Sakuras sniegs, pavasaris, aukstums jeb Kā ietaupīt naudu ceļojumā uz Japānu.Otrā daļa.

25 Jūnijs 2015 Ceļošanas laiks: no 30 Aprilis 2015 ieslēgts 04 Maija 2015
Reputācija: +6110
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Sā ciet š eit: http://www.turpravda.com/ur/uzhgorod/blog-111730.html

SPEKTŪ RAS. Otrā diena.

Diemž ē l nā kamā s dienas rī ts mū s sagaidī ja ar "samulsinā tā m" debesī m. Tā tad, ja mē s neredzē tu lietu? Vienī gais, ka gandrī z visas fotogrā fijas ir uzņ emtas ar lietus lā sē m uz objektī va. Tas ir kaut kas tā ds, par ko es neiedomā jos uzņ emties vismaz kaut kā du aizsardzī bu kamerai.

Ko jū s varat teikt par pilsē tu ar tū kstoš gadu vē sturi? Uzhgorod ir labs. Kas attiecas uz mani, tas nekā dā ziņ ā nav zemā ks par Ļ vovu. Un vē l “sveš ā ks” pē c izskata. Lai to saprastu un iemī ļ otu, pie tā arī vajag nā kt ne reizi vien.


Un vē l viena lieta. Už goroda ir daudznacionā la pilsē ta, un tā pē c galvenā saziņ as valoda š eit ir krievu valoda. To saprot visi: gan č igā ni, gan vietē jie ungā ri-slovā ki, un vē l jo vairā k krievi un ukraiņ i, kuru arī š eit ir daudz. Tā pē c Aizkarpats krievvalodī gajiem ir pat ē rtā ks nekā , piemē ram, Ļ vova vai Lucka. Un te nav arī banderistu. Runā jot par lingvistiskajā m atš ķ irī bā m, mē s neesam dzirdē juš i ī paš i specifiskus “aizkarpatu” vā rdus (piemē ram, “laby” - kā jas vai “nyska” - mū sdienā s). Visi runā diezgan normā li krieviski (biež ā k) vai ukraiņ u valodā . Vai tā ē dienkarte restorā nā uzjautrina : ). Bet vairā k par to tā lā k.

Už gorodā mē s nekavē joties nonā cā m tū risma informā cijas centrā . Paņ ē mā m karti, atstā jā m maš ī nu stā vvietā un devā mies pastaigā ar kā jā m. Vispirms – uz slaveno Svē tā Krusta katedrā li

Sliktas kvalitā tes fotoattē li. Bet tikai lī st lietus, un pie tempļ a ubago č igā nu pū ļ i, un kā vienmē r pē das traucē tikai sliktam dejotā jam : )

Katedrā lē ir kluss, svinī gs un ļ oti skaists:

Blakus katedrā lei atrodas bī skapa rezidence:

Pagalmā ir saules pulkstenis (fotoattē lā - pa kreisi pie sienas). Uz ciparnī cas uzraksts: kreisajā pusē - "Laiks kaisī t akmeņ us", labajā pusē - "Laiks vā kt akmeņ us".

Pē c tam mē s devā mies apskatī t Sv. Romas katoļ u baznī cu. Dž ordž s (Jurijs). Tas ir vienkā rš i un eleganti:

Baznī ca atrodas divu gā jē ju ielu - Korzo un Vološ inas - krustojumā , un, iespē jams, š ī iemesla dē ļ , kā arī tā pē c, ka krusts, kas vainago tā s galveno kupolu, ir redzams no tā lienes, Uzhgorodas iedzī votā ji, sarunā joties netā lu no baznī cā , parasti saka "Nā c pie krusta". Tuvumā ir daudz kafejnī cu (un kafija Uzhgorodā ir tā ds pats kulta dzē riens kā Ļ vovā ), krastmala un slavenā liepu aleja.

Nā kamā bija Už gorodas pils:

Diemž ē l negā jā m iekš ā — vienkā rš i nepaspē jā m laicī gi. Ž ē l gan. Es zinu, ka pilī ir š ika seno ieroč u un trembitas ekspozī cija (tiem, kas nav tē mā : tā s ir tā das garas koka hutsuļ u caurules (tā s var bū t lī dz 3 m garas), tā s kā dreiz kalpoja par sava veida “mobilais tā lrunis” starp ganu, kurš ganī ja aitas kalnos, un ciematu).

Viena no vislabā k saglabā tajā m ielā m Uzhgorodā ir Korzo (tirdzniecī bas) iela. Papildus arhitektū ras skaistumam uz tā atrodas arī vairā ki neparasti pieminekļ i. Viens no tiem ir piemineklis lampu dedzinā tā jam onkulim Koļ am (viņ i prot godinā t vienkā rš us č aklos amatniekus Aizkarpatijā – atceries Mukač evas pieminekli skursteņ slauķ im? ). Piemineklis cilvē kam, kurš gadu desmitiem apzinī gi veica savu darbu:

Tikai Už gorodas mā jas, ielas, cilvē ki:


Kopsavilkums: gan Mukač eva, gan Už goroda ir cita Ukraina, kas š eit ir “sveš a”. Stilī gi, eleganti, tajā paš ā laikā mī ļ i un mā jī gi. Vē rts apskatī t.

Paldies visiem, kas izlasī ja un noskatī jā s lī dz galam. Un turpinā s. . .

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Ужгород.
Ужгород.
Ужгород. Вывеска кофейни.
Ужгород.
Ужгород. Памятник фонарщику дяде Коле.
Ужгородский замок.
Ужгород. Костел Св. Георгия (Юрия).
Ужгород. Костел Св. Георгия (Юрия).
Ужгород. Костел св. Георгия (Юрия).
Ужгород. Интерьер костела Св.Георгия (Юрия).
Ужгород. Костел св.Георгия (Юрия). На главной башне - городские часы.
Ужгород. Костел св.Георгия (Юрия), XVII-XVIII вв.
Ужгород. Резиденция Епископа. Южный фасад. Солнечные часы.
Ужгород. Резиденция Епископа.
Ужгород. Резиденция Епископа, 1644 г.
Ужгород. Крестовоздвиженский кафедральный собор.
Ужгород. Крестовоздвиженский кафедральный собор.
Ужгород. Крестовоздвиженский кафедральный собор.
Ужгород.
Līdzīgi stāsti
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums