Neticami piedzīvojumi Vjetnamā!

14 Marta 2016 Ceļošanas laiks: no 14 Janvāri 2016 ieslēgts 01 Februāris 2016
Reputācija: +6554
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

« Esiet uzmanī gi, ir ļ oti karsts! teica smaidoš a stjuarte uz Emirates klā ja un pasniedza man karstu, mitru dvieli. Ak jā , mū su ilgi gaidī tais ceļ ojums ir sā cies! Pirms lidojuma ar vienu no labā kajā m aviokompā nijā m ir vē l septiņ as stundas tī ras eiforijas. Bet, lai organizē tu š ā du ceļ ojumu, man bija daudz jā mē ģ ina un jā pieliek pū les) Vjetnamu Google sā ku meklē t pirms trim gadiem, uzreiz pē c Taizemes. Bet biļ eš u cenas nebija tik augstas, tā s bija nepamatotas š ā dam lidojuma attā lumam. Es vē lreiz pā rbaudī ju cenas, iespē jams, vairā k nekā simts reizes. Lī dz kā dā priecī gā vakarā notika ilgi gaidī tais brī nums. Nespē ju noticē t, ka biļ etes man pā rdos teju divas reizes lē tā k par parasto cenu, tā pē c droš ī bas nolū kos uzliku tā m rezervā cijas atzī mi kā das tū risma aģ entū ras mā jaslapā.


Tas nozī mē ja, ka, pē rkot tieš i no gaisa pā rvadā tā ja, es varē ju tos izpirkt no rī ta ar komisiju aptuveni 10 USD apmē rā , ja kaut kas noiet greizi. Patiesī bā , pateicoties š ai manai pā rapdroš inā š anai, mē s lidojā m uz Vjetnamu. Aviokompā nijas birojā man ar lī dzjū tī bu paziņ oja, ka cenā ir kļ ū da un tā pē c viņ i man tos nevar pā rdot. Lai gan patē rē tā ju tiesī bu likums bija manā pusē , bet viņ iem bija vietnes pā rvaldī bas un cenu rediģ ē š anas zizlis, viņ iem arī tagad ir problē mas ar vietni, un viņ i nevar veikt izmaiņ as. Viens no vadī tā jiem teica, ka viņ i konkrē ti nevar pā rdot, jo zina par kļ ū du, bet, ja kā da cita tū risma aģ entū ra pā rdod, tad neviens par to nejutī sies slikti, jo sistē ma pareizi veiks maksā jumu. Nā kamajā mirklī ar pilnu ā trumu lidoju uz tū risma aģ entū ras ofisu lī dz cenas rediģ ē š anai. Kamē r es skrē ju, ceļ ojumu aģ entū ra mani savervē ja pati un ar lī dzjū tī bu paziņ oja, ka manā bruņ ā s ir kļ ū da, jo pā rsē š anā s emirā tos bija jau 23 stundas!

Bet mana atbilde ir: “Es to izvē lē jos ar nolū ku! 'atrisinā ja visas problē mas. Tū risma aģ entū ras kasiere vē l mē ģ inā ja izstā stī t visus tarifa nosacī jumus. Un es apliecinā ju, ka piekrī tu visiem noteikumiem un visu zinā ju, vienkā rš i uzrakstiet man š o biļ eti pē c iespē jas ā trā k. Un tagad biļ etes ir pie rokas, mē s bijā m priecī gi kā ziloņ i, un tū risma aģ entū ra bija apmierinā ta ar savu komisiju. Priekš ā vē l 10 mē neš i gaidī š anas un gaidā mā ceļ ojuma gaidī š anas. Bet tad situā cija tikai pasliktinā jā s. Pē c 4 mē neš iem atceļ reisu atpakaļ , un tagad pā rsē š anā s bū s 8 stundas uz jaunas biļ etes, palū dzu mainī t reisu uz citu dienu, bet tā , ka tika saglabā ts pā rsē š anā s un tad biļ etes beidzā s. Sistē mā bija kā da specifiska kļ ū da saistī bā ar biļ etē m. Nulle aizgā ja, biļ etes bija nosegtas acu priekš ā . Es redzu, kā stā voklis no "Apstiprinā ts" uz "Nevar apstiprinā t". Tū risma aģ entū ra man atzvana un sola, ka atrisinā s š o jautā jumu, galvenais nesatraukties.

Jautā juma risinā š anas laikā situā cija vē l vairā k pasliktinā jā s, un manā s rokā s bija tikai atceltā s biļ etes. Es mē ģ inā ju izlauzties cauri visiem kanā liem, kā notiek progress. Dubaijas birojā man teica, ka nevajag uztraukties, tā s ir ceļ ojumu aģ entū ras problē mas, nevis tavas, jū s vienalga lidosiet. Tū risma aģ entū rā stā stī ja, ka vienas aviokompā nijas direktors rakstī jis vē stuli pā rē jā m aviokompā nijā m, sakot, ka viņ am nav nekas pretī . Rezultā tā divu mē neš u laikā biļ etes tika atjaunotas darba stā voklī , tač u ar mainī tu atgrieš anā s datumu, bet ar saglabā tu 23 stundu pā rsē š anos. Priekš ā vē l 4 mē neš i. Vai ir vē rts runā t par to, ka lidostas sistē mas nevarē ja pieņ emt mū su biļ etes pirmajā reizē , kamē r operatori manuā li nepā rbaudī ja. Bet tas bija tā vē rts! Tagad atpakaļ uz Emirā tu klā ja…

Ceļ ā

Uz Emirā tiem


Mē s esam bijuš i ceļ ā ļ oti ilgu laiku, aiz seš u stundu lidojuma un septiņ u stundu nolaiš anā s ar gulē š anu uz Dubaijas lidostas atzveltnes krē sliem. Vē l priekš ā septiņ as lidojuma stundas, nosusinā m rokas ar karstiem dvieļ iem un izpē tā m dienas ē dienkarti. Lidoš ana ar Emirā tiem ir tik ē rta un priecī ga, ka varat vienkā rš i uzrakstī t atseviš ķ u stā stu par visā m septiņ ā m š ī svē tlaimī gā lidojuma stundā m. Mū su brī vdienas sā kā s ar š o lidmaš ī nu. "Jauks t-krekls! Stjuarte, kura bija par mani garā ka par mani, mani uzslavē ja. Viss bija labi, lī dz problē ma tika atklā ta - fotik vienkā rš i nomira. Kā pē c no visiem braucieniem viņ š izvē lē jā s to, kur viņ š bija visvairā k vajadzī gs, joprojā m ir noslē pums. Rezultā tā tas izrā dī jā s reanimē ts 20 minū š u laikā , bet visas turpmā kā s fotogrā fijas ar viņ u bija nejauš ā rež ī mā . Ierodoties bija nepiecieš ams apmainī t ielū gumu pret vī zu.

Starp citu, vienī gos ukraiņ us visa brauciena laikā satikā m tikai lidostā , lai saņ emtu vī zu, bet diemž ē l viņ i nebija labi mū su valsts pā rstā vji, ja kā ds skatī jā s filmu “Logs uz Parī zi”, tad satikā m tipisku Gorohova ģ imene. Pirmā s pā ris dienas bijā m trī s, ar taksi sadarbojā mies ar Aniju no Maskavas un vē lā k tikā mies pieredzes apmaiņ ā .

Hoš imina

Izejot no lidostas, Anija uzdeva loģ isku jautā jumu: “Kur ir gaiss? » Nakts karstums bija ī sts, katra ķ ermeņ a š ū na pē c ziemas Kijevā burtiski uzsū ca no gaisa laimes hormonus. Ar taksi braucā m lielā sastrē gumā , baudī jā m metropoli. Ceļ u malā s viss bija izrotā ts ar mirdzoš iem violetiem ziedu rotā jumiem. Manā galvā bija domas: “Tev ir jā nā k š eit! Un ieskaties š eit! Tad tur!

» Kopumā sā kumā Vjetnama bija ļ oti lī dzī ga Indijas vidienei, tač u bez atkritumiem un antisanitā riem apstā kļ iem.

Mē s ievā cā mies viesnī cā , kas atradā s nedaudz graustu rajonā . Steidzā mies izpē tī t pilsē tu, bija jau kā di 22, bet plā nu vē l bija daudz. Paē duš i garš ī gus vjetnamieš u ē dienus, izstaigā juš i centrā lo parku un nakts tirgu, nā cā s ķ erties pie sava lielā marš ruta, neatpaliekot.

Vienā no viesnī cā m vienojā mies, ka gribē sim no rī ta aizbraukt uz Mekongas deltu, bet tā kā bija jau nakts, apmainī jā mies ar skype un vienojā mies, ka zvanī sim 06:30 no rī ta, lai saņ emtu apstiprinā jumu. Tad pamē ģ inā ju tirgū nopirkt seš us rambutā nus, beigā s gandrī z nā cā s vilkt 6 kilogramus, vjetnamietis nevarē ja saprast kas tas varē tu bū t 6, bet ne 6 kilogrami. Rezultā tā ar kilogramu matainu rambutā nu par $ 1, devā mies uz viesnī cu mieloties.


Uz soliem viņ i ik pa laikam skatī jā s attē lu, kurā redzams vecā ka gadagā juma eiropietis, kurš kaut ko stā sta jauniem vietē jiem puiš iem, kas sē dē ja viņ am apkā rt. Acī mredzot puiš iem patī k klausī ties ā rzemju stā stus. Mē s esam š eit tikai pā ris stundas, un kaut kā viss notiek tik intensī vi) Pa ceļ am uz viesnī cu mums bija pā rbaudī jums ceļ a š ķ ē rsoš anai. Luksoforu nebija, un satiksme bija tā da, ka š ķ ita par maz, un joslu marš ruts, iespē jams, bija 10. Internetā š ajā sakarā teica, ka vajag tikai pā rliecinoš i lē nā m iet. Maz ticē ja, bet nebija izvē les. Ienirstot š ajā lidojoš o transportlī dzekļ u mā konī , mē s pamanī jā m, ka tie lido mums apkā rt, it kā mē s bū tu viņ iem neredzami, un mū su klā tbū tne uz ceļ a š eit nemaz nelido. Mierī gi š ķ ē rsojā m ceļ u, neskatoties uz satiksmes blī vumu.

Pulksten 6:30 no rī ta ir skaidrs, ka vjetnamietis, nesasprindzinoties, gulē ja bez slē pta motī va, ka viņ š naktī kā dam kaut ko apsolī jis.

Es varē ju noteikt viņ a mobilā tā lruņ a numuru caur Skype un sā ku zvanī t tieš i. Pē c 10 minū tē m viņ i man atbildē ja Skype. Ekskursija ir apstiprinā ta, tagad atliek vien aiziet lī dz viņ a viesnī cai. Izejot no viesnī cas, mē s uzgā jā m pili. Reģ istratū rā neviena nebija, un sā kā s ī stie meklē jumi - atrast izeju. Mums bija apmē ram 10 minū tes. Skaidrs, ka kaut kur ir atslē gas. Daš a sā ka š ķ irot skapī š us, un es sā ku iet cauri blakus istabā m. Daš a atrada atslē gu saiš ķ i un sā ka meklē t. Man paveicā s mazā k, atradu sē doš u vecmā miņ u lī dz 100 gadiem, kura neko neteica, bet tikai rā dī ja nesaprotamu ž estu. Sapratu, ka mana vecmā miņ a acī mredzot varē s mums palī dzē t š ajos meklē jumos, bet atlika iemā cī ties vjetnamieš u valodu. Atslē gas no saiš ķ a nederē ja nevienā . Vecmā miņ a fanoja ar ventilatoru, es zinā ju, ka ventilators ir kaut kā saistī ts ar risinā jumu, bet kā ? Situā cija bija bezcerī ga. Varē ja, protams, atrast viesnī cas numuru, bet tā kā fiksē tais telefons atradā s blakus, tad tas neko nebū tu devis.

Par laimi saimniece atgriezā s no tirgus un atvē ra mū s no ā rpuses.


Tā tad, mū su pirmā ceļ ojuma diena, 9:00, mē s jau braucam ar autobusu uz savu pirmo marš ruta punktu. Ā tri atrisinā ts. Ļ oti labi, ka mums tas izdevā s, jo mū su 17 dienu marš rutā nebija ņ emts vē rā laiks lī dz pē rc ekskursijas, vairumā gadī jumu pilsē tā ieradī simies vē lu vakarā , un agri no rī ta jau vajadzē tu bū t ceļ ā uz kā du ekskursiju vai konkrē tu pilsē tu. Kad Daš a plā noja Kijevā , bija nedaudz stulbi, bet patiesī bā š ī ir Ā zija, š eit neviens ī sti nerū pē jas un nesaspringst, tā ka marš ruts bija citu Ā zijas valstu pieredze - neņ emot vē rā laika rezervi pē rkot ekskursijas. Sā kotnē ji ceļ ojumam rezervē ju 19 dienas, no kurā m 17 pilnas dienas bū s Vjetnamā , un plā noju, ka apmeklē sim arī Laosu un Kambodž u.

Bet pē c daudzā m dienā m, kad mana Daš a bija varonī gi sastā dī jusi sarež ģ ī tu marš rutu, mē s uzzinā jā m, ka mums ir arī dienas atpakaļ uz Vjetnamu. Izrā dā s, ka š ajā valstī nav daudz ko redzē t, bet tas ir bezgalī gi! Ideā lā gadī jumā , protams, ir 20 dienas, un tad jū s apmeklē siet visas tū ristu un ļ oti interesantas vietas kopumā , bet atpakaļ atpakaļ laikā .

Mekong Delta

Saule tikko sita visus 35. Karstumā bija ļ oti smē rī gi, bet mē s kuģ ojam iekš zemē , pret mangrovju audzē m, eksotiskiem kokiem ar brī niš ķ ī giem augļ iem un š aurā m strautiem starp salā m. Pirmā s dienas, lī dz pieradā m pie vjetnamieš u-angļ u valodas, vispā r neko nevarē jā m saprast, ko viņ i runā . Tā pē c mū su gida runas mums palika noslē pums. Ik pa laikam mū s izlaida uz daž ā dā m salā m, kur skatī jā mies daž ā das interesantas lietas.

Š eit viņ i ar rokā m gatavo kokosriekstu saldumus, te pabaro ar daž ā diem labumiem un pat dzī vo mū ziku ar dziesmā m. Mē s noplū kā m Loncon tieš i no koka, tas ir diezgan interesants auglis, jo ē dot š ķ iet, ka tas skatā s uz tevi ar savā m acī m. Pē c maltī tes mums atnesa eksotisko augļ u š ķ ī vi. Š eit mē s tuvā k apskatī jā m sapurilu, kas neskaidri atgā dinā ja bumbieri ar medus nokrā sā m.

Uz visu ķ ī nieš u un vjetnamieš u fona es jutos kā Gulivers, it ī paš i, kad iekā pu laivā un ar kā ju iesitu caurumu grī dā . Melanholiskais vjetnamietis tikai pamā ja ar roku, sakot "Aizmirstiet to". Un tieš ā m, iespē jams, pie š ī s upes dziļ ums nav ī paš i dziļ š . Jauna mangrove draudī gi devā s gar krastiem. Vakarā mū s atgriezā s viesnī cā . Lieliska ekskursija par USD 10 vienai personai un pat ar dejā m un pusdienā m.


Bet š eit pirmo reizi tikā mies ar vjetnamieš u tumš o pusi, cilvē ki ir diezgan alkatī gi un cenš as visu bez viltus uzsildī t. Piemē ram, š ī ekskursija, protams, bez š aubā m bija forš a, bet par otru samaksā jā m 15$ un nedaudz...Puisis viesnī cā daudzas reizes atvainojā s, bija pā rsteigts, pasmaidī ja un atdeva naudas starpī bu.

Diemž ē l vjetnamieš i, atš ķ irī bā no taizemieš iem un š rilankieš iem, ne visi vē las jū s tikai to labā ko. Bet apmē ram 30 procenti bija tik forš i, draudzī gi un mī ļ i, ka eiforija nā ca jau pirmajā s saziņ as minū tē s. Bū tī bā tie bija tie, kuri nebija saistī ti ar naudas pelnī š anu par pakalpojumiem. Piemē ram, vadī tā ju palī gi viesnī cā s vai veikala darbinieki, kas strā dā zā lē.

Daž i no š iem labsirdī gajiem vjetnamieš iem vienkā rš i gribē ja apskaut un noskū pstī t, bet diemž ē l lielais vairums daž kā rt gribē ja nož ņ augties, cenš oties segt savu pakalpojumu cenu. Bet tas neietekmē brauciena klasi. Atgriež oties no upes, uzreiz nopirkā m biļ etes autobusa marš rutam. Tas ir, jū s maksā jat noteiktu cenu un 20 dienas varat ceļ ot ar tī kla autobusu starp jums nepiecieš amajā m pilsē tā m jums vajadzī gajos datumos. Ļ oti ē rti. Tikuš ies ar Aniju, pā rrunā juš i, kā kā dam pagā ja diena, devā mies pē tī t, kas notiek ar masā ž ā m. Cenas bez kaulē š anā s sā kā s no 7 USD stundā par visu ķ ermeni. Ņ emot vē rā cenu par lī dzī gu masā ž u Kijevā , es jau lē kā ju aiz laimes. Interesanti, kas notiks pē c izsoles? Pē c izsoles mē s gulē jā m par 4 USD un saņ ē mā m augstu cenu, bet, kā izrā dī jā s, viņ i, izņ emot Aniju, vienkā rš i par viņ u aizmirsa))). Viņ iem ir tā ds triks, viņ i aicina uz masā ž u, un tad viņ i meklē meistarus pa visu pilsē tu.


Rezultā tā Anijas meistars bija kaut kur ceļ ā vai vienkā rš i bija aizņ emts ar kā du citu) Bet atkal, ņ emot vē rā , ka Kijevā par 17 $ jums arī jā gaida nedē ļ a rindā ...tad tas ir diezgan ā tri. Jū s pametat masā ž u, un Vjetnama kļ ū st vē l vē sā ka. Un kā da naktsdzī ve notiek Hoš iminā , vienkā rš i nav vā rdu, lai atteiktos. Te skaļ i kliedz mū zika, dzī rē s uz maziem krē sliem sasē duš ies daudz cilvē ku, te daž i faķ ī ri rā da š ovu, zem raibā m viesnī cu izkā rtnē m kaut kur daž ā dos virzienos pā rvietojas iereibuš u tū ristu pū ļ i. Un tas viss notiek uz brauktuves, kur visu laiku brauc kā das maš ī nas un velosipē di, veiksmī gi sasildoties ar jautriem pū ļ iem. Ja no rī ta mū s uzlā dē ja enerģ ija no kū stoš ā s saules, tad naktī no naktsdzī ves atmosfē ras. Mē s tusē jā m lī dz 12 naktī , tad sē dā mies uz guļ ambasa un devā mies ceļ ā .

Bet viss ir pieklā jī gi cē ls, vispirms novelc apavus, ieliec somā un tad vienkā rš i ej uz autobusu, paņ em savu gultu.

Dalats

Autobusam bija jā brauc astoņ as stundas, kuru laikā mē s vienkā rš i bū tu kā rtī gi izgulē juš ies. Bet pirmā problē ma ir tā , ka gulš ņ i ir paredzē ti vjetnamieš u izaugsmei, nevis Guliveram. Bet mē s ar to tikā m galā , un otrā problē ma bija tā da, ka mū su š oferis kaut kur kavē ja braucienu uz manas mammas dzimš anas dienu, un tā pē c mē s steidzā mies tā dā ā trumā , ka daž reiz atskanē ja blī kš ķ is, pā rvarot skaņ as barjeru) Kad autobuss apstā jā s netā lu kafejnī ca nakts uzkodā m, visiem tika iedotas vjetnamieš u č ī bas, lai atkal netraucē tū ristiem uzvilkt apavus. Ē rts brī dis ir tas, ka visi starppilsē tu autobusi un mikroautobusi ir aprī koti ar kvalitatī vu Wi-Fi, tā pē c autobusā nekad nav garlaicī gi. Pē c nelielas atpū tas piespē lē atkal pacelieties. Piecos no rī ta kliedzot “Dalat!

» Mū s izsē dinā ja un autobuss aizlidoja, aiz sevis atstā jot tikai vieglu taciņ u, kas liecinā ja par pā reju uz hiperā trumu. Septiņ u stundu marš ruts tika veikts 5 stundā s, kas no vienas puses ir ļ oti labi, bet, no otras puses, kā mē s varam atrast viesnī cu piecos no rī ta. Naktī ā rā vē l bija tumš s. Nedaudz tā lā k no stacijas pamanī jā m pa š oseju steidzamies mikroautobusu. Š oferis, mū s pamanī jis, nospieda bremzes, aizbrauca no mums, izlē ca no mikroautobusa un skrē ja mums pretī , kliedzot “Saigona! ”, Nē , mē s esam tikai no turienes. Kamē r š oferis skrē ja mums pretī , arī viņ a mikroautobuss vienkā rš i netē rē ja laiku un bez bremzē m devā s atpakaļ , it kā viņ u panā kot. Kad š oferis saprata, ka neesam ceļ ā , viņ š kustī bā ielē ca atpakaļ savā mikroautobusā un devā s prom. Tas bija smieklī gs stā sts, bet tikai piecu minū š u laikā mans prieks beidzā s divas reizes pē c kā rtas.


Sā kumā nakts melnumā pamanī ju bedri asfalta vidū un pē dē jā brī dī noņ ē mu kā ju, bet netiku galā ar impulsu. Krits ne tik ļ oti sā pinā ts, bet cik aizvainojoš s. Izgā jis apmē ram divas minū tes uz priekš u, otro bedri nepamanī ju. Tas jau bija sā pī gi un apkaunojoš i uzreiz. Pirms divā m minū tē m es biju dzī vespriecī gs ē rglis pilnā spē ka rī tausmā , un tagad kā noš auts gulbis kliboju viesnī cas meklē jumos. Saka, ka vjetnamieš i pamostas piecos no rī ta. Tā pē c es paziņ oju, ka piecos no rī ta viņ i nepamostas pat viesnī cā s ar uzrakstu 24 - visi guļ . Galvenais, lai uz ž ogiem nebū tu zvaniņ u. Tas ir, viesnī ca 24, bet iež ogota un ar slē gtiem vā rtiem bez izsaukuma. Bija zvans uz vienu viesnī cu. Pē c pirmā zvana pirmajā stā vā iedegā s gaisma, kā ds paskatī jā s pa logu un aizgā ja. Pē c otrā zvana pat kā ds vectē vs iznā ca un klusī bā paskatī jā s uz mums caur ž ogu. Ko es nemē ģ inā ju izskaidrot savam vectē vam, reakcija ir nulle.

Vectē vs noklausī jā s manu stā stu par tē mu, kā gribam ievā kties, pē c kā sā kumā jē gpilni klusē ja, bet pē c kā da laika turpinā ja klusē t. Vairā k veiksmes ar nā kamo viesnī cu. Zvans pamodinā ja baru darbinieku, kuri gulē ja uz grī das reģ istratū rā . Š eit mē s apmetā mies. Kad apgū los gultā , kā jas vienkā rš i dū ca no sā pē m pē c kritiena, protams, tas nebija tik aizskaroš i kā tad, kad lidojā m uz Maldivu salā m un pirmajā stundā izdevā s iebraukt kaut kā dā grā vī , lai es kliboja lī dz nā kamajam vakaram, bet tomē r. Mē s reģ istrē jā mies par 10 USD uz pusotru nakti. Izgulē juš ies devā mies izpē tī t pilsē tu, lai gan otro reizi pē c 10 minū tē m bija jā atgriež as pē c sauļ oš anā s. Pilsē ta izrā dī jā s interesanta ar to, ka daba bija tā da pati kā Ukrainā .

Un mež i pā rsvarā ir skuju koki. Eksotikas sajū ta strauji pazuda.

Man bija bail, ja nu visi š ie pasakainie Vjetnamas piekrasti un tropiskie kalni ir tikai bildē s, bet patiesī bā tas tieš ā m ir tikai tas, ka Dalats tik ļ oti spē jis izcelties. Laiks bija skaidrs un karsts. Atš ķ irī bā no pieciem no rī ta, tagad pilsē ta ir atdzī vojusies. Devā mies uz kafejnī cu paē st brokastis un izbaudī jā m vienu no Ā zijas jaukumiem - restorā nā , kas tirgo tē ju, ja pasū ti kā du ē dienu, tad tē ju tev atnes bez maksas. Atceros, Honkongā man ļ oti patika, š eit tas bija retā k, bet tomē r jauki. Atsvaidzinā juš ies kafejnī cā , iespaidus vē l papildinā jā m ar ielas ē dienu. Tad devā mies uz tū risma informā ciju un lū dzā m mū su plā notā s vietas atzī mē t mū s Google kartē .

Dalatas Zelta ieleja

Mē s devā mies ar taksometru ar vē ju tā lu aiz pilsē tas. Š oferis varē ja paskaidrot, kur mums vajag, tikai uzrā dot atzī mi GPS. Kad viņ i ieradā s vietā , izrā dī jā s, ka uz zī mes nekā nav.


Meitene no informā cijas dienesta nokavē jusi piecus kilometrus. Skatoties uz š ofera seju, viņ š necerē ja tur kaut ko ieraudzī t. Tikai ceļ š , blakus ir ž ogs, aiz ž oga aizaudzis ezers, bet tas mums acī mredzot nav vajadzī gs. Mū su Š erloks-Daš a atrada izeju no situā cijas. Viņ a maš ī nā atrada broš ū ru ar mū su vietas fotogrā fiju. Kā liecina fotogrā fija, š oferis kā dam piezvanī ja un izdomā ja, kur doties. Dalatā nebija sezona, tač u populā rajos tū risma marš rutos nebija arī tā vieta, uz kuru mē s tik ļ oti gribē jā m, tā pē c plaš ais skaistais parks ir tikai mū su, tikai mū su!

Nu, protams, daž i ķ ī nieš i ir domā juš i par š ā du dzī ves uzlauš anu, bet es jums pateikš u š ā du gudrī bu: “Vjetnamā bez ķ ī nieš iem nav neviena eksotiska skaistuma apskates vietas! » Ja ierodaties noteiktā vietā un neesat pā rliecinā ts, vai tā ir atrakcija, vienkā rš i atrodiet ķ ī nieš us un pā rliecinieties, ka esat ieradies norā dī tajā adresē.

Bet tas nekas, tieš i tad mū su laivu ar airiem Tamkokā panā ca divu lielu autobusu grupa, bija ļ oti grū ti. Bet tas ir priekš ā , tik tā lu, ka apkā rt klī st tikai pā ris pā ris cilvē ku grupas. Parkā bija strauti un divi ezeri un kalni un mež i, strū klakas un ū denskritumi, skaista varavī ksne no ū dens š ļ akatā m, ū dens dzirnavas, pakā pieni celmu veidā , kas veda cauri upei, mū ki dzē ra tē ju klusā lapenē un garš ceļ š uz augš u.

Un rā dī tā js ir zils, viņ i saka, ka 80 metros bū s divi vjetnamieš u vā rdi. Nevarē ja nepā rbaudī t. Kad knapi tikā m lī dz augš ai, uzzinā jā m, ka, š ķ iet, tas ir uzraksts “Nekas augš ā ! ". Bet tagad mē s zinā m, ka nekā nav) Skaisti tauriņ i parkā lidoja ar lieliem spā rniem. Bija atklā ts jautā jums, kā tikt atpakaļ uz pilsē tu, bet par laimi mū su taksists to arī neatrisinā ja.

Noķ ē ruš i taksometra vadī tā ju, kurš pat ieraugot atzī mi kartē nevarē ja saprast, kur mums vajag, mē ģ inā jā m viņ am attē lot troš u vagoniņ u. Š is uzdevums izrā dī jā s grū ts. Mū su pā rsteigums bija tas, ka vienmē r, kad runa ir par troš u vagoniņ u, tiek saprasts, ka jā brauc augš ā .

Un š eit, tieš i otrā di, mē s ieradā mies sā kumā , un mē s jau esam augš ā . Jā , un skaistums apkā rt - kalni, kas klā ti ar miglainiem mež iem. Tā kā Vjetnamā viss sā k slē gties ap 17:00, tad pa ceļ am mums bija tikai iespē ja nokā pt un uzreiz atgriezties. Nolē mā m izmest tos apskates objektus, kas atrodas otrā pusē un devā mies uz Trako mā ju.

Š ī ir ļ oti neparasta viesnī ca, kuru varat apskatī t par naudu. Pastaigā jieties pa teritoriju un ieskatieties viesu istabā s.


Protams, mē s nebrauktu, tā pat kā citu tū ristu pū ļ i, uz parastu viesnī cu, tur bija kā da ī patnī ba, es pat nevaru uzreiz pateikt, kas tieš i viņ u pamudinā ja to redzē t))) Atspirdzinā juš ies ar ceptu pī rā gs ar banā nu iekš ā , gā jā m skatī ties kā du tad kā zas. Bija vē lme ballē ties, bet mū s nekad neaicinā ja. Turklā t lī gava un lī gavainis neienā k zā lē , kamē r neienā k pē dē jais viesis. Pilsē tu klā ja nakts un uzreiz sā ka vā rī ties naktsdzī ve, pareizā k sakot, bezprecedenta mē roga dzī res, š ķ iet, ka visi vjetnamieš i, kas pa dienu darī ja savu ierasto darbu, pā rvē rtā s par ielu ē diena meistariem.

Mē s ī paš i mielojā mies, es tieš ā m nezinu, kā di ē dieni un dzī vnieki tie bija, bet š ķ iet, ka visu vakaru lī dz naktij darī jā m tikai to, ko ē dā m. Ī paš i atceros ar citronu pildī tā s pankū kas ar glā zi citronpiena ar ledu un pavasara rullī š iem.

Kā da sieviete katlos vā rī ja ziņ kā rī gus dzē rienus, redzot mū su apjukumu izvē lē , viņ a ielē ja visus trī s dzē rienus uzreiz lielā glā zē . Patieš ā m, tas no mums atņ ē ma grū tā s izvē les uzdevumu. Tad arī braucā m ar vilcienu, kas bija no ziediem, strū klakas formā un vispā r stā vē ja uz vietas.

Š ķ iet, ka daž as ielas ir kļ uvuš as par gā jē jiem, jo ​ ​ daudzi velosipē disti pā rvarē ja marš rutus, vedot velosipē dus tuvumā . Pē c tam pakavē jā mies milzī gajā Vjetnamas nakts tirgū . Ceļ ojumā lī dzi paņ ē mā m tikai divas mazas mugursomas, kas nav piekrautas lī dz augš ai. Nest tur nebija daudz, mums bija lī dzi drē bes, kuras bija jā izmet. Tā dē jā di mugursomas pamazā m kļ uva vieglā kas. Bet bija svarī gs punkts. Es izmetu savas kedas atpakaļ Borispiļ ā , tā pē c man tā s vajadzē ja nopirkt tirgū , pirms mē s nokļ uvā m ziemeļ os. Ī sais vjetnamietis, skatoties uz manas ķ epas izmē ru, tikai paraustī ja plecus.

Pilsē ta nebija gatava tikties ar Guliveru. Eh, omulī ga pilsē tiņ a, bet jā iet tā lā k. Agri no rī ta, fotografē joties uz vietē jā Eifeļ a torņ a fona, devā mies uz pilsē tu, par kuru klī st tik daudz baumu un stā stu - Nha Trang.

Ceļ š uz Nha Trang


Uz š o pilsē tu varē ja lidot no Hoš iminas, tač u Dalatas dē ļ jums bija jā brauc ar autobusu, kā tas bija uz ceļ a. Aiz loga sā kumā bija rī su lauki. Starp citu, viņ u putnubiedē klis arī ir zems, kā vjetnamieš iem, lai tas ir reā listiskā k. Kad viņ i sā ka nolaisties no kalniem, skati bija lī dzī gi kā Peru. Tajā brī dī ļ oti priecā jā mies, ka nepaņ ē mā m lidmaš ī nu. Kā malks Dienvidamerikas. 30 minū š u pieturas laikā visi steidzā s uz restorā nu brokastī s, mē s devā mies pretē jā virzienā , lai uzkā ptu dž ungļ os! Tač u bailes, ka autobuss aizbrauks, mū s nekur tā lu nelaida. Pē c maldī š anā s pa taciņ ā m cauri brikš ņ iem, apmeklē jā m arī restorā nu.

Tur viss bija tik ē stgribu, ka pasū tī ja arī garš ī gas brokastis. Lai gan visi jau bija paē duš i un iekā puš i autobusā , mū su maltī te tikai sā kā s. Bet par to, ka man patī k Sawaidi Ā zijas pieeja, neviens neņ em tvaika pirti. Autobuss tikai vē l 10 minū tes gaidī ja mū su maltī ti. Tā tad, pē c 4 stundu braukš anas bijā m Nha Trang. Tiesa, kā vienmē r, viņ i autobusā aizmirsa maisu ar pā rtiku, tā pē c man bija jā atgriež as autobusā .

Nha Trang

Mē s š eit pavadī jā m daudzas dienas, pat 5. “Nha Trang krastmala ir lī dzī ga Telavivai” uzreiz ir skaidrs, ka emuā ra autors nekad nav bijis Izraē lā . Š is uzbē rums ir kaut kas ī paš s. Brī niš ķ ī gi koki, gara smilš aina pludmale ar kalnu panorā mā m, kas salī dzinā mas tikai ar Kopakabanu Rio, un tā lumā plī vo sala ar milzī giem burtiem Vinpearl, uzgaidiet mazliet Vinpearland, drī z mē s tiksim pie jums) Pē c pieskā riena siltajam ziemas ū denim es patieš ā m gribē ja tajā peldē t.

Tač u mums nemaz nebija laika tam, pulkstens jau ir 12:00, un vietu saraksts, kuras apmeklē t mū su piecu dienu Nha Trang, vienkā rš i plosā s. Sasveicinā juš ies un ardievas jū rai, devā mies dziļ i pilsē tā . Apstā joties krustojumā , pamanī jā m Baskin Robins Wi-Fi tī klu, lieliski, pie saldē juma tases, plā nosim marš ruta prioritā tes. Mē s sā kā m ar Ponagar tempļ u kompleksu.

Ponagars

Komplekss izskatī jā s ļ oti gleznains lielas pilsē tas upes krastā . Ieejot tā s teritorijā , uzreiz iestā jas kaut kā da harmonija un jū tama atsveš inā š anā s no pilsē tas, it kā jau bū tu kā dā citā vietā . Jū s varat apmeklē t tempļ us garā s drē bē s vai ģ ē rbuš ies ī paš ā s drē bē s, kuras kompleksa teritorijā tiek izsniegtas bez maksas. Pati teritorija nav liela, apmē ram 20 minū tes, lai visu apskatī tu.


Patī kams papildinā jums ir dzī vā mū zika un tautas dejas ar podiem uz galvas, kas notiek ik pa laikam. Turklā t, jo vairā k naudas jū s iemetat katlā , stā vot uz zemes, jo plaš ā k dejotā ji sā k smaidī t. Daž i puiš i meta tik biež i, ka es nopietni uztraucos, vai dejotā jai neplaisā s seja.

Un aiz kompleksa sienā m ir redzamas metropoles panorā mas, jo tempļ i atrodas nedaudz uz kalna. Un es atceros, ka bija tik liels prieka uzliesmojums, ka mē s beidzot varam atpū sties ar kustī bā m, jo ​ ​ mums joprojā m ir daudz dienu Nha Trang.

Tha Ba dū ņ u vannas un minerā lavoti

Saskaņ ā ar zī mē m, tai nevajadzē tu atrasties tā lu no tempļ iem. Zī me teica, viņ i saka, ejiet divus kilometrus uz tiem pagalmiem. Pē c 5 minū š u pastaigas pa š auriem pagalmiem pat GPS nebija bezspē cī gs, lai palī dzē tu mums.

Kā da vecā ka gadagā juma vjetnamiete pā rdeva uz kociņ iem grilē tu sieru, ko skolnieces veiksmī gi pusdienoja. Viņ i vienkā rš i darbojā s kā tulki, jo mana vecmā miņ a nevarē ja mums uz pirkstiem izskaidrot cenu. Bet tas ir saprotams, jo vecmā miņ ai uz rokas bija par 5995 pirkstiem mazā k nekā cena. Katrs maksā jā m 6000 VND (7 UAH). Un tad viņ i uz sienas ieraudzī ja zī mi ar burtu kaudzi un skaitli 5. Tā valodas zinā š anas palī dzē ja skolniecei nopelnī t 2000 dongu. Mums ne zinā š anas vienkā rš i maksā ja mī nus 2000. Mē s burtiski knapi tikā m ā rā no pagalma labirintiem. Tad bija zī me vē l 80 metri. Un pē c 80 metriem ir vē l viena zī me 2.2 km. Kā di vjetnamieš u biedri, viņ i izdomā ja uztaisī t rā dī tā ju uz rā dī tā ju. Vispā r tik ilgi gā jā m uz pirtī m, ka ļ oti vajadzē ja. Ja nemaldos, procedū ru komplekts maksā.340 000 (15 USD) vienai personai.

Pirmais posms — 5 minū tes zem duš as, no kuras zem laba spiediena plū st minerā lū dens, iesā ļ š karsts ū dens. Diemž ē l š ajā posmā daļ ē ji piedalī jā s arī mū su fotiķ is. Bet atš ķ irī bā no mums termā lie ū deņ i viņ am nepalī dzē ja.

Otrais posms — 30 minū š u mē rcē š ana dubļ u vannā istabas temperatū rā . Turklā t, ja tava karma nav tī ra, tad tevi ieliks vienā vannā ar kliedzoš iem ķ ī nieš iem. Tā kā mū su karma nebija gluž i duļ ķ aina, ķ ī nieš i tika ievietoti blakus vannas istabā , bet arī ne pā rā k tā lu.


Treš ais posms — gozē jieties saulē , lai nož ū tu netī rumus. Bet, tā kā saule jau bija pagā jusi aiz kalniem, posmu nā cā s izlaist.

Ceturtā fā ze — atkal termiskā duš a no pirmā posma.

Piektais posms — š eit jau bija grū ti. Jū s ieejat ejā starp akmeņ ainā m sienā m, no kurā m 5 minū tes sitas ļ oti plā nas ū dens strū klas. Un ar tā du spiedienu, ka nevar pretoties sā pē m uz vietas. Tu sā c dejot.

Pē c 4 minū tē m š ī elliš ķ ā mazgā š anā s ir beigusies, un jū s uz ķ ermeņ a iznā kat sarkanā m svī trā m.

Sestā stadijaVai jums ir bail? Nē , tā ir tikai atpū ta. Termā lā vanna +38097 grā di 20 minū tes. Un es atgā dinu, kas var notikt ar tiem, kam ir grē ks. Ķ ī nieš i neguļ . Viņ iem ir viena un tā pati programma.

Septī tā stadija — izbaudiet zem termiskā ū denskrituma.

Astotā stadija — liels, silts, termā lais baseins.

Devī tais posms — raudā š ana, ka viss kā dreiz beigsies.

Vakara pastaiga Ņ atrangā

Mē s nolē mā m braukt atpakaļ ar taksometru, jo nevē lē jā mies atkā rtot š o triku saskaņ ā ar zī mē m. Taksometram lika mū s aizvest atpakaļ uz Ponagaru, jo tuvumā pamanī jā m interesantus tiltus. Taksists klusī bā mū s aizveda lī dz kompleksam, un tad viņ š bija “ļ oti pā rsteigts”, ka komplekss ir slē gts, un steidzā s precizē t, kur tā lā k doties.

Nu protams, ka taksists, kurš katru dienu brauc starp kompleksu un pirtī m, nezina, ka komplekss nestrā dā vakarā , kā pē c jā brī dina tū risti. Par kā du pā rsteigumu taksometra vadī tā js acī mredzami mē ģ inā jis pie spoguļ a vairā k nekā vienu stundu. Bet, tā kā mums nebija jā dodas uz tempļ iem, taksists vienkā rš i brauca uz sevi ar samazinā tu karmu.


Viņ u tilti ir skaisti, un vispā r ir noziegums atrasties Vjetnamā un nestaigā t kā jā m, ja vien, protams, nezā ģ ē jat vannā s. Mū su uzmanī bu piesaistī ja korejieš u restorā ns zem tilta. Un tur nokļ ū t nemaz nebija viegli. Viņ i acī mredzot nebija gaidī juš i tur ieraudzī t apmeklē tā jus. Ē dienkartē bija salī dzinoš i dā rgi ē dieni, tač u tie izskatī jā s iespaidī gi. Sā kumā viņ i izvē lē jā s vienu, bet viesmī lis, kurš nerunā ja angliski, spē ja mū s pā rliecinā t, ka tas ir korejieš iem, ņ emiet citu. Tagad domā ju, vai zem mē rces bija suns vai kā ? Mē s izvē lē jā mies citu (25.000 = 11.5 USD). Mums atnesa daudz mazu uzkodu š ķ ī vjus.

Sā kumā bija bail, ka tas ir mū su ē diens. Bet tad mums atnes lielu katliņ u ar pamatē dienu, kurā ir daudz jē las gaļ as un citu labumu, uzliek uz mū su galda speciā lu degli. Turklā t viņ i apliecina, ka gaļ u un visu pā rē jo var ē st tieš i tagad.

Mē s izvē lē jā mies vispirms gatavot. Maizi varē jā m palū gt tikai, rā dot fotogrā fiju planš etdatorā . Trauks izrā dī jā s ass kā samuraja zobens. Vajadzē ja vienlaicī gi izdzert daudz alus, lai š o uguni mutē nodzē stu; ) Daš a, diemž ē l, nevarē ja to tik labi izbaudī t, bet es paņ ē mu savu dvē seli lī dz galam. Š ajā restorā nā ne tikai angļ u valoda bija grū ta, bet arī zī mju valoda š eit nedarbojā s vispā r. Paņ ē mis rē ķ inu un parā dī jis kredī tkarti, viesmī lis saprotoš i pamā ja ar galvu un uzreiz atnesa man citu, bet biznesa kartiņ u. Un ar misijas apziņ u viņ a aizgā ja.

Jā , mana mastercard bija fiasko, samaksā t nevarē ja pat restorā nos, kur rē ķ inu grā matiņ ā lepni bija iegravē ta sponsora etiķ ete MasterCard. Mums bija trī s labā kā s ē dienreizes Vjetnamā . Š is bija otrajā vietā , lai gan vadī bā atradā s gandrī z lī dz paš ā m brauciena beigā m.

Vakaros visur sā ka tirgot ielas pā rtiku. Tā tad mā jupceļ u pavadī ja nemitī ga naš ķ oš anā s. Mē s pat aizklī dā m uz kā du salu, kuru aizņ ē ma luksusa viesnī ca. Nedaudz pamaldī jā mies starp pieticī go burž uā zijas š armu un devā mies tā lā k.

Ģ eoslē pņ oš ana

Kanā riju salā s mē s atradā m 11 dā rgumus, no kuriem vienā bija ceļ otā ja figū riņ a lī gavaiņ a formā , kurš uz turieni bija atlidojis no Dā nijas.

Mē s to nogā dā jā m Ņ atrangā , kur konteinera dā rgums bija paslē pts tieš i kartē . Tā kā bija nakts un dā rgums bija paslē pts pundurkociņ ā , kas izklā ts pie dzī vojamā s ē kas, tā meklē š ana bija diezgan sarež ģ ī ta.


Vē l ļ aunā k bija tas, ka apmē ram piecus metrus no dā rgumiem atradā s tē ju dzeroš u policistu grupa, kas atpū š as sē ž ot uz krē sliem. Sā kumā ar policiju nakts vidū rakņ ā ties pa sveš as mā jas teritoriju bija kaut kā neveikli. Bet mū su meklē jumi bija veltī gi, dā rgumi bija labi paslē pti. Pē c aptuveni 10 minū tē m pie mums pienā ca policiste un pasniedza jaudī gu policijas lukturī ti. Ak, tik daudz labā k. Izmantojot lukturī ti, meklē š ana kļ uva produktī vā ka, un drī z vien mums bija melnā kaste. Policijas darbinieku grupa atzinī gi noskatī jā s, kā mē s atradā m dā rgumu. Es saprotu, ka viņ i jau sen ir pā rgriezuš i tē mu un viņ iem bija realitā tes š ova vakara izklaide. Man bija jā reģ istrē jas, bet nebija pildspalvas, cits policists ar prieku aizdeva pildspalvu. Atvadī juš ies no lī gavaiņ a, kurš pie mums palika pusotru mē nesi, devā mies meklē t masā ž as terapeitu.

Vienā alejā tikai 80 000 (3.8 $) maksā stundā . Tiesa, viņ i tur aizmirsa par Daš u uz 20 minū tē m, bet tas tā ir vjetnamieš u valodā.

Bet vī rietis man saskaitī ja visus kaulus. Kamē r gaidī ju Daš u, man ielē ja tasi tē jas, lai gan vē lā k uzzinā ju, ka š ajā krū zē visi lej pē c kā rtas, un krū ze nav mazgā ta, iespē jams, 40 gadus...Bet no otras puses, Es kļ uvu tuvā ks vjetnamieš iem. Ak, un ir pagā jusi diena! Viss, tagad tikai gulē t, nevis vē l 40 minū tes kā jā m lī dz viesnī cai un gulē t. Rī t mē s iekarosim visu salu.

Winperland

Vinpē rla ir atrakciju parks, kas atrodas Vinpē rlas salā . Uz salu var nokļ ū t, braucot ar garā ko vagoniņ u pā ri jū rai. Š is prieks vienai personai maksā.60 000 (27 USD). Jū s maksā jat tikai par biļ eti, ceļ š un visas izklaides ir neierobež otas un bez maksas, tikai jums bū s jā cenš as ē st. Tur jā ierodas lī dz atvē rš anai 09:00 un jā pavada lī dz paš am slē gš anai 21:00 - 22:00, izklaides tur bū s pietiekami.

Protams, jū s varat izbraukt jebkurā laikā , tač u to darī ja tikai kompleksie tū risti, kuriem bija ierobež ots laiks. Iesā kumā , ierodoties uz salas, tu esi nedaudz apmaldī jies, kur sā kt un ko darī t vispirms. Kā vē lā k izrā dī jā s, uzreiz vajadzē ja skriet uz bobsleju, jo rindas bū s pusotru stundu. Bet mē s to nezinā jā m, bet nav comme il faut stā vē t bobsleja labā pusotru stundu) Lai gan, runā jot ar cilvē kiem, likā s, ka mē s vienī gie uz salas nestā vam. tajā rindā vismaz divas reizes))) Kad kā rtē jo reizi nolē mā m pā rbaudī t, vai rinda ir atrisinā jusies, meitene no rindas dalī jā s pieredzē : “Stundu č etrdesmit nostā vē jā m, pā ris minū tē s nokā pā m. Patika. Un tagad nolē mā m – nu, ko tad vē l vienu reizi? ! » Turklā t š ī arī nav sezona, domā jams, ka sezonā bū s interesanti.

Mē s sā kā m ar amerikā ņ u kalniņ iem un kritienu.


Slī dkalniņ i sā kumā š ķ ita nekaitī gi, lī dz kā dai ķ ī nietei, kas piedalī jā s mū su priekš ā sacī kstē s, nemaz nesaslimst. Mū su grupai tas bū tiski piedeva adrenalī nu, tač u viss izrā dī jā s ne tik biedē još i. Centrā lajā laukumā notika tē rpu parā de uz ķ ekatā m. Pa to laiku mē s smagi strā dā jā m, lai glā btu Taizemes ciematu no zirnekļ u un slepkavu varž u iebrukuma. Tā bija liela telpa ar spē ļ u automā tiem. Turklā t populā rais gaisa hokejs š eit nebija ī paš i pieprasī ts. Iemetuš i bumbiņ as grozos un ar brillē m pasargā juš i dā rzu no goferiem un Ķ ī nas bū vlaukumu no samurajiem, devā mies uz akvā riju uz nā ru š ovu. Es nekad nedomā ju, ka es ieraudzī š u dzī vas nā ras.

Nā ras graciozi peldē ja lielā laukumā aiz stikla, graciozi attī stot savas astes. Ik pa laikam tie kaut kur uzpeldē ja virsū , visticamā k, par labu triku viņ iem iedeva zivi.

Pē c tam sekoja pastaiga pa caurspī dī gu tuneli, aiz kura sienā m peldē ja zivis, pē c kuras skatiena bija skaidrs, ka viņ i nebaidā s mieloties ar cilvē kiem. Bija arī terā riji ar visā dā m dzī vajā m bū tnē m un tualetes zonas, kas smarž oja pē c kanē ļ a, un pie izlietnē m peldē ja atvē rti pumpuri mazā s vā zē s.

Ar pā rtiku uz salas, protams, vē l viena lieta bija saspringta, galvenokā rt pica un hotdogi par cenu 6000 (2.7 $). Bet tagad jū s neko nevarat darī t. Bet paldies, vismaz ne rī su) Tad mums bija jā maina tē rpi, jo akvaparks ir ieslē gts! Pē c Kanā riju Siamparka mū s jau bija grū ti pā rsteigt, tač u vienmē r ir prieks plivinā t pa kalniem bez rindā m. Vienī gais, ka viņ i ir ļ oti vienkā rš i puiš i ar droš ī bu. Un, skatoties uz izbraukumiem no daž iem slaidiem, radā s droš ī bas sajū ta.

Turklā t problē mas ar droš ī bu radā s pat populā rajā Lazy river atrakcijā , kur no tevis prasā s tikai lē nā m peldē t riņ ķ ī pa mā kslī go upi, kas riņ ķ ī tek cauri visam akvaparkam. Pat tur redzē jā m tik spē cī gu kā da galvas un dzelzs staba sadursmi, ka puisis nekad vairs negribē s izkā pt no apļ a nepareizajā vietā . No akvaparka bija izeja uz mā jī gu pludmali. Bija vē l ē rtā ki ū densmotocikli. Diemž ē l ne bez maksas, bet tomē r 6.000 ($27.15 minū tes varē ja lidot tā , ka ausī s ilgi dū kojā s. Galvenais, ka tad, kad Daš a brauca, viss bija kā rtī bā , bet, kad es biju, tas bija kā kliedziens "Vā c mani ā rā! " ". Tad mē s atgriezā mies mū su iecienī tā kajā spē ļ u laukumā , kur Daš a varonī gi jā ja ar zirgu, un es gandrī z ieņ ē mu pirmo vietu uz dē ļ a, lī dz Daš a palī dzē ja)

Tad es arī uzkā pu kā dā mā jā kā ķ ī nieš u jamakaš i.


Nā kamais programmā bija delfī nu š ovs, tač u tas nedaudz nesakrita ar oficiā lo grafiku, un mē s lī dz tam netikā m. Pē c spož a saulrieta apskatī š anas devā mies uz pili uz 4D kinoteā tri ar trī s ekrā niem. Turklā t efekti bija visnegaidī tā kie, brī ž iem visi no pā rsteiguma kliedza) Salas ielā s kļ uva arvien tumš ā ks, kas nozī mē ja, ka programmas galvenais viesis muzikā lā strū klaka jau bija pavisam tuvu.

Ja godī gi, es nezinā ju par tā s klā tbū tni Vjetnamā pat brī dī , kad devos uz salu. Un tā sā kā s izrā de. Neaprakstī š u, ko mē s tur redzē jā m, bet teikš u tā , š ajā ceļ ojumā mums vē l bū s jautrī ba emirā tos, un bū s iespē ja to salī dzinā t ar pasaules slaveno strū klaku. Pirms paš iem emirā tiem bijā m diezgan skeptiski noskaņ oti, vai bū s kaut kas labā ks.

Tā tad galu galā nebija labā k, emirā tos valdoš ā s atmosfē ras dē ļ tur ir pavisam savā dā k, bet, ja konkrē ti salī dzina paš as strū klakas, tad vjetnamieš u š ovu neaizmirsī si. Apmē ram 30 minū tes jū s vienkā rš i sē dē jat ar atvē rtu muti. Turklā t, kad strū klaka sā ka dejot krievu kalinka-malinka pavadī bā , zā lē pē c laimes š ņ ukstoš ā m sejā m varē ja skaidri noteikt, kurš ir no Krievijas. Kas attiecas uz mani, klasika bija efektī vā ka. Tas bija ī sts meistardarbs, strū klaka, kurai visi aplaudē ja!

Pulkstenī bija jau 21:00, bet kā tas varē ja bū t, jo tikai pirms pā ris stundā m vē l bija 09:00. Bet man bija jā pamet sala. Troš u vagoniņ os skanē ja runa, kas aicinā ja apmeklē t vē lreiz, tač u pasaulē joprojā m ir tik daudz vietu, ko apmeklē t.

Atceļ ā uz viesnī cu mē s devā mies pē c kā rtas iekost divā s vietē jā s kafejnī cā s.

Vienā reizē Daš a ē da "Visgarš ī gā ko Pho Bo" par 4.

000 ($ 2) ir viņ u patieš ā m garš ī gā zupa ar rī su nū delē m, liellopu gaļ u, daudz tropu zaļ umu un biež i tiek pasniegta ar š ķ ī vi, kas ir pilns ar vē l vairā k zaļ umu. Nevienā restorā nā Vjetnamā nebija garš ī gs Pho Bo.


Š ķ iet, ka cilvē ki tā s sagatavoš anu uztver ļ oti nopietni. Un es otrajā kafejnī cā pasū tī ju zivju plati ar rī siem par 4000 (1.8 USD). Tiesa, svaiguma ziņ ā mans ē diens izskatī jā s nedaudz truli, bet š oreiz viss izdevā s. Tagad nopirksim ekskursiju uz rī tdienu un gulē sim. Mū su gide ar lī dzjū tī bu informē ja, ka rī t ekskursija uz Dienvidu salā m ar krievu grupu nebū s, tikai jauktā bez krieviem. Kam lī dzjū tī ba, kam prieks. Kā ds joks aizbraukt uz citu valsti tusē ties starp krievvalodī gajiem iedzī votā jiem, bet kā dam tā acī mredzot ir liela laime. Tā pat kā tai vecmā miņ ai ar mazmeitu, kas ē d borš č u, un bē rns taisa pelmeņ us. Kā pē c vispā r kaut kur iet?

Sē di mā jā s: un tev bū s borš č s un pat krievvalodī gie iedzī votā ji. Bet pats interesantā kais, kas notiek ar krieviem krievu grupā s, to uzzinā jā m nedaudz vē lā k, kad kā rtē jā ekskursijā tikā mies ar puiš iem, tiem, kas ar krievu grupu devā s uz Dienvidu salā m. Bet par to es runā š u vē lā k. Tā tad, un tagad patiesī bā tas, ko mē s gaidī jā m no eksotiskā s Vjetnamas!

Nha Trang Dienvidu salas

Š is prieks vienai personai maksā ja 13 USD, ieskaitot ieejas. 09:00 mū s savā ca autobuss un nogā dā ja piestā tnē . No turienes sā kā s mū su jū ras piedzī vojumi. Neviens, izņ emot mū s, nerunā ja krieviski, un visi vē lē jā s ar mums nofotografē ties. Drī zā k sā kumā visi uzņ ē ma selfiju ar guļ oš u ķ ī nieti un tikai pē c tam ar mums. Atmosfē ra bija ļ oti draudzī ga. Pirmā bija sala ar nosaukumu, kuru es neatceros.

Sala ar Es neatceros nosaukumu

Mums visiem tika dota kaste ar bezmaksas snorkeliem un maskā m, un gids pat personī gi man iedeva savu personī go peldi, jo acī mredzot viņ š redzē ja entuziasmu viņ a acī s. Labā k nekā Ē ģ iptē un Maldī vu salā s, protams, nav koraļ ļ u ar zivī m, tač u tik un tā ir patī kami ienirt š ajā zemū dens pasaulē . Un vispā r tur viss ir tik eksotiski. Kur vien skaties, visur priecē aci. Bet viss tas skaistums joprojā m ir neaprakstā ms. 2 stundas paskrē ja kā.5 minū tes. Sala ir ļ oti ieteicama apskatei, jo kā orientieris tā s nosaukumā bija burts "U".

Uz kuģ a mū s jau gaidī ja klā ta bufete ar daudziem nacionā lā s virtuves ē dieniem.

Turklā t tū risti bija ļ oti noraizē juš ies, vai mē s ar Daš u dabū sim visu to labā ko un vē l vairā k. Bija ļ oti patī kami, ka aziā ti ir tik priecī gi mū s redzē t. «Ē d zivis! ” korejiete man stā stī ja, uzliekot uz š ķ ī vja lielu vistas gabalu. Un, kad Daš a sniedzā s pē c bļ odas, kurā jau bija maz rī su, viņ i pasniedza viņ ai veselu "baseinu" ar rī siem.


Aziā ti mū su virzienā burtiski mirdzē ja siltuma un viesmī lī bas starus, bet mē s atbildē jā m, neskatoties uz to, ka mū su starpā nebija kopī gas valodas zinā š anas. Nā kamā programma bija diezgan interesanta izklaide. Kaut kur jū rā kuģ i ar visā m jauktajā m grupā m pietauvojā s viens pie otra un sā kā s izklaidē još a muzikā la programma. Puisis kokosriekstu krū š turā tikko izdedzis, spē lē jot vietē jos hitus.

Tad viņ š sā ka nejauš i jautā t tū ristiem, no kurienes ir, zvanī ja uz centru un sā ka dziedā t slavenas dziesmas viņ u valodā s. Viņ am viss gā ja ļ oti labi, vispirms bija vā cieš i, tad zviedri, tad korejieš i, tad ķ ī nieš i, un tad iestā jā s neveikls klusums, kad viņ š sastapā s ar diviem ukraiņ iem. Š ķ iet, ka viņ š tā du valsti pat nav dzirdē jis. Lai gan viņ am bija jā dodas uz nā kamo tū ristu, viss mū su kuģ is ķ ī nieš u un korejieš u vadī bā vienkā rš i uzsprā ga no aplausiem mū su virzienā.

Visi gribē ja dzirdē t kā du ukraiņ u tautasdziesmu, bet ž ē l, ka gide nezinā ja, ko ar mums dziedā t. Pē c izrā des publika bija ļ oti iesildī ta, un saviesī gā atmosfē ra pā rauga par kaut ko vairā k un uzliesmojoš ā ku. Pē c vī rieš a ar kokosriekstiem sā kā s kaut kas pavisam neiedomā jams, kā ā rzemē s saka “Jauna pieredze! ". Glā bš anas riņ ķ ī ar piestiprinā tu stieni bā rmenis izpeldē ja jū rā . Tad visiem bija jā lec no kuģ a augš as uz ū deni, jā paņ em glā bš anas riņ ķ is un jā piepeld pie bā rmeņ a, kurš lē ja aukstu rumu ar sulu.

Stingrā glā bš anas riņ ķ a dē ļ katrs ieguva it kā savu galdu, uz kura varē ja uzlikt glā zi. Pū lis sadalī jā s tajos, kuri vienkā rš i nolaidā s ū denī , un tajos, kuri uzkā pa paš ā augš ā . Kā da aziā te uzreiz satvē ra Daš u aiz rokas, iedeva man iPhone uz selfiju kociņ a un uzskrē ja augš ā ar Daš u, kura plā noja ieiet no apakš as.


Kad viņ i nonā ca pie malas, sieviete atcerē jā s, ka viņ ai ir bail no augstuma un beigā s uzlē ca tikai Daš a. Noliekot iPhone zem mū su lietā m, es metos uz augš u. Un tieš i tad zirnekļ cilvē ks izņ ē ma manu kameru no manā m rokā m. Un kur zirnekļ cilvē ks pē kš ņ i parā dī jā s uz kuģ a, ir noslē pums. Bet tagad man ir fotogrā fija ar mani lidojumā . Saniknoti ū denī , visi atgriezā s pie saviem kuģ iem. Tā lā k katram bija uzdevums atrast savus fotoaparā tus un mobilos telefonus, kuri gā ja no rokas rokā bildē š anai. Turklā t mū su fotiku jau man iedeva kā da sieviete, nevis zirneklis. Kuģ i pietauvojā s un devā mies uz nā kamo salu, kuras nosaukumu arī veiksmī gi aizmirsu.

Un atkal eksotika un skaistums. Starp citu, š ovs uz laivā m tiek rī kots tikai jauktu grupu ekskursijā m, nevis krieviem. Atslā bums atkal ir pienā cis. Pē c Kijevas ziemas vē l nebija iespē jams pilnī bā izbaudī t sauli, mana seja jau bija apdegusi no saules.

Netā lu no pagodas atradā s skola, kurā notika standarta vjetnamieš u stunda - skolotā js runā un bē rni atkā rto korī .

Viena no izklaidē m ā rzemē s ir apmeklē t kā du no liela pā rtikas preč u tirgus pavedieniem. Tas vienmē r ir interesanti. Mē s devā mies uz BigC tirdzniecī bas centru un arī vakariņ ojā m tur Loterijā . Tā bija mū su lielā kā kļ ū da š ajā ceļ ojumā . Pirmkā rt, porcijas bija dā rgas un mazas, bet ne jau problē mas lielums, bet gan tas, kā mums izdevā s š ī s vakariņ as. Pē c stundu ilgas pē du masā ž as desertā nopirkā m matē tu slotas kā tu. Es atceros, ka es to mazgā ju zem krā na katram ugunsdzē sē jam. Joprojā m skaidri atceros, kā Loterijā otrreiz mazgā ju rokas tikai katram ugunsdzē sē jam. Bet diemž ē l visi š ie piesardzī bas pasā kumi mums nepalī dzē ja.

Dienas kritums

Vispirms mē s istabā atradā m divas gekonu ķ irzakas. Panikā , nezinot, vai tas ar kaut ko draud vai nē , pamodinā jā m saimnieci.

Kad viņ ai aiz skapja rā dī ja gekonu, viņ a pamā ja ar roku un kaut ko jautri uzmundrina vjetnamieš u valodā . Un viņ a steidzā s ā rā no istabas. Internetā atsauksmes gā ja pavisam savā dā k, sā kot no tā , cik forš i, ka “Muš as nebū s! Nedzen viņ u prom, ” tad kā ds sū dzē jā s, ka gekons viņ am sā pī gi iekodis pirkstā . Un kā ds sū dzē jā s, ka viņ i tik daudz kliedz, ka nav iespē jams gulē t, un tad mū su gekoni demonstratī vi kliedza. Skaņ a bija tā da, it kā mū su skapis mē ģ inā tu izlidot no istabas caur griestiem. Tač u tā nebija nakts lielā kā problē ma.


Pulksten divos naktī Daš ai kļ uva ļ oti slikti, un primā rais simptoms bija š ā ds – trauksmains sapnis, pē c tam spazmas vē derā . Es jutos vislabā k, izņ emot vienu problē mu - sapratu, ka man nebija ilgi jā priecā jas, jo arī es tikko redzē ju murgu.

Ar mazā m cerī bā m devos gulē t, bet, kad pē c stundas pamodos no smagas spazmas, sapratu, ka mū su ceļ ojuma plā ns bū s nopietni jā pielā go. Lielā kā problē ma bija jau iegā dā tajā ekskursijā uz Ziemeļ u salā m. Agri no rī ta Daš a varē ja vairā k vai mazā k piecelties kā jā s un pat doties uz Ananā su tū ri un piekrist pā rcelt ceļ ojumu. Es pat nevarē ju piecelties no gultas. Par laimi, sieva rū pī gi parū pē jā s par pirmā s palī dzī bas komplektu. Pats kaitinoš ā kais ir tas, ka, pievē rš oties kā dai apdroš inā š anai, jū s nonā ksit slimnī cā un tad jū su ceļ ojuma plā ni var tikt pilnī bā segti. Visas skumjas par notiekoš o vē l vairā k pastiprinā ja fakts, ka pamanī ju kļ ū du atgrieš anā s lidojuma datumā no Hanojas uz Hoš iminu. Mums ir Vjetnamas ziemeļ os, ceļ ojuma beigā s varē tu bū t vē l divas dienas, kas ar lielu varbū tī bas pakā pi bū s ļ oti nepiecieš amas. Par laimi, biļ etes diviem maksā tikai 45 USD, uz visu izmaksu fona tas nav tik daudz, bet tas joprojā m ir kauns.

Aizdomā s paliek tikai iztī rī tais pomelo, kas, kā zinā ms, ir jā apē d personī gi, notī rot katru š ķ ē li. Lī dz ar to tā s nav netī ras pā rdevē ja rokas. Kopumā noslē pums, kas tas bija, palika aiz priekš kara. Tač u zinā m vienu no bū tiskā kajā m kļ ū dā m, ko pieļ ā vā m visos savos ceļ ojumos pa Ā ziju - tajā dienā neē dā m neko asu, nekur nepievienojā m ē dienam č ili mē rci. Kopš tā s dienas absolū ti katru maltī ti esam pavadī juš i ar š o dzī vī bu glā bjoš o mē rci. Rī tdienas spē kiem nebija pā rliecī bas, tā pē c ziemeļ u salas nā cā s pā rcelt vē l vienu dienu. Rī tdienai esam ieplā nojuš i ko ne mazā k eksotisku un skaistu, ja vien bū s spē ks.

Zoklet pludmale

Kā dā ceļ ojumu aģ entū rā kā ds krievs iebilda, ka š ī s pludmales apmeklē š ana vienatnē ir daudz dā rgā ka nekā viņ a ceļ ojums par 96 000 (44 $).


Kad palū dzu attaisnoties, viņ š pat izņ ē ma kalkulatoru, tač u ar saviem maksimā lajiem aprē ķ iniem un trikiem vairā k par 2.000 ($ 19) nepielika, un rezultā tā patstā vī gs pludmales apmeklē jums diviem izmaksā tu 9000. (4.5 $).

Tā kā no rī ta jutā mies samē rā pā rliecinā ti, nolē mā m doties uz Nha Trang provincē m. Ar pilsē tas autobusu numur 3 divā s stundā s par 2000 ($ 1) no cilvē ka nobraucā m uz Zokletas pludmali. Ceļ š bija krā sains un eksotisks. Turklā t mē s kaut kā bijā m tik tā lu no jū ras, ka nevarē jā m noticē t, ka š eit tagad bū s pludmale. Autobusā bija vē rojama romantiska aina, kad kā ds jauns konduktors flirtē ja ar, š ķ iet, pazī stamu meiteni. Tas bija ļ oti mī ļ i, jo viņ i bija patieš ā m mī ļ i. Pat pa ceļ am mū su busiņ am izdevā s taranē t priekš ā esoš o maš ī nu, bet vai vjetnamieš i bū s saspringti par tā diem niekiem? Nē ! Mē s vienkā rš i devā mies tā lā k.

Saka, ka ieeja pludmalē ir apmaksā ta, bet mē s neatradā m, kam un par ko maksā t, ņ emot vē rā , ka pludmale nav neviena. Ja jautā jat mums, kas bija skaistā kais Vjetnamā , tad, manuprā t, tas ir skaidrs no fotogrā fijā m. Lai gan toreiz š ā ds viedoklis bija, mums priekš ā joprojā m bija elpu aizraujoš i skati uz Sapu un nepā rspē jamo Ninh Binh. Bet toreiz Zoklets tika uzskatī ts par skaistā ko mū su ceļ ojumā . Skaistā k bija tikai Maldivu salā s, ja salī dzina š o konkrē to dabas parā dī bu veidu. Lai gan karstums bija 35 grā di, kaut kā slinkums bija peldē ties. Es domā ju, ka mē s bijā m pirmie, kas atradā s visideā lā kajos laikapstā kļ os Zokletā , bet mē s nekad nepirkā m.

Mē s vienkā rš i gā jā m pa smiltī m bezgalī gā tā lumā . Reizē m ap kā jā m apvijā s siltie viļ ņ u cekuli, un tad kā jā m pievienojā s kā da caurspī dī ga dzī va radī ba, kas devā s ceļ ā ar nā kamo vilni.


Dzī ve kū sā ja baltajā s smiltī s, visi gliemež vā ki kaut kur rā poja par savu biznesu daž ā dos virzienos. Tā lumā gar krastmalu varē ja redzē t kuģ us un mazas laivas. Un mē s visi turpinā jā m laiski klī st. Turklā t reizē m beidzā s palmu birzis un sā kā s priež u mež i. Bija diezgan dī vaini redzē t priedes tik eksotiskā vietā . Pā rpildī ti ar eksotiskiem iespaidiem, lai arī š o skatu tieš ā m par maz, iegriezā mies blakus ciemata ielā s un devā mies meklē t kaut kā dus velosipē dus vai taksometrus, lai tiktu pie ū denskritumiem, kas atrodas kaut kur tā lā k cita province. Ciematā bija liela mē roga viesnī ca, uz kuru mē s griezā mies. Viesnī cā nerunā ja daudz angļ u valodā , bet viņ i labprā t mums palī dzē ja jebkurā jautā jumā . Sā kumā mū s sū tī ja uz terasi: tē ja, kafija, iebiezinā tais piens, banā ni un citi labumi mū su rī cī bā .

Un, acī mredzot, bez maksas.

Tiesa, par angļ u draudzeni man bija lielas š aubas, man likā s, ka es vienkā rš i sapratu vjetnamieš u valodu ā trā k, nekā viņ a kaut ko saprotami pateica angliski. Bet tā kā visi viens otru saprata, lieliski! Tad uz ū denskritumiem!

Ba Ho ū denskritumi

Mē s staigā jā m gar rī su laukiem ilgi un sā pī gi, un vissvarī gā kais jautā jums ir, cik ilgi iet? Š ajā ciematā viņ i pat nerunā ja vjetnamiski. Mē ģ inā jumi vienoties par velosipē da vai velosipē da nomu nebeidzā s ar neko. Un š ķ ita, ka saule deg uz visiem 40. Protams, ja mē s zinā tu, kā braukt ar riteni un nebaidī tos no riskiem, tad visi iepriekš ē jie un daudzi turpmā kie marš ruti bū tu daudz vieglā ki. Tač u, neskatoties uz to, mē s darī jā m tieš i tā . Vienā no verandas mā jā m sē dē ja visa ģ imene un divi velosipē di.

Tā kā ceļ š ir taisns un neviens nebrauc, bija tieš i pareizi izmē ģ inā t sevi uz velo, ieejot viņ u pagalmā , visi mani mē ģ inā jumi skaidrot, ka vē los noī rē t riteni no viņ iem beidzā s ar saprotoš u klusumu un smaidiem. Un grū tā kais ir tas, ka nav skaidrs, cik vē l jā iet, ja divas dienas? )

Es nestrī dos, blī vi rī su lauki ir ļ oti skaisti, bet ne jau tā pē c mē s š eit ieradā mies. Drī z vien bija neliels krustojums. Uz kuras satikā m angliski runā još us tū ristus. Jā , pē c 30 minū š u sā pī gas pastaigas, vē l 2 km un tad ū denskritumi. Vajadzē ja kaut ko izlemt, saule bija ļ oti než ē lī ga un 2 kilometri š ķ ita nepā rvarami, pē c saindē š anā s vē l nebijā m pieņ ē muš i spē kus lī dz galam. Netā lu no krustojuma atradā s neliels veikals ar soliņ iem. Vjetnamieš u puisis sē dē ja uz soliņ a, atpū š as, un viņ am blakus bija divi velosipē di. Piedā vā jā m puisim noī rē t mums velosipē du.


Vjetnamieš i, kas runā ja tikai savā dzimtajā valodā , ā tri saprata, kas notiek. Vispirms viņ š norā dī ja uz velosipē diem, tad uz sevi, tad uz mums, viņ š pastiepa roku uz ū denskritumiem. Es pamā ju ar galvu Jā , viņ š parā dī ja negatī vu rokas ž estu un izlaida velosipē da skaņ u, imitē jot to, kā viņ š to iedarbina. Es pamā ju, viņ š pamā ja, lai mē s nekur neietu un aizbē ga. Kopumā vjetnamieš u negatī vais ž ests vairā k atgā dina gruzī nu dejas fragmentu. Iesā kumā nevarē jā m saprast, kā ds tas ir ž ests, to redzot daž ā dā s situā cijā s. Izskatā s, ka vjetnamietis ar vienu roku auss lī menī ieskrū vē kā rtridž ā spuldzī ti. Un tikmē r, kamē r es jums stā stī ju par Gruzijas mā kslas un Vjetnamas kopī bu, mū su puisis atgriezā s ar velosipē du. Un tagad mē s trī s kopā ar vē ju steidzamies pa kupraino ceļ u. Puisis izrā dī jā s ļ oti runī gs, bet uzrunā t mū s spē ja tikai ar ž estiem.

Pē c piecu minū š u kā pš anas kā dā nereā lā kalnā cauri mež iem mū s pamatī gi satrauca fakts, ka lielā s bultas visu laiku rā da pretē jā virzienā un kag be ū denskritumu nav. Cauri mež a biezokņ iem redzē jā m, ka tā lumā cauri kraujai ir ū denskritumi un bultas pareizajā virzienā . Š eit viss bija vienkā rš i - puisis vai nu kļ ū dī jā s, vai arī pavadī ja pā rā k daudz laika, sazinoties ar vjetnamieš iem. Man bija jā atgriež as. Un pusceļ ā viņ i nolē ma nogriezties un sā ka doties lejup pa bezdibeni, lai vē lā k varē tu uzkā pt otra krasta virsotnē . Pa ceļ am bija galvenais š ķ ē rslis - ā trgaitas dziļ a upe ar krā cē m. Daž i kā pjot pā ri akmeņ iem, upi tomē r tikā m pā ri un pat sausi, bet lai arī no karstuma, vē l slapji, jau stā vē jā m otrā pusē . Bet ar labajā m bultā m. Tā lā k man bija jā izpilda triku skices, lai uzkā ptu augš ā .

Kopumā attā lumi starp ū denskritumiem nav lieli, tač u augstumi, lai uzkā ptu, ir pietiekami. Ū denskritumos ir neprā tī gi skaists ū dens un plī vojoš as zivis. Tiesa, lī dz vakaram viņ i acī mredzot nebija izsalkuš i un nesniedza pī linga pakalpojumus. Bet ū dens krā sa – blā vi tirkī za – vienkā rš i apbū ra. Š is ū denskrituma komplekss bija lī dzī gs Eravanas ū denskritumam Taizemē . Nopirkuš i ū denskrituma otrajā lī menī , uzkā pā m uz treš o. Kad mē s stā vē jā m paš ā augš ā , mē s jutā mies ļ oti lepni kā par cilvē kiem, kuri vē l nav pilnī bā atguvuš ies no saindē š anā s. Tagad bija iespē ja iegā dā ties daudz. Netā lu bija taka uz blī vu mež u ar bultā m, kas veda atpakaļ . No turienes tikko iznā ca cits krieviski runā još s puisis ar meiteni un ļ oti priecā jā s, ka beidzot ieraudzī ja ū denskritumu. Puisis jautā ja, vai tā lā k nebū s vē l divi ū denskritumi. Un viņ š bija ļ oti pā rsteigts, ka viņ i tika garā m ū denskritumiem, bet uz nepareizā ceļ a.


Piebraucot pie paš as š osejas, ielē cā m kaut kā dā nelegā lā mikroautobusā . Man tas likā s nelikumī gi, jo, tiklī dz mē s apsē dā mies, vadī tā js uzreiz paslē pa Nha Trang zī mi, jo priekš ā bija policijas iecirknis. Pē c tik saspringtas dienas obligā ta ir stunda pē du masā ž a un dā vanā pat 20 minū tes masā ž as krē sla, kamē r viņ i veic masā ž u, un pat 4$ no cilvē ka, vienkā rš i krā š ņ i.

Kā ds vjetnamieš u vadī tā js televī zijā stā stī ja kaut ko ļ oti iespaidī gu, un aiz viņ a Indoķ ī nas kartē intensī vi pā rvietojā s ciklons. Turklā t ziemeļ i jau skaidri sā ka ciest. Turklā t vadī tā js to skaidri pateica bez sajū smas balsī . Mums ir labi, mums ir 35, bet neliela problē ma, jau pē c 4 dienā m bū sim valsts tā lā kajā ziemeļ u punktā . Un vē l viena problē ma ir tā , ka Indoķ ī nu sauc par to Ā zijas daļ u, kurā ietilpa Vjetnama un daž as citas valstis. Google mums deva mā jienu – netraucē jiet! Bet kā ds ciklons mums netraucē s.

Tas tā , miegainieciņ i, pirms kā rtē jā s eksotikas porcijas vajag kā rtī gi izgulē ties.

Nha Trang Ziemeļ u salas

Par laimi, š ie nav tie ziemeļ i, uz kuriem ciklons virzā s, saule te tikai turpina degt, lai gan pē c prognozē m tā ir pē dē jā diena. Laiva, jaukta grupa un draudzī ga atmosfē ra. Š oreiz uz laivas bija pat divi krievu puiš i, kuri vakar bija kopā ar krievu grupu dienvidu salā s un stā stī ja mums kā du stā stu.

Nha Trangas dienvidu salu krievu versija un citi brī niš ķ ī gu puiš u piedzī vojumi

Ja mē s bū tu pilnī gā ekstā zē no dienvidu salā m, tad puiš u š oks drī z nepā ries. Krievu gids, kurš neko nevarē ja pateikt, jo “Jā , esmu š eit tikai otro reizi!


"Un, kad tika izdotas maskas ar snorkeliem, daž as maskas tika paslē ptas un izspiestas no krievu tū ristiem, lai samaksā tu par š ī m maskā m, pretē jā gadī jumā tā s netiks izņ emtas no salas, un gids, kurš tikai otro reizi palī dzē ja vjetnamieš iem. nosist no tū ristiem naudu maskā m. Gandrī z nonā ca kautiņ š . Tas bija vienī gais veids, kā izvairī ties no samaksas par Lost Masks. Rezultā tā viņ us vienkā rš i aizveda uz divā m salā m bez animā cijas ar ū dens bā ru un dejā m, un gandrī z izkrā pa naudu. Tomē r puiš iem tā nebija lielā kā š ķ irš anā s problē ma. Pirmajā s dienā s viņ i daž ā diem pirkumiem iztē rē ja aptuveni 300 USD. Ī paš i viņ i bija saš utuš i par to, par cik augļ i viņ iem tika pā rdoti. Kaut kā velorikš as pierunā ja braukt uz viesnī cu, viesnī cā , kā parasti, cena izrā dī jā s krietni augstā ka par norunā to. Velosipē du ī paš nieki sekoja viņ iem tieš i viesnī cas iekš ienē un sā ka dauzī t naudu.

Bē got no “raketes”, puiš i vē rsā s reģ istratū rā , uz kuru saņ ē ma atbildi “Un kā mē s varam tev palī dzē t, izdomā pats! ” » Izskatā s, ka dā rga č etrzvaigž ņ u viesnī ca ir mazliet ā rpus attē la. Iedomā jos, ja kā ds mums sekotu, tad hostelis š os audzē tā jus vienkā rš i aizsū tī tu prom. Hosteļ i un viesu nami ļ oti augstu vē rtē savu reputā ciju. Mums ļ oti simpatizē ja puiš i, ļ oti zemiski ir mā nī t tū ristu. Bet mans personī gais viedoklis ir tā ds, ka viņ u problē ma bija tā , ka atš ķ irī bā no mums viņ i sā ka runā t krieviski un no malas izskatī jā s pē c naudas makiem Ņ atrangā , š ī ir vienī gā pilsē ta, kur vjetnamieš i iemā cī jā s krievu valodu, un acī mredzot nav viegli izkļ ū t no zinā tkā re. Bet tagad puiš i bija kopā ar mums jauktā grupā un varē ja atpū sties pilnī bā .

Orhideju sala, briež i un kaut kas cits

Tā bija pussala un radikā li atš ķ iras no dienvidu salā m. Š eit viss skaistums bija iekš ā.

Skaisti parki ar dī ķ iem un upē m un daudzā m izklaidē m. Kamē r mē s gā jā m, pienā ca viens no mū su gidiem un iedeva Daš ai bezmaksas skrejlapu, lai viņ š varē tu vizinā ties ar strausu (parastā cena 4000 = 1.9 USD). Tā mē s sā kā m ar strausu. Mē s iegā jā m lielā iež ogojumā ar bambusu birzis centrā . Strausi lepni staigā ja apkā rt un skatī jā s uz visiem ar bargu skatienu. Lī dz strausam tika paceltas kā pnes, un Daš a uzkā pa pa tā m. Izņ ē mu fotoaparā tu, bet trenere teica, ka vē lā k bū s laiks bildē t. Viss sā kā s nekaitī gi, strauss sā ka skriet ar vieglu skrieš anu, tikai programmā viņ am nevajadzē tu skriet. Kā izrā dī jā s, strauss š o bē gš anu plā noja 5 gadus.

Kad strauss uzņ ē ma nereā lu ā trumu un divi trenaž ieri bezpalī dzī gi skrē ja viņ am aiz muguras tā lumā , es sapratu, ka situā cija ir nekontrolē jama. Viņ u sejas izskatī jā s nepā rliecinā tas.


Kamē r strauss steidzā s pa taisno, viss vairā k vai mazā k nebija tik biedē još i, bet, kad viņ š pilnā ā trumā apbrauca pagriezienu un pazuda aiz brikš ņ iem, es kaut kā jutos saspringta. Pē c brī ž a no otras puses izlē ca tukš s strauss. Pē c sekundes kopā ar Daš u izlē ca vē l viens. Tikai Daš a vairs nebrauca kā kovbojs, bet gan kā pikadors pie rodeo. Strauss turpinā ja palielinā t savu nominā lo 70 km stundā . Divi treneri metā s griezt. Un Daš ai ir histē riski smiekli. Kad strauss tika pā rtverts, mē s ilgi nevarē jā m beigt smieties. Trenerim tagad noteikti bū s problē mas ar sirmiem matiem. Tikmē r uz otru strausu jā ja cita meitene, izrā dā s, ka pē c programmas strausam ar dresē tā ju nā cā s lē nā m apbraukt apli un apstā ties uz bildē m. Par laimi, saņ ē mā m augstā ku programmu ar neaizmirstamiem iespaidiem.

Nā kam mums bija lā č u š ovs.

Kamē r lā č i rā dī ja savus trikus, Ziloņ a kungs ar savu stumbru pieklauvē ja pie Daš as muguras. Viņ a saimnieks iegrū da Daš ai gurķ us, lai viņ a pacienā tu ziloni. Kamē r baudī jā m ziloni, dresē tā js ieteica nā kamo triku. Ļ aujiet jums jā t ar ziloni pē c izrā des, tas maksā.30 000 (23 USD) diviem par fiksē tu cenu. Kaut kā sā kā m salst, nez kā pē c bijā m jau Tae slidojuš i. Bet tad viņ š izteica piedā vā jumu interesantā ku, viņ am izrā dei bū tu vajadzī gs brī vprā tī gais no skatī tā jiem, un Daš a ir diezgan piemē rota š ai lomai, un pretī mē s pē c tam brauksim ā rpus kā rtas uz viņ a ziloņ a. Nebija iespē ju atteikties. Š ovā zilonis veica daž ā dus trikus un pē c tam sauc Daš u.

Zilonis paņ em Daš u ar savu stumbru, uzkā pj uz neliela pjedestā la, kur var ietilpt tikai č etras ķ epas, un sā k griezties aplī . Satraukums joprojā m bija tā ds pats. Publika bija ne mazā k sajū smā , jo izvilka savus iecienī tos ukraiņ us, ne mazā k eksotiskus par ziloni!

Pē c izrā des mū s gaidī ja slidoš ana, bet pē c tam - dabiski eksotiskas pusdienas. Visi ē dieni bija nacionā li un tika pasniegti ļ oti efektī vi. Viens no ē dieniem bija strausa gaļ a, iespē jams, viņ š pirms neilga laika bija pie kaut kā vainī gs. Bija daudz labuma un vietē jā vī na pudele. Bet kaut kā viņ i man viņ u pielika tuvā k, un mē s nez kā pē c tikā m pie nedzeroš ajiem ķ ī nieš iem. Krievu puisis izņ ē ma rumu, bet viņ a rums izrā dī jā s nedaudz vā jā ks par vī nu, bet vī ns bija ļ oti bagā ts un mē s kaut kur kuģ ojā m. Aiz logiem viss tik skaisti, pā ris vī na glā zes sā k nedaudz palaist vaļ ā . Spē cī gi...

Pē rtiķ u sala

Pē rtiķ i mū s jau gaidī ja. Tas bija ļ oti mī ļ i un jautri, lī dz tam paš am krievu puisim lī dz asinī m uz kakla iekoda pē rtiķ is. Bet, tā kā par to uzzinā jā m beigā s, nesaspringā mies un trakojā mies kopā ar pē rtiķ iem pa parka takā m. Priekš ā mums bija suņ u un pē rtiķ u izstā de.


Raidī jums bija forš s, viens mē rkaķ is pat pacē la stieni par 200 kg, vismaz tā uz stieņ a bija rakstī ts.

Bet visinteresantā kā aktivitā te pē c izrā des bija iespē ja laimē t iPhone Sem! » par suņ u sacī kstē m. Š obrī d jaunā kais iPhone 6s))) Likme maksā ja 3000 ($1.4) par vienu, bet arī tad Daš a apstā jā s. Mū su gids pienā ca pie mums un iedeva Daš ai bezmaksas derī bu skrejlapu. Daš a š odien pē rlē ja kā nekad agrā k un strausus, un ziloni, un zirgu sacī kstes. Daš a derē ja uz otro numuru, bet es uz ceturto. Tad sapratā m, ka varē jā m vispirms izpē tī t suņ us. Manē jai bija visī sā kā s ķ epas, man tā bija neveiksme. Katram sunim bija jā š anas pē rtiķ is. Tač u neveiksme bija arī Daš ai, jo uzvarē ja numurs 3. Pavisam tā di bija astoņ i.

Pē c sacī kstē m vē l bija brī vs laiks, lai pastaigā tu pa salu.

Nolē mu sev nopirkt vjetnamieš u zī mola ledus kafiju, bet viņ i mani uzkarsē ja un ļ oti pā rliecinoš i teica, ka uz salas nav laba ledus. Salu vē roja vī ri formas tē rpos, bruņ ojuš ies ar katapultiem un gaisa š autenē m, lai glā btu laternas un citu mantu no pē rtiķ iem. Tač u arī tū rists, kurš uzkā pa tur, kur nevajaga, izkļ uva no slaida.

Tad mū s aizveda atpakaļ pa eksotisko jū ru gar citā m salā m. Visas negulē tā s naktis tika pavadī tas autobusos. Miegains izkā pa no autobusa, un tad tikai masā ž as salons. Tieš i no autobusa uz masā ž u un sabruka.

Ekskursija uz ziemeļ u salā m bija vienkā rš i satriecoš a un maksā ja 22 USD vienai personai. Toties Nha Trang viss bija ļ oti forš i un visas ekskursijas arī bija lieliskas, bet bija pienā cis laiks atvadī ties no pilsē tas.


Mums š eit bija nepiecieš ama tikai viena diena, lai pabeigtu pilnu programmu, apmeklē jot Yang Bay parku, bet Vjetnamas ziemeļ i un centrā lā daļ a mū s gaida. Pirms autobusa mums nebija laika paē st, tā pē c pasū tī jā m picu restorā nā un paņ ē mā m lī dzi tieš i uz autobusu. Tā kā autobuss bija č ī bas, mums bija jā piesedz izcirtums uz grī das un jā ietur maltī te guļ us stā voklī . Tas bija diezgan romantiski. Braucā m pa Nha Trang-Hoi An marš rutu (19:00 - 07:30). Tikmē r Ņ atrangu sasniedza pirmie ciklona atzari un, saskaņ ā ar prognozē m, saulainas dienas kū rortā vairs nebū s.

Pagaidā m mū su Vjetnamas piedzī vojumu pirmā puse ir beigusies, tā das relaksā cijas un slinkas bezmaksas dā vanas vairs nebū s.

Ceļ š uz Hoianu

Mū su nakts autobuss, kā vienmē r, kaut kur aizlidoja. Un aiz logiem lija lietus. Sapratā m, ka jau pilnī bā izbraucam no dienvidiem un nu garī gi jā pā rslē dzas uz pavisam citu brauciena formā tu.

Tagad viņ a bū s ļ oti aktī va un ne tik silta. Ja sezona ir Vjetnamas dienvidos, tad ziemeļ os situā cija ir pilnī gi pretē ja. Man blakus vjetnamietis mē ģ inā ja iet gulē t uz grī das. Tā kā vjetnamieti man nevajadzē ja, piedā vā ju viņ am maigā formā apgulties citā vietā , jo grī da ir gara, nav nepiecieš ams to darī t man blakus nepareizā vietā . Tas bija otrais autobusa š oferis, kurš zinā ja tikai vienu frā zi angļ u valodā "Don't wake up me, I'm second driver and need to sleep! " » Tad š is otrs š oferis sā ka krā kt tā , ka katras krā kš anas beigā s arī papildus krā ca. Tā s nakts laikā viņ š iemā cī jā s jaunu frā zi angļ u valodā – neš ņ ā c. Nakts vidū bija apstā š anā s kā das trī sdesmit minū tes, kad pamostoties konstatē ju, ka lietus nav, bet vē jš gaudo tik draudī gi, ka zosā da skrē ja. Nolē mu doties pastaigā uz krastu pa tumš u taku gar tumš u mež u.

Tač u š ķ ita, ka nekas nenogā ja greizi, bet tas notika, kad es uzdū ros suņ iem. Pē c tam nolē mu tā lu no autobusa neiet. Visu ceļ u autobuss apstā jā s un tajā vai nu tika iekrauta vai izkrauta kaut kā da nelegā la prece, š ķ iet. Man tā likā s, jo iekrā vē ji kaut kā sasprindzinā jā s, kad ar ziņ kā ri izgā ju ā rā paskatī ties, kas tiek krauts. Savā galamē rķ ī ieradā mies agri no rī ta.

Hoi An


Izkā puš i no autobusa, mē s apmeklē jā m tuvā ko viesnī cu. Uzzinot viesnī cas cenu, nolē mā m, ka kopumā viesnī ca mums nav obligā ta. Tad reģ istratū rā prasī jā m, lai tikai atstā j mantas, un viss. Brokastojot tuvē jā kafejnī cā , pamanī jā m, ka turpat netā lu sē ž Doks Emeds Brauns, kurš bija ieradies tikko 2015. gadā un, š ķ iet, bija ceļ ojis vairā kus mē neš us.

Man ļ oti patika tempļ i, es parasti neesmu nekā das arhitektū ras pazinē js, bet š eit pū ķ i, virpuļ ojoš i jumti, dā rzi ar tiltiem pā ri baseiniem un strū klakas ir tieš ā m iespaidī gi.

Mē s arī apmeklē jā m kā da ī paš umus, un Daš a apmeklē ja porcelā na muzeju. Tā kā laikapstā kļ us periodiski nomainī ja ī slaicī gs lietus, maltī tes laiks tika noteikts mū su vietā . Pilsē tas otrā pusē atrodas izcila iestā de – tā ir liela segta teritorija ar daudziem veikaliem, kur pavā ri gatavo visu iespē jamo veidu vjetnamieš u pelmeņ us un citu eksotiku. Izvē lnē ir planš etdatori, kas ierā mē ti koka rā mī , kas ir diezgan neparasti.

Sā kumā mē s vienkā rš i klaiņ ojā m apkā rt un priecē jā m aci ar daž ā diem ē dieniem, tad tikai tē ju mums atnesa uz paplā tes, padzerot tē ju sapratā m, ka tē ju mums nenesa vispā r, bet acī mredzot tas bija priekš tuvē jā ekskursijā vienai ķ ī nietei vienkā rš i bija redzams pā rsteigums un neizpratne par notiekoš o. Tā kā ekskursija š ajā vietā maksā ja katrs 40 USD, mē s neizlē mā m tai pievienoties, es vispā r nesaprotu, kā š ajā valstī var par kaut ko maksā t tā du naudu. Izlē muš i par diē tu, acī mredzot izvē lē jā mies interesantā kos - asorti un daž ā da veida pelmeņ us. Ar mū su pelmeņ iem ir maz lī dzī gu, bet ē diens ir ne mazā k garš ī gs un ļ oti neparasts.

Un svaigais apelsī nu marakujas auglis it kā uzsvē ra visu izsmalcinā tī bu. Kad mums atnesa š o ē dienu, pirmais jautā jums bija, kā to ē st un ko tieš i, bet viesmī le izglā ba mū s no grū tas situā cijas - tad atlokā un ē d iekš ā , noraut ir viegli, bet pilnī gi iespē jams.


Starp citu, vai es jau minē ju, ka gandrī z visi Vjetnamā ē dā m ar daudzkā rt lietojamiem irbulī š iem, kas vienmē r stā vē ja ķ ekarā uz galdiem? Galu galā pat apē st bļ odiņ u rī su ar irbulī š iem nebija nekas liels. Tā tad pē c Vjetnamas mē s varam ne tikai ē st jebkuru ē dienu ar irbulī š iem, bet arī prasmī gi pasargā t sevi jebkurā s briesmā s, pietiek ar diviem atkā rtoti lietojamiem irbulī š iem kabatā . Ja agrā k, braucot uz suš i Kijevā , daž kā rt rokas nogurst no irbuļ u vicinā š anas, tad tagad pirksti neaizmirsī s. Paē dā m un lietus beidzā s. Mē s turpinā jā m savu nejauš o klejoš anu pa pilsē tu. Š ī pilsē ta, cik sapratā m, ir Vjetnamas kultū ras centrs, kā mums Ļ vova. Viss ir ļ oti mā jī gi un kaut kā romantiski. Ieskatī jā mies arī kā du interesantu garo ā trā s ē dinā š anas vietu vietē jiem, tī ri paskatī š anai, bet, ieraugot tajā tū ristus, visi pā rdevē ji sasparojā s un metā s mums virsū kā ē smu.

Man uzreiz iedeva pavasara rullī ti pā rbaudei, kā ds kaut ko intensī vi stā stī ja, un kā ds piekrita, ka mums te jā atgriež as. Mē s tik tikko izbē gā m) Lai gan pirmajā s trī s stundā s mē s redzē jā m gandrī z visu, bet mums bija jā gaida vakars.

Mē s vienkā rš i pastaigā jā mies. Visdroš ā kais veids, kā pavadī t laiku, ir doties uz stundu ilgu masā ž u. Bet kaut kā du iemeslu dē ļ cenas Haiā nā sā kā s vidē ji no 4.000 pret 1.000 kā Hoš iminā . Bet tā kā tū ristu, kas gribē ja doties tā dā aukstumā , bija maz, masieri kaulē jā s visu ceļ u. Galu galā mē s par diviem samaksā jā m apmē ram 2.000 (12 USD), tomē r, salī dzinot ar Kijevu, cena ir smieklī ga. Tikmē r viss kļ uva arvien vē sā ks. Vakardienas 35 vietā jau bija maksimums 15 un vē jiņ š . Š ī atš ķ irī ba bija ļ oti jū tama. Masieri sildī ja rokas uz mū su muguras))) Bet jebkurā gadī jumā masā ž a ir laba. Izgā jā m no salona, ​ ​ ielā s jau bija tumš s.

Pilsē ta ir ļ oti mainī jusies, viss spī d, visur ir iespaids, ka kaut kā di svē tki. Vietē jie, tie, kas pa dienu tirgoja daž ā dus suvenī rus, tagad pā rkvalificē jā s – piedā vā sveces laivu kastē s. Pa naksnī go upi ik pa laikam peldē ja gaiš as laivas. Visur cilvē ki fotografē jā s un apkā rt bija kaut kā da rosī ba. Skrienot pa tievu baļ ķ i leņ ķ ī , noturot lī dzsvaru, Daš a trā pī ja pa gongu, par ko viņ a ieguva balvu, tas maksā ja 5000 (0.25 USD). Ielā s dega daudz ķ ī nieš u laternu un nekavē joties tika pā rdotas kā suvenī ri. It kā mē s bū tu kā dā citā pilsē tā , it kā pilsē ta bū tu gulē jusi visu dienu, lai vakarā varē tu sā kt savus svē tkus. Viens vā rds ir saistī ts ar Hoi An - romantika.

Kad jau bija laiks doties atpakaļ uz viesnī cu, lai veiktu transfē ru, mē s vē lreiz nolē mā m doties uz centru ar kā jā m un izbaudī t vakara gaismu, kas atspī d tumš ajā upē.


Tā lā k bija jā pā rvietojas uz Danangu, pasū tī jā m transfē ru vecpilsē tā par 5$ no cilvē ka, visi mē ģ inā ja ar mums precizē t, kurā istabā mē s palikā m, un nevarē ja saprast, kā neapstā jā mies. Mī lestī bas un prieka pilni atstā jot Hoi An, mē s devā mies tā lā k. Pilsē ta ir bumba!

Danang

Mums nekas nebija rezervē ts arī Danangā , jo nezinā jā m, kur tieš i pienā ks transfē rs. Pē c 40 minū tē m mē s iebraucā m Danangā un aiz loga pamanī jā m metropoles nereā lo izmē ru. Nez kā pē c bijā m pā rliecinā ti, ka š ī bū s pilsē tvides tipa apmetne, kurā varē sim ē rti ievā kties jebkur. Bet metropolē jū s varat uzreiz atrast viesnī cu un ievā kties, jums joprojā m ir jā papildina savas prasmes.

“Kur jū s izlaidī s? Š oferis jautā ja.

"Jā , iespē jams, kaut kur centrā, " es nedroš i teicu. Ķ ī nieš i brauca ar mums un teica, ka vislabā k bū tu izkā pt netā lu no pū ķ a tilta.

Nu, protams, kur gan citur mū s ķ ī nieš i var izkraut, ja ne pie pū ķ a))) Un tilts tieš ā m izrā dī jā s pū ķ a formā )

Kad piebraucā m aiz loga, lija lietus, ciklons jau bija pilnī bā pā rklā jis Vjetnamas ziemeļ us. Ķ ī nieš i mums teica, ka jau varot uzvilkt lietusmē teļ us, jo esam atbraukuš i. Ar pā rliecinā tu skatienu izgā jā m ā rā bez lietusmē teļ iem un skrē jā m, paslē puš ies lietū . Tieš i tobrī d parā dī jā s viesnī ca. Daš a sē dē ja reģ istratū rā , un es devos apskatī t citas viesnī cas š ajā rajonā , lai salī dzinā tu cenas. Bet, ja neskaita tuvē jo viesnī cu par 63 dolā riem, apkā rtnē nebija vispā r nekā . Nu labi, 18 USD par nakti tagad neizskatā s slikti. Pakā puš i zem segas, nolē mā m apē st niš tjač kovu. Nometot daļ u cepuma uz grī das, es pamanī ju, kā skudru bars no nekurienes uzreiz sā ka ē st. Vispā r, kas š ajā viesnī cā nokrī t uz grī das, netiek atgriezts.

Rī ts bija apmā cies, bet bez lietus. Lai gan mē s varam teikt, ka mums ir paveicies ar laikapstā kļ iem, lietus lī st vai nu naktī , vai tad, kad mē s ē dam vai braucam.


Danangā ir viena ievē rojama atrakcija, bet kā da ala marmora kalnos. Tur mē s devā mies. Tiesa, tieš saistes reģ istrā cija lidmaš ī nā liecinā ja, ka iekā pš anas laiks bū tu 7 stundas pirms izlidoš anas, bet tas ir kaut kā ds absurds. Jebkurā gadī jumā atliek cerē t, ka tas ir absurds. Alas mums uzreiz iepatikā s, š ī ir tā da izklaide uz 4 stundā m. Un tas nav kaut kas mazs, bet gan pilnvē rtī gas alas, kurā s jā rā pjas š aurā s atverē s un jā apmeklē iekš ā esoš ie tempļ i.

Un katrs nā kamais ir interesantā ks par iepriekš ē jo. Paš ā sā kumā bija karte, bet tā ir tik abstrakta, ka paspē jā m apmaldī ties ejā s starp alā m un kalnu virsotnē m, pa kurā m varē jā m uzkā pt. Vietē jiem rā dot fotogrā fijas no tilta, uz kuru mums jā nokļ ū st, viņ i tikai paraustī ja plecus. Š ķ iet, pat vietē jie š ajā plaš ajā kompleksā nebija visur. Viena no alā m tika izveidota kā nolaiš anā s ellē.

Jo zemā k jū s kā pjat, jo vairā k daž ā du dē monu un š ausmu jū s saskaraties. Un viena kalna virsotne, gluž i pretē ji, tika atzī mē ta kā ceļ š uz paradī zi. Turklā t mē s pat apmeklē jā m daž as š ķ ietami aizmirstas alas bez apgaismojuma, kuras brī numainā kā rtā atradā m aiz viena no tempļ iem.

Ap kompleksu bija uzraksti "Tualete bez maksas". Uz paš as tualetes bija arī liela zī me. Tač u pie izejas uzreiz parā dī jā s angliski runā još a vjetnamiete un sā ka izspiest naudu. Es viņ ai jautā ju: "Vai jū s, lū dzu, varē tu izlasī t š o zī mi? " ' norā dot uz zī mi. Viņ a mē ģ inā ja no kaut kā izkļ ū t, viņ i saka, ka viņ a strā dā š ajā kompleksā . Uz ko es pieklā jī gi vē lreiz palū dzu viņ ai skaļ i nolasī t uzrakstu, otrreiz beidzot visi jautā jumi pazuda.

Gribu atzī mē t, ka Vjetnamas centrā lā s daļ as iedzī votā ji no dienvidiem atš ķ ī rā s ar paaugstinā tu alkatī bu, kas ik pa laikam viņ us nedaudz izveda ā rā.


Mē ģ inot kaut ko iegā dā ties, jū su jautā jums par cenu netiek uzklausī ts kā tukš s, un jū s izaicinoš i sā kat ar lielā m grū tī bā m meklē t labā ko ū dens pudeli starp tā m, kas atrodas jū su priekš ā . Turklā t, kad bijā m ļ oti izslā puš i un uzstā š anā s, kas ilga ar labā kā s pudeles meklē jumiem, jau bija ievilkusies minū ti, un tad mums bija cieņ a pateikt cenu ar papildu samaksu, kas č etras reizes pā rsniedz parastā s izmaksas vai divas reizes. cena, par kā du to pā rdod visur š eit , Daš a zaudē ja nervus ...Tas, kas tajā dienā notika Danangā , palika Danangā . Tač u vienu mē s zinā m droš i, ka š ī sieviete, visticamā k, nevē lē sies atgriezties tū risma biznesā .

Interesanti, ka kompleksā vienuviet atradā s lifts, kas maksā ja kaut kā du nepamatotu cenu un varē ja ietaupī t pat 5 minū tes kā pš anas uz č etru stundu kā pš anas fona. Es domā ju, ka lifts zī mē jumā bija plā nots nedaudz vairā k.

Ī paš iem cienī tā jiem parka tuvumā tiek pā rdotas marmora statujas septiņ u tū kstoš u dolā ru robež ā s. Tā lumā ieraudzī jā m mū su busiņ a numuru, kurš kursē ja salī dzinoš i reti. Mē s sacentā mies un braucā m pa lielu š oseju tā , ka konduktors speciā li turē ja vadī tā ju. Tač u, ielidojis autobusā , izrā dī jā s, ka viņ š brauc nepareizā virzienā . Ak, viņ i tik ļ oti centā s. Pirms izbraukš anas mums vē l bija septiņ as stundas, un pilsē tā nebija nekā ī paš a. Kartē atraduš i kā du lielā ku ezeru, devā mies tā virzienā . Katrā ziņ ā atliek vien cerē t, ka autobuss viņ u sasniegs. Jauna vjetnamiete pievienojā s mū su sarunā m, sakot, ka viņ a arī mā cā s franč u valodu pē c tam, kad dzirdē ja mū s runā jam franč u valodā . Viņ a bija ā rkā rtī gi pā rsteigta, ka mē s runā jā m nedaudz savā dā k - krieviski)))) Savā di, bet autobuss patieš ā m ieradā s tieš i tajā ezerā , kuru gribē jā m.

Pilsē tā notika kaut kas neparasts, pie daudziem veikaliem mucā s, cilvē ki dedzinā ja papī ru, izņ ē ma to no saviem veikaliem. Uz asfalta daudzviet tika izlieti daž i saldumi un uz ielā m klā ti galdi draudzī gā m dzī rē m. Drī z visi un visur kaut ko ē da pie galdiņ iem, un biež i vien mū s aicinā ja pievienoties, likā s, ka ir kā di svē tki. Pē c uzkodas vietē jā kafejnī cā nolē mā m doties uz segto tirgu. Asā smaka, kas mums izcē lā s, ilgi nepalika, un tā da pati aina bija arī citu pilsē tu tirgos.


Pē c pastaigas gar ezeru Daš a ieguva 5000 (2.1 $). Tas ir beidzies! Tā kā bailes pē c saindē š anā s nedaudz atkā pā s, un ielā s bija daudz ielas pā rtikas, nolē mā m izmē ģ inā t visu pilsē tas klā stu kopumā . Un beigā s viņ i arī dzē ra vitamī nu "plus") Bē rnī bas garš a. Atgriezā mies viesnī cā pē c mantā m, tur uzreiz piebrauca taksists, sekoja mums lī dz viesnī cai un aizveda uz lidostu.

Un pa ceļ am es sapratu, ka mē s, š ķ iet, nesaucam nevienu taksistu. Š eit ir pakalpojums! Vjetnamas lidmaš ī nā viss bija tik atslā binā ts, ka pat stjuarts, atspiedies pret sienu, stā vē ja un ē da kaut kā du burito. Un, kad vajadzē ja piesprā dzē ties uz pacelš anos, viņ š to sakoš ļ ā ja sē ž ot. Pē c stundas mū s sagaida kaut kas pavisam jauns un citā dā ks – Ziemeļ vjetnama.

Ceļ š uz Sapa

Lidmaš ī na aizkavē ja izlidoš anu par stundu, kā rezultā tā Hanojā ieradā mies ap pulksten 00:00. Aiz loga laiks bija nelabvē lī gs. Tač u sajū ta izrā dī jā s siltā ka, nekā bijā m iedomā juš ies. Nā cā s izdomā t, kā tā pā rnakš ņ ot un agri no rī ta izbraukt ar starppilsē tu autobusu uz Sapu. Taksometrs nav skaidrs, izdevī gs vai nē , un š eit ir Shuttle bus. Sē dē jā m 40 minū tes marš ruta autobusā un pat nekustē jā mies.

Š oferis visu laiku solī ja, ka pē c 15 minū tē m brauksim, kā vē lā k noskaidrojā m, tas ir tā ds visu braucē ju Hanojas stils. Rezultā tā sadarbojā mies ar dž ekiem no shuttle un aizbraucā m ar taksi par tā du paš u cenu. Kaut kā du nereā lu laiku braucā m lī dz centram, pilsē ta izrā dī jā s milzī ga. Sasnieguš i centru par 4.000 (18$ katram), iekā rtojā mies viesnī cā , kas bija rezervē ta jau no rī ta. Viesnī cā mū s ar prieku uzņ ē ma un solī ja no rī ta noorganizē t mums biļ etes uz Sapu, bet tajā paš ā laikā nosauca cenu ap 20$ no cilvē ka. No rī ta menedž eris teica, ka biļ etes bū s lē tā kas, tikai $16 no cilvē ka. Agri no rī ta mū s savā ca taksometrs no viesnī cas un atveda pie gulš ņ a. Ja godī gi, man jau bija alerģ ija pret č ī bu basiem. Bet Sapā uz č ī bas tas ir patieš ā m ē rts risinā jums.


Autobuss izbrauca no pilsē tas uz vairā k kā stundu, iebraucot visos nostū ros un daž os bija viegli nostā vē t, tas ļ oti saniknoja, jo laiks ziemeļ os mū s kritiski spieda, bet, kā jau teicu, š is ir Ziemeļ vjetnas stils! Kā da tū riste jokoja, ka dzirdē jusi ziņ as par sniegu Sapā , vē l tagad atceramies, kā mē s tik neveikli smē jā mies...Braucā m, braucā m un atkal braucā m, š is ceļ š likā s mū ž ī gs, bet atkal, brī ž iem aiz loga lija lietus, lai nu kā , mē s š obrī d daudz ā rā neietu. Starp citu, atkal dī vainā kā rtā , bet lī dz š im lietus esam sastapuš i vai nu naktī , vai uz ceļ a, vai ē dot. Godī gi sakot, man tieš i š ajā ziņ ā paveicā s. Kā dā brī dī autobuss nogriezā s no š osejas un brauca Sapas kalnu virzienā . Un viņ š devā s taisni uz kalniem, lī dz mā koņ iem, bet viņ š tos nepameta.

Vienubrī d, patiesī bu sakot, uz jumtiem vietā m sā ka parā dī ties sniegs, bet pē c pusstundas braukš anas, kad pa ielā m devā s sniegavī ri un kokos lā stekas, sā kā s tā da dī vaina sajū ta. No vienas puses, tu, sē ž ot vieglā s vasaras-rudens drē bē s, ar visu prā tu saproti, cik dziļ i iesita dupsis, no otras puses, smadzenes atsakā s ticē t tavā m acī m, liekas, ka joprojā m visur ir tik silti . Autobuss atvē ra durvis, un es biju cerī bu pilna, ka tas ir tikai sniegs, kas nebija nokusis siltumā un izkā pa no autobusa un visas cerī bas tika sagrautas.

Tā nebija tikai trī nī te, tie pat nav vā rdi, lai aprakstī tu tā s š ausmu emocijas un sajū tu buķ eti, ko pavadī ja caururbjoš s aukstums ikvienā ķ ermeņ a š ū nā un ī paš i vasaras sandalē s. Mē s vienkā rš i nezinā jā m, ko darī t, bet kaut kas bija jā izlemj. Ja problē mu kaut kā var atrisinā t ar lietā m, tad maniem apavu izmē riem visā Vjetnamā vienkā rš i nav.

Veselī gā kā doma sā kotnē ji bija atgriezties tajā paš ā autobusā , otrajā vietā bija doma vispirms paē st un pē c divā m stundā m doties ceļ ā . Bet pē c ceļ a smaguma es negribē ju braukt ar autobusu vē l 7 stundas. Gā jā m ē st, dā rgā kafejnī cā bija ī sts kamī ns. Daudzi vjetnamieš i izskatī jā s traki, vismaz tā pē c, ka sniegu bija redzē juš i treš o reizi mū ž ā . "Sapa ir pilsē ta ar vidē ji vienu lietainu dienu mē nesī " Kurš pie velna uzrakstī ja š o rakstu?? ? Vai viņ š pat bija Sapā ? Vjetnamiete kafejnī cā mū s mierinā ja, ka tagad tas joprojā m ir normā li, bet vakar un aizvakar ....Ir jau ceturtā diena necaurlaidī gas miglas un sniega ar lietu, tagad plus seš i, naktī bija nulle, š onakt bū s divi grā di, rī t Google sola skaidru un plus 16. Paē dā m, nedaudz sasildī jā mies, kā jas iekš ā zeķ es, zeķ es somā s un sandales. Mē s izgā jā m uz ielas, un š ķ ita, ka tur ir vē l aukstā ks, un redzamī ba kopumā bija nulle, un smidzinā ja smalks ledus lietus.


Bet neviens nenā ca pē c Vjet stila, laikam š oferis nolē ma pagaidī t 40 minū tes pirms izbraukš anas. . Atpakaļ uzkā pt kalnā nebija viegli, jo no tā s kā jas applū dinā ja auksta ū dens straume. Taksists tika pieķ erts pusceļ ā , bet, manuprā t, viss bija tā pat.

Bija nakts autobuss. Tač u nekas bū tiski nemainī jā s, lai mū su marš ruts izbrauktu naktī vai no rī ta. Beigā s nolē mā m pā rnakš ņ ot. Sā kā m meklē t viesnī cu. Atrasts, nokaulē ts lī dz tam, ka saimnieks mū s aiz rokas aizveda uz lē tā ku viesnī cu. Galvenais jautā jums bija, vai ir apkure? Protams, nē ! Š eit nav tik auksti. Bet pā rvaldnieks, gozē jot pie ogļ u baseina, solī ja, ka istabā bū s elektriskā gulta. Electro kas? Aizsū tī ju Daš u pā rbaudī t, kas tas ir, Daš a atgriezā s un teica, ka jā , zem palaga ir plā ns sildī š anas paliktnis, kas pieslē dzas kontaktligzdai un sā k sildī t. Ok, ieslē dz sildī š anas paliktni un dodies ē st.

Tad plā ns bija tā ds, no rī ta skatā mies, kā piepildī sies Google solī jumi par laikapstā kļ iem +16 un sauli un izlemjam, vai uzreiz ejam vai nē . No rī ta pamodā mies, iela plus 16 un saule, miglas nekā das.

Ekskursija pa ciemiem

Ekskursijā m bija daudz iespē ju, mē s izvē lē jā mies vienu no tā m par 17 $ vienai personai un uzreiz viesnī cā rezervē jā m autobusu uz Hanoju, tā pē c mums bija piesaistī ta ekskursija pie autobusa, un mē s bijā m mierī gi, ka autobuss netiks. darbs bez mums atstā j, tad sapratā m, ka autobusa viesnī cas cena Hanojā mū s ir krietni salauzusi, pusotru reizi. Tā kā vjetnamieš i, cenš oties pā rraut kā rtī bu, vilcinā jā s, viesnī ca nekavē joties nogrā bā s visam centrā lā s-ziemeļ u kontingentam, par to es runā š u vē lā k, š ī s viesnī cas stā sts tagad bū s manā galvenajā cī ņ ā pret malomalu. ilgu laiku. Pa to laiku devā mies ekskursijā.

Kā jau minē ts iepriekš , visi autovadī tā ji ziemeļ os ievē ro kodu "Apstā ties kaut kur par pavedienu uz pusstundu, lai pabā ztu" š is autovadī tā js nebija izņ ē mums.


Vienā pagalmā mē s stā vē jā m neticami ilgu laiku, iespē jams, tā pē c, ka vadī tā ju pā rņ ē ma siltas atmiņ as. Gar mums pastā vī gi brauca velosipē di, kas nesa kokus. Tagad, iespē jams, š ķ iet, ka tajā ir kaut kas pā rsteidzoš s, tač u mē s nebrī nī jā mies pē c tam, kad velosipē ds pā ri stā voš ajam nesa lielu dī vā nu. Bet tad dī vā nu uzveica liels spogulis starp vadī tā ju un pasaž ieri. Kā bija pasaž ierim iet un skatī ties uz sevi visu ceļ u, lai gan spogulis bija tikai nedaudz lī dz acu lī menim, bet tas bija ļ oti smieklī gi.

Jā , tur ir kaut kas lī dzī gs spoguli pret diviem tū ristiem ar mugursomā m katrs, kas sē ž aiz mazā velosipē da vadī tā ja, kurš steidzas, panā k autobusu, viens tū rists nedaudz pakaras no velosipē da un viss piedzī vojums ir pilnā ā trumā , un pat ar mums steidzamies uz lidostu. Bet pie š ī velosipē da atgriezī simies vē lā k, pagaidā m sē ž am kopā ar š oferi un vē rojam garā mbraucoš os kokus. Pa to laiku š ofera atmiņ as izsī ka, un viņ š brauca tā lā k. Vienā no pieturā m mū su gids apsē dā s kopā ar mums – vietē jam iedzī votā jam, kurš lieliski runā angliski. Meitene bija pilnī gi pozitī va, un, redzot, ka esmu sandalē s, es nopietni nobijos, vai esmu zaudē jis prā tu.

“Tur bū s ļ oti slideni! Sandales nav vajadzī gas! »

“Tas ir mans stils! Es lepni atbildē ju! Visi sirsnī gi smē jā s. Nu protams, sē ž ot sporta kedā s, var pasmieties. Tikmē r autobuss piebrauca pie tā dā m kalnu skaistulē m, ka uzreiz aizmirsu par vakardienas sniegu.

Sapa ir viena no labā kajā m vietā m Vetnamā , tā ir tik skaista, kā es pat nezinu, kā . "Vai beigsim š eit? » meitene jautā ja. Jā , nevajadzē ja jautā t.

Š ie pakā pieniem lī dzī gi applū duš ie rī su lauki kalnu zemienē s, š ie strauti un tilti tā lumā . Un tā pat nebija sezona. Kur ir skaistā k? Tad sā kā m pā rgā jienu marš rutu lejup uz ciemiem. Meklē ju internetā bildes no sezonas, kad lauki ir blī vi zaļ i, gribu teikt, ka abos laikos ir š arms. Pa ceļ am satikā m atpū š oties mež acū ku, kura laiski ņ urdē ja. Papildus mū su gidei kopā ar mums pastā vī gi bija vesela viņ as draugu delegā cija. Gar plū stoš ajā m strautiem atradā s koka mehā nismi, kas ū dens spiediena dē ļ samaļ kaut kā du graudaugu. Ekskursija pa ciemiem kaut kā bija tik sirsnī ga un pozitī va, ka neviļ us sā kat iemī lē t visus vjetnamieš us. Pē c izstaigā š anas mē s paē dā m pusdienas.

Pusdienā s visi tū risti labi iepazinā s.


Ar mū su 17 dienu Vjetnamas ceļ ojumu programmu mē s bijā m tikai vā jinieki. Daž i marš ruti bija tik liela mē roga un sarež ģ ī ti, ka tā mums bija tikai sava veida laiska atpū ta. Kā dam britam radies iespaids, ka viņ š vienkā rš i nolē mis lidot ar lidmaš ī nā m. Daž i sā kā s Jaunzē landē . Un viens puisis pat izdzē ra malā rijas tableti katram ugunsdzē sē jam. Kā da sieviete no Izraē las bija ļ oti pā rsteigta, ka Ukraina un Krievija ir daž ā das valstis, viņ ai vienmē r likā s, ka š ī ir viena valsts, lū k, kad viņ a bija Maskavā lielā ugunsgrē ka laikā...Lai saruna turpinā tos, tikai noskaidroju, vai bija tas pats ugunsgrē ks, kad ienā ca Napoleons? Izrā dā s, ka tas bija cita veida ugunsgrē ks. Maltī te beidzā s un sā kā s treš aks - devā mies kalnos. Pē c lietavā m bija slidenā k nekā vazelī na fabrikā.

Reizē m nebija pie kā turē ties. Un sandales tieš ā m ļ oti viegli paslī dē ja. Mū su gida draugi palī dzē ja visiem, un jo ī paš i man.

Ar manu ķ ermeņ a uzbū vi un augumu š ķ ita, ka liliputi veda pastaigā ties ar Guliveru. Vietā m ceļ š bija arī purvains. Un likā s, ka viss nemaz tik slikti neiet, lī dz nonā ca viens stā vs nobrauciens desmit metru garumā . Kad sapratu, ka esmu pilnī bā zaudē jis saķ eri ar zemi, atlika tikai skriet uz priekš u. Sā nos izauga kaut kā ds ē rkš ķ ains augs. Visi palī gi tikai lī dzjū tī gi vē roja nolemto, bet tomē r tī ro tū ristu, un tikai mana drosmī gā sieva ar visu spē ku atleca manā virzienā . Uz visu notikuš o varē ja derē t. Mans ā trums strauji kritā s no gaismas uz skaņ u.

No visa spē ka sā ku turē t Daš u, kura no mana impulsa sā ka pā rvarē t pretē jo trajektoriju un kā dā brī dī viss apstā jā s, mē s abi nostā jā mies kā jā s! Heroī ns! Uzreiz saņ ē mu cieņ u no visas grupas, un viens puisis atzinī gi izstā stī ja stā stu, kā viņ a draudzene lī dzī gā situā cijā tikko aizbē ga, un izteica apbrī nu par to, cik lielisku sievu esmu ieguvis. Viena meitene no gidiem man atnesa resnu bambusa nū ju un teica, ka tā lā k jā iet tikai ar nū ju. Nū ja bija ē rta arī tā pē c, ka jutu sevī zinā mu dž edaju spē ka pieplū dumu un ik pa laikam cī nī jos ar augoš o bambusu. Nā kamajā malā bija pā rtraukums un tagad atkal varē ja baudī t skatus. Biju tik priecī ga, ka piestā jā m Sapā , man radā s iespaids, ka teicu, ka š ī ir forš ā kā vieta, ko esam redzē juš i Vjetnamā.

Daš a teica, man vajadzē ja dzirdē t sevi vakar, kad es pieprasī ju, lai viņ i mani ieliek atpakaļ autobusā . Pa to laiku viņ i man uztaisī ja konyku, bet Daš ai – sirsniņ u no zā les.


Tā lā k mū su ceļ š veda cauri bambusu mež am. Š eit viss bija vienkā rš i, atlaid bambusu – nopeldē si lejā . Tā bija ī stā prasmju pā rbaude. Iznā kot pie liela ū denskrituma, mums teica, ka viss ir aiz muguras un marš ruts beidzies. Gida draudzenes uzreiz izlika pā rdoš anai krā mu kaudzi. Diemž ē l es nevē lē jos viņ iem pateikties, bet tur tieš ā m bija 14 dolā ru liels slogs.

Daš a patieš ā m nopirka rokassprā dzi no 7 gadī gas meitenes, kura viņ ai palī dzē ja. Tad mē s iekā pā m savā autobusā un gids teica, ka mums jā steidzas, jo autobusu uz Hanoju gaida divi tū risti. Lai gan lī dz č etriem mums nebija laika, nebija par ko uztraukties, jo viņ iem š eit viss bija kontrolē ts. Pē c mantu savā kš anas viesnī cā es knapi nomazgā ju sandales no mā la.

Mū s savā ca taksis un aizveda uz autobusu. Š oferis precizē ja, ka mē s esam tie, kurus viņ š gaidī ja, un deva mums vē l 10 minū tes, lai nopirktu sev pā rtiku. Stacijā tika pā rdots daudz ielas pā rtikas. Tā kā autobusā bija jā kā pj basā m kā jā m, tad manā gadī jumā divi š oferi man palī dzē ja notī rī t mā lu no dž insiem. Bū tu palikusi Sapā vē l vienu dienu, tač u to darī t bija riskanti, jo lī dz atgrieš anā s dienvidos atlikuš as daž as dienas, un jebkura neparedzē ta situā cija var izmest no programmas interesantā ko.

Atceļ ā mē s daudz gulē jā m, tā pē c 7 stundas paskrē ja daudz ā trā k. Tad laikam kā das 40 minū tes braukā jā m pa Hanoju cerī bā , ka kaut kur netā lu no centra pabrauks garā m autobuss un č etrdesmitajā minū tē tas brī nums notika. Cik jauki, ka GPS ir lī dzi. Tā lā k man bija jā ievā cas.

Mē s atradā m kā du viesnī cu.


Kamē r es 22:00 sarunā jos ar ī paš nieku, lai agri no rī ta mū s nosū tī tu uz Halongu, Daš a planš etdatorā ā tri atrada š o viesnī cu un tā dā veidā ietaupī jā m pā ris dolā rus par nakti. Vietnē Booking tas izrā dī jā s par dolā ru lē tā ks, jo, piesardzī gi no nodokļ iem, ī paš nieks mums padarī ja par vienu dolā ru lē tā ku nekā planš etdatorā . Bija jau 23:00 un nekas neliecinā ja par piedzī vojumu, bet ē st bija, un te sā kā s lietusgā ze tā , ka baidī jos, ka Vjetnama tagad tiks noskalota no kartes. Visas pienā cī gā s iestā des tika slē gtas. Un visur, kur atklā ti atradā s kā ds bordelis. Vienā kafejnī cā viņ i ar liftu devā s uz ceturto stā vu, bet, pat neizejot no lifta, Daš a nospieda pirmo, jo viņ i š ajā vietā gandrī z neē d. Nospiedu otro, jo ir arī restorā na atzī me. Š eit es jau nospiedu ā truma pogu pirmajā stā vā . Netā lu atradā s vē l viena kafejnī ca, kurā visi apmeklē tā ji nebija saspringti sē dē juš i.

Pa ceļ am piestā jā m pie liela suvenī ru veikala, kur tualetes bija kā karaļ iem, nu, suvenī ru cenas apmē ram tā das paš as. Bet tas tā , ieradā mies lī cī un protams migla. Mū s iekrauja kuģ ī .

Sā kumā vē l domā ju, kā tā ds kuģ is var maksā t tik dā rgi, bet, ieraugot tū ristus par lē tā kiem variantiem, sapratu, ka viss nav tik slikti. Viņ i barojā s uz kuģ a tā , it kā bū tu noraizē juš ies, vai neviens nepā rē dī s. Kad sā kā m peldē t pa akmeņ iem, protams, kļ uva ļ oti skaisti. Tad mū s iesē dinā ja laivā s, un mē s peldē jā m pa akmeņ u alā m, iepeldē jā m jū ras apgabalos, kurus pilnī bā ieskauj kalni.

Tad mē s nolaidā mies uz lielas salas, kur devā mies pastaigā pa lielu alu ar stalaktī tiem un stalagmī tiem.

Godī gi sakot, Halongas lī cis ir tā lu no tā , ko mē s redzē jā m.

Ak, forš i atpū sties, sē dē jā m un skatī jā mies, kā puiš i brauc ar kaut kā dā m minislidā m, tikai zem katras kā jas. Mū su ceļ ojuma 13. pilnā diena tuvojā s beigā m, un bija sajū ta, ka pirms seš iem mē neš iem mē s lidojā m uz Hoš iminu. Rī t mums bū s pē dē jā plā notā vieta un ceļ ojuma plā nu uzskatī sim par pabeigtu. Tā nu no rī ta dodamies uz Hanojas autoostu.

Ninh Binh

IMG_1286.jpg

Mē s nokļ uvā m stacijā ar pilsē tas autobusu, lai labā k iepazī tu pilsē tu. Bet stacijā sastapā m ī stu Vjetnamas ziemeļ u š oferi. Vispirms gaidī jā m 30 minū tes izbraukš anas laiku, tad vē l 20 minū tes, lī dz viņ š beidzot izlē ma, un tad vē l stundu lē nā m braukā jā m pa Hanoju. Ik pa laikam viņ a palī gs izlē ca ā rā un meklē ja cilvē kus, kam vajadzē ja piegā dā t pakas. Mū su autobusa ā trumu var iedomā ties, ja palī gs varē tu izlē kt kustī bā un pē c tam uzlē kt atpakaļ , panā kot.


Vispirms viesnī cas vadī tā js pā rliecinā ja, ka noī rē ju no viņ a velosipē du, es mē ģ inā ju nobraukt apmē ram desmit metrus, pē c tam menedž eris mani pierunā ja braukt ar taksometru. Mē s to darī jā m, braucot par 4 USD uz Tamkoku. Starp citu, viesnī cas vadī tā js mums ļ oti palī dzē ja, ieliekot Google kartē vairā kas zvaigznes, kuras noteikti jā apmeklē . Mums ā tri kaut kur jā iekost un jā dodas uz ceļ a ar laivā m. Tā kā bija vakars, visi restorā ni jau bija tukš i. Bet tajā paš ā laikā cī siņ i tika gatavoti ilgi, lai jū s noteikti sajustu restorā nu. Sakrā juš i zaļ ā s tē jas krā jumus, beidzot devā mies ilgi gaidī tā laivu braucienā pa klusu upi gar akmeņ iem (18$ diviem).

IMG_1350.jpg

Turklā t š eit tiek airē tas tikai laivas, airus turot ar kā jā m. Un lū k, tā s ir paš as Tamkokas skaistules, kuras gaidī jā m ieraudzī t Halongā . Un pats galvenais, mē s š eit esam vieni, nav tū ristu pū ļ u, skaistums ir vienkā rš i neizsakā ms.

Mū s pā rņ ē ma vē lme ā tri doties pā rgā jiena marš rutā starp š iem akmeņ iem, kur ir zeme. Vienā brī dī apstā jā mies, un sieviete piedā vā ja par papildus samaksu turpinā t mū su marš rutu pa neoficiā lo daļ u. Mē s visi bijā m par to, bet tas neizdevā s. Mū su laiviniece neaprē ķ inā ja spē kus un jau pē c pā ris minū tē m bijā m tā iekraujuš ies purvā , ka baidī jos, ka nepanā ksim rī tdienas lidmaš ī nā . Airē jā m no visiem spē kiem, pirmā s piecas minū tes pat ne milimetru nepakustē jā mies. Nav brī nums, ka oficiā lais tū risma marš ruts beidzā s agrā k. Ar visiem spē kiem tikā m pā ri purvam, bet tad sievietei vairs nebija spē ka airē t tā lā k pret straumi, atvainojoties, viņ a pagrieza laivu atpakaļ ...purvā ...mē s devā mies atpakaļ vieglā k, kā labi sabuč ojā mies, uzņ emot ā trumu un ar rokā m nogrū stot no tilta, kurš bija mū su pusē . Upe ir pā rgā jusi no relaksā cijas rež ī ma uz kaut kā du ekstrē mu, un galvenais, piedzī vojumu!

Lai pabeigtu puš ķ i, mē s ar Daš u nolē mā m samainī ties vietā m, kā neapgā zā mies, manuprā t, pat gidam palika noslē pums. Drī z vien mū su pusotru stundu garais marš ruts beidzā s.

IMG_1343.jpg


Internetā visur ir rakstī ts, ka, neskatoties uz ekskursijas cenu, laiviniecei beigā s jā dod dzeramnauda. Man kabatā bija 1000 (0.6 USD). Bet tad sieviete sā ka neapmierinā ti teikt, ka ar to nepietiek, mē s esam parā dā dzeramnaudu 5000 (2.2 USD). Mē ģ inā ju viņ ai pateikt, ka patiesī bā neesam viņ ai neko parā dā , bet situā cija tikai pasliktinā jā s, beigā s atņ ē mu naudu atpakaļ , paskaidrojot, ka esmu mainī jis domas par dzeramnaudu. Ceru, ka pē c tam viņ a saprata, ko nozī mē , kad neviens nevienam neko nav parā dā . Bet no fotogrā fa meitenes, kura mums pā ris bildes paņ ē ma no citas laivas, mē s tomē r nopirkā m bildes, jo atmiņ a ir tā da pati. Fotogrā fs arī mē ģ inā ja iestā stī t, ka galu galā jā dod savai laiviniecei 5.

Tas bū tu nedaudz saspringts, bet tas ir izdarā ms. Bet š eit ir ā ķ is, ciklona dē ļ Nha Trang tagad arī pā rdzī vo smagus laikus. Bet Hoš iminā.33 un saule visas dienas lidojumā . Vispā r nolē mā m tajā dienā noš ū t no ziemeļ iem. Marš ruts vē l tiks pabeigts lī dz vakaram, un acī mredzot, sā kot ar š odienu, lietus drī z nebeigsies. Ieejot tieš saistes reģ istrā cijā , pamanī jā m problē mu, pusnaktī mū su reiss tika pā rcelts stundu uz priekš u, un 15:00 atkal iedegas izlidoš ana. Kļ uva stulbi, es varē ju tikt lī dz tiem no Skype. zemo izmaksu operatoru atbalsts. Mē s saskā rā mies ar neiespē jamu uzdevumu pā rsū tī t vjetnamieš iem seš u zī mju latī ņ u kodu. Vienkā rš ā kais risinā jums ir pareizrakstī ba, tač u katram burtam nav tik viegli izdomā t skaidru angļ u vā rdu, mē s esam pilnī bā iestrē guš i pie burta “Y”. Operatore, palī dzot mums, precizē ja: “Vai, vai tas ir kā jeņ ķ is? ". Jā , mē s nezinā m, kā daž i jeņ ķ i ir rakstī ti. Un viņ š nezinā ja vā rdus, kurus mē s izvē lē jā mies burtam “Y”.

Visu sarež ģ ī ja fakts, ka bez š ī s vē stules ir vē l 5. No malas š ķ ita, ka divi tū risti nolē ma paspē lē t vā rdus pa telefonu. Es nezinu, kopš kura laika, bet viņ a bā ze pieņ ē ma kodu, un mē s tagad varē jā m nonā kt pie lietas. Sā kumā puisis mū s pā rliecinā ja, ka reiss nemaz nav mainī jies, un tad nonā ca pie secinā juma, ka uz pusnakti ir mainī jies, bet tajā paš ā laikā gribē ja kaut ko pastā stī t. Es atkā rtoju jautā jumu "Tā tad, š odien lidosim 23:55? " ”un atbildē man sanā k kaut kas lī dzī gs š im” Jā , bet vô ngh? tuy? t? ? es". Es jautā ju vē lreiz, un beigā s viņ š atkal vē las kaut ko piebilst. Mē s ar Daš u pilnī gā neizpratnē skatā mies viens uz otru. Es atkā rtoju frā zi savā dā k, viņ š atkal “Jā , bet vô ngh? tuy? t? ? i» Varē jā m tikai cerē t, ka vô ngh? tuy? t? ? es domā ju: "Jū s esat tik forš i, es uz jums kliedzu! " » Jo pretē jā gadī jumā mē s riskē jam redzē t ciklonu pilnā sparā . Atstā jot mantas reģ istratū rā , devā mies izpē tī t Ning Binh apkā rtnes skaistumus.


Trang An

IMG_1381.jpg

Vē l vairā k sā ka kliegt savā starpā . Bet kā pē c visi ķ ī nieš i vienmē r kliedz? Pē c 20 minū tē m laiva pagriezā s atpakaļ . Vai tas ir viss? Bet ne viss ir tik vienkā rš i, pagriež oties kā dā sazarojumā , metā mies pretī lielajam kalnam. Daš a pamanī ja vadus gar kalniem, izrā dā s, tie tur bija pat ļ oti aktuā li, jo mums priekš ā bija tik gara un lī kumaina ala, ka tajā bija apgaismojums.

IMG_1372.jpg

Ķ ī nieš u koncentrā cija š eit vienkā rš i izkrita. ))) Pie izejas no alas viņ i palī dzē ja airē t tik entuziastiski, ka drī z vien galvenā daļ a aizkuģ oja no mums tā lumā un atkal tas noslē pumainais klusums. Izbraukā juš i vairā kas alas, templi un vē l vienu interesantu ē ku uz ū dens, aizpeldē jā m lī dz finiš am. Ak, patiesi viņ i ir š eit, Ninh Binh provincē s.

Pē c tam devā mies, tā pat kā vakar, ekspromtā pretī kā dai zvaigznei kartē , veldzē juš ies ar aukstu zaļ o tē ju un saldiem jokiem par dolā ru, ko tad baudī jā m vē l trī s dienas.

IMG_1394.jpg

Nā cā s arī nomainī t zeķ es pret sausā m, un suvenī ru veikalā izrā dī jā s, ka viss, kas nepiecieš ams ē rtiem apaviem, ir zeķ es, somas un gumijas. Turklā t pā rdevē ja izdomā ja gumijas. Lī dz zvaigznī tei bija jā iet daudzi kilometri. Bet mē s tik pā rliecinā ti gā jā m pa pamesto ceļ u, it kā priekš ā mū s sagaidī tu maš ī na. Un tieš ā m, kaut kur ceļ ojuma desmitajā minū tē atradā m taksistu, kurš tikai sē dē ja un gaidī ja. Taksists nesaprata, no kurienes esam nā kuš i, bet laimī gi aizveda mū s uz atzī mi. Ierodoties vietā , atradā m kaudzi tū ristu autobusu. Jā , š eit tieš ā m kaut kas ir.

IMG_1399.jpg


Sā kumā mē s klejojā m pa Vjetnamas templi, pē c tam uzkā pā m uz daž iem augstiem pakā pieniem kaut kur ļ oti augstu, bet tur nebija nekā , izņ emot apbedī jumu vietas. Nokā puš i lejā , devā mies pa bultā m ar nesalasā mu uzrakstu vjetnamieš u valodā . Mē s nezinā jā m, kur un kā pē c ejam, bet š eit viss ir patieš ā m skaisti un forš i.

IMG_1403.jpg

Pa ceļ am mē s apskatī jā m kā du vietu, kas izskatī jā s pē c klostera. Tad pē c 20 minū tē m bultas devā s pretē jā virzienā . Tad vē l ilgi staigā jā m pa kaut kā du ciemu, kur visi par mums priecā jā s.

IMG_1397.jpg

Tad gar rī su laukiem. Man š ķ iet, ka esam bijuš i tur, kur lī dz š im neviens tū rists nav devies. Rezultā tā ieklī dā m kā dā dā rgā lielā restorā nā , kas stā vē ja praktiski lauka vidū pie ceļ a. Tas bija dā rgi nevis tā pē c, ka bija grezns, bet vienkā rš i tā pē c, ka tur bija dā rgi. Un viss pā rē jais garš o slikti.

Turklā t Vjetnam ir neparasti, ka tas ir bezgarš ī gs, tas tieš ā m bija izņ ē mums. Lai mums bū tu garš ī gi iet, nolē mā m pa ceļ am nopirkt kē ksus, tač u tos tirgoja tikai kastī tē s.

IMG_1410.jpg

Man bija jā pē rk vesela kaste. Beigā s pat nokļ uvā m Kijevā . Pē c pā ris stundu haotiskas klaiņ oš anas nolē mā m ķ ert taksi un doties uz kā du no apmeklē tajā m zī mē m, kur ieraudzī jā m interesantas ainavas, kur bū tu forš i pastaigā ties. Tieš i tobrī d taksists kā du veda, un, pirmkā rt, viņ š mū s savā ca. Tiklī dz lietas kļ uva eksotiskas, mē s devā mies ceļ ā . Š ķ ita, ka GPS mums pavē stī ja, kur tu vispā r uzkā pi, kā tu atgriezī sies? Un kā ar mums, mums š odien ir tikko ieplā nota lidmaš ī na.

Atceļ ā atradā m Vjetnamas kalnu templi, caur kuru daž ā dā s vietā s tika pā rraidī ti ierakstī ti stā sti, un tū ristam tika pateikts, kurp doties tā lā k.

IMG_1419.jpg


Protams, mums jau trū ka laika, bet kā gan mē s to varē tu palaist garā m. Ir forš i, tu staigā apkā rt un atrodi ko interesantu. Lejā tika celta kaut kā da viesnī ca, bet strā dnieki mū s nepamanī ja, un netā lu bija upe, kas izplū st no alas. Starp strā dniekiem es atradu kā du meiteni, kura ar ž estu teica, ka par 9000 (4 USD) mē s tagad brauksim. Iekā pā m laivā , pieskrē ja viņ as draudzene un teica, ka pē c kā das stundas izpeldē sim piecus kilometrus garu marš rutu. Hei, kā tas uz stundu, bet mums kaut kā nav ī sti stunda, ai, tad bū s ā trā k jā piesedz. Pamā ju meitenei, lai izsauc mums taksi lī dz brī dim, kad bū sim klā t. Ak, laiva Ninh Bingā vienmē r ir laba.

IMG_1440.jpg

Lī dz Hoš iminai mums bija jā veic tikai 2000 km, protams, lielā kā daļ a ar lidmaš ī nu, bet mums ir apmē ram 5 stundas un liels attā lums lī dz lidmaš ī nai. Tagad mē s braucam bez naudas ar taksometru no provincē m uz Ninh Binh, lai viesnī cā paņ emtu savas mantas. Sasniedzot viesnī cu, bija steidzami jā samaina nauda, ​ ​ tač u š ajā dienā Vjetnamā valū tas kurss stipri svā rstī jā s, un mē s domā jā m, ka viesnī ca vienkā rš i vē las mū s salauzt. Aizņ ē mies naudu no viesnī cas vadī tā jas, lai samaksā tu taksistam, ā tri devos kaut kur samainī t naudu. Ja visā s pilsē tā s teju pirmais sastaptais cilvē ks varē ja tevi mainī t, tad nez kā pē c visi vairī jā s no manis kā uguns. Es iemaldī jos kā dā elitā rā restorā nā . Vienī gie apmeklē tā ji, kas izskatī jā s pē c kaut kā diem gangsteriem, sē dē ja pie galda. Turklā t gangsteri ir elite, jakā s un ar pulksteņ iem uz rokā m. Es vē rsos pie saimnieces ar maiņ as jautā jumu, viņ a nevarē ja mani saprast.

Viņ as tē vs, vecā ks vjetnamietis, ar visu savu vē lmi arī nevarē ja saprast, kā pē c es viņ am piedā vā ju 50 USD ar frā zi “Change to Dong”. Situā cija bija kaut kā bezcerī ga, Ninh Bing tikai daž i patieš ā m runā ja angliski. Pat mū su viesnī cā problē mu risinā š anai tika izmantoti tulki vai kā ds viņ u draugs, kurš saprata angļ u valodu. Meitene nolē ma mani saprast ar sē doš o gangsteru palī dzī bu. Kad viņ a mani veda pie viņ iem, viņ i ar interesi skatī jā s uz mani. Parā dī ju piecdesmit kapeikas, puiš i dramatiski mainī jā s savā s sejā s un uzreiz visi izgā ja no biznesa un man likā s, ka viņ i man par kaut ko attaisnojas. Ar restorā nu tas neizdevā s, es izeju ā rā un redzu veikalu ar visā diem krā miem tuvumā . Es devos uz turieni ar naudu, un tur vjetnamietis ievilka tik lielu bambusu, ka es pat sajutos neē rti, kad mē s skatī jā mies viens uz otru, es acī mredzami salauzu viņ a buzz. Pē c izskata viņ š skaidri jutā s atklā ts. Jā , pā rvē rš ana noteikti nedarbosies.


Bija arī vairā ki mē ģ inā jumi, bet maksimums, ko panā cu, bija tas, ka kaut kur rā dī ja ar pirkstu š osejas virzienā uz Hanoju. Neizdevā s, es atgriezos viesnī cā , lai pā rģ ē rbtos par neizdevī gu cenu. Puiš iem bija sarež ģ ī ta matemā tika par tē mu – jo vairā k nokā rtosi, jo labā ks kurss. Bet visa matemā tika tika aptverta, kad viņ i aprē ķ inā ja valū tas kursu piecdesmit dolā riem. Viņ i man iedeva dongus rokā s par man ļ oti izdevī gu likmi. Nu labi, vajag paē st un ā tri turpinā t ceļ u. Netā lu no autoostas atradā s kafejnī ca ar cī siņ iem un biljardu lilipieš iem. Super! Gatavojot hotdogus, nospē lē jā m divas spē les. Un tā kā vē l bija bezmaksas tē ja, paspē jā m tē ju izdzert divas reizes pirms un pē c ē š anas. Lidmaš ī nai beidzā s laiks. Mani pā rliecinā ja, ka autobuss uz Hanoju kursē visu diennakti ik pē c 15 minū tē m, un pē dē jais izbrauca tikai pirms 15 minū tē m. Situā cija kļ uva karstā ka.

Tū lī t parā dī jā s vietē jā sakne un sā ka stā stī t, ka divus kilometrus tā lā k ir otra stacija, tur noteikti ir autobusi un par 7000 (3.1 USD) mū s aizvedī s taksists. Jā , š obrī d es ļ oti labi zinu, ka 2 km uz skaitī tā ja ir aptuveni dolā rs. Puiš i nolē ma izmantot to, ka esam steigā un teica, ka taksometrs nebrauks pē c skaitī tā ja. Un es nolē mu izmantot principus un nosū tī ju tos ellē . Izejot no stacijas, viņ i noķ ē ra taksistu, kurš nerunā ja angliski un pateica viņ am “Bus, Hanoi”, vī rietis mū s pā rliecinoš i aizveda kaut kur, galvenais, nevis uz Hanoju. Pē c apmē ram 2 km viņ š par 2000 (1 USD) mū s izsē dinā ja degvielas uzpildes stacijā netā lu no š osejas un devā s prom. Sasodī ts, te nav dzelzceļ a stacijas. Netā lu no trases stā vē ja motociklists un vjetnamietis, kas skatī jā s tā lumā . Ļ oti spieda laika trū kums. Abi dabiski nerunā ja angliski, tač u pie frā zes "Hanoja" puisis apstiprinoš i pamā ja ar galvu un uzdeva kā du jautā jumu.

Pē c pā ris minū tē m autobuss apstā jas, un mū su motociklisti to apdzina un nostā jas priekš ā . Autobusa š oferis kaut ko ā tri pasaka, un mums steidzami jā novelk apavi un ā tri jā ielec autobusā . Es ielecu, Daš a tā lumā kliedza, lai iedod naudu motociklistam, bet vjetnamietis jau bija izrē ķ inā jies ar mū su baikeri, un visi ā tri ielē ca autobusā , kurš pā rslē dzā s uz otro kosmosa ā trumu un metā s Hanojas virzienā . Tagad bija iespē ja atvilkt elpu un atgā zties omulī gā č ī bu vietā . GPS rā dī ja, ka virzā mies pareizajā virzienā . Braucot apmē ram divas stundas, var atpū sties, bet 50. minū tē bijā m jau pavisam tuvu pilsē tai un atkal kaut kas notika ne pē c plā na. Autobuss apstā jā s, un visi pasaž ieri pē kš ņ i sā ka skriet ā rā . Viens puisis izrā dī jā s angliski runā još s un paskaidroja, ka autobusam ir divas pieturas un pirmā ir klā t. Ja atrodaties lidostā , izkā piet un pā rsē dieties uz tieš o autobusu.

Tajā brī dī pie mū su autobusa pienā ca kā ds cits autobuss, tas izskatī jā s diezgan taisns, un kā ds uz to norā dī ja uz mums. Ā tri izkā pjam, bet š ofera palī gs pamā j, saka: sē dies, iesim tā lā k. Kā tā lā k, mums š eit patī k? Visi atkal runā vjetnamiski. Sā k braukt otrs autobuss, tā kā esmu basā m kā jā m, Daš a teica, lai sakravā mantas, un viņ š skrē ja pa asfaltu pē c otrā autobusa. Pē c brī ž a Daš a nogatavojā s un mē s atkal kaut kur steidzamies. Pie vā rda "Lidosta" konduktors pamā ja ar galvu starp vā rdiem "Jā " un "Mē s esam otrā virzienā ". Bet š oferis bija pā rliecinā ts vī rietis un pilnī gi nesaprotot mū s piekrita. Kad sasniedzā m Hanojas rajonu, autobuss brauca pa to un pareizajā virzienā . Krā š ņ i, ejam priekš ē jos sē dekļ os blakus š oferim. Es sā ku snaust. Tad Daš a pamostas un saka, ka autobuss pē kš ņ i izbraucis no rajona uz centru. Un mums tur nav jā iet. Labi, mū su piedzī vojums vē l nav beidzies.


Š oferis mū s atveda uz lielu autoostu un pamā ja ar roku: “Esam atbraukuš i, jā , Lidosta! Jā ! » Bet pē c GPS mē s joprojā m esam vairā k nekā č etrdesmit km no lidostas. Vietē jie š oferi tū daļ kā muš as ar saviem dienestiem ieskrē ja. Un viena meitene, par laimi, runā ja angliski, bet viņ a sā ka apliecinā t, ka uz lidostu var nokļ ū t tikai ar viņ as velosipē du, neskatoties uz to, ka ā rā lija lietus. Sā kā m meklē t ieeju kasē . Š oferi sā ka ķ erties rokā s. Pie pirmā s, ko paķ ē ru, es iekliedzos tik asi sejā , ka labā kajā gadī jumā viņ š zaudē ja aizcietē jumus uz visu atlikuš o mū ž u. Viņ a š aurā s acis vairs nespī d. Kasē mums labprā t gribē ja pā rdot biļ etes uz Sapu, bet, kad saprata, ka braucam uz lidostu, meitene ar lī dzjū tī bu teica, ka labā k paspē t uz taksi. Mums arī š ī iespē ja bija gatava. Noķ ē rā m taksi ā rpus stacijas un likā s, ka tagad noteikti tiksim lī dz lidostai, un mū su atzī me kartē tuvojā s. Pie ieejas vadī tā js nolē ma precizē t “Starptautiskais?

Reiss aizkavē jā s vē l par stundu, kā rezultā tā Hoš iminā ieradā mies ap diviem naktī .

IMG_1320.jpg

Atgriezties Hoš iminā

Izgā jā m no lidostas, atkal mež onī gs karstums un bez lietus. Ak jā , mē s esam atpakaļ dienvidos. Tā ziemeļ u aukstuma vairs nebū s. Tā kā jau zinā jā m, ka 10$ par lidostas taksi ir daudz, tad nolē mā m lī dz centram tikt paš u spē kiem. Mē s pā rliecinoš i sekojā m cilvē ku pū lim, jo ​ ​ viņ i acī mredzot zina, kā nokļ ū t lī dz centram, jo ​ ​ viņ i tik pā rliecinoš i staigā . Pē c 5 minū tē m visi sē dā s uz riteņ iem un kaut kur aizbrauca. Mē s palikā m vieni, tiklī dz velosipē du ī paš nieki uzskrē ja mē rķ im. Knapi cī nī juš ies ar tiem, atradā m taksistu, kurš , uz jautā jumu par cenu, izņ ē ma kaudzi rē ķ inu un parā dī ja mums. Daš a jau pē c refleksa saš utusi jautā ja: “Cik daudz ? ! »Bet viņ a rokā s bija 1.000 (5 USD). Lieliski, iesim. Bija redzams, ka taksists bija patiesi priecī gs par mū su kompā niju.

Puisis no reģ istratū ras bija ļ oti apmierinā ts ar mū su vizī ti un jautā ja, kā gā ja ceļ ojumā , puisis bija lepns, kad uzzinā ja, cik ļ oti novē rtē jam viņ a valsti. Lai arī diena bija ieplā nota bez aktivitā tē m, bet ieraugot ekskursiju sarakstu, nevarē jā m pretoties un nā kamajā mirklī jau bijā m autobusā . Tā pē c man patika Vjetnama, ja gribi rezervē t ekskursiju nakts vidū , tad agri no rī ta tevi aizvedī s, ja vē lies pasū tī t dienas vidū , tad aizvedī s. , cilvē ki par š o tē mu nemaz nesaspringst.

Lai gan mē s esam diezgan pieraduš i pie vjetnamieš u-angļ u valodas, mē s joprojā m nevarē jā m saprast pusi no gida runas. Un viņ š teica daž as diezgan forš as lietas. Ekskursija bija tajā s vietā s, kur vjetnamieš u un padomju partizā ni kara laikā cī nī jā s pret amerikā ņ u karavī riem. Viņ i parā dī ja daudz paš taisī tu slazdu un slazdu, lai piepildī tu amerikā ņ u karavī ru. Tas bija vismaz efektī vi. Un tad notika nolaiš anā s paš os pazemes tuneļ os.


Gids iecē la vienu no tū ristiem, lai viņ š dotos pirmais pē c viņ a, tač u, kamē r viņ š lepni pamā ja ar savu iespē ju, viņ š izrā dī jā s vismaz piektais. Pā rsteidzoš i, es biju pirmais. Tunelis bija ļ oti zems un š aurs, ja pa to vjetnamietis varē ja skriet tupē jot, tad pozī cija, kurā man viņ š bija jā pā rvar, bija vienkā rš i neaprakstā ma. Ik pē c 20 metriem varē ja iziet no skrē jiena un vienā mirklī mū su grupa sā ka retinā t. Lepni aizrā poju lī dz pē dē jam punktam – 120 metri. Pie izejas viņ i pabaroja mū s ar vā rī tu sakni, kas atgā dinā ja kartupeļ us, un parā dī ja Hoš iminas bisti. Ekskursija nebija gara, bet interesanta, bijā m priecī gi, ka devā mies. Atceļ ā autobuss apstā jā s, lai visi nofotografē tos rī su laukā uz saulrieta fona.

Vakarā mē s devā mies pā rbaudī t viņ u McDonald's. Starp citu, tā bija viena no forš ā kajā m magonē m, ko esam redzē juš i.

Treš ais stā vs ir atvē lē ts bē rnu ballī tē m, un, kad bijā m tur, divas grupas uzreiz kaut ko svinē ja. Noklausī juš ies slaveno “Daudz laimes dzimš anas dienā ”, kas tiek dziedā ta vjetnamieš u valodā , mē s devā mies uz pieauguš o stā vu)

Bija forš s skā riengalds, kuram pieskaroties mainī jā s krā sas. Pasū tī jumi ceļ oja no pirmā stā va uz treš o stā vu caurspī dī gā liftā , tā dē jā di apmetot apli un nokā pjot uz pirmo uz kasi. Pie viņ iem pat var pasū tī t gatavu hamburgeru magonē ! Beidzot apē du neaizmirstamu cū kgaļ as burgera garš u. Hoš imina ir tū ristu marš ruta sā kuma vai beigu pilsē ta, tā pē c š eit viss ir vai nu balts, vai iededzis. Stundu relaksē još a masā ž a pē c magoņ u, un jū s varat klī st apkā rt, baudot naktsdzī vi. Pulkstenis pē kš ņ i kļ uva viens no rī ta.

Hoš iminas zoodā rzs

Vē l viena skaista Ā zijas diena zem karstā s saules, kas var bū t skaistā ks.

Ā zija, mē s tevi ļ oti mī lam. Meklē jot vietas brokastī m, vispirms devā mies uz kā du picē riju, un meitene aiz letes priecī gi stā stī ja, ka abas picas jau gandrī z gatavas. Š is ir pakalpojums, vienkā rš i ienā c, un tavs pasū tī jums, par kuru pats vē l nezini, ir gandrī z gatavs! Cenas mums ī paš i nepatika, tā pē c devā mies uz citu restorā nu, kur man picu nenesa vispā r. Labi, atgriezā mies pie iepriekš ē jā s un uzkrā jā m to, no kura sā kotnē ji atteicā mies. Mums bija jā iekā pj pē c vienas aploksnes reģ istratū rā un par vienu un jā iekost vestibilā . Tikko kā ds tū rists pajautā ja, cik š ī pica ir garš ī ga, teicu, lai uzgaida, ā tri izsaiņ o un nogarš o priekš ā . Ieliku picai labu atzī mi, apmierinā tais tū rists devā s tā lā k. Sā kumā neveiksmī gi devā mies uz zoodā rzu ar taksi. Iekļ uvā m mega sastrē gumā , novē rtē jot situā ciju, nolē mā m aiziet lī dz zoodā rzam.


Mē s izgā jā m netā lu no greznā banjana koka. Kaut kas no rī ta neizdevā s jau no paš a sā kuma, tad nenesa picu, tad bija sastrē gums ar taksi. Es zinu, ka ī sta ledus vjetnamieš u kafija visu atrisinā s. Parastai kafijai var bū t problē ma, ka tā ir ļ oti karsta, savukā rt vjetnamieš u kafijai ir tā da problē ma, ka ledus ir ļ oti sasalis, un, lai biezā iebiezinā tā piena maisī jumā ar kafiju parā dī tos š ķ idrums, ir jā pagaida kā ds laiks, lī dz ledus sā k kust. Kamē r es gā ju pa ielu un malkoju kafiju, viens apsargs man jautā ja: "Kā jums garš o vjetnamieš u kafija? " ". Ak jā , š ī s kafijas man pietrū ks vē l ilgi. Viņ i ilgi meklē ja ieeju zoodā rzā , bet tie visi ir sī kumi, galvenais, ka es dzē ru to š iko kafiju) Zoodā rza teritorija bija vienkā rš i milzī ga, pirmais, ko mē s izdarī jā m, bija skrē jiens uz aerosolu š autenes, lai mē s tiktu laistī ti kopā ar zā li. Pē c 5 minū tē m jū s atkal esat sauss.

Zoodā rzā , š ķ iet, laiks gā ja pretē jā virzienā , sā kumā ziloņ i gā ja atmuguriski, un tad arī ž irafe dzī voja pretē ji pulksteņ rā dī tā ja virzienam. Kad Daš a pievē rsa uzmanī bu ž irafei, viņ š uz sekundi pā rtrauca koš ļ ā t, nicinoš i paskatī jā s un turpinā ja koš ļ ā t pretē ji pulksteņ rā dī tā ja virzienam. Š ajā karstajā dienā vispatī kamā k bija izkarinā t kā jas tvertnē s ar lobā mā m zivī m, tikai par dolā ru, un tā s ir tavas, cik vē laties. Tā ir unikā la baiļ u un kutinā š anas sajū ta, it kā mē s atkal bū tu atpakaļ Taizemē . Iespē jams, apmē ram stundu pludinā ja ar zivī m. Teritorijā klaiņ oja arī kā ds netverams putns.

Tas bija nenotverams, jo nevienam tas nebija jā noķ er. Uz milzī ga koka fona kā ds puisis fotografē jā s, domā jams, viņ a dziesmu albumam 14 gadus vecā m meitenē m. Jo fotografē ts ž aketē s uz kaila ķ ermeņ a un ar atteiktu seju.

Uzreiz atbildē ju, ka tikai brauksim lejā , bet tad, padomā jot, nolē mu noskaidrot, kur tas dā rzs ir. Viņ a mū s aizveda lī dz aizmugurē jā m durvī m un lika mums uzkā pt divus stā vus pa kā pnē m un tad atpakaļ uz liftu. Tur mē s pilnī bā apmaldā mies. Un tagad tu ej pa gaiteni, un visi ir smokingos pret tevi un nav skaidrs, vai sveicinā t kolē ģ us, vai piesaistī t mazā k uzmanī bas, lai gan tur bija daudz mazā k. Labi, viņ i guva vā rtus tajā dā rzā , meklē sim liftu lejā , dodamies uz pirmo stā vu. Nu, kurš zinā ja, ka izeja uz pilsē tu bū s ceturtajā stā vā ? Tas tomē r bija jautri. Izstaigā juš i centrā los laukumus un parkus, lē nā m devā mies ceļ ā uz savu rajonu. Nā kamajā programmā bija masā ž a, kur viņ i aizmirsa par mani uz 15 minū tē m, š ajā dienā viņ i par mani aizmirsa visur. Masā ž a bija tik relaksē još a, ka daž reiz es neviļ us raustos no iekriš anas miega valstī bā . Apvienojumā š ajā salonā bija iespē ja lē ti iegā dā ties gleznu.


Labi, es sū tu viņ u uz Kijevu, bet pā rsē š anā s laikā reģ istrē jieties vē lreiz. ”Ar to mū su bagā ž ai ceļ ojums bija beidzies, bet ne mū su bagā ž ai. Emirā ti mū s gaidī ja jau sen, ne velti izvē lē jos transfē ru 23 stundu garumā , bet tas jau nā kamajā stā stā .

Neveiksmī gs mē ģ inā jums izkrā pt tū ristus

Fotoattē ls no cita š ķ irš anā s mē ģ inā juma, bet tomē r)

Kā jau minē ju iepriekš , Hanojas viesnī ca mums pā rdeva autobusa biļ etes par 75 000 (32 ASV dolā ri), kas faktiski maksā ja 44 000 (20 ASV dolā ru) diviem, ieskaitot uzcenojumu. Kad to sapratā m, bijā m jau citā pilsē tā . Ja viesnī ca ņ em komisijas maksu nevis 2000 (tā pat kā citas viesnī cas), bet gan pusotru reizi vairā k, tad viņ am par to vismaz vajadzē tu brī dinā t. Š ī ir krā pniecī ba tī rā kajā veidā . Vienmē r ir veidi, kā ar to tikt galā , un š eit viņ i arī izvē lē jā s pareizo. Viesnī ca, kuras vē rtē jums rezervā cijā bija tuvu maksimumam, mani noķ ē ra 2.5 ar ī su komē tu, kuras ī paš nieks mū s apmā nī ja par 15 USD.

Rezultā ts vairs nebija tik tuvu maksimumam. Es nezinu, ko rezervē š ana dara ar tā s viesnī cu vadī tā jiem, bet es jau treš o reizi pā rliecinos par š ī pakalpojuma efektivitā ti.

Pē c tam viss notika pusautomā tiski. Reģ istrē joties viesnī cā , bija jā norā da savs e-pasts. Acī mredzot pē dē jā rakstzī me nebija pilnī bā salasā ma, tā pē c no viesnī cas saņ emtā vē stule kopijā ietvē ra virkni adresā tu iespē ju ar mainī tu pē dē jo rakstzī mi. Ī sā k sakot, jautā jums no viesnī cas bija: “Kas noticis, vai tieš ā m esam š okē ti par atsauksmi? ". Atbildot uzkrā soju visu matemā tiku, kā rezultā tā saņ ē mu apmē ram 15 dolā rus.

Vadī tā js uzrakstī ja, kā pē c viņ iem ir jā maksā tik liela maksa par saviem pakalpojumiem, sakot, ka papī rs ir dā rgs, personā la stundas, mobilie sakari utt. , un pievienoja frā zi: “Mē s tikai cenš amies vadī t savu biznesu, bet patiesī bā viņ i ir darī juš i. labs pakalpojumu lī menis, tā pē c mans aprē ķ ins 2.5 nav pilnī gi pareizs.

Bet, tā kā viesnī ca saprot, kā es š obrī d jū tos, lai uzlabotu mū su attiecī bas ar viņ iem, tā piedā vā atdot visu mū su iztē rē to summu, un mē s savukā rt palī dzē sim noņ emt negatī vo atsauksmi. »


Es biju nedaudz pā rsteigts par viesnī cas atsaucī bu un rezervē š anas efektivitā ti. Turklā t dzirdē t no vjetnamieš iem tā du frā zi kā “Ļ aujiet man atdot jums naudu” bija pilnī gi dī vaini. Bet, tā kā viņ i "veic uzņ ē mē jdarbī bu", š is priekš likums bija diezgan pareizs. Es piekritu, bet domā ju, ka runa ir par atš ķ irī bu.

Tā lā k radā s neliels apgrū tinā jums, kad mē ģ inā jā m izdomā t, kā pā rskaitī t naudu no Vjetnamas kartes uz Ukrainas karti. Vienkā rš ā kais veids bija pakalpojumu sniedzē ja vietnē man samaksā t par internetu UAH. Bet, kā mē s noskaidrojā m vē lā k, Vjetnamas kartes ir aizliegtas Ukrainas tieš saistes teritorijā . Situā cija bija kaut kā neatrisinā ma, bumbieris karā jas - jū s to nevarat ē st. Š eit vadī tā js piedā vā man iedot skaidru naudu. Kurā pilsē tā tu atrodies?

Viens trū kums ir aviobiļ eš u cenas no Kijevas. Bet tikai pateicoties mū su rū pē m un veiksmei, mē s varē jā m izsekot š im brī dim ar kļ ū du cenā . Ja parē ķ ina mū su neatkarī go standarta ekskursiju komplekso lidojums + nakš ņ oš ana + transfē rs, tad par diviem sanā k par divsimt dolā riem lē tā k nekā Kijevas tū risma aģ entū rā piedā vā minimā lo cenu par vienu.

Nā kamajā stā stā es aprakstī š u marš rutu ar cenā m un kustī bu, un jā , ja jū s esmu izlasī jis stā stu uz š o vietu, tad esmu ļ oti gandarī ts, novē lu apmeklē t š o brī niš ķ ī go zemi vai atgriezties vē lreiz: )

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Līdzīgi stāsti
komentāri (46) Atstājiet savu komentāru
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums