Mukačevo — Činadijevo — Karapati — Sinevīra

13 Jūnijs 2017 Ceļošanas laiks: no 06 Jūnijs 2017 ieslēgts 06 Jūnijs 2017
Reputācija: +117.5
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Izš ū ta ekskursija: saulriets (2. diena)

1.  dienu lasiet š eit: www.turpravda.ua/ua/blog-225437.html >

3.  dienu lasiet š eit http://www.turpravda.ua/ua/blog-225612.html a>

4.  dienu lasiet š eit http://www.turpravda.ua/ua/blog-225972.html a>

5.  dienu lasiet š eit http://www.turpravda.ua/ua/blog-226037.html a>

6.  dienu lasiet š eit http://www.turpravda.ua/ua/blog-226102.html a>

7.  dienu lasiet š eit http://www.turpravda.ua/ua/blog-226227.html a>

 8.  dienu lasiet š eit http://www.turpravda.ua/ua/blog-226267.html a>

9.  diena lasiet š eit http://www.turpravda.ua/en/blog-226487.html a>

10.  dienu lasiet š eit http://www.turpravda.ua/ua/blog-228217.html a>

11.  dienu lasiet š eit http://www.turpravda.ua/ur/blog-227517.html a>

12.  dienu lasiet š eit http://www.turpravda.ua/ua/blog-227537.html a>

13.  dienu lasiet š eit http://www.turpravda.ua/ua/blog-228267.html a>

14.  dienu lasiet š eit http://www.turpravda.ua/ua/blog-228352.html a>


15.  dienu lasiet š eit http://www.turpravda.ua/ua/blog-228842.html a>

16.  dienu lasiet š eit http://www.turpravda.ua/ua/blog-229102.html a>

17.  dienu lasiet š eit http://www.turpravda.ua/ua/blog-230457.html

18.  dienu lasiet š eit http://www.turpravda.ua/ua/blog-230502.html a>

19.  dienu lasiet š eit http://www.turpravda.ua/ua/blog-230547.html

20.  dienu lasiet š eit http://www.turpravda.ua/ua/blog-230602.html a>

21.  dienu lasiet š eit http://www.turpravda.ua/ua/blog-232552.html a>

22.  dienu lasiet š eit http://www.turpravda.ua/ua/blog-232557.html a>

23.  dienu lasiet š eit http://www.turpravda.ua/ua/blog-231907.html a>

24.  dienu lasiet š eit http://www.turpravda.ua/ua/blog-232627.html a>

Vai vē laties uzzinā t par mū su jaunā kajā m ziņ ā m?

Sapnis vā jajiem! Ar š o saukli mē s pamodā mies pē c 4 stundu miega! =)

Un uzreiz no kuģ a uz balli – pareizā k sakot, tieš raide pa radio. Ekskursijā s Uzhgorodā mū s aicinā ja paskriet pa rī ta radio un dalī ties iespaidos par ekskursijas sā kumu. Bet mē s pat neiekļ uvā m vienā radio, bet gan uzreiz divu radiostaciju tieš raidē s: Zakarpattia Radio un Svit FM Radio. Un, kamē r Serhijs vienā radio runā ja par projektu Embroidery Way, es tajā paš ā laikā citā .

Uzņ emtas visas Mukachevo pā rraides! Paskaties, pē c pā ris dienā m mē s uzvarē sim Galaktiku!

Un pē c š ī m 3 minū š u zvaigznē m mums bija vē dera brī vdienas restorā nā "Transcarpathian credence".

Apmierinā ts emuā ru autors — laimī gs emuā ru autors! Un viņ i mums atnesa tik garš ī gu skaistumu, ka es pat daž reiz aizmirsu ē st, es gribē ju bildē ties! Nenobildē ju - neē du!

Tagad ir laiks doties pē c ē diena prā tam – uz jaunā m interesantā m vietā m!

Š odien gan nedaudz mierī gā ka un ne tik piesā tinā ta kā vakar, bet varē jā m pilnī bā izbaudī t vietas, atpū sties, apskatī t skaistā s Aizkarpatu ainavas un pat, Dievs, pasē dē t pā ris minū tes mierā un bez foto-video! =)


Un mē s sā kā m savu iepazī š anos ar Č inadijevu. Klī st baumas, ka, ja tevi Mukač evo nepiekā va un Č inadijevā neapzaga, tev vairs nav bail ceļ ot pa pasauli.

Mē s, neskatoties ne uz ko, jau varam sū tī t uz World Embroidery Tour!

Pirmā mū su š odienas marš rutā bija neticamā Sv. Miklos pils Chinadiyevo. Mani š ī pils tik ļ oti iespaidoja, ka gribē tos tai vē l daudzas jo daudzas lappuses nodziedā t. Bet diemž ē l nevaru viņ am veltī t visas atskaites!

Esmu pā rliecinā ts, ka daudzi joprojā m nezina par š ā du pili. Man paš am pirms pā ris gadiem nebija ne jausmas par viņ u. Tā tad mē s esam kopā ar jums, 2010.  gados pat ne visi Ķ ī dijevas vietē jie iedzī votā ji zinā ja, ka viņ iem ir pils.

Lī dz 2001. gadam š ajā vietā bija garā ž as? un neviens nepamanī ja, ka starp izgā ztuvē m slē pjas ī stā Aizkarpatu pē rle. Bet Dž ozefs Bartoš s pamanī ja un nolika š o pili uz kā jā m.

Sī kā ka informā cija par š o moku http://www.turpravda.ua/places/ur /chinadievo/Zamok_Sent_Miklosh-s5917/r225472.html .

Pē c mū su fotosesijā m un pastaigā m drī z sā ka lī t lietus un tas paā trinā ja mū s, lai nokļ ū tu mū su nā kamajā punktā - Karpatu ciematā un Š ē nbornas pilī .

Un š ajā apvidū mē s pabraucā m. Pareizā k sakot, ne gluž i es! Mū su aktī vā vietē jā koordinatore - Nadjuš a, kura š ī s 2 dienas mū s apņ ē ma ar uzmanī bu un rū pē m, 4 viltī gi noķ ē ra maš ī nu! Lū k, mana pieredze, braucot ar č etriem stopiem!

Lietus negrasā s rimties, tā pē c saulainu fotogrā fiju vietā uz spilgtā s Š ē nbornas pils fona leposimies ar selfiju lietusmē telī .

Starp citu, visi to kļ ū das dē ļ sauc par pili, tā joprojā m ir pils! Mū sdienā s š ajā pilī atrodas veselī bas kū rorts.

Ieeja teritorijā ir apmaksā ta - 10 UAH. Ap pili ir parks ar ezeru, lapenē m, kur saulainā laikā var atpū sties un ieelpot ī sto mež a gaisu.

Pils ī paš nieks - grā fs Š ē nborns nedaudz sliecā s uz astronomiju un savu aizrauš anos pā rcē la uz muiž u. Pilī ir 12 ieejas gada mē neš os, 365 logi kā gada dienas un 52 skursteņ i kā gada nedē ļ as.


Acī mredzot pils ī paš nieki vē lē jā s izveidot pirmo kvestu istabu, pirms tā kļ uva par galveno, jo mē s 15 minū tes meklē jā m ieeju un izeju. Un ne tikai mē s vieni =)

Pā ris jautri lietaini selfiji, braš s manē jais un Nadija gaudo "It's raining man", meklē sakarī bu un jau steidzamies uz Karpatu staciju, lai paspē tu iekā pt vilcienā , kas mū s aizvedī s uz Volovecu.

Un tur mū s pā rtver tē voč a Jurija - muiž as "Mež a klusums" ī paš nieka uzticamā s rokas. Oho, cik sen gribē ju apciemot Sinevyru un dzī vot š ajā koka savrupmā jā , ar plī ti, ar malkas smarž u, bet ar visā m ē rtī bā m! "Mū su Galja ir lutinā ta"! =)

Iedomā jieties: 1000 metru augstums virs jū ras lī meņ a, stipras priedes, strauja kalnu upe, zaļ as nogā zes, pa kurā m lē kā aitas, koka muiž a ar krā sns smarž u un klusumu! Vienkā rš i fantastiski! Ž ē l, ka krē sla un migla jau bija sā kuš i nolaisties uz ciematu, kad ieradā mies! Bet rī t noteikti paspē sim un jau prognozē ju 10.500 bildes!

Nu š odien - viss! Ir pienā cis laiks mums papildinā t spē kus un izbaudī t trokš ņ ainas civilizā cijas neesamī bu tik brī niš ķ ī gā vietā !

P. S. Un visbeidzot, liels paldies tiem, kas mū s pavadī ja un izklaidē ja š ajā s dienā s Mukač ovā un tā s apkā rtnē : Nadijai Vatai, Maksimam Adamenko, Aleksandram Š erš unam!

Irina Ž uravela

Izš ū tā ceļ a tū reir pā rsteidzoš s ceļ ojums pa marš ruta Embroidered Way forš ā kajā m vietā m, ko 2017. gada 5. -28. jū nijā veic č etri populā ri Ukrainas ceļ otā ji.

Pasā kuma mē rķ is ir atklā t Ukrainas tū risma potenciā lu, daudzveidī bu un skaistumu, simboliski saliedē t rietumu un austrumu reģ ionus, veicinā t lauku teritoriju attī stī bu, veicinā t aktī vu atpū tu un veselī gu dzī vesveidu.

Sekojiet lī dzi projekta jaunumiem NVO "Izš ū ts ceļ š " mā jaslapā un sociā lajos tī klos:

Vietne: http:// ornamentway. com /

FB: https://www. facebook. com / VyshyvaniyShlyakh

Instagram: https://www. instagram. com / ornaments. veids /

Tulkots automātiski no ukraiņu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Līdzīgi stāsti
komentāri (20) Atstājiet savu komentāru
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums