Emirāti, Emirāti.

26 Novembris 2015 Ceļošanas laiks: no 03 Novembris 2015 ieslēgts 18 Novembris 2015
Reputācija: +101.5
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Emirā ti, Emirā ti.

Atpū ta Emirā tos 2015.3. –18.  novembris. Viesnī ca Š ā rdž ā . Villa Al Khalidiya, divvietī gs numurs $ 54. Bez ē dienreizē m. Jauks mierī gs baseins. Uz pieczvaigž ņ u viesnī cas pludmali brauca katru dienu no 9-13 stundā m. Pludmale mums bija bez maksas. Viņ i brauca uz Dubaiju 5 reizes nedē ļ ā pē c pusdienā m.

Dolā ra maiņ as kurss ir 3.67 dirhami pret dolā ru.

Viesnī cas Š ā rdž ā daž kā rt ir par 30–40% lē tā kas nekā Dubaijā .

1. Ģ eogrā fija

Dubaija un Š ā rdž a ir praktiski viena pilsē ta ar diviem centriem. Debesskrā pji sā kas Š ā rdž ā un stiepjas lī dz pat Dubaijai. Ceļ š starp Š ā rdž as centru un Dubaijas (Savienī bas) pirmo metro staciju ar taksometru vai autobusu aizņ em apmē ram 20 minū tes.

2. Apģ ē rbs apmeklē tā jiem


Š ardž ā pa ielā m pie pludmalē m un viesnī cā m, tirdzniecī bas centros, safari ekskursijā s un citā s vietā s visi tū risti, vī rieš i un sievietes, brī vi staigā ja š ortos (tikai virs ceļ gala) un sandalē s. Daž as sievietes valkā kleitas ar lencē m. Vietē jie iedzī votā ji ne tikai neskatā s savā virzienā , bet pat nepamana.

3.  Pludmales

Mē s reiz bijā m mež onī gā pludmalē  — š ī s nav brī vdienas. Sarū sē juš a ž oga ē nā , stā vot, paslē pies no saules, pakarini somu ar mantā m, apgulies smiltī s, uz dvieļ a, bez lietussarga - apdegsi. Jū s pā rģ ē rbaties, pieticī gi ietinot sevi dvielī . Nav tualetes vai tekoš a ū dens. Vispā r tu atceries savu baskā ju bē rnī bu.

Maksas pludmales pieder tuvē jā m viesnī cā m, un cenas ir no 13 lī dz 20 USD vienai personai. Lietussargam un sauļ oš anā s krē slam. Tā pē c, ja viesnī ca atrodas pilsē tā un neaizvedī s jū s uz maksas pludmali, jums steidzami jā pā rvietojas. Un, ja viņ š to darī s, viņ š istabas cenai pievienos 25–40 USD par diviem.

Varat ņ emt tikai tā s pilsē tas viesnī cas, kas sniedz iespē ju bez maksas izmantot kā das piekrastes viesnī cas pludmali, un pē c ieraš anā s tā s var atteikties jū s uzņ emt, motivē jot force majeure.

4. Pā rtika

Kafejnī cā ir viegli atrast ē dienus ar gaļ as gabaliņ iem un rī siem, kas tiek pā rdoti lielā s porcijā s. Š ā ds ē diens maksā no 6 USD, pietiek diviem. To apkalpo arī viesmī ļ i diviem. Liels lavaš s 1 USD. , pudele minerā lū dens kafejnī cā $1. No 6 lī dz 8 $ ir ē dienu izvē le, kas ir pietiekama 2 personā m.

5. Saldē jums.

"Rags" McDonald's no 30 centiem. Citā s vietā s no 3 -5 dolā riem.

6. Taksometrs


Minimā lā summa taksometrā pē c skaitī tā ja ir 11.5 dirhami (3 $). Viss, kas ir mazā ks, tiek noapaļ ots ar skaitī tā ju. Par katru braucienu skaitī tā js beigā s pievieno 1.5 dirhamus. Ja skaitī tā jam ir atļ auti 15 dirhē mi, tad pē c izslē gš anas automā tiski skaitī tā js pievieno 1.5 dirhē mus. Izkrauš ana Š ā rdž ā.3 dirhami (0.8 USD), no pulksten 11 naktī.4 dirhami (1 USD). Tas viss ir paredzē ts noteikumos, kas novietoti zem vē jstikla pretī pasaž iera sē deklim un uz aizmugurē jo durvju stikla. Nosē š anā s lidostā ir 25 dirhami ($ 6.8), š ķ ē rsojot nosacī to robež u starp Dubaiju un Š ardž u, skaitī tā js pieskaita 20 dirhamus ($ 5.5). Var braukt arī ar "privā tajiem tirgotā jiem", tas ir, ne ar taksometru. Labā k tos meklē t stā vvietā s pie veikaliem. Privā tpersonā m bū s lē tā k. Taksometri nekaunī gi “ripo” pa pilsē tu vai izliekas, ka nejauš i nokavē juš i kā du pagriezienu utt. .

7. Kaž oki

Cenas kaž okiem ir strauji krituš ā s. Nasera laukumā (mē s nenokļ uvā m slavenajā Abraž kā ) mē s nopirkā m melnu ū deles mē teli tieš i virs ceļ iem, grieķ u valodā par 850 USD. Kaž okā da ir bieza. Piedurknes ir noņ emamas zem elkoņ a. Pavasarī bijā m Sanmarī no (Rimini), gandrī z nopirkā m tā du paš u par 2200$. Nopirkā m otru kaž oku, cirptu, bē š u, grieķ u zem ceļ iem, arī par 850$. Maksā jā m ar karti. Par katru kaž oku uzņ ē muma ī paš nieks vispirms prasī ja $ 1800-1900. Ir skaidrs, ka ar cerī bu piekā pties cenā . Kaulē š anā s bija apmē ram 30 minū tes, bet ne sī va, bet draudzī ga, ar humoru, tē ju, kafiju.

8. Lupatiņ as

Es neredzu jē gu apģ ē rbu pirkš anai. Ja Eiropā tā dos lē tos veikalos kā H&M, Mango, Zara - ir rindas pie kasē m un pilna zā le cilvē ku, tad Dubaijas tirdzniecī bas centrā iet uz š iem veikaliem 2 cilvē ki un neko neņ em. Cenas ir daudz augstā kas nekā Parī zē , Milā nā , Barselonā , Romā , Rimini. Ja paskatā s uz pū li Dubaijas tirdzniecī bas centrā , tad aptuveni uz katriem 300 cilvē kiem jū s redzat vienu veikala somas rokā s. Pā rē jie vienkā rš i staigā .

9.  Tehnika

Aprī kojuma cenas ir tā das paš as kā mums. Pilns ar Ķ ī nā raž otu aprī kojumu. Varbū t bija daž i jauni modeļ i, nu, es nezinu, š im jums ir jā izpē ta tirgus, bet es esmu pā rā k slinks.

Ir zemo cenu veikali — visi par 10 dirhē miem, par 5 dirhē miem. Nopirku ķ ī nieš u viltotu Rollex - vispā r par 2$!

10. Zelts

Neinteresē .

11. Ekskursijas.


Iesaku dž ipu safari. Tas maksā.40-55 USD vienai personai. Jū s nopē rkat arafatku (rū tainu š alli), uzsienat to uz galvas un kopā ar š iem tuksneš a jā tniekiem sā kat kū leņ ot pa kā pā m ar dž ipu. Nereti maš ī na praktiski guļ uz sā niem vai vertikā li, uz sā niem (! ) sabrū k no kā pas. Kā pas tik augstas kā.9 stā vu ē kai. Sievietes vienbalsī gi kliedz. Pirmā s 5-10 minū tes tu sevi rā j un apsver, vai ar apdroš inā š anu pietiks, lai samaksā tu par operā ciju Š ā rdž as slimnī cā . Tad pierod un uzsū c adrenalī nu. Pē c tam fotosesija kā pā s. Un vakarā beduī nu zvaigž ņ otā nakts smiltī s, vē derdejas, ū denspī pe, izjā des ar kamieļ iem, hennas krā soš ana uz rokā m, š aš liks un alus par 7 $ 33 ml burka.

Slavenas strū klakas — nebrauciet ar metro . No stacijas ejiet 5 kilometrus pa pā rejā m un pē c tam atkal atpakaļ , viss prieks tiks zaudē ts.

Noteikti apskatiet Dubaijas apskatu (20–25 $). Neviens neatkarī gs pā rskaitī jums vai Bass tū rists neaizstā s. Nekavē joties nosakiet, ka autobuss bija augsts (kā divstā vī gs), pretē jā gadī jumā jū s neko neredzē sit. Ir buru viesnī ca (Burj Arab) un Venē cija arā bu valodā un Palmas sala, un tirgi un strū klakas un piestā tne ar akvā riju. Jū s redzē sit un uzņ emsit attē lus.

12. Autobuss no Š ā rdž as uz Dubaiju un atpakaļ .

Atiet no autoostas netā lu no Parovoziki tirgus (ē kas izskatā s kā vilcieni). Uzmanī bu! Mū su izpratnē biļ eš u nav. Jums tiks pā rdota sudraba karte. Pati karte maksā.25 dirhamus, no kuriem kartes izmaksas ir 10 dirhami un 15 dirhami kontā . Uz Dubaiju (uz metro staciju Union vai Deira - tirdzniecī bas centra centru) viņ i izņ ems 10 dirhamus ($ 2.7), pē c tam tos papildinā siet (var pat maksā t 5 dirhamus) tirdzniecī bas automā tos metro un autoostā s. . Lē tā ki autobusi kursē ik pē c 50 minū tē m.

Sagatavojieties autoostā s, jū s neredzē sit ne grafiku, ne cenu!

13.  Produkti


Banā ni no 1 $ kg, apelsī ni no 1 kg (bet ne visur), siera krē mi, sviests, piens. Visas cenas ir tā das paš as kā Eiropā . Jā uzmanā s ar jogurtu. 400 gramu burkas ir lē tas, bet 125 gramu burkas trī sreiz dā rgā kas (ja rē ķ ina proporcionā li svaram). Maize 1.5–2 dirhamu bagete (0.4–0.54 ASV dolā ri). Cepta vistas gaļ a maksā.5–6 $ par 500–600 gramiem. Biež i vien lē tā kiem produktiem tiek noņ emtas cenu zī mes, un tad pie kases tiek mē ģ inā ts tiem izlauzties cauri kā dā rgā kiem. Lē ts Fetaca siers no 11 dirhamiem kg (3 USD). Desa ir dā rga, bet lē ta, tā pat kā aknas. Tū risma rajonos ir mazi lielveikali, kuriem vispā r nav nekā du cenu zī mju. Gaidot, ka tū rists, jau pie kases uzzinā jis cenu, bū s slinks atgriezties pie kasē m. Deiras pilsē tas centrā cigaretes no 2-3 USD par paciņ u. Esiet uzmanī gi Dubai Mall lielveikalā , visas cenas ir par 30-50% augstā kas, un cigaretē m vispā r nav cenu zī mju.

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums