Pareizākais komentārs

19 Janvāri 2020 Ceļošanas laiks: no 29 augusts 2019 ieslēgts 01 Septembris 2019
Reputācija: +1808.5
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Nu, ko gan es vē l varē tu rakstī t par Stambulu, pilsē tu, kurā š ķ ita, ka mē s jau esam uzkā puš i visā , nu, tikai visā , bet ne, kā izrā dī jā s, pat pastaigā joties gar iestaigā tas takas Ir vē l tik daudz ko uzzinā t un redzē t.

Lidojums sā kā s ar slē gtu beznodokļ u lidojumu Odesas lidostā  — kā ds pā rsteigums.


Odesas starptautiskā lidosta (IATA: ODS, ICAO: UKOO) ir viena no lielā kajā m lidostā m valstī , Starptautiskā s gaisa transporta asociā cijas (IATA), Starptautiskā s civilā s aviā cijas organizā cijas (ICAO), Lidostu padomes locekle. International (ACI) Europe) un Ukrainas lidostu asociā cija. Pasaž ieru terminā lis ar kopē jo ietilpī bu vairā k nekā viens pasaž ieris ik pē c 10 sekundē m. Lidosta ir paredzē ta starptautisko un iekš zemes lidojumu apkalpoš anai. Pagā juš ajā gadā lidostas pasaž ieru plū sma sasniedza gandrī z 1.5 miljonus pasaž ieru. Lidlauks ir aprī kots ar nepiecieš amajā m gaisa satiksmes vadī bas iekā rtā m un atbilst visā m galvenajā m juridiskajā m prasī bā m civilajiem lidlaukiem Ukrainā .

Un tas viss ir slē gts beznodokļ u rež ī mā ?

Izrā dī jā s, ka satraukumam nebija iemesla — bija tikai maiņ as maiņ a, un citi ceļ otā ji par to jau ir daudz rakstī juš i, tā pē c pirms biļ eš u iegā des un reģ istrē š anā s lidojumam labā k iepazī ties ar degvielas uzpildes stacijas, pareizā k sakot veikala lidostā , grafiku.

Odesas lidostas VISPĀ RĒ JS NOVĒ RTĒ JUMS: mums tā joprojā m patī k, lai gan pilnī bai nav robež u!

Tā dē ļ , nokļ uvuš i starptautiskajā Stambulas lidostā un izturē juš i daļ u maratona skrē jē ju standarta no izkā pš anas lī dz muitas kontrolei, pā rskrienot visu diennakti atvē rto Duty Free kapitā listiskā pasaule, nedaudz nomierinā jā mies - atradā m tū ristu lī dzsvaru: galu galā brī vdienā s gribas, lai viss bū tu tā , kā gribam - galu galā mē s visi atpū š amies sev un saviem mī ļ ajiem, tā pē c ticam, ka atvaļ inā jums vē lmes vienkā rš i ir jā izpilda (pilnī bā un laikā ).

Stambulas Havalimani starptautiskā lidosta jeb Jaunā vai treš ā lidosta ir lidosta Arnavutkö y rajonā Stambulas Eiropas pusē Turcijā . Atrodas 35 kilometru attā lumā no pilsē tas centra, tas tika atklā ts 2018. gada 29. oktobrī .

Bija plā nots, ka tā kļ ū s par lielā ko pasaulē un spē s apkalpot tieš i tik daudz pasaž ieru kā.100 Odesas lidostas, tas ir, aiz š ī s loģ ikas var teikt, ka Odesa ir viena no pirmajā m simt lielā kajā m lidostā m. pasaulē !

KOPĒ JAIS Sambulas lidostas REZULTĀ TS: 5+ (IZCILI). Ja kā ds cits meklē (meklē jot kā un ko), tad š ie cilvē ki noteikti jau ir kaut ko atraduš i un kā un ko un kā pē c un vispā r. . .

Atcerieties, ka mež oņ u ceļ ojums paredz, ka mē s tur nokļ ū sim, piemē ram, ar autobusu.

Zinot, kā nokļ ū t lī dz autobusu pieturai, mū s nedaudz pā rsteidza autobusu pieturu numuru un autobusu lī niju maiņ a, kas kursē uz paš u Stambulas centru. Tagad vajadzī gā autobusu platforma ir numurs 17 un autobusu lī nija ir numurs iST-20. Maksa nav mainī jusies - 18 liras.


SVARĪ GI! Ikviens zina, kas ir labā k, nekā prasī t vadī tā jam biļ eti, un viņ š , visticamā k, atteiksies, vienkā rš i iegā dā jieties Stambulkart veikalā Biletmatike tieš i pirms iekā pš anas, bet tikai par lirā m, kas vai nu jau palikuš as no iepriekš ē jā brauciena vai arī mainot nedaudz naudas mainī tā jā .

Istanbulkart karte maksā.6 liras, un jū s varat to uzreiz papildinā t par nepiecieš amo braucienu skaitu. Tad arī š o karti var papildinā t caur tiem paš iem Biletmatic paš apkalpoš anā s automā tiem. Ekrā na izvē lni var izvē lē ties no ķ ī nieš u uz angļ u valodu - viss ir ļ oti vienkā rš i. Kā ds ir kartes skaistums: ja jū s vienkā rš i pē rkat, piemē ram, tramvaja biļ eti, tā maksā s 4 liras, un š ajā gadī jumā tā maksā s aptuveni 2.5 liras. Un tā tā lā k visu veidu paš valdī bas transports. Pā rē jais neizdeg un, atgriež oties nā kamajā braucienā , droš i var izmantot tā lā k (mums jau ir divi, tā arī notika).

SVARĪ GI ir divas lietas: kad mē s tur bijā m, cena, kas mums tika piedā vā ta tieš i lidostā  — tā tika piedā vā ta un kaulē jā s ar mums, un nebija noteikta paš reizē jam laikam — izrā dī jā s par 15 procentiem zemā ka nekā tā . ir par paš reizē jo dienu. Tā pē c jū s nevarat daudz mainī t - tikai ceļ ojumiem.

Un atcerieties noteikumu: "Tū rists, kurš nav maldinā ts, nav tū rists", lai mē s nesatrauktos un atpū stos — galu galā š ī ir mū su brī vdiena, mū su lidosta, mū su Stambula! Urrā !

Ierodoties Stambulā pulksten 3:00, kā mē s sakā m mā jā s Odesā , ir savs kaut kas ī paš s: pa naksnī go ielu no gala autobusa pieturas lī dz mū su viesnī cai mē s gā jā m lieliskā izolā cijā un nebrienā m cauri brikš ņ iem. spē cī gas saliktas rokas, kas baidī jā s apmaldī ties 15 miljonu tū ristu pilsē tā , nebija tramvaju, no kuriem nebū tu jā bē g vai jā panā k, un nebija ļ oti karsts - tā pē c viņ i pat ietaupī ja uz saldē juma rē ķ ina. , bet, iespē jams, š ī s ir visas priekš rocī bas, ko sniedz jebkuram normā lam cilvē kam naktī ierasties visdziļ ā kā miega augstumā...

Viesnī ca Jeni viesnī ca Stambulā .

KOPĒ JAIS Yeni hotel Stambulas VĒ RTĒ JUMS: 0.00 (FAKE).


Kas ir Yeni hotel Stambulā - š ī ir tā , kuras lietotā ju vē rtē jums ir aptuveni 9 no 10. Bet tā ir krā pš ana gan viesnī cas aprakstā internetā , gan saturā . Tualete gaitenī . Dzī ve skrien pa visu. Nobruž ā tas mē beles, grī da, sienas un griesti. Murgs. Brokastis blakus ē kā . Un cena par izmitinā š anu nav bez maksas!

PADOMS. Nevienam š eit nevajadzē tu apmesties (ja viss paliek tā , kā ir).

Otrais PADOMS: no rī ta pē c brokastu ubagoš anas blakus ē kā un administratora zvē restu, lai mē s atgrieztu naudu un neprasī tu maksā t par visu uzturē š anā s laiku, meklē jiet citu viesnī cu. Jebkurš . Tikai ne š is.

(Š ī stā sta daļ a ir veltī ta visiem, kas bija š ajā viesnī cā , un mē s ceram, ka neviens cits tur neatradī sies).

P. S. jau gribē ja beigt rakstī t par Yeni hotel Stambulu, tač u nolē ma pievienot, proti:

"Ir Zirnekļ cilvē ks, un viņ š ir izdomā ts varonis. Un ir sū dī gas viesnī cas. Un tas ir reā ls fakts. Un mē s bijā m vienā no š iem…”.

Tā pē c slavē jiet un atseviš ķ i cieniet visus, kas izgudroja un uztur Google karti. Nedaudz pameklē juš i, navigatorā devā mies ceļ ā pa Stambulas ielā m un atradā m!

Viesnī ca Minel Hotel.

Š ai viesnī cai ir lieliska atraš anā s vieta. Tas atrodas burtiski pretī Gulhanes parka ieejas arkai un tā da paš a nosaukuma tramvaja pieturai T1. Viesnī cas personā ls ir ļ oti draudzī gs. Mū su maiņ a kopumā bija no Kazahstā nas, tā pē c ar viņ iem nebija iespē jams praktizē t angļ u valodu - viņ i sazinā jā s vienā valodā , krieviski.

No sirds iesakā m š o viesnī cu, un ne tikai tā pē c, ka par uzturē š anos tajā ir ļ oti siltas atmiņ as, proti, izsakā m ne tikai savu subjektī vo vē rtē jumu, bet vē lamies sniegt viesnī cai objektī vu vē rtē jumu. Puiš i ir lieliski.

Pati viesnī ca ir veidota tā , lai tā izskatī tos kā bibliotē kas ieeja vai grā matnī ca. Ē kas un iekš ē jo sienu krā sas ir labi izvē lē tas. Numuri ir tī ri ar svaigu veļ u. Kondicionieris strā dā un ir nepā rtraukta karstā ū dens padeve. Istabā s esoš ais minibā rs (mē s ar draugiem apdzī vojā m 2 istabas: vienu vienistabu un vienu divistabu) vienmē r ir pilns un tiek papildinā ts, tiklī dz tiek iztē rē ts tajā esoš ais pildī jums.

PIEZĪ ME: mē s tikko mē ģ inā jā m pierunā t administratoru atņ emt no mums naudu par dzeramo ū deni no ledusskapja istabā s!

NUMBER:


Viss ir glī ti pabeigts, nav nekā lieka. Viss ir tī rs. Vī tņ u kā pnes nenogurst. Kopumā viss ir kā rtī bā .

Tī rī ja tač u katru otro dienu, un ne katru, un nez kā pē c spī tī gi nepaņ ē ma uzkopš anai atstā tos dolā rus, bet nesaņ emtos kurushiki atstā jā m administratorei izrakstoties no viesnī cas.

SKATS NO TELPAS:

Ja iespē jams, lū dziet skatu uz mini parku, nevis blakus esoš o ē ku. Netā lu no viesnī cas ir apstā dī jumos ieskauts neliels parks, iespē jams, egle, tā pē c istabā nebū s jā ieslē dz gaisa kondicionē tā js, bet var vienkā rš i atvē rt logu vē dinā š anai.

Istabas KOPĒ JĀ CENĀ TE: 4 (LABI). Vienī gais mī nuss ir videokamera, kas atrodas tieš i uz televizora un skatā s, starp citu, uz gultu. Ja kā dam nepatī k, ka var lū rē t, viņ i arī aizzī mogoja apvalku ar plā ksteri (mē s domā jam kameru, nevis gultu).

Priekš ieejas viesnī cā uz ielas atrodas vairā ki galdi, kas dekorē ti neatkā rtojamā turku stilā . Turpat aiz stū ra ir vairā kas brī vdabas kafejnī cas.

Pati aleja, pa kuru atrodas viesnī cai tuvā kā kafejnī ca/restorā ns, vakarā tiek izgaismota ar ļ oti oriģ inā lā m laternā m, kas tikai uzlabo jau tā lielisko atpū tnieku noskaņ ojumu.

BROKASTIS:

Brokastis ir sā tī gas. Viss ir svaigs. Izvē le ir neliela, tač u siltie ē dieni tiek gatavoti tieš i jū su priekš ā nelielā virtuvē -studijā viesnī cas vestibilā . Viss ir kā rtī bā . Mē s pat palī dzē jā m notī rī t galdu.

Viesnī cas KOPĒ JAIS VĒ RTĒ JUMS: 4+ (Ļ OTI LABI).

Ceļ ojuma sā kums ir standarta. Ē ģ iptes vai Lielais tirgus. Augļ i. Svaigi spiestas sulas. Pa ceļ am tē ja un kafija. Mani patī kami pā rsteidza tramvajs - ir kondicionieris: nobraucā m pat vienu papildu pieturu, negribē jā m izkā pt, galu galā bija augusts, karsts.


Ē Ģ IPTES TIRGUS (MISIR CARSISI) — vē sturisks pamatojums: “Ē ģ iptes tirgus, pazī stams arī kā Ē ģ iptes tirgus, pazī stams arī kā Garš vielu tirgus jeb Mysyr-charshysy, ir tirgus, kas atrodas Stambulas vecajā daļ ā , Eminonu rajonā , starp citu, š is ir otrs Stmbulas lielā kais tirgus aiz Lielā Bazā ra. Ē ģ iptes tirgus teritorijā ir aptuveni 100 veikalu, un tur ir viss vai gandrī z viss vai gandrī z viss. Tirgu tā lajā.1660. gadā uzcē la sultā ne Hatise Turhana (agrā k viņ a bija ukrainiete Nadež da), kas bija sultā na Ibrahima I konkubī ne un topoš ā sultā na Mehmeda IV mā te, un sā kotnē ji tirgus bija daļ a no Jaunā s moš ejas kompleksa. .

LIELAIS TIRGUS (CAPALI CARASI) – vē sturisks fons: “Lielais tirgus jeb Covered Bazaar, jeb Covered Market jeb Kapali Carshi ir viens no lielā kajiem segtajiem tirgiem pasaulē , kas atrodas Vecajā daļ ā . Stambulā , un tā platī ba ir vairā k nekā.30 tū kstoš i kvadrā tmetru, un vairā k nekā.4 tū kstoš i veikalu atrodas 66 tirgus ielā s. Katru dienu to apmeklē vairā k nekā pusmiljons cilvē ku.

Tač u, lai nenovē rstu lasī tā ja uzmanī bu ar labi zinā miem faktiem par norā dī tajā m atkritumu vietā m un nevis ar finanš u lī dzekļ u pā rbagā tī bu, pievē rsī sim uzmanī bu iespē jai kaut ko uzkost ar vietē jā s floras pā rbagā tī bu un fauna gar Galatas tiltu pā ri jū ras š aurumam. Precī zā k sakot, restorā ni atrodas mī nus vienā stā vā paš ā tiltā . No ē dienu izvē les mē s devā m priekš roku jū ras zivī m un citā m jū ras radī bā m.

Restorā na barkeri vairā k vai mazā k pieklā jī gi, ne pā rā k zukhvali, tač u bez vē smas un nepā rkā pjot iepazī š anos, piedā vā s izvē lē ties no piedā vā tā standarta tū ristu komplektu shawarma ar zivī m (balyk ekmek), tas ir, ne pā rā k. dā rgas vai arī saprā ta robež ā s vieglas jū ras velš u vakariņ as.

Kas attiecas uz zivju sviestmaizē m, vietē jais nosaukums ir Balik Ekmek. Ē dā m ar baltmaizi un ceptu makreli. Vietē jie stā sta, ka Balik Ekmek š ķ irņ u ir tikpat daudz, cik Stambulas iedzī votā ju. No tiem, kurus mums izdevā s izmē ģ inā t Stambulā , tieš i š eit mums š ķ ita visgardā kais Balik Ekmek. Tas maksā.6-7 liras un vairā k.

Kopumā mē s iesakā m — garš ī gi un lē ti.

Vecpilsē tas pretē jā pusē , labajā pusē uzreiz pē c Galatas tilta gala, ir laba kafejnī ca Muhallebicisi.

Viņ iem ir savi konditorejas izstrā dā jumi, un viņ i gatavo gardu kafiju.

Iesakā m nepaiet garā m.

Kafijas cena ir 9 liras.

KAFIJAS VEIKANA MURAT Muhallebicisi VĒ RTĒ JUMS: 5+ (IZCILI).


Ja dodaties uz pretē jo ielas pusi un cī nā ties pret miljonu gaisā planē još ā m kajā m, varat ietaupī t 20 minū tes sava laika, lai neaizietu lī dz Taksima laukumam un Istiklal ielai un dotos augš ā ar funikulieri.

Fonikuliera nosaukums ir TUNELL, cena ir 2.5 Turcijas liras (maksā jiet ar to paš u Stambulas karti).

Iekā pjot kajī tē , var iepazī ties ar Stambulas iekš ē jā s pasaules uzstā dī jumu, proti: funikuliera lī nijas atraš anā s vietu un iztē loties, kā dā lī menī uz tā s uzkā pt kalnā .

Istiklal iela:

Istiklal iela ir viena no populā rā kajā m gā jē ju ielā m Stambulā , kas atrodas Beyoglu rajonā . Iela sā kas Taksima laukumā un iet uz Zelta raga lī ci apmē ram ceturtdaļ u vairā k nekā kilometru. Istiklal ielai ir bumeranga forma, kuras lī kuma punktā atrodas Galatasaray laukums ar Galatasaray liceju.

Š ī ir lieliskā Vikipē dija, bet ko lai saka tū rists? Ko var teikt? Mums jā iet un jā skatā s.

Ja jū s interesē iepirkš anā s - ir tā da iespē ja: gan zī molu veikali, gan ne tik daudz. Atlaides vienmē r, uz svē tkiem - vairā k.

Ja ir interese par Stambulas simboliem, tad š eit kursē ļ oti sarkanais tramvajs, kurā iebrauc visi, kas vē las braukt ne tikai tajā (iekš ā ), bet arī tas (tas ir, ā rpus).

Ja ir š aubas, ka brī vdienā s uz ielas apmeklē gandrī z 3 miljoni cilvē ku, tad ir iespē ja pā rbaudī t: aizej uz turieni, saskaiti, kā das kā jas tev iet garā m (citplanē tieš iem un citiem dzī vojoš ajiem). radī bas neskaitā s) un sadaliet uz diviem (kļ ū da bū s 2-3 tū risti. . . ).

Atgriezieties mā jā s tā pat, izmantojot funikulieri, ja varat nokļ ū t pirms slē gš anas laika. Mums tas neizdevā s. Bet mē s uzgā jā m lī dz Galatas tornim.

Galatas tornis (Galata Kulesi) atrodas Stambulas Eiropas daļ ā uz augsta kalna Galatas rajonā . To var redzē t gandrī z no visiem pilsē tas centrā lā s daļ as punktiem. Tornis ir 67 metrus augsts, 9 metrus diametrā un 140 metrus virs jū ras lī meņ a. Tornis ir viens no Stambulas simboliem.


Pie Galatas torņ a ir laba kafejnī ca. Viņ i dzen kaut kā du surogā tu no kafijas pupiņ ā m - ļ oti stiprs dzē riens. Pē c bā rmeņ a dubultnieka Boba Mā rlija teiktā , š is dzē riens palī dz noguruš iem tū ristiem ar kā jā m nokļ ū t atpakaļ uz viesnī cā m.

Mū su viedoklis: labā k ir skatī ties uz torni naktī - fona apgaismojums ir vienkā rš i burvī gs. Un turpat varat braukt artaksometru - izmaksas lī dz Stambulas centram, tas ir, atpakaļ pā ri tiltam, maksā s apmē ram 50 liras (š o summu bijā m gatavi maksā t pat eiro - mē s bija ļ oti noguruš i un bija pilnī gi nesaprotami, kā pē c iepirkš anā s ir apgrū tinā jums: izpā rdoš anas un vienkā rš i paķ ē ra, nu, bija atlaides, bet kā visu nest atpakaļ , piemē ram, kā pē c mē s tik daudz nopirkā m un kā to visu aizvilkt atpakaļ viesnī ca).

KOPĒ JAIS TAKSU VĒ RTĒ JUMS no Galatas torņ a: 4 (LABI). Ar taksometru var braukt turp un atpakaļ – tas nav ī paš i dā rgi un dzī vo tikai vienu reizi!

Tā tad, 2:00, viesnī ca, rī tdienas plā nu apsprieš ana.

Lī dz pulksten trijiem mē s nolē mā m doties uz Prinč u salā m.

Prinč u salas (Prens Adalari), tā s ir arī sarkanā s salas (Kizil Adalar) vai vienkā rš i salas (Adalar). Deviņ u salu grupa pie Stambulas krastiem, Turcijā , Marmora jū rā . Administratī vi tie veido Stambulas provinces Adalā ras rajonu.

Tas ir tad, ja tas ir sauss saskaņ ā ar rakstī to vā rdu.

Un, ja tur ir nepiecieš ams vai nav nepiecieš ams, tad atbilde ir acī mredzama: jā bū t nepā rprotamai.

Pirmkā rt, brauciens ar jū ras tramvaju nav karsts, un jū s varat apbrī not visas Stambulas panorā mu, kas stiepjas no horizonta malas lī dz otrai malai ar debesskrā pjiem, kas paceļ as debesī s tā s centrā .

Otrkā rt, apskatiet vietē jos tū ristus, tas ir, vietē jos turkus, kas 99 procentos bū s kopā ar jums.

Un, treš kā rt, kā atrasties Stambulā un nebaudī t Prinč u salu pludmales, apbrī nojot skatu uz jū ru un visas salu grē das zaļ umus jū ras brauciena laikā ar jū ras tramvaju, ī paš i vismaz kā suvenī rs, ko ņ emsi lī dzi, ir tas, ka ceļ ojuma laikā mē s visi paš i kļ ū stam par maziem prinč iem un princesē m.


PADOMS: pē c biļ etes iegā des, nolaiž oties, apsteidziet vietē jos iedzī votā jus. Laivā visiem nepietiks vietas! Un pat tad, ja jū s nelokā mi cī nā ties par savā m sē dvietā m, joprojā m pastā v liela varbū tī ba, ka viņ i praktiski apsē dī sies uz ceļ iem vai stā vē s jums ejā vai nu priekš ā , vai aizmugurē , mē s nezinā m, kas ir sliktā k.

Otrais PADOMS: pē rkot atgrieš anā s biļ etes, labā k izmantot VIP piegā di. Ir divi varianti: viens ir ā trā ks tvaikonis (tā s ir dzeltenā krā sā ) vai ā trgaitas motorlaiva vispā r, tač u tur cenas ir krietni dā rgā kas par standarta biļ eti.

PADOMS numurs vispā rī gi: kurš vē las pavadī t laiku Prinč u salā s, varam ieteikt patstā vī gi izlasī t katras salas aprakstu, kur pa ceļ am bū s jū ras tramvaja pieturas.

Izvē lē jā mies pē dē jo, tas ir, gala pieturu, lai atceļ ā bū tu vietas un varē tu apsē sties. Tač u pa ceļ am bū s salas, kuras gandrī z pilnī bā klā tas ar zaļ umiem un patiesī bā ir vairā k kā zaļ š parks, nevis viņ a izpratnē sala ar pludmalē m un iepirkš anā s ielā m gar piekrasti.

Vē rš am uzmanī bu, ka salā s ir aizliegtas jebkā das tehniskas ierī ces ar iekš dedzes dzinē ju, proti, uz salā m neredzē siet mopē dus un automaš ī nas. Ir elektrotehnika un zirgu pajū gi. Tā pē c, ja plā nojat staigā t pa salu vai doties uz Pludmale, ņ emiet fū ri, jo tas ir pā rā k tā lu, un ceļ š visu laiku iet cauri kalniem: augš ā un lejā , augš ā un lejā , bet nez kā pē c š ķ iet, ka tas vienmē r ir augš ā .

Vē rš am arī jū su uzmanī bu, ka varat pasū tī t braucienu pajū gā uzreiz abos virzienos: turp un atpakaļ . Pakalpojumu cenas ir izliktas pie iekā pš anas rindas. Bet tur ir cenas turp un atpakaļ . Bet, ja pasū tā t, it kā ietaupot, un maksā jat tikai par braucienu vienā virzienā , tad jū s saskarsities ar divā m problē mā m uzreiz. Pirmais ir tas, ka atpakaļ ceļ a izmaksas bū s dā rgā kas nekā atbraukš ana, tas ir, jū s pā rmaksā siet par braucienu atpakaļ . Un otrs - neviens negrib tevi ņ emt atpakaļ , viņ i visi kaut kur steidzas vai nav vietas.

Tač u tur nebija, apturē jā m 4 ekipā ž as un, kamē r neapskatī jā m visus, izvē loties lē tā ko un vē l kauloties ar to, braucā m atpakaļ . Tomē r, neskatoties uz to, brauciens bija dā rgā ks nekā maksā ja, lai nokļ ū tu pludmalē .

Pludmalesalā :


Vē rš am jū su uzmanī bu arī uz to, ka atpū tnieku un ī paš i viesu, tas ir, jū s un es, izpratne par pakalpojumu un paš u pludmales veidu var atš ķ irties no izpratnes par to lī meni, ir saimnieka, tas ir, pludmales apmeklē tā ju un pakalpojumu vadī tā ju sniegto pakalpojumu kvalitā te Prinč u salu pludmalē s. Tiesa, mē s nemaz nebijā m, varbū t ir kaut kas labā ks, bet, kā noskaidrojā m, ir tikai viena iespē ja tikt uz pludmali - tos atved uz š ejieni, bet pā rē jā m nevar.

Š ī pludmale mums nepatika.

Viss kaut kā nav kā rtī bā : pludmale nav pludmale, un ģ ē rbtuve tualetē ir kaut kas ne pā rā k labs, un nav nekā da servisa - nav dvieļ u, nav lietussargu. Bija kajaki un piepū š amie apļ i - jā . Pā rē jo nemaz negribu komentē t. Ī paš i ģ ē rbtuve - smakas, nesaprotams š ķ idrums uz grī das, kanalizā cija nedarbojas, durvis neslē dzas...

Liels pluss, apmeklē jot salas pludmali, ir skats uz Stambulu. Ļ oti skaists.

Pludmales VISPĀ RĒ JAIS VĒ RTĒ JUMS: 7-8 (jū s varat staigā t, vai arī jū s nevarat tē rē t savu enerģ iju).

Starp citu, kā pē c mē s braucā m vienvirziena karietē no salas centra uz pludmali? Jo viņ i plā noja atgriezties nevis ar tvaikoni, ar kuru ieradā s no Stambulas, bet gan ar atseviš ķ u mini laivu, arī par gandrī z tā du paš u cenu, bet izlidojot nevis no salas gala stacijas, bet tieš i no pludmales. Bet nekas nenotika. Vē jš pieņ ē mā s spē kā un laiva nenā ca. Mums atdeva naudu par biļ etē m, un mē s devā mies meklē t karieti atpakaļ uz salas centru.

Ko jū s varat redzē t pilsē tā pirms tvaikoņ a ieraš anā s: varat vienkā rš i pastaigā ties pa galveno ielu, nogarš ot saldē jumu - tur ir milzī ga izvē le, un jū s varat arī staigā t pa piestā tnē m un var bū t mini bazā rs.

SVARĪ GI: kā pums no centrā lā s stacijas salas iekš ienē ir diezgan stā vs, un asfalta segums ir ļ oti slidens. Esi uzmanī gs!

Tirgū varat iegā dā ties augļ us, karstos konditorejas izstrā dā jumus vai gaļ u. Pē rciet grauzdē tus kastaņ us vai visā dus saldumus, kas Stambulas veikalos ir pā rpilnī bā . Cenas ir pieņ emamas.

Ieteicam arī apsē sties uz vieglā m vai sā tī gā kā m uzkodā m jebkurā ielas kafejnī cā . Vienī gā atš ķ irī ba no kafejnī cā m, kas atrodas tieš i krastmalā , un tā m, kas atrodas tikai ielas malā , ir tā , ka cenas atš ķ iras. Apmē ram 2 reizes. Produktu kvalitā te ir identiska. Varbū t ē stuvē s ā trā s uzkodas bū s garš ī gā kas.

Mē s apsē dā mies kafejnī cā Sen Baliksi.


Kafejnī cas Sen Baliksi KOPĒ JAIS VĒ RTĒ JUMS: 4+ (Ļ OTI LABI). Cenas kvalitā te.

Atgriež oties, ja jums nav skata uz horizontu, varat baudī t saulrietu un vakaru Stambulā , ieejot tā s lī cī .

Nakts Stambula.

Mē s pat nezinā m, kad baudī t Stambulas skatus — dienu vai nakti.

Š ajā ceļ ojumā , ņ emot vē rā agro ieraš anos Stambulas lidostā , tas bija ļ oti agrs. Pat sē tnieki nebija sekli, un vē la atgrieš anā s no pastaigas pa Istiklal ielu: krietni pē c pusnakts uzskatā m, ka Stambula naktī ir skaistā ka.

Stambulas centrā lais laukums starp Zilo moš eju vai Sultanahmetas moš eju (Sultanahmet Camii) un Sv. Sofiju — Dieva gudrī bu, Konstantinopoles Sv. Sofijas katedrā li, Svē tā s Sofijas katedrā le ir pā rsteidzoš i izgaismots gluž i kā Gulhane parks, patī kamā dū makā , kas nolaiž as virsū . pilsē ta siltā augusta naktī .

Papildus estē tiskajam baudī jumam un redzot, kā pa logu logiem tiek gatavoti gardumi restorā nos, ko (labumus) iegā dā jā mies, radot apetī ti Prinč u salā s, Stambula pircē jus vilina arī ar priekiem - mē s vienmē r paņ ē mā m piedā vā juma priekš rocī bas, kā arī citus priekus, proti: piedā vā jot termoterapiju, piemē ram, hammam, un visus ar to saistī tos pakalpojumus masā ž u, skrubju un citu ķ ermeņ a virsmas lutinā š anu veidā .

Mē s izvē lē jā mies Hamam Sifа Hamami.

Sifа Hamami KOPĒ JAIS VĒ RTĒ JUMS: 4+ (Ļ OTI LABI). Vē rtē jumu ietekmē ja turku pirts atraš anā s vieta (atrodas 5 minū š u attā lumā no Zilā s moš ejas), pakalpojumu cena (turcijas lirā ap 30 eiro) un vē sture - tā dibinā ta jau 1777. gadā !

Protams, iedzerot mums pamodā s apetī te, kas, ņ emot vē rā pastā vī go pā rtikas patē riņ u, pē dē jo dienu laikā praktiski nav aizmigusi, tā pē c nolē mā m apmeklē t reklamē to shawarma restorā nu, proti, restorā nuOrtaclar terase.

Nu ko lai saka: porcijas lielas un lē tas, bet terases kā tā das nav un tajā ir ļ oti neē rti - vietas maz un viss kaut kā nesakopts.


Var iet kā izklaide: uz ielas ir televizori, kas pā rraida iekš ā notiekoš o visā s restorā na telpā s, un var redzē t to rijī gumu, kuri liek gaidī t pie ieejas izsalkuš am.

Tad tu nā c tuvā k un sā c minē t, kurš no TV š ova dalī bniekiem jau gatavojas aiziet, piezvani restorā na administratorei un dodies ē st.

KOPĒ JAIS VĒ RTĒ JUMS restorā nam Ortaclar terraсe: 3 (APMIERINoš i).

Atpū ta atgrieš anā s mā jā s tika pavadī ta mierī gā svē tlaimē , staigā jot pa Stambulas centru, jo daž u minū š u attā lumā no viesnī cas nebija ī paš i karsts, jo ī paš i iepretim Zilajai moš ejai ir ļ oti skaisti noformē ts dzeramā ū dens avots, kuru varat atsvaidzinā t, izbē got no karstā augusta gaisa.

Š ajā ceļ ojumā mē s nolē mā m apmeklē t gan Zilo moš eju, gan Hagia Sophia.

Turklā t š oreiz nebija tik lielas rindas pie Hagia Sophia, un mē s, atteikuš ies no gida pakalpojumiem, gandrī z acumirklī tikā m garā m.

PADOMS: ja lī dzi ir maksā jumu bankas karte, tad ieejas biļ eš u rindu vari izlaist, bet tā s vienkā rš i iegā dā ties paš apkalpoš anā s automā tos.

Stambulas tempļ u dekorā cijas skaistums ir pā rsteidzoš s.

Mē s nevarē jā m iegū t pietiekami daudz ne ar paš u ē ku skaistumu, ne ar iekš telpu rotā jumiem.

Vairā kas stundas paskrē ja nemanot.

Ap centrā lo laukumu ir arī ļ oti mā jī gas kafejnī cas, kurā s varat vienkā rš i iedzert tē ju no tradicionā lajā m turku glā zē m.

Starp citu, turku tē jas krū zes ir veidotas kā stikla krū zes Armudu Armudu vai Boomali - tas ir nacionā lo glā ž u veids, no kura Irā nā un Azerbaidž ā nā dzer diezgan stipru melno garo lapu tē ju.

Var izstaigā t centrā lo laukumu, vienkā rš i ejot, ieraugot kaut ko jaunu, nepamanī tu, atkā rtoti sekojot skrē jienā no veikala uz veikalu, ievē rojot nerakstī tos iepirkš anā s noteikumus.

Un š eit, mums par patiesu izbrī nu, ja paskatā s uz Zilo moš eju, tā s kreisajā pusē pretī š aurumam ir neliels skatu laukums un š auras kā pnes lejā .


Neizrā dot lielu interesi, mē s nolē mā m doties lejā un otrajā kā pņ u posmā atklā jā m nezinā mu Stambulas nostū ri vai, pareizā k sakot, mini avē niju ar veikaliem no suvenī ru lī dz dabī gā m kaž okā du izstrā dā jumiem un , protams, juvelierizstrā dā jumu veikali.

Klī st baumas, ka š ie veikali raduš ies tū risma pā rvietoš anā s marš rutu rezultā tā , precī zā k pa ā rzemju tū ristu marš rutu no Eiropas. Tā pē c cenas š eit ir nedaudz augstā kas nekā , piemē ram, Lielajā bazā rā , bet mē s redzē jā m, ka, piemē ram, rotaslietu kvalitā te š eit ir diezgan augsta.

Nu kā , Stambulā atraduš i nezinā mo, garā mejot, iespē jams, vairā k nekā tū kstoš reiž u, ņ emot vē rā iepriekš ē jos braucienus, varē jā m pretoties, lai neiegā dā tos sev kā dus niekus kā piemiņ u gredzenu, rokassprā dž u un auskari. Jā , tikai atmiņ ai. Pā ri trī s.

KOPSAVILKUMS: viss ir kā rtī bā !

Atgriež oties lidostā , mū s atkal pā rsteidza ē kas monumentalitā te, kas jau atstā j neizdzē š amu iespaidu, atrodoties lidostā .

Lidojums mā jā s neaizņ ē ma ilgā ku laiku kā no mā jā m, un tagad nedē ļ as nogale ir beigusies.

Ceļ ojuma KOPĒ JAIS VĒ RTĒ JUMS: 5+ (SUPER).

Tas ir viss!

Paldies visiem!

SVARĪ GI: Svē tku vē rtē jums ir atkarī gs no Atsauksmes vē rtē juma!

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Līdzīgi stāsti
komentāri (10) Atstājiet savu komentāru
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums