Ziemassvētki mums apkārt

24 Decembris 2019 Ceļošanas laiks: no 07 Decembris 2019 ieslēgts 12 Decembris 2019
Reputācija: +6643.5
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Š eit ir interesanta sapņ u lieta (tā , kas nav materializē jusies). : ) Tu par to domā , iztē lojies, uz to tiecies. Bet tas viss notiek ar sapņ a TĒ LU, kas tev ir galvā , un, kā rā da prakse, tam nav nekā da sakara ar tā iemiesoto lī dzī bu. Bet tas tā ir – filozofiska atkā pe. Bet patiesī bā...

Es ilgi un blī vi sapņ oju par Ziemassvē tku tirdziņ iem, es tos izbaudī ju, iztē lojos, burtiski iekā roju. Un reiz es pat gandrī z nokļ uvu pie viņ iem, bet ļ aunais liktenis mums nedeva iespē ju atkal apvienoties. Un tā , visbeidzot, nolē mu - tagad vai nekad, un drosmī gi paņ ē mu lidmaš ī nas biļ etes. Protams, uz Vī ni. Jo š ī ir pilsē ta, kuru es dievinu, un trī s gadus ilgā š ķ irtī ba no tā s mani ļ oti nomā ca. Un tā sanā ca apvienot ierasto patī kamo ar maģ iski patī kamo.


Un tagad es neapgrū tinā š u jū s ar stā stu par apskates objektiem, ko redzē ju ceļ ojumā , par pieredzi, ceļ ojot uz Lincu un Grā cu, par "Austrian Escorial" Klosterneuburg abatiju un citiem piedzī vojumiem - es vē los veltī t š o stā stu tikai, lai atbildē tu uz jautā jumu, vai es saņ ē mu esmu tas, uz ko esmu tik ļ oti tiecies. Un pats interesantā kais ir tas, ka š eit nebū s konkrē tas atbildes.

Tā kā es iedomā jos š ā dus Ziemassvē tku tirdziņ us (foto no š ejienes) :

Kad koki š ķ iet divreiz pū kainā ki ap tiem aptī tā sniega dē ļ , kad gaismas mistiski mirgo cauri graciozā sniegpā rslu dejā , kad viegls sals karstvī na glā zi no parastas piedzerš anā s pā rvē rš neatliekamā vajadzī bā , un viss tas nostā da jū s eiforijas stā voklī . Tieš i tam arī gatavojos - nopirku, atvainojos par intī mo detaļ u, termoveļ u, siltas zeķ es un vē l siltā ku jaku, cepuri ar gardu pom-pom un dū raiņ us ar briež iem. Un es jau sapņ aini rē ķ inā ju, cik litrus karstvī na un/vai punč a es varē tu izdzert vienā cilvē kā , ja vien Vī nes centrā bū tu deklarē ti kā di 14 galvenie gadatirgi, katrā rajonā vē l daudz papildus, un bija arī tematiskie tā diem kā Ā frikas Ziemassvē tki vai Ziemassvē tki kaķ iem un suņ iem. Vispā r es gaidī ju un ilgojos pē c kaut kā š ā da - "Ziemassvē tki ir mums apkā rt ! . . Iznā c zem Ziemassvē tku sniega! ”.

Bet dzī ve to izlaboja, kā viņ i teica slavenajā padomju filmā . Pirmo un praktiski vienī go sniegu visā Austrijā ieraudzī jā m no vilciena loga ceļ ā no Vī nes uz Grā cu, š ķ ē rsojot kalnus (atvainojos, foto tikai no telefona).

Mū su pē dē jā dienā Vī nē gaisā virpuļ oja daž as sniegpā rslas. Un pat tad mē s tos redzē jā m, manuprā t, jo mē s uzkā pā m Stephansdom tornī , tuvā k debesī m! ; ))

Tā tad Ziemassvē tku sniegs vispā r neizdevā s! Labā k bija ar "Ziemassvē tki ap mums" - pilsē tas bija izrotā tas ar svē tku iluminā cijā m, kuras gan ir redzamas tikai vakarā un pa dienu izskatā s pē c dī vaina vadu pudura.

Arī veikalu skatlogi, restorā ni un viesnī cas daž viet ir dekorē ti ļ oti svinī gi, tač u tas atkal ir labā k pamanā ms naktī .

Nemaz neatpaliek pat Mā kslas vē stures muzejs, izņ emot atseviš ķ u izstā di "Karavadž o un Bernī ni".

Tas arī iepriecina ar Ziemassvē tku zī mē m, kas iekaltas greznos interjeros.


Protams, dzimš anas ainas ir visur — esmu to pietiekami daudz redzē jis pilnī bā — no ultraavangarda Lincas kazino priekš ā...

. . . uz lielā ko austrieš u dzimš anas ainavu lielā kajā Austrijas katedrā lē Lincā...

. . . kā arī Ledus dzimš anas aina (kā gan tā nekū st? ) Grā cas Landhaus pagalmā .

Un es nerunā ju par 12 Kristus dzimš anas ainā m parkā iepretim Rā tsnamam, kuras var noskatī ties mū zikas pavadī bā , par diezgan nestandarta dzimš anas ainu izstā di Sv. Pē tera katedrā lē uz Grā benes....

. . . vai, piemē ram, par brī niš ķ ī go dzimš anas ainu Minoritenkirche. . .

. . . atrodas tieš i pretī Pē dē jā vakariņ as freskas kopijai.

Jā , un visur ir Ziemassvē tku tirdziņ i — š eit viss ir godī gi! ; ))) Bet, apciemojis divus no tiem paš ā pirmajā ieraš anā s vakarā Vī nē , es izdarī ju sev daž us, teiksim, prā tī gus secinā jumus, kas vē lā k izrā dī jā s patiesi.

Pirmkā rt, tur ir daudz cilvē ku. Tur ir daudz cilvē ku! Un brī vdienā tur trakot cik cilvē ku!! !

Otrkā rt, lielā kā daļ a klā tesoš o, bū sim godī gi, nezina, ko darī t ar sevi, izņ emot ē st un nofotografē ties ar eglī ti, vai kā maiņ as. . . aprakt sienā ! : )

Mē s pat pā rspē jā m citus radoš umā , jo fotografē jā m arī karstvī na krū zes. ; ))

Treš kā rt, arī krū zes bija ļ oti aizķ ertas - to tilpums ir tikai 250 ml (un daž os gadī jumos 200 ml), un mana sapņ u krū ze bija vismaz puslitra. : )

Ceturtkā rt, nemetiet mani ar č ī bā m, bet gadatirgi atrodas apmeklē tā kajā s vietā s un neļ auj apbrī not skatus kā tā dus. Un labi, ja tā ir Belvedere. . .

. . . vai, piemē ram, Karlschkirche, ko esmu redzē jis 100 reizes daž ā dos veidos.

Un, ja tas ir, piemē ram, Lincas centrā lais laukums, kuru apmeklē ju pirmo reizi, kas tiek uzskatī ts par lielā ko viduslaiku laukumu Austrijā , un tā lielumu pat nevar novē rtē t. . .

. . . vai Grā ca, kur Ziemassvē tku tirdziņ a mā ju dē ļ ir gandrī z neiespē jami iegū t vispā rē ju skatu uz rā tsnamu. . .

. . . vai Freyung laukums ar Skotijas klosteri, no kura redzamas tikai virsotnes, tad kaut kā tas ir nedaudz kaitinoš i.


Atkal Sisi mī ļ ā kajam zilonim (un arī manam) Marijas Terē zes laukumā bija jā brien pa skatuves aizmuguri, kur notika Ziemassvē tku koncerts! ; ))

Laikapstā kļ i “č ukstē ja” arī tad, kad karstā (apmē ram +12) saulainā dienā decembra vidū ieradā mies Klosterneuburgā un apbrī nojā m puķ u dobes ar pansī tē m un ziedoš ā m rozē m.

Jā , abatija ir neprā tī gi fotogē niska saulainā laikā pret caururbjoš i zilā m debesī m.

Jā , un Verdenas altā ris un citas kases skaistules nav atkarī gas no laikapstā kļ iem.

Bet kur ir Ziemassvē tku gars, izņ emot Adventes vainaga klā tbū tni vietē jā katedrā lē...

. . . un svē tdienas atlaide par godu tai paš ai Adventei uz š ampanieti, kas bija viens no iemesliem, kas pamudinā ja ziemā doties uz Vī ni (š ampanietis vē l nav izpakots, tā pē c nav fotoattē lu). ; )))

Un skati uz Murinselas tilta salu pie Muras upes, kas tek caur Grā cu. . .

. . . vai apkā rtne Š losbergas kalnā ar zaļ u zā li un kokiem. . .

. . . kad tu kaut kā uzreiz saproti, ka pē c divā m nedē ļ ā m pienā ks Ziemassvē tki un tie noteikti ir mums apkā rt! ; )))

Tā da skandaloza situā cija ar laikapstā kļ iem noved pie tā , ka ik pa laikam mainā m karstvī nu un dzeram aperol-spritz (VASARAS verandu dzē riens). . .

. . . vai š ampanietis, par ko nevar runā t!! !

Tiesa, saules trū kums situā ciju ī sti neglā bj — vienkā rš i Lincas panorā ma, kas atrodas lejā , nav tik labi redzama no Pö stlingbergas kalna.

Un skati uz Nī belunga tiltu, pilsē tas ielā m un apskates objektiem ir nedaudz blā vi, lai gan ne bez š arma.

Un tas mani skumdina, atš ķ irī bā no jē ra vietē jā Ziemassvē tku tirdziņ ā . : )

Tiesa, dekoratī vais kā posts Rā tslaukumā bija veiksmī gs, un, ja paskatā s no tā lienes, tas pat izskatā s pē c daudzkrā sainas sniega kupenas.

Tač u nedomā jiet, ka attē ls ir pilnī gi neizskatī gs. Kad uz zemes iestā jas krē sla. . .

. . . un tad svē tku gaisma spī d spož ā k. . .

. . . tad jū s sā kat ienirt brī vdienu atmosfē rā !

Dī vaini stiepļ u pinumi pā rvē rš as par eņ ģ eļ iem.


Slavenā s "lustras" uz Graben rada sajū tu, ka atrodaties milzī gā balles zā lē un Pelnruš ķ ī te gatavojas izlidot no garā mbraucoš ajiem ratiem. : )

Vitrī nas arī izskatā s elegantā k un pasakainā k!

Ziemassvē tku balles un rotaļ lietas vilinoš i mirdz gadatirgus stendos.

Un kaut kur dvē seles dziļ umos sā k augt sajū ta, ka tas viss - biļ eš u pirkš ana, honorā ri, rū pes un tā tā lā k - nebija velti. . .

Un kad mū su pē dē jā vakarā Vī nē mē s gā jā m pa Hofburgu, kas tobrī d bija diezgan pamesta, apbrī nojot Imperatora Ziemassvē tku tirdziņ u Mihaellaukā...

. . . mē s izgā jā m no Burgtheater uz Rā tsnamu un ieraudzī jā m Š O. . .

. . . es sapratu, ka Ziemassvē tki ir klā t! Š eit un tagad! Ap mums! : )))

Laikam pareizi, ka mū su ceļ š izvē rtā s tā , ka ceļ ojuma beigā s nonā cā m Vī nes un visas Austrijas nozī mī gā kajā Ziemassvē tku tirdziņ ā – Kristus Bē rna bazā rā . Š is bija mū su pirmssvē tku ceļ ojuma apogejs, un tas lika mums pā rdomā t daž us no lī dz š im izdarī tajiem secinā jumiem. Bet tas bija vē lā k, bet pagaidā m tikai baudī jā m svē tku gaisotni, apbrī nojot simbolisko "Hercerlbaumu" – 200 mirdzoš u sirž u koku.

Visiem š iem sniegavī riem, Ziemassvē tku rotaļ lietā m, bumbiņ ā m un skaistajam rā tsnamam.

Un tajā brī dī man nebija nozī mes, ka tasē karstvī na bija tikai 250 ml, jo svē tkiem pietiek ar tik mazu daudzumu! ; )))

Mē s lidojā m no Vī nes pelē kā mā koņ ainā dienā , kas mums uzdā vinā ja daž as sniegpā rslas Stephansplatz. Bet tagad tas vairs nevarē ja sabojā t manu pirmssvē tku noskaņ u un sajū tu, ka tomē r izdevā s piepildī t savu sapni! Pat ja patiesī bā izrā dī jā s, ka tas nav gluž i tas, kā š ķ ita no tā lienes! Bet jebkurā gadī jumā es biju pā rliecinā ts, ka “Ziemassvē tki ir mums visapkā rt! Un, ja tu viņ am tici, tad izej zem Ziemassvē tku sniega! ”.


P. C. Autora viedoklis, kas izteikts š ajā stā stā , ir balstī ts tikai uz viņ a personī gajiem iespaidiem un sajū tā m un nekā dā veidā nav vē lme negatī vi ietekmē t kā da lē mumu apmeklē t (vai neapmeklē t) Ziemassvē tku Eiropu. Galu galā , kamē r neizmē ģ inā sit kaut ko personī gi, jū s nezinā t, vai jums tas ir vajadzī gs! ; )))

P. PS Apsveicu visus TurPravda lasī tā jus Ziemassvē tku un Jaunā gada brī vdienā s! Laimī gu jaunu ceļ ojumu un lai jū su sapņ i piepildā s!

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
То самое шампанское из аббатства Клостернойбург