Marmarisa - mīlestība no pirmā acu uzmetiena!

11 Septembris 2016 Ceļošanas laiks: no 07 augusts 2016 ieslēgts 14 augusts 2016
Reputācija: +85.5
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Ar mī lestī bu no Marmarisas! 1. daļ a.

Bija ļ oti biedē još i lidot uz Turciju otro reizi. Pē c 12 dienā m ar 4 gadus vecu bē rnu spocī gajā Matiate viesnī cā mē s aizvē rā m sev š o valsti. Ja ne viens "bet" - mans senais sapnis apmeklē t Egejas jū ru un jo ī paš i Marmarisā . Ē ģ iptē esmu bijis jau 5 reizes, mana sirds ir veltī ta š ai valstij kopš.2006. gada. Bet vasara tur mums laikam ir par karstu. Grieķ ija, Kipra, Melnkalne š ogad iekoda cenas, un pē c 2016. gada jū lija notikumiem un cenu krituma Turcijā nolē ma riskē t (visos aspektos ())).

Tā tad viesnī ca ir Nimar Beach Club. Tū risma operators - TPG (aka - Lemar). Godī gi sakot, es par viņ u dzirdē ju pirmo reizi. Tač u piesaistī ja tū res cenu (26 tū kstoš i par trim, neskatoties uz to, ka Join Up piedā vā to paš u viesnī cu par 44 tū kstoš iem). Un otra priekš rocī ba - ē rta izbraukš ana. Agri tur (4:45) un diezgan vē lu atpakaļ (16:35). Kopā - 7.5 dienas jū rā.


Tač u mana meitene-menedž ere ceļ ojumu aģ entū rā bija tik apmulsusi, ka aizmirsa pateikt, ka mū su reiss nav no Borispiļ as, bet gan no Ž uļ janas.

Es to uzzinā š u iepriekš ē jā dienā pulksten 19 (labi, ne vē lā k))

Ž uļ aņ os es jū tos kā mā jā s: burtiski martā no š ejienes kopā ar dē lu Kirjuš u lidoju uz Poliju. Lieliska lidosta! Rindas vispā r nav. Reģ istratū rā meiteni pā rsteidz tikai viens č emodā ns, kas sver 13 kg. "Vai tas viss? Trī s? " Vī rietis joko: "Es biju š okē ts. "

Lidmaš ī nā (Bravoir Airlines) viņ i baro sviestmaizes ar š ķ iņ ķ i (diezgan garš ī gi) un kū ku. Dzē rieni ietver kafiju, tē ju un limonā di. Nekā das sulas. Pē c 2 stundā m un 15 minū tē m klusi nolaiž amies Dalamanā . Milzī gā lidosta ir pamesta. Tū ristu ir katastrofā li maz. Nekā das migrā cijas karš u aizpildī š anas, tikai vī zas apzī mogoš ana, tas arī viss. Visa muitas kontroles un bagā ž as saņ emš anas procedū ra ar spē ku aizņ em 15 minū tes.

PĀ RSŪ TĪ Š ANA .

Pie autobusiem satiekas gidi, mū sē jais pildā s ar 70 procentiem. Ilgi neaizbraucam.

Beidzot gids jautā : kas notika lidmaš ī nā , kā pē c abi tū risti, kuriem tagad jā brauc ar mū su autobusu, ir kopā ar policiju? Pā rsteidzoš i, ka neviens netrakojā s...Tika nolemts viņ us negaidī t, saka, brauks ar mikroautobusu. Tehniskajā pieturā (vasaras ā trā s ē dinā š anas zona ar bezmaksas tualetē m un suvenī riem) mums tiek atvests "biedē klis". Izrā dā s, ka jaunietim pasei beidzies derī guma termiņ š . Lī dz derī guma termiņ a beigā m ir palikuš as 120 dienas, un vē l vajag...Samaksā ts sods.

Pie ieejas Marmarisā seš i cilvē ki, kas ierodas mū su viesnī cā , pā rsē ž as mikroautobusā . Iebraucam priekš pilsē tā ar nosaukumu Yalinka Bogaz. Skaistums ir neticams! Daudz priež u, kas slī kst zaļ o kalnu jū rā...Gaiss ir ā rkā rtī gi tī rs!

IZLĒ GUMS . Braucam uz viesnī cu. Mazā ē ka ir reģ istratū ra. Izņ emot mū s - seš us tū ristus un nā kamo vadī tā ju - nevienu.


Pasē ieliku 10$ (pē c nepatī kamā s pieredzes Kemerā vienmē r tā daru, citā di alkatī ba var pā rvē rsties sabojā tā atvaļ inā jumā ) un angliski prasu cipariņ u ne tik augstu, jo atvaļ inā m ar 8 gad. vecs bē rns. Pā rvaldnieks saprot mā jienus un uzreiz iedod atslē gas (un es jau esmu nolē mis gatavot lī dz 14.00 - ir tiesī bas).

NUMURS. Lē nā m sekojiet durvju sargam, daž us soļ us uz augš u un taisni...Mē s tuvojamies pē dē jai ē kai pirmajā rindā (tikai trī s lī nijas, treš ā ir ļ oti augsta)), mū su numurs - 130. Atveras durvis - un es" esmu gatavs š okē t ))) Internetā lasī ju atsauksmes par vecā m nobruž ā tā m telpā m, mitrumu vannas istabā s un salū zuš iem gaisa kondicionieriem. Bet! Kniebiet mani - vai ar viesnī cu bija kļ ū da, vai es guļ u, vai internets nekaunī gi melo! Istaba - ar jaunā ko remontu. Ļ oti spilgti! Priekš namā - bī dā mo durvju skapis, kuram pretī ir vannas istaba.

Skatos uz viņ u - cieta santehnika, jaunas flī zes, vannas vietā - duš as bloks. Apsveram tā lā k. Jauna tipa gaisa kondicionieris, kas karā jas virs gultiņ as, ir labs, jo gaisa plū sma nepū tī s mazuli. Un galvenā ekstā ze ir balkons! ! ! ! ! Plaš as bī dā mā s balkona durvis, aiz kurā m JŪ RA! Pats balkons ir mazs. Bet š ī suga! ! ! ! ! Pē dē jo reizi atvaļ inā jumā ar tā du skatu uz jū ru bijā m pirms 10 gadiem medusmē nesī (Hurgada, Princess Palace Hotel), un arī tad par dzeramnaudu 25$. Saistī bā ar visu, ko redzē ju, man rodas jautā jums: kas ir š ie cilvē ki, kas raksta pienā cī gas atsauksmes un visā s vietnē s? ! ! ! ! Labi, vē lā k izlasī ju, ka 2015. gadā viesnī ca tika pilnī bā izremontē ta (visticamā k, santehnika, gaisa kondicionieris nomainī ts, numuriņ i atsvaidzinā ti). Bet tomē r...Raugoties uz priekš u, teikš u, ka istabā pavadī jā m divus sietus 1 stundu (maksimums) un nakš ņ ojā m. Visi!

Gribē tos š eit pavadī t vairā k laika - gulē t, lasī t grā matu, sē dē t ar vī na glā zi uz balkona. Bet tik iespaidī giem svē tkiem noliktavā jā bū t vismaz 10-12 "atpū tas" dienā m.


Kopumā mē s neslē pjam savu apbrī nu par istabu...Durvju sargs pacietī gi gaida savu 1 USD dzeramnaudu. Jautā ju par seifa atslē gā m. "Viņ i ir reģ istratū rā , es to tū lī t atnesī š u. " “Ar to bez maksas? ». "Brī vs, brī vs" - viņ š mani pā rliecina. Bezmaksas, viņ i saka. Un viesnī cas aprakstā tas ir norā dī ts par maksu. Labi, noskaidrosim.

INFRASTRUKTŪ RA . Ir par agru pusdienā m. Visas cerī bas uz naš ķ iem pie baseina. Pā rģ ē rbjamies pludmalē , ejam un esam vī luš ies. Visā s Ē ģ iptes pieciniekos, kur bijā m (Sunny Days, Aqua Blue, Sunrise Makadi) un pat novā jē juš ajā turku kvartetā (Matiate) sviestmaizes un picas laiks bija no apmē ram 11.00 lī dz pusdienlaikam. Uzkodas sā ka pasniegt 15:30, pusstundu pē c pusdienā m. Nekomilfo. Iracionā li. Apbrī nojami.

Pusdienas vienmē r ir bagā tī gā kas par brokastī m, š ajā laikā vē l nebijā m izsalkuš i. Un š ā du kaitī gu un barojoš u pā rtiku labā k ē st no rī ta - jo ā trā k, jo labā k. Tā pē c es izmē ģ inā ju š ī s uzkodas tikai vienu reizi. Vī rietis ar dē lu, varbū t 3-4 reizes ar varu. Pasniedz galvenokā rt vistas tī rradņ us (daž ā das formas) un kartupeļ u standziņ as. Daž i dā rzeņ i. Nebija ne uzkodu, ne picu. Bet atpakaļ uz pirmo dienu. Pie baseina valda klusums. Bez uzkodā m, bez cilvē kiem, bez mū zikas. Neparasti kluss. Es biju sarū gtinā ts un mans vī rs priecā jā s, jo biju nogurusi no mū zikas darbā (restorā nu bizness). Ainava ir acij tī kama - daudz zaļ umu un priež u, viegli panesams karstums. Skats uz jū ru - baseins uz terases. Lī dz jū rai pie rokas - pā ri š auram ceļ am ar mazu satiksmi. Policija atrodas abā s pā rejas pusē s. Pat ja tu gribē tu, tu neprecē sies. Svē tku vidū Kirjuš a tika drosmī gi atbrī vota pā ri ceļ am. Kas vē l ir pieejams? Bā rs. Galdi uz terases virs jū ras.

Galda teniss.

Wi-Fi uztver labi. Mē s - visi tik pā rsteigti - aicinā jā m visus, kam vajag un kam nevajag. Daž iem tika rā dī ti video. Peldē jā s baseinā . Ir pienā cis laiks pusdienā m.


RESTORĀ NS . Restorā ns atrodas divu soļ u attā lumā no baseina. Mums tas ir ē rti, jo pē c ē š anas (un pat pē c vakariņ ā m) nirā m ne reizi vien. Galvenais restorā na trū kums ir tas, ka tas nav iestiklots. Š ī ir terase. Jā , ar galvu reibinoš i skaistiem jū ras skatiem! Bet, ja brokastis un vakariņ as vē l ir daudzmaz normā lā temperatū rā , tad pusdienas...nu ko lai saka - tu vē lā k pludini ((Un ja ē d karstu zupu, un pat ja pikantu... ) Izvē lamies gleznainu galdu, t. tuvā k kokiem, un uzreiz saskaras ar otru lielo restorā na mī nusu...Un tā s ir lapsenes!...Viņ u ir neticami daudz! Paradoksā li, bet nav odu...Nav!

Zinot, ka dzī voš u gandrī z skujkoku mež ā , krā ju fumigatorus un moskī tu aerosolu (protams, abi palika nepublicē ti). Bet par lapsenē m es nedomā ju. 8 dienas neesmu dzirdē jis nevienu sū dzī bu, ka bū tu kā du iedzē luš i. Bet paē st lapseņ u barā - kaut kā ā tri. Tas var vienkā rš i ielidot mutē . Tā s paš as dienas vakarā restorā nā parā dī jā s "kafijas uzkoda" (kā to sauca viesmī ļ i). Vienkā rš i: skurstenis no lapsenē m. Uzlika uguni un uzlika visiem uz galda, laikam palī dzē ja. Bet vairā kas reizes š is rī ks beidzā s. Vispā r, ko man darī t? Mē s izvē lē jā mies visneveiksmī gā ko galdu. Netā lu no lapsenē m visvairā k koku. Tā pē c turpmā k galdiņ us izvē lē jā mies tuvā k aukstajā m uzkodā m.

UZTURS. Baroš anas bloks atbilst č etrā m zvaigznē m un ir pelnī jis stabilu č etru. Kā pē c ne piecinieki? Es mē ģ inu paskaidrot.

Pirmo ē dienu pusdienā s un pat vakariņ ā s - divu veidu zupas (nevis piecus, kā.5 *). Mē s ar vī ru bijā m slimi ar tomā tiem.

Turklā t tas bija divā s variā cijā s - akū tā un neakū tā . Kuram tas patika labā k, ir viegli uzminē t))) Daž reiz tomā tu zupā peldē ja kaut kas lī dzī gs nū delē m. Daž reiz viņ š bija tī rs. Vī rietis jokoja: viņ i karsē tomā tu sulu vai ko citu. Viņ i saka: nē , zupa buljonā . Salā ti un uzkodas klā stā , bet vienmē r tas pats. Tas nav ne labi, ne slikti - tā ir 4 * viesnī cas dota. Ļ oti garš ī gi kartupeļ i zemnieciski. Nevis svaigi, bet ī sti kartupeļ i mizā ar garš vielā m. Pā ris reizes ļ ā vos alum (tagad liekos kilogramus nometu, bet atteikt nav iespē jams! ). Garš ī gs kastrolis a la lazanja. Sliktā k bija ar karstajiem ē dieniem. Vienmē r bija izvē le starp vistu/liellopu gaļ u un zivi. Visbiež ā k nā cā s izvē lē ties starp vistas spā rniņ iem un makreli (reiz bija upes forele - ļ oti maiga).

Gardi pagatavoti, produkti svaigi...Bet mazliet noguruš i. Diezgan maz))) Tā tad pā rtikai 4, nevis 5. Ak jā ! !!


Saldumi - bija daudz, bet mē s neesam fani, tā pē c izmē ģ inā jā m tikai 2 veidu ž elejveida vielu - garš ī gi. Ir arī pietiekami daudz augļ u - arbū zs, melone, apelsī ni, ā boli, plū mes un ļ oti lieli un garš ī gi persiki! Vienmē r ziņ ojiet, ja auglis ir izjaukts.

Neatceros, ka bū tu ē dusi pirmo maltī ti, bet pē c tam vē dera ā da savelkas, acis aizveras...un jā - es gribu gulē t. Vai varbū t tas nav ē dienreizes dē ļ , bet pie visa vainī gs nakts lidojums? Atgriezā mies istabā un gulē jā m ar visu ģ imeni (kas mū su hiperaktī vajam puikam ir retums) lī dz 18:00. Pē c salda miega mostamies ar vē l saldā ku domu: un jū rā neesam bijuš i!

Mē s izejam no istabas ar gaisa kondicionē tā ju un dodamies ...uz vannu. Septī tā vakara sā kums, un temperatū ra, š ķ iet, nav kritusies ne par grā du. Karsti!

Mē s nokā pjam pa kā pnē m no savas ē kas, dodamies pludmales virzienā un redzam vā rtus, no kuriem pie rokas ir krastmala. Bet tie ir slē gti.

Jā izmet mazs aplis un jā iet cauri uzņ emš anai. Starp citu, mū s sagaida nepatī kams pā rsteigums: ir paziņ ojums: "Seifs: 2 eiro dienā. " Un viņ i teica "frī kartupeļ i". Nepatī kami, bet ne nā vē još i (seifa atslē gu paņ ē mā m pirms gulē tieš anas). Tā pat tam paš am durvju sargam dienas laikā tika jautā ts par pludmales dvieļ iem. Visur internetā bija rakstī ts, ka viņ i š ajā viesnī cā vienkā rš i neeksistē . Piemē ram, piedā vā ju iegā dā ties veikalā pie viesnī cas (neatceros, cik). Es nobijos no š ī grafika un paņ ē mu no mā jā m divus plā nus pludmales dvieļ us. Tā tad durvju sarga atbilde bija š ā da: 20 USD droš ī bas nauda par 2 dvieļ iem. Jū s varat izņ emt naudu izbraukš anas dienā . Viņ i apspriedā s ar vī ru un nolē ma: nu viņ i ar savu ķ ī lu, velti vilka savu, vai kā ?

PLUDMA. Un tā , š ķ ē rsojot š auro ceļ u, kas atrodas pludmalē .

Ejiet pa kreisi — platforma. Iet pa labi - liels akmentiņ š . Acī mredzot kā dreiz starp abā m pludmales daļ ā m atradā s pontons (to redzē ju daž ā s vecā s fotogrā fijā s).


Ar to vien nepietiek. Bija tik karsts, ka gribē jā s skriet ar galvu un taisni ū denī . Mē s pā rsvarā ieņ ē mā m vietas (lai gan tā s vienmē r bija) uz perona. Pirmkā rt, gulē t zem priedē m ir patī kamā k nekā zem lietussargiem - un tur ir milzī gi vainagi un vienmē r ē na. Otrkā rt, uz platformas kā jas vienmē r ir tī ras (ne smiltī s un ne mazos oļ os). Un treš kā rt, tuvā k bā ram. Mē s ar vī ru neesam nedzē rā ji - es dzeru alu (pa dienu) un vī nu (vakarā ), un viņ am ļ oti garš o dž ins ar toniku, rumu, kolu un daudz ko citu. Es nekad neesmu garš ojis viņ a dzē rienus, bet viņ š saka, ka alkohols ir labs.

Tā tad, tieš i pludmalē un ieraš anā s dienā mē s satikā m cilvē kus, kuri bija atvaļ inā jumā.

Eļ ļ as glezna: bā rs pludmalē , kurā ir viss - karstie un stiprie dzē rieni, limonā de un alus...Bā rmeņ a nav! Un tas ir normā li. Kā vē lā k uzzinā jā m, radusies problē ma ar viesnī cas personā lu. Ar to nepietiek.

Pusdienā s viens un tas pats bā rmenis varē ja apkalpot baseina bā rā un pludmalē . Pusdienā s bā rmeņ i bija ī paš i satraukti. Starp citu, lielā kā daļ a bā rmeņ u un viesmī ļ u ir ļ oti jauni (un es gribē ju jautā t: cik tev gadu, jaunekli? ). Droš i vien kaļ atvaļ inā jumā . Un viņ iem par godu puiš i uzvedā s ļ oti pieklā jī gi (vienmē r atceros gadī jumu, kad viesnī cā Matiate nekaunī gais bā rmenis knapi uzmeta glā zes uz bā ra un reiz sadedzinā ja cilvē ku: cik tu te ņ em, tu atstā ji vismaz vienu dolā ru. Kā tu vispā r saproti??? ). Nimari bija maz darbinieku, un turki vē l nebija iemā cī juš ies teleportē ties un klonē t, tā pē c pludmales bā rs biež i bija tukš s. Pie letes jau bija rinda.

Mans bē rns sniedzas pē c krā na ar Coca-Cola, protams, nevar aizsniegt, un š eit ir ļ oti garš vī rietis rindā : ej, mazais, palī dzi. Š ī ir Gena no Harkovas. Divus metrus garš , iespē jams, agrā k - basketbolists. Dž ī ns ielē ja ne tikai Kirila kolu, tad visi devā s pē c alus.

Nu paš apkalpoš anā s te ir normā la prakse - bā rmeņ i neapvainojā s.

Ar mī lestī bu no Marmarisas! 2. daļ a.

TIKŠ ANĀ S AR GIDU . Nā kamajā dienā mē s labojā m rekordus gaisā . Vī rietis teica, ka atpū tas dienu esot par maz, un viņ š ar dē lu pa dienu uz istabu neies. Viņ i sē dē s baseinā . Vā rds bija atturī gs, tač u bija blakusparā dī bas: ar ļ oti mē ra galvu viņ š nocirta tū lī t pē c vakariņ ā m. Nolē mu vairs neeksperimentē t. Pē cpusdienā devos uz savu istabu, bet pavadī ju tur ne vairā k kā stundu. Bē rns pamodā s un aizvilka uz pludmali. Tika nolemts, ka 18.00 doš os uz tikš anos ar gidu. Paņ emu kuponus, biļ etes, apdroš inā š anu un dodos tieš i uz reģ istratū ras ē ku.


Gide bija Anna. Pē c visa spriež ot, krievs, vecums - 30+. Ar viņ u ir patī kami sarunā ties - viņ a nekarina ausī s nū deles, pā rā k neuzspiež ekskursijas...Bet tas, ko viņ a izmeta, pē dē jā dienā nenonā k pie vā rtiem (par to vē lā k).

Sanā ksmē izrā dī jā s, ka Gena no Harkovas ieradā s ar ļ oti solī du kompā niju – tikai 9 cilvē ki. Viņ a pirmais lū gums gidam - vai ir iespē jams nomainī t gultu pret lielo, jo bē rns nav ietverts. 14-15 gadus veca meitene arī ir ļ oti gara - lū k, gē ni Gē ni! Par godu gidam atzī mē ju, ka tikš anā s sā kā s ar mū su jautā jumiem un lū gumiem, nevis ekskursijā m. Es novirzos no tē mas: mana krustmā te, kura atpū tā s ar 2 gadus veco krustdē lu Kemerā , bija saš utusi, ka visa tikš anā s ar gidu tika reducē ta uz: kultū ru (Ne viņ i, piedodiet, pareizi: kurš un kā pē c iet) un 2) pē rc ekskursijas un TIKAI pie mums.

Gids neatbildē ja uz jautā jumiem par viesnī cas infrastruktū ru. Anna tikai priecā jā s par "morā les" trū kumu. Es uzdodu jautā jumu par seifu. Atbilde mani vairā k nekā apmierinā ja: agrā k maksā ja, tagad bez maksas, jo ļ oti slikta sezona, viss tū ristiem...Jauki.

Jautā ju par ekskursijā m, kas mani interesē : Pamukale un Egejas jū ras salas. Es jau sen gribē ju nokļ ū t Pamukkali - š ķ iet, ka tagad ir pienā cis laiks. Tū ristu ir maz. Pē c gides teiktā , tagad no Antā lijas autobusu nekursē . Ja agrā k stā vvietā bija lī dz 60 autobusiem, tad tagad jau 10 (visi no Egejas jū ras piekrastes). Turklā t tas ir tikai 3 stundu brauciens...Bet ir lieli "bet". Mū su š ilopopī ja Kirjuš a š ā du braucienu noteikti neizturē s un vaimanā s. Aizbraukt ar vī ru un doties vienatnē ? Nu jā , iespē ja (kaut arī garlaicī ga). Es prasu cenu: 56 dolā ri. Hmm...Pirms tam es izpē tī ju cenas Marmarisas ceļ ojumu aģ entū rā s ar savā m tī mekļ a vietnē m: jū s varat aizbraukt par 40 USD.

Un otrā ekskursija - Egejas jū ras salas. Pirms š ī s ekskursijas prezentā cijas Anna slepus jautā ja: pie kā das jū ras mē s nonā cā m? Visi atbildē ja unisonā : Egejas jū rā . Tač u gids lika vilties visiem: Marmarisā – Vidusjū ra, un tā s apkā rtne Egejas jū ra. Nu. .


Ekskursijā , starp citu, satika cilvē kus no Marmarisas viesnī cā m, kuri ir patiesi pā rliecinā ti, ka peldē š anā s Egejas jū rā . Nu, labi, "Es priecā jos, ka mani maldina. " Kopumā fakts ir tā ds, ka apmeklē t Egejas jū ras salas bija mans senais sapnis. Vienī gā dilemma bija: doties ekskursijā pa vairā kā m salā m vai tikai Kleopatras salu. Anna mudinā ja Kleopatru, jo uz salā m pā rsvarā tusē jaunieš i no "trī s" – skan mū zika un mū ž ī ga jautrī ba. Un kā pē c viņ a nolē ma, ka tas ir mī nuss? ))) Ceļ ojuma cena pa Kleopatru - 46 pieauguš ajam un 10 bē rnam. Kur tā das cenas ņ em? ? ? Tā tad, kā pē c Daisy Tours - 33 USD par pieauguš o un bezmaksas bē rnam?

Un mē s braucam jū rā ar vienu jahtu, un braucam ar ne mazā k komfortablu autobusu, un tā mums ir "viss iekļ auts". Uzklausot cenas, man vairs nebija jautā jumu par ekskursijā m. Bet tikš anā s beigā s es biju noguris.

Kā da dā ma no Ļ vovas ar savu 12 gadus veco dē lu uzreiz izlē ma, ko vē las Daljanai (turku Venē cija): "Ļ aujiet man ā tri iedot naudu, un mē s iesim peldē ties" (arī pareizā pieeja, manuprā t! ). Anna paņ em naudu un pē kš ņ i saprot, ka cena ir maldinā jusi dā mu: "Ak, un jums ir bē rns, kas nav mazs, jums par to jā maksā.10 USD. " Kundze neapmulsa: Jā , nē , 12 gadi ir liels, lai tas ir mazs. Noliek naudu uz galda, nepadodoties un dodas uz izeju. Anna neizpratnē : "Nu, ja prasī s, tad piemaksā siet par viņ u uz vietas. " Lū k, pareizā pieeja! Tad radā s jautā jumi par ceļ ojumu uz Grieķ ijas salu Rodas. Vilinoš s! Ī sā k sakot, Š engenas ī paš nieki maksā ja 60 USD par prā mja biļ eti pulksten 9:00 tur, pulksten 5 atpakaļ.

Pastaiga pa Rodu ir neatkarī ga. Tiem, kuriem nepaveicā s ar Š engenu (kā man, diemž ē l! ), Ar vī zu (uz 3 darba dienā m) ceļ ojums maksā s 150 USD. Diemž ē l tas pazū d. Bet pat tū risti ar Š engenu negā ja.

Kā saš utusi sieviete, kura mū su viesnī cā apmetas viena, tete-a-tete sarunā : ». Kopumā es visu saprotu ar ekskursijā m: es rezervē ju vietnē "Daisy Tours". Starp citu, bija vē l viena bezmaksas ekskursija pa pilsē tu, bet mē s par to nekož am: ieveda "pabarotajos" lielveikalos, kur cenas ir atbilstoš as. Bet man par pā rsteigumu š ai ekskursijai pieteicā s visi harkovas iedzī votā ji un dā mas no Ļ vovas.

ANIMĀ CIJA. Nā kamā s dienas vakariņ ā s kā ds izskatī gs puisis, kas sē dē ja pie blakus galdiņ a, aizdomī gi paskatī jā s uz mani. Pē c pā ris minū tē m viņ š ar mani runā ja tī rā krieviski.

Nā kamais jautā jums ir: no kurienes jū s nā cā t un vai jums š eit patī k? Mums viss ļ oti patika, tā pē c saruna nokā rtojā s. Izrā dī jā s, ka tas ir animators. Oho! !!


Tiklī dz es vai mans vī rs ieraudzī jā m Pepu pie apvā rš ņ a, viņ i uzreiz nodū ra Kirjuš u: Pepa nā ca pē c tavas dvē seles))) Viņ š pē dē jā s dienā s nav padevies un aizbē ga no viņ as. Runā jot par animā ciju kopumā , puiš i centā s, bet vā ji. Reiz bija jautra spē le: dabū t karotes no baseina dibena. Spē lē ja ar divā m komandā m. Mū su Kirils dabū ja divas karotes, lai gan viņ š nebija nevienā no komandā m))) Bet tad visas nā kamā s dienas Kirjuš a sekoja Marufam un jautā ja: vai š odien bū s spē le? Viņ š atbildē ja, ka iet par maz cilvē ku, bet, ja vē lies, es personī gi ar tevi uzspē lē š u jebko. Cieņ a par gatavī bu, bet Kirils neko negribē ja.

7 dienu garumā notika 2 vakara š ovi ar pieaicinā tajiem mā ksliniekiem - vē derdejas (un transvestī ts dejo) un fakī ru š ovs. Pā rē jos vakaros - viegla mū zika bā rā , vī ns un interesantas sarunas (arī no Martas).

Ak jā , kā du vakaru nolē mā m doties pilsē tas virzienā : nofotografē ties, un bija cerī ba tikt lī dz kafejnī cā m, kuras ieraudzī jā m pa ceļ am uz viesnī cu. Š ī s kafejnī cas izrā dī jā s pā rā k tā lu, tā s nesasniedza. Viņ i atgriezā s un stā stī ja par Marufu promenā di. Viņ š bija gandarī ts, ka tas ir bī stami un te sastopamas mež acū kas. Viss ir labi, kas labi beidzas.

DIENAS VILCIENS UZ PILSĒ TU. Divreiz dienā (10.30 un 14.30) no viesnī cas kursē bezmaksas marš ruta autobuss, kas aizvedī s atpakaļ pē c divā m stundā m. Nu, ja kā dam nebija laika - nokļ ū stiet tur paš i. Nu gaviļ niekiem ļ oti ē rti: 21:30 tas pats marš ruta autobuss kursē vienā virzienā - Marmarisā . 4. atpū tas dienā viesnī cā bijā m garlaicī gi, un 14.30 metā mies uz pilsē tu.

Autobuss ir ļ oti ē rts, kondicionē ts, skati uz pilsē tu ir burvī gi. Pie ieejas Marmarisā - grezna jahtu piestā tne. Lū k, estē ta laime! Bet viss mainā s brī dī , kad atveras autobusa durvis. Iela ir karsta! Elpa elpa...

Vispirms dodamies uz Migros lielveikalu samainī t naudu. To mums ieteica gide Anna. Jū s varat maksā t dolā ros un saņ emt piegā di Turcijas lirā par parasto kursu. Tirgū atvē sinā mies, paņ emam piepū š amo bumbu un aukstu ū deni. Pā rē jo saņ emam lirā , jā ! Kurss ir normā ls (1:28). Tā lā k dodamies uz krastmalu. Ejam garā m skaistam laukumam ar dziedoš ā m strū klakā m (pē c Annas teiktā , strū klaku vakara š ovs tika slē gts pē c jū lija notikumiem). Fotografē jam ļ oti ā tri, jo vienā vietā stā vē t ir neizturami. Tad nonā kam krastmalā . Tas nedaudz atgā dina Jaltu, un pats Marmariss man nedaudz atgā dinā ja š o pilsē tu. Atrodas kā bļ odā – starp kalniem.


Dodamies nedaudz tā lā k uz jahtu piestā tni un pirmajā pilsē tas pludmalē plunč ā jamies ū denī - un š ķ iet, ka mū su ķ ermenis joprojā m kū p))). Mē s ar Kirilu mazgā jamies vienī gie - vī rietis teica, ka ir netī rs un nolē ma mū s sagaidī t krastmalā , sē ž ot uz soliņ a.

Viņ a vā rdos ir daļ a patiesī bas. Salī dzinā jumā ar mū su "piepilsē tas" jū ru, pilsē tvide - netī ra. Krasts smilš ains, bet smiltis nav baltas, bet tumš as. Tas arī viss un dubļ aini peldkostī mi, radot dubļ ainu ū dens krā su. Mē s iepirkā mies, pā rģ ē rbā mies, paē dā m turku saldē jumu un ā tri skrē jā m uz mū su shuttle. Vispā r bijā m plā nojuš i te palikt lī dz vakaram un, kad satumst, izstaigā t kafejnī cu-suvenī rus. Bet nē ! Lī dz vakaram izkusī sim. Jau autobusā man ir š ausmī ga doma: varbū t mana vē lme doties uz Pamukali ir kļ ū da? Man tur daudz jā brauc un kas ar mani notiks zem tā das saules? Tiklī dz mē s tuvojā mies Bogaz Ziemassvē tku eglī tei, kļ uva vieglā k elpot.

Un vē l vieglā k man kļ uva, kad e-pastā saņ ē mu atbildi: Pamukai vairs nav vietu. Es izelpoju! ! ! ! ! Nu, es atkal atgriezī š os Marmarisā un doš os kopā ar kompā niju, nevis viena. Un otrā ziņ a: Egejas jū ras salā s ir vietas piektdienai.

Bet transfē rs uz pilsē tu ir neatkarī gs: ar mikroautobusu, kas no jū su viesnī cas atiet pulksten 9.00. Lielveikalā Migros jū s sagaidī s mū su gids. Tas ir labi!

LAIMĪ GĀ KĀ DIENA. Ceturtdienas rī tā kā da kundze no Ļ vovas ar dē lu manī ta peldamies. Vai jums patika ceļ ojums uz Daljanu? Vai par bē rnu piemaksā ji? - ES jautā ju. Izrā dī jā s, ka man nebija jā maksā , man ļ oti patika ekskursija, un viņ u vā rdi ir Jevgeņ ijs un Dmitrijs. Mē s runā jā m. Eugenija bija tik "apetī ti" par ceļ ojumu, ka viņ a gribē ja doties uz Daljanu.

Viņ i redzē ja, ķ ē ra un ē da zilos krabjus, apcerē ja kapenes klintī tieš i no kuģ iem, un viņ iem paveicā s ieraudzī t lielus bruņ urupuč us, kurus sauca par karieti (starp citu, pā ris Harkovas iedzī votā ju, kuri devā s tajā paš ā ekskursijā , bet citu dienu, nav paveicies) bruņ urupuč i bija). Apbrī nas un iespaidu jū ra. No Eiž enijas uzzinā ju arī paradoksā lu lietu: izrā dā s, ka alus mū su viesnī cā ir bezalkoholisks.


Cik izdzē ru - vā ji, bet ar grā du. Es viņ ai jautā ju, kur viņ a to uzzinā ja. Izrā dā s, ka š ā das baumas izplatī juš i Harkovas iedzī votā ji. Kad viņ i kopā devā s apskates ekskursijā , Gena uzstā ja, lai gids apstā jas veikalā , lai nopirktu "parasto" alu. Un tad viss ir skaidrs: divu metru gē ns var bū t bezalkoholisks. Tas ir tieš i tas, kas man ir paredzē ts. Mazā k nekā daž as stundas vē lā k tas pats Gē ns paziņ oja par sevi. Skaļ i un brutā li. Guļ u pludmalē un pie receptes dzirdu kā du ļ oti izteiksmī gi strī damies.

"Es teicu $ 5 un ne vairā k! Vai arī es tev tagad iesitī š u pa seju! ». Un tad oponenta nesaprotamais teksts turku-angļ u valodā . Es nepiederu pie spraugā m, bet es š eit nepaliku. Izgā ju no pludmales uz reģ istratū ru un ieraudzī ju bildi: Gē ns peldbiksē s un knapi noturē jā s kā jā s, cits Harkovas iedzī votā js (nez kā pē c ir ģ ē rbies un ar maku rokā s) lamā jas pret taksometra vadī tā ju. .

Izrā dā s, ka vī rieš i, kuri bija kā rtī gi iedzē ruš i, izsaukuš i taksometru no pilsē tas, lai dotos pie daž iem saviem draugiem uz citu viesnī cu Marmarisā . Labi sauca un sauca. Bet par pakalpojumu viņ i vē las maksā t ne vairā k kā piecus dolā rus. Tas notiek neskatoties uz to, ka mikroautobuss vienai personai maksā.1, 5 USD (un jā ņ em vē rā , ka taksists ieradā s pē c izsaukuma no pilsē tas). Gena: Es tev teicu piecus! ». Taksists: "Divdesmit dolā ri" (turpmā k turku valodā nesaprotami ar "polis" pieminē š anu). Nezinu, kas bija pagrieziena punkts, bet Gena asi piekrita: „Labi, divdesmit, bet tas tā ! ».

Draugam viņ š stā stī jis, ka gā jis ģ ē rbties, tač u draugs nez kā pē c nolē ma viņ u negaidī t un devā s lī dzi taksometram. Ko es tev varu pateikt? Acī mredzot draugs vienkā rš i daudz nedomā ja. Neteikš u to visu, bet puse no viņ u kompā nijas tajā dienā kaut kā aizdomī gi š ū pojā s un ilgi meklē ja viens otru pludmalē . Tie, kas ir prā tī gā ki, bā rā dalī jā s ar mani savā s pā rdomā s: mū su kļ ū da bija tā , ka 14.00 sā kā m dzert MŪ SU š ņ abi.

Pati esmu mamma, un gandrī z jau biju gatava paņ emt bē rnu. Un cik viņ am? - ES jautā ju. “Viņ ai ir 14 gadi. "Nu, 14 viņ a bū s priecī ga par brī vī bu, " es domā ju. No otras puses: mammas, padomā jiet divreiz, pirms ļ aujiet bē rniem un tē tiem doties atvaļ inā jumā !

Ar mī lestī bu no Marmarisas! 3. daļ a.

VAKARA CEĻ OJUMS UZ PILSĒ TU . Mans vī rs devā s gulē t uzreiz pē c vakariņ ā m, un mē s ar Kirilu palikā m pie bā ra.


Eiž eniju ļ oti interesē visā di apgleznoti š ķ ī vji, tauriņ i. . Uzzinu, ka viņ a ir mā ksliniece un pasniedz Ļ vovas Mā kslas akadē mijā . Iepazī š anā s kļ ū st vē l patī kamā ka – daudz jaunu sarunu tē mu. Atgriež amies klubā , dejojam, un pulksten 3 draudzī gā kompā nijā dodamies uz viesnī cu. Tač u, gaidot mū su mikroautobusu, bija sajū ta, ka nevis 3 naktī , bet gan sastrē gumstundā sabiedriskā transporta pieturā . Bomž iem, kas naktī š ū po pilsē tu - tumsa. Pē c ieraš anā s mē s pamostā mies mierī gi guļ ot savā istabā Dmitrijs un uz gultā m.

Ir atlikuš as 4 stundas gulē t...

EKSPORTS UZ KLEOPATRU UN EGEJAS JŪ RAS SALĀ M. Pamodos pulksten 7:30. Diemž ē l es biju pirmā , kas aizgā ja uz vannas istabu...Un es tur ieraudzī ju nelū gtu viesi - ķ irzaka uzkā pa pie mums izlietnē (logs bez moskī tu), un nevar tikt ā rā . Tā kā zvē rs bija spilgti zaļ ā krā sā , man bija bail tam pieskarties. No bioloģ ijas kursa (vai varbū t no Discovery programmas?

) Atceros, ka spilgtas krā sas rā puļ i biež i vien ir indī gi. Vispā r tī rī ju zobus un mazgā jos duš ā , nevis virs izlietnes. Viņ a aizliedza zvē ram pieskarties savam vī ram, vē l jo mazā k savam dē lam. Apkopē jas viņ u pameta – viņ a jau precī zi zina, ko ar viņ u darī t. Ā tri pabrokastojā m, 9.00 iekā pā m mikroautobusā . Brauciena cena 3.25 liras no cilvē ka, bē rnu neņ ē ma (kas bija patī kams pā rsteigums). Lielveikala "Migors" galā bija doma, ka neviens gids mū s nesagaidī s un tagad atgriezī simies viesnī cā...Man nebija laika izdomā t ideju, man uzreiz kliedza: "Natā lija? ».

Sievietei ir krietni pā ri 50, kā vē lā k izrā dī jā s – Ļ uba. Te samaksā jam par ekskursiju un dodamies uz papē di pie strū klakā m - tur jā paņ em autobuss. Jebkurš kā dam piezvana un paziņ o priecī go ziņ u: autobuss tagad pulcē tū ristus pie viesnī cā m, un mē s bū sim pē dē jie (man riebjas š ī stundu ilgā tikš anā s! ) Nu lieliski. Vai mē s negribam tē ju? "- jautā Ļ uba. Protams, ka gribam.

Ejam uz tuvā ko ielas kafejnī cu, pasū tā m tē ju, bet Kirjuš a - apelsī nu sulu. Mani ļ oti pā rsteidza tas, ka Ļ uba neapmaksā ja rē ķ inu – pati samaksā ja. Nu tas ir sī kums, bet jauki. 20 minū tes ar interesi runā jam par daž ā dā m tē mā m. Izrā dā s, Ļ uba 90. gados devā s uz Turciju, ilgi un cī tī gi strā dā ja par pavā ru, saņ ē ma pilsonī bu, tagad dzī vo un viņ am ir neliels bizness Marmarisā . Viņ as dē ls izveidoja tū risma biroju "Daisy Tours" ar ē rtu navigā ciju vietnē un demokrā tiskā m cenā m. Es iesaku visiem nā kotnei.


Š ī krā sa pieš ķ ir ū denim vissmalkā kā s baltā s smiltis. Saskaņ ā ar leģ endu, viņ š š eit tika atvests kambī zē s pē c Kleopatras lū guma, kura dzī voja š ajā salā un bija tik garlaicī gi ar savu dzimto Ē ģ ipti, ka viņ as otrais vī rs Marks Entonijs bija spiests dot š ā du pavē li.

Domas pavada mū su mikroautobusu 18:30, nā kamo 19:00. Skrienam uz veikaliem. Pirmajā - bez izmē ra. Otrajā - Aleluja - ir mū su izmē rs, bet Kirilam nepatī k vjetnamieš i. Ir pienā cis laiks to sakā rtot! Kā pē c? - ES jautā ju. - "Jo tajā es nevaru bū t č ī bu nindzja")))) Vī rietis dusmī gi apvelk acis...Un es zinu, kas ir š ī s č ī bu nindzjas))) Un tu? Ir divi ļ oti dī vaini video emuā ru autori - pieauguš i vī rieš i, bet, š ķ iet, nekad nav izauguš i. Periodiski viņ i veido Lego Ninjago rotaļ lietu video apskatu un, lai kaut kā piesaistī tu uzmanī bu un savā ktu vairā k atzī mju Patī k, katrā apskatā izspē lē ainas no nindzjas dzī ves.

Viena no ainā m izskatī jā s apmē ram š ā di: "Es esmu č ī bas nindzja un es nogalinā š u tevi ar savu kedu (nomet flip-flop no pretinieka kā jas), un es esmu viltī gs nindzja...(pretinieka cepure lido ). "

Kā pē c mē s neieradā mies š eit agrā k naktī ? Dmitrijs met monē tu, es ļ oti gribu atgriezties...Nā kamajā dienā no sarakstes ar Eiž eniju uzzinā ju, ka viņ u reiss aizkavē jā s par 2 stundā m. Lidostā nedarbojā s kondicionieris. Man nepaveicā s ar visiem rakstiem.

NESENĀ MUITA. Sestdien visu dienu atpū tā mies no ekskursijas. Bet pē cpusdienā neviens vairs uz istabu negā ja - gulē sim mā jā s! Viņ i mazgā jā s, slē pā s priež u ē nā , ielē ja sev alu un kolu, atpū tā s pie baseina, vakarā zvanī ja š efpavā ram, lai personī gi pateiktos un atvadī tos. Nu jau tuvā k vakaram gaidī jā m gidi Annu ar informā ciju par lidojumu. Pē c vakariņ ā m dodamies uz reģ istratū ru - izbraukš anas izdrukas nav.

Brokastojam un atceramies pie baseina, ka vakar vakarā atstā jā m š eit dvieli, jo bija ļ oti slapjš , un devā mies uz bā ru, nevis istabu. Mē s esam pā rsteigti: bet viņ a nav! Iepriekš nekā netrū ka. Viņ i vienkā rš i atstā ja savas somas un dvieļ us jū rā un devā s uz baseinu, un otrā di. Palū dzu vī ram pajautā t apkopē jā m, un dodos uz istabu. Tiekamies pludmalē , un vī rietis ir saš utis!


Paceļ amies ļ oti ā tri – gandrī z bez paā trinā juma. Sirdī mierī gs. Skatos ā rā pa logu, galvā viena doma: es gribu š eit atgriezties. Nē , droš i vien ir arī cits viedoklis: paldies, Marmaris, ka mainī ji manu viedokli par Turciju un iemī lē jies tajā...

Tulkots automātiski no ukraiņu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Līdzīgi stāsti
komentāri (12) Atstājiet savu komentāru
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums