Bodruma: gaidas un realitāte

06 Oktobris 2019 Ceļošanas laiks: no 13 Septembris 2019 ieslēgts 20 Septembris 2019
Reputācija: +262
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Vē lme uzrakstī t stā stu par atpū tu Bodrumā galvenokā rt ir saistī ta ar informā cijas trū kumu par š o reģ ionu gan TurPravda vietnē , gan citos ceļ ojumu portā los. Š o virzienu tū risma operatori vē l nav pienā cī gi popularizē juš i, tā pē c informā cija ir fragmentā ra un nesniedz pilnī gu priekš statu par Bodrumas reģ ionu.

Tū ristiem, kas izvē las Turcijas Egejas jū ras piekrasti, ir jā zina, ka Bodruma ir jā saprot ne tikai kā pati Bodrumas pilsē ta, kas ir reģ iona vē sturiskais centrs, bet arī kā visa pussala, liela, ar daudziem lī č iem, ciemi, kuros atrodas tū ristiem paredzē tas viesnī cas ar daž ā das kvalitā tes jū ras piekrasti, kā arī atseviš ķ as luksusa viesnī cas bez atsauces uz apdzī votā m vietā m. Tā pē c Bodruma ir ļ oti pretrunī gs tū risma galamē rķ is, un katra pussalas tū risma objekta ī patnī bas noteiks gan viesnī cas izvē li, gan atvaļ inā juma kvalitā ti.


Mums Turcijas Egejas jū ras piekraste patika vē l agrā k, pē c iepriekš ē jā m brī vdienā m Marmarisā , bet novitā tes alkas, vē sturisko vietu un ekskursiju marš rutu bagā tī ba (Efeza, Pamukale), Grieķ ijas tuvums, grieķ u garš a. reģ ionā kopumā reklamē tie jū ras skati kļ uva par izš ķ iroš iem, izvē loties Bodrumu par atpū tas vietu. Tā pē c Eken Resort 4 * viesnī cas izvē lei Gumbetā vajadzē ja bū t kompromisam, paredzot Bodrumas centra tuvumu ar tā vē sturiskajiem apskates objektiem un jū ras tuvumu, kā arī ekskursiju un transporta pieejamī bu. Un tas viss par saprā tī gu naudu. Un š ajā ziņ ā viesnī ca sevi ir pilnī bā attaisnojusi, par to ir uzrakstī ts atseviš ķ s apskats, tā pē c ī paš i nekavē š os. Varu tikai teikt, ka viesnī ca izceļ as ar draudzī gu un draudzī gu personā la attieksmi un labu virtuvi, kā jau budž eta viesnī cai.

Bet jū ras piekraste netā lu no viesnī cas sagā dā ja vilš anos: jū ra ir nedaudz sekla, ar nelielu akmeņ ainu problemā tisku ieeju, dibens ir aizsē rē jis ar tuvē jo atkritumu straumi, no daudzā m jahtā m lī cī periodiski parā dā s eļ ļ aini traipi. jū ras virsma, atklā tā jū rā nav izejas, tā ds iespaids, ka esi nevis jū ras krastā , bet kaut kā dā ū denskrā tuvē . Izstaigā jot gandrī z visu Gumbet lī ci kā jā m, varu teikt, ka jū ras kvalitā te nedaudz uzlabojas tā s centrā lajā daļ ā un labajā krastā , kur ir vairā k zvaigž ņ u un dā rgā kas viesnī cas, daudz restorā nu, ieeja jū rā ir labā ka un tī rā ka, infrastruktū ra attī stī tā ka, bet pā rpildī tā ka un trokš ņ ainā ka no restorā niem. Jaunieš u sabiedrī bai tas ir pats galvenais, saskaņ ā ar Gumbet hangout, daž i Bodrumas piekrastes apgabali var radī t konkurenci, tač u kopumā jū ra Gumbetā atstā j daudz ko vē lē ties.

Pavisam cita jū ra Turgutreis - omulī gs ciemats Bodrumas pussalas rietumu krastā , kur pē c pieredzē juš u Turpravdas dalī bnieku ieteikuma devā mies paš i ar mikroautobusu no Bodrumas uz lielo apģ ē rbu un pā rtikas tirgu, kas notiek sestdienā s. Jū ra tur ir dziļ a, tī ra, ar skaistā m ainavā m, pie apvā rš ņ a valdzinoš a Grieķ ija, Kosas salā var nokļ ū t 20 minū tē s. uz prā mja. Mani pā rsteidza pā rtikas tirgus pā rpilnī ba un daž ā dī ba Turgutrejā , bet apģ ē rbu tirgus ir pā rpildī ts ar patē riņ a precē m par uzpū stā m cenā m. Tā pē c varu ieteikt š o ciematu un viesnī cas izvē li atpū tai.


Atpū š oties Bodrumas piekrastē , bū tu nepiedodami neapmeklē t kaimiņ u Grieķ ijas salas – Kosu vai Rodu. Mē s izvē lē jā mies Kosu kā tuvā ku un pieejamā ku, un bijā m ļ oti apmierinā ti ar braucienu. Tikai 40 min. – un jū s atrodaties citā valstī , ar citu kultū ru, ar citiem cilvē kiem, ar daž ā dā m cenā m. Protams, ar 6 stundu uzturē š anos uz salas nepietiek, lai izpē tī tu lielā ko daļ u tā s apskates vietu, tač u, ja ceļ ojumam gatavojaties ar informā ciju, varat paveikt daudz un atgriezties ar jauniem iespaidiem un neaizmirstamiem grieķ u ieguvumiem.

Lai sajustu visu Bodrumas piekrastes skaistumu un š armu, viens no piedā vā tajiem laivu braucieniem pa pussalas lī č iem un salā m ir obligā ts. Mums palaimē jā s Orakas salā iepazī ties ar turku Maldī vijā m, un tā s ir pludmales baltā s smiltis, tirkī zzilais ū dens un neaizmirstami iespaidi.

Bodrumai ir sava vizī tkarte — tā s ir viņ u vē jdzirnavas. Paš i paš i par sevi tagad nav ī paš i vē rtī gi, bet vienu pirms rī tausmas rī tu atvē lu ī paš i to apmeklē jumam, lai uzlecoš ā s saules staros izbaudī tu Bodrumas, Gumbet, citu salu skatus un iemū ž inā tu to fotogrā fijā . Starp vietē jā m apskates vietā m ir jā apmeklē arī mauzolejs - viens no septiņ iem pasaules brī numiem un Myndos vā rti. Š eit var iepazī ties ar lielā senā Halikarnasa vē sturisko mantojumu.

Tas, ko esmu aprakstī jis š ajā ī sajā stā stā par Bodrumu, ir tikai neliela daļ a no tā , ko š ī brī niš ķ ī gā vieta jū su atpū tai var piedā vā t. Galvenais ir rū pī gi izvē lē ties viesnī cu, atkarī bā no jū su vē lmē m, un jū s bū siet laimī gs.

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Вид на бухту Гюмбет
Руины Асклепиона на острове Кос
Во время морской прогулки по бухтам и островам
Мемориал бодрумского Мавзолея
Līdzīgi stāsti
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums