Dīvaina Albānija

10 Septembris 2017 Ceļošanas laiks: no 17 augusts 2017 ieslēgts 28 augusts 2017
Reputācija: +48
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Mē s iegā dā jā mies ceļ ojumu uz Albā niju vienā no tū risma aģ entū rā m Minskā . Aģ ents mums godī gi atzina, ka neko nezina par valsti, bet tur ir ļ oti labi))). Lidojums bija paredzē ts augusta vidū no Kijevas, jo tū re no Minskas bija par 300-400 dolā riem dā rgā ka. Ekskursija diviem maksā ja 715 eiro par 10 dienā m bez ē dienreizē m + 130 USD pā rskaitī jumu uz Kijevu. Nakš ņ oš anai vajadzē ja bū t 3* viesnī cā .

Jā piebilst, ka Kijevas lidostas ir slavenas ar regulā ru reisu pā rsē š anos, kas notika ar mums, reiss kavē jā s 4 stundas, proti no 5 lī dz 9, tā pē c nā cā s gaidī t viesnī cā , jo mē s ieradā s iepriekš un bija jā gaida 12 stundas. Viesnī ca atrodas netā lu no lidostas, un tieš i no viņ a tā maksā ja 222 grivnas diviem. Viņ as lī menis ir -100* )), bet viņ a pildī ja funkciju “stiept kā jas”. Par to jums pastā stī s Zhuliany lidostas informā cijas centrā . Borispilī ī stermiņ a viesnī cu/hosteļ u cenu izvē le ir vē l bagā tā ka.


Lido ar Bravo. Starp citu, vē los atzī mē t, ka internetā atradu daudz negatī vu, spī tī gu atsauksmju par š ī uzņ ē muma lidmaš ī nu kvalitā ti un lidojumu kavē jumiem. Par laimi mums paveicā s un aizkavē jā s tikai reiss uz Albā niju. Lidmaš ī nas nav lielas 110 sē dvietā m. Tikai dzē rieni lidojuma laikā , bez pā rtikas. 2 sē dekļ u rindas 3 sē dvietā m. Gan ceļ ā uz Albā niju, gan atpakaļ , lidostā nav droš ī bas caurlaides, tā pē c varat droš i ņ emt lī dzi ē dienu un dzē rienus lidojumā .

Ierodoties Albā nijā , proti, Tirā nas galvaspilsē tā , mū s sagaidī ja ukraiņ u gids un kopā ar citiem tū ristiem ar parastu autobusu aizveda uz viesnī cā m. Pa ceļ am mums stā stī ja par labsirdī gajiem un simpā tiskajiem albā ņ iem, par viņ u kolorī tu un neparasto patriotismu. Par nacionā lo virtuvi un gardiem gardumiem, par to, ka savas laipnī bas dē ļ var mū s pabarot restorā nā bez maksas, par izciliem alkoholiskajiem dzē rieniem utt.

Mū s nogā dā ja Mali Robitas apgabalā . Skaidrī bas labad jā saka, ka ielas, proti, viena iela, no kuras sastā v uzbē rums, ir Aluš ta ala 70. gadu krastmala. Iela š aura, bariņ š daž i veikali ar plaš a patē riņ a precē m, uz kurā m mā jā s pat nepaskaties. Viss ir piesā tinā ts ar viesnī cā m un apartamentiem. Albā nijas iedzī votā ju vidū ir tā da ī paš ī ba, lai ceļ us laist ar ū deni, iespē jams, lai neceļ as putekļ i, bet domā ju, ka no asfalta nevajadzē tu bū t karstam. No tā pē c laistī š anas visur ir peļ ķ es, un ejot uz kā jā m un drē bē m pastā vī gi lido netī rumi.

Esiet gatavs tam, ka, lidojot tikai uz Albā niju, jū s sā ksit ierasties dutikā . Lidojumā atpakaļ no Tirā nas jū s gaida ļ oti nepatī kams pā rsteigums ļ oti niecī ga dutika veidā ar nelielu alkohola daudzumu par lielu naudu. Tā da pati cita produkta izvē le saistī bā ar dutik.

Viesnī ca Kolaveri3* atrodas 20 km attā lumā no Durresas pilsē tas. Ierodoties viesnī cā , ī paš i nebrī nī jā mies, ka reģ istratū rā neviena nebija vispā r, tas ir, vispā r. Nebija neviena, kas mū s izmitinā tu. Gids kā du laiku meklē ja administratoru un atrada. Izrā dī jā s, ka tas ir puisis, kurš drē bē s izskatā s pē c tū rista, t. i. , viņ iem nav nekā du ī paš u formu kā Ē ģ iptē vai Turcijā .


Mē s bijā m apmetuš ies ala villā divus stā vus lī dz otrajam stā vam. Istaba bija istaba ar vienu nelielu logu sā nos)). Divas vienguļ amā s gultas, slikti strā dā još s nevajadzī gs TV, jo visi kanā li ir albā ņ u valodā , salū zis TV statī vs)) mini ledusskapis, kas slikti strā dā ja, bet joprojā m strā dā ja. Vannas istaba bija diezgan panesama, bet bija mež onī gs pā rsteigums, ka tualetē nebija tualetes ruļ ļ u))) Dzirdamī ba istabā ir vienkā rš i lieliska, var dzirdē t, kā kaimiņ i atver somas, runā , un vē lā k vakarā , kaut kas cits tika dzirdē ts sī kā k)) ). Ļ oti dī vaini bet kaimiņ u istabas atslē gas der mū su istabai un otrā di. Telpu tī rī ja izturī gi un kā paredzē ts ik pē c 3-4 dienā m. Tajā paš ā laikā tā ds sī kums kā tualetes papī rs tika izdalī ts vienā rullī uz noteiktu laiku)). Mū su grī du apkalpoja viens katls, tā pē c, ja kaimiņ i mazgā tu, mums varē tu nepietikt siltā ū dens.

Viesnī cā ir 2 basi + bradā jamais baseins, diezgan pieļ aujams un ē rts.

Ē diens viesnī cā ir š ausmī gs, tā pē c nevajadzē tu ņ emt pā rtiku ne š ajā , ne citā viesnī cā . Ja iespē jams, jā ņ em istaba ar virtuvi, bet, ja negribas gatavot, tad var ē st kafejnī cā s.

Pludmale. Jū ra š eit ir Adrijas jū ra un ļ oti silta, bet nav mierī ga un tā pē c dubļ aina. Nav piemē rots nirš anai, tā pē c masku un snorkeli varat atstā t mā jā s. Nirš ana ir attī stī ta Jonijas jū rā , tā atrodas tā lā k un uz dienvidiem no Durrasas. Dai centru redzē ju tikai Durresā piekrastē . Pludmales š eit ir smalkas smiltis. Jū ra nav dziļ a. Lai nokā ptu 1.5 metrus, pa dibenu no krasta jā iet apmē ram 300-400 metri, tā ka ī paš i peldē t protoš ajiem un bē rniem, tas arī viss. Pludmales ir salī dzinoš i tī ras. Relatī vi, jo Albā nijā vietē jie izmet visu un uzreiz jebkur. Visi sauļ oš anā s krē sli un saulessargi tiek apmaksā ti. Par vienu komplektu jums bū s jā maksā.3-4 USD dienā . Tač u neviens neatcē la iespē ju apgulties smiltī s uz sava dvieļ a vai gultas pā rklā ja. Š eit tas ir bez maksas, un to var darī t jebkurā pludmalē , jo visa promenā de un pludmales ir paš valdī bas, t. i. , bezmaksas.

Pludmalē s, kā jau pienā kas, atjautī gie albā ņ i tirgo visā das blē ņ as, bet ī paš i gribē tos pieminē t jū su priekš ā gatavotos virtuļ us, kas maksā no 100-200 lek (1-2 $) atkarī bā no maisiņ a izmē ra un ir ļ oti garš ī gi.

Pludmalē ir pietiekami daudz cilvē ku, 2017.  gada augustā bija maz krievvalodī go. Pats pā rsteidzoš ā kais ir tas, ka pludmalē s pie jū ras aug ciedri ar milzī giem č iekuriem, un gaisa aromā ts no tā ir vienkā rš i pā rsteidzoš s. Paisuma laikā krastā tiek izmests daudz melno aļ ģ u, kuras naktī no pludmales tiek grā btas lielā s kaudzē s. Jū rā ir mazas medū zas, kas laiku pa laikam var jū s saspiest.


Izklaide. Atpū ta Albā nijā ir izklaide daudzu kafejnī cu apmeklē juma un oriģ inā las apkā rtnes un gardu ē dienu meklē jumu veidā . . Jū s neatradī siet izklaidi karaoke, nakts diskotē ku, koncertu, bā ru veidā sā kotnē jā formā . Š eit valda pansionā ta mierī gas atpū tas gars, tas ir, no rī ta jū ra, pusdienas, miegs, jū ra/bass, vakariņ as kafejnī cā un miegs. Tā ir visa izklaide. Mali Robitā bija daž as atrakcijas bē rniem karuseļ u un elektromobiļ u veidā (maksa no $ 0.5 - $ 1)

Pludmalē tiek organizē ta ū densmotociklu un katamarā nu noma. Paldies Dievam, pludmalē nav slidkalniņ u un trokš ņ ainas izklaides. Ū dens izklaides nomas klā tbū tne nav manā ma.

Svarī gā kā izklaide ir tū risms un ekskursijas. Mē s paš i uz tiem nedevā mies, bet uz kalniem devā mies saviem spē kiem, jo ​ ​ blakus viesnī cai bija kalni, kuru zemienē bija trī s lieli svaigi ezeri, lī dz tiem aizbrauca apmē ram stundu un bija ļ oti aizraujoš a. Apskatī jā m, kā kalnos aug arbū zi, melones, vī nogas, kizils un, protams, izmē ģ inā jā m. Arbū zi ir tā di, un vī nogas š ķ iet mazs vī ns, un kizils ir mē ms (tā pē c labā k pirkt). Viņ i tos ved ekskursijā s galvenokā rt uz pilsē tā m (Tirā nu, Beratu, Durresu), vai uz ezeriem. Protams, cilvē kus priecē ezeri kalnos. Ekskursijas ir garas no agra rī ta lī dz vē lam vakaram, un pā rtika un ū dens nav iekļ autas. Ir arī dž ipu safari, smaiļ oš ana no kalniem, bet 2017. g. upes kalnos bija saspiestas, tā pē c š ā da veida atpū ta nebija pieejama.

Un es aizmirsu pieminē t faktu, ka mū su dā mā m nevajadzē tu ņ emt lī dzi daudz vakartē rpu, bet tos nevajadzē tu ņ emt vispā r))). Ņ em lī dzi minimā li drē bes un somas, lī dzi nav kur iet un nav ko pirkt! Viss, kas jums nepiecieš ams Albā nijā , tiek pā rdots beznodokļ u veidā ).

Par pā rtiku uzreiz gribu teikt, ka mums izdevā s paņ emt lī dzi mini gā zes plī ti ar 2 gā zes baloniem pa 200g gā zes katrā . Š ī plī ts mums palī dzē ja ietaupī t aptuveni 150$, jo baltkrievu sautē jums + itā ļ u makaroni ir dievī gi, kā arī tikko nozvejotas ceptas Albā nijas jū ras zivis ir brī nums. Lī dzi var ņ emt arī tē jkannu, jo no rī ta un vakarā ir patī kami iedzert kafiju sē ž ot uz balkona.

Starp citu, zivī m, makš ķ erniekiem, kuri daž reiz ierodas tū ristu ielā , lai pā rdotu savus produktus, zivju cena ir 50% no tā s cenas kafejnī cā .


Viesnī cā ē dienu labā k neņ emt, jo tas vienkā rš i nav garš ī gs. Labā k ē st patstā vī gi (kā du laiku, vai jauktā rež ī mā ar kafejnī cu). No kafejnī cas Mali Robit varu ieteikt Teast vasara, Zgar, Ujara. Kopumā albā ņ u virtuve ir jaukta. Š eit ir Itā lijas, Turcijas un to nacionā lā s virtuves ē dieni (kuru ir ļ oti grū ti atrast, viegli pazaudē t un neiespē jami aizmirst))). Vietē jie alkoholiskie dzē rieni ir 80% (un varbū t vairā k) viltoti. To dzerš ana ir nepatī kama un daž kā rt arī bī stama (beznodokļ u tas mū s paglā bs, lidojot uz Albā niju).

Ir ieteicams nedzert krā na ū deni, un ikviens pē rk ū deni pudelē s 10 litru kannā (maksā.1 ASV dolā ru).

Lauvas tiesa ir ā trā ē dinā š ana visā s tā s izpausmē s, proti, frī kartupeļ i, sviestmaizes, hamburgeri, 10 veidu picas (garš as ziņ ā ī paš i neatš ķ iras viena no otras).

Pakalpojums. Tā kā tā da nav iekļ auta Ē ģ iptes, Turcijas un tamlī dzī gos jē dzienos. Ņ emiet, piemē ram, personā la draudzī gumu. Viesnī cā strā dā ja galvenokā rt jaunieš i vecumā lī dz 25 gadiem. Mums istabā pietrū ka viena krē sla, jo bijā m divi, un bija tikai viens krē sls. Reģ istrē joties es to pamanī ju un palū dzu administratora krē slu. Viņ š piekrita, bet pa dienu neviens krē slu neatnesa. Vē lā k, nā kamajā dienā es pieķ ē ru š o cilvē ku un jautā ju, kur atrodas krē sls? . Uz to viņ š teica, ka viņ am ir daudz darā mā , bet es varu iet viņ am lī dzi un pats paņ emt krē slu. Mē s devā mies uz kā du viesnī cas ē ku, kas tiek bū vē ta, kur es paņ ē mu putekļ ainu, bet nesalauztu krē slu. Tas ir jautā jums par atsaucī bu un cī ņ u par tū ristu. Ļ oti nepatī kami bija arī redzē t, kā viesnī cas darbinieki ž onglē ar persikiem un ā boliem, bet pa dienu flirtē un pastaigā jas ar atpū tniekiem. Arī svē tdienā s pē c 14-15 atļ auts peldē ties kopē jā baseinā ar atpū tniekiem. Ņ emot vē rā darbinieku vecumu (18-25 gadi), varat iedomā ties, cik jautri un trokš ņ aini viņ i dauzā s ar bumbu, kas ā tri lido apkā rt baseinam, steidzoties ap jū su seju. Vispā r nekur neesmu redzē jis tā du kadru “apvienoš anos” ar tū ristiem un maz prieka no tā .


Cenas. Cenas Albā nijā ir salī dzinā mas ar cenā m Baltkrievijā un NVS valstī s. Jū s nevarat klausī ties pasakas par zemā m cenā m, lai gan, ja salī dzina ar Itā liju vai Spā niju, tā s noteikti ir augstā kas, bet tā ir Itā lija un Spā nija! Pieņ emsim, ka maltī te diviem kafejnī cā maksā vidē ji 15-20 USD. Š ķ iet, ka tas nav daudz, bet, kad pasū tī jums tiek atvests, jū s saprotat, ka cena ir diezgan augsta. Porcijas kafejnī cā nav lielas, tā pē c tā s apē st nebū s grū ti. Te ī sti nav ko pirkt. Visas preces ir no Ķ ī nas vai Turcijas un ir ļ oti sliktas kvalitā tes. Vidē jā vī na cena ir $ 3.5-25. Vī ns š eit ir vai nu sarkans, vai balts un sauss. Š eit pirkt vī nu lielos apmē ram 2 litru (5 $) traukos nav tā vē rts, jo tas ir pā rpalikums, no kura vē lā k ir slikti (pā rbaudī ts vairā kas reizes).

Ekskursiju cenas ir USD 40–60 vienai personai.

Par pā rtikas cenā m vē los atzī mē t, ka tā s arī nav mazas, kā tā s apraksta. 10 olas maksā.1, 3 USD. Makaroni no Itā lijas 1 USD. Vistas krū tiņ as 5-6 kg. Svaigas garneles nav lielas 5-6 USD par kg, kartupeļ i 70 centi, persiki no 80 centiem lī dz 1.5 USD, arbū zi un melones no 25 centiem kg un vairā k, tomā ti no 60 centiem lī dz 1 USD, vī na cena par 0.75 litriem no Albā nijas no plkst. 3.5–25 USD, alus 0.5 l no 90 centiem un vairā k, magnē ti no 1.7 USD, sieri no 5 USD par kg (ļ oti sā ļ i un mū su uztverei nepazī stami, un vairā k kā spiests biezpiens) .

Salī dzinā jumam mē s devā mies no kū rorta zonas uz Durresu uz tirgu. Maksa par 60 centiem, lai nobrauktu 21 km. Cenas tirgū bija vidē ji zemā kas par ne vairā k kā.10-15 centiem. Tā tad jū s varat droš i iegā dā ties visu savā dzī vesvietā , nedomā jot par pā rmaksu.

Sabiedriskais transports maksā apmē ram 50 centus (tas ir 21 km lī dz Durresai, 80 centi lī dz Tirā nai).

Ja tev ir mazs budž ets, nav vī zas, esi aktī vs, noguris no Ē ģ iptes, Turcijas, Krimas un Odesas vai ja š is ir tavs pirmais nesabojā tais ceļ ojums un esi gatavs nelielam piedzī vojumam, tad noteikti vajag apmeklē t Albā niju. Ja esi pieradis pie apkalpoš anas, tī rī bas, izklaides un eksotiskas dabas, ē diena u. c. , tad ietaupi naudu, saņ emiet vī zu un visa pasaule ir jū su priekš ā .

Jaukas brī vdienas! Priecā š os, ja mana eseja palī dzē s nā kamajiem tū ristiem Albā nijā .

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Līdzīgi stāsti
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums