Mūsu visu laiku sliktākie svētki

Rakstīts: 1 augusts 2010
Ceļošanas laiks: 15 — 20 jūlijā 2010
Ļ oti slikta brī vdiena. Š ī viesnī ca var doties uz cilvē kiem, kuri no sirds izbauda atpū tu vecajā s, nosmē rē juš ajā s mā jiņ ā s. Kas var ē st daž us dā rzeņ us, pupiņ as, aknas un citus subproduktus. Kuriem negarš o atkritumu kaudž u un kanalizā cijas smakas. Un kurus nemudina pludmale, ko var redzē t tikai humoristiskā s filmā s vai "Just you wait", kur vairā ki simti cilvē ku guļ tuvu viens otram.
Tagad sī kā k par maskavieš iem un citiem cilvē kiem, kas pieraduš i pie minimā la komforta.
Mū su istaba atradā s pirmajā stā vā . Vannasistabā ū dens lā ses tecē ja gan uz galvas, gan uz zobu birstes, kamē r tī rī jā m zobus, un uz galvas, kamē r ķ emmē jā m matus. Tas nav atprasā ms. Viņ i griestus nenojauks. Un tā ds skaitlis nav tikai viens. Dabiski, ka neviens mums neko nesā ka mainī t. Mē s ī sti necī nī jā mies. Es negribē ju meklē t labā ku vietu š ajā mē slu kalnā (viesnī cā ). Jau trā pī ja tik trā pī ja. Daž us centimetrus no š ī s noplū des uz grī das ir ū dens slā nis un pluss duš as dizaina dē ļ . Ū denim vajadzē tu ieplū st caurumā , bet grī dai jā bū t nedaudz slī pai pret š o caurumu. Bet tas tā nav. Un ū dens vienkā rš i stā v visur uz grī das. Nav nekā , izņ emot divas paliekas. Nekā ds š ampū ns, nekas. Ledusskapja, protams, nav. Nav nekā du zī mju "netraucē t". Naktsskapī š i un galdiņ š zem televizora tik ļ oti smird, ka nevienam neienā ktu prā tā tur nolikt mantas. Pat ja kā dam ir ļ oti slikts deguns. Mantas joprojā m bija uz č emodā na. Un naktsgaldiņ us es pā rvietoju prom no gultas, lai naktī nenoģ ī btu no smirdoņ a. Smaka, kas nā k no ielas, tas ir, no vistu kū ts, nav š ī s vietas lielā kā problē ma. Viņ š ir tolerants.

Teritorijas nav. Ap baseinu ir tikai vieta sauļ oš anā s krē sliem. Baseina tuvumā nav tualetes. Ceļ š uz pludmali iet pa gaiteni, kurā jā nospiež deguns. Slī pu smarž a vienmē rī gi ieplū st notekū deņ u smarž ā . Visapkā rt dubļ i, bū vju lauskas, atkritumi. . . Pludmalē ir 350-400 sauļ oš anā s krē sli uz trim viesnī cā m. Viss ir tuvu viens otram. Deviņ as rindas. Pirmā s trī s rindas pirms brokastī m jau ir uzņ emtas. Lī dz pulksten deviņ iem visi sauļ oš anā s krē sli ir aizņ emti. Pusdienā s 12-12.30 visi izkaisa. Jū ras dibens - akmeņ i vismaz tenisa bumbiņ as lielumā , bet lielā kā daļ a akmeņ u ir futbola bumbas lielumā . Un tie visi ir pā rklā ti ar zaļ u gļ otu slā ni. Uz kuras nav iespē jams nostā vē t uz kā jā m. Visi cilvē ki ienā k ar ļ oti lielā m problē mā m. Viņ i krī t, norauj kā jas. Ar gumijas č ī bā m ir vieglā k. No piestā tnes ir rinda, lai nokā ptu, un rinda uz augš u. Netā lu no nobrauciena redzamas š ķ ietami sapuvuš as mola metā la lauskas. Daž i no tiem ir redzami virs ū dens virsmas, un cilvē ki tos apiet. Nedaudz pa kreisi tos nevar redzē t, tie atrodas zem ū dens lī meņ a, un cilvē ki vienkā rš i viens otru brī dina, ka tur ir bī stami un stā sta, cik sā pī gi jau ir saplē suš i ā du. Tā s nav tikai izvelkamas caurules, tā s ir vairā ku metru konstrukciju fragmenti...
Bā rs pludmalē . Š is ir galds, uz kura atrodas divi konteineri. Viens ar krā sainu š ķ idrumu. Cits ar ū deni. Tonē ti pat bē rni nedzer, lai gan viņ i var dzert jebko. Viņ a ir bezjē dzī ga no rī ta lī dz vakaram. Ļ oti pretī gi. Ū dens netiek importē ts. Pudeles ar ū deni ir zem galda, tā s katru rī tu lej no ū densvada tieš i blakus tualetei. Vā ki ir tikai gumijas ar caurumu. Vai arī tie netiek segti vispā r. Mē s nebū tu viņ iem pievē rsuš i uzmanī bu, bet pirmajā dienā bijā m izslā puš i. Viņ i ielē ja sev ū deni, bet nevarē ja norī t. Sliktas kvalitā tes krā na ū dens garš a. Es nezinu, kā viņ iem nav kauns to darī t. Mē s nopirkā m ū deni tirgū un pē c tam savā cā m to pudelē viesnī cas bā rā . Ir normā ls, pirkts.
Ē diens ir slikts. Brokastis ir vislabā kā s, ja ir ola. Bet ne vienmē r. Labi, ka varat pagatavot siera sviestmaizi. Vakariņ as un vakariņ as. Ja nevar ē st pupiņ as, zirņ us, pupiņ as, tad nav ko ē st. Ir arī , teiksim, kartupeļ u salā ti ar pupiņ ā m zem jogurta. Nereā ls atkritums. Un pavā rs izdala kaut kā das aknas. Tā nu es sē dē ju un ē du pē tersī ļ us un gurķ i. Iedomā jieties, ka pusstundu pirms vakariņ ā m un pē c vakariņ ā m cilvē ki jau sē ž pie visiem galdiem un gaida maltī tes sā kumu. 10 minū tes viņ i jau stā v rindā ar š ķ ī vjiem. Š ausmas. Ļ oti smacī gs š ajā ē damistabas zonā . Protams, nav gaisa kondicionē tā ju. Š ī nav ī sti ē damistaba. Tas ir kaut kas vienmē rī gi plū stoš s no vestibila, reģ istratū ras, bā ra. . . Tas viss ir vienā un tajā paš ā vietā . Kur ir galdauti, tie ir š ausmī gi netī ri. Un trauki. Vajag izvē lē ties tī rā ku krū zī ti, š ķ ī vi, glā zi bez ē diena paliekā m, š ķ idrumiem utt. . Pretī gi. Diskriminā cija ir izteikta. Viesnī ca ir 80% krievu un 20% turku. Turkiem viss tiks darī ts ar prieku un smaidiem. Mū sē jiem - att. Divas meitenes stā vē ja rindā pē c ē diena. Turkietei pavā re liek 20 kotletes, krievietei 2. Tā du sī kumu ir daudz, pat atcerē ties negribas. Krievi pamatā ē d to, ko paņ em. Un turki gū st kalnus un atstā j visus š os kalnus uz galdiem. Starp citu, š ī turku meitene atstā ja sev 19 kotletes. Un ko viesmī ļ i viņ ai atnesa. Pieci š ķ ī vji ar visu ē dienu. Viņ a luncinā ja asti un aizgā ja. Turku bē rni ir ļ oti bezkaunī gi.
Bā rs ir briesmī gs. Bā rmenis ir jebkura persona no reģ istratū ras vai ē damistabas, kas vienkā rš i redz, ka garlaicī gs tū rists jau ilgu laiku stā v pie letes. Mani alkohols neinteresē ja, bet tā tur viss darbojas. Stipro spirtu ielej 15 gramos. Ī paš s pasā kums. Un vī ns arī ir puse mazas glā zes. Un daž reiz viņ i tiek atklā ti izsmieti. Kā ds zemnieks nā ca klā t, lai paņ emtu š ņ abi č etriem cilvē kiem. Viņ i visi sē ž turpat blakus trī s metru attā lumā no š ī bā ra. Bā rmenis liek č etras glā zes pē c kā rtas un nelej glā zes glā zē s, bet vienkā rš i nes garā m pudeli no augš as un katrā dabū pa pustē jkarotei. Š is puisis paņ em un aiziet. Skatos uz bā rmeni, kā viņ š smejas, gribē jā s viņ am iesist pa seju. Un mū sē jie, tā pat kā lopi, pacieš visu. Un es paņ ē mu savu nobruž ā to plastmasas atkā rtoti lietojamo stiklu ar spraitu, un tas atkal kļ uva tik pretī gs.. .
Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu