PAREIZĀKĀ APSKATS + CENAS PAR VISU

12 Jūnijs 2017 Ceļošanas laiks: no 01 Jūnijs 2017 ieslēgts 04 Jūnijs 2017
Reputācija: +1808.5
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Un atkal pelē ka nakts...ak, atkal Turcija, Kemera!

Mē s ar draugiem nolē mā m atteikties no "nedē ļ as nogales" uz 3–4 dienā m ā rzemē s. Rezultā tā sanā ca 5 (pieci) - mē s divi plus draudzene un pā ris draugi.

Pā rsteidzoš i, ka viesnī cu izvē le bija diezgan maza: viss ir dā rgs, tā pē c mē s nolē mā m to ņ emt, lai lidotu no mā jā m (Odesa) un lidotu uz mums zinā mo vietu (pirms mē neš a bija Turcija, bet ne Ē ģ ipte) un lai bū tu tuvā k Antā lijas lidostai (tas ir, Kemerai, jo Alanja atrodas tā lā k) un nolē mā m paņ emt viesnī cu par zemā ko cenu un pē c iespē jas tuvā k pilsē tas centram, tā pē c izvē lē jā mies Idyros Hotel (Kemera). Izlasī jā m atsauksmes - ir puspansija (tikai brokastis un pusdienas), domā jā m - labi, sakrā jies mā jā s (pusdienas, cigaretes un dzē riens) un braucam!


Un vē l viena lieta: mē s izvē lē jā mies izbraukš anu no Odesas, jo saskaņ ā ar grafiku ierodamies no Odesas uz Antā liju pulksten 12:00, pē c tam stundu vai divas ceļ ā uz Kemeru, tieš i laikā , kad iekā rtojamies viesnī cā . (14:00) - nav jā gaida tī rī š ana un tā tā lā k un uzreiz nomet mantas un skrien uz jū ru, tad uzreiz iepirkties un tā lā k pē c plā na.

Antā lijas lidostā , kā saka, noturī ba ir prasmes pazī me, viss ir kā parasti: ā tri tika izsniegta bagā ž a, pie izejas ir "diez vai" lete, kā "sē klu pā rdevē ji" - ceļ ojumu aģ entū ras tiekoties, lidostas priekš ā - sulī gs krā sa un zaļ ums, mū s apkalpoja š iks milzī gs busiņ š un devā mies uz Kemeru.

KOPĒ JAIS VĒ RTĒ JUMS PAR TIKŠ ANOS LIDOSTĀ : 5 (IZCILI).

PIEZĪ ME - dolā ra maiņ as kurss pret Turcijas liru (kad mē s bijā m no 01.06. 2017. lī dz 06.04. 2017. ) bija 3.54-3.57 Turcijas liras pret vienu ASV dolā ru, un lidostā vienī gais strā dā još ais apmaiņ as lī dzeklis piedā vā ja daudz zemā ku likmi: tikai 3.0 un vienā reizē jā maina vismaz 50 dolā ri, tā pē c ESIET UZMANĪ GI – labā k to nomainī t ierodoties viesnī cā bankā s vai bankomā tos (bankomā tos), un jums bū s nepiecieš ams neliels liras piedā vā jums (skatī t zemā k). Tā pat, ierodoties Antā lijā , cenas alkoholam Duty free Lidostā ir krietni augstā kas nekā mā jā s, bet tajā paš ā laikā zemā kas nekā veikalos Turcijā , tā pē c, ja neplā no dzert vī nu vai alu, bet aizmirsu paņ emt lī dzi stipros dzē rienus mā jā s dzē rienus - pē dē jā vieta, kur nopirkt un nepā rmaksā t vē l vairā k, ir Lidostā .

Kopumā PADOMS ir pirmajā dienā samainī t naudu un nopirkt Turcijas liras (ar transportu braukt ir daudz lē tā k). Atkal labā k par ieeju rezervā tos / baseinos / muzejos maksā t ar liru. Daž reiz viņ i raksta, ka tiek pieņ emtas tikai liras...Ietaupot 1-2 dolā rus š ur tur, KOPĀ var bū t 5-10 dolā ri (bū s suvenī riem).

LIDOSTAS MAINĪ TĀ JA KOPĒ JAIS VĒ RTĒ JUMS: 0 (Ļ OTI SLIKI) — tas nav apmaiņ as lī dzeklis, bet gan sava veida krā pš ana.


Ceļ ā uz Kemeru mū s pavadī ja krieviski runā još a meitene Anija, prakses studente no Zaporož jes, kura Turcijā vairā kas reizes jautā ja visiem - visi teica, ka tā nav pirmā , tā pē c viņ a, š ķ iet, Neko daudz nestā sti, lai visiem, kam man bija iespē ja mierī gi baudī t ainavu: jū ru un kalnus, klase! Brauciens ilgst apmē ram stundu. Pā rklā jums lielisks, asfalts tiek sū tī ts tieš i uz izstā di. Gar ceļ u rotā mā kslī gie stā dī jumi un dabas rotā jumi: kalni, svaigs gaiss un jū ras piekraste.

VĒ STURISKĀ INFORMĀ CIJA: Kemeras pilsē ta (piezī me: tulkota kā "josta" vai "josta") savieno pā rē jos kū rortus pirms un pē c tā s, it kā reģ ionā lais centrs. Iepriekš bija tikai neliels ciems ar nosaukumu Eskikoy - "vecais ciems". Un 20. gadsimta sā kumā sā ka bū vē t pilsē tu, kuru nosauca par Kemeru. Pilsē tas nosaukums nebija nejauš s. Vē rš a kalni ir nocietinā ti ar akmens mū ri, kas Ķ emeru novadam kalpo kā aizsardzī ba no dubļ u plū smā m, kas nolaiž as no kalniem, proti, akmens nocietinā jums it kā apņ em kalnus. Tā pē c radā s vā rds Kemer (josta). Vē l nesen Kemerā varē ja nokļ ū t tikai pa jū ru. Tagad Kemeru ar Antā liju savieno lielisks autobā nis. Tajā paš ā laikā jū ras tramvajs no Kemeras uz Antā liju kursē arī tagad (no Kemeras uz Antā liju no rī ta - ap 9-00 (ir cita informā cija, ka 10-30) un atpakaļ no Antā lijas uz Kemeru vakarā - ap plkst. 17-00, maksa ir 5 dolā ri no personas (15 liras, kas ir lē tā k)).

KEMERAS VISPĀ RĒ JĀ VĒ RTĒ JUMS: 5 (IZCILI).

DROŠ Ī BA – tagad Turcijā noteikumi ir Ļ OTI stingrā ki ne tikai attiecī bā uz uzturē š anos valstī , bet arī par vienkā rš u pā rvietoš anos ā rpus viesnī cas. Papildus policijai tika izveidota vienī ba - ž andarmē rija. Ž andarmi iet gan formā s, gan civilā apģ ē rbā . Viņ i var pā rbaudī t ne tikai mikroautobusus, bet arī tū risma aģ entū ru autobusus. Tā pē c, ja jums pat ir pase, bet nav talona ar viesnī cas gida piezī mi, jū s VARAT tikt aizvests uz ž andarmē riju, lai noskaidrotu jū su uzturē š anā s iemeslus Turcijā . Tač u nav jā baidā s – jū su viesnī cas gids tiks izsaukts uz ž andarmē riju un viss tiks noskaidrots Ā TRI. Mē s to NAV redzē juš i un NAV dzirdē juš i no neviena Turcijā , bet mē s nolē mā m NEriskē t un sazvanī jā m mū su viesnī cas gidu nevis nā kamajā dienā , bet UZREIZ mū su norē ķ inā š anā s dienā viesnī cā . Turklā t SVARĪ GI: viesnī cas gids uz talona ieliek atzī mi TIKAI tad, ja ir persona ar pasi un aviobiļ etē m. Zī me ir tikai smiekli: kaut kā ds zī mogs. Bet mums tas bija Ļ OTI SVARĪ GI, jo nā kamajā dienā Antā lijā pulcē jā mies paš i, tā pē c nolē mā m NERISKĒ T - izdarī jā m visu un devā mies brī vā pastaigā gan pa Kemeru, gan pa Antā liju.


VIESNĪ CA - Idyros Hotel (Kemer) atrodas paš ā Kemeras pilsē tas centrā : 2 (divu) kvartā lu attā lumā no Baltā torņ a, no otras puses - piekļ uve autostā vvietai un Centrā lajai gā jē ju ielai Liman Jadesi ar visi veikali un no tā izrietoš ā s sekas (iepirkš anā s).

Viesnī cai ir regulā ra taisnstū ra forma, pie reģ istratū ras ir kā pnes uz ē kas otro stā vu ar skatu uz pagalmu un autostā vvietu, viesnī cas iekš ienē ir ā ra ē damzā le svaigā gaisā , ieeja uz ē kas otro stā vu. otrā ē ka ar skatu uz pagalmu un ceļ u, un viesnī cas iekš pusē ir 2 (divi) peldbaseini.

No reģ istratū ras puses (ja stā vat ar muguru pret viesnī cu), labajā pusē atrodas Carefure lielveikals (15 metru attā lumā no ieejas viesnī cā ) un vē l viens veikals tieš i blakus reģ istratū rai (tū lī t uz pa kreisi no viesnī cas ieejas — trī s metri).

VIESNĪ CAS KOPĒ JAIS VĒ RTĒ JUMS: 4 (LABI), un ņ emot vē rā , ka VISA viesnī cā bija 5 (pieci) atpū tnieki, tas ir, VISPĀ RĒ JĀ bijā m TIKAI MĒ S, tad kopvē rtē jums ir SUPER!

KĀ PNES — neticiet nevienam tik stā vam un grū ti uzkā pjamam — š ī s ir spirā lveida kā pnes, nav nekā du problē mu uzkā pt un nokā pt jebkurā stā voklī  — mē s tā s esam 100% pā rbaudī juš i jebkurā stā voklī .

PADOMS, izvē loties TELPAS - nekavē joties pā rbaudiet, vai skats pa logu NAV uz brauktuvi - neguļ pietiekami daudz, mē s to zinā jā m un nekavē joties pieprasī jā m istabas ar skatu tikai uz baseinu (pagalmā ). Bet, tā kā bijā m 5 (pieci) cilvē ki, tad ir numuriņ i divā m personā m ar skatu uz pagalmu, un ir numuriņ i trī s tikai ar skatu uz autostā vvietu - mums (trī s) iedeva istabu tieš i virs uzņ emš anu. Un tomē r pē c izlī guma apsaimniekotā ji NEGRIB mainī t Telpas pret citā m, tā pē c izvē lies visu pirmo reizi.

Pati viesnī ca prasa papildus rū pī bu - remonts veikts pē c acs, lī dz ar to 2012. gadā maksimums tas pats attiecas uz Istabu iekš ē jo apdari, kā arī kondicionieru darbī bu (ū dens no kondicioniera lē ja no griestiem) un tā tā lā k. Tā tad, iekā rtojoties, sā kumā š ķ itī s, ka viesnī cā ir nedaudz mazā k zvaigž ņ u, nekā norā dī ts, tač u pirmajā dienā garantē jam, ka viss jums derē s uz 100%.


ISTABAS - mē s dabū jā m trī svietī gu istabu ar skatu uz autostā vvietu, mū su draugi dabū ja divvietī gu istabu ar skatu uz pagalmu, bet viņ iem gaisa kondicionē tā js NEstrā dā ja vispā r, bet tas darbojā s mums, bet tas noplū da nedaudz, tā pē c mē s to izslē dzā m naktī .

ATSLĒ GAS PĀ RBAUDE TELPAS ATSLĒ GĀ ir atslē gu piekariņ š elektriķ u darbī bai, tas ir, kad nav elektrī bas, tā pē c uzlā dei atstā tie mobilie tā lruņ i vai strā dā još s gaisa kondicionieris izslē gsies paš i, pē c 5 sekundē m, tiklī dz kad paņ emat atslē gu un aizverat durvis.

VANNAS ISTABA - kaut kā ds mež onī gums: no vienas puses - uz grī das ir uzklā ts marmors, no otras puses - ļ oti dī vains aizkars (ar sirsniņ ā m) un logs nevē rā s lī dz galam, balstoties uz duš as. Ū dens ir karsts un auksts. Spiediens ir normā ls. PADOMS: tā kā grī da ir marmora - palieciet zem kā jā m dvieli - ļ oti slidens.

Tajā paš ā laikā Istabā ir TĪ RI palagi un gultas pā rklā ji - tie smarž o pē c lavandas, tī rī š ana katru dienu, ziepes, tualetes papī rs vienmē r ir pieejams.

SVARĪ GI — istabā m NAV balkonu. Noteikti nē . Pē c pludmales un peldkostī mu/peldbikses vienkā rš i nav kur ž ā vē t dvieļ us. Ž ā vē t tač u nevar – gaisa mitrums ir tā ds, ka nekas neizž ū st.

TĪ RĪ Š ANA notiek pē c vē lē š anā s, un ne tikai noslaukiet putekļ us, bet arī mazgā jam grī das — mē s lū dzā m, lai mū s tī ra katru dienu. Vienu dolā ru atstā jā m tī rī š anai. Treš ajā dienā mū su meitenes saņ ē ma dā vanu no Viesnī cas - matu sprā dzes. Cik jauki...Gulbji no dvieļ iem - arī jauki, bet tā di, ka ir dā vanas - mums ir PIRMĀ reize!

KOPĒ JAIS TĪ RĪ Š ANAS VĒ RTĒ JUMS: 5 (IZCILI).

NUMURAS KOPĒ JĀ CENĀ : 4- (gandrī z LABI).

PĀ RTIKA — ē diens viesnī cā ir lielisks. Ir izvē le. Mums bija paredzē ts puspansijas pakalpojums (tikai brokastis un vakariņ as), tač u mū s pabaroja ar brokastī m, pusdienā m, pē cpusdienas tē ju un vakariņ ā m.

Ē dinā š anas grafiks ir pieejams numuros un pie viesnī cas ieejas iekš pagalmā .

Viesnī cas reģ istratū rā ir vī na stends - cenas mē renas: 25 liras par pudeli (tā ir aptuveni tā da pati cena kā veikalos).

Viesnī cas pagalmā pie Ē damistabas un Baseina atrodas BĀ RS un vē l 2 (divas) ierī ces: kafija un sulas (paš apkalpoš anā s).


Mē s izmē ģ inā jā m kafiju un sulas un iekā rtojā mies pie BEZMAKSAS alus no bā ra.

BEZMAKSAS ALUS BĀ RĀ : 5 (IZCILI).

Ē diens bija ļ oti labs, pat lielisks:

- brokastis (vā rī tas olas, trī s vai piecu veidu zaļ umi, makaroni, olī vas, siers, vā rī tas desiņ as, graudaugi, kaut kā ds kefī rs, bet ne kefī rs, cepumi un kaut kas cits)

- pusdienas un vakariņ as (zupas (bija gatavota no sē nē m un tomā tiem, turklā t garš ī gā ka par sē nē m, Ē ģ iptē ē da tikai jū ras veltes), ceptas kotletes plus viss kas bija brokastī s plus jaunie sieri un salā ti plus grilē ti cepti dā rzeņ i (paprika un tomā ti ir kaut kas ī paš s) un viņ i arī deva saldumus (š arlotes un š okolā des smalkmaizī tes)

- pē cpusdienas tē ja (CHAM: dodiet kafiju un cepumus)

PĀ RTIKA: 5 (IZCILI).

Ē DAMISTABA un BASEINI – atrodas viesnī cas pagalmā . Viss ir apstā dī jumos, aug citroni un paveras lielisks skats uz Hotel Rooms slē ģ iem - tas ir vienkā rš i hipnotizē još i. . . Turcija!

BASEINS ir mazs - 2x3 metrus liels un 30 centimetrus dziļ š , nolē mā m, ka š ī ir kā ju vanna. . . Bet silts - ū dens sasilst lī dz 30 grā diem!

Galvenais BASEINs ir regulā ra taisnstū ra formas, tī rs, ū dens nav auksts, pa perimetru ir daudz sauļ oš anā s krē slu un fikusa ē nā pā ris nojumes kā tē jas namiņ i ar zemiem sauļ oš anā s krē sliem un galdu . Atkal viss apkā rt ir zaļ š un gaismas pietiek un ir iespē ja paslē pties ē nā . Blakus baseinam ir duš a. Pirmajā stā vā netā lu no reģ istratū ras ir arī tualete. Kopumā forš i!

Ē DAMISTABAS UN BASEINU KOPĒ JAIS VĒ RTĒ JUMS: 5 (IZCILI), un ņ emot vē rā , ka VISSĀ viesnī cā KOPĀ bija 5 (pieci) atpū tnieki, tas ir, TIKAI MĒ S, tad kopē jais vē rtē jums kopumā ir SUPEREEEE!

PLUDMA — ir vairā kas iespē jas:

Pirmā iespē ja ir vispā r neiet uz pludmali un gozē ties pie baseina un bā ra viesnī cā ar bezmaksas dzē rieniem, tač u tā NAV mū su iespē ja.

Otrs variants - State Beach ir nedaudz tā lu no viesnī cas (lī dz kilometram), kā jā m 20 minū tes, bet ir oļ i, tualete ir bezmaksas, bet alus bā rā par 4 USD arī NAV mū su iespē ja (ejot tā lu).


Treš ā iespē ja ir tuvā kā pludmale (800 metri) no viesnī cas, ejiet apmē ram 10 minū tes pa galveno Centrā lo ielu lī dz parkam un jū ras virzienā , ejiet cauri maksas vietā m un vienkā rš i guliet netā lu no krasta. Š eit arī oļ i. Cenas dzē rieniem kopumā ir nesaprotamas (ļ oti dā rgas).

Starp citu, naktī pludmalē ir oļ i: mē s devā mies pā rbaudī t - smiltis netika piegā dā tas....

Ceturtais variants - caur Viesnī cas administratoru, reģ istrē joties viesnī cā , uzreiz pasū tī jā m braucienus uz maksas pludmali par 3 (trī s) dolā riem no cilvē ka. Transfē rs ietver braucienu no viesnī cas uz pludmali un atpakaļ , kā arī ieeju pludmalē , kā arī sauļ oš anā s krē slus ar matraci. Tas ir viss. Bet te ir smiltis. Ir iespē ja paņ emt vē sus sauļ oš anā s krē slus uz kabeļ iem. Dzē rieni ir pā rcenoti: dabī gā sula $8, alus $10. Un visur ir norā des: PAŠ AM DZĒ RUS Ņ EMT AIZLIEGTS, bet kurš gan tiem pakļ ausies. . .

Zinot visu iepriekš minē to no mū su paš u pieredzes un citā m atsauksmē m, pirmajā dienā (tū lī t pē c reģ istrē š anā s viesnī cā ) mē s devā mies uz tuvā ko pludmali (opcija Nr. 3, skatī t augstā k), pē c tam vakarā uz Viesnī cā vakariņ as un pē c iepirkš anā s atkal š eit tas pats (peldē ties naktī ), un nā kamajā m divā m dienā m viņ i jau ir pasū tī juš i maksas pludmali ar sauļ oš anā s krē sliem un smiltī m (opcija Nr. 4, skatī t augstā k).

Turklā t maksas pludmalei ir vairā kas priekš rocī bas, pirmkā rt, tā s ir SMILTIS, otrkā rt, jums uzreiz tiek pieš ķ irtas vietas vai nu sauļ oš anā s krē slos, vai, kā mē s, kā atlī dzī ba par nekaunī bu, VIP vietā s lapenē , un ir arī animatori: laivoš ana, banā ni un tā tā lā k, un jū s joprojā m varat iegā dā ties ekskursijas (par EKSKURSIJĀ M — lasiet tā lā k atseviš ķ i).


Mē s izvē lē jā mies braukt ar banā nu katamarā nu un neizdevā s. Maksa ir 10 USD vienai personai. Š is nav tikai banā ns, bet gan katamarā ns: tas sastā v no diviem banā niem un ir ļ oti stabils. Visi ir ģ ē rbuš ies glā bš anas vestē s un kopā ar jums bū s 2 (divi) menedž eri: kapteinis uz laivas, kas velk banā nu katamarā nu, un fotogrā fs. Daudzi atpū tnieki bija ar bē rniem. Ceļ ojums ir ļ oti jautrs. Divas vannas. Un pats svarī gā kais: viņ i pieved jū s pie senā s pilsē tas FAZELIS BALTĀ S SMILŠ U pludmales un pa ceļ am jums ir atļ auts peldē ties ALĀ .

VĒ STURES KOPSAVILKUMS: FAZELIS ir vecā kā pilsē ta Turcijā , kas atrodas Tahtali kalna paš ā pakā jē . Š o vietu gadsimtiem senā vē sture ļ ā va viņ iem redzē t daž ā das impē rijas un bū t daļ ai no vienas valsts. Saskaņ ā ar leģ endu, pilsē ta tika dibinā ta 7. gadsimtā pirms mū su ē ras, tā s dibinā š ana tiek attiecinā ta uz kolonistiem, kas ieradā s š ajā s vietā s no Rodas salas. Ir pē das no pagā tnes civilizā ciju raš anā s, to dzī ves un krituma. Vietē jā s teritorijas ir slavenas ne tikai ar Phaselis pilsē tas drupā m, bet arī ar savu skaisto dabu, elpu aizraujoš ajiem skatiem un daudzajā m atrakcijā m. Jū s varat redzē t senā s pilsē tas drupas priež u mež ā . No š ejienes gandrī z no jebkuras vietas caur priež u zariem var redzē t jū ru.

BALTO smilš u PLUDMAJĀ tie nav atļ auti, bet mē s izbaudī jā m balto smilš u skaistumu no malas un zaļ umu uz akmeņ iem apkā rt, kliedzā m "burž uā ziski" un ā tri uzsaucā m mū su kapteinim "dedzini balalaiku" gā jā m tā lā k. peldē ties alā .

ALA - iekš ā klintī , karā jas tieš i virs jū ras, velves augstums ir divdesmit metri, ū dens dzidrs, apkā rt ir nirē ju rinda, kopumā SKAISTUMS, tā pē c, ņ emot vē rā atbalsi ala, kā arī mū su dzē rienu krā jumi un paš cieņ a, daž i no mū su kompā nijas dziedā ja š ū puļ dziesmu no Permas KVN komandas "ParMa" (Perma):...Asinis izlietas, velni vilka mū su dvē seles....Kā pē c uzklausī ja ļ auno, Š ī slepkavī ba tika izdarī ta. Man ir bail aizmigt un nepamosties. . . tad mē s tik tikko uzkā pā m atpakaļ uz banā nu katamarā na un devā mies uz pludmali.

Atgriež oties Pludmalē , fotogrā fs, iespē jams, arī paš cieņ as dē ļ , mē ģ inā s jums pā rdot fotogrā fijas par cenu - UZMANĪ BU - 5 (pieci) EIRO par vienu, bet mē s pasmē jā mies un aizgā jā m.

BANĀ NU-CATAMARAN ekskursijas KOPĒ JAIS NOVĒ RTĒ JUMS: 5 (IZCILI)


Un vē l viens BONUSS maksas pludmalē - galu galā mē s, kā ī sti odesieš i, visur gribam rakstī t, piemē ram, Ostaps Benders, kaut ko lī dzī gu: "Osia Kisa bija š eit", bet jū s nevarat, tā pē c bā rā Pludmale var palū gt kā du krī ta menedž eri un mē s atstā jā m savu autogrā fu - ODESSA 2017, : )

KOPĒ JAIS PLUDŽ AS NOVĒ RTĒ JUMS: 5 (IZCILI), un skats gan uz jū ru, gan uz kalniem ir vienā ds visur, gan maksas, gan bezmaksas pludmalē s.

Kopumā PADOMĀ JS no mums — samaksā jiet 2-3 dolā rus par maksas pludmali, un viss bū s kā rtī bā .

Turklā t, tā kā mums bija tikai 3 (trī s) dienas atpū tai, mē s nolē mā m sadalī t nedē ļ as nogali pie jū ras, iepirkš anā s un 1 (viena) ekskursija.

Vē l viens PADOMS no mums - meklē jiet GINZA ekskursiju firmas pā rstā vniecī bu - viņ iem viss ir lē tā k un, kā tas nav smieklī gi, es pē rku ekskursiju kaut kur citur, varbū tī ba ir 99%, ka GINZA jū s aizvedī s un aizvest jū s uz š o ekskursiju, kā pē c gan pā rmaksā t?

Tā pē c, ņ emot vē rā mū su atvaļ inā juma ierobež oto laiku, bija iespē ja izvē lē ties:

PAMUKKALE - (mums teica 50 dolā ri par cilvē ku) bū t pā ri visam! Bū t Turcijā un nebraukt uz Pamukali? ! Turcijā ir izteiciens: Kas nav bijis Pamukalē , tas Turciju nav redzē jis! Par cenu: tas ir dī vaini: pagā juš ajā gadā (2016.  gada maijā ) mē s arī devā mies no Ginzas tikai par USD 25 vienai personai!

TAHTALY - (siž etā ir kaut kas dī vains: mums teica 250 USD vienai personai: uzkā piet 2365 m augstumā virs jū ras lī meņ a (augstuma starpī ba - 1639 m) pa garā ko troš u vagoniņ u (4350 m) un nolaiž amies ar izpletni ar instruktors tieš i pludmalē (45 minū tes plandī š anai)). Mē s teicā m, ka tas ir ļ oti dā rgi, tā pē c viņ i sā ka ieteikt, ka š o ekskursiju varē tu sadalī t vairā kā s lē tā kā s, piemē ram, tikai brauciens ar troš u vagoniņ u vai pastaigu ekskursija uz kalnu vispā r, vai viss, ieskaitot izpletni, bet tomē r , pat daž as ekskursijas daļ as joprojā m bija dā rgas. . .

Hamam — (10 $ vienai personai) turku pirts.

Mē s izvē lē jā mies HAMAM un iesakā m VISIEM doties paš ā PIRMAJĀ atvaļ inā juma dienā pē c pusdienā m, lai iegū tu krā š ņ u iedegumu.


Mē s, tā pat kā visi normā li cilvē ki, zinā jā m, ka mums jā dodas tieš i PIRMAJĀ atvaļ inā juma dienā , tā pē c, protams, devā mies PĒ DĒ JĀ , pā ris stundas pirms lidmaš ī nas.

Tā pē c pē c tam, kad redzē jā m, kā nesodī ti un arī par mū su naudu tika nomazgā ts mū su iedegums, tagad iesakā m VISIEM doties tieš i PIRMAJĀ atvaļ inā juma dienā !

VĒ STURES KOPSAVILKUMS: nosaukums "Hamam" cē lies no arā bu vā rda "Ham" — "karsts". Hamam ir neatņ emama Turcijas kultū ras sastā vdaļ a, un turku pirts tradī cijas sakņ ojas laika miglā . Hamam sniegs jums ķ ermeņ a attī rī š anu, dziedinā š anu un pat atjaunoš anos, atbrī vos no uzkrā tā noguruma, aktivizē s vitalitā ti un kļ ū s par neaizmirstamu eksperimentu.

Izbraukš ana katru stundu. Saņ emš ana tieš i no viesnī cas – nekur nav jā dodas. Kopē jais ilgums ir aptuveni 2 stundas. Ir 3 (trī s) programmu veidi, un Taizemes masā ž a un sejas maskas tika pievienotas Hamam par atseviš ķ u naudu.

Standarta programma (divas stundas):

- bez laika ierobež ojuma - sauna (sausa)

- bez laika ierobež ojuma - karsta sauna (karstais tvaiks)

- bez laika ierobež ojuma — auksta duš a

- ne vairā k kā.30 minū tes - peldbaseins

- ne vairā k kā.20-30 minū tes - Hammam

- maksimums 20 minū tes - arommasā ž a

Ja vē laties, varat pasū tī t papildu pakalpojumus par papildu naudu (piemē ram, attī roš u sejas masku) vai iegā dā ties veikalā atribū tiku (dvieli, ziepes vai dū raiņ u Hamam, ko sauc par "Kese").

SVARĪ GI: masā ž as laikā atnā ks tulks un, smiekli ir vienkā rš i: pē c krievvalodī gā masiera teiktā , jums tiks piedā vā ti papildu pakalpojumi, jo masieris uzzinā ja TĀ DAS PROBLĒ MAS, kuras var labot, bet tikai š eit un par kā du naudu - stulba š ķ irš anā s, NEMĀ LĒ TIES: ir gadī jumi, kad cilvē ki devā s uz Hamam par 10 USD un atstā ja katrs 200 USD. . .

Bet mē s bijā m nelokā mi — 10 USD vienai personai standarta programmai un mā jā m (lai gan viena no mū su kompā nijas tik daudz pļ ā pā ja ar masā ž as terapeitu, ka visi nolē ma, ka ir papildu programma ar papildu samaksu. . . hehe).

Starp citu, pē c procedū ru beigā m jums tiks piedā vā ta BEZMAKSAS tē ja un vieta atpū tai, kamē r autobuss gatavojas atgriezties.


Uzturoties Hamam, jums tiks nomainī ti dvieļ i un jū s pastā vī gi uzraudzī s. Tā pē c jums nav jā ņ em lī dzi savi dvieļ i. SVARĪ GI labā k iet plastmasas č ī bā s, bet, ja tā das nav, č ī bas tiks piedā vā tas uz vietas. Starp citu, labā k valkā t zeltu - galu galā pirts (bū s plī ts) un traucē s Hamam procedū ras laikā .

KOPĒ JAIS VĒ RTĒ JUMS HAMAM: 5+ (IZCILI).

Pē c tam bija paš apkalpoš anā s ekskursijas:

ANTAĻ IJA, KALEICI VECPILSĒ TA:

Kā tur nokļ ū t:

Pirmais variants - brauciet ar autobusu "Kemera - Antā lija" pieturā pie Baltā torņ a Kemeras centrā (pietura no Baltā torņ a puses) un brauciet apmē ram 50 minū tes, brauciens maksā s 3.5 USD vienā virzienā (vai 8 liras, atkarī bā no tā , kurš ir lē tā ks). Antā lijā jū s varat lū gt palikt jebkur. Visi autobusi un mikroautobusi brauc garā m Oceanarium un lielajam Migros lielveikalam, kas atrodas aptuveni 200 metru attā lumā no Oceanarium. Tā tad, ja jums ir nepiecieš ams turp doties, tad bū s ļ oti ē rti tur nokļ ū t.

Ja dodaties atpakaļ uz Kemeru no Antā lijas, mikroautobusi ilgi apstā jas pie Oceanarium un Migras, gaidot klientus.

Arī jebkurā citā pilsē tas vietā , kur kursē ā trgaitas autobuss uz Kemeru, jū s varat to apturē t, tā pē c nebū s problē mu ar ceļ u, un Turcijas autobusos jū s maksā jat brauciena beigā s.

UZMANĪ BU: lai nokļ ū tu Oceanarium vai Migros - pietura pretī (jums jā š ķ ē rso ceļ š pie luksofora) - autobusi no Kemeras neiet tieš i uz turieni (otrpus).

Tā lā k no pieturas Oceanarium jums jā brauc ar autobusu uz Kaleichi (vecpilsē tu). Ja braucat no Migras, autobusa pietura ir no Migras. Brauciena cena ir 2 liras vienai personai. Vē lamā pietura saucas "Hadriana vā rti" vai turku valodā "Adrian Kapysi".

Taksists ņ ems vismaz 20 liras, mums (5 cilvē kiem) bija jā maksā.10 dolā ri (tas ir, 35 liras). Brauciens ilgst ne vairā k kā.15 minū tes. Turklā t tieš i pie lifta apstā sies taksometrs, kas jū s bez maksas nogā dā s ostā (Marina).


Atpakaļ varat arī doties ar autobusu. SVARĪ GI - NE visi autobusi no Antā lijas centra dodas no vecpilsē tas uz Migrosu! Lai atgrieztos Migrosā un pē c tam atgrieztos Kemerā - izgā jā m no vecpilsē tas, š ķ ē rsojā m ceļ u un gā jā m 1 kvartā lu (50 metrus) lī dz paralē lai ielai, pagriezā mies pa kreisi un bū s autobusa pietura - PĀ RBAUDIET autobusa numuru no vietē jiem. lai tevi aizvedī s uz Migrosu. Vai arī brauciet ar taksometru - tur vienmē r ir 5-6 maš ī nas. Kad atgriezā mies atpakaļ - pa gā jē ju tiltu ar eskalatoru uz Migros pusi. Nu tur viss ir vienkā rš i - mikroautobusi atpakaļ uz Kemeru (skat. augstā k).

Kas ir SVARĪ GI - Antā lijas mikroautobusos par braukš anas maksu skaidrā naudā maksā t NEVAR - vajag karti, kuru papildina par braucienu skaitu, pirms tam bija minimums 10 braucieni, tad tika ieviestas kartes 5 braucieniem. Bet jū s varat iekā pt autobusā un palū gt kā dam no pasaž ieriem par jums samaksā t ar savu karti, un jū s viņ am iedodat savus santī mus (mē s to darī jā m pagā juš ajā gadā ), starp citu, š eit ir vē l viens piemē rs, kā pē c jums ir vajadzī gas liras Turcijā . Lū dzu, ņ emiet vē rā , ka brauciens ar autobusu tiek apmaksā ts pirms izbraukš anas.

OPIERĀ CIJAS KOPĒ JAIS VĒ RTĒ JUMS (autobuss – mikroautobuss/taksometrs): 5 (IZCILI), lē ti un labi.

Otrais variants - jū ras tramvajs kursē tieš i no Kemeras uz Antā liju (no Kemeras uz Antā liju no rī ta - apmē ram 9-00 (ir cita informā cija, ka 10-30) un atpakaļ no Antā lijas uz Kemeru vakarā - apm. 17-00, cena 5 dolā ri vienai personai (15 liras, kas ir lē tā k)). Ir liels pluss – jū s tiksiet nogā dā ts tieš i Antā lijas vecpilsē tas ostā .

KOPĒ JĀ IESPĒ JAS VĒ RTĪ BA (jū ras tramvajs): 5 (IZCILA), tač u ir jā ievē ro grafiks, tač u tas ir arī lē ts un labs.

OPIERĀ CIJAS (taksometrs) KOPĒ JAIS VĒ RTĒ JUMS: 5 (IZCILI), ja esat trī s vai vairā k cilvē ku – š ī ir jū su izvē le: nedaudz dā rgā ka, bet laba.

Ejam tā lā k:

VECPILSĒ TA KALEICHI:

Pastaigu vislabā k sā kt no Adriana vā rtiem. Pē c tam dodieties lejā uz Karaalshuglu parku (Karaalioglu parks), ejiet lī dz Hidirlik tornim (Antalya Saat Kulesi) un pē c tam ieejiet vecpilsē tā (Kaleici), nokļ ū stiet skatu laukumā ar skatu uz ostu (Kaleici Marina) un ejiet pa ielā m lī dz ostu (Kaleici Marina) un pē c tam brauciet ar liftu (Elevator Kaleici) uz skatu laukumu un atpakaļ uz Kemeru (skatiet karti).

KOPĒ JAIS KARTES VĒ RTĒ JUMS: septiņ as zvaigznes (Ļ OTI NODERĪ GI).

HADRIJA VĀ RTI:


VĒ STURES KOPSAVILKUMS: Antā lija tika dibinā ta 159.  gadā pirms mū su ē ras. Grieķ ijas karalis Pergamas Attals II un sā kotnē ji tika saukts par Attā liju. 133. gadā pirms mū su ē ras. Pilsē tu iekaroja romieš i, kļ ū stot par imperatora Adriā na ziemas rezidenci. Ilgu laiku Antā lija bija Romas, pē c tam Bizantijas ī paš ums. Tiek uzskatī ts, ka Adriā na vā rti pilsē tas mū rī tika iebū vē ti ī paš ā gadī jumā – par godu Romas imperatora Adriā na ieraš anā s Antā lijā.130. gadā pē c Kristus. Tā s tika bū vē tas kā triumfa arka, un tā pē c tā s ī paš i pā rsteidza ar savu krā š ņ umu un varenī bu.

Adriana vā rti atrodas iepretim ieejai pilsē tas vecajā daļ ā /vecpilsē tā , un otrā pusē atrodas brī niš ķ ī gais Karaalshuglu parks (Karaalioglu parks).

Atrodoties netā lu no Adriā na vā rtiem, jū s saprotat, ka neviena fotogrā fija un citu cilvē ku stā sti nenodos pilsē tas atmosfē ru, kā arī zamš ā das izskata akmens siltumu un š ī s brī niš ķ ī gā s sajū tas, iepazī stot daļ u vē stures, tā pē c Ikvienam noteikti vajadzē tu apmeklē t Antā liju un noteikti apmeklē t Hadriana vā rtu atrakciju , jo ī paš i tā pē c, ka tas ir viens no pilsē tas simboliem!

Š eit jums bū s izvē le - vai nu doties caur Adriana vā rtiem uz Old Gord, vai doties uz Karaalioglu parku.

Karaalioglu parks ir mazs, bet ļ oti kopts parks, kā mums tā ir viena no Turcijas personifikā cijā m - kā viņ i prot novē rtē t un aizsargā t savu pilsē tu un kā viņ i rū pē jas par savu pilsoņ u atpū tas vietā m .

Parka priekš ā atrodas taksometru stacija un iepretim parka ieejai nelielas kafejnī cas, kuru dizains ļ oti labi iekļ aujas parka apstā dī jumos. Cenas nedaudz kož , bet kafiju var atļ auties nopirkt par 10-20 lirā m (3-4 dolā riem).

Ieejot iekš ā parkā , izejot cauri mazā m strū klakā m, nokļ ū siet krastmalā ar skatu uz jū ru, kur koku paē nā zā lienos ir soliņ i, uz kuriem ne vienmē r ir tukš as vietas, galu galā Parks ir ne tikai tū ristu, bet arī vietē jo iedzī votā ju iecienī ta atpū tas vieta.

Tur ir arī vairā kas mazas atrakcijas bē rniem, š eit tiek pā rdota vā rī ta kukurū za un turku saldē jums (Dondurma).


VĒ STURES KOPSAVILKUMS: turku saldē jums — Dondurma ir biezs un ilgi nekust. Tas ir mī cī ts no kazas piena un ž ā vē tu orhideju bumbuļ u pulvera. Deserta dzimtene ir Turcijas dienvidaustrumu daļ a, kur aug š ī s orhidejas. Dondurmas saldē jums tika gatavots Osmaņ u impē rijas laikos, sultā ni uzskatī ja, ka orhidejas vairo vī rieš u spē ku, un deserts joprojā m tiek pā rdots no koka mucā m uz ielas. Saldē juma raž otā js ir spiests pastā vī gi mī cī t saldē jumu, lai tas nesabiezinā tu. Mucā , kā likums, ir desmitiem Dondurmas porciju, tā pē c ar desertu tiek galā tikai stiprs vī rietis.

Saldē juma pasniegš anu pavada gandrī z viltī bas - tas ir vesels rituā ls, kas, ja saldē juma vī ram ir labs garastā voklis, var ilgt diezgan ilgu laiku. Saldē juma vī rs, pē rkot saldē jumu, mums izspē lē ja palaidnī bu - iedodot saldē jumu, viņ š atdeva sev č iekuru ar bumbiņ u, un mums rokā s bija tukš s konuss! Turklā t vairā k nekā smē jā mies par paš u saldē juma vī ru!

Saldē juma cena ir 2 ASV dolā ri. Starp citu, saldē jumu var nopirkt - Dondurmu ne vienmē r Antā lijā , bet arī Kemerā pie ostas (Marina), bet nolē mā m pirkt vecpilsē tā , mums likā s, ka tur bū s garš ī gā k.

Tā lā k, ejot pa krastmalu, jū s sasniegsiet skatu laukumu, no kura paveras skats uz ostu (Kaleici jahtu piestā tni), un tur ir tē mekļ i (skatī š anā s maksā.1 liru, š eit ir vē l viens piemē rs, kā pē c jums ir vajadzī gas liras Turcijā , kad viss ir par dolā riem un EURO ).

Š eit jū s varat iepazī ties ar vē l vienu Antā lijas apskates objektu - Hidirlik torni (Antalya Saat Kulesi), starp citu, tas ir arī viens no Antā lijas simboliem.

VĒ STURES KOPSAVILKUMS: Hidirlik tornis Antā lijā ir romieš u ē ka, kas datē ta ar mū su ē ras 2.  gadsimtu. Antā lijas lī č a dienvidu daļ ā uzceltais tornis, iespē jams, pildī jis bā kas lomu vai pildī jis aizsardzī bas funkcijas. Masī vā bungas atrodas uz kvadrā tveida pamata, visticamā k, celta hellē nisma periodā . Struktū ras kopē jais augstums ir 13.5 metri.

Starp citu, tornis ir labs orientieris, lai noteiktu, kur (kurā daļ ā ) vecpilsē tas atrodaties, vai arī tas var bū t lielisks orientieris sapulcei.

No vienas puses, tas ir tikai skaists tornis ar Turcijas karogu, no otras puses, vē l nesen tas bija pilsē tas simbols, kuru aizstā ja oranž s. . .


Kopumā pastaiga pa vecpilsē tu rada sajū tu, ka esat pā rvests daudzus gadsimtus atpakaļ . Kaleichi ir tulkots no turku valodas kā “kā posta iekš pusē ”, tas ir, cietokš ņ a iekš pusē . Pilsē ta atrodas veco cietokš ņ a mū ru iekš pusē , kas it kā atdala to no mū sdienu Antā lijas. Š eit, tā pat kā nekur citur pilsē tā , var sajust austrumu garš u un atmosfē ru.

Š eit var pastaigā ties pa vecajā m alejā m, pa bruģ akmens ietvē m, viss ir tik omulī gi, jauki. Š aurajā s ielā s ir daudz veikalu un tikai ielu tirgotā ji ar suvenī riem, garš vielā m, drē bē m, sudrablietā m.

Daudzi veikali nav ī sti veikali, jo tajos, tā pat kā visur citur, tiek tirgotas ķ ī nieš u preces, BET tomē r ir veikali, kur meistars uztaisa kaut ko tieš i tev priekš ā (var apmeklē t) un ir tikai ar rokā m darinā to preč u veikali, diemž ē l katru gadu to paliek mazā k...

Ja ejat no torņ a uz ostas pusi, tad, ejot cauri vecpilsē tai, varat nokļ ū t skatu laukumā , no kura paveras skats uz ostu no otras puses.

Interesantā kais ir tas, ka, ejot pa vecpilsē tas ielā m, mē s vienkā rš i gā jā m uz Ostas pusi, lai uzkā ptu uz skatu laukumu, un mums pienā ca vietē jais iedzī votā js (vī rs pieklā jī gā vecumā ) un sā ka mums stā stī t par pilsē tas vē sturi, kuras no mā jā m bija pirmā s pilsē tā un aizveda uz skatu laukumu, par kuru mē s pat nezinā jā m!

Vē rts pievē rst uzmanī bu arī kā dam vietē jam iedzī votā jam, kurš tik ļ oti mī l savu pilsē tu, ka, bū dams odesas pilsonis (mē s to zinā m), viņ š pats piegā ja pie mums un sā ka stā stī t par savu pilsē tu un aizveda mū s uz priekš u. bezmaksas pastaigu ekskursija pa vecpilsē tu – kas labi padarī ts!

Novē roš anas klā js ir tik elpu aizraujoš s, tā pē c tas aizņ ē ma mū su sirdis tieš ā un pā rnestā nozī mē ! Skatu laukums ir ļ oti glī ts parks, kas izrotā ts ar ziediem un koku figū rā m, pats skatu laukums ar stikla grī du. Vispā r viss ir tā , ka vienkā rš i negribē jā s iet prom. . . Turklā t apakš ā ir pludmale un neliels ū denskritums, bet otrā pusē ir Osta un nedaudz vairā k pa kreisi no tā s lielā ks ū denskritums – skaistums!

Kopumā visu vecpilsē tu var izstaigā t 20-30 minū tē s, bet var klī st stundā m ilgi, tur ir tik daudz kaktu, nobraucienu, joslu, tu domā iekā pt vienā vietā , bet izej ā rā . uz citu.

Ir arī daudz ļ oti oriģ inā lu kafejnī cu, viesnī cu un ļ oti oriģ inā lu veikalu.


Turklā t kafejnī cas dizains ļ oti atš ķ iras viens no otra – katrai gaumei ir kaut kas (no jū ras tē mas lī dz stilī gai jaunatnei).

Kafejnī cu izvē lē jā mies, ņ emot vē rā š efpavā ra izskatu (viņ š izrā dī jā s ī paš nieks) un karstu vistas un teļ a sviestmaiž u smarž u, un mums bija taisnī ba!

Cena kafejnī cā , par kafiju, par frī kartupeļ iem, par sviestmaizi ir vienā da, viss par 10 lirā m, atseviš ķ as sviestmaizes (piemē ram, shawarma) bija 14 liras.

Un alus nav un atklā ti dzert NAV IESPĒ JAMS - musulmaņ u valsts, mū s brī dinā ja kafejnī cas saimnieks un garā m ejoš s pilsonis civildrē bē s (laikam ž andarms). Bet ir WIFI.

Grū ti nosaukt to, ko viņ i atnesa par sviestmaizē m, visas ņ ē ma daž ā das, un tā s visas bija ietī tas pitas maizē , iekš ā nebija mē rces, bet bija daudz zaļ umu. Frī kartupeļ us pasniedz atseviš ķ i un atseviš ķ i keč upu un majonē zi. Iestā des ī paš nieks, redzot, ka ē dam kartupeļ us tikai ar keč upu, izskrē ja uz ielas un sajauca mums keč upu ar majonē zi - viņ š teica, ka tur ir tikai tas. Sanā ca ļ oti garš ī gi.

Ejam tā lā k un nokļ ū stam ostā : ļ oti skaistā osta (Kaleici Marina) ir vecpilsē tas sirds. Kā dreiz tā bija Antā lijas galvenā osta. Lai pasargā tu pilsē tu no ā rē jiem ienaidniekiem, pie ostas tika uzcelti spē cī gi cietokš ņ a mū ri, kas ļ oti labi saglabā juš ies lī dz mū sdienā m. Mū su laikā Antā lijas jaunais galvenais mols jau ir uzbū vē ts, bet osta vecpilsē tā darbojas, tagad tā tiek izmantota tikai tū ristu priekam. Ir vē rts pabraukt garā m elegantā m jahtā m un kuģ iem katrai gaumei un izmē ram, un uzreiz saņ emsiet daudz piedā vā jumu vizinā ties gar Antā lijas piekrasti, apskatī t vairā kus tuvē jos ū denskritumus.

LIFTS (Elevator Kaleici) - platforma virs vecpilsē tas ar skatu uz lī ci un ir skatu klā js ar stikla grī du, kur laivas var apskatī ties caur teleskopu par 1 liru. Š eit atkal ir piemē rs tam, kā pē c Turcijā ir vajadzī gas liras.

PACELS — bez maksas (divas pogas: augš up un lejup).


Uz skatu laukuma (pacē lā ja augš pusē ) š ā di skati ir elpu aizraujoš i! ! ! Sarkano ķ ieģ eļ u mā ju jumti uz zilo debesu un zilā s jū ras fona, kuģ i ostā , seni cietokš ņ a sienas - skaistums ir neaprakstā ms!! !

PIEZĪ ME: netā lu no lifta augš ē jā s platformas bija neliels parks ar veikaliem un kafejnī cā m - tagad tur nekā nav (tiek veikti daž i remontdarbi, ceram, ka lī dz nā kamajam turki mū s atkal iepriecinā s ar kaut ko ļ oti neparastu ceļ ojums).

Turpat atrodas taksometru piestā tne. No š ejienes mē s devā mies uz Kemeru.

Tā pat Antā lijā tika palaists tramvajs. Maksa, neatkarī gi no pieturu skaita, maksā.3 liras. Tā tad, ja jums ir pietiekami daudz brī va laika, varat braukt no gala lī dz galam ar tramvaju un jums bū s apskates ekskursija tikai par 2 (diviem) dolā riem - 1 dolā rs vienā virzienā un vē l 1 dolā rs atpakaļ ! Š eit atkal, kā pē c jums Turcijā vajadzī gas liras. Atgā dinā m, ka tā pat kā Antā lijas mikroautobusos un tramvajā arī NEVAR maksā t par braukš anas maksu skaidrā naudā - jums ir nepiecieš ama karte, bet jū s atkal lū dzat kā dam no pasaž ieriem par jums norē ķ inā ties ar savu karti, un tu viņ am iedosi savus santī mus.

Iesakā m arī doties uz kafejnī cu Kemerā Baltajā tornī – paņ ē mā m kafiju par 10 lirā m un apbrī nojā m skatu no restorā na augš ē jā s platformas paš ā torņ a augš ā . Vienī gais, kas bija slikti: nav lifta (apjautā jā mies viesmī lim, vai dzē rienu lifts var izturē t, viņ š teica, ka nē , tā pē c ejiet uz treš o stā vu ar kā jā m) un bija apmā cies. Pasniedz arī vī nu ļ oti oriģ inā lā s, 40 centimetrus augstā s glā zē s, bet smū tijus burkā s ar rokturi, aiziet – nenož ē losiet.


Un tomē r katrā Kemeras stū rī ik pē c 100-150 metriem tiek iznomā ti elektriskie trī sriteņ u 2-vietī gie motsyki. Vienkā rš i brī nums. Viena poga un aiziet. Uzlā de ilgst 3 stundas. Ā trums lī dz 40 km stundā . Tagad vienotā cena ir 5 dolā ri stundā (pagā juš ajā gadā tie maksā ja 3-4 dolā rus stundā ). Mū su prognoze ir tā da - ņ emsi pirmo reizi (ir ļ oti viegli braukt) un tad katru dienu 2 (divas) reizes dienā ņ emsi braukt ar š iem trī sriteņ u velosipē diem! Vispā r motsyki izī rē t VISIEM! Sieva brauc, vī rs aizmugurē jā sē deklī . Vienī gais ceļ š ! Tā tad, kamē r, kā joko paš i vietē jie, nav pienā kuš i “DPS svē tki” (grib aizliegt š os elektromobiļ us), iznomā jiet elektromotociklus!

IEPIRKUMS TURCIJĀ :

IEPIRKUMS KEMERĀ :

IEPIRKUMS ANTĀ LJĀ :

Kaut kā , salī dzinot ar pagā juš o gadu (2016.  gada maiju), viss ir sadā rdzinā jies vismaz trī s reizes. Piemē ram, visu sī kumu, kas bija 2-3 dolā ri, cenai tika pievienots dolā rs (tas ir, kā tagad vajadzē tu maksā t 3-4 dolā rus), bet nez kā pē c viņ i jums pateiks tos paš us skaitļ us, bet EIRO.

Un vispā r notiek kaut kas nesaprotams. Gandrī z visas cenas ir norā dī tas EIRO, un parasti ir lietas, kas ir uz fantā zijas robež as: cena ir norā dī ta Turcijas lirā s (TL), un viņ i jums saka, ka š ī ir cena EURO...

CENAS tagad (no 2017.  gada 4.  jū nija) ir aptuveni š ā das:

- 0 dolā ru - brauciens uz ž andarmē riju (hehe. . . )

- $ 0 — oļ i no Vidusjū ras

- 0 $ — ziepes un š ampū ns no istabas

- $ 0 — alus un vī ns viesnī cas bā rā

- 0.3–0.5 dolā ri (1–2 liras) — pastkarte

- 0.3 dolā ri (1 lira), lai skatī tos caur teleskopu Antā lijas skatu laukumos

- 1 dolā rs — bonuss par uzkopš anu viesnī cā

- 1 dolā rs (3 liras): atslē gu piekariņ i, kosmē tikas somiņ as, vannas dvieļ i, pī lings dū rainis (kese)

- 7 dolā ri — iepakojums (12 gab. ) pī linga dū rainis (kese)

- 1 dolā rs - 2 ziepes (mazas)

- 1 dolā rs — skotu lente (veikalā.1, 5 liras)

- 1 dolā rs — mazas olī vu ziepes

- 1 dolā rs (3 liras) autobusu un tramvaju biļ etes Antā lijā

- 2 dolā ri turku saldē jums (dondurma)

- 1–3 dolā ri — lū pu krā sa un lē ta kosmē tika veikalā  82 Market (centrā lajā rindā )

- 2 dolā ri kafijas (120 gr. )

- 2 dolā ri - suvenī ri, labā ka kvalitā te (pretē jā virzienā no Baltā torņ a, 150-200 metru attā lumā bū s suvenī ru veikals, kafija, tē ja, keramika kvalitatī vā k, bet dā rgā k kā jebkur citur, bet ir forš ā kas lietas nekur nav pilsē tā )

- 2 $ krē ms (75 ml) sejai, rokā m (olī vu un granā tā bolu)

- 3 $ krē jums (20 ml) Dalan d'Olive rokā m un ķ ermenim (olī vu)

- 3 dolā ri (8 liras) - brauciens ar autobusu Kemera - Antā lija

- 3 dolā ru vī rieš u T-krekli (veikalā OUTLET)


- 3 dolā ru (10-15 liras) seno monē tu kopijas (suvenī rs) - ne visur nopē rkamas (labā s iepakojumā bija tikai veikalā pie Kleopatras baseina Pamukalē un atradā s arī Antā lijas vecpilsē tā )

- 3-4 dolā ri kafija kafejnī cā

- 3–4 dolā ru sviestmaize kafejnī cā

- 3–4 ASV dolā ri granā tā bolu mē rce

- 4 dolā ri - č ī bas pludmalē (gandrī z nekur)

- 4-5 dolā ri turku prieks utt. (ir divas iespē jas, vidē jas un mazas kastes, piemē ram, 5 kastes par 4 USD vai 5 vidē jas kastes par 6 USD), kā arī.1 kaste - 1 USD ir izgudrots, bet patiesī bā tā das nav)

- 4–5 dolā ru kafijas tase ar turku simboliem (spilgti sarkana)

- 5 dolā ri stundā - elektrisko motociklu noma Kemerā

- 5 dolā ri — vienas biļ etes cena jū ras tramvajā Kemera–Antā lija

- no 5 dolā riem tase kafijai dzelzs (vara) maciņ os - vienu krū zī ti pā rdod tikai Vecrī gā , Kemerā redzē ti tikai komplekti vai vismaz 2 krū zes

- no 5 dolā riem Turks par kafiju, un, ja roku darbs un krā sots - tas bū s dā rgā ks

- $5 dvieļ i no viesnī cas (ja aizmirstat atgriezties. . . )

- 4–5 dolā ru dvielis (1.8 m) kokvilna (standarta kvalitā te)

- 6 dolā ri — desmit zeķ u pā ri (kā izpā rdoš ana)

- Izpā rdoš ana vī rieš u T-krekli par 6–7 ASV dolā riem

- 10 dolā ri - tē ja 1 kg (bet ir arī.20 dolā ri par kg)

- 10 $ pusotrs gultas pā rklā js (kokvilna, piemē ram, vafeļ u dvielis)

- 10 ASV dolā ru č ī bas (piemē ram, Lacoste utt. )

- 10 $ bē rnu č ī bas, kedas utt. (izpā rdoš ana)

- no 10 dolā ru kokvilnas dvielis (1.8 m) (augstā ka kvalitā te)

- no 10 USD saulesbrillē m

- no 10 dolā riem Hamam (minimā lā cena par 2 stundā m)

- $20 Polo č ī bas (izpā rdoš ana)

- — vī rieš u T-krekli par 25 ASV dolā riem un vairā k tikai veikalā

- 30 USD vī rieš u š orti - dž insi, LTB firma (veikalā Moda city)

- $40 Polo č ī bas (tikai cena)

- no 20 dolā riem - sievieš u blū zes, un veikalā OUTLET (viss par 20 lirā m (lī dz 3 dolā riem), bet izvē le ir mazā ka (daudz))

- 30 $ smarž as/ tualetes ū dens

- no 15 dolā riem viskijs (mazs)

- $ 30 labas kvalitā tes ķ ekatas (Ipanama (oriģ inā ls) ir tikai dā vanu veikalā )

- 10–20 ASV gultas pā rklā ji (piemē ram, tikai gultas pā rklā js maksā.10 ASV dolā ru, bet komplekts — 20)


- 25–35 dolā ru kedas — pat Nike vai Adidas (lai gan sā kumā viņ i prasa vairā k lī dz 40)

- 25 dolā ri - vī ns (ekskursijā s), bet veikalos - apmē ram 20-25 liras (7-9 dolā ri)

- no 30 dolā riem - ā das somas (š eit grū ti kaulē ties, vispā r sā kā m kaulē ties no 160 dolā riem, beigā s nopirkā m pa 20 dolā riem)

- no 30 lī dz 70 dolā riem - taksometrs starp Antā liju un Kemeru

- ā das mugursoma no 60 USD

- 30–35 $ labas ā das sievieš u apavi

- dž insi 40–50 dolā ru vē rtī bā

- 40–60 dolā ru labi vī rieš u apavi (š eit arī grū ti kaulē ties)

- no 50 dolā riem ceļ ojumu koferi (ir arī labi)

- no 50 dolā riem juvelieris (sudrabs) - liela izvē le, ja ne tagad - atvedī s, ja naudas nepietiks, var pā rskaitī t uz dzimteni

- 100 dolā ru ī sā s sievieš u jakas (tā ir)

- no 150 dolā riem - sievieš u ā das jakas (vispā r ar mums sā ka kaulē ties no 800 dolā riem)

- $ 200 pulkstenis (reprodukcija) — lieliska izvē le

- no 150 USD vī rieš u jakas (man patika par 300 USD)

- no 300 $ ar rokā m darinā ts paklā js (vecpilsē ta)

- 1 000 000 000 dolā ru (vai pat vairā k. . . ) — jū su iespaidi un labs garastā voklis

Garš vielas - jū s nevarat ņ emt (mā jā s ir lē tā k)

Sarkanie pipari uz auklas — dā rgi, bet kā suvenī rs — izskatā s lieliski

Tē ja (piemē ram, yupi: dzelteni sarkana utt. ) — NELIETOT — ķ ī mija

Matu krā soš ana — mā jā s lē tā k

Granā tā bolu mē rce — skatiet dabisko vai esenci

Granā tā bolu tē ja — iegā dā jieties tikai tad, ja ir logs, pa kuru var redzē t, kas atrodas iekš ā

Ziepes - vai nu dā vanā m, vai dabī gas olī vas: BALTAS (ķ ermenim - vismaz katru dienu), ZAĻ AS (tikai matiem ne vairā k kā.2 reizes nedē ļ ā kā maska ​ ​.10 minū tes un izskalo)

Baklava un visā di saldumi - paskatieties ne tikai uz datumu, kad beidzas derī guma termiņ š , bet arī kad tas raž ots (citā di parasti neraksta), tas pats attiecas uz tē ju un kafiju

PAPILDU INFORMĀ CIJA:

Cigareš us var paņ emt uz maiņ u - š ņ abis nav jā maina, bet cigaretes var vai nu pā rdot, vai apmainī t pret sev tī kamā m precē m (pamatā š ā di var mainī t saldumu un suvenī ru veikalos, bet ne visur).

LIELVEIKLI:


Carrefour (Kemerā ) - mē s sasniedzā m Balto torni (Kemeras centrs) un taisni uz priekš u, labajā pusē bū s Carrefour

Carrefour (Kemerā ) - no reģ istratū ras puses (ja stā vat ar muguru pret viesnī cu pa labo roku) atrodas Carrefour lielveikals (15 metru attā lumā no ieejas viesnī cā ), un vē l viens veikals tieš i blakus reģ istratū ra (tieš i pa kreisi no ieejas - 3 metri) ).

TIRDZNIECĪ BAS CENTRS Migros (NAV Kemerā - tas ir Antā lijā ) - kā pē c tū risti š eit ierodas - mē s nesaprotam. Vienkā rš i parasts lielveikals ar parastiem veikaliem un trī sstā vu cenā m, bet nez kā pē c visi vietē jie saka, ka tajā viss ir lē tā k nekā Kemerā - nav skaidrs. Vienī gais pluss ir vī ns par 20-25 lirā m, pret $25 par pudeli ekskursijā s.

BAZĀ RS (Kemerā ) - gandrī z klā t (alejā pie veikala). Tirgus atvē rts 1 (VIENU) reizi nedē ļ ā - PIRMDIEN. Atkā rtojam – tikai reizi nedē ļ ā . Citā s dienā s NESTRĀ DĀ .


CENTRĀ LĀ GĀ JĒ JU IELA Kemerā (no Baltā torņ a lī dz parkam) - LIMAN DZHADESI - gā jē ju iela. Š eit var paskraidī t pa veikaliem, iegā dā ties suvenī rus sev. Kā pē c ir suvenī ri - jū s varat iegā dā ties visu: no š ortiem lī dz sudraba (tas ir, viss, viss! ). Atseviš ķ i vē rš am uzmanī bu uz to, ka augstas kvalitā tes viltojumi (piemē ram, Adidas tā ds, kā ds tas ir, nevis Abidas) veikalā maksā apmē ram pusi no oriģ inā la izmaksā m, bet, ja prece ir kvalitatī va, tad tikai Turcijas uzņ ē mums vienmē r tiks norā dī ts, tas ir, ja viltojums ir kvalitā te ir vidē ja vai tuvā k labajai, un ja kvalitā te ir laba un augstā ka - bez modes etiķ etē m un tiks rakstī ts, ka š ī ir Turcija! Kaulē ties par visu un vienmē r. Tu viņ iem saki krieviski, ukraiņ u valodā , angliski un neķ ī tri - tu viņ iem patī c krieviski un turku valodā un 5 procentus angliski (OK un NAV PROBLĒ MU), un cena no 350 USD par ā das jaku bū s no 125 lī dz 175 aptuveni. SVARĪ GI – ja ļ oti vē lies kā dai lietai konkrē tu atlaidi – paņ em 2-3 (kā sev un vē l kaut ko) un tad atlaidi dabū t kļ ū st tieš ā m vieglā k. Piemē ram, ā das jaka sev un plus aitā das mē telis sliekam (brā ļ a meitai 2 gadi) - un kopē jā atlaide bija 60% no sā kotnē jā s cenas. Un vē l viens NOSLĒ PUMS - ja esi pirmais pircē js (nav svarī gi, uz dienu vai pirmais vakarā ) vari piedā vā t cenu, kā du esi gatavs maksā t (iespē ja pirkt tieš i par tā du cenu ir liela vē laties).

MODA CITY veikals - tiek prezentē ti preč u zī mju "Polo", "DeFakto", "LC Waikiki", "Mavi", "LTB", "Koton" produkti. Veikalam ir divi stā vi, un mī nus pirmajā stā vā - bē rnu apavi (kreisajā pusē ), vī rieš u apģ ē rbi (labajā pusē ), bet otrajā stā vā - viss sievietē m!

Veikals OUTLET — š is veikals atradī sies Centrā lā s ielas kreisajā pusē , pirms sasniegs 20 metru galu.

DVIEĻ I UN VĀ KI - normā ls veikals Baltajam tornim otrā pusē pret Carrefour (50 metri) bū s labs veikals - saimnieks tā ds ī ss, neskuvies vī rs, runā krieviski un kaut ko netirgo, bet te preces ir augstā kā s kvalitā tes.

Un vē l viena lieta — kas attiecas uz mums, viens no oriģ inā lā kajiem suvenī riem no Turcijas — izstrā dā jumi ar sultanī ta akmeni.

Sultanī tam piemī t aleksandrī ta efekts – tas ir, kristā la spē ja mainī t krā su atkarī bā no apgaismojuma rakstura – neatņ emama sultanī ta akmens ī paš ī ba. Zaļ š spilgtā dabiskā gaismā , kvē lspuldž u gaismā , sultanī ta toņ i mainā s uz sarkanu.

Viņ i saka, ka sultanī ta eksports no Turcijas tagad ir aizliegts, tā pē c tas ir labs iemesls to iegā dā ties kā brī niš ķ ī gu suvenī ru.

Iepē rkoties, tiek izmantots nomaksas jē dziens (lai gan ne visur), piemē ram:

1.  iespē ja — ekskursijā jū s kaut ko gribē jā t, bet nebija pietiekami daudz naudas — ņ emiet to un atdodiet naudu viesnī cā .

Variants (2) - veikalā gribi kaut ko, bet dā rgi, bet paš am tā das summas nav - atstā j adresi un tevi atvedī s mā jā s (mā jā s) un samaksā s ierodoties vai vienojieties par datumu, kurā iekasē siet nepiecieš amo summu

Un vē l viena lieta: ja jū s kaut kur pā rmaksā jat, nebē dā jiet: tū rists, kurš nav maldinā ts, nav tū rists!

ATPAKAĻ LIDOSTO:

Jū s nevarat gaidī t autobusu no tū risma aģ entū ras un braukt ar taksometru (tas maksā.30 dolā rus, bet viņ i prasī s 70 dolā rus), bet, ja taksists uzzinā s (kā mē s to darī jā m), ka vē laties to ī rē t. Tū risma aģ entū ras autobusa VIETĀ - 99.9 %, ka taksists atteiksies.


Pirms lidostas tevi aizvedī s uz dā vanu veikalu un visu, ko varē ji vē lē ties un nepirksi - cenas š eit bū s augstā kas par pierastajā m, bet Duty free lidostā bū s vē l vairā k dā rgi. Turklā t š ajā veikalā ir tualete un jū s varat paķ ert kafiju par 5 USD un nopirkt cigaretes (paciņ u, jo Duty free lidostā tiks pā rdots tikai blokos).

Mē s š eit neņ ē mā m gandrī z neko — mē s vienkā rš i iegā dā jā mies papildu atslē gu ķ ē des.

Lidostā viss ir standarta un ļ oti dā rgs Duty free, bet pirmajā stā vā pie reģ istrā cijas (pirms pasu kontroles), tieš i zem kā pnē m uz pasu kontroli ir vē l viens labs suvenī ru veikals (viss tač u plus viens dolā rs tā m cenā m, pie kurā m esat pieradis), tač u ir labs sudraba veikals ar saprā tī gā m cenā m.

Un atkal lidmaš ī nā viņ

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Пляж Кемер и автограф пляжницы из Одессы
Līdzīgi stāsti
komentāri (36) Atstājiet savu komentāru
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums