Austrijas tuvplāns 2015. gada ceļvedis Vjačeslavs Stupņikovs "Artex"

22 Septembris 2015 Ceļošanas laiks: no 16 augusts 2015 ieslēgts 29 augusts 2015
Reputācija: +18
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Mē s ar manu jautro grupu devā mies š ajā aizraujoš ajā ceļ ojumā augusta vidū , un, kā izrā dī jā s, Austrija ir ideā la vieta, kur pavadī t brī vdienas jebkurā gadalaikā , jo š ī skaistā valsts ar lielisku vē sturi patieš ā m var piedā vā t daž ā das brī vdienas...Paldies par pā rdomā to un interesanti izplā noto marš rutu, manuprā t, š ī ir vienī gā ekskursija, kas piedā vā apskatī t tikai vienu valsti - Austriju un tieš ā m ļ oti tuvplā nā , nevis tranzī tā...- mums izdevā s apmeklē t visi Austrijas reģ ioni. Š eit mums bija vienreizē ja iespē ja baudī t mierpilnu skatu uz apbrī nojamo neskarto dabu un burvī gos skatus uz Alpiem, kā arī Austrijas pilsē tu, piļ u un klosteru apskati, kā arī divas reizes atpū sties termā lajos parkos, kurus ieskauj burvī ga daba kalnos.

Divas nedē ļ as no mū su neaizmirstamā piedzī vojuma paskrē ja vienā elpas vilcienā , katra diena bija piepildī ta ar jauniem spilgtiem iespaidiem. Mū su iepazī š anā s ar Austriju, protams, sā kā s ar Vī ni - trī s laimī gas dienas... ! ! ! ! ! Pirmo reizi redzē ju Vī ni no rī ta tik tī ru, klusu, tukš u un brī vu no tū ristiem. Visa mū su grupa ar prieku apmeklē ja visus imperatora pilsē tas vē stures pieminekļ us, Š ē nbrunnas pili - kā dreizē jo Hā bsburgu vasaras rezidenci, pastaigā jā mies pa Glorieti un apbrī nojā m pilsē tas skatu, devā mies uz strū deļ u š ovu, apmeklē jā m Mā kslas vē stures muzeju, Vī nes opera, mā jā pat bija skats uz Vī nes tauriņ iem, mums arī pietika brī vā laika, un katrs izvē lē jā s to, kas viņ am interesē . Dienu noslē dzā m tradicionā lajā Vī nes krodziņ ā Hoyriger, kur varē jā m nobaudī t vietē jos ē dienus un vī nu Vī nes mū zikas pavadī bā.


Mums bija brī niš ķ ī ga diena Vī nē ! ! ! !!

Izbraucā m uz Vachau reģ ionu – vienu no skaistā kajiem valsts reģ ioniem, kas saņ ē ma UNESCO Pasaules mantojuma vietas statusu, kur nesteidzī gi pastaigā jā mies pa š aurajā m ieliņ ā m burvī gajā Kremsas pilsē tiņ ā . Pē c tam piestā jā m Melkas pilsē tā , kur atrodas skaistā kais klosteris baroka stilā , kur paveicā s bū t dievkalpojumā , kā arī dzirdē t burvī go zvanu. Pā rcē lā mies uz Zalcburgu – pilsē ta atrodas Alpu pakā jē . Paldies mū su brī niš ķ ī gajai gidei Ally, kura spē ja apburt un aizraut visu mū su grupu – izstaigā jā m Mocartu, apskatī jā m Mirabelles pili, Zalcburgas katedrā li, Pē tera klosteri un bijā m pā rsteigti par muzikā lo gaisotni, kas valdī ja š ajā vakarā pilsē tā.

Nā kamajā dienā mē s devā mies uz Zalckamergutas reģ ionu, kur apmeklē jā m Hallstatt - brī niš ķ ī gu pilsē tu zemes malā starp kalnu un ezeru, kuģ ojā m ar laivu pa ezeru un uzkā pā m uz skatu klā ja ...

pā rcē lā mies uz kū rortpilsē tu Bā diš lu, kur mums bija nedaudz vairā k brī va laika veiksmī gai iepirkš anā s veikš anai...Pē c tam pā rcē lā mies uz Cellamzē rajonu, kur var sajust visu kalnu spē ku un varenī bu. Apskatī jā m Kaprunas pilsē tu un ledus alu Icerisenvelt un sā ls raktuves Hallain. Slavenais Alpu ceļ š Alpos uzkā pa augstā kajā Grosgloknera kalnā , kur atrodas lielā kais ledā js Austrijā , kas kū st tieš i jū su acu priekš ā katastrofā lā ā trumā - steidzieties apskatī t! Š eit mums palaimē jā s redzē t ikgadē jo retro automobiļ u pacelš anos. Pē c tik saspringtas dienas devā mies uz AlpenTerme termā lo kompleksu, kur varē jā m atpū sties un atgū t spē kus.

Nā kamais pā rsteidzoš ais reģ ions ir Tirole uz Itā lijas, Š veices un Vā cijas robež as, kur satikā m Rattenbergu - mazā ko pilsē tu ar tikai 450 iedzī votā jiem.


Pā rcē lā mies uz Insbruku - tā bija imperatora Maksimiliā na rezidence, ekskursija pa Ambras pili, bija iespē ja uzkā pt panorā mas platformā , no kuras paveras elpu aizraujoš i skati uz Alpiem un Insbruku! ! ! ! ! Vakarā bijā m jautrā uzvedumā Tiroles vakars - nacionā lā s tirolieš u dejas un tradicionā lā s krā sainā s jodes dziesmas. Zā lē , kuru apmeklē ja tū risti no daž ā dā m valstī m un kontinentiem, valdī ja dzī vespriecī ga atmosfē ra, un ikvienam bija iespē ja izpildī t savas valsts tradicionā lo dziesmu vai himnu. Visi tū risti dziedā ja savu valstu dziesmas, mū su grupa ar lepnumu izpildī ja "Č ervonas rū tu"!

Bija patī kami redzē t un dzirdē t, ka austrieš u mū ziķ i dzied kopā ar mums - vā rdus un mū ziku jau zinā ja, jo š ī tū re jau treš o reizi ierodas Tiroles vakarā , un mū su gudrais un apdomī gais gids Vjač eslavs paspē ja parū pē ties jau iepriekš un par tas - viņ i atzī mē jau bija! Tā pagā ja vē l viens neaizmirstams Austrijas vakars!

Turpinot iepazī š anos ar dabas brī numiem Tirolē , Ukrainas neatkarī bas dienā.24. augustā apmeklē jā m Rietumeiropas augstā ko ū denskritumu kaskā di – Krimu! Atradā mies tik burvī gā gaiš ā un tī rā enerģ ijas vietā , kur visa mū su draudzī gā grupa svinē ja mū su svē tkus krī toš a ū dens skaņ ā s! Paldies, Slava, par visas mū su grupas ļ oti siltajiem un sirsnī gajiem sveicieniem! Tas bija kaut kā ļ oti aizkustinoš i, emocionā li un harmoniski – mē s visi tik ē rti sē dē jā m pie ū denskrituma!

Es gribu ticē t ū dens brī numainajam spē kam un enerģ ijai - š ī vieta bija simboliska, un es domā ju, ka tā nav nejauš ī ba...Galu galā mū s visus š odien vieno vienas un tā s paš as vē rtī bas - vē lme un vē lme dzī vot mierā mū su mierī gajā valsts sajū t prieku un priecī gus dzī ves mirkļ us...Nu tad atradā mies vē l vienā omulī gā vietā – kalnu aizā Lihtenš teinklam – dziļ ā kajā Eiropā.

Visas skaistā kā s lietas pasaulē jau ir paš as dabas radī tas - lai mē s iemā cī tos vismaz saglabā t un saglabā t to savdabī bu, un spē tu pamanī t un apbrī not š o pirmatnē jo skaistumu. Austrieš i rū pē jas par visu sev apkā rt un lepojas ar saviem dabas resursiem – tī rā ko ledā ju ū deni krā nā ! Vakaru pavadī jā m termā s! Tā bija brī niš ķ ī ga diena! Pā rceļ oties uz Karintiju - Austrijas dienvidu reģ ionu, to sauc arī par tū kstoš iem ezeru zemi, jo tur ir 1300, un daž i no tiem tiek uzskatī ti par dzeramo ū deni!


Ekskursija uz Klā genfurti, brauciens ar kuģ ī ti vieglā lietū pa Veterzē ezeru burvī gajā Maria Wert pilsē tiņ ā . Un mū su neaizmirstamā ceļ ojuma noslē gumā apmeklē jam Š tī riju, kas jau robež ojas ar Slovē niju. Iepazī simies ar romantisko pilsē tu Grā cu, kas iekļ auta UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā.

Pastaigā joties vakara Grā cā , varē jā m klausī ties mazliet dž eza vienā no mā jī gajiem pagalmiem, kur atkal valdī ja viegluma un brī vī bas atmosfē ra – un visi pilsē tnieki tikai pie vī na glā zes varē ja baudī t dzī vi un pavadī t laiku. muzikā lais vakars. Pē c tam apmeklē jā m noslē pumaino Herberš teinas grā fu pili - izteicā m vē lmes un joprojā m turpinā m ticē t to piepildī jumam! Pā rcē lā mies uz pā reju un nokļ uvā m Pellau ciemā , kur apmeklē jā m maiznī cu un patstā vī gi, rā dot izdomu, nu, kurš varē ja - apgleznojā m medus piparkū kas, kuras paņ ē ma lī dzi suvenī ru veidā.

Š tī rijas fermā tika degustē ti daž ā di gardumi, alus, strū dele un ā boli. Tur varē jā m iegā dā ties tradicionā lu austrieš u suvenī ru - ķ irbju eļ ļ u un daudz ko citu. . . Un visbeidzot – jau mans favorī ts, Hā rtbergs! Mani š ī stilī gā un gaiš ā pilsē tiņ a aizrā va no pirmā acu uzmetiena, jau "Alpu Rondo" tū rē!

Š eit ir neliela baznī ca, kurā ir saglabā jusies ā rkā rtī gi skaista freska! Tā bija vē l viena gaiš a un garda atmiņ a par braucienu! Negribu š ī s divas kā rtas salī dzinā t, abas ir pelnī juš as tikai izsaukuma zī mes! ! ! ! ! Mums jā ņ em abi! Es tikai teikš u, ka š ie divi ceļ ojumi bija vieni no labā kajiem manā nepieticī gajā valstu sarakstā...un š ī ir mana otrā atsauksme, ko jebkad esmu rakstī jis. Kam interesē – pirmais par tū ri "Alpu Rondo" var lasī t vietnē "Artex", tur var atrast daudz citu interesantu un neparastu marš rutu.

Paldies par mū su neaizmirstamo pieredzi un vē lmi ceļ ot kopā ar jums! Paldies, Natā lija Sirenko un Nadež da Veļ ič ko, par iedvesmu un vē lmi izdomā t mums jaunus un nezinā mus marš rutus, godī gu attieksmi pret savu darbu un pacietī bu mums visiem tik daž ā dajiem tū ristiem! Esmu pā rliecinā ts, ka jū s spē siet mū s pā rsteigt un iepriecinā t ar jaunā m tū rē m un, iespē jams, pat valstī m.

brī niš ķ ī gs un neaizstā jams gids Stupņ ikovs Vjač eslavs! ! ! ! ! PALDIES! ! ! ! !

Tulkots automātiski no ukraiņu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums