Saulainais krasts baltu acīm.

17 Aprilis 2017 Ceļošanas laiks: no 25 augusts 2016 ieslēgts 05 Septembris 2016
Reputācija: +136.5
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Nevajag iesā kt dū du ar to, ka mums atkal nebija vasaras un gribē tos sasildī ties. Š ogad nesanā ca aizbraukt ar saviem labajiem draugiem! Bet, no otras puses, mē s izmantojā m viņ u pieredzi un sekojā m viņ u pē dā s, vadoties pē c viņ u norā dī jumiem!

Š ī ir izbraukš ana no Rī gas, bet š oreiz cita kompā nija. Š ī ir Prieksture.

Visas sarunas par tū ri un visu dokumentu noformē š anu tika veiktas caur internetu un viss "auga kopā " ​ ​ (ī paš s paldies Victory)! Izejiet 25. virzienā Saulainais krasts (Bulgā rija). Izmaksas diviem: kupons 684, apdroš inā š ana 40, vī za 19, transports 38.

Rievots un tā pē c nokopē ts no iepriekš ē jā pā rskata:


Izbraukš ana 22.30 ar Viļ ņ as autobusu, un 2.50 esam Rī gā autoostā , dodamies uz stacijas ē ku gaidī t atlikuš o laiku. Uzrā dot biļ eti, viņ i tiek ielaisti uzgaidā majā telpā bez maksas (bez tā s 1 eiro no cilvē ka). Zā lē var pasē dē t, pasnausties, dzert kafiju no automā tiem (no 50 lī dz 80 centiem), apmeklē t maksas tualeti (30 centi).

Iespaidi, sajū tas, ieteikumi: piestā š ana ar transportu no Igaunijas ir normā la, gaidī š anas laiks stacijā ir viegli pā rceļ ams, kavē š anā s un pā rklā juma gadī jumā var informē t grupas vadī tā ju un problē mu tiks atrisinā ts.

Pirmā diena.

Pulksten 4.35 devā mies uz tirdzniecī bas centru Origo. Noteiktajā laikā atbrauca autobuss un ieņ ē mā m vietas pē c iepriekš norunā tā . Autobuss ir pilnī bā piepildī ts, un autobusa aizmugurē jā puse ir sablī vē ta ar papildu rindu. Komforts ir standarta, atbilst budž eta braucienam (ir tualete, kuru nav vē lams izmantot, ir karstais ū dens (gan tikai pieci litri un tikai pieturā s), š ķ ī stoš ā kafija un dzē rieni, tē jas maisiņ i). Gaisa kondicionieris darbojas labi. Izbraucā m laicī gi 5:00! Grupa ir komanda, tā tad divas valodas.

Latvijā un Lietuvā bija paredzē tas tualetes pieturas. Bija klā t apskates ekskursija pa garā mbraucoš ajā m vietā m. Apstā jieties pusdienā s Abro bā rā (Augustavas rajonā ). Viņ i saprot krievu valodu, var norē ķ inā ties skaidrā naudā (eiro un zlotos) un ar karti. Cenas ir ļ oti pieņ emamas. Pē c vē lē š anā s visu pusapē sto var iepakot kastī tē un paņ emt lī dzi.

Vakarā ieradā mies tranzī ta viesnī cā HOTEL LINEAS PRESOV Slovā kijā (Lineas hotel, Preš ov BUDOVATE? SKÁ.14, PREŠ OV, SLOVĀ KIJA http://hotel-lineas. slovakiahotel. net/

lineas. sk)

Wi-Fi parole: lineashotel

Es saņ ē mu istabu, kas nebija ļ oti labi uzturē ta, tā pē c es nebiju apmierinā ts. Bezvadu internets ir vā jš .

Iespaidi, sajū tas, ieteikumi:

Ceļ ā viss bija skaidrs, ik pē c 3 stundā m pietura. Vakariņ as tika pasū tī tas atseviš ķ i no Abro, tā pē c devā mies pilni. Viesnī cā nav iespē jas uzkost vai nopirkt ū deni. Rozetes viesnī cā ir aprī kotas ar zemē juma tapu, tā pē c radā s daž as problē mas.

Otrā diena.

No rī ta brokastis pulksten 7.00. Divi gabaliņ i š ķ iņ ķ a, divi sieri, kafija, tē ja, sviests, ievā rī jums, nu ļ oti pieticī gi. Dzē rieni ir neizturī gi. 7.35 izbraukš ana – priekš ā Ungā rijai.


Pulksten 10 mē s ieradā mies Miš kolcā . Trī s stundu pietura, lai apmeklē tu alu pirtis, ir cienī gs un savlaicī gs pasā kums! Atpū tā mies, peldē jā mies, pusdienojā m.

Tā lā k uz priekš u saskaņ ā ar noteikto grafiku - 3 stundas brauciena un pieturas.

Uz Rumā nijas robež as pasu kontrole (30 minū tes) — nepilsoņ iem pasē ielika atzī mi.

Pulksten 21.45 mē s ieradā mies tranzī ta viesnī cā FAN. (Viesnī ca FAN, Drumul Sibiului 45, Sebe? 515800

Rumā nija). Viesnī ca patī kama, numuriņ i ē rti, duš a, TV, minibā rs. Ir bezparoles Wi-Fi. Viesnī cā ir restorā ns, kur var ē st. Mums pa ceļ am tika dota iespē ja pasū tī t vakariņ as. Prieks maksā ja 5 eiro (salā ti un vista ar frī kartupeļ iem). Alus pudelē s par skaidru naudu - 1 eiro!

Iespaidi, sajū tas, ieteikumi: bez brokastī m, tā pē c vai nu ņ emiet lī dzi savus krā jumus, vai izturiet lī dz pusdienā m.

Alu pirtis (Miskolctapolcai Barlangfü rd? ), pē c pieredzē juš u cilvē ku ieteikuma, apmeklē jā m paš i, t. i. neizmantojot uzņ ē mumu. Tas ir vienkā rš i, jū s sekojat eskortam un stā vat tajā paš ā rindā . Nopē rc biļ eti par 5000 forintiem (var maksā t arī ar karti) un dodies kopā ar grupu. Turklā t visiem viss ir vienā di, tā pē c nav jē gas maksā t vairā k. Divu veidu skapī š i, vienam vajag 100 forintu monē tu, otram neko nevajag. Ģ ē rbtuve ir kopī ga. Ir daudz vietu, kur ieturē t maltī ti, un jū s varat maksā t ar karti. Ielu tirdzniecī ba par skaidru naudu.

Pieturā s Rumā nijā dzē rienu un uzkodu iegā dei ir nepiecieš ama vietē jā nauda — ne visi pieņ em kartes.

Ē rts risinā jums ir vakariņ u pasū tī š ana viesnī cas restorā nā .

Treš ā diena.

6.20 brokastis. Pieticī ga bufete. Ceptas olas, desiņ as, desiņ as, siers, ievā rī jumi, kafija, tē ja, arbū zs.

Izbraukš ana 7.10. Lī dz dienas vidum sasniedzā m Bukaresti. Apskates autobuss un pastaigu ekskursija ar vietē jo gidu (Mariju). Kā ds brī vs laiks.


Pulksten 22:00 Amfibia pludmales viesnī ca Saulainajā krastā , Bulgā rijā , ieradā s š ajā vietā . Viesnī ca ir ļ oti vidē ja, tač u ir minimā las ē rtī bas. Tiesa, š o redzē ju pirmo reizi, tā ka ū dens no duš as lija tieš i uz poda. Skaitļ i nav lī dzvē rtī gi, nu kuram gan paveicies.

Iespaidi, sajū tas, ieteikumi: Brokastis viesnī cā ir pieņ emamas.

Bukaresti ekskursiju, kā vienmē r, nevar pasū tī t, tač u mē s to nenož ē lojā m un bijā m apmierinā ti. Visur var norē ķ inā ties ar karti. Ierodoties dienvidu kū rortā pulksten 22:00, pē c vē lē š anā s ir pilnī gi iespē jams atrast vietu vakariņ ā m. Tā pē c nav jē gas tē rē t laiku pā rtikas preč u iegā dei Bukarestē .

Viesnī ca ir atseviš ķ s jautā jums, tač u atkal jā saka, ka jū s maksā jat par to, ko jū s saņ emat. Tā tad mums nav nekā du sū dzī bu. WiFi tikai vestibilā par brī vu, istabā s par maksu.

Ceturtā diena.

8.00 brokastis iekš telpā s otrajā stā vā ar terasi. Nav daudz, bet pietiekoš i un atbilstoš i lī menim un cerī bā m. Bufete. Muslis, desiņ as, desiņ as, siers, tē jas kafija

9.00 Izbraukš ana ekskursijā .

Vietē jais ceļ vedis Yana.

Nesebā ras apskates ekskursija. Vī na darī tavas apmeklē jums ar vī na, krē mu, rož u eļ ļ as degustā ciju. Kā ds brī vs laiks.

Apskates ekskursija pa Sozopu. Brī vais laiks. Pusdienas. 20-25 eiro diviem.

Ravadinovas pils apmeklē jums. Vienas stundas ekskursija.

Ceļ ojums uz vī na muzeju. Pomorie. Vī na degustā cija.

Viss par visu aizņ ē ma nedaudz vairā k par pusi dienas. Atceļ ā piestā jā m dā rzeņ u tirgū .

Ierodoties mē s devā mies uz pludmali.

Vakariņ as vienā no daudzajā m iestā dē m.

Iespaidi, sajū tas, ieteikumi:

Mē s nenož ē lojā m, ka apmeklē jā m š o ceļ ojumu. Jā , Nesebā rā , tā pat kā Sozoplā , nav nekā ī paš a, ko redzē t, bet gida pavadī bā , tomē r, mē s uzzinā jā m un redzē jā m vairā k. Vī na darī tava ir atseviš ķ a dziesma. Vī ns iegrimis dvē selē . To sauc par Mesembriju. Tas maksā.10 eiro. Tagad, kad viņ i to izmē ģ inā ja, viņ i pirktu nedaudz vairā k nekā toreiz.

Pils izrā dī jā s pā rsteigums, kaut kā viņ i raidī jumā tai nepievē rsa uzmanī bu. Patiesī bā izrā dī jā s, ka esam pasakā un atvē lē tā stunda paskrē ja vienā mirklī . Man ļ oti patika.


Vī na muzeja apmeklē jums nekā dus ī paš us iespaidus neatstā ja. Atmosfē ra ir jautra. Mums tika dota iespē ja izmē ģ inā t vairā kas vī na un brendija š ķ irnes. Patika Cahors. Bija uzkodas. Viss ir ļ oti jauki. Jū s varat iegā dā ties produktus. Cenas likā s diezgan augstas (Cahors 8 eiro)!

Piektā diena.

8.00 brokastis.

10.00 neplā nots notikums. Š odien apmeklē jā m sā ls un dū ņ u avotus Solnicos (ceļ ā uz Burgasu). Š ī savvaļ as vieta ir atvē rta sabiedrī bai. Tā nav aprī kota un nemē belē ta. Par sā ls un dū ņ u lietderī bu nerunā š u - informā cija ir pieejama, tā pē c lasiet paš i. Atzī mē š u tikai to, ka 40 minū tes mē rcē jā mies sā ls dī ķ ī , tad devā mies smē rē ties ar dubļ iem un ž ā vē ties pludmalē . Pē c aptuveni 40 minū tē m viss tika izskalots jū rā !

Pē cpusdiena tika veltī ta apkā rtē jo veikalu, ī paš i Dž enetas, izpē tei. Tur vakariņ ā m pirka pusfabrikā tus, un tas viss kopā ar sieru, vī nu un vī nogā m tika patē rē ts vakarā .

Iespaidi, sajū tas, ieteikumi: protams, katrs izlemj pats, bet es biju ļ oti gandarī ts par avotu apmeklē jumu! Dienas otro pusi varē ja aizņ emt ar kā du citu pasā kumu, tač u arī iepazī š anā s ar iepirkš anā s apkā rtni izrā dī jā s noderī ga.

Sestā diena.

8.00 brokastis.

9.00 Neatkarī ga Nesebā ras vizī te. Nesteidzī ga pastaiga uz Nesebā ru, pastaiga pa pilsē tu, pusdienas kā dā no daudzajā m ē dinā š anas vietā m. Viņ i atgriezā s ar prā mi. Pē cpusdienas laiks tiek veltī ts pludmales atpū tai.

22.00 Izbraukš ana ekskursijā uz Stambulu.

Iespaidi, sajū tas, ieteikumi: bū tī bā atpū tas diena, mē s to plā nojā m nakts ceļ ojuma uz Stambulu priekš vakarā . Stambula atrodas 300 km attā lumā , kas ir daudz tuvā k nekā no Turcijas dienvidu kū rortiem. Tā pē c tas ir ļ oti ē rti. Š ī ekskursija tiek uzskatī ta par ekskursiju "pē rli". Grupu nevarē ja nokomplektē t, mē s bijā m tikai 4. Tā pē c mē s tikā m piesaistī ti “saliktajai” grupai no Varnas.

Septī tā diena

Nakts transfē rs uz Stambulu. Grupa ir apvienota un daudzvalodu. Gide Albena. Informā cija galvenokā rt bija krievu valodā . Uz ceļ a tika pā rbaudī ti dokumenti, t. i. uz Bulgā rijas robež as (45 minū tes) un uz Turcijas robež as ar izeju no autobusa (30 minū tes). Vienai personai nebija vī zas, tā pē c viņ i gaidī ja vī zu gandrī z stundu.


6.20 Ieraš anā s Stambulas Bedas viesnī cā . Brokastis tiem, kam bija jā maksā . Mums bija jā maksā uz vietas (6 eiro). Brokastis ir ļ oti labas, nevienu no mū su brokastī m nevar likt tuvu.

7.30 Stambulas apskates ekskursija ar Mercedes autobusu vietē jā gida pavadī bā . Gids Š enols Bozs (? enol boz) ir unikā ls cilvē ks, izcils, erudī ts speciā lists! Papildus apskates ekskursijai apmeklē jā m daž as programmā iekļ autā s reliģ iskā s celtnes. Apmeklē jā m arī ā das fabriku, kur varē ja iegā dā ties izstrā dā jumus.

12.30 ekskursijas beigas. Tad brī vais laiks, jo. nolē ma ietaupī t naudu ekskursijā m. Mē s apmeklē jā m Lielo bazā ru. Tas izrā dī jā s netā lu. Lī dz ar to palicis daudz brī vā laika. Bija bail iet tā lu, tā pē c bijā m ļ oti noguruš i staigā t pa apkā rtni. Mē s devā mies pusdienā s.

20.30 izbraukš ana no Stambulas. Uz robež ā m viņ i neizkā pa no autobusa (turku 25 min. , bulgā ru 45 min. )

3.00 ieraš anā s Saulainajā Krastā .

Iespaidi, sajū tas, ieteikumi: pareizi, ka dienu veltī jā m atpū tai un pirms brauciena nenoslogojā mies. Brauciens grū ts – divas nakts pā rbraucieni. Biļ eti var iegā dā ties vienā no daudzajā m aģ entū rā m. Tas ir iespē jams divas dienas (kas, iespē jams, ir interesantā k, noderī gā k un mazā k apgrū tinoš i). Un to var izdarī t lē tā k (pē rc uz vietas). Viss bū s apmē ram tā pat kā pie mums: autobuss tiek savā kts no visas piekrastes. Ž ē l, ka Turcija nekad netika redzē ta, jo bija nakts. Bet Stambula man ļ oti patika, kafija Bosfora krastā ir izcila! Droš i vien (es tagad tā darī tu) man vajadzē ja doties vakara ekskursijā pa Bosforu. Alus ir ļ oti dā rgs!

Astotā diena.

8.00 brokastis.

Brī va diena. Pludmale, peldbaseins, veikali, vī ns…

Iespaidi, sajū tas, ieteikumi: no ieteikumiem var teikt tikai to, ka varat atpū sties vai doties ekskursijā .

Devī tā diena.

8.00 brokastis.

Brī va diena. Atvadas no jū ras un pilsē tas, iepē rkoties kopā ar jums.

Iespaidi, sajū tas, ieteikumi: manuprā t, nav saprā tī gi š o dienu noslogot ar ekskursiju. Uzmanī gi iesaiņ ojiet savas lietas, iegā dā jieties pā rtiku ceļ ojumam un, protams, iegā dā jieties daudzas dā vanas.

Desmitā diena.


3.00 priekš laicī ga izbraukš ana, viņ iem tika dota sausā barī ba (absolū ti neē dama, izņ emot ū deni).

Ceļ ojot pa Bulgā riju. Robež a ar izkā pš anu no autobusa un sejas kontroli (1 stunda). Ceļ oš ana Rumā nijā . Ceļ ā.20 stundas bez apstā š anā s pusdienā s.

23.15 viesnī ca Slovā kijā (tas pats) - numurs bija lielisks!

Iespaidi, sajū tas, ieteikumi: ceļ ojot pa Rumā niju, kafija tirdzniecī bas automā tos ir tikai skaidra nauda. Vakariņ as ar Bulgā rijā vai degvielas uzpildes stacijā s pirktā atliekā m.

Vienpadsmitā diena.

6.30 brokastis. Precī zā k, brokastu mā jiens (skat. pirmo apmeklē jumu)

7.15 izbraukš ana. Norā des. Vē lā s pusdienas pie Abro.

Iespaidi, sajū tas, ieteikumi: parastas, jau mā jā s domas.

Pē dē jā diena.

1.10 ieraš anā s Rī gā .

3.05 izbraukš ana uz Tallinu

Iespaidi, sajū tas, ieteikumi: jau mā jā s.

KOPĀ :

Protams, vē rtē jot braucienu, jā saprot, ka tas ir budž eta variants un jā saka, ka viesnī cas nav vienā das, autobuss nav tas pats, ē diens bija slikts, un kopumā mē s nebijā m. apsolī ja jebko citu.

Tā pē c teikš u, ka saņ ē mu to, par ko samaksā ju, un novē rtē ju ceļ ojumu ekskursijas organizē š anas ziņ ā . Un viss bija labi organizē ts! Apbrī nojami, kad vesels autobuss tū ristu un katrs ar savu temperamentu un ambī cijā m un pavadoš ais cilvē ks var viegli tikt galā ar visā m raduš ajā m problē mā m un jautā jumiem. Naktsmī tņ u, izsekoš anas pa ceļ am, nepiecieš amo pieturvietu, ekskursiju organizē š anas, informā cijas iegū š anas jautā jumi tiek atrisinā ti viegli! Visa informā cija brauciena laikā tika sniegta divā s valodā s. Ekskursijas programma bija bagā tī ga, tač u katrs varē ja izvē lē ties, ko un cik vajag. Kā jau teicu, ar visu biju apmierinā ts, tač u vē los atzī mē t, kas atstā ja vislielā ko iespaidu.

Apstā š anā s Miš kolcā un alu apmeklē jums ļ ā va man mazinā t pirmā s ceļ ojuma dienas stresu.

Patī kams pā rsteigums bija pils "Iemī lē jies vē jā " (Tumpalova pils Ravadinovā ).

Noderī gs pā rsteigums bija ceļ ojums uz Solnici ar sā ls un dubļ u vannā m.


Stambula atstā ja gaidī tos neizdzē š amus iespaidus. Ī paš i vē los atzī mē t Stambulas ceļ vedi: viņ i saka, ka viņ š ir staigā još a enciklopē dija Ş enol Boz (? enol Boz)

Liels paldies Teiksmai, kura bija mums viss ceļ ojuma laikā !

Jā piezī mē arī braucē ju Ē rika un Eduarda profesionalitā te.

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
komentāri (20) Atstājiet savu komentāru
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums