Sānu. Brauciet apkārt un apkārt.

05 Jūlija 2017 Ceļošanas laiks: no 21 Jūnijs 2017 ieslēgts 03 Jūlija 2017
Reputācija: +4182
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Man nepatī k ilgi sē dē t uz vietas. Shē ma: istaba-pludmale-restorā ns-baseins - tas nav priekš manis. Un izvē lē ts š ai peldsezonai, tā pat kā pagā juš ajā gadā , jē dziens "viss iekļ auts" nozī mē ja pasī vo atpū tu. Tā pē c domas par auto nomu radā s aprī ļ a ceļ ojumā uz viesnī cu pie Titrejengola ezera:

http://www.turpravda.com/tr/side/Saray_Regency_Resort___Spa-h41197-r218942.html


Un tā , dodoties ar ģ imeni vasaras brī vdienā s uz Turciju, es sā ku lasī t kā da cita pieredzi par automaš ī nas nomu, izpē tī t interesantas un, pats galvenais, pieejamas vietas ceļ oš anai ar bē rniem. Izmantojot auto nomu Grieķ ijā un Itā lijā , patstā vī gi izbraucot no mā jā m uz Venē ciju cauri pusei Eiropas, proti, Turcija man palika tā valsts, kurā biju daudzkā rt bijis, tač u izmantot auto neuzdroš inā jos vietē jo braukš anas paradumu dē ļ . Un negadī jums, ko tā lajā.2007. gadā redzē ju, kad automaš ī na apgā zā s caur jumtu desmit metru attā lumā no manis, atstā ja sliktu “iecirtumu”. Bet, kā saka, acis baidā s, bet rokas gan!

Kā nakš ņ oš anas vietu š ī ceļ ojuma laikā mē s izvē lē jā mies viesnī cu Novapark, kas atrodas Kumkö y ciemā . Pā rskats par to ir š eit:

http://www.turpravda.com/tr/side/Nova_Park_Hotel-h12257-r233672.html

Lai nomā tu automaš ī nu, mē s vē rsā mies pie tū risma aģ entū ras, kas atrodas blakus viesnī cai. Cena 35 eiro par “nobruž ā tu” pasaž ieru sedanu š ķ ita pā rā k liela, jo ī paš i tā pē c, ka aģ entū ras darbinieks dienu vē lā k piedā vā ja Suzuki Samurai mini SUV ar atveramu jumtu “normā lā stā voklī ” par cenu 45 eiro dienā . Š is vilinoš ais piedā vā jums galu galā ietekmē ja mū su izvē li, tač u beigā s izspē lē ja než ē lī gu joku. Pirmkā rt, automaš ī na ā rē ji bija vairā k vai mazā k “normā la”, bet tehniskā sastā vdaļ a, kas izpaudā s braucot, pilnī bā pievī la. Stū res brī vkustī ba, grū ti ieslē dzams 2. pā rnesums un atpakaļ gaitas pā rnesums. Otrkā rt, atvē rta automaš ī na bez kondicioniera č etrdesmit grā du karstumā izrā dī jā s sliktā kā izvē le visiem mū su iepriekš ē jiem nomas gadī jumiem. Uz lū gumu nomainī t aģ entū ra tikai paraustī ja plecus: tuvā kajā s dienā s citu maš ī nu nav! Vienalga! Kur mū sē jie nepazuda! Sakrā jā mies ar ū deni, apkā rā m atklā tā s vietas ar pludmales dvieļ iem un devā mies ceļ ā .

Š ajā karstumā mums vajag daudz vairā k ū dens

Pirmkā rt, es gribē ju apmeklē t Manavgatas ū denskritumu, jo ī paš i tā pē c, ka tas atrodas ceļ ā uz Oymapinar dambi - Zaļ o kanjonu. Ū denskritums, protams, par skaļ u tā dai vietai, piemē rotā ks ir slieksnis. Bet, neskatoties uz to, apkā rtē jā s sausā s dabas ainavā s tas izskatā s neslikti. Un iegremdē ties pē c necieš amā karstuma maš ī nā , neskatoties uz ļ oti auksto ū deni, bija lieliski.

Mē s ilgi nekavē jā mies pie ū denskrituma un devā mies uz Zaļ o kanjonu. Zaļ ais kanjons ir liels rezervuā rs, kas atrodas Taurus kalnos, zemā augstumā.350 metrus virs jū ras lī meņ a. Attā lums no Sides ir aptuveni 25 km.

Zaļ ais kanjons


Ū denskrā tuve tika izveidota pē c dambja bū vniecī bas 20. gadsimta 50. gados, ko veica PSRS speciā listi. Kad tas bija piepildī ts, vairā ki ciemati tika appludinā ti.

Pē dē jā Zaļ ā kanjona laiva aizbrauca bez mums

Vasarā tū ristus ved laivu braucienā pa š o ū denskrā tuvi, un ceļ vež i parā da š ajos ciematos stā voš o mā ju jumtus.

Paš u dambi uzkā pt nav iespē jams – stratē ģ isks objekts. Viss ir nož ogots un ierobež ots ar aizlieguma zī mē m. Netā lu no tuneļ a klintī ir bedre, kuru izejot un uzkā pjot iekš ā stā vajā posmā , no augš as paveras skats uz ū dens virsmu.

"Slepenā eja"

Upes posms pē c š ī aizsprosta pirms ieplū des jū rā ir zinā ms kā Manavgat.

Rezervuā ra dziļ ums ir aptuveni 100 metri. Š eit ū dens plū st no daudziem dabiskiem avotiem, kas to pastā vī gi papildina.

Zaļ ais kanjons ir ļ oti skaista vieta tū ristu atpū tai. Tirkī za ū dens, sulī gs veģ etā cija un apkā rtē jie kalni rada satriecoš u ainavu. Š eit varat braukt ar laivu, makš ķ erē t vai vienkā rš i apbrī not kanjona skaistumu. Diemž ē l ieradā mies pē c vakariņ ā m un laivu braucieni jau bija beiguš ies, skumji nozā ģ ē jā m pē dē jo laivu.

Upes aizsprosts

Ceļ š uz kanjonu ved cauri mazā m apdzī votā m vietā m, nelielā m olī vu plantā cijā m. Kā raksta daudzos ceļ vež os, rezervuā rs vienmē r ir diezgan vē ss. Bet mē s to nejutā m, iespē jams, pie vainas bija ļ oti karsta diena. Ieeja Zaļ ā kanjona teritorijā ir apmaksā ta, maksā jā m 1$ par maš ī nu.

Pie ieejas jū s redzē siet vē l vienu seno laiku arhitektū ras pieminekli.

Akvedukts pie ieejas Zaļ ajā kanjonā

Seleukija bija vē l viena vieta, ko mē s atzī mē jā m, lai to apmeklē tu. Zinā ma lī dzī ba ar slaveno Angkoru, tikai maz reklamē ta.

Š o seno pilsē tu Sides iedzī votā ji dibinā ja 330.  gadā pirms mū su ē ras, lai paslē ptos no pirā tiem. Tā atrodas augstu kalnā , un, pateicoties stā vajā m nogā zē m, š ī vieta ir dabiski aizsargā ta. Seleikiju ieskauj augstas sienas ar vieniem vā rtiem.

Pilsē tas paliekas ir labi saglabā juš ā s lī dz mū sdienā m.


Lai nokļ ū tu Seleikijā vai nu kā ekskursiju grupas daļ a, vai patstā vī gi ar automaš ī nu. Patiesī bā š ī s vietas labad mē s paņ ē mā m SUV. Tač u ar pievedceļ iem ne viss izvē rtā s tik slikti. Vietnei ir uzklā ts labs asfalts tieš i pretī senā s pilsē tas vā rtiem. Tā tad, automaš ī na ir diezgan piemē rota š ī s vietas apmeklē jumam.

Pilsē tu uz kalna ieskauj mež s, un no augš as paveras ļ oti skaists skats.

Aiz vā rtiem var redzē t agoras drupas, bet otrā pusē - bizantieš u kapelu. Sekojot zī mē m, var redzē t nekropoles paliekas, tempļ us. Teritorijā bez mums nebija neviena cita, tā pē c varē ja pilnī bā sajust š ī s brī niš ķ ī gā s vietas garu un enerģ iju.

Jū su privā tumu sagraus tikai vē jš , kas č aukst koku vainagos un mazie pā rstā vji

Daudziem cilvē kiem patī k, ka senatnes pē das var atrast visnegaidī tā kajā s Turcijas vietā s. Atgriež oties no Seleikijas, satikā m vairā kus interesantus objektus.

Un, protams, kur bez geocaching, pateicoties kam pagā juš ajā gadā mums bija lieliska pastaiga pa Retimnu. Š oreiz slē ptuvju meklē jumos devā mies pa un pā ri senajai Sidei.

Ī paš i labi bija agrā s rī ta stundā s, kad nebija svelmains karstums, ielā s bija maz tū ristu, un tirgotā ji tikai atvē ra savus daudzos veikalus.

Mī li dzī vi, izpē ti pasauli un ceļ o ar prieku!

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Грин каньон
Последний кораблик на Грин каньоне уплыл без нас
Небольшой тунель и Вы у воды
Воды в такую жару нужно гораздо больше
Дамба со стороны реки
Акведук на подъезде к Грин каньону
Līdzīgi stāsti
komentāri (22) Atstājiet savu komentāru
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums