"Turcija turkiem"

20 Jūlija 2011 Ceļošanas laiks: no 12 Jūlija 2011 ieslēgts 19 Jūlija 2011
Reputācija: +11.5
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Vakar atgriezā mies no viesnī cas, tā pē c sajū ta ir ļ oti svaiga.

Mē s uz turieni devā mies ar "Turtess-Bingo 5 *", tā pē c necerē jā m nokļ ū t š ajā konkrē tajā viesnī cā , pat lidostā iekā pjot autobusā mums tika paziņ ots, ka dodamies uz Green Beach, bet mums bija aploksnes ar uzrakstu "Isis" mū su rokā s – te tiekam noskaidrots, kur mū s bija iemetusi "rulete".


Lī dz lidostai vajadzē ja kā das 50 minū tes, labi, ka š ī nav Alanja, ir ko redzē t visu ceļ u - lī č i, mež i, Egejas jū ra. Atbraucā m uz vakariņ ā m, ā tri mū s, 24 cilvē kus, nokā rtojā m. Mums izsniedza kartī tes no istabā m un veda pa kā pnē m un kā pnē m "augš up" uz mū su dzī vokļ iem. Mē s dabū jā m diezgan pieklā jī gu istabiņ u – tieš i tā , kā reklamē ts pat viņ u vietē jā tū risma ž urnā lā : istaba ar baltu dī vā nu, paklā js uz grī das, divguļ amā gulta. Kondicionieris darbojā s pareizi, ledusskapis nemaz nesaldē ja : ) Istabā bija elektriskā tē jkanna un visi piederumi tē jas un kafijas ceremonijai (tē ja un kafija vienreizē jā s lietoš anas maisiņ os, cukurs), ledusskapī bija komplekts "ceļ otā jiem": 3 pudeles minerā lū dens, sula un pusglā ze tī ra ū dens.

Nometā m mantas un devā mies ē st. Ē diens diezgan labs, izvē le liela, daudz š ķ irņ u olī vu, milzī gs skaits daž ā du sieru.

Tad devā mies lejā pa daudzajiem pakā pieniem lī dz jū rai - jū ra vienkā rš i neslavē jama: tī ra, caurspī dī ga, ar dzī vā m, milzī gā m, nenobiedē tā m zivī m, labiem sauļ oš anā s krē sliem un labiem dvieļ iem apkā rt (kurš rakstī ja par saplī suš ajiem sauļ oš anā s krē sliem un dvieļ iem lupatu veidā - Š ķ iet, ka viņ š atpū tā s nepareizā viesnī cā , viss š eit bija visaugstā kajā lī menī .

Vā rdu sakot, likā s, ka mums viss atbilst. . . bet pakavē š os pie pā ris privā tā m epizodē m, tad kļ ū s skaidrs, kā pē c es savu apskatu tā nosaucu.

1. Ceļ ojā m ar vī ru un bē rnu, reģ istrē joties skaidri bija norā dī ts, ka esam trī s. Kad mū s aizveda uz istabu, es redzē ju, ka gultas - tikai divguļ amā gulta. Viņ i sā ka tā un tā , velkot dī vā nu sadalī š anā s dē ļ - nekā dā gadī jumā . Beidzot saprata, ka te tieš ā m ir DIVAS vietas, bet kaut kā visi aizmirsa par mazo. Atnā cā m uz reģ istratū ru, aprakstī jā m situā ciju – mū s pā rliecinā ja, ka "tagad viss izš ķ irsies". Mē s devā mies vakariņ ā s - atgriezā mies, un tur bija tas pats Repina attē ls: neviens pie mums nenā ca. Atkal recepcijā , atkal par "paš ā m olā m" - tagad mums sola "ī paš i slikti bē rnam". Gaidā m - gulta nekustas. TREŠ O reizi ejam uz reģ istratū ru (laiks jau pieklā jī gs, mazais grib gulē t), atkal skaidrojam situā ciju, tur ar kaut ko nodarbojas, tad izdala "Tā ir tava istaba ar dī vā nu? Nu ieliec tas tur! " Es saku - bet VISMAZ mums var bū t palags, vai viņ š var gulē t tieš i uz ā das? Ī sā k sakot, pē c stundas mums istabā bija 2 PLANAS, kas nosedza dī vā nu, plus no gultas tika noņ emts spilvens - tā viņ i to ievietoja treš ajā istabā . Tas viss aizņ ē ma vairā k nekā trī s stundas.


2. Bodrumā atpū š as 60% turku, 30% eiropieš u un 10% NVS atpū tnieku, nav jē gas pat teikt, uz ko orientē jas viss personā ls - uz saviem mī ļ ajiem. Masu svē tceļ ojumu laikā brī vu vietu aprī š anai nav, tā pē c viesmī ļ i operatī vi sakopj un klā j galdus, lai varam apsē sties un paē st konveijerā . Situā cija: savā cā m grubuļ u š ķ ī vjus, jaukā mies pa restorā nu - nav kur apsē sties, atrodam vienu piegruž otu galdu un lū dzam viesmī lim to notī rī t un izkā rtot sadzī ves tehniku. Viesmī lis š ajā laikā smuki dā rd kopā ar turku jaunieš iem, kas sē ž blakus kompā nijai, apmē ram 7 cilvē ki, tā pē c š ķ iet, ka viņ š nav atkarī gs no mums, viņ š vicina roku ar skatienu "jā...tagad...". un turpina sarunu. Pā rvietojamies no kā jas uz kā ju ar grumbā m, gaidam - cilvē ks aizņ emts runā . Atkal delikā ti atgā dinā m - š ajā laikā viena no turcietē m sarunas laikā pamā j ar roku un pagriež uz galda glā zi: te mū su viesmī lis, atvainodamies un locī damies, maina galdautu, galda piederumus utt. , - turpinā m, kā idioti, stā v ar š ķ ī vjiem virs galvas . Mū su katastrofas attē lu pabeidza astotais turks, kurš nolē ma pievienoties viņ u kompā nijai: viņ š vienkā rš i ieskatī jā s man acī s. . . paņ ē ma manu krē slu un apsē dā s pie viņ u draudzī gā galda! Vī rs mums jau TREŠ O reizi atgā dinā ja: viesmī lis mū s jau bija tik neglī ts noslaucī jis, ka pat ē st, stā vot, negribē jā s. Klī dā m ar š ķ ī vjiem rokā s meklē t kā du citu no personā la, lai tomē r notī rī tu š o nelaimī go galdu un apsē stos. Mū su kā rtē jais viesmī lis, kurš aiznesa netī ros traukus, bet aizmirsa mums ielikt tī ras dakš iņ as, naž us un glā zes. Labi, ē dī sim. . .

3. Ledusskapis nedarbojas telpā . Trī s reizes izsaucam ekspertu - beidzot atnā k cilvē ks, pabā ž.5 minū tes un ar uzvaroš u skatienu paziņ o: viss kā rtī bā ! Lī dz pat svē tku beigā m ledusskapis nesā ka sasalt, tač u viņ iem ir "viss ir kā rtī bā ".

4. Ļ oti dī vaini, ka 3 dienas pē c kā rtas paprasot reģ istratū rā un istabas apkalpoš anā “Nu, beidzot atnes pelnu trauku”, tu pat uzzini, kā š is nelaimī gais pelnu trauks skan turku valodā - dabū jau treš ajā atpū tas dienā , viņ iem vē l nav laika mū su rokas nesniedzas, BET lai cik reizes tu liktu sludinā jumu "NEBAIDIES! " uz durvju roktura, degoš u burtu veidā pie slē dzenes - NEKAD nevarē siet gulē t 3 stundas bez viņ u "mī ļ ā s" iejaukš anā s: tad darbosies "istabas apkalpoš ana", tad "ledusskapja piepildī š ana" atbrauc, tad "vai tev viss kā rtī bā ? " pieklauvē t. Jautā jums: kā pē c š ie triki ar "NETRAUCĒ ? " Un ja es esmu aizņ emts ar kaut ko tā du, un liecinieki š eit ir bezjē dzī gi? Nē , pieklauvē pie durvī m – un tad kā uz mā jā m. Hmm...Un viņ i izsita pelnu trauku uz 3 dienā m...

5. Vispā r un konkrē ti: viesnī ca viennozī mī gi ir savē jiem un citiem š eit kā vieta dzī ves nomalē : ja kaut ko vajag, meklē un izsit ā rā pats. Bē rnu animā cija - tajā paš ā virzienā , mē s to redzē jā m 1 reizi 8 dienā s, pludmalē , meitenes peldē ja ar bē rniem 10 minū tes, tad viņ i kaut kur izbrauca. Jau pabeigts. Tā pē c ir labi, ja ē dat vai nu kompā nijā un jums ir vienalga, vai arī kā ģ imene un jums ir ļ oti vienkā rš i lū gumi.

6. Atseviš ķ s "ugunī gs merci" "Turtesse" pā rstā vim viesnī cā - no solī tajiem ikdienas apmeklē jumiem š is viltī gais vī rs apmeklē ja viesnī cu ne vairā k kā.1 reizi, mē s viņ u pat nedabū jā m. Labi, ka fakss ar izbraukš anas laiku tika nosū tī ts...3 stundas pirms izrakstī š anā s no istabā m.

Viesnī cai lieku 7 no 10, un tikai tā pē c, ka pagā juš ogad bijā m Alanijā - salī dzinot ar to, te ir vienkā rš i paradī ze.

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Līdzīgi stāsti
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums