Brīvdienas Bulgārijā - viss nav skaidrs!!!!!!!!!!!!!

26 Jūlija 2009 Ceļošanas laiks: no 11 Jūlija 2009 ieslēgts 23 Jūlija 2009
Reputācija: +69
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Atpū tā s no 11.07. lī dz 23.07. 2009 Bulgā rijā . Kranevo.

Viesnī ca 3*. Ē dā m "ē dnī cā " pie viesnī cas. 10-12 levas diviem. Ē dienu kvalitā te pieņ emama Lev = 0.5 eiro. Kafejnī cā s tautas stilā pusdienas 20-25 litri. diviem. Bulgā rijā daudz dzirdē ju par garš ī giem gaļ as un zivju ē dieniem : )) Bet vī los : )) Kafejnī cā s acī mredzot silda kulinā rijas ē dienu, zivis un gaļ a, kas ē dienkartē norā dī ta kā "cepta un grilē ta" bija nez kā pē c vā rī ta ? ? ? Garnē jums - vā rī ti vā rī ti dā rzeņ i no lielveikalu salnā m? ? ? Kraņ evo lielveikalos lē ts labas kvalitā tes vietē jais alkohols! Ū dens no 0.75 lev.

Viss pā rē jais ir dā rgs, nav ko izvē lē ties, liekas, ka atveda visas novecojuš ā s preces, tū risti uzpirks : ))) Lē tā kais tirgus ir st. Kaija. Kranevo ir pionieru nometnes. Visu nakti aizbē guš i bē rni 13-15 g. v. klī st apkā rt ar alu un cigaretē m un kliedz zem logiem. Divas diskotē kas - ieeja 2 leva muzicē lī dz rī tam : )))


Un arī pludmale! Smiltis un daž reiz gliemež vā ku iezis. Jū ra ir sekla, lī dzī ga Azovas jū rai. Ceļ š uz pludmali nav asfaltē ts! Putekļ i vai peļ ķ es : ))) Lietussargs 3 leva. sauļ oš anā s krē sls 3 leva. Pludmale ir plata 3-4 km. Savieno ar Albenas pludmali vē l 4 km. Starp Kranevo un Albenu atrodas dabas rezervā ts. Blī vi augoš i lapu koki un purvu ezeri. Mē s redzē jā m č ū skas un bruņ urupuč us. Kopumā daba ir lī dzī ga Azovas jū rai. Pa dienu bija +30+33, naktī š ķ ita drē gns un auksts +18+20. Nav daudz odu.

Transports! Braucā m ar mikroautobusiem un pā ris taksometriem. No Kranevo lī dz Varnai 4 levas, lī dz Golden Sands 2-3 levas, lī dz Albenai 1.5. Š ogad tū ristu ir maz. Mikroautobusi ir pustukš i, kursē stingri pē c grafika, bet var arī neapstā ties, ja neesi gala stacijā  ((

Ekskursijas! Nopirku divas ekskursijas uz ielas.

Nesebā ra ir pussalas vecā pilsē tas daļ a. Bizantijas stila baznī cas, viena funkcionē još a, ir pazuduš as starp senajā m stilī gajā m divstā vu mā jā m un restorā niem. Par 33 levā m diviem tik un tā tikā m garš ī gi paē duš i )

Akmens mež s - man patika. Skaisti un oriģ inā li.

Ko teikt par ceļ vež iem? Krievu valodu labi nezina, labprā tī gi nerunā...

Mē s paš i apmeklē jā m Varnu. Skaists krastmalas parks. Kurā okeanā rijs ir 3 levas, terā rijs ir 3 levas, zoodā rzs ir 1 levas, delfinā rijs ir 20 levas. Uzstā š anā s delfinā rijā ilga 30 minū tes. no kurā m 10 minū tes ir tukš as vadī tā ja sarunas.

Parka galā atrodas romieš u pirts drupas 4 leva. Varna ir novietota ar automaš ī nā m visvairā k es nevaru! Seno ē ku gandrī z nav, kaut kā mā jas celtas mež ā , un daž as malkai ) Ir jaunas ē kas, kurā s pā rdod dzī vokļ us.

Varnā pusdienojā m "bulgā ru virtuvē " 15 levas diviem. Ē diens ir ļ oti garš ī gs un svaigs  )

Man ī paš i nepatika Zelta smiltis (augststā vu viesnī cas, maz zaļ umu un daudz cilvē ku.

Netā lu no Zelta smiltī m apmeklē jā m Aladž as klosteri. Ieeja 5 levas. No klostera lejā ir pā rgā jienu taka gā jē jiem. Mums tur ļ oti patika.

Albenā ir arī daudzstā vu viesnī cu ē kas, tač u starp viesnī cā m ir lielas vietas un daudz zaļ umu, pludmales ir brī vas. Cenas ir dā rgā kas nekā Kranevo. Cilvē ki nā ca pie mums ē st Kranevā  ))

Balč iks atrodas kalnā ! Krastmalu aizņ em osta! Pludmale Botā niskajā dā rzā ieeja dā rzā.10 leva ) Varbū t vē l kaut kur bija pludmale, bet mē s to neredzē jā m.


Kaliakra rags 7 levas ar mikroautobusu brauciens no Balč ikas. Ir baznī ca, senu ē ku drupas, pā ris arkas. Istaba ir muzejs klintī un kafejnī ca. Viņ i saka, ka viņ i tur redz delfī nus, bet mē s neredzē jā m  (

Secinā jā m paš i: Bulgā rija ir valsts, kas biež ā k ceļ o ar automaš ī nu! Istabas no 10 levas. Benzī ns 95 maksā.1 eiro. Ceļ u stā voklis normā ls. Bet mums par nož ē lu tika pamanī tas tikai 3 maš ī nas ar Krievijas numurzī mē m un viena ar Ukrainas numuriem (Bulgā rijas auto noma nav ī paš i izdevī ga nodarboš anā s (

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Кранево
Кранево
Кранево. Дорога на пляж
Центральная улица Кранево после дождя
 Балчик ботаника
Пляж Кранево
Пляж Кранево после дождя
Улица Кранево вразу после дождя
Кранево. Дорога на пляж
Заповедник
Набережна Золотые п.
Албена
Албена
Варна
Варна парк
Пляж Золотые п.
Набережная Золотые п.
Набережна Золотые п.
Набережна Золотые п.
Варна
Līdzīgi stāsti
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums