maijs Karpatos!

31 Maija 2016 Ceļošanas laiks: no 07 Maija 2016 ieslēgts 09 Maija 2016
Reputācija: +6554
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Karpati 2016


Kas var bū t labā ks par laipnu cilvē ku un garš ī gu ē dienu apvienojumu? Š ī s ir labā kā s iespē jas, kuras ne visas pasaules daļ as var atļ auties. Bet par laimi mums ir Karpati, un tas izsaka visu. Š is bija mū su sestais ceļ ojums uz š ī m skaistajā m zemē m. Kopumā mū su ceļ ojumi uz Karpatiem sā kā s 2009. gadā , pat pirms mū su pirmajiem lidojumiem un ceļ ojumu sezonā m. Tas bija neaizmirstams ceļ ojums, pē c tam atklā jā m kaut ko jaunu savā Ukrainā . Un tagad, kas attiecas uz nervu uzlaboš anu ik pē c daž iem gadiem, noteikti ir jā velta laiks Karpatiem. Shē ma bija standarta, piektdien no darba uz vilcienu, no vilciena otrdien uz darbu. Tas nepā rprotami bija mū su mazā s gastronomiskā s tū res sā kums. Trī s pavadī to dienu laikā mē s, iespē jams, izmē ģ inā jā m visu hutsuļ u virtuves klā stu. Meklē jot mā jokli, internetā uzgā jā m daž as kosmiskas cenas Karpatiem, sā kot no 700 UAH par nakti un vairā k. Un brī dinā jumi, ka maijā tur bū s daudz cilvē ku. Bet Karpati nebū tu Karpati, ja tur viss bū tu tik sarež ģ ī ti. Mā jokļ a nav, atradī sim uz vietas, brī vdienā s daž i mū su marš ruta autobusi nekursē , tā nav problē ma, braucieni tiks.

Ar vilcienu ieraduš ies Volovecā , ar mikroautobusu braucā m uz Mež hirju. Un Mizhhirya mē s devā mies uz pirmo kafejnī cu, kas nā ca pretī , un jautā ja saimniecei, kur reģ istrē ties, un š eit ir viesnī cas numurs ar visā m ē rtī bā m mū su rī cī bā par 200 UAH (8 USD) dienā .

Sinevyras ezers


Sen bija sapnis viņ u redzē t. Jā , nokļ ū t uz to no Kijevas ir tas pats, kas nokļ ū t grū ti sasniedzamajā Mač u Pikč u Peru, tač u tas var bū t nedaudz vieglā k un daudz lē tā k. Noziedzī ga veida taksometru vadī tā ji iekasē ja cenas no 300 lī dz 350 UAH. No kurienes tā di taksisti ar tā dā m cenā m š ajā labestī bas pasaulē ? Taksistu apsaldē jums, pirmais brauciens mū s savā ca pati, š ofere garā mejot jautā ja vai braucam uz Sinevī ru. Lieliski, attiecī bā uz ezeru, š is jau ir puse ceļ a, apmē ram tiksim garā m. Š oferis stā stī ja, kā viņ š nesagremo taksometru vadī tā jus un, spī tē jot tiem, audzina cilvē kus. No mums par benzī nu tika iekasē ta maksa “UAH 10 par degunu”. Tad devā mies kā jā m cerī bā , ka kā ds cits mū s pacels. Turpat krustojumā satikā m trī s velosipē distus, kuri devā s vienā virzienā , un uzsā kā m tā du kā sacī ksti, kurš bū s pirmais. Kamē r viņ i sakravā ja mantas savu velosipē du bagā ž niekos, mē s pā rņ ē mā m vadī bu. Laikapstā kļ i sā ka pasliktinā ties, papildus lietus sā kumam visu sarež ģ ī ja brā zmainais vē jš . Kamē r mocī jā mies ar lietussargu, velosipē disti smuki pabrauca mums garā m, tad mē s viņ us panā cā m, kad viņ i mē ģ inā ja iepakot lietusmē teļ os. Un atkal mē s bijā m priekš ā . Dabiski, ka nav pagā juš as pat 5 minū tes, jo viņ i jau priecā jas ejot mums garā m. Un pē c 5 minū tē m mē s tos novē rojam pie avota, savā cot ū deni. Mē s viņ iem pamā jam un atkal apdzenam. Un pē c tam notika kas tā ds, kas noteica mū su uzvaru – mū s savā ca maš ī na! Ģ imene no Už gorodas devā s uz Sinevī ru un nolē ma mū s glā bt no lietus. Tad, netā lu no ezera, pē c stundas, tur ejot, mē s viņ us atkal ieraudzī jā m un jautri sasveicinā jā mies.

Sinevyras parkā bija divi ceļ i lī dz ezeram, mež a taka kalnup un lī dzens asfaltē ts ceļ š . Mē s izvē lē jā mies eksotiku. Pa taciņ u bija norā des, kas norā dī ja uz sastopamo augu un dzī vnieku nosaukumiem. No daž iem maziem dzī vniekiem jū s neviļ us sā kat saprast, kurā kokā ar kā du ā trumu jū s varat uzkā pt tikš anā s gadī jumā . Ezers izrā dī jā s diezgan mazs, bet ir forš i tur apmeklē t, it ī paš i, kad beidzā s lietus, kas arī nolē ma todien apmeklē t ezeru. Lai veiktu marš rutu, nolē mā m arī pa desmit kilometru taku aiziet lī dz kā dam kalnam, tā vismaz bija rakstī ts uz zī mes, bet taka beidzā s pē c 300 metriem.

Bet, iznā ca saule un ezers kļ uva daudz skaistā ks. Iedzē ruš i karstvī nu vietē jā bū dā , devā mies atpakaļ ceļ ā . Vispirms mū s veda vietē jie 3 km pa ceļ u. Tad pē c desmit minū š u pastaigas mū s savā ca puiš i no Ļ vovas. Pā rbaudot mū su GPS, mē s noskaidrojā m, ka viņ u ceļ š ved tieš i caur mū su Mež goriju. Braucot uzzinā jā m, ka mū su rī tdienas plā ni krustojas, un paņ ē mā m viesnī cas telefona numuru, kuru jau paš i bija pā rbaudī juš i un noskaidrojā m, ka viņ š paliek uz dienu. Aiz loga gā ja kaut kā ds nereā ls kalnu ainavu skaistums. Tač u nebija iespē jams no š ejienes neaizbraukt. "Lū dzu, ielaidī simies š eit. " Puiš i ļ oti pā rsteigti paskatī jā s uz mums un jautā ja, vai mē s runā jam nopietni. Un mē s tur nokļ ū sim ar kā jā m vai braucam, mē s vienmē r priecā simies palī dzē t. Lī dz Mež gorjei palika apmē ram 10 km. Skaistums joprojā m bija tā ds pats.


Stundu pastaigā juš i pa kalniem, nolē mā m atgriezties, š oreiz vietē jie, braucā m uz savas pilsē tiņ as nomali. Tas ir brī niš ķ ī gi, tad vē l trī s kilometri kā jā m pa kalnu straumi, un esam mā jā s. Tā dē jā di 350 UAH vietā brauciens uz ezeru un atpakaļ mums izmaksā ja 20 UAH (0.9 USD). Tas tikai priecē visa vieglumu un vieglumu. Izsakā m dziļ u pateicī bu cilvē kiem, kuri neiebilst tū ristam! Tad pasē dē jā m forš ā kafejnī cā , apē duš i divas lielas porcijas vietē jā š edevra un š ķ ī vi gardu salā tu, par diviem samaksā jā m ap 120 UAH (5$). Mums arī ļ oti patika tē ja, un mē s lū dzā m oficiantu noskaidrot, kā da veida tē ja tā ir. Puisis galu galā pat mums pateica, kur jū s varat doties un iegā dā ties to tieš i tagad. Kopumā š ī diena bija gan garš ī ga, gan skaista. Skatoties uz nakti, nolē mā m pastaigā ties, bet nebija skaidrs, kur atrodas centrs. Pa pamestu tumš u ielu gā ja gurdens zē ns, un, kad es viņ am jautā ju: “Kur ir centrs? ”, viņ š pā rsteigts atklā ja faktu, ka esam paš ā centrā . Ar otro jautā jumu mē s pilnī bā izņ ē mā m viņ a smadzenes: "Kur jū s varat staigā t naktī ? ". Bija redzams, ka puisis visas domas savā ca č upā un acī mredzot pat atjē dzā s no tik grū tiem jautā jumiem, viņ š mū s novirzī ja uz kā du parku, kura tur nebija. Kopumā jū s nevarat uzdot cilvē kiem tik sarež ģ ī tus jautā jumus naktī .

Zvana zvans, it kā mē ģ inā tu izpū st mū su galvas. Es nevarē ju saprast, kas notiek. Pē c seš iem skaļ iem sitieniem iestā jā s klusums, bet ne uz ilgu laiku, tad vē l kā di trī sdesmit tā di paš i sitieni. Cik sapratā m, tas nozī mē ja, ka tagad ir pusseptiņ i no rī ta. Mež gorjes iedzī votā ji visi skaidri zina, kad ir pusastoņ i. Lai gan mū su teorija var izrā dī ties neveiksmī ga, iespē jams, ka zvans tiek vienkā rš i nosists katru rī tu apmē ram trī s desmitus reiž u, neatsaucoties uz laiku.

Pirms mikroautobusa mums vē l bija pā ris stundas, izvē lē jā mies sev skaistā ku kalnu un uzkā pā m tajā , lai baudī tu skatus. Pat jakas tika atstā tas pusceļ ā , lai bū tu vieglā k staigā t. Kaut kā Karpatos nav bail, ka kā ds viņ us izjauks. Atceros, kā pirms č etriem gadiem tā atstā jā m ratiņ us krū mos, kad jau bija neizturami tos taranē t kalnā vai pieklauvē jā m kā dam pie mā jas, lai ratus noturē tu pā ris stundas. Jā , bez Miš as un ratiem bija daudz vieglā k kā pt kalnā . Jā , un diez vai Miš a bū tu novē rtē jusi ideju par kā pš anu kalnos tagad. Bija kā di desmit no rī ta un visas atvē rtā s kafejnī cas nez kā pē c teica, ka virtuve tiks vaļ ā pē c kā das stundas. Kā da jē ga atvē rties bez virtuves? Pē c ilgiem meklē jumiem mē s joprojā m atradā m vienī gos, kas strā dā ja tik agrā laikā )

Beregovo


Apmē ram trī s stundas braucā m pa kalnu ainavā m. Bet diemž ē l Beregovo atradā s Aizkarpatijā , un kalni drī z kļ uva pilnī gi lī dzeni un nomaļ i. Jā , un ar braucieniem Aizkarpatijā jau bija grū tā k. Palū guš i regulā rā autobusa š oferim piestā t pie vē lamā s viesnī cas, devā mies reģ istrē ties. Kamē r izkā pā m no autobusa, es intensī vi runā ju ar kā du pa telefonu, un, kad beidzu runā t, visa galaktika manā priekš ā izpletā s, daž ā dos stū ros ar mirgojoš ā m gaismā m mirdzē ja mazas zvaigznes un zvaigznā ji. Es biju galī gi ā rprā ts, kur mē s maldī jā mies? Puisis priecī gi paziņ oja, ka esam ieraduš ies Kosmosa ostā . Es nedomā ju precī zi precizē t, kur atrodas mū su Saules sistē ma, bet viesmī lis teica, ka š ī nav mū su galaktika. Izrā dī jā s, ka tas ir bā rs, netā lu no viesnī cas, mē s izgā jā m pa nepareizajā m durvī m. Un tā izrā dā s, vienreiz dzī vē tu kļ ū dī sies ar durvī m un tava mā ja atrodas miljardu kilometru attā lumā no tevis. Bū tī bā bija pienā cis laiks pusdienā m. Ē dā m kā ī sti starpgalaktikas tū risti. Š oreiz ar auto neizdevā s braukt ar stopu, tā pē c nā cā s ņ emt taksistu. Mē s devā mies uz termā lo kompleksu, kas atrodas Kosino pilsē tā , kur š odien notiek Bograch festivā ls un turklā t uzstā jas The Hardkiss.

Kosino

Nobaudī juš i pirmā s zemenes, ā tri devā mies uz kompleksu.

Bija ļ oti auksts, temperatū ra uz termometra bija mī nus desmit, pulkstenī - 60 sekundes. Kā dā brī dī man likā s, ka tā s nebeigsies, pē das sā ka plikas un no aukstuma sā ka sā pē t slapjas kā jas. Ir pagā jusi minū te! Jū s varat atgriezties pirtī s. Ieskrienot romieš u tvaika pirtī , sasildī jos pē c ledus pirts ī paš i tvaicē tiem. Kontrasts joprojā m bija tas pats, Daš a neuzdroš inā jā s dalī ties ar mani š ajā priekā . Bija kā das astoņ as daž ā das pirtis ar daž ā diem jokiem, bet visvairā k atceros tā s ar lielu tvaiku un to, kur mī nus desmit. Ar pirts aproci mums bija 30 minū tes bez maksas, tad cē lā ka atpū ta.

Alus lej no dā sna kausa, piepildot termā lo baseinu lī dz augš ai un pā rpildot. No ū dens bija alus smarž a, atmosfē ra bija uz 100500. Pē c alus baseina peldē jā mies ļ oti labas raž as sarkanvī nā , wow, aromā ts bija forš s.

Ī paš iem gardē ž iem bija baseins ar palinku (ungā ru augļ u brendiju), bet atsvaidzinā ties ar kafiju. No debesī m no milzu krā na baseina centrā zem liela spiediena lija ū dens, apkā rt bija mā kslī ga riņ ķ veida straume, uz kuras visi sarī koja sacī kstes. Biļ etes cenā bija iekļ auts Bograch š ķ ī vis, sviestmaize un vī ns ar sodu.

Paē dā m maltī ti un atpakaļ uz termā lajiem ū deņ iem. Trī s stundas es pat negribē ju tikt ā rā , ī paš i no vī na. Drī z vien sā kā s grupas koncerts, kuru noskatī jā mies "Uz vietas" – tieš i no baseina. Viņ u slavenā kā s dziesmas uzskrē ja uz skatuves. Ā rā bija 16 grā di, bet bija tik jautri, ka slapjos peldkostī mos bija tieš ā m forš i.

Galu galā jebkurā brī dī jū s varat skriet atpakaļ pie siltā vī na. Bet ar alus baseinu vakarā kaut kas nogā ja greizi, ū dens tur kļ uva tik karsts, ka baidī jos, vai kā ds neuzvā rī s diegu. Tas bija tik lieliski, ka es negribē ju iet prom. Š ī vanna nepā rprotami ir kļ uvusi par š ī ceļ ojuma iezī mi.


Atpakaļ mums paveicā s pabraukt, un mē s atgriezā mies Berehovē ​ ​ par 40 UAH. Mē s ļ oti iesakā m Kosino kompleksu. Ieejas biļ ete dienā , kas nav festivā ls, maksā UAH 300 (12 USD) vienai personai uz 3 stundā m.

Atkal Berehovo

Mē s visi mē ģ inā jā m iespiesties vī na degustā cijā , bet patiesī bā tas nemaz neiekļ ā vā s grafikā . No rī ta mē s devā mies uz restorā nu, kas bija izgatavots no veca kazino. Maltī te vairā k atgā dinā ja Luvras apmeklē jumu, kurā mē s nekad neesam bijuš i.

Tas bija ļ oti š okē još i, pretenciozi un patieš ā m forš i. Bija arī sarkanā zivs un kaut kā da Deflope ar fiesta mē rci ar kacius sē klā m. Kopumā klajums bija karaliski faraonisks. Tas maksā ja visu prieku diviem 240 UAH. Ja es iegā ju restorā nā kā parasts tū rists, tad izgā ju kā bruņ inieks ar pliku rumpi baltā zirgā . Kopumā tie efektī vi kļ uva pelē ki. Daš a joprojā m ar satraukumu atceras, ka karbonā de ar ceptā m sē nē m (ī stā m, nevis kaut kā diem š ampinjoniem).

Pē c karaliskajā m brokastī m devā mies uz termā lo kompleksu "Lark". Ar vī nu un degvī nu tā das greznī bas noteikti nebija. Bet termā lā ū dens š arms. . . Paņ ē mā m abonementu uz divā m stundā m, kas aizlidoja gaismas ā trumā . Karstā ū denī viss ir tik slinks, atraisī ts un nesteidzī gs. Tā pagā ja mū su dienas pirmā puse. Tad, kosmosa stacijā uzpildī juš ies ar š okolā des klimpā m ar ķ irš iem un krē jumu, devā mies tā lā kā ceļ ojumā .

Mukač eve

Tā kā š ī ekskursija oficiā li tika uzskatī ta par gastronomisku tū ri, tad pē c ieraš anā s devā mies uz restorā nu Tonal, kuru ļ oti ieteica mū su draugi. Nā cā s atsvaidzinā ties, jo patiesī bā kosmosa stacijā bijā m apmē ram pirms stundas, bet patiesī bā mē s pā rvarē jā m gaismas gadu, kamē r ar atspoles kuģ i pā rvietojā mies hiperā trumā . Tiesa, mē s tur nokļ uvā m kaut kā ne gluž i oficiā li IMHO. Katrā ziņ ā man tā likā s, kad š oferis iesē dinā ja mani bagā ž niekā , skaidrojot, ka vajag. Kamē r mū s pā rvadā ja, es jutos kā meksikā nis ar garā m ū sā m, kas nelegā li ceļ o uz š tatiem. Vietē jais puisis restorā nā mū su planš etdatorā uzstā dī ja pā ris zvaigznes, un mē s devā mies ceļ ā . Pils bija pirmā ceļ ā .


Pa ceļ am uz pili notika kaut kas ļ oti priecī gs un ļ oti patī kams. Vienā no ielā m bija pā ris. Pie mums pienā ca kā ds vī rietis un teica, ka esam lieliski biedri, viņ š lasa mū su ceļ ojumu stā stus, ko publicē jam internetā , un atpazina mani pē c skata. Tā sajū ta, kas mani tajā brī dī pā rņ ē ma, nav apraksta, it kā bū tu pavasaris pavasarī . Puiš i, Daš a un mē s esam patiesi gandarī ti, ka lasā t mū su stā stus: )

Drī z vien sasniedzā m pili un steidzā mies pievienoties ekskursiju grupai. Gids bija gods, vī rietis nepā rprotami mī lē ja š ī s pils vē sturi. Par paš u pili gribu teikt, ka bija diezgan interesanti pa to klī st. Un, salī dzinot ar Tustā nu, pils š eit arī fiziski pastā v. No pils devā mies uz pilsē tas centru. Kur bija ilga pauze guļ ot uz soliņ a. Bija vakars, GPS rā dī ja, ka netā lu no mums ir milzī gs parks. Tā kā mē s ļ oti mī lam parkus, lē mums bija acī mredzams. Š eit es iemī lē jos Mukač evo. Upe gar zaļ o parku tek uz priekš u lī dz kalnu grē das sā kumam.

Baznī ca ar zelta kupoliem lepni mirdz vakara saules staros vienā no augstajiem kalniem. Visur zaļ š . Ik pa laikam sastopamies ar tā diem paš iem pastaigu pā riem kā mē s. Labajā pusē notika kaut kā di festivā li, bet lī dz vilcienam palika arvien mazā k laika, un mē s centā mies arvien vairā k izstaigā t š o skaistumu. Es nemaz negribē ju pamest pilsē tu. Kad attā lums lī dz stacijai jau bija diezgan kritisks, bijā m spiesti griezties atpakaļ . Netā lu no stacijas atradā s restorā ns, kur mū su pasū tī jums tika sagatavots uzreiz izņ emš anas kastē s, ja nepaspē tu pabeigt maltī ti pirms vilciena atieš anas. Un tagad mē s jau redzam visas Aizkarpatu skaistules no mū su karietes loga. Domā ju, ka š ogad noteikti vē l atgriezī simies Karpatos, pilnī gam morā lam gandarī jumam ar trim dienā m ir par maz.

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Līdzīgi stāsti
komentāri (13) Atstājiet savu komentāru
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums