Karantīna Kapadokija ar Ukrainas tūristu acīm. 2. daļa

09 Jūnijs 2021 Ceļošanas laiks: no 20 Maija 2021 ieslēgts 27 Maija 2021
Reputācija: +8490.5
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Sā kums š eit .

Tehniskā daļ a ar kartē m, saitē m un visu sē riju kopsavilkumu atrodas š eit .

2. diena. Naktī s manai istabai bija vē l viens "bonuss" — nebija skaņ as izolā cijas. Miegā dzirdē ju visu, kas notiek apkā rt: kaimiņ us, kopē jo gaiteni, kā pnes. Bet, meklē jot pozitī vo, es iedomā jos, ka tas bija tik reā listisks sapnis))

Agrā celš anā s, autobuss tiem, kas vē las lidot, solī ja apstā ties pulksten 4:00. No spoguļ a mani pā rsteidza bezmiega seja (mazliet lī dzī ga manē jai) ar sarkanā m iekaisuš ā m acī m. Nuuuu, bet š odien piepildī sies mans senais sapnis lidot ar gaisa balonu!

Autobuss ieradā s laikā . Mē s devā mies savā kt citus "pū ķ us" viesnī cā s. Ieradā s sā kuma punktā . Mē s sē ž am. Mē s kaut ko gaidā m. Mē s gaidī jā m.

Pienā ca uzņ ē muma pā rstā vis, atvainojā s un teica, ka š odien reisa nebū s, jo meteorologi neatbalsta - vē ja ā trums pā rsniedz normu. Aizved mū s uz viesnī cā m. Sapnis nepiepildī jā s (

)


Nolemju pirms brokastī m izstaigā t Goreme, jo vakar ar to karstumu smadzenes fiksē ja tikai ē nu klā tbū tni objektos, apejot visu pā rē jo. Tagad + 11 °, pē c daž ā m stundā m bū s + 31 °, laiks baudī t aukstumu))

Vē sturiskais fons. Nav zinā ms, kad Goreme pirmo reizi tika apdzī vota, tač u ir zinā ms, ka apmetne bija no 1800. lī dz 1200. gadam pirms mū su ē ras. Daudzus gadsimtus š ī teritorija bija galvenā konkurē još o impē riju karos. Kas galu galā noveda vietē jos iedzī votā jus uz klinš u apmetnē m, un romieš u laikmetā kristieš i atkā pā s no Romas uz klinš u baznī cā m un klosteriem.

Uzkā pju uz skatu laukumu (kasiere neguļ , trī s liras par Kļ ū mes laboš anu savā c skaidri):

No š ejienes jū s varat redzē t cietoksni kaimiņ u pilsē tā Uç hisar, kas ir augstā kā vieta Kapadokijā . Uchisar nozī mē "trī s cietokš ņ i" un ir 60 metrus augsta klints 1400 metru augstumā virs jū ras lī meņ a. No tā lienes kalns atgā dina siera galvas sieru.

Un š ā du iespē ju fotosesijai redzu pirmo reizi. Mamma pozē ja, riņ ķ oja, dejoja, bet tē tis un dē li visu vadī ja un filmē ja ar kvadrokopteru. Radoš a pieeja!

Vietē jie mierī gi š ņ ā ca degunu, kamē r apkā rt skraidī ja traki tū risti))

Fatimas acs jū s redzē siet visur. Gan vienā eksemplā rā , gan simtiem gabalu uz kokiem un mā jā m. Tiek uzskatī ts, ka š is amulets pasargā no citu cilvē ku sliktajā m domā m un emocijā m, tač u tas ir jā pakar labi redzamā vietā .

Es meklē ju pā rdomas:

Kaķ u stā sts. Mazais kaķ ē ns skrien gar aizvē rtajā m durvī m un ž ē lī gi ņ aud. Pa ielu tajā paš ā laikā iet pieauguš ais kaķ is un dusmī gi uzmā ca viņ u. Viss ir kā cilvē kiem))

Mans personī gais atklā jums Turcijā bija tē ja. Es, pieredzē jis kafijas cienī tā js, tē ju dzē ru ar lielu baudu un, nepā rspī lē jot, litros, jo tā ir ne tikai garš ī ga, bet arī remdē slā pes.


Kamē r skatī jos rī tdienas laika prognozi, kas solī ja strauju aukstumu un stipras lietusgā zes nā kamajā dienā (pā rsteigums! ), sapratu, ka plā ni ir jā pielā go. Muzejs pagaidī s, jā dodas uz ieleju, jo kas zina, vai lietū varē s tikt.

Gü vercinlik Vadisi vai Balož u ieleja sā kas paš ā Goremē . Tā kopē jais garums ir 4095 km.

Š eit man pē kš ņ i ir personī gais ceļ vedis. Iepazī stieties ar Timko (protams, viņ a vā rds ir mana versija). Neizlaiž ot nevienu peļ ķ i, viņ š vispirms tajā s izklaidē jas, bet pē c tam skrien, lai visus nokratī tu man virsū - acī mredzot palī dz atsvaidzinā t))

Timko nepalaida garā m nevienu iespē ju iekļ ū t kadrā , bet izstrā dā ja fotosesiju, norā dot kustī bas virzienu:

Ceļ š bija ē nā , Timko aste strā dā ja kā navigatoram, karstums vē l nebija jū tams - patiesī bā cilvē kam nevajag daudz, lai justos pilnī ga un visaptveroš a laime.

Manuprā t, vietē jie akmeņ i, ne mazā k kā Mī lestī bas ieleja, ir pelnī juš i tā du paš u nosaukumu; )

Zirgi ganā s:

Pamazā m ceļ š iznā k no ē nas:

Sā kas kā pumi, kas dekorē ti ar brī dinā jumu par iespē jamiem akmeņ iem:

Kalnu virsotnes izskatā s pē c militā rā m cepurē m, kas tiek meklē tas laukumā ))

Paslē pieties kopā ar Timu alas ē nā , lai atpū stos no saules un fiziskā m aktivitā tē m:

Kaut kur aiz Balož u ielejas klinš u virsotnē m paceļ as Erciyes Dagi :

Slē gta kafejnī ca ar vasaras rotaļ u laukumu:

Kamē r es organizē ju apkā rtē jo ainavu fotosesijas, Tymko netē rē ja laiku — viņ š atrada ē nu un saldi nopū ta degunu, izmantojot mirkli.

Iež i š eit kā atseviš ķ s dabas mā kslas darbs:

Ceļ š ved uz Uç hisar pilsē tu (š ī ir tā s cietoksnis, kuru š orī t redzē jā m no skatu laukuma). Lū k, uzmanī bu, mē s neejam uz Uč isaru, ejam pa taku pa kreisi.

Atrodiet putnu spē li:

Kaut kur š ajā posmā kartes. es beidzu mani lokalizē t, nav norā des, un saulē pā rkarsuš ā s smadzenes neko ī paš u nepamana, baudot ainavu:


Tikai paš ā augš ā man kaut kā lē nā m sanā ca, ka ieleja vispā r ir tā , kas atrodas zemā k, un es metos uz paš u virsotni. Kā das problē mas tu domā – ņ em un ej lejā ! Aha. Problē ma ir tā da, ka tufs ir ļ oti slidens un, nolaiž oties lejā , pē da vienkā rš i peld lejā , nepieķ eroties pie zemes.

Es stā vu, es novē rtē ju savu spē ku.

Ak, Timko, Timko, tu vismaz uz mani brē c, lai nekā ptu tur, kur nevajag)) Nu uz slidenajā m ziemas slidkalniņ ā m ir tikai viena nolaiš anā s metode - pa savu bedri. Viņ a apsē dā s un peldē ja, amortizē jot kā jas. Tā dzima mans zelta Kapadokijas likums – ej augš ā tikai tur, kur vari nokā pt.

Viss, jū s varat izelpot, parā dī jā s virspusē !

Timko gaida savu apsē sto divkā jaini, kuram patī k dī vaini veidi, kā nokā pt no kalna))

Uzmanī gajam lasī tā jam, ja viņ š parasti nav apmaldī jies iepriekš ē jā netiklī bā , jau sen ir radies jautā jums - un kā pē c ieleju sauc par Balodi?

Es atbildu. Ielejas nosaukums cē lies no tū kstoš iem zilo mā ju, kas kopš seniem laikiem ir izgrebtas kaut kā dā tufā (tā s sauca arī par kolumbā riju). Balož u novietnes tika izgrieztas visur, kur to atļ ā va vieta, tostarp pamestā s alu mā jas un baznī cas.

Vietē jie zemnieki apgalvo, ka Kapadokijas augļ u kā saldā ko un sulī gā ko augļ u reputā cija Turcijā ir pilnī bā saistī ta ar balož u izkā rnī jumiem, ko aktī vi izmanto augu baroš anai. Tā pē c tieš i š ajā ielejas daļ ā ir koncentrē ts lielā kais balož u skaits.

Š ķ iet, ka galē jī ba ir beigusies, tā pē c turpinā sim.

Govis ganā s:

Pē c pagrieziena izrā dī jā s, ka viena no govī m nolē ma apē st zā li mū su takā . Timko nez kā pē c sā ka ž ē lī gi gausties. Varbū t viņ am ir "govju fobija"?

Mē ģ inā jums pā rliecinā t govi izkļ ū t no mū su ceļ a bija neveiksmī gs. Timko atkā pā s un paslē pā s krū mos. Nolē mu apstaigā t taciņ ā esoš o spī tī go dzī vnieku. Aha.

Atbildot uz to, govs veica sarež ģ ī tu kū leni un tik spē cī gi ietriecā s man pa rumpi, ka tikai koks, kas tik labi auga gar taku, varē ja apturē t manu brī vo lidojumu. Ooooooo, turku govī m ir ellī gi vē ss raksturs!

Timko kategoriski atteicā s izkā pt no krū miem un doties tā lā k. Es eju viens un man pietrū kst sava drauga-ceļ vež a (

)

Balož u novietņ u iespē ja ar vai bez ornamentiem:

Ceļ š lē nā m sā k kā pt:


Vē l viens skats uz Uç hisar pilsē tu ar tā da paš a nosaukuma cietoksni:

Oficiā lais finiš s Balož u ielejā . Mē s atrodamies Uč isaras populā rā kajā novē roš anas klā jā :

Netā lu atrodas vietē jais muzejs ar ā rkā rtī gi bī stamu balož a figū ru pie ieejas:

Es dzerš u naudu))

Vietē jie dzē rā ji ir bez maksas:

Tā lumā redzama vē l viena liela balož u apmetne:

Es apmetos ē nā ar litru sulas un atpū tos))

Turpinā jums š eit .

Tulkots automātiski no ukraiņu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Ранкове Гьореме
Головний оглядовий майданчик
Головний оглядовий майданчик
Фортеця Учхісар
Око Фатіми
Віддзеркалення
Котяча історія ))
Смачнючий турецький чай
Голубина долина
Голубина долина
Голубина долина
Голубина долина
Мій персональний екскурсовод :)
Голубина долина
Голубина долина
Тимко відпочиває з видом на долину
Голубина долина
Голубина долина
Голубина долина
Голубина долина
Голубина долина
Голубина долина та фортеця Учхісар
Голубина долина
Голубина долина
Голубина долина
Голубники Голубиної долини
Голубники Голубиної долини
Голубники Голубиної долини
Вид на містечко Учхісар
Вид на Голубину долину
Містечко Учхісар
Пропиваю гроші ))
Līdzīgi stāsti
komentāri (36) Atstājiet savu komentāru
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums