Bukovel. Kā pagarināt Ziemassvētku brīvdienas

22 Janvāri 2015 Ceļošanas laiks: no 16 Janvāri 2015 ieslēgts 18 Janvāri 2015
Reputācija: +3880
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Pirmssvē tku satricinā jumi š ogad bija ī paš i patī kami un ilgi gaidī ti, gribē jā s pē c iespē jas ā trā k ienirt Jaungada gaisotnē un atkal noticē t brī numam. Nikolaja diena, Jaunais gads, Ziemassvē tki, Dā sns vakars ar Maļ anku un Vecais Jaunais gads. . . Visi redzē ja, visus apsveica, apdā vinā ja visus un apmainī jā s ar laipnā kajiem un gaiš ā kajiem vē lē jumiem, apmeklē ja galvenā s Ziemassvē tku egles. Tā tad Jaungada un Ziemassvē tku pasā kumu plā nu var uzskatī t par izpildī tu. Bet tā nebija, es tomē r gribu brī vdienu, bet laiks doties uz darbu. . . Acī mredzot š ī vē lme bija tik skaļ a, ka mū su labais draugs to sadzirdē ja vai sajuta un bez vilcinā š anā s mū s praktiski savā ca rokā . un, veicot vienkā rš as manipulā cijas, devā s kopā ar mums, lai pagarinā tu š ī s brī vdienas Bukovelā .

Pildspalvas testam tika izvē lē ta trī s dienu tū re, kas izrā dī jā s ļ oti ē rta, pat ņ emot vē rā.2 nakš u braucienus no un uz Kijevu (uzņ ē mums Vlado-Tour). Astoņ os vakarā izbraucā m no Kijevas, un 9 no rī ta jau braucā m kalnā ! Mū su iecienī tā kais ceļ ojuma veids (ar auto) prasī tu vairā k laika un pū ļ u (jo pē c ceļ a jā atpū š as), mums nepatī k vilcieni, un tik un tā mums pē c vilciena uz Ivanofrankivsku jā brauc ar autobusu apm. 2 stundas, tā tad š ajā Š ajā gadī jumā autobusa brauciens bija pilnī bā attaisnojies. Kompleksā ceļ ojuma cenā bija iekļ auts ceļ ojums, izmitinā š ana Yasinya ciematā , apdroš inā š ana, divas ē dienreizes dienā un ikdienas transfē rs uz kalniem. Mums palaimē jā s apmesties privā tā dā rzā pie patī kamā s saimnieces Marijas, kura centā s bū t maksimā li izpalī dzī ga, bet tajā paš ā laikā pilnī gi neuzbā zī ga. Brokastis un vakariņ as bija garš ī gas, mā jā s gatavotas un, pats galvenais, laikā ). Marijas kontakti palika, ja kā dam interesē , varu ieteikt. Attā lums no Jasinas lī dz Bukovelai ir 15 km, pa kalnu ceļ u 30 minū tes - tieš i laiks, lai beidzot pamostos, vai atpū stos pē c slē poš anas mā jupceļ ā .


Tā tad, pats kū rorts. Pirmo reizi man bija iespē ja to apmeklē t 2006. gadā , un pē c tam - vē l pā ris reizes. Atklā ti sakot, es nemaz neesmu slē potā js, bet gan ļ oti viduvē js. Zilie skrē jieni vienmē r ir bijis mans liktenis (vieglā kais), bet braucu ar prieku un bez spriedzes. Pē dē jo 3 gadu laikā Bukovel ir diezgan smukā ks un uzlabojis apkalpoš anas kvalitā ti, attiecī gi paaugstinot cenas, bet, manuprā t, tas ir diezgan pamatoti. Pacē lā ji ir lieliskā stā voklī , to sistē ma ir ļ oti ē rta un ļ auj nokļ ū t pilnī gi visā s nogā zē s. Trases vienmē r nosegtas, bez kupra, bez akmeņ iem, bez zemes (skaidrs, ka lī dz vakaram tā s nav tik ideā las, bet tas ir dabisks process). Pietiekams skaits bū diņ u, kur sasildī ties ar karstu tē ju vai karstvī nu. Personā ls ir pieklā jī gs un izpalī dzī gs, ar rupjī bā m nekad nav bijusi iespē ja saskarties. Liela slē poš anas caurlaiž u izvē le (abonementi slē poš anai) - no vienreizē jā m lī dz iknedē ļ as, regulā rā m un VIP, dodot iespē ju bez rindas pa atseviš ķ u koridoru doties uz pacē lā jiem. Patiesī bā mē s paņ ē mā m š ā das slē poš anas biļ etes un ne reizi nenož ē lojā m pā rmaksas dē ļ (it ī paš i sestdien, kad tū ristu skaits bija diezgan liels, kas radī ja rindas pie populā rā kajiem pacē lā jiem).

Gribu piebilst, ka papildus slē poš anas priekam mē s saņ ē mā m mož uma un pozitī vā lā diņ u, apcerot Karpatu kalnu skaistumu. Ierodoties kalnā diezgan agri (parasti 8.30), uzkā pjot pacē lā jā vē l pirms tiek ieslē gta mū zika kompleksā , apbrī nojā m saullē ktu! Tik maigi, tik silti, vispirms izgaismojot gadsimtiem senas krē slas virsotnes, tad lū rē jot aiz trases pagrieziena, rotaļ ā joties rī ta sniega baltumā ! Miers un dabas pilnī ba tā s sā kotnē jā formā . Tī rs gaiss un pū kains kraukš ķ ī gs sniegs. Ja saulainā laikā uzkā psiet Bukovel kalna virsotnē , jū s varat redzē t skaistā ko ainavu, kuras spilgtā kais punkts ir Ukrainas galvenā virsotne - Hoverla. Nu, kū rorta augstā kajā punktā (Dovgas kalns (1372 m)) paveras brī niš ķ ī ga panorā ma, kuru patī kami baudī t tā da paš a nosaukuma restorā na Panorama terasē pie tases karstas tē jas.

Papildus estē tiskajam baudī jumam ir vē l viens bū tisks pluss no agrī na slē poš anas sā kuma. Izmantotajos kalnos gandrī z tukš s, sniega pauguru pē c braucē jiem vē l nav, var braukt daudz, ī paš i pa sarež ģ ī tā m (sarkanajā m un, kam var, melnajā m, trasē m). Tā pē c, pateicoties š iem faktoriem, treš ajā dienā es pievarē ju daž us sarkanos nobraucienus, par ko biju ļ oti priecī gs. Jauns sasniegums vienmē r ir patī kami!

Bukovela ir interesanta ne tikai slē potā jiem un pansionā tiem, bet arī "neslidotā jiem" tū ristiem. Š eit var doties slidot, kvadraciklos uz ī paš iem ziemas kā puriem un zirgiem, pat bez ekipē juma uzkā pt daž u (! ) kalnu virsotnē s un baudī t mež a pastaigas un bezgalī gus apvā rš ņ us. Kompleksa teritorijā atrodas suvenī ru tirgus, kartinga centrs un citas izklaides (par to ir detalizē ti runā ts kū rorta mā jaslapā ). Daudzos dzī vojamos kompleksos ir labas spa programmas, un pirts ir obligā ta katrai sevi cienoš ai viesnī cai. Turklā t neaizmirsī sim par videi draudzī giem produktiem un tautas virtuvi. Tā s visas ir ziemas brī vdienu priekš rocī bas. Bet kū rorts darbojas arī vasaras sezonā , uz turieni ir pā rcelts slavenais Artek, un izklaides daudzveidī ba ir diezgan liela. Bet, pirmkā rt, tas, protams, ir ekotū risms.


Trī s dienu ceļ ojums ir labs, jo pat pieredzē juš i slē potā ji pē c 3 dienu slē poš anas iesaka veikt vismaz dienas pā rtraukumu, lai atgū tu spē kus. Mū su gadī jumā spē kus atjaunojā m jau mā jupceļ ā , uzlā dē ti ar jauniem iespaidiem un abpusē ju vē lmi nā kamsezon braucienu atkā rtot.

Visi brī niš ķ ī gie ceļ ojumi!

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Карта склонов
А навколо мене гори сині (с)
Вот, что бывает, когда спускается туман
Луч утреннего солнца указывает на Говерлу
Вид на Говерлу
Панорама у второго подъемника
Панорама у второго подъемника
Панорама у второго подъемника
Līdzīgi stāsti
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums