Pilis no Šaherazādes pasakām - pilis un vietas no pasakām par Harunu al Rašidu un jūrnieku Sinbadu

Rakstīts: 16 novembris 2017
Ceļošanas laiks: 4 — 7 novembris 2017
Kam autore iesaka viesnīcu?: Relaksējošām brīvdienām; Biznesa braucieniem; Ģimenēm ar bērniem; Atpūtai ar draugiem, jauniešiem
Viesnīcas vērtējums:
10.0
no 10
Viesnīcu vērtējumi pēc kritērijiem:
Istabas: 10.0
apkalpošana: 10.0
Tīrība: 10.0
Uzturs: 10.0
Infrastruktūra: 10.0
Pē c viesnī cas tuksnesī https://www.turpravda.ua/ae/dubay/Bab_Al_Shams_Desert_Resort___Spa-h16421-r272032.html
mū su ceļ ojumu rī kotā js, jo Shahrezada sniedza mums ī sā ekskursijā citu pasakainu viesnī cu Jumeirah Mina A'Salam, kas atrodas kompleksā Madinat Jumeirah (no arā bu Madinat Jumeirah — Dž umeiras pilsē ta) pilsē tā , kas vairā k atgā dina pilis un pilsē tas no pasakā m par Kalifs Haruns al Raš ids pastā stī ja Š ahrezadam savam mī ļ otajam karalim Š ahrijaram, un, iespē jams, Madinata Dž umeira ir karaļ a Š ahrijara un paš a Š ahrezada pils vai pilsē ta.
Un Š ahrazada sacī ja: Man ir atnā cis, laimī gais karali, ka Miera pilsē tā bija ķ ē niņ š...tajā paš ā laikā viņ am bija trī ssimt seš desmit konkubī nes, un viņ š iekā rtoja katrai no tā m istabu (un š ī s telpas atradā s pilī ) un uzcē la divpadsmit pilis atbilstoš i mē neš u skaitam gadā ...

Un viņ i gā ja, neapstā joties, lī dz sasniedza velvju vā rtus, kuru velves bija no marmora, un meitene atvē ra vā rtus un iegā ja iekš ā , un Š arr-Kā ns ar viņ u, un viņ i gā ja garu eju ar velvē tiem griestiem formā . desmit arkas, un zem katras arkas bija kristā la lampa, kas dega kā uguns stars. Ap tiem viens pret otru stā v gulta, un virs tiem ir nolaisti aizkari, apmales ar zelta izš uvumiem, un grī da ir izklā ta ar krā sainu daž ā da veida marmoru, un tā vidū dī ķ is ar ū deni, kurā divdesmit č etri. zelta strū klakas, un no tā m tek ū dens kā sudrabs. Stā sts par karali Omaru ibn al Numanu un viņ a dē lu Š aru Keinu un vē l vienu Dau al-Makane dē lu, un brī numiem un brī numiem, kas ar viņ iem notika)

Madinat Jumeirah ir 3 Jumeirah Al Qasr, Jumeirah Al Naseem, Jumeirah Mina A 'Salam un 2.2 stā vu Jumeirah Dar Al Masyaf un luksusa Malakiya villas, vairā k nekā.60 restorā ni, Talise Spa, Madinat Jumeirah iepirkš anā s centrs, Madinat Arena, Wild Fitness un Talise Fitness. Wadi ū dens atrakciju parks.
Madinat Jumeirah tiek saukta par Dubaijas Venē ciju, jo cauri visam š im kompleksam ar viesnī cā m villā m restorā niem spa bā riem un fitnesa centru austrumu bazā rs un citā m ē kā m ir ū dens kanā li, ko ieskauj skaisti parki un dā rzi, ū dens kanā li ceļ o, lai redzē tu visu š ī pasakainā kompleksa skaistumu. uz arā bu laivā m arba.

“Ir arī teikts, ka kalifs Haruns al Raš ids mī lē jis Situ-Zubaidu ar lielu mī lestī bu. Viņ š iekā rtoja viņ ai pastaigu vietu un izveidoja dī ķ i ar ū deni un atnesa koku ž ogu un ielaida ū deni dī ķ ī no visā m pusē m, un koki tika austi tam pā ri, lai, ja kā ds tuvotos dī ķ im mazgā ties, neviens redzē ja viņ u cauri daudzā m lapā m uz kokiem "(Stā sts par Haruna al-Raš idu)
Jumeirah Mina A 'Salam (no arā bu miera ostas) atrodas Madinat Jumeirah centrā ar grebtiem balkoniem un cirstiem torņ iem un maziem torņ iem viesnī cas dizainā , grebtiem tiltiem un tiltiem, austrumniecisku interjeru, austrumu stila mē belē m ar arā bu. apļ i. . ar spilveniem un koš iem audumiem un paklā jiem tieš ā m izskatā s pē c arā bu pils no pasakā m 1001 un 1 nakts. Varbū t Sinbada kuģ i atradā s š ajā mierī gajā ostā


"Un mē s devā mies pa jū ru un sasniedzā m salu, kas bija lī dzī ga Ē denes dā rzam, un kuģ a kapteinis ieradā s š ajā salā un izmeta enkuru un atbrī voja kā pnes, un visi, kas atradā s uz kuģ a, nokā pa uz š o salu. " Pasaka par Sinbadu jū rnieku))

Telpa ar nosaukumu Arabian room tika dota uzreiz, pats nosaukums Arabian runā par paš as telpas stilu un dizainu.
Istaba liela, istabā ir 2 vienvietī gas gultas, kuras var pā rveidot par divguļ amo gultu, dī vā ns, tē jas galdiņ š un viss nepiecieš amais tē jai vai kafijai istabā ir arī LCD televizors, paklā js ar grebtu rakstu arā bu stilā . Vannas istaba austrumu mozaī kas flī zē s ar spoguli kā maziem austrumniecisku logu slē ģ iem, divas izlietnes ar grebtu koka postamentu, ar kastī ti, kas izskatā s pē c rotaslietu kastī tes, ar kosmē tiku vannai un duš ai. AAE viesnī cā s ir atseviš ķ a vanna un duš a ar modernu tropu lietus duš u.
Ē diens ir izcils un ē dienu izvē le kā Š ahrezadas pasaku dzī rē s, un tikai Š ahrezada ar karali Š ahrijaru vai vairā ku pasaku varoni Harunu al Raš idu ar visu savu harē mu var apmeklē t 60 Madinat Jumeirah restorā nus. Mums bija HB, mē s izvē lē jā mies brokastis un vakariņ as, daž i viesi paņ ē ma brokastis un pusdienas.
Izsalcis starp brokastī m vai vakariņ ā m nepaliek brī vi lī dzi uz pludmali un pie baseina augļ us uz ledus, saldē jumu un ū deni, istabā vienmē r ir augļ u š ķ ī vis.

Ir arī iespē ja starp brokastī m un vakariņ ā m paē st bez maksas, ja ir bē rni, satikā m ģ imeni no Ļ vovas ar 3 bē rniem 12 gadi, 10 gadi, 5 gadi, tā tad bē rni lī dz 12 gadiem visos restorā nos ē d par brī vu tik reiž u cik viņ i vē las dienā , pat ja maksā jā t tikai BB. Sirsnī gs paldies bē rniem Daruš ai, Terē zei un Andriič ikam un viņ u vecā kiem, kuri vienmē r rū pē jā s, lai viņ u vecā ki un draugi visi nogarš otu visdaž ā dā kos vistas iesmus, saldā s kū kas, austrumu saldumus un daž ā das uzkodas no pludmales restorā na Shimmers vai sicī lieš u picu no restorā na Kalsa.
Brokastī s un vakariņ ā s apmeklē jā m restorā nu, kas atrodas Hanaaya Hotel pirmajā stā vā , brokastī s bija daž ā da veida sieri, desiņ as, olas, omletes, musli, augļ u salā ti, konditorejas izstrā dā jumi un austrumu saldumi, vakariņ ā s tradicionā lā arā bu virtuve.
Un tad, kad pierakstī jā mies vakariņ ā s restorā nā Tortuga, koš ajā restorā nā ar dzī vo Latī ņ amerikas mū ziku Mariache ansambļ a izpildī jumā , visi viesi ģ ē rbā s krā sainos sombrero, ē da visgardā kos burito, kas pē c garš as un asuma neatpaliek no ī stas meksikā ņ u vē tras. Restorā nam patika, ka bez noteikta ģ ē rbš anā s koda var ģ ē rbties ļ oti vienkā rš i, piesakoties restorā nos vienmē r tiek brī dinā ts par ģ ē rbš anā s kodu, tā pē c bez vakarkleitas un ar pliķ iem uz pludmali un kedā m vairumā restorā nu neierakstī tos. vakariņ ā m.
Braucot no Souk Madinat Jumeirah, redzē jā m, ka blakus itā ļ u restorā nam Toscana, rosī gs restorā ns, paņ ē ma tradicionā los carbonara makaronus un gardu deserta saldē juma sorbetu. Š eit jū s varat arī ē st vakariņ as demokrā tiskā apģ ē rba kodā.


Pludmale liela, tī ra, smiltis tā das kā vienmē r saka par Kleopatras pludmalē m Turcijā , domā ju, ja Kleopatra zinā tu par š o pludmali, viņ a te bū tu atnā kusi. Sauļ oš anā s krē sli ir izvietoti tā dā attā lumā , lai viesi netraucē tu viens otram. Sauļ oš anā s krē sli pie sarkanā s viesnī cas, kas, š ķ iet, deg saulrietā un rī tausmā.

"Man, laimī gais karali, ienā ca prā tā , ka Sita Zubeida reiz pienā ca pie dī ķ a un sā ka skatī ties uz tā skaistumu, un viņ ai patika tā mirdzums un tas, kā koki tika austi pā ri. Un tā bija ļ oti karsta diena, un Sitt-Zubeida novilka drē bes, iegā ja dī ķ ī un piecē lā s tur. »(Pasaka par Harunu al Raš idu)
Kompleksā ir luksusa spa Talise Spa, kas atrodas starp ū dens kanā liem, 26 telpas spa terapijā m un procedū rā m, ī paš as pludmales mā jas masā ž ai, saunas un individuā lā s jogas nodarbī bas. Pieejamā kas un mums ļ oti patika bija Indijas masā ž a un ī sa sejas terapija.

"...Un kauss sā ka berzē t viņ a rokas, un medmā sa berzē ja viņ a kā jas" (Pasaka par Harun al-Rashid)

Pē c daudz ē š anas un uzmanī gas apkalpoš anas jū s patieš ā m vē laties atpū sties, varat doties uz fitnesa centru, uzkā pt mā kslī go sienu kā pē jiem - kā pš anas sienu netā lu no fitnesa centra, nodarboties ar jogu, nostaigā t gandrī z 2 kilometrus garu pludmali un fotografē t netā lu no Burj Al Arab, apmeklē jiet un brauciet. Wild Wadi ū dens atrakciju parkā.
Wild Wadi ū dens atrakciju parks ir bezmaksas Jumeirah Mina A'Salam viesiem, mū su Ļ vovas ģ imene ar bē rniem tur devā s katru dienu, bē rniem un pieauguš ajiem tas bija neticami prieks.

Bē rniem un pieauguš ajiem bū s ļ oti interesanti doties uz viesnī cu Jumeirah Al Naseem, kurā ir atvē rts jū ras bruņ urupuč u rehabilitā cijas centrs. Lagū nā ar jū ras ū deni var redzē t bruņ urupuč us, kas savulaik bija ievainoti, jū s un centra bē rni pastā stī siet bruņ urupuč iem, kā pret tiem jā ā rstē.

Tā kā Madinat Jumeirah ir ļ oti liela un to ieskauj daudzi kanā li, jū s varat ceļ ot ar tradicionā lo arā bu laivu. Teritorija gar kanā lu krastiem ir ļ oti gleznaina ar lieliskiem parkiem, neticamu koku un augu dā rziem un akmens dā rziem, ar ainavu kā pasakā:
"...Lī dz liktenis mū s aizveda uz skaistu salu, kur bija daudz koku, gatavi augļ i, smarž ī gi ziedi, dziedoš i putni un tī ras straumes Un kapteinis ieradā s š ajā salā , un tirgotā ji un ceļ otā ji iznā ca uz salas un sā ka skatī ties uz kokiem un putniem, kas tur bija. »(Pasaka par Sinbadu jū rnieku)
Izmantojiet bezmaksas transporta pakalpojumus, lai apskatī tu Mall of the Emirates un slē poš anas kū rortu š ajā centrā , pē c tam brauciet uz Dubai Mall, lai apskatī tu pilsē tu no Burj Khalifa torņ a un dziedoš ajā m strū klakā m.

Prieks par nakš ņ oš anu lieliskajā Jumeirah Mina A'Salam viesnī cā un Madinat Jumeirah kompleksā bija ī slaicī gs, tač u š ī s brī niš ķ ī gā s atmiņ as mums paliks, lai atgrieztos pasakainajā s viesnī cā s pilī s 1001 un 1 nakts Madinat Jumeirah.

"Un Š ahrezadu noķ ē ra no rī ta, un viņ a pā rtrauca atļ autā s runas"
Tulkots automātiski no ukraiņu valodas. Skatīt oriģinālu

komentāri (14) Atstājiet savu komentāru
Rādīt citus komentārus …
аватар