Luksusa uzturēšanās Oludenizā

20 Septembris 2017 Ceļošanas laiks: no 12 Septembris 2017 ieslēgts 19 Septembris 2017
Reputācija: +34.5
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Labdien! Es vē los jums nedaudz pastā stī t par savu ceļ ojumu uz krā sainu un gleznainu pilsē tiņ u Oludeniz. Š ajā stā stā jū s neatradī siet nekā dus vē stures faktus vai apskates stā stus, bet tikai ī sus norā dī jumus, kā ietaupī t naudu un kur esmu bijis. Tā tad, sā ksim. (20.09. 2017. )

1) Ierodoties Dalamanā , pirmā lieta: nesteidzieties pirkt ū deni lidostā vai pie izejas no lidostas. Viņ i iekasē cenu par ū dens pudeli 0.5 = 2 USD. Ja rezervē jā t ceļ ojumu pie operatora, Ļ OTI iesaku pajautā t gidam, kurš jū s sagaidī s pie transfē ra (autobusa). Izmantoju tū roperatora AnexTour pakalpojumus un gide teica, ka pie š ofera var nopirkt 2 pudeles 0.5 ū dens par 1 dolā ru (jā , tas ir dā rgi, bet tas ir labā k nekā.2 USD par 0.5).


2) Es apmetos Liberty Oludeniz (4*) viesnī cā . Tas stā v uz galvenā s ielas, lai mē rī tā tempā lī dz jū rai aizietu burtiski 8 minū tes. Tajā paš ā vietā (uz galvenā s ielas) atrodas 2 veikali AZDA un LIDL. AZDA cenas ir nedaudz zemā kas, bet pā rtikas preces var iegā dā ties arī LIDL.

Starp citu, viesnī cas reģ istratū rā ir meitene, viņ u sauc Kristī na. Tikai duš a! J Daudzas reizes palī dzē ja ar visiem jautā jumiem un niansē m (vispā r visiem). Ī paš s paldies viņ ai par to!

3) Nesteidzieties pirkt suvenī rus, dā vanas, lietas paš ā Oludenizā . Labā k saņ emiet drosmi un apmeklē jiet Fetiju. Fethie ir pilsē ta netā lu no Oludenizas, brauciens ilgst 30 minū tes, maksa ir 5.50 liras vienai personai. Brauciet no gala lī dz galam. Iekā pš ana atpakaļ mikroautobusā notiek tajā paš ā vietā , kur pē dē jā .

Pē c Kristī nas ieteikuma interesantas vietas Fē tijā :

  • Zivju tirgus. (36.621032, 29.111078) - koordinā tes kartē . Ļ oti krā saina vieta, vietē jie un tū risti pē rk zivis. Blakus ir restorā ni, tur gatavo par 6-8 lirā m no cilvē ka.
  • Alesta Hotel (restorā ns ar skatu). Tas atrodas uz jumta faktiski 5. stā vā , bet turkiem visi stā vi sā kas no 0, lai liftā atrastu pē dē jo pogu "4" J
  • Tā ir ļ oti skaista un gleznaina. Ierodoties un apsē ž oties pie galdiņ a, personā ls nekavē joties jautā s par ē dienkarti (tikai ē dieni/dzē rieni), jo daudzi cilvē ki tur ierodas, lai baudī tu skatu un pasū tī tu tikai kokteiļ us. Man patika dzē riens "Ayran", bet tas nav piemē rots visiem).

  • Café Park Teras (restorā ns ar skatu). Tā pat kā Alesta atrodas uz mā jas jumta. Mē s devā mies uz turieni, bet tur bija remonts, un tā pē c mē s nevarē jā m sē dē t. Bet skati ir ļ oti skaisti arī uz terases.
  • Ö zsü t (konditorejas izstrā dā jumi). Bijā m pilni un nolē mā m neiet iekš ā , jo tirgus bija pilns ar zivī m un garnelē m no vē dera. J
  • 4) Ļ oti svarī gs fakts, kad es devos uz Oludenizu, es nezinā ju par paraplā nu.


    Mē s ieradā mies Oludenizā pirms reģ istrē š anā s viesnī cā (ieraš anā s pulksten 11:00, reģ istrē š anā s pulksten 14:00). Ilgi nevilcinoties, ar mugursomā m un gultasveļ u devā mies uz paš valdī bas pludmali, lai apcerē tu atpū tas vietu. Pa ceļ am uz pludmali kaut kā nevarē ju pacelt galvu pret debesī m, apskatī jā m galvenā s ielas veikalus un kafejnī cas, un tad devā mies uz pludmali un sastingā m ar muti vaļ ā . Virs jū ras un pilsē tas nolaidā s un lidinā jā s desmitiem brī niš ķ ī gu izpletņ u. Pirmā s stundas gulē jā m ē nā , baudī jā m skatus un š os drosmī gos puiš us, tač u nevarē tu teikt, ka uzreiz gribē jā s pamē ģ inā t.

    5 novē roš anas dienu laikā iepazinā mies ar visiem uzņ ē mumiem, kas piedā vā ja paraplanierisma tū res. Cenas svā rstī jā s no $ 120 lī dz $ 70. Neļ aujiet sevi apmā nī t, cenas atš ķ iras tikai dempinga dē ļ . "Več i" tirgū vienkā rš i mē ģ ina pelnī t, pateicoties skaistai reklā mai. Krieviski runā ja tikai 2 cilvē ki ekskursiju kompā nijā s. Sarunas pirmajā s 5 minū tē s tika izveidota uzticī ba. Atseviš ķ i viņ š tika uzdots ar visā diem jautā jumiem par Fetiju un dzī vi Turcijā . Cena tika samazinā ta par diviem lī dz 65 USD (no 70 USD), un pā rsē š anā s notika ar automaš ī nu (Ford Cady), nevis ar autobusu (Mercedes Sprinter), kā tas bija lielā kajā daļ ā uzņ ē mumu. Instruktors-piloti ir ļ oti pieredzē juš i, pacē lā s ļ oti viegli un bez problē mā m. Lai gan ne daudziem tas izdevā s, kamē r mē s stā vē jā m uz starta laukuma. Filmē š ana ir atļ auta, bet man nebija lī dzi kameras, tā pē c mē s filmē jā m pilotus kamerā s. Filmē š ana maksā.30 dolā rus, nu, vai pē c vienoš anā s ar pilotu. Sā kumā domā jā m, ka iegā dā simies tikai meitenes fotogrā fijas un video, bet pē c piedzī votā mans iekš ē jais sarkans nolē ma uz š ā diem iespaidiem netaupī t. Iededzinā ja to diskā un nosū tī ja citu kopiju uz manu tā lruni. Varat redzē t, kas notika š eit:

    5) Zilā lagū na. Rezervē ta vieta Oludenizā . Ieeja maksā.7 liras vienai personai. Ir vē rts vienreiz aizbraukt, lai paskatī tos tī ri un izpeldē tos nedaudz citā das krā sas ū denī : ). Ir arī vieta, kur apakš ā guļ jū ras č ū skas, gribē jā s snorkelē t un skatī ties, bet ak, nebija iespē jas. Bet daudzi puiš i peldē jā s un apbrī noja brī niš ķ ī gā s radī bas apakš ā .

    Kopumā viss. Tagad Oludenizā ir maz krievvalodī go turku, tač u kū rorts gū st popularitā ti un nā kamgad viņ i pieņ ems darbā darbiniekus ar komunikā cijas prasmē m mū su cilvē kiem. Noteikti tur atgriezī š os pē c skaistiem skatiem un š ikiem iespaidiem.


    P. S. Naudu labā k samainī t Fethie, kur valū tas maiņ as kurss ir izdevī gā ks. Ieraš anā s brī dī valū tas maiņ as kurss bija 1 USD = 3.34? (viesnī ca), 1 USD = 3.5? (pilsē ta)

    Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
    Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
    Līdzīgi stāsti
    komentāri (10) Atstājiet savu komentāru
    Rādīt citus komentārus …
    iemiesojums