Slēpošanas brīvdienas Bansko

02 Marta 2014 Ceļošanas laiks: no 04 Februāris 2014 ieslēgts 11 Februāris 2014
Reputācija: +59.5
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

No Odesas lī dz Bansko ar autobusu nokļ uvā m 23 stundā s un 55 minū tē s, neskatoties uz to, ka posmā Izmail-Reni pusstundu pavadī jā m sniega kupenā . Tū risma aģ entū ras mā jaslapā bija norā dī ts, ka brauciena laiks ir 24-30 stundas. Tas izrā dī jā s vē l ā trā k, pateicoties tam, ka februā rī muitā bija maz transporta un nebija arī autobusa apskates (iespē jams tā pē c, ka autobusam ir bulgā ru numuri). Atpakaļ brauciens bija aptuveni 27 stundas autobusa avā rijas dē ļ (Sofijā uz apvedceļ a nostā vē jā m pā ris stundas, lī dz atsū tī ja citu autobusu no Bansko. Un arī stā vē jā m pā ris stundas pie Ukrainas robež as lī dz plkst. jaunajam autobusam tika izsniegta iebraukš anas atļ auja).

Pirms Bulgā rijas biju Polijā (Zakopane), Bukovelā , Slovā kijā (Augstie Tatri), Rumā nijā (Poiana Brasov). Noteikti Bansko ir labā ks, jo ir liela daž ā dī ba un sarež ģ ī tas takas. Pirin kalni ir augstā ki, un attiecī gi takas ir garas. Nedaudz nepaveicā s ar laikapstā kļ iem - pē dē jā slē pojumā augš ā pacē lā js tika slē gts, jo bija nokusis sniegs. Un pē dē jā s 2 dienas kalna lejā nokusa sniegs, bija neē rti braukt. Cenas veikalos pieņ emamas, tikai dā rgais siers. Jogurtu nekur nevarē ju atrast, izņ emot mazā s Danone pudelī tes. Kasē par slē poš anas kartē m un veikalā maksā ju ar bankas karti.


4. slē poš anas dienā guvu traumu - slē pe atdalī jā s un nokritu uz apmales, sagriezu kā ju. Meitene izsauca glā bē ju, kurš man kalnā apsē ja kā ju. Tad mani ar sniega motociklu atveda lī dz pacē lā jam, no kura nokā pu lejā uz starppunktu, kur paņ ē ma slē poš anas karti un reģ istrē ja traumas faktu. Pē c strā dnieku teiktā , dienā pie viņ iem ar traumā m ierodas aptuveni 20-30 cilvē ku. Tad viņ i mani aizveda ar sniega motociklu uz gondolu, un ar to es devos lejā uz neatliekamā s palī dzī bas numuru. Saskaņ ā ar apdroš inā š anu viņ i uzš uva manu brū ci. Pati reģ istratore zvanī ja palī dzī bas firmai un visu nokā rtoja. Pē c 2 dienā m viņ š ieradā s pie viņ iem ģ ē rbties. Kā ķ irurgs varu teikt, ka kolē ģ is man lieliski uzš uva kā ju.

Slē poš anas karte uz 6 dienā m maksā.340 levas, kas ir aptuveni 176 eiro. No mī nusiem - milzī ga rinda uz gondolu. Ja jū s ierodaties tur pulksten 9, tad jums ir jā stā v apmē ram 50 minū tes. Ja atnā c 8.30, tad stā vi rindā.25 minū tes. Paradoksā li, bet brī vdienā s slē potā ju ir mazā k nekā darba dienā s. Pē c ieraš anā s Kijevā es uzzinā ju, ka bulgā ri vē las 5 gadu laikā uzbū vē t otru liftu, tač u tam viņ iem bija nepiecieš ama valdī bas subsī dija.

Pilsē tā ir daudz pā rtikas preč u, sporta un suvenī ru veikalu, daudzas kafejnī cas un restorā ni, naktsklubi, ledus arē na. Salī dzinot ar rumā nieti Poiana Brasov, pilsē ta ir kū sā još a. Daudz slē potā ju no visas pasaules. Ar krievu valodu problē mu nebija, bulgā ri to lieliski saprot. 2008. gadā biju Bulgā rijā jū rā , tā pē c arī pieauguš ie saprata krieviski, bet ar bē rniem jau nā cā s sazinā ties angliski.

Es domā ju, ka tikai Alpi ir labā ki par Bulgā riju.

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Līdzīgi stāsti
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums