Konstantinopole (Stambula) - 2019. Bizantija 7 dienās.

16 Aprilis 2019 Ceļošanas laiks: no 07 Aprilis 2019 ieslēgts 13 Aprilis 2019
Reputācija: +65.5
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Es galvenokā rt aprakstu ceļ ojuma tehnisko pusi: marš ruti pa dienā m, grafiki un informā cija par transportu, saites uz MAPS. ME objektiem.

7 dienu ceļ ojuma mē rķ is ir ceļ ot pa Konstantinopoles pareizticī go pieminekļ u pē dā m (nevis svē tceļ ojumu misija, bet gan vienkā rš a krievu cilvē ka interese par mums tuvā s garī gā s kultū ras izcelsmi).

Lī dzekļ i - patstā vī ga pā rvietoš anā s kā jā m un ar sabiedrisko transportu atbilstoš i iepriekš MAPS. ME navigatorā iestatī tajiem punktiem. Blondī nē m: iepriekš lejupielā dē jiet Stambulas karti, lai strā dā tu bezsaistē . Visa informā cija ir pieejama internetā un komentā ros par MAPS. ME objektiem.

7.  aprī lis.

Lidojums no Maskavas SU-2136 (plkst. 10:00–13:45) ir optimā ls laikā .


Transfē rs uz viesnī cu - pasū tiet KIWI-taxi vietnē . Š oferis jū s sagaida tieš i pie izejas no bagā ž as saņ emš anas zā les. Tie, kas satiekas - pū lis. Mā jā s izdrukā ju pilnā A4 lapā : “KIWI-taxi”, savu uzvā rdu un viesnī cas nosaukumu. Š ā dā veidā ir vieglā k satikties.

Rezervē ta viesnī ca PEYK. Normā ls: istabiņ a diezgan ē rta, tī ra, brokastis vidē jas, bet pieļ aujamas, personā ls NAV krievvalodī gs. Galvenais ir tas, ka tas ir optimā ls atraš anā s vietas ziņ ā : lī dz centram (Sultanahmet) - 10 minū tes. kā jā m, lī dz galvenā transporta pieturai - tramvajs T1 - 5 min. Tajā paš ā mazajā.5 siju laukumā : Feodosijas cisterna, vē l 4-5 viesnī cas, 2 restorā ni. Turklā t restorā ni ir lē ti, tiem dod priekš roku vietē jie iedzī votā ji (labā kā izvē le katrā valstī ).

Vakars - pastaiga pa apkā rtni: Sultanahmet laukums, Zilā moš eja, vakariņ as tuvā kajā alejā ("tū ristu" ē stuvju jū ra).

8.  aprī lis.

Pā rgā jienu marš ruts, viss ir tuvumā .

Zilā moš eja. No interjera nav nekā du iespaidu, musulmaņ u dekors ir neizsakā ms flī ž u skopums. Pietiek paskatī ties ā rā .

Bijusī Hagia Sophia, no kuras saglabā juš ā s tikai sienas un daž as mozaī kas paliekas. Atliekas ir lieliskas, ī paš i Deesis 2. stā va galerijas sienā : Marijas, Jē zus un Jā ņ a Kristī tā ja sejas nav pat ikonogrā fija, bet gan emocionā li dzī vo cilvē ku portreti. Milzī gi apļ i ar arā bu rakstī bu, kas piekā rti pie centrā lā s zā les sienā m, izskatā s pē c spitā lī bas č ū las.

Bazilikas cisterna — grandioza, bet pa pusei darbojas, ļ oti slikts apgaismojums.

Gulhane parks kalna nogā zē zem Tokapi pils sienā m — skaistas puķ u dobes, zā lā ji. dziesmas. Parasts Eiropas parks bez atrakcijā m. Sā kumā pa labi - eja uz pirmo pils pagalmu, uz Sv. Irē nes baznī cu. Ja pie centrā lajiem vā rtiem rinda cauri rā mjiem un puiš i ar lož metē jiem gatavī bā , tad š eit ieeja brī va (š ie dī vainie turki).

BRĪ DINĀ JUMS. Izpratne par transporta karti (Stambulas Karts)!

Katrā tramvaja pieturā ir Biletmatik automā ti. Kreisajā vertikā lajā pogu rindā augš ē jā s un apakš ē jā s pogas secī gi maina izvē lnes valodu. Jā baksta lī dz atrod savē jo. Galvenajā izvē lnē ir 3 vienumi:

"vienreizē ja biļ ete - 5 liras" (vienreizē ja biļ ete);


“vairā kas reizes - 6 liras” (tā ir paš as kartes cena) - atlasiet š o vienumu labajā pogu rindā un ievietojiet uztvē rē jā.20 liru banknoti. Automā ts izsniedz karti, kurā par braukš anas maksu paliek 14 liras (vidē ji 2.60 vai varbū t 1.85, es nesapratu modeli);

“Papildinā t karti”: ievietojiet karti ierī cē . Displejs parā da lī dzsvaru. Mē s ievietojam rē ķ inu (nepieņ em monē tas) - tas parā da jauno summu uz kartes.

Varat izmantot jebkuru uzņ ē mumu, nododot to no rokas rokā pie turniketa (ja vien kartē ir nauda).

UN CITA UZMANĪ BU. Nemainiet dolā rus netā lu no Sultanahmetas!

Pirmajā vakarā , ejot pa ielu no Sofijas pa tramvaju, vienuviet skatā mies likmi 5.4025, nedaudz tā lā k - 5.4075. Nu vai tā ir laime? Sasodī ts, pā ris pieturas (vē lams Lielā Bazā ra virzienā ) - un jau no 5.65 uz 5.75. Sajū ti atš ķ irī bu.

Un vecā stila dolā ri tiek mainī ti visur ar zirgu komisiju (15 $ no 100 $)!

Iespē jams arī eiro, tač u valū tas kurss bū s sliktā ks (mū su izpratnē par attiecī bu caur rubli).

UN BTW.

Tramvajā , metro un jahtu piestā tnē s ir pieejams bezmaksas WiFi "Istanbul Buyuksehir Belediyesi-IBB". Paroli var saņ emt SMS ar vienu reģ istrā ciju uz norā dī to tā lruņ a numuru. Lai to izdarī tu, izvē lnē atlasiet valsti - Krievija, lai pareizi ievadī tu numuru.

Konkrē tu sarakstu ar vietā m, kur tas ir pieejams, var atrast, meklē jot “WiFi Istanbul”.

9.  aprī lis.

Prinč u salas — Buyukada.

T1 tramvajs uz Eminonu piestā tni. Pē c tam - uz parastā (! ) prā mja, izmantojot transporta karti (4 - 5 liras, precī zi neatceros). Pastaigas ar aptuveni pusstundas intervā lu (atrodiet paviljonu, tā di ir vairā ki). Ir citi lidojumi, par skaidru naudu, dā rgā ki, brauc retā k. Brauciens ilgst apmē ram 1.5 stundas. Grafiku, ja nebija laika pirms iekā pš anas (pū lis paviljonā ), var redzē t, nofotografē ties ar kapteini, kajī ti pie maš ī ntelpas. Grafiks iekļ auts.

Sv. Jura Kuduņ ska klosteris dienvidu kalna virsotnē , kas ir salas augstā kais punkts. No mola - apmē ram 4 km horizontā li un 200 m vertikā li. Vispirms caur dzī vojamiem rajoniem (stā vī gi uz augš u), tad saudzī gā k cauri krā š ņ am priež u mež am. Ceļ a pē dē jais kilometrs, kas noklā ts ar nelī dzeniem bruģ akmeņ iem, daž kā rt paceļ as pat 30-40 leņ ķ ī ? .


Tagad klostera vietā atrodas neliela kaplič a, kurā kalpo grieķ u mū ks.

Blakus kapelai ir kafejnī ca, kur var labi paē st. Kad piecē lā mies, puse debesu aizsedza lietus fronti. Kamē r pabeidzā m kebabu, lietus bija mitē jies, tač u nobraukt pa slidenajiem akmeņ iem nebija viegli.

Mē s devā mies atpakaļ uz Bosfora (Kadikoy) austrumu krastu. Tad paskatī jos grafiku - viņ am bija jā dodas uz Eminonu. Varbū t viņ i vienkā rš i agri aizgā ja visam pū lim, bet tumsā uzreiz nesaprata, kura krasta J.

Mē s braucā m ar metro ar pā rmaiņ ā m (vē l viens piedzī vojums un zinā š anas par pilsē tu). Stacijas: Kadikoy - Ayrilik Cesmesi (viena pietura uz sarkanā s lī nijas) - pā rsē š anā s uz pelē ko, tunelī zem Bosfora - vē l divas pieturas lī dz Sirkeci. Pā reja pā rsē š anā s laikā ir ilga un sarež ģ ī ta, gaiteņ u sazarojumos jā prasa metro darbiniekiem norā des uz vē lamo staciju.

Ir pā rsē š anā s uz T1 tramvaja pieturu ar tā du paš u nosaukumu. Š is ir galvenais marš ruts centrā . Tajā varat nokļ ū t gandrī z visā s pareizajā s vietā s.

10.  aprī lis.

Pā rgā jienu marš ruts, viss ir tuvumā .

Teodosija cisterna.

Bijusī Sergija un Baka baznī ca (Mazā Hagia Sophia) tagad ir moš eja.

Topkapi pils.

Lielais tirgus (tramvajs uz Beyazit).

11.  aprī lis.

Pareizticī go pieminekļ i vecpilsē tas nomalē , netā lu no Zelta raga.

T1 tramvajs uz Eminonu, uz priekš u gar krastu aiz Galatas tilta (ne pā ri) - autoosta. 99. un 99. A autobusi pa Zelta ragu lī dz pieturai “sehit tolga ecebalin” (paziņ o ar balsi un uz tablo). Iekļ auts autobusu saraksts. Tā lā k — uz navigatora.

Vlahernas Jaunavas baznī ca.


473 no Svē tā zeme < a href="https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A0%D0%B8%D0%B7%D0%B0_%D0%91%D0%BE%D0%B3%tikapiegādātsuzKonstantinopoliD0%BE%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D1%86%D1%8B">Jaunavas tē rps, kam Leo imperators pie baznī cas uzcē la ī paš u ē ku. Baznī ca š o notikumu piemin katru gadu Tē rpa nolaiš anas dienā . Lauvas valdī š anas laikā zem jumta tika nodots arī Blahernas avots 8F_%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D0%B0">svē tais ū dens. 910.  gadā saracē ņ u aplenkuma laikā Dieva Mā te parā dī jā s tiem, kas lū dza templī , un uzklā ja baltu plī vuru pā r Konstantinopoli (omofors) - par godu š im notikumam tika nodibinā ti pareizticī go Vissvē tā kā s Dievmā tes aizlū gš anas svē tki.

Baznī cā kalpotā js jums iedos pudeli svē tī tā ū dens no avota. Jū s varat dzert un mazgā t sevi. Teritorijā atrodas baznī cas veikals, liela kvalitatī vu pareizticī go ikonu izvē le.

Kristus Pestī tā ja baznī ca Chora klostera laukos.

Nav aktī vs, saukts par "Kariye Museum". Daļ ē ji atvē rts restaurā cijas dē ļ . Satriecoš a skaistuma mozaī kas par pieņ emamā m cenā m. Lai iegū tu audio ceļ vedi, jums ir jā uzrā da pase (fak-yu). Visus aprakstus var lejupielā dē t iepriekš .

Dievmā tes Pammakaristas templis (Fetijas muzejs) — SLĒ GTS restaurā cijas dē ļ lī dz 2020.  gada novembrim

Aiz dzelzs ž oga ir redzamas tikai sastatnes.

Mongolijas Marijas baznī ca (Panagia Muholiotissa templis).

Imperatora Miķ eļ a VIII Palaiologas Marijas meitas liktenis, kurš š ajā vietā nodibinā ja klosteri un patiesī bā nekad netika saukts par svē to, ir aizraujoš s.

Ieeja tempļ a teritorijā pa dzelzs durvī m sarkanā akmens sienā . Nospiediet zvanī š anas pogu un lū dziet ievadī t ("Vai es varu ienā kt? ") — viņ i to atvē rs jums.

Sv. Jura katedrā le.

Bijuš ā ekumeniskā un tagad Stambulas patriarha Bartolomeja rezidence.

Ieeja — caur policijas posteni ar rā mi — bez maksas. Tī rs, pieticī gs. Pagalmā staigā resni pū kaini kaķ i. Ieradā s dievkalpojuma beigā s. Č etri mū ki skaisti dziedā ja grieķ u valodā . Templī bija tikai daž i tū risti. Tempļ a telpas ir tumš as un drū mas pat tad, ja tā s ir apgaismotas. Dievkalpojuma beigā s visi tika izraidī ti. Kaut kā ne mū su veidā...

Vispā r ž ē l vecī š a: turku ieskautā dzī ve, protams, nav cukurs, bet ar tiem paš iem viņ š nesadzī voja. Mū su š ķ elš anā s Nikon vadī bā bija vismaz ticī bas dē ļ , bet š ī bija par sautē jumu. Viņ š zaudē ja savu reputā ciju, un vai viņ š joprojā m saņ ems to, ko solī ja: prezidents ir pagaidu amats, viens iedeva, otrs var nosū tī t...bet kur ir svē tums?


Atpakaļ - uz krastmalu lī dz tuvā kajai autobusu pieturai. Visi dodas uz Eminonu, bet daž ā dos veidos. Mū sē jais gā ja pā ri tiltam, tur var arī pā rsē sties uz T1 - pa ceļ am skatī t navigatoru.

Izbraucot otrpus lī cim, nolē mā m atgriezties kā jā m pā ri Galatas tiltam, pie reizes uzkož ot arī reklamē to zivi. Apakš ē jā galerijā restorā ni atrodas visā tilta garumā . Mū s pieķ ē ra vienā no pirmajiem. Nu vispā r nekas ī paš s. . .

12.  aprī lis.

Istiklal iela — Taksima laukums — Galata tornis.

Mē s braucam pā ri tiltam T1, kas ved uz Kabatas (! Paskatieties uz tablo uz automaš ī nas! ).

Varat braukt lī dz galam un pā rsē sties uz Kabatas — Taksim funikulieri.

Mē s sasniedzā m Karakoju un pā rcē lā mies uz Karakoy-Beyoglu funikulieri (Tunel Line), kas atrodas netā lu no Istiklal gala. Pastaigas marš ruts turp un atpakaļ ar garā mejoš u virspusē ju iepirkš anos ilga 4 stundas 15 minū tes. lī dz tornim, stunda rindā uz torni, lifts, 15 min. uz skatu laukuma (panorā mas uzņ emš anas laikā vē jš telefonu gandrī z izrā va no rokā m), un vē l 15 minū tes. uz tramvaju.

Vakariņ as Mevlanā ar brī niš ķ ī gu ē dienu "Etli Testi" - mā la pods tiek pasniegts uz š ķ ī vja ar degoš ā m oglē m, tas saplī st, un no tā uz š ķ ī vja izkrī t gaļ as sautē jums ar dā rzeņ iem (porcija diviem izsalkuš iem). Viņ am - uzpū sta karstmaize. Iesaki! Svaigi spiesta granā tā bolu sula desertam.

13.  aprī lis.

Filoxena cisterna — SLĒ GTA remontdarbu dē ļ . Nekā du skaidrojumu, caur netī ro paviljona stiklu redzami tikai bū vgruž i.

Cauri Lielajam tirgum lī dz Ē ģ iptes tirgum pa iepirkš anā s ielā m, kas piepildī tas ar neizbraucamu pū li, galvenokā rt vietē jiem iedzī votā jiem. "Pastaiga" ir tikai krā su izjū ta, jo optimā li uz ē ģ iptieš u — no Eminonu.

Plkst. 15.00 taksometrs uz lidostu, reiss 18.50. Sestdiena, baigie sastrē gumi pilsē tā , braucā m vairā k kā.2, 5 stundas (ierodoties, no turienes - nedaudz vairā k par stundu). Viņ i gribē ja to agrā k, bet izrā dī jā s...strā va-strā va. Tas ir jā ņ em vē rā !

Kopsavilkums.

Ceļ ojuma beigas vienmē r ir citā das sajū tas.


Atgriež oties no Tenerifes un Grankanā rijas, kur noī rē jā m automaš ī nu; no Hainaņ as, kur viņ i lidoja “uz adatā m” un lielā ko daļ u laika pavadī ja procedū rā s - ž ē l par ī sumu un nepabeigtī bu: tikai nedē ļ a, jū s joprojā m varat ceļ ot un redzē t interesantas un unikā las lietas.

Pē c Vjetnamas un Taizemes, tas arī viss, mē s esam peldē juš ies, mē s esam ē duš i mazuļ us, ir laiks doties mā jā s, š eit vairs nav ko darī t. Vienī gais interesantais brī dis bija lidojums no Puketas uz Kambodž u, Angkoras tempļ iem.

Sā kotnē ji es devos uz Stambulu bez ī paš as vē lē š anā s - mana sieva gribē ja apskatī t Konstantinopoli, bet es sapratu, ka tas ir bezcerī gi, piemē ram, pastaiga pa kapsē tu. Tā pē c galvenā sajū ta beigā s ir, kā es saprotu, ģ enerā lis Š arnots, kuram nebija atgrieš anā s biļ etes.

Tomē r rezultā tā tika saņ emta daudz noderī gas tehniskas informā cijas, ar kuru es nevarē ju nepadalī ties.

PS.

Tā kā ziņ ojums ir tehnisks, es nepublicē ju fotoattē lus — visi fotografē sevi, un es neatradu neko jaunu, ko viņ i nebū tu redzē juš i pirms manis.

Vienī gais vē rtī gais:

- prā mju grafiks (Teleferiko) no Prinč u salā m uz Stambulu, kas iegū ts no kapteiņ a. Kolonnā s atieš anas laiks no katras salas (pē c tā s nosaukuma). Zvaigznī š u nozī me nav zinā ma.

- 99.  autobusa kustī bas grafiks no Eminonu galapunkta (3 kvartā li: darba dienā s — sestdiena–svē tdiena).

 — vietne nepieņ em MAPS. ME failu ar punktiem. Kam tas vajadzī gs - rakstiet š eit adreses, es atiestatī š u.

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Līdzīgi stāsti
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums