Beļģija. Arhitektūras un šokolādes meistardarbi - alus prieks!

18 Novembris 2018 Ceļošanas laiks: no 23 augusts 2018 ieslēgts 24 augusts 2018
Reputācija: +4764
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Beļ ģ ija ir paradī ze alus gardē ž iem un š okolā des gardē ž iem!

Kaut kā sanā ca, ka Beļ ģ ija nav ī paš i populā ra tū ristu vidū , atš ķ irī bā no Francijas vai Nī derlandes. Un pat, vaicā jusi padomu kā dai dzimtajai holandietei, kura bija mū su gide Nī derlandē , ko mums vajadzē tu redzē t Beļ ģ ijā , viņ a dzirdē ja: “Klausies, vai simts cilvē ku vispā r skatā s? Beļ ģ i visi ir slinki, un nī derlandieš i visu dara viņ u vietā , un simts lai tur brauktu? ". Pā rsteigts par š o padomu, iepriekš daudz lasot par Flandriju, nolē mu visu redzē t savā m acī m.

Un, lū k, lū k! Beļ ģ ija izrā dī jā s tik mana valsts, ka es pat nevarē ju atrast vismaz vienu niecī gu trū kumu, par ko sū dzē ties. Š ī valsts spē j iemī lē ties sevī no pirmā acu uzmetiena! Š veice man bija tā da valsts, tagad pievienota arī Beļ ģ ija.


Š ī izsmalcinā tā un unikā lā š okolā des garš a un vissmalkā kā pralinē mani vajā vē l ilgi. Un visur nopē rkamā s milzī gā s elpu aizraujoš ā s garš as bezē un slavenā s beļ ģ u vafeles karameļ u-augļ u mē rcē neatstā s vienaldzī gus pat saldummī ļ us.

Par alu es vispā r klusē ju, š is dzē riens š eit patiks visiem, pat tiem, kuri principā alu nedzē ra.

Man š ķ iet, ka beļ ģ i alu pacē la lī dz kulta dzē riena lī menim, un Beļ ģ ijā ir ī paš a dzerš anas kultū ra, kā , piemē ram, Francijā vī ns. Beļ ģ i tik ļ oti ciena savu dzē rienu, ka katram alum ir sava ī paš ā glā ze.

Nu mums nebija glā zes lī dzi, tā pē c nā cā s dzert, kā saka, “no rī kles”, tas ir, no pudelē m un burciņ ā m, kas nemaz netraucē ja baudī t š o patī kamo dzē rienu. . Alus bija tik garš ī gs, ka pē c pudeles izdzerš anas uzreiz atvē ra nā kamo. Ī paš i man patika hogarden rozé ar aveņ u garš u un ķ irš u kliedziens. Nu, hougaardin blanche arī nav slikts.

Bet Beļ ģ ija ir slavena ne tikai ar alu un š okolā di, š ī valsts ir Eiropas Savienī bas un Beniluksa valstu centrs, tieš i viņ ai tika uzticē ta vecā s Eiropas pā rvaldī ba, un tas daudz ko izsaka. Beļ ģ i tieš ā m atš ķ iras no saviem kaimiņ iem. Viņ i nav tik brī vī bu mī loš i kā holandieš i, bet ne tik vieglprā tī gi kā franč i.

Un cik š ī valsts ir bagā ta ar vē sturiskiem un arhitektū ras apskates objektiem! Es gribu sā kt savu ekskursiju ar seno flā mu Genti.

Tieš i Gente kļ uva par manu iecienī tā ko Beniluksa staros. Jū s varat aprakstī t tā s apskates vietas vienā vā rdā :

Gente ir viena liela atrakcija!

Š ī ir katedrā ļ u un piļ u, vē sturisku laukumu un senu krastmalu, neparastu ielu un mā ju, izcilu valdnieku un izcilu mā kslinieku pilsē ta, kā arī tī rī bas, kopš anas un komforta pilsē ta!

Obligā ts objekts man bija Sv. Bavo katedrā le, kurā atrodas pasaulslavenā brā ļ u Van Eiku Ģ entes altā rglezna. Bavo ir ļ oti ī sts muiž nieks, Gentes iedzī votā js, kurš izdalī ja visu savu bagā tī bu nabadzī gajiem un devā s uz klosteri, par ko viņ š tika kanonizē ts.

Katedrā lē altā ra fotografē š ana un video filmē š ana ir aizliegta, tač u mē s esam mongoļ u-tatā ri, tā pē c nevarē jā m nenoķ ert slaveno š edevru.


Katedrā les interjers pā rsteidz ar grezniem rotā jumiem un mā kslas priekš metiem, kas glabā jas templī .

Nez kā pē c te ir piekā rts vaļ a skelets, kā dam nolū kam tas atrodas katedrā lē , man nav skaidrs. Lai gan es dzirdē ju kā du smieklī gu stā stu par pravieti Jonu, lai gan tas vairā k atgā dina leģ endu nekā stā stu. Bet vienalga interesants skats.

Mē s izejam no Bavonas katedrā les, un mū su acis uzreiz ierauga Flandrijas Karalisko teā tri, kas celts 19. gadsimtā un atrodas š eit, Bavonas laukumā .

Mē s apmeklē jam vē l vienu š edevru — Sv. Nikolaja katedrā li.

Gentē ir ļ oti ē rti pā rvietoties no vienas atrakcijas uz otru, visi objekti atrodas pastaigas attā lumā . Vienī gā s neē rtī bas rada stacijas atraš anā s vieta, tā atrodas nomalē un vē sturiskais centrs ir aptuveni 5 km attā lumā , t. i. , jā iet kā jā m 20-25 minū tes, bet jū s redzē siet daudz interesanta no pilsē tas dzī ves. pilsē ta, jo ī paš i tā pē c, ka jū s staigā sit pa jaukā m, tī rā m mazgā tā m ielā m. Beļ ģ ija man š ķ ita tī rā kā valsts no visā m Beniluksa valstī m.

Sv. Nikolaja katedrā le ir vecā kā baznī ca Ģ entē . Ē kas stils ir Š eldes gotika, tad tiek izmantots ī paš s pelē kzils akmens.

Un pretī Sv. Nikolaja baznī cai, ielas pretē jā pusē , mū su acī m paveras oriģ inā lā.16. gadsimta masonu ģ ildes ē ka. Fasā des augš pusē atrodas seš i dejotā ji, kuri ar vē ja palī dzī bu griež as ap savu asi.

Vē l viens templis, kuru nevar ignorē t, ir

Sv. Miķ eļ a katedrā le. Templis tika uzcelts vairā kus gadsimtus.

No baznī cas pā ri Lī sas upeiir gleznains Sv. Miķ eļ a tilts.

No tilta paveras satriecoš s skats uz viduslaiku ielu arhitektū ras krā š ņ umu.

Š eit mē s redzam skaistu ē ku ar torņ iem, un, protams, mē s domā jam, ka tas ir vē l viens templis.

Bet nē , izrā dā s – tā irPilsē tas pasta ē ka, kas š obrī d ir tirdzniecī bas centrs.


Ē ka ir arhitektū ras piemineklis, kas celts 19. gadsimta beigā s neogotikas un neorenesanses stilā . Fasā di rotā statujas, kas attē lo Beļ ģ iju, Flandriju un Valoniju. Ē kā tradicionā li dominē pulksteņ a tornis.

Un kā di š eit skaisti laukumi. Viens no vecā kajiem laukumiem Gentē irPiektdienas tirgus laukums. Un savu nosaukumu tas ieguvis tā pē c, ka kopš.12. gadsimta š eit katru piektdienu pulcē jas tirdziņ š , un š is pasā kums jau ir kļ uvis par tradī ciju. Laukumu ieskauj ē kas, kas datē tas ar 15. - 19. gadsimtu, un tā s centrā ir piemineklis Jē kabam van Arteveldam, 14. gadsimta antifranč u sacelš anā s vadī tā jam. Teritorija, pā rsteidzoš ā kā rtā , ir pamesta, un mē s mierī gi sē dē jā m š eit klusumā , ar prieku dzerot vē l vienu pudeli alus.

Vē l viens arhitektū ras piemineklis ir rā tsnams.

Š eit mē s redzam arhitektū ras stilu sajaukumu. Fasā de ir skaidri sadalī ta divā s, daž ā diem laikmetiem piederoš ā s daļ ā s, kurā s ir renesanses, baroka, gotikas un pseidoimpē rijas elementi.

Nā kamais arhitektū ras piemineklis ir Beffroy Tower.

Viduslaikos iedzī votā ji tika informē ti no torņ a, ja ienaidnieka karaspē ks tuvojas pilsē tas mū riem vai kaut kur notikusi dabas katastrofa. Š ā da notikuma gadī jumā atskanē ja trauksmes zvans. Un tagad tornis ir Ģ entes brī vī bas simbols.

Ģ entē ir arī sava senā Flandrijas grā fu pils. Š is ir spē cī gs 12.  gadsimta cietoksnis.

Tas tika izmantots kā aizsardzī bas cietoksnis, pilsē tas rezidence un naudas kaltuve. Pils iekš pusē ir viduslaiku ieroč u muzejs.

Pili no visā m pusē m ieskauj grā vis.

Netā lu no grā fa pils atrodas lielaveca Gaļ as nams.

 Tā tika izveidota 15.  gadsimtā un tajā laikā kalpoja kā miesnieku ģ ildes un gaļ as tirgus mā jvieta. Tolaik gaļ as tirdzniecī ba bija atļ auta tikai speciā li tam paredzē tā s vietā s.

Un kā di skaisti uzbē rumi Gentē ! Tie atrodas upē ar neparastu nosaukumuLis. Tas ir vesels arhitektū ras komplekss, kurā saglabā juš ā s vē sturiskā s tirdzniecī bas ģ ilž u mā jas. Populā rā kā s ielas irZā ļ u iela un Graudu iela.


Varat atpū sties uz parapeta vai izbraukt ar laivu.

Visur ir daudz restorā nu un brī vdabas kafejnī cu ar terasē m, kur var apsē sties, lai atpū stos, izdzerot glā zi alus vai ē dot frī kartupeļ us (starp citu, beļ ģ i uzskata, ka ne tikai alus un š okolā de ir viņ u iezī me , bet arī frī kartupeļ i, ko viņ i piedē vē ja savam kulinā rijas š edevram).

Pastaigā joties š ajos viduslaikos, mē s guvā m daudz prieka un pozitī vu emociju un iespaidu lā diņ u no vecā m mā jā m un ielā m, krastmalā m un katedrā lē m, alus paradī zes un beļ ģ u viesmī lī bas.

Man bija ļ oti ž ē l pamest š o pilsē tu, bet man nā cā s to pamest, lai iepazī tos ar citu Flandrijas š edevru - pasakaino Brigi!

Attā lums no Gentes lī dz Brigei ir tikai 30 km, maksa 5 eiro.

Brige ir maza pilsē tiņ a, kas nedaudz atgā dina Venē ciju miniatū rā . Pilsē ta izstaro senatni un noslē pumu, tā patieš ā m ir ļ oti sena, dibinā ta 3. gadsimtā kopš Kristus dzimš anas. Un, iespē jams, lai uzsvē rtu š o detaļ u, vienī gais transports pilsē tas centrā ir pajū gi ar zirgiem, varbū t tā pē c š eit pret zirgiem izturas ar ī paš u cieņ u un viņ iem pat tika uzcelts piemineklisValleinas laukumā .

Lai justos kā aristokrā ts un apmeklē tu ī stos viduslaikus, jums jā brauc vecos pajū gos.

                               Ja Ģ entē baudī jā m alu, tad Brigē nevarē jā m atrauties no š okolā des, kuras aromā ts izplatī jā s pa visu apkā rtni, jo š ajā pilsē tā ir ļ oti daudz visā du privā to konditorejas veikalu un veikalu, kas piedā vā gardus. š okolā des gardumi katrai gaumei.

Man ī paš i patika ar rokā m gatavotā s pralinē . Mā jā s var iegā dā ties asorti iepakojumos ar daž ā da veida pralinē . Iepakojumi pa 250.500, 1000 gramiem. Maksa par 250 gramiem ir 5.50 eiro, bet par 500 gramiem - 11 eiro.

š ā dā veidā viņ i tos iesaiņ os jū su vietā

Esot š okolā des paradī zes eiforijā , devā mies iepazī ties ar pilsē tu.

Sā kumpunkts, kur pukst pilsē tas sirds, ir Tirgus laukums Grote Markt.


Lī dz š im, saglabā jot tradī cijas, laukumā darbojas daž ā di segti tirdziņ i un tirdzniecī bas paviljoni. Un laukumu ieskauj mā jas, uz kurā m var redzē t tirdzniecī bas ģ ilž u ģ erboņ us.

Tač urā tsnama ē ka tiek uzskatī ta par skaistā ko Brigē . Š is greznais viduslaiku arhitektū ras gabals izceļ as ar Place Burg. Š ī ir viena no vecā kajā m ē kā m ne tikai Brigē , bet visā Beļ ģ ijā . (14. -15. gs. , celtniecī ba ilga 45 gadus). Š is arhitektū ras š edevrs ir celts gotiskā stilā , bet man likā s, it kā no mež ģ ī nē m austs, un saka, ka neviens cits rā tsnams nav aizē nojis Briges rā tsnama krā š ņ umu un bagā tī bu.

Sienu niš as rotā Flandrijas grā fu akmens statujas (bet viņ i saka, ka tā s ir kopijas).

No pilsē tas laukuma puses mē s nokļ ū stam Sv. Asins bazilikā . Kapela celta 12. gadsimtā vē lā s gotikas un renesanses stilā . Tas ir slavens ar to, ka tajā atrodas svē ta relikvija - Kristus asinis.

No jebkuras vietas, lai kur jū s atrastos, ir redzams augsts tornis — tas irJaunavas Marijas baznī cas tornis.

Noteikta arhitektū ras stila te nav, baznī cas celtniecī ba ilga no 13. gadsimta beigā m lī dz 15. gadsimta beigā m, tā pē c gan romā nikas un gotikas stili š eit ir klā t. Protams, slavenā kā tā daļ a ir 122 metrus augstais tornis.

Es vienkā rš i nevaru saprast, tornis ir no ķ ieģ eļ iem, kā tas vē l nav nokritis?

Š ī baznī ca ir slavena arī ar to, ka tajā atrodas Mikelandž elo skulptū ra Madonna, kā arī majestā tiskie Burgundijas Marijas un Kā rļ a Treknā kapenes.

Un pretī baznī cai atrodas bijusī patversme un slimnī ca visiem tiem, kam tā nepiecieš ama — Sv. Jā ņ a slimnī ca. Š ī slimnī ca tika uzcelta 11. gadsimtā , un to vadī ja augustī nieš u ordeņ a mū ķ enes, kas dzī voja tajā paš ā klosterī . Slimnī ca darbojā s lī dz 19. gadsimtam, un tagad š eit atrodas mā kslas muzejs.

Vē l viens objekts, ko nevar nepamanī t, ir Befroy tornis, 83 metrus augsts. Torņ a pamatne celta 13. gadsimtā , bet astoņ stū ra formas zvanu tornis pabeigts tikai 15. gadsimtā .

Tornī ir pat 47 zvani, starp citu, tos var apskatī t, lauž ot gandrī z 400 pakā pienus un uzkā pjot uz skatu laukumu. Zvani skan katru stundu, un katram zvanam ir sava unikā lā melodija.


Visu š o arhitektū ras š edevru ieskauti ir laukumi un restorā ni, kur var vienkā rš i pasē dē t pie alus glā zes un runā t par pilsē tu, garī gi pā rceļ oties uz viduslaikiem.

Un tā beidzā s mū su iepazī š anā s ar apbrī nojami skaisto un seno Flandriju.

Un dodamies uz Briseli, lai iepazī tos ar Beļ ģ ijas un Eiropas Savienī bas galvaspilsē tas dzī vi. (turpinā jums)

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Līdzīgi stāsti
komentāri (14) Atstājiet savu komentāru
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums