Jaunais gads un Ziemassvētki Kijevā

13 Janvāri 2018 Ceļošanas laiks: no 31 Decembris 2017 ieslēgts 07 Janvāri 2018
Reputācija: +174
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Jaunais gads un Ziemassvē tki Kijevā

Ziemassvē tku eglī te Sofijas laukumā Kijevā


Jaungada vakarā mē s visi gaidā m brī numu, bet svē tki paiet, pienā k darba dienas, un mū su sapņ i un vē lmes paliek nepiepildī tas. Dzī vē mē dzu paļ auties tikai uz sevi, un brī vdienas organizē ju sev. Š ogad nolē mu Jauno gadu un Ziemassvē tkus pavadī t Kijevā . Mana draudzene, ar kuru kopā ceļ ojā m, dabū ja darbu galvaspilsē tā , viņ a sastā dī ja mū su aktivitā š u plā nu gaidā majā m brī vdienā m. Lai varē tu apmeklē t pē c iespē jas vairā k interesantu vietu, vienmē r izvē lamies budž eta ceļ ojumu iespē jas. Vilciena biļ etes jā pasū ta iepriekš , sā ku tā s skatī ties no 15. decembra, tobrī d kupejas vagonā bija tikai sē dvietas, plā nus mainī t negribē ju, tā pē c nopirku vietu kupejā plkst. firmas vilciens Novoalekseevka-Kijeva par 520 UAH. , rezervē ta sē dvietas biļ ete pretē jā virzienā man izmaksā ja 210 UAH. Lē tā kais mā jokļ a veids Kijevā ir vietas hostelī no 60 UAH. attā los apgabalos lī dz 130 UAH. centrā par dienu, ja uzreiz samaksā s par nedē ļ u, sanā ks lē tā k - 450-500 UAH. 7 dienu laikā . Es jau vienu reizi biju Kijevā , un tas mani nepā rsteidza, sniga stipri, es neredzē ju tā s arhitektū ras ansambļ us, kas klā ti ar sniegu, tempļ us un pieminekļ us, es nepamanī ju tā s skaistumu un varenī bu.

Un Kijeva nav iespē jama bez Podilas

Š oreiz Kijeva mani sagaidī ja ar spož u sauli un pavasarī gi siltu laiku. No sniega, kas š eit bija snaudis pirms nedē ļ as, nebija palicis ne miņ as. Tā bija mana pirmā reize, kad paliku hostelī . Trī sistabu dzī voklis bija iekā rtots ar divstā vu gultā m, mū su istabā varē ja izmitinā t 10 cilvē kus, mantas bija jā saliek atvilktnē zem apakš ē jā s gultas. Istabā nebija skapja, galda un krē slu. Virtuve bija diezgan liela, viena vannasistaba un tualete uz trim istabā m. Protams, bija daž as neē rtī bas, bet mē s netaisī jā mies sē dē t telpā s.

Jaungada vakarā


Tajā paš ā dienā mē s devā mies uz Sofijas laukumu, kur tika uzstā dī ta valsts galvenā egle. Visa apkā rtne dzirkstī ja krā š ņ ā apgaismojumā , kas mirdzē ja un mirdzē ja, blakus grandiozajā m ē kā m egle neš ķ ita augsta. Izspieduš ies starp cilvē kiem laukumā , atgriezā mies hostelī . Pulksten 17 devā mies uz Aktieru teā tri, lai noskatī tos Viljama Gibsona izrā di Divi š ū polē s. Pē c izrā des visi, kas palika hostelī uz Jaungada brī vdienā m, pulcē jā s pie galda. Skanē ja skaisti apsveikumi, izlasī ju savu dzejoli, kas rakstī ta Jaunā gada priekš vakarā . 22-30 devā mies laukumā sagaidī t Jauno 2018 gadu. Vispopulā rā kais dzē riens š eit bija karstvī ns (klasiskais, ķ irš u, granā tā bolu) par 50 UAH. pa glā zei, izvē lē jā mies medu-bumbieri, tas sildī ja. Tirdzniecī ba ritē ja pilnā sparā : tika tirgoti suvenī ri, piparkū kas, kebabi, grilē ti dā rzeņ i, ceptas desiņ as. Cilvē ki stā vē ja grupā s, skanē ja pasaules hiti, apgaismojums, prož ektori, krekeri, konfeti, dzirksteļ i radī ja svē tku noskaņ u. Ap pulksten 24 atskan Valsts prezidenta apsveikums, un tagad pulkstenis jau skaita 12 sitienus, un ar katru pulksteņ a sitienu uz Visumu tiek nosū tī ta viena no manā m vē lmē m (uzrakstī ju 12), enerģ ija visi cilvē ki, un viņ u š eit ir simtiem tū kstoš u, palī dz viņ iem virzī ties uz augš u, un tie aizlido kosmosā , ko arī uztver pē c divpadsmitā sitiena veiktā salū ta uguns. Visi sveic viens otru Jaunajā gadā , bet katrs uzņ ē mums turas š ķ irti, nav kopī gu deju, apaļ o deju. Jaunais gads ir atnā cis pats. Nā kamajā dienā , 1. janvā rī , mē s devā mies kā jā m, lai klī stu pa pilsē tu. Kijeva piesaista un aizrauj, var stundā m staigā t pa ielā m, apskatot pieminekļ us, katedrā ļ u zelta kupolus, arhitektū ras celtnes. Tā s apskates objekti ļ auj ienirt graciozitā tes un krā š ņ uma atmosfē rā . Apstā jā mies galvaspilsē tas Š evč enkovskas rajonā , pastaigā jā m pa Jaroslavovas Valas ielā m, Vladimirsku, Š evč enko bulvā ri, sasniedzā m Hreš č atiku, Neatkarī bas laukumu, Tautu draudzī bas arku, no kurienes paveras lielisks skats uz Kijevu.

Neatkarī bas laukums

Š ajā dienā nogā jā m apmē ram 14 km kā jā m, saņ ē mā m pozitī vā jū ru, un Kijeva kļ uva tuvā ka man un radiem. Nā kamajā dienā mē s nolē mā m doties uz Kijevas-Pechersk Lavra. Uz zemes ir vietas, kuras ne katrs var apmeklē t, lī dz tā m ir jā pieaug. Lavra ir vecā kā un viena no galvenajā m pareizticī go svē tnī cā m. Š is ir pirmais klosteris Kijevas Rusā , kur gandrī z to sā kotnē jā formā ir saglabā juš ies 11. gadsimta tempļ i. Lavras teritorijā valda miera un labestī bas atmosfē ra. Mē s devā mies uz templi, nolikā m sveces. Izstaigā juš i Lavru un sajutuš i tā s neparasto svē tuma garu, izsalkuš i un iegā juš i ē dnī cā , kur paē dā m lē tas pusdienas, par gavē ņ a pusdienā m samaksā jot 50 grivnas.

Kijevas-Peč erskas lavra

Netā lu no Lavras atrodas Lielajam Tē vijas karam veltī ts piemiņ as komplekss. Majestā tiskā Dzimtenes statuja ar zobenu vienā rokā un vairogu otrā rokā atstā j iespaidu, neviena no fotogrā fijā m neatspoguļ o tā s diž enumu, spē ku un spē ku. Tā augstums ir 102 m, kas ir vairā k nekā Brī vī bas statujas augstums. No š ejienes paveras lieliska panorā ma uz Dņ epru un Kijevu.

Dzimtene

Viena no interesantā kajā m vietā m Kijevā ir Podile. Š ī ir sena pilsē tas zemienes daļ a, š eit apmetā s agrā k tirgotā ji un amatnieki. Arī mā ju arhitektū ra š eit ir interesanta, tač u ē kas ir zemas. Podilas galvenais laukums ir Kontraktova laukums, kas pazī stams no pirmsmongoļ u laikiem. Š eit tika uzstā dī ta arī Ziemassvē tku eglī te, bija iespē ja izklaidē ties mā kslī gā ledus hallē . Bet, skatoties uz cilvē kiem, kuri nemā cē ja slidot un stā vē ja pie sā niem, es neuzdroš inā jos uzvilkt slidas, jo nebiju uz tā m stā vē jis kopš skolas laikiem. Pē c pusdienā m apmeklē jā m “Puzata Hata”. Š ī ir ā trā s ē dinā š anas restorā nu ķ ē de ar tradicionā lo ukraiņ u virtuvi un pieņ emamā m cenā m. Mē s nolē mā m š eit pavadī t vakaru 6. janvā rī , un mē s samaksā jā m 100 UAH.


Mū su kultū ras programmā bija operetes teā tra apmeklē jums un Š trausa filmas "Fledermaus" skatī š anā s. Operete vienmē r ir svē tki, krā sains aizraujoš s skats. No operetes vienmē r gū stu patiesu prieku, tā bija arī š oreiz. 6. janvā ra vakarā klausī jā mies ē rģ eļ koncertu Nikolaja baznī cā , kur Ziemassvē tku vakari notika baroka stilā . Ukrainas godā tā mā ksliniece Irina Hareč ko izpildī ja I. S. Bahs: Kora prelū dijas “Viens Dievs debesī s”, “10 bauš ļ i”, Pastorā ls. Katedrā lē valdī ja Ziemassvē tku gars, visi juta vienotī bu ar mū ziku un Visumu. 7. janvā rī mē s vē lreiz devā mies uz Sofijas laukumu, devā mies uz Mihailovska Zelta kupolu klosteri un Andreevsky Spusk baznī cu. Ar to beidzā s mana iepazī š anā s ar Kijevu un tika aizvē rta vē l viena manu ceļ ojumu lapa

Sv. Miķ eļ a klosteris

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Ёлка на Софийской площади в Киеве
Киево-Печерская лавра
Площадь независимости
Родина-мать
Пузата хата
Михайловский золотоверхий монастырь
Накануне Нового года
А без Подола Киев невозможен
komentāri (10) Atstājiet savu komentāru
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums