Atvaļinājums Albānijā

19 augusts 2021 Ceļošanas laiks: no 27 Jūlija 2021 ieslēgts 03 augusts 2021
Reputācija: +66
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Pirmo reizi Albā nijā . Sarandā atpū tā mies viesnī cā Troy Apartment 3 * 2021. gada jū lijā . Runā jot par Albā niju, nolē mu jau pagā juš ajā gadā , atlika tikai izvē lē ties kū rortu. Apskatī ju visus Albā nijas kū rortus internetā un nospriedu, ka Ksamil ir vislabā kais, lai arī atrodas vistā lā k no Tirā nas lidostas. Braukt 5.5-6 stundas. Tū risma aģ entū ra arī ieteica Sarandu, tā atrodas 10 km no Ksamilas, tā pē c apskatī jā m abas š ī s pilsē tiņ as. Sā kumā viņ i izvē lē jā s budž eta un labu villu Kapo Ksamilā , ar jaunu remontu un skaistā m mē belē m, bet pē c 3 dienā m nā ca atteikums, tā pē c viņ i izvē lē jā s Troy apt viesnī cu Sarandā labā s cenas un kvalitā tes dē ļ . Par š ā du cenu Ksamilā varē ja ī rē t tikai vecu, miruš u viesnī cu. Viesnī cai ir plusi un mī nusi. Pati Sarandas pilsē tiņ a stiepjas gar jū ru 7 km garumā , ir tikai viena centrā lā iela. Ir promenā de un osta.


Troy apt viesnī ca atrodas Sarandas nomalē , priekš pē dē jā uz ielas, tad ir lauki un pļ avas. Viesnī ca diezgan pieklā jī ga, tī ra, ļ oti liela istabiņ a 58-68 kv. m, kas sastā v no 2 istabā m un vannas istabas, virtuves iekā rtas un 2 balkoniem. Dzī vojā m trī s, guļ amistabā - divguļ amā gulta, skapis, kumode, lielā istabā (mazliet stulbs plā nojums) - vienvietī ga gulta, izvelkamais dī vā ns, virtuve, televizors, galds ar krē sliem . Tī rī š ana katru dienu, veļ as un dvieļ u maiņ a pē c 3 dienā m. No lielā balkona daļ ē ji var redzē t tā lumā jū ru un krastmalu. Istabā bija veļ asmaš ī na, kas ļ oti noderē ja, plī ts, el. tē jkanna, viens katls, divas saskrā pē tas pannas, daž i š ķ ī vji, 3 daž ā das glā zes un 3 daž ā das krū zes.

No mī nusiem: nav matu ž ā vē tā ja, grieš anas dē ļ a, skimmera, caurdura, nav mikroviļ ņ u krā sns, sū kļ a, trauku mazgā š anas lī dzekļ a un korķ viļ ķ a. Nu nekas, kaut kā izdevā s. Š ķ iet, ka viesnī ca piedzī vo grū tus laikus. Bet tie ir sī kumi. Kopumā iespaids nav slikts. Sarū sē juš ais ž ā vē tā js tika nomainī ts pret jaunu 3. dienā . Jā , daudz odu, paņ ē mā m fumigatorus un aerosolus, smidzinā š ana bija beigusies, viss tika sakā rtots veikalā , ieslē dzā m fumigatoru uz balkona izejā - palī dzē ja.

Kafejnī cas pirmajā stā vā . Bet izskatā s, ka tas ir miris. Vakariņ as tur gandrī z neviens neē da, tikai saimnieki vakaros spē lē ja domino. Š ķ iet, ka tur bija dē lis ar ē dienkarti, bet nez kā pē c neviens neuzdroš inā jā s tur ē st. Mē s arī . Mū s nez kā pē c nosū tī ja brokastī s uz viesnī cu Aler Holiday, kas atrodas 100 metrus no mū sē jā s (par brokastī m maksā jā m). Vakariņ ojā m kafejnī cā s, cenas zemas, trijiem vakariņ ot kaut kur ap $20-30 ar dzē rieniem un jū ras veltē m.


Tuvā kā pludmale ir 3-5 minū tes, bet tur tek kalnu upe, ū dens ļ oti auksts. Pagā ja vē l 10 minū tes lī dz jaukai Mango pludmalei. Normā li aprī kots, sauļ oš anā s krē sli, saulessargi, kafejnī ca. Komplekts 1 lietussargs + 2 sauļ oš anā s krē sli ir vai nu $20 vai $10, nez kā pē c cena cita. Ū dens joprojā m ir auksts upes dē ļ . Sā ka iet uz pludmali Ksamilā.10 min. ar autobusu, autobusu pietura blakus mū su viesnī cai. Pludmales ir ļ oti skaistas, un jū ra ir silta. Vienkā rš i neticams skaistums. 4 salu arhipelā gs. No autobusa pieturas lī dz Ksamilas pludmalei pā ris minū tes. Gribē jā m nokļ ū t centrā lajā Ksamil pludmalē ar baltā m smiltī m, bet pludmales darbiniece teica, ka visi sauļ oš anā s krē sli ir aizņ emti, lai gan cilvē ku no rī ta bija ļ oti maz (varbū t tiek rezervē tas viesnī cas, es nezinu), devā mies uz kaimiņ u pludmali - tas pats, tikai treš ajā Stela pludmalē mums iedeva 4 sauļ oš anā s krē slus. Vairā k Sarandā negā ja uz pludmali. Ksamilā cena par lietussargu un 2 sauļ oš anā s krē sliem bija 12$, bijā m trī s, bija jā ņ em 4 sauļ oš anā s krē sli par 24$. Vietē jais zem kokiem ē nā atpū ta bez maksas. Ir vietas.

Mē s pusdienojā m salas kafejnī cā Ksamilā , no mū su Stela pludmales 2 minū tes, kā tikt lī dz autobusam. Karstuma dē ļ negribē jā m tā lu iet, š ī ir pirmā kafejnī ca, kurā ieradā mies un mums tur patika. Viņ i vienkā rš i devā s uz turieni.

No mū su viesnī cas Troy lī dz krastmalai ir tā lu, 45 minū tes. kā jā m. Vakarā pē dē jais autobuss no mū su viesnī cas uz centru atiet 19.00, atpakaļ.19. 30 - pē dē jam nebija laika un nā cā s atgriezties kā jā m.

Gids no Aler Group mums iedeva nepareizu autobusu grafiku, 2 dienas gaidot pusstundu. Pareizais kustī bas grafiks ir autobusā .

Pie viesnī cas ir 2 lielveikali, Planeta mums patika labā k, tirgus ir ļ oti tā lu, netā lu no ostas, mē s tur netikā m. Pirmajā vakarā nolē mā m nogarš ot albā ņ u vī nu. Pusei no alkohola lielveikalā cenas nav. Izvē lē jā mies Albā nijas baltvī nu par 5.60$, tas izrā dī jā s rets muļ ķ is, it kā sabojā ts, vienkā rš i izlē ja. Bija vī ni par $15 un $20 un vairā k, bet pē c tam es to nemaz neuzdroš inā jos ņ emt.


Jā , tur ir droš i, pat vē lu vakarā var staigā t, lielveikali strā dā naktī s, uz ielas ir augļ u stendi un pā rdevē ji. Vakarā ik pē c 100 m sē ž č igā ni. Viņ i tikai ubago, nevienam neaiztiek. Lasī ju, ka uz ielā m ir daudz atkritumu, jā , tā ir. Albā ņ i nez kā pē c nav pieraduš i sakopt aiz sevis. Atkritumi tiek atstā ti pludmalē , lai gan tuvumā ir urna, sē klas tiek iespļ autas tieš i smiltī s. Bet, kas grib redzē t atkritumus, tas redzē s atkritumus, kas grib redzē t skaistumu, tas redzē s skaistumu. Man bija vienalga par atkritumiem. Tik skaistas pludmales nebiju redzē jis. (Bet tas ir Ksamilā ). Vē l 2 ļ oti skaistas pludmales atrodas starp Sarandu un Ksamilu. Š ī ir Monastiras pludmale un spogulis. Bijā m uz Mirror, braucam ar autobusu (tas ir vienī gais, kas kursē no Sarandas uz Ksamilu un Butrintu), no Sarandas 5 min. braukt, bet pē c tam iet cauri kalnam 20-25 minū tes. ar saules stariem. Bet tas ir tā vē rts, tik dzidru debeszilu ū deni nebiju redzē jis. Neticama daba, akmeņ i, alas un jū ra. . . Skaistā kais, ko esmu redzē jis! Un silti! Pludmale ir aprī kota ar klā ja krē sliem un saulessargiem, komplekts 1 lietussargs + 2 klā ja krē sli $12. Ir ģ ē rbtuve, tualete, duš a, kafejnī ca ir diezgan pieklā jī ga. Viņ i tur pusdienoja. Mums nebija laika doties uz Monastyrsky pludmali, tas ir tuvā k no autobusa pieturas, tikai 9-10 minū tes. Un nav jā kā pj kalnā .

Apskates objekti: Sarandā atrodas Lē kursu pils un klosteris. Abi objekti atrodas kalnos. Autobuss uz turieni neiet, iet 45 minū tes. kalnup, mē s neiegā jā m tā dā infernogā . Varat braukt ar taksometru.

Mē s devā mies uz Butrintu – senu pilsē tu un rezervā tu. Turp brauc autobuss, kas ir tikai viens Saranda-Ksamil-Butrint. No Ksamilas 5 km. Mē s nedevā mies ekskursijā , mē s vienkā rš i braucā m ar autobusu. Autobusa biļ etes cena Sarandā.0, 5$, ja no Sarandas uz Ksamilu vai Butrintu, tad 1$. Ieeja rezervā tā ir USD 10 pieauguš ajiem un atlaides bē rniem.

Albā nijā valsts valū ta ir albā ņ u leki, bet viņ i pieņ em dolā rus un eiro visur, lielveikalos, pludmalē s, kafejnī cā s. 1 $ - 100 leki, 1 eiro - 120 leki. Maksā ju eiro, maiņ as naudu dod lekos. Viss skaidrs, muļ ķ i neviens netaisī ja. Vietā m 1 eiro ir nevis 120, bet 119 leki.

Secinā jumi:

Saranda ir tiem, kam patī k tusē t, vakarā pastaigā ties pa krastmalu, tač u labā k ir doties uz viesnī cu tuvā k centram.

Ksamila ir mierī gā ka, nav krastmalas, bet ļ oti skaistas pludmales un lī č i, vienkā rš i neticami skaistums.

Troy Apartment 3* viesnī ca atrodas Sarandas nomalē , bet tuvā k Ksamilai, kur mē s katru dienu devā mies uz pludmali.

Vai es atkal atgrieztos Albā nijā ? Jā , iespē jams, bet ne drī z, joprojā m ir daudz vietu, kur neesmu bijis. Es nenož ē loju braucienu ne mirkli. Es nož ē loju, ka nepaņ ē mu vairā k dienu.

Ir vē rts tur doties. Bet es nevaru runā t par citā m pilsē tā m.

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Вид с балкона
Бутринт
Пляж Mirror
Пляж Mirror
Саранда
Набережная Саранды
Саранда
Набережная Саранды
Набережная Саранды
Ксамиль
Ксамиль
Ксамиль
Ксамиль
Ресторан Island
Ресторан Island
Ресторан на пляже Mirror
Отель Troy apt  в Саранде
Вид с балкона Troy
Вид с балкона Troy
Вид с балкона Troy
Пляж Манго в Саранде
Путь к пляжу Mirror
komentāri (16) Atstājiet savu komentāru
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums