija jā pavada pā rē jā laikā . 10 dienas atlikuš ais ceļ ojums kabatā tikai 200 USD. Un, kā jau nojauš at, viņ š mū s tā lā k bez papildu maksā jumiem nenesī s. Mū su pacietī ba ir beigusies. Lai izturē tu par 11 600 $, tas nepietika, vairs nebija ne spē ka, ne vē lē š anā s. Viņ š izlika mū su mantas un atstā ja tā s uz ceļ a.

Sveš ā valstī , nepabeidzot tū ri, neatdodot naudu par atlikuš ajā m 10 dienā m, š is nelietis aizbrauca.


Mē s paš i nolī gā m taksometru un devā mies uz Ujuni. Tā lā kais ceļ š ir jā pā rvar paš iem. Bet, ticiet man, tas ir daudz labā k un mierī gā k nekā ar š ā du ceļ vedi. Un visbeidzot mums piezvanī ja mū su patī kamais ceļ abiedrs un teica, ka viņ š arī viņ u izmetis naudas dē ļ dž ungļ os, kur viņ a devā s pē c mū su š ķ irš anā s.

Cienī jamie tū risti, ja redzat sludinā jumu par gida pakalpojumiem PERU, BOLĪ VIJA KONSTANTINA MARTYNOVA (tā lr. +51961355555) Nepiekrī tu bez naudas. Jū s nesaņ emsiet neko citu kā iztē rē tus nervus, vē rojot klī niski neveselī gu cilvē ku, trū kstnaudas.

Mihails, Natā lija (Ukraina, Zaporož je) 02.02. 2019.

No vietnes administrā cijas — autori apliecinā ja gatavī bu oficiā li aizstā vē t savus vē rtē jumus.

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Līdzīgi stāsti
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums