Pie zilās jūras

Rakstīts: 17 maijā 2009
Ceļošanas laiks: 26 jūnijs — 9 jūlijā 2008
Viesnīcas vērtējums:
8.0
no 10
Viesnīcu vērtējumi pēc kritērijiem:
Istabas: 9.0
apkalpošana: 8.0
Tīrība: 8.0
Uzturs: 8.0
Infrastruktūra: 8.0
Pirms katra brauciena, brī vprā tī gi vai nē , pā rskatu atsauksmes un katru reizi pieķ eru sevi pie domas: “Tā tad kā dam vajag”; un visbeidzot š ogad nolē ma dot savu ieguldī jumu. Pagā juš ais 2008. gads izvē li izdarī ja mans draugs un mums, zinot š o viesnī cu, nebija nekas pret to, lai gan par cenu varē tu pastrī dē ties. Mē s runā sim par Arabella Beach Hotel Albenā . Tas darbojas pē c "viss iekļ auts" principa un atrodas kompleksa sā kumā blakus Kaliakrai. Viņ i mū s iekā rtoja uzreiz, istaba izrā dī jā s ar mini virtuvi, kas mums nederē ja, jo vieta tika “nozagta” un ar visaptveroš u sistē mu - virtuve bija lieka. Mani tas ī paš i nesatrauca, jo telpas ir lielas, bet draugs nebija apmierinā ts (viņ u istaba izgā ja uz mini, bet ceļ š bija dū makains) pē c sazvanī š anā s ar uzņ ē mumu Minskā viss tika atrisinā ts lieliski un nā kamajā dienā mums pavē rā s lielisks skats uz jū ru un baseinu. Istaba nav maza un papildus gulta nav krē sls, bet gan dī vā ns. Nomā ra 2. stā vā ar milzī giem balkoniem-terasē m numuri ir pilnī bā rekonstruē ti modernā stilā ar venge krā sas mē belē m un jau iebū vē tu gaisa kondicionē tā ju virs durvī m.
Tī rī š ana un veļ as maiņ a saskaņ ā ar norā dī to - 1 reizi 3 dienā s, dvieļ us biež ā k. No istabas mī nusiem es atzī mē ju gaisa kondicionieri virs dī vā na, jo viesnī ca ir rekonstruē ta un tai nav vispā rē jā s kondicionē š anas sistē mas. Koridoros ir smacī gs un lifts vecs - ilgi jā gaida, karsts utt. Ē dinā š ana 3 reizes bufete; pie baseina no 11-17.00 uzkodas, saldē jums. Man personī gi tas interesi neizraisī ja, pē c sā tī gā m brokastī m utt. . Bē rni aplū koja daudzveidī gā kas uzkodas kaimiņ os Kaliakrā (precī zā k, picas klā tbū tni) un, mainot rokassprā dzes, skrē ja pē c picas. Brokastis – kā jau Bulgā rijā ierasts – olas jebkurā formā , musli, salā ti, desiņ as un š ķ iņ ķ is, siers un siers, daž i cepumi, kastrolis, putras un deserti. Tē jas maisiņ i ir ļ oti labi, tostarp zā ļ u tē ja, kafija no espresso automā ta un vā rī ta. Augļ i 3-4 sugas. Ž ā vē ti augļ i - vī ģ es, ž ā vē tas aprikozes, rieksti. Pusdienā s vienmē r var izvē lē ties no 3-4 pirmajiem un otrajiem karstajiem ē dieniem, ir kā ds pavā ra ē diens, piemē ram, cepta zī dī tā ja cū ka, vienmē r bija kaut kas no bulgā ru ē dieniem. Jā saka, ka gaļ a ir dabī ga, zivis vispā r Bulgā rijā ir reti labas, bet te tā bija. Atseviš ķ i galds bē rnu virtuvei, ī paš i es to neanalizē ju, bē rni ir vā cieš i, un daudzi no mū sē jiem deva priekš roku frī kartupeļ iem vai kartupeļ u figū riņ ā m. Mucā nav slikts vī ns, bulgā ru š ampanietis, stiprs - vairā k nekā viena veida brendijs, brendijs, dž ins, mastika utt. , kā arī dabī gas sulas no maisiņ iem, par jupi nemaz nerunā jot.
Ļ oti pozitī vi Bulgā rijai ir pludmalē uzstā dī tie sauļ oš anā s krē sli un saulessargi. Tā kā mē s ieradā mies pludmalē pulksten 9, mē s vienmē r aizņ ē mā m savas iecienī tā kā s vietas pirmajā rindā . Jū ra silta, bez aļ ģ ē m un medū zā m, gluda ieeja, nav dziļ a. Smiltis pludmalē katru dienu tika sijā tas un izlī dzinā tas.

Kaliakras baseins bija blakus mū sē jam, animā cija pie baseina vispā rē ja - ir 2x dienā pa 1-1.5h, kaut kas lī dzī gs aerobikai pieauguš ajiem un spē les ar bē rniem. Bet vecā ki bē rni arī spē lē ja ū denī , piemē ram, ū dens polo utt. Ū dens tiek pastā vī gi filtrē ts, kas neprasa milzī gu daudzumu balinā tā ju utt. Vakarā Kaliakra teritorijā ir animā cija. Jā saka, ka neskatoties uz netā lu uzcelto 2. jaunbū vi netā lu no Kaliakras un ultra all inclusive sistē mu un bagā tī gā ku ē dienu, es negribē tu tur atpū sties milzī gā cilvē ku skaita dē ļ , pastā vī gā s rindas gan pie baseina bā ra, gan restorā nā , un sauļ oš anā s krē slu trū kums pludmalē . Albena stabili notur savas pozī cijas, tas ir vecā kais kū rorts un praktiski netiek bū vē ts, katra viesnī ca ir visa kū rorta neatņ emama sastā vdaļ a un necenš as nevienu pā rspē t vai pā rvilinā t ar zemā m cenā m. Albena atrodas blakus rezervā tam, praktiski nav veikalu, maz diskotē ku. Brī niš ķ ī gs klimats, daudz zaļ umu, iespē jams, plaš ā kā pludmales josla Bulgā rijā . Izvē lē jā s vā cieš i, skandinā vi. Albenā restorā nos un kafejnī cā s cenas ir diezgan augstas, un joprojā m ir ieteicams turp doties uz pilnu pansiju. Pirms kā diem 5-7 gadiem bija viena no labā kajā m jaunieš u diskotē kā m, nevis jaunieš iem, bet ī stiem studentu Eiropas jaunieš iem, bet pagā juš ajā gadā mani š is jautā jums neinteresē ja un nezinu, kā ir š odien. Gar jū ru var ilgi staigā t bez akmeņ iem un viļ ņ lauž iem. Tā nu gā jā m kā jā m lī dz Kranevo - 1-2 km, kur, starp citu, ir “pamata noliktava”, kur ir ļ oti izdevī gi uzkrā t parastos alkoholiskos dzē rienus suvenī riem utt.
Man patika atpū ta, baseinā satikti pusaudž u bē rni (skaidrs, ka galvenā jū ra), bē rnus var laist pastaigā s, kū rorta zona apsargā ta un mierī ga, ē rtas brī niš ķ ī gas vakara pastaigas gar jū ru, un ne tikai gar meistaru iela, neuzbā zī ga apkalpoš ana, labs ē diens, jū ras tuvums.
Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu