Turcija: kalni, jūra un govis

26 Septembris 2016 Ceļošanas laiks: no 01 augusts 2016 ieslēgts 08 augusts 2016
Reputācija: +533
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Daudzi pieredzē juš i tū risti ar entuziasmu slavē neatkarī gus ceļ ojumus, Eiropu, tā lā m eksotiskā m zemē m, jū ras kruī ziem utt. , kā arī nicī gi runā par kompleksajā m ekskursijā m uz Turciju un Ē ģ ipti. Tā pat kā - nu, ko tur darī t? Pā rē š anā s, gulē š ana pludmalē , š ņ abja dzerš ana - fi, nemaz neinteresanti! Un man patī k kompleksā s ekskursijas. Tajos tieš ā m var atpū sties pa ī stam gan miesā , gan dvē selē un gū t iespaidus.

Es ierados Turcijas Sinatra viesnī cā otro reizi atpū sties — man ļ oti patika pirmā vizī te. Lieliska virtuve, uzmanī gs personā ls, diskotē ka, karaoke - kas vē l vajadzī gs dedzī gam "matrač u cienī tā jam"? Uzreiz atradu draudzeni, un, lai pludmalē "nepaliktu" nolē mā m doties ekskursijā uz kalniem.


Mē s sā kā m agri no rī ta, apmē ram 20 cilvē ku lielajā grupā . . 3 labi nolietoti dž ipi ar atvē rtu jumtu mū s aizveda uz Taurides kalniem. Sā kumā tū risti, knapi pamoduš ies no paģ irā m, uzvedā s klusi, bet pē c stundas atdzī vojā s, ieslē dza mū ziku un sā ka dejot tieš i dž ipā , turoties pie trubā m-margā m. Skati bija satriecoš i – kalnu grē das, minareti, priedes-egles. Nu un saule, protams, ko ar to darī t. Karstums bija zem 50 grā diem, bet uz kalnu ceļ iem nebija ē nas, tā pē c atvē sinā jā mies, slepus uzlejot ū deni kaimiņ u dž ipiem, un viņ i mums aplē ja ū deni kā atriebī bu.

Pirmā pietura atrodas netā lu no kalnu upes. Peldē ties devā s gandrī z visa grupa, 12-13 grā du ū dens temperatū ra nevienu nebiedē ja. Pē c tā da elles karstuma tas izrā dī jā s visvairā k. Es pat samī ļ oju kaķ i, es viņ us mī lu)))

Starp citu – par pā rtiku. Gandrī z katrā pieturā paē da-dzē ra-pacienā ja. Mē s dzē rā m tē ju, klausī jā mies turku mī las dziesmas, runā jā m ar gidu un viņ a ģ imeni. Turku sievietes ir ļ oti smieklī gas, viņ as nemitī gi smī dina savus vī rieš us, it ī paš i, redzot, kā viņ as iet pē c tū ristiem. Tie ir burtiski piepildī ti ar smiekliem. Jautā jot par likumu, kas pieļ auj musulmaņ u vī rieš iem 4 sievas, dā mas smejoties atbildē ja, ka likums kaut ko atļ auj, bet vī rieš u iespē jas - materiā lā s un fiziskā s - ir diezgan ierobež otas, sak, zarnas ir plā nas. Turklā t ir nepiecieš ama pirmā s sievas oficiā la atļ auja, un to arī nav tik vienkā rš i iegū t. Tā turku vī rieš i mierina sevi, dzerot tē ju un spē lē jot š ahu. Tē ja visā s turku kafejnī cā s tiek pasniegta bez maksas neierobež otā daudzumā , tā pē c turki to dzer bez mē ra (ar daudz cukura), un vecumdienā s sā k slimot ar cukura diabē tu. Tē jas tase turku valodā ir haoss, pietura ir muļ ķ is. Un tā arī notiek - uz katra "muļ ķ a" trī s "putra", un - sveiks, diabē ts!

Forele ir ļ oti garš ī ga!

Neveiksmī gais haoss vai drī zā k "badrags", bet joprojā m ir haoss ))

Mē s iepazinā mies ar kalnu nomadu dzī vi. Augstu kalnos 9 mē neš us gadā bez ū dens un elektrī bas š ie nesavtī gie audzē aitas un kazas. Viņ i dodas uz turieni februā rī , un lī dz oktobrim visi pē cnā cē ji tiek sagriezti gaļ ai vai pā rdoti. Parasti tie jau ir veci vecvecā ki, un viņ u bē rni un mazbē rni apmē ram reizi nedē ļ ā nes viņ iem pā rtiku, ū deni un baterijas radio.


Protams, nevis dzī ve, bet gan pasaka! Aitas-kazas aizgaldos, visur kū tsmē slu kalni. Š os kū tsmē slus knā bā noplū ktas vistas, suņ i skraida un ubago. . . Ja nu vienī gi gide teica, ka jā paņ em suņ iem pā ris desiņ as, citā di tie ļ oti nabaga suņ i bija novā jē juš i, tikai velosipē di. Pē c apceres izkā rnī jumos, kazas un nomadi, mū s aizveda uz kaut kā du kazu grā vi . Ap š o vietu ganī jā s govis, un tā s arī š ļ upst — uz ceļ a bija neskaitā mas govju kaudzes. Gids mums piedā vā ja nogarš ot milzī gus turku arbū zus, kas iepriekš bija atdzesē ti kazas grā vī , bet tie mums vairs nederē ja. Ekskursijas laikā mē s ne tikai pā rē dā mies, bet arī paš i stulbi paē dā m. Tā pē c gandrī z visi arbū zi tika izbaroti govī m, un pateicī bā tā s dzemdē ja jaunas brū nas kū kas. Viens no tū ristiem, sazinoties ar turku puisi, tievā balsī nodziedā ja: "Ak, sū di, sū di visur! " "Kas ir sū di turku valodā ? " viņ a jautā ja savam ceļ abiedram. Viņ š ilgi salū za, cenš oties izskatī ties kulturā li, lī dz es viņ am uzbļ ā vu: “Ā tri pateicu, cik sū di ir turku valodā ! ”. "Rig" - puisis atbildē ja un samulsa vē l vairā k. Uzrakstī ju š o burvju vā rdu uz lapiņ as un katrā pieturā to izrunā ju visiem, kas aizmirsa, kā sauc turku sū dus. Pē c steidzama pieprasī juma, protams.

Tie ir skati, kurus mē s apbrī nojā m

Suns uz kū tsmē slu fona

Un š ī govs pateicā s par arbū zu

Nā kamā programma bija pludmale, peldē š ana skaistā lī cī netā lu no Olimpa kalna. Tiklī dz viņ i ieraudzī ja jū ru, karstuma, rijī bas un fekā liju apceres noguruš os, tū risti steidzā s uz pludmali, ignorē jot gidu vā jos protestus. Man nebija spē ka nofotografē t lī ci, es tikai gribē ju ienirt jū rā .

Pē c peldē š anas mē s vilkā mies uz Olimpu. Saule jau rietē ja, un ceļ š augš up veda pa pulē tiem akmens pakā pieniem. Es sasniedzu pusceļ u un nolē mu atgriezties lejā - nogurums atstā ja savu ietekmi, un sā poš ā kā ja lika par sevi manī t. Nokā pusi lejā , apgū los š ū puļ tī klā , lejā palikusī gida ģ imene mani cienā ja ar tē ju (bez maksas, vī ģ e). Pē c stundas mū su grupa atgriezā s, kliedzot: “Mē s jū s ienī stam, mē s tur piedzī vojā m tā das lietas, bija ļ oti tumš s un biedē još s! ”

Izdevā s tik jautrs ceļ ojums. Atceļ ā piestā jā m restorā nā pavakariņ ot, nogarš ojā m foreles, dzē rā m, parunā jā m. Par ko viņ i runā ja? Nu, protams, par to, kā sū di bū s turku valodā )))

Tomē r mē s atgriezā mies mā jā s lieliskā noskaņ ojumā .

Un š eit patiesī bā ir konkursa fotoattē ls. Ne ar nolū ku, tas notika))

Mē s devā mies citā ekskursijā , lai brauktu ar laivu. Bija ļ oti jautri, putojoš a diskotē ka, labas pusdienas, un galvenais, pats kuģ a kapteinis nodejoja mums aizdedzinoš u turku deju!

Mū su kapteinis dejoja mums!

Tā pē c es lieliski atpū tos kompleksajā ceļ ojumā un novē lu jums to visu!

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Я возле странного дерева. Как сказал гид  -  не знаю, что это, только вчера появилось!
Форель ооочень вкусная!
Злополучный бардак, вернее -
Вот такими видами мы любовались
Собачка на фоне навоза
Курочки кушают
А это корова поблагодарила за арбуз
Наш капитан нам станцевал!
Līdzīgi stāsti
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums