16. daļa. Vinperlenda Fukuokā.

01 Jūnijs 2016 Ceļošanas laiks: no 13 Decembris 2015 ieslēgts 19 Decembris 2015
Reputācija: +7251.5
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Kopā Vjetnamā ir 2 Vinperland parki — Nha Trang un Phu Quoc. Bet Vinpearl Land ir arī "pusparki" Hanojā , Hoš iminā , Danagā un Halongā . Tā s ir slidotavas, akvā rijs, pazemes akvaparks, rotaļ u laukumi un bē rnu profesiju pilsē ta. Un pavisam nesen, kad jau bijā m atgriezuš ies mā jā s no Vjetnamas, Phu Quoc atvē rā s safari parks.

Forš ā kais parks, protams, Nha Trang. Un mums tas bija pirmajā marš ruta izdevumā , bet tad mē s nolē mā m nebraukt uz Nha Trang, un es pieskatī ju Winperland Fukuokā . Ira, mana ceļ abiedre, vē l nebija iekritusi bē rnī bā , tā pē c es devos uz parku viena. Un es neesmu bijis ā rā kopš bē rnī bas. Un es laikam neieš u prom.

Man tieš ā m tur jā iet!

Lai nokļ ū tu Vinperlendā no viesnī cā m, kas atrodas Longbī č ā , vienkā rš i dodieties uz Tran Hung Dao ceļ u un atrodiet zigzaga joslas ceļ a malā s. Š ī ir bezmaksas autobusa pietura. Grafiku var atrast savas viesnī cas reģ istratū rā .

Es devos pirmais, pulksten 9:00.


Autobuss ieradā s nevis tieš i 9, bet laikam 15 minū tes pā ri desmitiem, un es pat sā ku nervozē t, ka esmu kaut ko pā rpratis. Visticamā k, grafiku norā da gala pietura, vai varbū t tie ir vienkā rš i tik nepunktiski. Biļ etes tiek pā rdotas tieš i autobusā , biļ ete pieauguš ajam maksā.500 000 dongu. Papildus š ai naudai bū s nepiecieš ams dvielis, 20 tū kstoš i (vai 10? ) bagā ž as telpai un nauda pā rtikai un ū denim. Viss pā rē jais ir bez maksas, proti, akvaparks, atrakciju parks, rotaļ u laukums (maš ī nas), okeanā rijs, strū klaku š ovs. Turklā t tika uzbū vē ts 4D kinoteā tris. Delfinā rijs un panorā mas rats nedarbojā s. Varbū t tas viss jau darbojas.

Sī kā ka informā cija par atraš anā s vietā m ir atrodama kartē http://phuquoc.jpgvinpērlenda.com/wp-content/uploads/20. .

Informā cija tiem, kas smē ķ ē - Vinperlandā ir tikai viena smē ķ ē tava, kas atrodas akvaparkā , ​ ​ ​  15.  kalna teritorijā .

Brauciens nav ļ oti garš , sā kumā autobuss biež i apstā jas, uzņ emot pasaž ierus, un tad brauc diezgan jautri. Grafiku "atpakaļ " fotografē ju tieš i pie š ofera un paš u autobusu, lai vakarā noteikti atrastu.

Cilvē ku nav vispā r, izņ emot tos, kas nā ca man lī dzi, un kamē r es fotografē ju visu apkā rtē jo, viņ i jau kaut kur izš ķ ī st. Tā ir burvī ga sajū ta – atrakciju parkā esi viens)

Iespaidu nedaudz sabojā galvenā s ielas remonts. Tieš i š ajā dienā tiek stā dī ti milzī gi koki, kas iepriekš asfaltā ir izveidojuš i bedres.

Vinperlenda Fukuokā tika atvē rta tikai pirms gada, tač u kopš tā laika kā ds ir skrā pē jis galvu un nolē mis, ka galvenā s ielas asfalts ir labs, bet koki ir jautrā ki.

Protams, man nav nekas pret ainavu veidoš anu, bet es gribē ju nofotografē t š o brī niš ķ ī go pilsē tu bez celtniekiem)

Tū lī t es vienkā rš i staigā ju ar atvē rtu muti, mē ģ inot izdomā t, kas man ir vajadzī gs visā trā k, riņ ķ oju starp braucieniem,

Es ieeju akvā rijā un pazū du.

Man ļ oti patī k tas, ko es tur redzu, un, pats galvenais, man ļ oti, ļ oti patī k vientulī ba š ā dā vietā . Es un zivis. Un neviens.

Lī dz 11:00 cilvē ki pulcē jas galvenajā zā lē uz nā ru š ovu.

Tas ir ļ oti forš i!

Pē c izrā des es atkal staigā ju un klaiņ oju starp zivī m un rā puļ iem, un man tas ļ oti patī k.

Ī paš i iespaidī ga ir relaksā cijas zona (tā es to definē ju sev) - dī ķ is ar karpā m, tiltiņ š , koks, ū denskritums. Skaisti un ļ oti neparasti.

