Jauki, ka man tevis pietrūkst

17 Decembris 2011 Ceļošanas laiks: no 08 Oktobris 2011 ieslēgts 25 Oktobris 2011
Reputācija: +1452.5
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Tū res "Divi kaislī bu stabi" piektā diena:

Jauki - man tevis pietrū kst!

Diezgan pieklā jī gi, kā jau Itā lijai, brokastis un izbraukš ana 7-30 no viesnī cas. Vē l nav pat pilnī bā uzausis. Naktī bija jā uzņ em fotogrā fijas ap viesnī cu.

Netā lu no ieejas viesnī cā aug milzī gs hibiska krū ms ar koš i ziediem uz zariem. Bet lū k, kā var vienaldzī gi paiet garā m! Palū dzu vī ram mani nofotografē t uz š ī hibiska fona, un turpat blakus joprojā m aug milzī gas cycas un fikuss. Skaistums! Vē l martā es novē rtē ju Sanremo dabas skaistumu, un tagad esmu par to atkal pā rliecinā ts.

Kad no rī ta braucā m cauri pilsē tai, es atkal redzē ju skaisto ķ eizarienes krastmalu ar tā s greznajā m palmā m, tā m paš ā m koš ajā m puķ u dobē m ielā s. Kā da pā rsteidzoš a atš ķ irī ba no Dž enovas akmens! Ž ē l, ka š oreiz mums š eit nav pieturas. Mū su autobuss dodas tieš i uz Nicu.


Es braucu uz Nicu treš o reizi. Bet š ī ir pilsē ta, kurā es iemī lē jos uzreiz un uz visiem laikiem. Esmu gatavs pie tā atgriezties atkal un atkal.

Martā karnevā lā nevarē ju pilnī bā izklī st pa pilsē tu, jo galveno uzmanī bu pievē rsā m karnevā la pasā kumiem. Tač u š oreiz nolē mā m visu savu brī vo laiku veltī t pilsē tai.

Nicā ieradā mies 9-30 uz stā vlaukumu ostā . Tur mū s jau gaidī ja mū su gids Aleksejs. Pirmais, ko viņ š izdarī ja, bija aizveda mū s uz konfekš u fabriku, galvenokā rt, lai pirms apskates ekskursijas apmeklē tu bezmaksas tualeti. Daž us saldumus tur atļ ā va nogarš ot, kā ds tur pat nopirka firmas konfektes, bet es nemē ģ inā ju un neko nenopirku, tas nav mans formā ts.

Pē c aptuveni 20 minū tē m visi pameta rū pnī cu, un mē s pa Angļ u promenā di virzā mies garā m Francijas varoņ u piemineklim uz Pilskalna pakā jē . Pa ceļ am obligā ta fotosesija. Laiks ir brī niš ķ ī gs, saulains un silts. Kā du brī di stā vē jā m Pilskalna pakā jē un gaidī jā m, kad atvē rsies lifts. Viņ š sā k strā dā t pulksten 10.

Ejot cauri tuneli uz liftu, Aleksejs mums pastā stī ja leģ endu par mazgā tā ju, kura izglā ba pili no ienaidnieka sagrā bš anas. Tagad no pils nekas nav palicis pā ri, bet no Pilskalna skatu laukuma paveras tik lielisks skats uz lielā ko daļ u Nicas un Promenade des Anglais, ka aizraujas elpa.

No š ī augstuma pilnī bā redzama vecā Nica, un Aleksejs ar entuziasmu stā sta par Nicas vē sturi. Mums vairā k rū p, kā uztaisī t arvien skaistā kas fotogrā fijas un video no visā m skaistulē m, kas mums atvē ruš as acis. Mums tam tika dots pietiekami daudz laika, un tad mē s atkal atgriež amies, lai iekā ptu liftā , lai turpinā tu savu ekskursiju pa vecā ko Nicu.

Lifts bija diezgan š aurs un smacī gs, kā dzelzs kastē . Tie, kas cieš no klaustrofobijas, labā k tajā nesē dē t. Tur ar kā jā m var nokā pt un nokā pt pa kā pnē m. Bet augsts, kā mums stā stī ja, kalna augstums ir 92 m.


Pē c nobrauciena dodamies tā lā k pa vecā s Nicas ielā m, ejam garā m slavenajam zivju tirgum, tad ziedu tirgum, dodamies uz teā tri, tad uz rā tsnamu, kur atrodas pilsē tas labklā jī bas simbols ī kš ķ a forma. Visur mums izdodas nofotografē ties.

Beidzot dodamies uz Neptū na strū klaku Massena laukumā , un tad grupa sadalā s: daļ a no grupas dodas uz Monako izvē les kursā , bet mē s tur jau bijā m divas reizes, tā pē c paliekam pilsē tā .

Nicā esam palikuš i 7.14:00 pē c mums vajadzē tu ierasties autobusam un aizvest mū s uz Monako, lai pievienotos grupai. Kolekcija plā nota netā lu no viesnī cas Meridian, kas atrodas krastmalā . Pulcē š anā s vieta mums ir ē rta, jo nekur tā lu netaisī jā mies.

Nesteidzī gi izstaigā jā m Place Massena, parku, kurā pavasarī atradā s karnevā la figū ras, un notika karnevā la gā jiens. Pavasarī ar meitu biju karnevā lā , tā pē c tagad vedu vī ru pa karnevā la marš rutu un stā stu, kā te viss notika. Atmiņ as bija ļ oti patī kamas!

Parkā atrodam bronzas panteras skulptū ru, kā var paiet garā m! Izstaigā juš i parku, dodamies tā lā k pa krastmalu uz Negresco Hotel. Blakus atrodas karnevā la galvenais birojs. Tai jau ir milzī gs stends, kas reklamē karnevā lu 2012. gada februā rī . Nofotografē jam viesnī cu un karnevā la biroju un dodamies tā lā k.

Laiks ir skaists, tā pē c nolemjam doties uz pludmali. Neatkarī gi no oktobra pludmale nemaz nav pamesta. Cilvē ki sauļ ojas un peldas. Lai gan mums ir atlikuš as ne vairā k kā divas stundas, bet kā tikt prom no š ī debeszilā un dzidra ū dens? Es gribē ju klejot vismaz lī dz ceļ iem debeszilā , kas mani vilinā ja. Ne ā trā k pateikts, kā izdarī ts! Novelku kurpes, saritinu dž insus lī dz ceļ iem un ū denī ! Un ū dens ir silts, un akmeņ i pludmalē ir pat karsti. Pretbraucoš ais vilnis pā rvelk mani daudz augstā k par ceļ iem, un tagad esmu spiests nož ū t uz akmeņ iem. Es sē ž u uz siltiem akmeņ iem, un klusa svē tlaime izplatā s pa manu ķ ermeni.


Tač u laiks skrien nepielū dzami, un pirms izbraukš anas vē lamies paspē t aizbraukt uz Lafajetas galerijā m, lai iegā dā tos vakariņ ā m ē dienu, alu un vī nu. Atkal dodamies uz Place Massena, Galeriju lielveikalā mī nus pirmajā stā vā veicam nepiecieš amos pirkumus un atgriež amies parkā uz Meridian Hotel. Gaidot autobusu, parkā uz soliņ a piesprieda divas galerijā s iegā dā tā s alus skā rdenes ar aukstuma gabaliņ iem. Autobuss ieradā s ar 20 minū š u nokavē š anos, bet mē s neapvainojā mies. Pē c š ā diem pastiprinā jumiem tagad var sekot pā rē jai grupai uz Montekarlo.

Pulksten 15 jau esam pazemes autostā vvietā Montekarlo. Kamē r visa grupa bija sapulcē jusies, bija pagā jusi vē l pusstunda. Bet tagad viss ir savā s vietā s un mē s jau atstā jam vienu Firstisti, un mū su ceļ š ir citā Firstiste, ko sauc par Andoru. Mums tur jā nobrauc 644 km, no kuriem aptuveni 160 km pa kalnu serpentī nu.

Kaut kur pa vidu pie degvielas uzpildes stacijas bija sanitā rā pietura. Marina visus brī dinā ja, ka kalnos vairs nebū s ne degvielas uzpildes stacijas, ne tualetes. Un vē l viņ a brī dinā ja, ja kā dam ir bail no kalnu serpentī niem, tad labā k pamē ģ ini gulē t. Nu viesnī cā ieradī simies ne ā trā k par diviem naktī . To liecinā ja iepriekš ē jā s Accord grupas pieredze, kas viesnī cā ieradā s pē c pulksten 3 naktī . Izrā dī jā s, ka pa š o jauno marš rutu brauca tikai otrā grupa.

Man personī gi brauciens pa kalnu serpentī nu sagā dā ja lielu prieku. Es no š ā diem ceļ iem nebaidos, un mē s ar vī ru visu laiku skatī jā mies uz š iem asajiem pagriezieniem, uz kalniem pa labi un dziļ u aizu pa kreisi. Un pats pā rsteidzoš ā kais bija tas, ka š ajā aizā bija apmetnes, ar visā m civilizā cijas pazī mē m. Daudzstā vu ē kas mirdzē ja ar logiem, labi bija redzamas apgaismotas ielas un ceļ i zemā k. Radā s jautā jums: ko darī t tik nomaļ ā s vietā s? Un vai viņ i š eit nebaidā s ziemā ?

Apmē ram divpadsmitos no rī ta mū su autobuss apstā jā s pie nelielas platformas netā lu no tilta pā r kalnu upi. Mū su š oferim vajadzē ja nelielu pā rtraukumu dū mu pauzei. Mē s arī visi izkā pā m no autobusa.

Attē ls bija gandrī z nereā ls, tuvu fantā zijai: kaut kur tumsā zem mums murgo kalnu upe, virs mums spī d milzī gs mē ness un skaidras zvaigž ņ otas debesis, un apkā rt kalni, kalni, kalni...un mū su autobuss, apmaldī jies š ajā s. kalni. Un arī salti tī rs gaiss, kuru gribē jā s stā vē t un elpot. . . Š o mirkli atcerē š os vē l ilgi!


Brauciena laikā mē s redzē jā m tikai daž as automaš ī nas, kas nogriezā s no ceļ a lejup ielejā . Ceļ š bija gandrī z pamests. Un pat nav ziema. Marina pastā stī ja, ka ziemā pastā v sanesumu un lavī nu draudi, tā pē c ziemā uz š ī ceļ a ir satiksmes ierobež ojumi.

Izstiepuš i kā jas un izsmē ķ ē juš i, visi ieņ em vietas siltā busiņ ā , un pē dē jais spurts uz Andoru. Pē c stundas š ķ ē rsojam Andoras robež u, kur mū s neviens pat neapturē ja (tur neredzē jā m nevienu cilvē ku), un dodamies uz apmetni Art Hotel 4 *. Pirmo fotogrā fiju savā istabā uzņ ē mu 01:19. Viesnī cas numurs ir milzī gs un ē rts, sadalī ts zonā s: dienas un guļ amistabas. Vannas istabā ir š ampū nu ž eleju komplekts, fē ns un telefons. No tā kļ uva skaidrs, ka vietē jie tū risti nekā dā gadī jumā nevar iztikt bez tā lruņ a vannas istabā . : ))))))

Tā tad Andoru sasniedzā m divas stundas ā trā k nekā iepriekš ē jā grupa. Par to mē s apbalvojā m mū su š oferi Mariuš u ar pelnī tiem aplausiem. Izbraukš ana no rī ta paredzē ta pulksten 11.

Tā pē c mums ir iespē ja pē c brokastī m veikt lietderī gu iepirkš anos. Lī dz tam atpū tī simies. Mē s esam to pelnī juš i.

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Памятник погибшим героям
Английская набережная
Вход в лифт на Замковую гору
Вид сверху на набережную
Во дворе мерии
Цветочный рынок
Фонтан Нептуну
Парковая зона
Пантера в парке
Отель Негреско
Снова Английская набережная
Парковая зона
Здесь весной стояло огромное колесо обозрения
Парк на набережной
Офис весеннего цветочного карнавала
Так приятно побродить по теплой водичке
Отдых на пляже
Вид старой Ниццы с замковой горы
Фонтан в парке
Пляж в Ницце
Площадь Массена
Дорога в Монако
Līdzīgi stāsti
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums