Brīnišķīgā Ustja-Čorna.

02 Jūlija 2017 Ceļošanas laiks: no 15 Maija 2017 ieslēgts 25 Maija 2017
Reputācija: +375.5
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Melnā mute

Lieliska vieta, kur atrauties no pilsē tu steigas, svaigā gaisā un skaistā dabā . Bija sajū ta, ka esam ap 40, un, kad pē kš ņ i ieraudzī jā m garā m ejam pusotru gadu vecu vā cieti, kas nesa sienu, bija pā rsteigums...Tur atpū tā mies no 15. maija. lī dz 25 privā tmā jā "U Andriya" trī svietī gā s istabā s. Apkalpoš ana augstumā - visi bijā m apmierinā ti. Mā jā ir koplietoš anas virtuve paš apkalpoš anā s vajadzī bā m, un tiem, kam patī k gatavot uz atklā tas uguns, bā rbekjū (ciemā var iegā dā ties jē lu gaļ u). Bē rniem vispā rē jā plaš umā ! ! ! ! ! Starp citu, ciematā ir daudz bē rnu un visi ir ļ oti draudzī gi. Mū su 5 gadus vecajai meitai nebija laika garlaikoties: viņ a spē lē jas pagalmā ar bē rniem, vietē jā parkā rotaļ u laukumā un arī ar bē rniem.

Saimniekam ir savs pā rtikas kiosks ar visu nepiecieš amo, un, ja vajag daž ā dī bu, to vienmē r var atrast ciemata nomalē.

Tuvumā atrodas 6 uzkodu bā ri. Modernā kais restorā ns ar gardiem ē dieniem - Pizzeria Domino.


Nomalē ir 3 minerā lū dens avoti: 1 - gā zē ts, dzelzs - atrodas ciema otrajā pusē Ruska Mokra aiz veikala (atrodas apmē ram 7 km no Ust Chorna); 2 - gā zē ts, nedaudz atgā dina eļ ļ u - atrodas netā lu no Ruska Mokra ciemata gala, netā lu no brū koš ā pansionā ta; 3 - Borkut - visgarš ī gā kais Karpatu ū dens: gā zē ta eļ ļ a ar dzelzi, atrodas Vā cijas slapja ciemata galā (apmē ram 10 km no Melnā s grī vas).

Ja dodaties nelielā pastaigā uz Lopukhove ciematu, varat nokļ ū t foreļ u dī ķ ī un mini hidroelektrostacijā .

Tā pat nelielai pastaigai pa mež u (1.5h) var izmantot taku pie bū das aiz mā jā m, nogā zi uz nometni "Jalinka".

Vē l: vakaros ciemata centrā ir malkas ceptuve, kur cep ļ oti garš ī gu maizi.

Tagad, lai uzzinā tu vairā k par vietē jā m apskates vietā m:

Sarkanais kalns.

Izgā jā m no mā jas ap pulksten 9 un, pa sarkano marš rutu no ciema centra, pē c 3 stundā m nonā cā m kalnu pļ avā , no kuras paveras visskaistā kais skats. Ap 16:00 sasniedzā m Klimovas kalnu. Atpū š oties un izbaudot vietē jo skaistumu, sā kā m nokā pš anu uz dzeltenā marš ruta sā kumu uz Ustč ornu, kas marš rutā norā des ved 2.5 stundas, un patiesī bā mē s saskā rā mies ar faktu, ka pē dē jā zī me virzienam bija pazaudē ta un mums intuitī vi bija jā iet pagā juš ā gada takas nogā zē . Pē c 40 minū tē m sasniedzā m mež a sā kumu, kur bija iezī mē ts marš ruts (urā ! . . kur doties? Mums bija jā apiet pļ ava no kreisā s puses uz labo apli, lai mē s atkal nokļ uvā m marš rutā . Un te sā kā s "jautrī ba"...

5 km taisna ceļ a lejā , kā uz kartes, tiek lī dz č ū skai (50 m uz kreiso nogā zi, tad 50 m uz labo nogā zi - tas ir 5-7 m lejā . Un tā.800 m lejup). Un tu ej kā diegs, pa slidenu ar lapā m nokaisī tu akmeni. Gandrī z paš ā marš ruta galā ir simts metri, kur š ī s nogā zes lejā guļ koki un akmeņ i nogā zes stā vuma dē ļ...Secinā jums: dzeltenajā marš rutā ir ļ oti grū ti uzbraukt ar pilnu mugursomu un pē c lietus! ! ! ! ! Ē rtī bas labad labā k ir doties lejup pa to paš u marš rutu, kā braukt augš ā .


Pā rgā jiens uz Tempu. Mē s izgā jā m no mā jā m pulksten 10. un pē c 1.5 stundā m. nokļ uva Mī lestī bas pilsē tā , tad pa mež u 1.5 stundā . nokļ uva vietē jā mež u izcirš anā pā ri ciematam. Paejot mazliet tā lā k, ap 14:30 nonā cā m grē dā ar vietē jā m pļ avā m, kur skrien zirgi. Tuvā k 16:00 uzkā pā m Stogi pilsē tiņ ā , no kuras paveras ļ oti skaists skats uz Tempas pilsē tu un Svydovets grē du. Tempo neuzkā pā m, jo ​ ​ bija 5.5 km attā lumā , tas ir 3.

5h gā jiens (turp un atpakaļ ), un nobraucienu sā kā m 16:30 un ap 19:00 jau bijā m kalna pakā jē . Tā tad, ja jū s sā kat kā pumu 8:00 un ejat bez bē rniem, ir pilnī gi iespē jams nolaisties tempā un atgriezties gaismā lī dz 21:00.

Karsta tilts. Atrodas Mala Uhlya ciemā , 75 km attā lumā . no Ustnas Č ornas, bet tomē r nolē mā m tur apmeklē t...Iepriekš pasū tī jā m taksi un 9:00 izbraucā m no mā jā m. 11:30 bijā m klā t. Kā izrā dī jā s, š ī ir rezerve un par ieeju bū s jā maksā.30 UAH. / Cilvē ki Par tevi rakstī s ž urnā lā un tā lā k uz piedzī vojumu tikš anos...Kā izrā dī jā s, piedzī vojumi nebija ilgi. Attā lums lī dz karsta tiltam 1700m. Uz to ved marķ ē ta taka: sasniedzot lielu akmeni, kur ir sazarojums, ceļ š iet pa kreisi, bet pa labi iezī mē ts marš ruts ar taku.

Mē s, kā jau pareizie tū risti, sekojā m marķ ē jumam (jo bija grū ti saprast vietē jo valodu un dialektu, nezinā jā m, kur ī sti iet un kur atgriezties) un, sasniedzot Druž bas alu, sā kā s stā vā ks un aizaudzis kā pums. Un tad sā kā s pā rslogotais marš ruts. Acī mredzot bija viesuļ vē tra un tā gā za milzī gus kokus 300m garumā . Kopumā kā piens mums prasī ja divas stundas: vispirms tiek uz Karsta tilta virsotni, no kura paveras pā rsteidzoš s skats, tad, nokā pjot nedaudz zemā k, parā dā s pats tilts. Pats tilts ir neticams mā kslas darbs: lietus, vē jš un akmens. Mē s devā mies pa citu ceļ u 1 stundā . 20 min Tā pē c, ja vē laties š eit nokļ ū t, pā rbaudiet marš rutus ar vietē jo apsardzi. Lū dzā m aizvē rt marķ ē to marš rutu (sā kas krustojumā pie lielā akmens pa labi ), lī dz tas tiks atbrī vots! ! ! !!

Un izrā dā s, ka mē s samaksā jā m par ieeju, bet izbraukš ana bija atkarī ga tikai no mums paš iem.

Labi, ka vē l bija komunikā cija un paldies mū su š oferim un medniekam par marš ruta laboš anu kā pš anas laikā pa aizsprostojumiem.


Nu un pats galvenais...Kā nokļ ū t Ustč ornā...Mē s devā mies ar vilcienu uz Mukač evo (piebraucā m 7:00), tad uzreiz no stacijas ar mikroautobusu uz Tjač evu (piebraucā m 9:15) uz apstā ties "Izvē lies mani". Iesakā m nekavē joties pastā stī t mikroautobusa vadī tā jam, uz kurieni dodaties, viņ š var noregulē t (pā rsē sties uz ceļ a vai lū gt mazliet pagaidī t) mikroautobusam uz Ozola. Tur mums bija jā brauc ar taksi uz Dubovo, un no turienes 10.00-10.30 ir mikroautobuss uz Ustna Chorna un apmē ram 12 jū s tur bū siet. Ir vē l viena iespē ja: mikroautobuss Uzhhorod-Lopukhovo (no Mukač evas plkst. 16:15) un uz Usti Č ornu tas ir plkst. 21:15 (tā lr. Mikroautobusa vadī tā js 068-474-13-55). Vai no Volovecas puses - tagad ir ceļ š no ciema. Koloč ava, bet tas ir nolikts gabalos lī dz Ozolam.

Vē l jautrā k ir izbraukt no Ustč ornas: pulksten 5:40 mikroautobuss Lopuhovo - Už horoda (un tas nav fakts, ka bū s vietas.

Viņ i rezervē s velti, viņ iem ir savi noteikumi un likumi); pulksten 7:00 - mikroautobuss no Ustč ornas uz Dubovo. Ir arī mikroautobuss Ruska Mokra - Tyachiv un vilciens Kijeva-Solotvino-Kijeva, bet mē s tos neizmantojā m. Ja atceļ ā Mukač ovā ieradā ties agri, dzelzceļ a stacijā ir noliktavas telpa, kur varat atstā t savas mantas un braukt uz Berehovi pē c karstajiem avotiem...Un Berehovei ir sava krā sa un tradī cijas. Mē s š eit ieradā mies pirmo reizi, un kā ds bija mū su pā rsteigums, kad dzirdē jā m, ka lī dzā s ukraiņ u valodai ļ oti plaukst arī ungā ru valoda. Manuprā t, Ungā rijas ir pat vairā k nekā Ukrainas, jo daž i nedzī vo pē c Kijevas laika...

Secinā jums: noteikti apmeklē jiet Ustč ornu un privā tmā ju "U Andriy"! ! ! ! !

Lai jaukas brī vdienas! ! ! ! !

Tulkots automātiski no ukraiņu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Указатель маршрута на Усть Чорную сорван !!!
Тропа:спуск с Клымовой.
Крутой спуск с Клымовой - окончание маршрута.
Гора Мокра.
Вид на ЛопухІв.
Джерело №1.
Німецька мокра
Дорога на джерело Боркут.
Рядом с ГЄС.
Тропа на Карстовий міст : ВПРАВО ЗАВАЛ!!!
Печера: Дружба.
Карстовый мост.
Гора Стоги.
Гора Темпа и хребет Свидовец.
Līdzīgi stāsti
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums