Patīkama uzturēšanās

Rakstīts: 2 jūlijā 2012
Ceļošanas laiks: 29 maijā — 12 jūnijs 2012
Kam autore iesaka viesnīcu?: Relaksējošām brīvdienām; Atpūtai ar draugiem, jauniešiem
Viesnīcas vērtējums:
6.0
no 10
Viesnīcu vērtējumi pēc kritērijiem:
Istabas: 5.0
apkalpošana: 7.0
Tīrība: 5.0
Uzturs: 6.0
Infrastruktūra: 4.0
Mē s ar sievu (64 gadi) (71 gads) atpū tā mies viesnī cā Asena no 29. maija lī dz 12. jū nijam. Izvē lē jā mies pē c š ā diem kritē rijiem: Kuš adasi, pilsē tā , jū ras krastā , puspansija, kluss, lē ts, labas atsauksmes. Ekskursiju paketes tika iegā dā tas no Transaero par 40300 rubļ iem uz 14 naktī m ar brokastī m un vakariņ ā m. Ielidoja un izlidoja bez problē mā m rī ta lidojumos. Bet no Bodrumas lidostas lī dz viesnī cai bija vajadzī gas 2.5 stundas. Tuvā k nokļ ū t no Izmiras lidostas.
Viesnī ca atbilda visiem kritē rijiem. Tiesa, sā kumā viņ i iedeva istabu zem jumta ar skatu uz sienu, tač u nomainī ja to uz treš o stā vu ar skatu uz jū ru. Viesnī cā bija tikai divi krievi. Daudzi bulgā ri, serbi, rumā ņ i, turki, poļ i, briti, vā cieš i, pā ris francū ž i. Sazinā jos ar personā lu reģ istratū rā angļ u un nedaudz turku valodā . Restorā nā un pie apkopē jā m turku valodā . Visi bija ļ oti laipni.
Istabā viņ i visu diennakti turē ja atvē rtas durvis uz balkonu, elpoja jū ras gaisu un labi gulē ja sē rfoš anas skaņ ā s. Istaba diezgan pieklā jī ga, TV ar krievu kanā lu. Gaisa kondicionē tā js ir vecs, bet mē s to neizmantojā m. Lielā kais trū kums ir ledusskapju trū kums istabā s. Ū dens duš ā ir iesā ļ š , bet mē s ā tri pieradā m. Fē ns ir vecs, bet mē s to neizmantojā m. Apkopē ja lieliski paveica duš as telpas uzkopš anu. Bet istabā kā rtī bu uzturē ja pati sieva, dvieļ us mainī ja paš i pē c vajadzī bas. Un tā viņ i piekā ra pie durvī m zī mi: netraucē jiet, reizi divā s vai trī s dienā s noņ ē ma, atstā ja dolā ru, un visi bija laimī gi.

Ē dinā š ana uz jumta ar lielisku skatu uz jū ru un, kad sā kumā bija vē jains un vē ss, brokastis bija pirmajā stā vā . Brokastis no 7 lī dz 10. Jogurti, olas, bezgarš ī gs olu kultenis, sasmalcinā tas siltā s desiņ as un desa (sastā vu neuzņ emos noteikt, bet ē dama), olī vas, tomā ti, gurķ i, arbū zi, svaigi apelsī ni, ā boli, arbū zi, tē jas un kafija no katla, sviests, ievā rī jums, medus, rozī nes utt. Sā kumā bija bulciņ as un ž ā vē tas aprikozes, bet pē c pā ris dienā m tā s pazuda.
Vakariņ as no 19:00 lī dz 21:00. Parastā turku pā rpilnī ba ar daž ā diem salā tiem un aukstajā m uzkodā m, granā tā bolu mē rci, olī veļ ļ u. No karstajiem (vai drī zā k siltiem) ē dieniem regulā ri bija vistas, tī tari, liellopu gaļ a, jē ra gaļ a 3 reizes. Viss parasti ir sautē ts un garš ī gi pagatavots. Reiz (! ) bija kaut kā da sasmakusi sautē ta zivs (stavrida? ). Daudz dā rzeņ u piedevu, bet visi auksti. Katru vakaru kā da zupa-biezenis. Arbū zi, ā boli, apelsī ni. Deserti mū s neuzrunā ja.
Smilš u pludmale bija iepretim viesnī cai pa pastaigu taku. Ieeja ir lē zeni smilš aina. Jū ra ir ļ oti tī ra, ja nebū tu uztraukums. Bet tas mū s iepriecinā ja ar labiem viļ ņ iem. Piektdienas vakarā no apkā rtē jā m apdzī votā m vietā m ieradā s daudzi turki, kuri nakš ņ oja tieš i pludmalē un palika lī dz svē tdienas vakaram.
Otrdien, 29. maijā , ieraš anā s dienā apmeklē jā m augļ u un dā rzeņ u tirgu. Mē s nokļ uvā m lī dz tai no viesnī cas un atpakaļ apmē ram 20 minū tes ar dolmush (mikroautobusu) par 4.50 lirā m vienā virzienā diviem. Dolmuš s ilgi lī kumoja pa pilsē tu ar apstā š anos ostā . Nā kamajā dienā ar kā jā m nonā cā m ostā , informā cijas centrā mums iedeva bezmaksas broš ū ras un detalizē tu pilsē tas karti. Kartē mē s izlē mā m par bazā ru, veikalu (Migros, Tansash) atraš anā s vietu un gā jā m tikai kā jā m, apmeklē jot vietē jā s apskates vietas. Visur nokļ uvā m apmē ram 30 minū tē s, lai gan reizē m bija jā š ķ ē rso kā ds augsts kalns. Nā kamajā otrdienā viņ i sasniedza š o tirgu tajā s paš ā s 20-25 minū tē s, uzkā pjot kalnā . Tirgos nopirka ļ oti saldas zemenes, persikus, aprikozes, melones (kuras viesnī cā nedeva). Ostā man patika sē dē t pie galdiņ a krastā , dzert spē cinoš u turku tē ju par pusliru (9 rubļ i) un barot jū ras zivis ar maizi. Turcijas veikalos mana sieva no lietā m neredzē ja neko pievilcī gu. Marmarisā veikali bija pievilcī gā ki. Pilsē tā apskatī jā m restorā nu Bulbul (Nightingale) un bijā m tur trī s reizes pusdienlaikā . Restorā nā ē da daudz turku. Ar viesmī ļ iem sazinā jā s turku valodā . Pirmo reizi diviem paņ ē mā m vienu porciju pide (turku pica) ar sē nē m un sieru. Man ļ oti patika. Viesmī lis atnesa vē l vienu š ķ ī vi ar tomā tu salā tiem un tā tā lā k. Paņ ē mā m kafiju un divas turku tē jas. Ar dzeramnaudu maksā ja 10 liras. Otrajā reizē viesmī ļ i mū s sagaidī ja kā paziņ as, paņ ē ma vienu porciju tā saucamā s "ī paš ā s" pides. Porcija bija gandrī z divas reizes lielā ka par iepriekš ē jo un salā tus atnesa vē l vairā k. Biju pā rliecinā ta, ka saskaitī s divas porcijas, bet nē – paņ ē ma vienu. Tiesa, š ī pide man patika mazā k: pa virsu tika smē rē ta š ķ idra maltā gaļ a. Bet viņ i to visu apē da. Jau treš o reizi pasū tī jā m vienu no viņ u dā rgā kajiem ē dieniem - grilē tu gaļ as plati par 16 lirā m un divas turku tē jas. Sortimentā bija vistas un liellopa gaļ a (viņ iem ē dienkartē diemž ē l nav jē ra gaļ as). Viņ i tū lī t atnesa divas lielas tē jas tases. Mē ģ inā ju viņ iem turku valodā paskaidrot, ka, pirmkā rt, prasī jā m mazas glā zes, otrkā rt, pē c gaļ as. Atbildot uz to, viesmī lis man mē ģ inā ja kaut ko ilgi skaidrot turkiski, es neko nesapratu, bet beigā s pateica “nav problē mu”, atņ ē ma š ī s krū zī tes un pē c gaļ as atnesa mazas krū zī tes. Tā rezultā tā rē ķ inā nebija tē jas vispā r. Man ir aizdomas, ka viņ š man kā pastā vī gajiem klientiem mē ģ inā ja paskaidrot, ka tē ja no restorā na ir bez maksas. Tad internetā atradu, ka vietē jie turki Bulbulu novē rtē par labu ē dienu un zemajā m cenā m. Mē s paš i to esam pā rliecinā juš ies. Tiesa, pē c Bulbulas ciemoš anā s un ikdienas augļ iem istabā viņ iem nebija laika izsalkt vakariņ ā s.

No Transtour devā mies ekskursijā uz Efesas drupā m ar tā saucamā Marijas nama apmeklē jumu. Pē c mana lū guma gids mū s aizveda uz vietu, kur atradā s Artemī das templis. Mikroautobusā bijā m tikai septiņ i. Visa ekskursija no izbraukš anas lī dz atgrieš anā s viesnī cā ilga apmē ram 5 stundas, tajā paš ā laikā piestā jā m arī divā s tirdzniecī bas vietā s, kur cilvē ki pirka saldumus un apskatī ja keramiku un rotaslietas. Par gidu mums solī ja krievu sievieti Irinu, un tur bija turku aspirants Romā ns. Bet viņ š paveica ļ oti labu darbu, un visi bija apmierinā ti. Tiesa, cilvē ki no citas viesnī cas baidī jā s aizkavē ties pusdienā s un steidzinā ja gidu. Katrs par ekskursiju samaksā ja 65 USD. Protams, lē tā k bū tu braukt ar dolmuš u uz Efezu un nopirkt ieejas biļ etes. Bet es devos uz Kuš adasi š ajā ekskursijā . Mē s paš i devā mies uz Selcuku pa dolmuš u. Atceļ ā pie mums apsē dā s atpū tnieki no Aqua Fantasy Hotel (Gazprom) un teica, ka viņ iem esot slikti peldē ties jū rā , jo. apakš a ir mā laina un ū dens ir netī rs.
Kopumā ar viesnī cu un jū ru bijā m apmierinā ti.
Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Rādīt citus komentārus …
аватар