Nedēļa neatkarīgi

11 Janvāri 2017 Ceļošanas laiks: no 15 Novembris 2016 ieslēgts 23 Novembris 2016
Reputācija: +125
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Ar treš o mē ģ inā jumu beidzot izdevā s apmeklē t Ukrainu. Es nopirku biļ etes visai ģ imenei 2 mē neš us pirms izlidoš anas no UIA viņ u vietnē . Diezgan lē ti. Bez bagā ž as un ē diena, bet nopirku vienu bagā ž as vienī bu koferim. Tieš i ar bagā ž u radā s problē mas, izbraucot no Baku, lidostas darbinieks ilgi apgalvoja, ka neredzot samaksu par bagā ž u. Nā cā s zvanī t aviokompā nijas pā rstā vim, kurš darbiniekam paskaidroja, ka par bagā ž u maksā abos virzienos. Neviens nesvē ra rokas bagā ž u, un nevienam nebija jautā jumu par augļ iem, ko viņ i veda lī dzi Baku vai Kijevā .

Boeing 737 basic bez multivides un volā niem, lidmaš ī na bija pilna, ekonomiskajā klasē nevienas tukš as vietas. Man nebija ielū guma, tikai viesnī cas rezervā cija un biļ etes turp un atpakaļ . Sā kumā es uztraucos pē c tam, kad izlasī ju daudz informā cijas krievu forumos. Velti tas neattiecas uz Azerbaidž ā nas pilsoņ iem, robež sargs pieklā jī gi apvaicā jā s par vizī tes mē rķ i, kur nakš ņ osim un naudas pieejamī bu dzī voš anai. Novē lu jums labu atpū tu. Un tī rā krievu valodā . Kopumā teikš u, ka ukraiņ u attieksme pret mū su valsts pilsoņ iem ir laba, lai arī runā jam krieviski. Tā pē c kā rtē jo reizi pā rliecinos, ka mazā k vajag ticē t visā diem Kiseļ oviem un Solovjoviem. Protams, uz interviju tika uzaicinā ti visi Krievijas pilsoņ i. Nu tas ir saprotams, abas valstis karo.


Kijeva mū s sagaidī ja ar sniegu un salu. Internetā pasū tī tais taksometrs no "š ķ ī bu" firmas neatbrauca, neatradu viņ u telefona numuru. Bija jā pē rk Kyivstar telefona numurs par 90 grivnā m, lidostā mainot 20 eiro (protams, kurss ir krietni zemā ks nekā pilsē tā ). Meitene ieteica kā da taksometra dienesta numuru, kuram aukstumā bija jā gaida 30-40 minū tes. 255 grivnas un esmu viesnī cā . Lī dz reģ istrē š anā s brī dim vē l ir 4 stundas, bet reģ istratū rā laipni piedā vā ja reģ istrē ties pē c 1.5h, pē c gandrī z negulē tā s nakts tas ļ oti palī dzē ja. Mē s atstā jā m mantas noliktavas telpā un devā mies uz Puzataya Hata pusdienot. Iepriekš vienā no apmainī tā jiem nomainī jis eiro pret grivnu. ="http://f. otzyv. ru/f/14/04/143282/p251116084703.jpg" style="height: 300px" />

Pē c pusdienā m un atpū tas viesnī cā pastaigā jieties pa sniegoto Khreshchatyk. Auksts. Cik,

Vietā m ir policija un militā risti, acī mredzot bija kaut kā ds mī tiņ š . Bet viss ir kluss. Viņ š piegā ja pie militā rpersonā m un jautā ja ceļ u uz metro, krieviski, krieviski, un serž ants atbildē ja. Kopumā Ukrainas militā risti un policija ir diezgan draudzī gi. Un ne tā , kā tos apraksta NTV. Iegā jā m metro, mā kslinieki sē ž un zī mē bildes pē c pasū tī juma, ar zī muli vai ko citu melnu, vai nu grafī tu, vai apavu krē mu. Samazinā juš i cenu no 300 grivnā m uz 200 grivnā m, nolē mā m uzzī mē t arī bē rna portretu. Pusstunda, kuras laikā tur nopirku magnē tus. Pusstundu meklē jot tū biņ u bildei neveiksmī gi, piebraucā m tuvā k viesnī cai, devā mies uz restorā nu vakariņ ot Pet-Rus un tad uz viesnī cu gulē t. Viesnī cas numuriņ š , lai arī no luksusa kategorijas, ir mazs, tī rs ar diviem TV kanā liem, lai gan tikai ukraiņ u kanā li, pā ris angliski un viens turku valodā . Ukrainas kanā los ir filmas krievu valodā ar apakš tulkojumu. Jā , viņ i runā divā s valodā s. Skatī jā mies bē rnu konkursu Balss.

Otrā diena pē c brokastī m viesnī cā , ar metro lī dz "Zelta vā rtiem". Aizgā jā m uz muzeju, uzkā pā m uz skatu laukumu.

Bija auksts, pē c izieš anas no muzeja dzē rā m tē ju un kafiju, kas pirkta parkā mobilajā bodē . Vispā r š ā du kafijas aparā tu ir daudz visā Kijevā , mazos stū ros blakus siltummaiņ iem, parkos un krastmalā , Tavria bodē s vai kur citur. Tad es devos meklē t vā rnu bū rī , godī gi sakot, man tas nepatika. Parasta sē ta ar bū ri un vienu milzī gu vā rnu.

Ilgi meklē ju, policists pat bija pā rsteigts, kad jautā ja par kraukli, bet viņ š norā dī ja pareizo virzienu, tad meitene gā ja uz pagalmu, kaut ko stā stot ukraiņ u valodā , bet es to nenoķ ē ru. Kopumā Kijevas iedzī votā ji ir ļ oti draudzī gi, it ī paš i, ja viņ i uzzina, no kurienes viņ i ir cē luš ies.


Tad devā mies uz Sofiju Kievsku, paņ ē mā m biļ eti par 220 gr, lai gan tad sapratu, ka var paņ emt ģ imeni par 200 grivnā m, gids bū s pē c pusstundas. Pa to laiku izstaigā jā m augš ē jos stā vus, bildē t nevar. Ekskursija bija ukraiņ u valodā , jē gu var saprast. Frenkijs un Jaroslava Gudrā sarkofā gs noskatī jā s apmē ram stundu, viņ i bija diezgan noguruš i. Mē s iegā jā m ē dnī cā , kur satikā m bijuš o Baku sievieti un runā jā m par dzī vi.

Pie izejas piezemē jā s saģ ē rbta "zebra" un "lā cis", lī dz paņ ē ma santī mus un atpalika.

Slavas aleja, piemineklis Nezinā majam karavī ram, piemineklis Golodomora upuriem un, protams, Kijevas-Peč oras lavra. Bet š eit mums tam nepietika. Sniegs ar salu un pat vē jš mū s pilnī bā nogurdinā ja. Varē jā m tikai apbraukt Lavru pa pagalmu, beidzot nosalstot un sasildoties maksas tualetē (ja godī gi, brī nī jos, ka maksā ) pie elektriskā s plī ts. Pē c tam nolē mā m nepā rbaudī t spē kus un doties uz kaut kā du iepirkš anā s centru, tur vismaz siltā ks un pā rpildī tā ks. Izvē le krita uz Ocean Plaza. Pa ceļ am iegriezā mies arī MIDA apavu veikalā . Apavi neizskatā s slikti, bet, godī gi sakot, tie ir dā rgi. Vispā r teikš u, ka Kijevā drē bes ir dā rgas. Un ne tikai ar zī molu. Pusdienojā m arī Ocean Plaza, lai gan izvē le tur nav tik liela. Pats iepirkš anā s centrs ir standarta dā rgu boutique komplekts, vispā r nebija mē rķ a kaut ko nopirkt, tā tad par niekiem.

Iemaldī jā mies Auchan, interesantā veikalā , bet kā jas sā pē ja un vairs nebija spē ka, tā pē c atgriezā mies viesnī cā .

Bē rni bija galī gi noguruš i un negribē ja nekur citur iet, bet nolē mā m pē c nelielas atpū tas doties uz Ļ vovas š okolā des veikalu. Paskatī jies navigatorā , kur tuvā kais gā ja kā jā m pa naksnī go Kijevu. Kafejnī ca-veikals reprezentē telpu pustumsā ar maziem galdiņ iem. Diezgan smacī gs. Personā ls ļ oti draudzī gs, runā kā dā ukraiņ u valodas dialektā , labi nesaprata, nā cā s jautā t vē lreiz, pacietī gi atkā rtoja. Cenas kafejnī cā s ir vidē jas, veikalā nedaudz augstā kas. Nopirkā m arī bē rniem vē l daž as trifeles un š okolā des dzī vniekus. Kopumā man patika - iesaku. Tiesa, no š okolā des pā rbagā tī bas vē lā k nedaudz sā p galva, vai varbū t no sastrē gumiem zā lē . Pa ceļ am aizbraucā m uz Silpo un nopirkā m kū pinā jumus, liellopa gaļ u un vistu.


Ceturtā diena mums bija ī sa un mums bija brauciens uz Dņ eprodzerdž insku jeb kā tagad sauc Kamensku. Tā pē c no rī ta devā mies uz Gulliver iepirkš anā s centru, vienkā rš i klaiņ ojā m apkā rt. Pasū tī jā m taksi servisā.838. Grū ti iedomā ties, ka tas arī nesanā ks. Un 5 minū tes pirms noteiktā laika viņ š nesū tī s SMS, ka nav maš ī nu. Vispā r taksometrs Kijevā ir liela problē ma, cenas zemas pē c pasū tī juma, bet neviens ī sti negarantē taksometru vai nē , pilsē tā uz ielas ir ļ oti grū ti noķ ert privā to tirgotā ju, tad uzzinā ju, ka ir vē l viens taksis, par kuru maksā jat pē c skaitī tā ja, kas arī nav ī paš i ē rti.

Vispā r nā cā s skriet tuvā kajā apkā rtnē meklē t taksi. Visi ir aizņ emti vai dež ū rē . Atradu vienu vecu pasā ta vē ju, kurš piekrita iet par summu, kas vairā k nekā.3 reizes lielā ka par dienesta pieprasī to. Viņ š teica, ka korķ a centrā . Bet nebija ko darī t, bija jā piekrī t. Viesnī cas transporta pakalpojumu cena kopumā bija neatbilstoš a. Godī gi sakot, tas, ko viņ š sauca par korķ i pē c Baku standartiem, ir ļ oti tā lu no ī sta korķ a. Tikai intensī va satiksme pie luksoforiem. Vispā r bija jā skrien meklē t peronu, kur stā v vilciens, 15 minū tes pirms atieš anas, bet vilciens vē l nebija ieradies. Viņ š stā vē ja uz perona apmē ram 5 minū tes. Turklā t nebija zinā ms, no kuras puses ir vagonu numerā cija, tas tika paziņ ots, vilcienam piebraucot pie perona. Un viņ a bija no vilciena gala, tad tas sā kā s, divas pretimnā koš as straumes metā s viena pret otru skrienot. Kopumā iekā pš anas vilcienā organizā cija nav lī dz galam pā rdomā ta neē rta. Korejas vilcieni, ē rti gan 2. , gan 1. klase, atš ķ iras tikai ar sē dvietu izmē ru. Elektroniskā s biļ etes var izdrukā t mā jā s, tā s pā rbauda jau kustī bā . Lai arī internets ir deklarē ts, tā praktiski nav. Sū tiet ne vairā k kā WhatsApp, un tas ne vienmē r darbojas. 5 stundas ceļ ā , ā trums 90-100 km/h, reizē m lī dz 130. Ieradā s stingri pē c grafika. Stacijā mū s sagaidī ja radinieks, kuru nebijā m redzē juš i 35 gadus.

Es nerunā š u pā rā k daudz par 5. dienu. Ciemojā mies pie radinieka, aizbraucā m uz vasarnī cu, iepazinā mies ar Ukrainas guberņ as dzī vi.

Sestajā dienā devā mies uz Dņ epru (Dņ epropetrovsku) stundu ar auto, daž ā das kvalitā tes ceļ i no vecajā m padomju bedrē m lī dz mū sdienu lokam ap Dņ epru. Pilsē ta nav maza. Mē s devā mies uz krastmalu un salu (neatceros nosaukumu). Krastmala ir diezgan gara. Auksts, sals, cilvē ku gandrī z nav. Pā ris kadri uz ģ imenes soliņ iem. Uz salas bija atrakcijas, bet tā s nestrā dā ja un laikapstā kļ i neļ ā va braukt.


Aizgā jā m uz centru, pastaigā jā m pa ielā m. Pilsē ta ir moderna, padomju laika, nepamanī ja vē sturisko centru. Devā mies pusdienot uz tirdzniecī bas centra Most City restorā nu Bovarius, pilnvē rtī gu restorā nu ar restorā nu cenā m.

Zā lē ir vairā ki motorizē ti daž ā du krā su rati - oriģ inā li. Mē s ilgi sē dē jā m. Tad bē rni devā s uz grī dā m ar izklaidi. Nu es devos uz sava mī ļ ā kā iepirkš anā s centra epicentru pē c 20 minū š u gā jiena pa centru. Protams, TC uz mani atstā ja labu iespaidu. Liela daž ā du preč u izvē le. 2-3 stundas tajā pagā ja nemanot. Satumst agri, atgriezā mies naktī .

Septī tā diena sā kā s ar pastaigu pa pilsē tu, pā rgā jienu uz Dņ epru. Tipiska provinces pilsē tiņ a, daudz pensionā ru, kluss, nav pā rpildī ts, maz maš ī nu.

Nopirku daž ā du krā su sē klas, bet tad ieraudzī ju, ka lielā iepakojumā ir gandrī z 3-4 sē klas. Bet pats interesantā kais ir tas, ka plastikā ta kartes tiek pieņ emtas visur, tomē r manata-dolā ra-grivnas kursa dē ļ bankā m ir ā rkā rtī gi neizdevī gi norē ķ inā ties ar karti. Pusdienojā m Cilentano picē rijā . Parasti nav ļ oti dā rgi un picas sastā vu izvē laties pats. Vakarā ar vilcienu bija jā atgriež as Kijevā . Š oreiz padomju stila nodalī jums.

Vispā r viss ir kā toreiz, no tualetes lī dz konduktors, lai gan viņ a bija daudz pieklā jī gā ka nekā tajos gados.


Astoto dienu Kijevā sniegs gandrī z nokusis, tač u bija sals. Pasū tī ju taksi uz viesnī cu, š oreiz par brī numu taksometrs ieradā s. Iepriekš vienojos ar viesnī cu, ka atstā š u viņ iem lietas, kam viņ i laipni piekrita bez maksas (lai gan š veicaram iedevu 5-6 grivnas par dzeramnaudu) un viņ š devā s klī st pa pilsē tu. Atkal sniga, pilsē ta atkal kļ uva balta, lī dz izbraukš anai vē l bija laiks, ā rā auksts kur iet? Es nolē mu doties uz Epicenter tirdzniecī bas centra analogu Leroju Merlinu, ne tikai tas bija tik grū ti sasniedzamā vietā , ka neviens nezinā ja, kā tur nokļ ū t, man bija jā ieiet metro, jā iet pa kreisi. banku un pā rsē ž as atpakaļ uz autobusu. Starp citu, autobusi Kijevā ir dā rgā ki par metro - 6 grivnas, bet metro - 4. Kopumā pē c Epicentra Merlinam tas nepatika. Nopirkusi pā ris sī kumus, atgriezos centrā . Iegā jā m vē dervē dera bū dā , klejojā m pa centru, sacē lā s sniega vē tra. Nolē mā m neriskē t un doties uz lidostu agrā k, necerot uz taksi. Lī dz izbraukš anai bija vē l 5 stundas, par brī numu atbrauca taksis, lai gan ne tas, kas bija SMS un ar 10 minū š u kavē š anos. Lē nā m tikā m lī dz lidostai, reģ istrē š anā s laba, ka sā kā s 3.5 stundas pirms izlidoš anas. Lidostā rū pī gi pā rbauda, ​ ​ bija jautā jumi mū su stā diņ iem, bet paskaidrojuš i mū s ielaida. Rokas bagā ž a tika nosvē rta. 2-3 stundas dutifree ir mazliet par daudz, un cenas tur iet cauri. Bija palikuš as daž as grivnas. Par tā du summu neko nevarē ja atrast. Beigā s nopirku pudeli degvī na Nemirov. Noderē s, lai arī nedzeru.

Lidmaš ī na atkal bija pā rpildī ta, uz vienu vietu reģ istrē ti divi pasaž ieri. Nebija kur pā rsē sties, labi, ka bija viena brī va vieta biznesa klasē , lidojums aizkavē jā s, lidmaš ī na ilgi bija aplieta ar kaut kā dā m putā m, droš i vien pret apledojumu. Kopumā Baku ieradā mies ar 45 minū š u nokavē š anos. Rezumē jot, teikš u, protams, ka jā brauc pavasarī , diemž ē l laikapstā kļ i apē da iespē ju Kijevā daudz ko redzē t. Kijevas pilsē ta ir liela, ir daudz interesantu lietu, cenas ir vidē jas, bet, protams, pieejamā kā s Eiropā . Joprojā m ir palikuš i lā pstiņ as elementi, bet Ukraina virzā s uz Eiropu, lē nā m, bet ir nobī des. Man atgā dina Baku 90. gadu beigā s. Es neteikš u, ka cilvē ki dzī vo bagā ti, bet restorā nos ir klienti, daudz dā rgu ā rzemju automaš ī nu. Tiesa, ubagu ir daudz. Cilvē ki brauc strā dā t uz Eiropu, pelna naudu, Ukraina ir vairā k agrā ra valsts, zeme ir auglī ga, bet Č ernobiļ as ietekme joprojā m ietekmē . Iedzī votā ji raibi, Kijevā daudz apmeklē tā ju. Bet kopumā draudzī gs. Š eit neviens nepā rbauda reģ istrā ciju, jo Maskavā naudu neizspiež uz katra soļ a. Viņ i runā galvenokā rt ukraiņ u vai krievu valodā ar akcentu. Uzraksti ukraiņ u un angļ u valodā s. Kopumā viss ir skaidrs. Metro ir ē rts, lai arī nobruž ā ts, darbojas labi un nav dā rgs. Virtuvē pā rsvarā ir cū kgaļ a, bet izsalkuš i arī nepalikā m. Kopumā tas ir diezgan ē rti un, manuprā t, jums ir jā dodas bez š aubā m, ja jums ir labi nodomi un silta attieksme pret š o valsti.

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
обменник
киев
Киев
отель Русь
Киев
Киев
мастерица шоколада
Днепр-бульвар
\\\\\\океан плаза
Днепр
Посольство Узбекистана