Meitenes skatiens uz malčuka jautrību. "Staļina līnija" Minskā

04 Jūnijs 2020 Ceļošanas laiks: no 02 Janvāri 2020 ieslēgts 04 Janvāri 2020
Reputācija: +4847.5
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Minska ir sena pilsē ta (par dibinā š anas gadu tiek uzskatī ts 1067. gads, lai gan precī za datuma nav). Bet, redz, mums tuvā ka ir 20. gadsimta vē sture. Mē s cenš amies to vispirms izpē tī t. Kopš bē rnī bas Minska mū su prā tos ir saistī ta ar Lielo Tē vijas karu. Izpostī ta pilsē ta, cī ņ as, varoņ darbi, nodevī bas, cilvē ku traģ ē dijas. . .

2020.  gada janvā rī mē s braucā m cauri Minskai. Pilsē ta ir skaista! Mū su ļ oti mī lē ts. Es mē ģ inā ju ī sā piezī mē pastā stī t par mū su jū tā m pret viņ u "Gaismas dzirkstī - sarkans, zils. . . ( c)".

Kā dā brī dī mē s pā rkā rtojā m savus plā nus un palikā m pilsē tā vē l vienu dienu. Varoņ u pilsē tā Minskā var redzē t daudz militā ri vē sturisku lietu. Mū su izvē le attiecā s uz tā saukto"Staļ ina lī niju". Lielā mē rā ar vī ra barī bu gribē jā s uzspē lē t kara spē les : ))


Staļ ina lī nijas vē sturiskais un kultū ras komplekss ir tikai neliels, atjaunots gabals no milzī ga militā ro nocietinā jumu sistē ma, kas izveidota pagā juš ā gadsimta 30. gados gar toreizē jo Padomju Savienī bas rietumu robež u, 1850 km garumā .

Mē ģ iniet zemā k esoš ajā fotoattē lā atrast nā kamo š auš anas punktu (albumā ir mā jiens):

Pā rskats no Minskas nocietinā tā s zonas augš ē jiem punktiem

Š ī s nocietinā jumu sistē mas izveides vē sturi un aizsargkonstrukciju tehniskos aprakstus nepā rdrukā š u.

Tas viss ir brī vi pieejams tieš saistē , piemē ram, tieš i vietnē kompleksa vieta "Staļ ina lī nija". Starp citu, ļ oti ē rta un informatī va vietne, viss ir izplā nots. Š obrī d š is komplekss nav tikai brī vdabas militā ri vē stures muzejs – tā ir platforma, kurā notiek daudz militā ri patriotisku pasā kumu, rekonstrukciju un ne tikai veltī ta 1941. -45. gada karam.

Militā ro operā ciju rekonstrukcijas vieta. Tā lā k lauki, klajumi, lauksaimniecī bas zeme. . . Un vē l viens bunkurs

Un Jaungada brī vdienā s tur bija Ziemassvē tku eglī te un pat Ziemassvē tku vecī š a rezidence. Bet mē s tur vē l neesam tikuš i. Nē , ja mū su bē rnu pusī te bū tu kopā ar mums, viņ i noteikti netiktu prom.

Diena izrā dī jā s skaidra un saulaina. Un nepavisam ne kā janvā ris. Lai gan, protams, vieta ir uzkalniņ ā , vē jiņ š pū ta. Pie informā cijas pults var palū gt virsjaku, ja paš am slikts apģ ē rbs. Mū su gadī jumā darbinieki pat uzstā ja uz sasilš anu.

Muzeja teritorija ir milzī ga.

Protams, jū s varat doties pastaigā viens pats. Ir pieejami norā des, paraksti. Bet labā k ir doties ekskursijā . Sadarbojā mies ar citu ģ imeni, sanā ca diezgan ē rts formā ts - 5 cilvē ki, un cena ģ imenei patī kamā ka.

Nav vē rts vervē t lielu uzņ ē mumu, bunkuros bū s neē rti.

Saskaņ ā ar ceļ vedi, marš ruts ir paredzē ts stundai. Dā rgā kundze, viņ a nenojauta, ka apskates apmeklē tā ji, it ī paš i ģ imeņ u galvas, viņ u uzvedinā ja, mocī ja ar jautā jumiem, precizē jumiem, viedokļ iem. . . Bet mū su gide (diemž ē l neatceros viņ as vā rdu) nepievī la! Labi padarī ts! Viņ a atbildē ja uz katru jautā jumu lī dz milimetram. Kopumā mē s viņ u atbrī vojā m divarpus stundā s...


Ja nevē laties sazinā ties ar gidu (ir daž ā di noskaņ ojumi), varat lejupielā dē t audio tū ri aplikā cijā izi. TRAVEL pilnī gi bez maksas. Kā vē lā k izrā dī jā s, izrā dā s, ka vī rs bija gatavojies vizī tei, kamē r viņ i atradā s viesnī cā , viņ š kratī ja telefonu. Nu jā , bet tad es aizmirsu. Tas ir vē l labā k, jū s nevarat uzdot jautā jumus audio gidam tu nebū si gudrs : ).

Zē niem un meitenē m (lai gan viņ u nav tik daudz, bet es zinu, ka ir interesenti) š eit ir plaš ums. Vismaz mazajiem.

Un ī paš i pieauguš ajiem : ))

Aplū kot visu š o izstā di nav ī paš i mierī gi. Jā , viņ i š auj. Un pat no lielgabala! Jā , par naudu var š aut jebkurš . Un novē lot nebeidzamu straumi.

Š ajā tvertnē ir ievietots arī sprā dzienbī stams iepakojums. Ooo, kā tas ripo! Viss ir pa ī stam

Jā , ar paš reizē jo lutinā š anu tā ir ieķ ī lā š ana, bet kā tas ir patiesī bā...Š ķ iet, mē s bijā m kopā ar bē rniem Alabino poligonā Armijā -2017. Tas bija skaļ i, bet viss bija kaut kā tā lu. Un š eit tas ir, tieš i tur. Viss š is sprā gstvielu-š auš anas pavadī jums palī dz iekļ ū t dvē seles dziļ umos. Bet, godī gi sakot, pē c kā da laika jū s pierodat, jū s vairs nesatraucaties no nā kamā kadra...gandrī z.

Tur var arī braukt ar tanku, bet tas prieks jau maksā smuku santī mu, bijā m mantkā rī gi. Tagad, ja viņ i iedeva stū ri, mans zē ns, iespē jams, izlauzā s ā rā , pretē jā gadī jumā sē dē ja tikai virsū...

Tur var redzē t daudz ko, un pats galvenais – pieskarties, pieskarties vē sturei ne tikai ar rokā m, bet arī ar dvē seli. Pat ja viņ i spē lē kara spē les slē pti, apmulsuš i, un kā pē c gan ne. . . galu galā bē rni spē les laikā apgū st apkā rtē jo pasauli. Ar ko mē s, pieauguš ie, atš ķ iramies no bē rniem? Visbiež ā k tikai ķ ermeņ a izmē rs


Ja atrodaties Minskā vai tā s tuvumā , ja iespē jams, apskatiet vē sturisko un kultū ras kompleksu "Stalin Line". . Ī paš i tas ir ieteicams skolas vecuma bē rniem, ī paš i zē niem. Varbū t nav vē rts aplū kot visu tehnikas izstā di, tas ir nogurdinoš i, un tagad tas nav nekas neparasts, bet rā pties pa tableš u kastē m un citiem bunkuriem ir obligā ti. Ak, mē s tur ilgi klaiņ ojā m. Gandrī z uzzinā ju š o "puskaponieru" nosaukumus. Es kalpoju par sargu: vī rs mani nolika sardzē pie ieejas, lai es signalizē ju par jauniem apmeklē tā jiem, un tajā laikā viņ š pielā dē ja, piemē ram, lielgabalu. Jā , kaut kas tā ds ir, bet tomē r ir atļ auts tikai ceļ vedis. Bet es gribu spē lē t. . .

Un vieta š ķ iet nopietna, un tē ma nav tā jautrā kā , un pē c apmeklē juma nav nomā coš a noskaņ ojuma. Tas stā sta par pieauguš o lietā m, bet tas ir viegli un pieejams.

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Обзор с верхних точек Минского укрепрайона
Вот там очередная огневая точка
Вот та точка - ДОТ
Место проведения реконструкций боевых действий. Дальше поля, просторы, сельхозугодия... И очередной ДОТ
В тот танк еще и взрыв пакет подкладывается. У-ух, как бабахает! Все по-настоящему
Array
Līdzīgi stāsti
komentāri (12) Atstājiet savu komentāru
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums