No Trušu salas līdz Vulkānam. Meklē romantisku vietu.

23 Novembris 2018 Ceļošanas laiks: no 07 Septembris 2018 ieslēgts 08 Septembris 2018
Reputācija: +8133
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Vē loties apvienot biznesu ar prieku, nolē mu papildus laika pavadī š anai parā dī t savai mā sai un mazajai brā ļ ameitai divus interesantus Bodrumas apskates objektus, Tavsan Adasi Truš u salu Gumuslukā un izdzisuš u seno vulkā nu Akiarlarā , kas atrodas Aspat pludmalē . labā kā kompā nijā un romantiskā kā s vietas atraš ana kā zu ceremonijā m un fotogrā fijā m.

Mū su ī sā ceļ ojuma sā kumpunkts bija Bodrum Gumbet visjautrā kais rajons netā lu no viesnī cā m Goddess of Bodrum Isis Hotel 5 * un Rosso Verde 4 *.

Lai saī sinā tu ceļ u, bija jā brauc lejā uz blakus esoš o Bitezas rajonu un jā brauc pa krastmalu, kur kreisajā pusē paveras jū ra un skaisti skati uz Bitezas un Ortakentas rajoniem. Bet man vajadzē ja iegā dā ties svarī gu lietu neaizmirstamam salas apmeklē jumam mazai meitenei. Un kā taksists, kurš vē las nopelnī t, es savus dā rgos pasaž ierus vedu atpakaļ no optimā lā ceļ a cauri visai Gumbetai un nogriezos uz Turgutres š oseju tirdzniecī bas centra Oasis rajonā .


Tirdzniecī bas centrā ir daudz daž ā du veikalu, tač u Oasis Mall veikalos trū ka tā , kas mums bija vajadzī gs.

Apmē ram pē c 15 minū tē m mē s jau novietojā m automaš ī nu pie lielā Midtown iepirkš anā s centra. Midtown Shopping Mall ir liels lielveikals, kinoteā tris, liels rotaļ u laukums, restorā ni un kafejnī cas, daudzi apģ ē rbu veikali, apavi un daž ā di aksesuā ri. Blakus Midtown atrodas kaimiņ a Metro veikals, kā arī H&M veikals atrodas atseviš ķ ā Midtown ē kā .

Kamē r mana mā sa pie akvā rija novē rsa mū su mazo zaķ ī ti, es devos uz veikalu, lai nopirktu rotaļ lietu ar pildī jumu, no pieredzes zinu, ka mazi bē rni un pat ļ oti pieauguš ie salas apmeklē tā ji ir vī luš ies par daudzu truš u neesamī bu. Truš u salā .

Ja kā du mazā k interesē iepirkš anā s, tad netā lu no Midtaunas atrodas kultū ras un mā kslas ciemats Dibeklihan, kur ir atvē rta Turcijas tradicionā lā s mā kslas un amatniecī bas brī vdabas izstā de, kā kultū ras karavā nserai izstā de ir bezmaksas. , izstā des apkā rtnē ir daudz daž ā du veikalu, kur var iegā dā ties ar rokā m darinā tas sudraba kaklarotas, somas, zī da izstrā dā jumus, ar rokā m darinā tus mā jas piederumus

Bet mū su ceļ š bija Gumuslukā . Ja dodaties uz Gumusluku ar paš valdī bas autobusu vai dolmuš u, tad gala pietura atrodas pie neliela tirdziņ a, caur kuru izejot uz krastmalu un lī dz vietai, kur jū ra sā k brist uz Truš u salu.

Nobrauciens jū rā uz jū ras taku no promenā des atrodas blakus zivju restorā nam Fenerci. Gumusluka ir slavena ar saviem zivju restorā niem, kur tiek pasniegtas tikko nozvejotas zivis un cena ir zemā ka nekā zivju restorā niņ os Bodrumas centrā un blakus Turgutreis.

Ceļ š uz Truš u salu ved cauri jū rai 170 metrus, tur ir slideni lieli akmeņ i – senā s Mindosas pilsē tas drupas, kas pē c vairā kā m zemestrī cē m nokļ uva zem ū dens – mazā Atlantī da. Iesaku aizsargā t kā jas ē rtai bristinā š anai ar speciā liem apaviem, kurus var iegā dā ties tieš i mazā tirgū . Un š ā dā marš rutā labā k valkā t š ortus, kurus var viegli uzvilkt, vai kleitu vai svā rkus, kuru apakš mala ir paceļ ama.


Truš u sala ir viena no romantiskā kajā m vietā m Bodrumā . Senais Halikarnasa karalis Mauzols bija iemī lē jies savā mā sā Artemisijā . Artemisia, kā dā vana savam mī ļ otajam, iecerē ja un atdzī vinā ja un pilnī bā uzraudzī ja Halikarnasa mauzoleja, viena no 7 pasaules brī numiem, celtniecī bu. Karalis Mauzols bija liels romantiķ is, un atš ķ irī bā no mā sas, kura viņ am uzcē la kapa pieminekli, viņ š nolē ma sarū pē t romantiskā ku dā vanu – viņ i kopā devā s uz Truš u salu, lai iestā dī tu skaistā kos saulrietus un pabarotu truš us, kas uz š ī s salas dzī voja gadā . lieli skaitļ i.

Pē c 170 metru briš anas mē s ar brā ļ ameitu meklē jā m truš us nelielā salas zemes daļ ā , kas ir atvē rta apmeklē tā jiem (90% salas ir slē gta, notiek arheoloģ iskie izrakumi), tač u mū su mazais zaķ is atrada savu. mazais slapjais trusis, kuru mana mā sa paslē pa Mindos pilsē tas vē sturiskajos akmeņ os.

No salas var redzē t visu promenā di ar kafejnī cā m, restorā niem un pludmalē m. Vienā no š iem zivju restorā niem mē s pusdienojā m ar tikko nozvejotā m zivī m, garnelē m un kalmā riem.

Apmeklē jiet Truš u salu un brieniet uz salu bez maksas.

Gumuslukas krastmala izskatā s ļ oti skaista un romantiska vakarā pē c saulrieta. Pa dienu romantiskā kā vieta ir Truš u sala, vakaros restorā ni un kafejnī cas un visa Gumuslukas krastmala.

Bija vilinoš i pē cpusdienā sauļ oties Gumusluk pludmalē , peldē ties un nirt pie salas.

bet pa ceļ am cauri Turgutreisam uz Akiarlaru, uz Aspat pludmali lī dz izdzisuš ajam senajam vulkā nam.

Ceļ š no Gumuslukas uz Akiarlaru caur Turgutreis ir viens no skaistā kajiem, labajā pusē mani pasaž ieri paskatī jā s uz Grieķ ijas salā m Kos, Pserimos, Kalymnos, Leros un nelielu Turcijas salu ar maizes nosaukumu Pitta.

un jau Akiarlarā slavenā vindsē rfotā ju pludmale Fener

Visromantiskā kā vieta aizrauš anā s meklē tā jiem, kur braukt ar vindsē rfingu, pū ķ i vai mazu buru laivu, ir Feneras pludmale Akiarlarā .

Romantiskā Aspatas pludmale netā lu no vulkā na ir arī viena no romantiskā kajā m un iecienī tā kajā m atpū tas vietā m tī rā kā jū ras ū dens un aizsardzī bas pret vē ju dē ļ .

Uz š o pludmali tiek organizē tas individuā las jū ras ekskursijas ar jahtā m. Paš ā pludmalē ir nelielas kafejnī cas, kā arī daž ā das skulptū ras, pareizā k sakot, mā kslas objekti.


Mē s neuzkā pā m vulkā nā . Uzkā pš ana vulkā nā ir bezmaksas. Nolē mā m š eit palikt lī dz saulrietam – Bodrumas skaistā kie un romantiskā kie saulrieti, kas ne ar ko nav zemā ki par Santorini salas saulrietiem, ir Akiarlar, Turgutreis un Gumusluk, š o saulrietu skaistums ir pateicoties senajam vulkā nam.

Patstā vī gā ekskursijā uz Truš u salu bez taksometra un automaš ī nas noma dolmush vai paš valdī bas autobusā - https://www.turpravda.ua/places/tr/bodrum/Krolichij_ostrov-s48/r379032.html

un arī uz Akiralar vulkā nu un Aspat pludmali — https://www.turpravda.ua/places/tr/bodrum/Vulkan_v_Akjarlare-s8497/r365442.html

Ir pilnī gi bezmaksas un pieejamas vē sturiskas un dabas apskates vietas, kuras varat iegū t pats, iztē rē jot nedaudz naudas, nevis pā rmaksā jot par standarta ekskursiju komplektu tū roperatoru un ekskursiju aģ entū ru pā rstā vjiem.

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Līdzīgi stāsti
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums