Kas var būt labāks par kalniem?

20 Septembris 2016 Ceļošanas laiks: no 06 Maija 2016 ieslēgts 06 Maija 2016
Reputācija: +4732.5
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Tikai ezeri, ko ieskauj š ie kalni. Nav iespē jams atraut acis no š ī s "bildes" - ezers vilina, apbur, priecē un iekaro tavu sirdi uz visiem laikiem. Un jū s neviļ us sā kat apskaust cilvē kus, kas dzī vo starp tik skaistumu.

Nelielā kū rortpilsē ta Gmunden atrodas viena no burvī gajiem Austrijas ezeriem — Traunsee (Salkammergutas reģ ions) — krastā . Tū kstoš iem tū ristu ierodas š eit, lai apbrī notu dabu, ieelpotu dziedinoš o Alpu gaisu un dziedinā tu savu veselī bu. Un kū rortpilsē tai ir sena vē sture.

Senos laikos š eit apmetā s ķ elti, vē lā k parā dī jā s romieš u apmetne. Viduslaikos Gmunden uzplauka, pateicoties sā ls tirdzniecī bai – pilsē ta bija nozī mī gs š ī produkta transportē š anas un pā rdoš anas punkts. Lī dz 19.  gadsimtam sā ls tirdzniecī bas ziedu laiki beidzā s, un Gmundenam bija jā meklē jauni ienā kumu avoti.


Pateicoties maigajam kalnu klimatam un gleznainajai dabai, Gmunden kļ uva par kū rortu un kļ uva par Eiropas aristokrā tijas vasaras rezidenci. Gmundenē patika atpū sties daudzā m tā laika slavenī bā m – Brā msam, Š ū bertam, Š trausam, Bartokam. 1825. gada vasarā Š ū berts, ciemojoties pie sava drauga, sacerē ja savu slaveno dziesmu ciklu pē c Valtera Skota pantiem. Š ū berts esot sarakstī jis slavenā ko š ī cikla dziesmu Ave Maria, apbrī nojot Ortas pili.

Ortas pils ir pilsē tas simbols un ir ļ oti populā ra tū ristu vidū . Pils ī patnī ba ir divas viena otrai pretī uzceltas ē kas. Viena – Seeschloss jeb pils uz ū dens – atrodas uz nelielas saliņ as, uz kuru ved koka tiltiņ š . “Ū dens” pils tiek uzskatī ta par vecā ko celtni Gmundenē (pirmā celtne tiek attiecinā ta uz 10. gs. beigā m). Otra pils - Landschloss, pils uz zemes - tika uzcelta vē lā k, 17. gadsimtā , krastā .

Savas garā s vē stures laikā Ortas pils ir mainī jusi daudzus ī paš niekus: vispirms tā piederē ja hortiem, pē c tam Hā bsburgiem, pē c tam Gmundenes pilsē tai un pē c tam atkal atgriezā s Hā bsburgu ī paš umā .

Vē l viena Gmundenas apskates vieta ir pasaulē ī sā kā tramvaja lī nija, kas atrodas tikai 2.3 km attā lumā . Tas savieno staciju ar pilsē tas centrā lo laukumu.

Galvenais pilsē tas laukums Rathausplatz atrodas tieš i ezera krastā . No š ejienes jū s varat doties izpriecu laivā pa ezeru vai vienkā rš i atpū sties krastmalā , apbrī nojot Traunsee skaistumu, vē rot "ū densputnus" un klausī ties keramikas zvanu zvanu Gmundenas rā tsnamā .

Varat arī staigā t pa vecajā m ielā m, kas ved uz augš u no Rā tslaukuma, doties uz Triju karaļ u baznī cu ar unikā lā m vecā m freskā m vai uzkā pt ar funikulieri uz Grī nbera kalna virsotni un redzē t lielisku pilsē tas panorā mu un ezers. Vai arī pastaigā jieties pa daudzajiem keramikas izstrā dā jumu veikaliem — vē l viena Gmundenas vizī tkarte. Galu galā keramikas raž oš ana š eit sā kā s viduslaikos, un 20. gadsimta sā kumā pilsē tā parā dī jā s keramikas manufaktū ra, pateicoties kurai Gmundenas keramika kļ uva pazī stama ne tikai Austrijā , bet visā pasaulē .

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Озеро Траунзее
Гмунден. Центральная площадь с ратушей
Гмунден. Ратуша.
Гмунден. Замок Орт - Seeschloss
Гмунден. Замок Орт - Landschloss
Гмунден. Замок Орт
Озеро Траунзее (с берега замка Орт)
Озеро Траунзее (с берега замка Орт)
Гмунден. Трамвай-памятник и фонтан - памятник работнику соляных копей
Гмунден. Фонтан-памятник работнику соляных копей
«Я вырасту... И тоже оставлю свой след...»
Гмунден. Веселый турист. Фото 1
Гмунден. Веселый турист. Фото 2 :)))
Траунзее с набережной Гмундена
Траунзее.
Озеро Траунзее. Главное - верить. :)))
Озеро Траунзее.
Гмунден. У входа в магазин с товарами для новорожденных
Озеро Траунзее. Гмунден.