Es negribu braukt prom, bet saprotu, ka drī z bū s ļ oti karsts un man steidzami jā dodas uz akvaparku. Un ir vē l tik daudz ko izpē tī t!

Es nolemju apskatī t rotaļ u laukumu.


Spē ļ u automā tu ir daudz, apmeklē tā ju praktiski nav, es negribu spē lē t.

Ja tikai es par to zinā tu mazliet vairā k. Vai arī es zinā ju pajautā t) Mē ģ inu mest bumbu, izvilkt rotaļ lietu ar krabi (jā , vienalga kā , man ir interesanti redzē t vismaz vienu cilvē ku pasaulē , kurš to izvilka), es braucu ar virtuā lā iekā rta. Garlaicī gi.

Ā rā saule jau spī d spē cī gi. Es piesardzī gi skatos uz daž ā diem slaidiem. Š eit uz panorā mas rata es brauktu!

Es braucu ar automaš ī nā m, uz kā du citu atrakciju mazajiem un izlemju par karuseli. Nekad mū ž ā neesmu braucis ar karuseli, nedomā ju. Joprojā m neviena nav apkā rt un karuselis tiek palaists man vienam. Idiota sapnis piepildī jā s.

Es izvairos no citā m atrakcijā m, tā s man š ķ iet biedē još as, es vienkā rš i staigā ju starp tā m un apbrī noju teritoriju.

Kad kļ uva ļ oti karsts, pienā ca kā rta ū dens atrakciju parkam.

Ir bagā ž as nodalī jums, par to ir jā maksā . Ir pieejama dvieļ u noma, arī par maksu.

Man ir dvielis un pat lielais pareo, tā pē c es viņ u dvieļ us neņ emu, baidos no kaut kā da pilnī gi neadekvā ta depozī ta ja nu kā ds š o dvieli tomē r nositī s. Nav ģ ē rbtuvju, ir tikai duš as.

Tur man izdodas bez zaudē jumiem pā rģ ē rbties) Nododu mugursomu, atstā jot sev nelielu rokassomiņ u. Tajā ir nauda uzkodai, pareo, viegls krekls ar piedurkni, lai pleci nepiedeg, un mazs dvielī tis. Noliktavas atslē gu pakarinu kaklā .

Protams, akvaparks ir vienkā rš s, bet diezgan skaists.

Es braucu pa jū ras vilni un slinko upi. Arī kalni mani biedē . Varbū t man trū kst partnera, kas kliedē tu š aubas.

Slinka upe ieskauj nelielu salu, uz kuras atrodas neliela kafejnī ca. Dienas vidū dodos uz turieni pusdienot, bet tur nav daudz ko ē st. Nopē rku dā rgu sviestmaizi, ar grū tī bā m sabā ž os to sevī , ar rū gtā m asarā m atceros apbrī nojami gardo sviestmaizi Marmora kalnos. Neskatoties uz to, ka kafejnī ca atrodas paš ā akvaparka vidū , apmeklē tā ji ir saģ ē rbuš ies, tieš i tas man bija vajadzī gs un krekls ar piedurknē m un pareo)


Starp citu, vjetnamieš i parasti mazgā jas ģ ē rbuš ies.

Kā dā brī dī smē ķ ē tavā tiek uzsā kta saruna ar angli, kurš uzaicina mani pievienoties viņ iem slaidos, bet es kultū ras dē ļ atsakos. Vispā r es neesmu tā ds gļ ē vulis, bet te esmu viens un pē kš ņ i trauma vai kā da cita nepatikš ana. Man vispā r ir bail.

Slī dkalniņ i Vinperlandā atbilstoš i ripinā š anas metodē m no tiem ir sadalī ti vairā kos veidos:

1 bulciņ a č etriem

2. Bez bulciņ as

Uz paklā ja, ar skatu uz priekš u.

Ir arī daudz vienvietī go un divkā rš o maizī ti, bet ar tā m tiek braukts zemā k - pa laisku upi un jū ras vilni. Š eit es braucu. Man ienā k prā tā doma virzī ties lejā no š ī kalna uz paklā ja seju uz priekš u, bet ļ oti ā tri aiziet. Es iedomā jos, kā man bū s bail paš ā augš ā , un man bū s kaunā no turienes jā kā pj lejā ))

Kopumā , pirms es paguvu pietiekami peldē ties, saule sā ka rietē t, un es steidzos pā rģ ē rbties. Es dodos prom pē c pā ris minū tē m, un š eit ir izrā de. Viss ir ļ oti mī ļ i un diezgan primitī vi.

Drī z dziesmas un dejas pā rcelsies uz centrā lo laukumu, daudzi pasaku tē li dejos un fotografē sies ar apmeklē tā jiem. Un es izbraucu ar vilcienu, lai brauktu pa parku.

Vilciens pirmo pieturu veic pie okeanarum, es netaisos izkā pt, bet viņ i man aktī vi dod mā jienu, ka visi ir ieraduš ies, pē dē jais.

Protams, es tur eju vē lreiz, man ļ oti patika. Un ļ oti ilgu laiku, š ī ir treš ā reize, es klī du pa gaiteņ iem un vairs negribu iet prom.

Tā kļ ū st pilnī gi tukš a, un es izeju uz ielas. Ir gandrī z tumš s, pē kš ņ i no nekurienes, starp braucieniem parā dī jā s ekskavators un raksim asfaltu! Un ko tas niez ar š o asfaltu)

Es apbrī noju saulrietu viena. Parks ir ļ oti vā ji apgaismots.

Es atkal dodos uz galveno laukumu, skaistais apgaismojums pā rvē rš pilsē tu par ī stu pasaku.

Ir pienā cis laiks normā li ē st, bet es nemaz nejū tos izsalcis. Sē ž u un domā ju, kā pavadī t laiku.


Laukumā notiek jautras sacī kstes — apmeklē tā ji brauc ar divriteņ iem. Man ir garlaicī gi uz to skatī ties, bet man ir slinkums piedalī ties.

Es ļ oti vē los atgriezties akvā rijā , bet neesmu pā rliecinā ts, vai tie joprojā m ir atvē rti š ajā laikā , un man nav spē ka staigā t turp un atpakaļ pa visu parku, tā pē c es esmu gatavojas ieņ emt vietu strū klaku š ovā . Izņ emot mani, neviens nesteidzas ieņ emt vietu, lai odi to aprij, laikam viņ i domā tā du steigu) Un odi ar prieku pamē ģ ina, kož man no visā m pusē m pat pirms izrā des sā kuma.

Kas tas bija par š ovu! Pat ja es neredzē ju neko citu kā tikai strū klakas, bija vē rts maksā t 500 tū kstoš us dongu. Tas ir labi! Tik majestā tiski, ka zosā da.

Ž ē l tikai, ka viņ i sā kumā rā da stilī gā ko kompozī ciju.

Gaidī ju kaut ko vē l grandiozā ku beigā s, bet gaidī ju "Kaļ inka-Maļ inka". Forš i)

Varē ja palikt vē l uz vienu strū klaku š ovu, bet punduri mani grauza, neskatoties uz to, ka ietinos pareo pa visu, arī papē ž us lī dz kaklam) Tā pē c dodos meklē t savu busiņ u.

Autobusi uzņ em pasaž ierus tajā paš ā vietā , kur viņ i nolaidā s, lai gan ne vienmē r tajā paš ā vietā . Tā pē c bū tu jauki, ja lī dzi bū tu viesnī cas vizī tkarte, tā palī dz neiekā pt sveš ā autobusā . Nu, pē kš ņ i jū s nenofotografē jā t savu attē lu)

Man ir laiks tikai nopirkt ū deni, jo autobuss jau ir klā t.

Mā jā s dodos pusaizmigusi. Esmu pā rsteigts par Fukuokas cilvē ku spilgti apgaismotajā m mā jā m. Mā jas stā v gar ceļ u, tā m vispā r nav priekš ē jā s sienas, un vienā mirklī saimnieks atrodas š ū puļ tī klā , saimniece uz lieveņ a un televizors. Vienmē r televizors stā v uz cirsta koka pjedestā la. Nav citu mē beļ u kā tikai š ū puļ tī kls, un televizora statī vs ir mā kslas darbs.

Tā pagā ja mana brī niš ķ ī gā , izklaidē još ā vienpadsmitā diena Vjetnamā , 2015. gada 16. decembris.

Un nā kamajā dienā mē s beidzot sapratā m, kā pē c š o salu sauc par Bounty.

Viss cikls:

1. Priekš vā rds stā stam par manu ceļ ojumu uz Vjetnamu

2. Rī ts nakts vidū jeb Sveiki, biedri, Pekina!

3. Hoš imina ir garš ī ga.

4. 4.  daļ a. Hoš imina — Dalata.


5. 5.  daļ a. Kā da bū tu diena, ja tā sā kas trako namā ?

6. 6.  daļ a. Danangs. Marmora kalni.

7. 7.  daļ a. Hojanas dvē seliskā pilsē ta.

8. 8.  daļ a. Kā pē c viņ i iznī cinā ja Miš onu?

9. 9.  daļ a. Pa gaisu, pa jū ru, pa sauszemi.

10. 10.  daļ a. Jā redz. Halongas lī cis.

11. 11.  daļ a.

Un atkal ceļ ā . Kaķ is Ba-Hanoja.

12. 12.  daļ a. Hanoja. Tikai vecpilsē ta.

13. 13. daļ a. Phu Quoc sala. Pirmie iespaidi.

14. 14. daļ a. Duong Dong. Nakts un dienas tirgi.

15. 15.  daļ a. Kā pē c cilvē ki dodas uz jū ru. l

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Līdzīgi stāsti
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums