Turku kafijas tase

31 Maija 2019 Ceļošanas laiks: no 22 Maija 2019 ieslēgts 29 Maija 2019
Reputācija: +2287
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Jū ra un kalni aicina, sapņ o naktī un ķ ircina reklā mas ekrā nsaudzē tā jus. Jau janvā rī es sā ku vilinā t Turcijas viesnī cas, meklē jot pienā cī gas ekonomiskā s iespē jas. Š oreiz izvē le krita uz Kemeru. Vienkā rš i - ilgas pē c Krimas ir sasnieguš as maksimumu - piecus gadus neesam tikuš ies, un tad biroja datorā nejauš i uzdū ros rež isora ​ ​ fotoreportā ž ai par atvaļ inā jumu Tekirovā . Priedes, oleandri, palmas, kalni. . . Vai tas izskatā s pē c dienvidu krasta? Ļ oti, nav pietiekami daudz cipreš u.

Galvenā problē ma ir Ķ emeru oļ i. Manas cī ņ as mā tes kā jas ir nokrautas ar oļ iem, vecā kam cilvē kam nemaz nav viegli tikt ā rā no ū dens. Piestā tne nav piemē rota - mā te peld tikai kā jā m pa dibenu, nenolauž oties no cietas virsmas. Tekirovai nepatika diezgan lielie oļ i. Ieraugot fotoattē lā tuvplā nā Beldibi bruģ akmeņ us, es biju š ausmā s un grasī jos atkā rtot braucienu uz pā rbaudī tajā m Sides smilš u pludmalē m.


Krimas mirā ž a neatlaidā s, es turpinā ju meklē t iespē jas Kemeras reģ ionā . Goynukā atradu pā ris variantus, bet Kimeros parkā bija plaš a teritorija, mammas ceļ ojums uz jū ru izvē rtā s par ekspedī ciju. Man patika atsauksmes par Kilikia Palace - kompakts un tī rs, bet es nolē mu meklē t vairā k. Google palī dzē ja - pavisam netā lu no Kemeras, Kiriš ā , tika atrasta pludmale ar maziem oļ iem un viesnī ca ar labiem komentā riem. Reiz ieraudzī ju paš taisī tu Antā lijas piekrastes karti, kurā bija norā dī tas smilš u un oļ u pludmales. Bū tu lieliski uztaisī t visu pludmaļ u detalizē tu aprakstu ar fotogrā fijā m – no Bodrumas lī dz Alanijai.

Kirish ir sava veida Rybakovka, Lazurnoe vai Sergeevka turku formā tā . 1.8 kilometru garumā , viena tī ra iela ar veikaliem. Aiz kalniem, priekš ā - jū ra. Kemera aiz kalna, pa dolmuš u uz Balto torni uz apmē ram 15 minū tē m. Viesnī cas pirmajā lī nijā , viesnī cas otrajā , apelsī nu dā rzi malā s, vietē jie iedzī votā ji kaut kur tā lu.

Es arī izvē lē jos vienkā rš u viesnī cu - Sailor`s Beach Clab. 4 zvaigznes, tikai č etras pirmajā rindā . Kreisajā pusē - pretenciozais Max Royal ar tū ristu piegā di ar helikopteru un luksusa villā m. Labajā pusē ir piecu zvaigž ņ u Akka Alinda un Alva Donna. Cena par nedē ļ u Sailors janvā rī ir 2.000 UAH. Alva Donna - 4.000, Max Royal - virs 17.000. Pludmale patiesī bā visur ir vienā da. Savā di, bet atsauksmes par piecniekiem bija pilnas ar saš utuš ā m piezī mē m par viesmī ļ u kū trumu un nepietiekami lielajā m garnelē m. Atsauksmes par Sailors pā rsvarā bija izcilas, un vē rtē jumi bija augsti: cilvē ki atpū tā s bez ī paš ā m sū dzī bā m un bija ar visu apmierinā ti.

Mē s pirmo reizi pacē lā mies no Nikolajevas lidostas. Bukovina ir pā rsteidzoš a aviokompā nija, tai pat nav savas mā jas lapas. Ieraugot uz lauka seno Boeing bez jebkā diem uzņ ē muma logotipiem, mani pā rņ ē ma š ausmas. Kad viņ i iegā ja salonā , apkalpes acī s, kas satikā s ar pasaž ieriem, bija lasā ms "š eit, tad ar ko, ja kas. . . ". Tomē r mū s nogā dā ja Turcijā un atpakaļ pē c grafika, bez pā rmē rī bā m un nozaudē tas bagā ž as. Tas ir pagā jis. Atpū tas dienu tradicionā li "nolaizī ja" Dž oina – viesnī cā ieradā mies pē c vakariņ ā m un atgriezā mies agri no rī ta.

Es nekļ ū dī jos, izvē loties viesnī cu. Viesnī ca stiepā s plā nā lī nijā no galvenā s ielas lī dz jū rai un savā pazemes un zemes lī menī saturē ja nepiemē rotos: no hammam lī dz slidkalniņ iem. Esmu jau publicē jis mini-ekskursiju ar jū rniekiem:


Oļ i joprojā m nedaudz traucē ja manai mā tei normā li peldē t. Mani izglā ba piestā tne, zem kuras rī tos zivis ķ ircinā ja dzirkstoš ie sā ni. Ū dens dzirkstī saulē , dibens redzams vairā ku metru dziļ umā . Visas š ī s pā rpilnī bas fons ir mā koņ os tī ta Tahtali virsotne. Vakaros no balkona š veicieš u bū vē tā troš u vagoniņ a augš ē jā platforma ir kā spož a zvaigzne uz debesu samta. Brī nums, cik labi!

Visas atpū tas dienas 95% krievu-ukraiņ u runas skanē ja ar nelielu poļ u, serbu un vā cu valodu iekļ auš anu. Ik pa laikam notika vieglas verbā las sadursmes ar politiskiem apsvē rumiem, tač u visi bija slinki lamā ties, un brī niš ķ ī gā daba mazinā ja adrenalī na lī meni. Galvenais animators prasmī gi ž onglē ja ar turku-vā cu-angļ u-krievu vā rdu krā jumu un mē ģ inā ja sajaukt komandas bez karogu krā su atš ķ irī bā m.

Kā ds tū rists bija nepatī kami pā rsteigts, tumsā no puķ u dobes "kā piemiņ u" izraka ziedus ar saknē m. Man kaut kā neē rti bija naktī kaunē ties no treš ā stā va. No rī ta rū coš ais dā rznieks ierasti aizpildī ja tukš umus. Tas bija apkaunojoš i. Es.

Atsauksmē s visi slavē ja ē dienu. Nebija karalisko garneļ u un elitā ro vī nu, ko apkalpoja viesmī ļ i. Bija saldē jums, garš ī gi sieri, olī vas, konditorejas izstrā dā jumi, uzkodas, grilē tas zivis un gaļ a, cepta pide un gozleme priekš ā , un tā tā lā k, tā tā lā k, tā tā lā k...Ikdienas maiņ a divas reizes dienā.10 karsti tradicionā lie turku ē dieni. trauki pusmetru keramikas bļ odiņ ā s izskatī jā s aizkustinoš i - pikanti, ar gaļ u, tomā tiem, zilajiem, krē jumā un adž ikā . Ņ ammī gs! Par desertu galdu pieticī gi klusē š u. "Turku vakarā " saskaitī ju 12 veidu baklavas. Ē diet ne vairā k kā.2-3. Š ausmas, cik aizvainojoš i.

Oktobrī Sailors ir slē gts remontdarbu dē ļ un plā no 2020.  gada sezonā iekļ auties kā "piecinieks". Tagad viesnī ca nepretendē uz luksusa viesnī cu. Restorā nā ir plastmasas galdi un krē sli, cilvē ki staigā vienkā rš os š ortos un kleitā s. Bet atmosfē ra ir absolū ti mā jī ga un nepiespiesta. Š ī ir atpū ta. Ļ oti gribē tos, lai aiz eiropeiskā remonta neslē ptos pludmales viesnī cas-kluba galvenā iezī me, kurai pat ir sava himnas dziesma krievu valodā – ģ imenes brī vdienu sajū ta.


Viesnī ca Marine paveica nelielu brī numu. Ceturtajā atpū tas dienā es paprasī ju animatoram plastmasas nū ju ū dens aerobikai un sā ku mā cī t mammai peldē t. Vī rieš i sauļ oš anā s krē slos smaidī ja un "patika". Un viņ a peldē ja! Nā kamajā dienā pū š amā mā te pati š ķ ē rsoja baseinu – pirmo reizi mū ž ā . Tad viņ a iepeldē ja jū rā ! Pirms mola nepabeidzā m mā cī bas – atvaļ inā jums bija beidzies.

Minimā lais cenu sā kumpunkts Kiriš i ir dolā rs: hammam dvieļ iem, ķ irš iem, saldē jumam un magnē tiem. Ar dolmuš u devā mies uz Kemeru. Es kā "pieredzē jis tū rists" par diviem samaksā ju 6 liras. Dolmuš a š oferis nekaunī gi paņ ē ma no katra atnā cē ja pa dolā ru bez naudas. Š ī sī kā krā pniecī ba pat neapvaino kū rortu galu galā . Kiriš os par mazu š okolā des tā felī ti ar pistā cijā m jauna pā rdevē ja man prasī ja bē dī gi slaveno dolā ru. Uz manu saš utumu izsaucienu "jā , tas maksā ne vairā k kā pusotru liru! " tikai pasmē jā s un pakratī ja ar pirkstu: “uuu, you knowJ”

Mē s atstā jā m viesnī cu puspiecos no rī ta. Mē s braucā m priekš ē jos sē dekļ os, apbrī nojot Kemeru, elegantus vienvirziena tuneļ us, spilgtus ceļ a marķ ē jumus un izcilu Antā lijas gaismu izkliedi uz gaiš ā s Baltā s (“Akdeniz”) jū ras fona.

. . . Visiem izbraucoš ajiem tū ristiem obligā tajā pieturā pie tirdzniecī bas centra ar nepieklā jī gā m cenā m mū su š oferis nepaguva iedzert kafiju. Ar praktizē tu ž estu ieliku pilnu glā zi gandrī z verdoš a š ķ idruma pudeles padziļ inā jumā un, kā parasti, devos uz lidostu. Kafija neizbira - ceļ i gludi, jū tami tikai ā trumvaļ ņ i. Es pē kš ņ i ar sā pē m atcerē jos murgainā s bedres uz ceļ iem uz Oč akovu, Koblevo un Dzelzs ostu. Ž ē l, bet cenas mū su piejū ras viesnī cā s panā ca turku cenas, bet apkalpoš ana palika alas lī menī . Ž ē l, bet, izvē loties atvaļ inā jumu, es drī zā k dotu priekš roku mā jī gai un draudzī gai Turcijai, nevis paš mā ju kū rortiem. Vismaz - lī dz brī dim, kad no Nikolajevas uz Oč akovu automaš ī nā nav iespē jams aizvest glā zi karstas kafijas bez applaucē š anā s riska.

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Līdzīgi stāsti
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums