Šveice un Lihtenšteina

10 Septembris 2018 Ceļošanas laiks: no 08 Novembris 2017 ieslēgts 21 Novembris 2017
Reputācija: +123
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Š veice. . . Katra ceļ otā ja sapnis ir apmeklē t š o pasakaino valsti. Tas vienmē r ir labi zinā ms: augsts dzī ves lī menis; pā rsteidzoš a daba; š okolā de; pulkstenis; fondī ; slē poš anas kū rorti un daudz kas cits, ir zinā ms ikvienam planē tas Zeme iedzī votā jam.

Mē s nolē mā m lidot caur Amsterdamu.

Mē s palikā m 3 naktis viesnī cā Acasa, kas atrodas Oerlicon rajonā . No lidostas kursē vilciens, 2 pieturas. Ļ oti ē rti. Tas nav centrs, bet lieliska vieta. Lieliskas istabas ar virtuvi. Restorā ns, skaista atpū tas zona.

Cena — 300 ASV dolā ri dienā . Ē diens viesnī cā ir dā rgs. Tomē r, tā pat kā citur, arī Š veicē . Ē dā m gardu steiku, briež a gaļ u, zivis, dzē rā m vietē jo vī nu. Precī zi neatceros, bet vidē jā s vakariņ as maksā ja 120-130 frankus ar dzeramnaudu diviem.

Lai kaut kā ietaupī tu naudu, mū sdienā s mē s neī rē jā m automaš ī nu. Bet, protams, mē s to paņ ē mā m vē lā k. Citā di Š veici neredzē si.


Pilsē tas centrā lā iela ir Bahnhofstrasse. Viens no dā rgā kajiem pasaulē .

Tas sā kas no centrā lā s stacijas un beidzas, balstoties uz ezeru.

Dā rgi veikali. . . Lī dzī gi kā Rodeo Drive un 5th Avenue ASV.

Š veicē ir lieliska kafija. Apmē ram 5-6 franki, par kausu, kafejnī cā . Pā rdodu daudz ielas pā rtikas un kastaņ u. Tie ir atvesti no Itā lijas, lai gan es tos tur gandrī z neredzē ju. Š eit tas ir uz katra stū ra.

Ezera apkā rtnē ir daudz restorā nu un veikalu. Turpat atrodas slavenais Cī rihes operas nams.

Cenas kafejnī cā ir 2 tases kafijas, 2 kruasā ni un daž i suš i rullī š i - 45 Š veices franki.

Labas sievieš u vietē jā s kurpes — 230 franki. Viss, kas raž ots Š veicē , ir dā rgs.

Š veicieš iem paš iem dā rgi. Vienā no vakariem nolē mā m paē st ielas ē dienu pazemes pā rejā , pie vilcieniem. Š ī ir vesela pazemes pilsē ta. Visur valda kņ ada un rindas veikalos. Š ķ iet, ka te pazū d viss š veicieš u stī vums. Nopirkā m karstā s desiņ as un maizi.

Un citā bodē - alus. Ja es neatcerē tos, ka tā ir Cī rihe, es domā ju, ka tā ir Kijeva. Tač u mē rogs ir lielā ks. Visur siers un š okolā de.

Mē s lidostā noī rē jā m automaš ī nu, gandrī z jaunu. Parasts dž ips vai minivens maksā apmē ram 70 frankus dienā . Ar daļ ē ju apdroš inā š anu, lī dz 700 frankiem.

Lihtenš teina atrodas divu stundu attā lumā , pa skaistu ceļ u. Apkā rt perfekta tī rī ba. Uz ielā m ir ļ oti maz cilvē ku. Skaisti skati uz sniegotajā m kalnu virsotnē m. Pasē s liekam suvenī ru vī zas. 6 franki, par pasi. Sē dē jā m kafejnī cā un pirkā m suvenī rus. Ar vienu dienu pietiek, lai iepazī tu pilsē tu, otru ir vē rts veltī t muzejiem.

Stā vvieta ir apmaksā ta. . . Daž reiz jū s varat atstā t automaš ī nu uz ielas, bet jums ir nepiecieš ama speciā la vinjete, uz kuras norā da laiku. Nomas automaš ī nā tas jau ir iekļ auts cenā .

Pē c Vaducas nolē mā m doties uz itā liskā ko Š veices pilsē tu - Lugā no. Ceļ š bija garš , ar daudziem tuneļ iem.

Daž kā rt tika rā dī tas skaistas pļ avas un pasakainas mā jas, kā Milka š okolā des reklā mā .


Reiz kalnā pamanī jā m kafejnī cu. Nolē mā m ieturē t pauzi un nogriezā mies no trases. Ceļ š bija ļ oti š aurs un visu laiku veda augš ā kalnos. Apkā rt bija iestrē guš as neizskatī gas mā jas, un nebija iespē jams ne pagriezt, ne apgriezties. Augstu kalnos beidzot varē jā m kaut kā apgriezties. Lejā ilgi un vairā kas stundas braucā m pa lauku ceļ iem. Kafejnī cā nesanā ca.

Š veice ir savā dā ka. . .

Mū su Š veices tā lruņ a karte nav noliktavā . Gandrī z nekur nav pieejams bezmaksas Wi-Fi. Š ķ iet, ka tas ir tur, bet jū s nevarat izveidot savienojumu ar to. . .

Kad nonā cā m Lugā no, bija jau tumš s. Tumsā varē ja redzē t mā ju gaismas, kalnus un viesnī cu mirdzumu. Nebija iespē jams novietot automaš ī nu, lai uzzinā tu, vai ir brī va istaba. Visur bija maš ī nas. Un kur doties – mums nebija ne jausmas.

Beidzot mums izdevā s atrast kaut kā du viesnī cu, kur varē tu nomest ar maš ī nu. Bet tukš u vietu nebija. . .

Pateicoties meitenei vestibilā , viņ a mums atrada vietu citā viesnī cā . Izrā dī jā s, ka tā ir daudzstā vu ē ka, veca ē ka, pā rveidota par viesnī cu.

Pametuš i savas lietas, mē s steidzā mies uz pirmo restorā nu, ko satikā m.

Mē s pasū tī jā m zivis, makaronus un pudeli vī na par 45 frankiem. Tad, ejot pa krastmalu, dzē rā m vī nu no pudeles. Spož i spī dē ja kafejnī cu un restorā nu gaismas, vakars bija silts, ar pikantu ziedu, mī lestī bas, ū dens un laimes smarž u. Diena pagā ja labi!

Rī ts izgaismoja mā ju jumtus, tā lumā bija redzamas sniegotas virsotnes. Brokastis bija iekļ autas cenā un bija laba ē dienu izvē le un lieliska garš a.

Gadā s, ka jū taties silti un ē rti nepazī stamā pilsē tā . Lū k, kā izrā dī jā s Lugā no!

Visur auga palmas un ziedi. Zilas debesis atspoguļ ojas zilajā ezera ū denī . Kalni, klā ti ar sniegu, dzirkstī ja spož ā s saules staros.

Cilvē ki dzē ra kafiju uz daudzu kafejnī cu terasē m. Es iemī lē jos š ajā pilsē tā ! Smaragda zā lā jā lē nā m klaiņ oja gulbji, sita strū klakas un pa stiklveida ezera virsmu peldē ja mazas jahtas. Pats nespē ju noticē t, ka novembra vidū bija auksts Š veice.

Mē s gribē jā m, lai mū s ieved laivā , bet izrā dā s, ka jums ir jā saņ em atļ auja. Š veicieš i ir likumpaklausī gi pilsoņ i.

Patiesī bā Š veice ir ezeru valsts! Tie ir gandrī z katrā pilsē tā .


Es negribē ju pamest kū rortu Lugā no. Starp citu, netā lu no pilsē tas atrodas lielā kā iepirkš anā s vieta Eiropā . Ar milzī gā m atlaidē m.

Alpu augstā kā virsotne, arī Š veicē . Tač u nebiju pā rliecinā ts, vai tur var tikt bez ķ ē dē m vai speciā lā m riepā m. Mums bija vienalga, kur ejam tā lā k.

Internetā mē s atradā m interesantu slē poš anas kū rortu Samnaun. Tur notiek ikgadē jais Ziemassvē tku vecī š a Pasaules kauss.

Tā atrodas trī s valstu krustojumā : Austrija, Š veice, Itā lija. 1850 metru augstumā .

480 km pasaules lī meņ a takas.

101 pacē lā js un 145 augstkalnu nogā zes! Ir nolaiš anā s, ar 70 grā du leņ ķ i. Gandrī z brī vais kritiens...

Mē s braucā m ļ oti ilgu laiku, gandrī z visu dienu. Lai nokļ ū tu Silvretta kū rortā , jā brauc pa garu serpentī na ceļ u lī dz pat augš ai.

Sniga, navigators bija bagijs, un bezgalī gie pagriezieni bija reibinoš i. Bet augš ā , priekš ē jos lukturos, vieglā kritienā virpuļ oja sniegpā rslas, maigi pā rklā jot ceļ u ar savā m mež ģ ī nē m.

Pē c saulainā s Lugā no mums ir ziema!

Viesnī ca Silvretta! 500$/nakts, neskaitot brokastis, lē tā kajā numurā . Viss izgatavots no koka, tas smarž oja pē c aizmirstas bē rnī bas un Ziemassvē tku eglī tes. Liels restorā ns ar divā m zā lē m, SPA komplekss, milzī gs baseins. Numurs ir plaš s ar balkonu. Liela gulta, č ī bas, peldmē teļ i. Ikdienas tī rī š ana.

Mē s aizskrē jā m uz restorā nu. Un viņ i bija nepatī kami pā rsteigti.

Tā kā mums bija visvienkā rš ā kā istaba (o, 500 USD), vakariņ as varē jā m ieturē t citā istabā . Lai gan galvenais bija pilns par 70%. Bet ē dienkarte ir tā da pati.

Ir briež a gaļ a, mež acū kas gaļ a, vietē jā s zivis, jū ras veltes.

Varat izmē ģ inā t Engadī nas un Grisonsas virtuvi. Mē s dzē rā m vietē jo vī nu. Protams, cenas - mā te neuztraucas. Bet mē s jau esam pieraduš i: diez vai labā restorā nā izmaksas bū s mazā kas par 120 frankiem diviem.


Viesnī cas vestibilā ir liels kamī ns un smē ķ ē tā ju telpa. Jū s varat smē ķ ē t cigā ru, skatoties, kā krī t sniegpā rslas, laternas gaismā , uz staba. Kas tika domā ts? Laikam par pasaku. Par mū ž ī go. Par skaistu, bet š ausmī gi dā rgu dzī vi. Tas, ka š ā di mirkļ i iegriezā s atmiņ ā , atstā jot spož u pē du kā meteorī ta kritiens.

Rī ts pā rsteidza ar sniega pā rpilnī bu. Mū su maš ī na vispā r nebija redzama.

Samnauna ir brī vā s tirdzniecī bas zona. Veida beznodokļ u. Daž os veikalos viesnī ca pieš ķ ir vē l 5% atlaidi.

Sniga sniegs un nedarbojā s pacē lā ji. Bija iepirkš anā s un pastaigas.

Mē s rezervē jā m viesnī cu Hilton netā lu no Cī rihes lidostas. Uz daž ā m dienā m. Mums nā cā s izlaist maš ī nu.

Bija marš ruta autobuss uz lidostu.

Ceļ ā uz Cī rihi nolē mā m piestā t Davosā , jo no sniega bija noliecuš ies smagi egļ u zari. Ceļ u nebija laika tī rī t, un automaš ī na saslī dē ja. Labajā pusē ir klints, bet kreisajā pusē ir klints. Joprojā m riņ ķ o, valsī , sniegs. Bet maš ī nā bija silti un mā jī gi, un aiz loga - balts auksts skaistums.

Atvadu vakarā viesnī cas restorā nā ē dā m fondī , ko pasniedza ar maziem kartupeļ iem un daudzos laukumos ceptu baltmaizi. Viņ i dzē ra vī nu, lai atgrieztos š ajā valstī .

Brī niš ķ ī gs ceļ ojums! Man ļ oti patika Lugā no. Valstī visi runā angliski. Neskaitot vā cu, franč u un vietē jos dialektus. Daudz tuneļ u, un tas nav tikai caurums klintī , bet gan inž enierijas brī nums. Mē s neredzē jā m bezpajumtniekus, ubagus.

Viņ š atkal atnā ca pa pastu ar naudas sodu. Par ā truma pā rsniegš anu. Ceļ ojot pa Eiropu, tas ir ļ oti kaitinoš i. Soda nauda ir nedaudz virs 200 frankiem vai eiro. Lai kā jū s mē ģ inā tu braukt uzmanī gi, kameras ir visur un tiks noķ ertas visnepiemē rotā kajā brī dī . Bet auto dod brī vī bu un iespē ju doties tur, kur vē lies.

Un, ja vē laties - visur!

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Отель Acasa Цюрих
Стейк из оленины. Acasa
Silvretta
Лугано
Цюрих
Витрина на центральной улице, в Цюрихе
Площадь у оперного . Цюрих
Вид на оперный
Цюрихское озеро
Швейцарские женские ботинки. Кожа. Очень понравились.
Цюрих, шопинг
Шоколад
Район центральной улицы. Кофе супер! И все остальное, тоже!
Лихтенштейн. Турист центр.
Вадуц
Утро в Лугано. Вид из номера.
Утро. Лугано. Вид из другого окна.
Лугано
Лугано
Лугано
Ресторан в отеле Сильвретта . Замнаун.
Замнаун
Замнаун. Вид с балкона номера.
Тапочки и халат
Замнаун. Отель Сильвретта, пять звёзд.
Вадуц
На улицах Замнауна
Замнаун
Замнаун
Замнаун
Замнаун
Замнаун
Замнаун
Сильвретта, 5*
В отеле Сильвретта
Замнаун
Отдых
Швейцария, за окном авто
Цюрих, в отеле Radisson Blu.
Hilton Цюрих аэропорт
Hilton
Hilton
Фондю
Мой друг... Специально обрезала.
Хилтон
Цюрих, опера
Acasa hotel
Вадуц
Свадьба пожарника. Лихтенштейн
Вадуц
Вадуц
Отель Сильвретта. Вид на подъемники..
Релакс Сильвретта
Сильвретта
Наш железный конь, после очистки от снега
Сильвретта
Сильвретта
СПА
Вид из номера Замнаун
Замнаун
Замнаун
Лугано
Лугано
Я люблю этот город! Тепло!
Лугано
Лугано
Мороженое в Лугано
Так живут люди
Кульки для собак. Бесплатно. Так поддерживается чистота!
Сувенирная виза в моем паспорте
Līdzīgi stāsti
komentāri (10) Atstājiet savu komentāru
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums