Pirmais iespaids par Turciju, EXPO 2016

15 augusts 2016 Ceļošanas laiks: no 02 augusts 2016 ieslēgts 09 augusts 2016
Reputācija: +1236.5
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Mū su pirmā vizī te Turcijā ar sievu bija 2016.  gada augusta sā kumā .

Pē c draugu ieteikuma devā mies ekskursijā uz viesnī cu "Barut Hemera", kas atrodas Manavgatas pilsē tā , Sides provincē . Viesnī ca, (pē c gida teiktā ), ir vā cu ķ ē des bā zes viesnī ca, nav ī paš i liela, bet sakopta teritorija piekrastē , atrodas pirmajā lī nijā pie jū ras. Personā ls ir draudzī gs, lai gan ne visi runā krieviski, bet sapratne tika panā kta. Atpū tas grafiks bija vienkā rš s - pirms pusdienā m (vai tā ) apceļ ot Turciju 50-70 km robež ā s, pā rē jais laiks jū rā . Vidusjū ra noteikti ir kaut kas, to ir grū ti salī dzinā t ar mū su mī ļ o Melno jū ru. Ū dens temperatū ra ap 30 grā diem, ū dens dzidrs, interesantā kais, ka tajā nav sveš ķ ermeņ u un piemaisī jumu, katrā ziņ ā neesam redzē juš i. Smiltis pludmalē katru dienu tiek tī rī tas un sablī vē tas ar speciā liem veltņ iem.


Istabas ir labā stā voklī , tiek uzkoptas katru dienu, arī dvieļ i tiek pastā vī gi mainī ti, pludmales dvieļ us mainiet speciā lā vietā vismaz trī s reizes dienā .

Principā ē diens man patika, bet uzturē š anā s beigā s, protams, š is ē diens jau bija garlaicī gs, gribē jā s savu, paš taisī tu borš č u. Starp citu, š eit nevar dzert labu kafiju, es arī nevarē ju atrast bezalkoholisko alu, un ar savu jautā jumu par to viesnī cas reģ istratū rā es vienkā rš i sajaucu personā lu, viņ i nevarē ja saprast, kas man vajadzī gs. Ē diens ir daudzveidī gs, bet kaut kā neī sts, es tā raksturotu savas sajū tas, kas saņ emtas no tā ikdienas uzņ emš anas. Ja iedziļ inā ties detaļ ā s, š ķ iet, ka tas sastā v no pā rmē rī ga daudzuma ķ ī miskas izcelsmes piedevu. To, starp citu, pamanī ja gan sieva, gan mans vē ders, kas, iespē jams, pirmajā s trī s dienā s pilnī bā sagremoja saņ emtos vitamī nus, neatstā jot neko ā rā . Turklā t biju pā rsteigts, ka, patē rē jot tik daudz pā rtikas, ne es, ne mana sieva neatguvā mies pat vienu kilogramu, kas runā pats par sevi. Kū kas (kā es mī lu kū kas!!! ! ), ar savu vizuā lo pievilcī bu un lielo skaitu un daudzveidī bu, manas garš as kā rpiņ as atteicā s tā s uzskatī t par ī stā m un, saliekot vairā kus gabaliņ us uz š ķ ī vja, lielā koties tā s palika ne. apē sti, bet vientuļ i gaidī juš i, kad noņ em vienkā rš i ar nolauztu maliņ u pā rbaudei (labi, ka paš i nav diez ko lieli).

Dzē rieni: papildus lē tā kajam minerā lū denim (kā teica pats pudeles plastmasas iepakojums, spē lē jot ne tikai pie rokas, bet vienkā rš i š ķ idruma klā tbū tnes dē ļ ) ir milzī gs daudzums visu veidu sulu , nektā ri, limonā des (es domā ju bezalkoholiskie, alkohols, es jau daudzus gadus neesmu sajū smā , tā pē c atvainojiet), bet viss ir tik enerģ iskā krā sā , ļ oti atgā dina mū su flomā sterus, ka ir vienkā rš i nav jā runā par slā pju remdē š anu. Ar š ausmā m vē roju, kā viesmī lis pie bā ra letes pagatavoja sprā dzienbī stamu dzē rienu kokteili apmeklē tā jam, kurš to pasū tī ja, kā glā zē vienmē rī gos slā ņ os gulē ja daudzkrā saini š ķ idrumi no daž ā dā m varavī ksnes krā su pudelē m un tika aromatizē ti ar liels daudzums caurspī dī ga š ķ idruma no pudeles ar uzrakstu "Vodka" uz etiķ etes. Bet, spriež ot pē c ubaga izskata, tas viņ ā atkal sajaucā s un sagā dā ja baudu, jo pē c neilga laika tas pats apmeklē tā js jau stā vē ja pie letes un uzmanī gi skatī jā s uz tikko piepildī to glā zi ar vē l krā sainā kiem š ķ idrumiem. un, saņ ē mis to rokā s, devā s pie galda, lai veldzē tu slā pes vai kā viņ i to sauc.

Tā tad, atvainojiet, es nedaudz novirzī jos no sarunas tē mas - viesnī ca ir kā rtī ga, skaidrs, ka darbinieki (vai vadī ba) uzrauga tā s stā vokli, telpas ir ē rtas, gultas ir labas un ortopē diskie matrač i. . Ir televizors, bet no 50 krievvalodī gajiem kanā liem bija trī s: ORT, RTR un Piektais kanā ls, un pē c pā ris dienā m RTR kaut kur pazuda (tas esmu man informā cijai, jo nebija laika skatī ties). Man radā s iespaids, ka cilvē ki gatavojas ē st (š eit neder vā rds ē st), piedzersies un peldē sies jū rā . Maltī š u grafiks ir labvē lī gs tā nepā rtrauktai lietoš anai - brokastis 7-00 - 10-30, vē lā s brokastis 10-30 - 11-00, pusdienas 12-30 - 14-30, pusdienu uzkodas 12-30 - 17-00, vakariņ as 19.00 - 21-30, nakts bufete 00-00 - 01-30, turklā t baseina bā ros, vestibila bā rā var pā rtvert pankū kas, virtuļ us, kū kas (par tiem skatī t augstā k), augļ us. Analizē jot teikto, ir skaidrs, ka vienkā rš am viesim nav daudz laika starp ē dienreizē m, lai to (laiku) veltī tu kaut kam citam.


Š eit ī sumā par pā rtiku un jū ru. Tač u tas mū s ī paš i nenogalinā ja, mē ģ inā jā m paskatī ties apkā rt un dziļ i ieelpot mī tnes zemes gaisu, un tā pē c jau pirmajā dienā pierakstī jā mies jau nā kamajā dienā miesas baudī š anai vietē jā HAMAM.

Starp citu, par ekskursijā m ir maz informā cijas: pirms izbraukš anas draugs mani brī dinā ja, ka turki izdomā visā das pasakas par ekskursijā m un pē dē jā laikā ļ oti greizsirdī gi saņ em naudu no tū ristiem, jo ​ ​ valstī ir krī ze. valsts tā pat kā visur citur , tā pē c mazā k klausies stā stus, ka nekur nevar aizbraukt un braukt bez viesnī cas gida, tā kā tevi uzreiz aizvedī s uz policiju un tu tur pasē dē si vismaz pā ris dienas lī dz radiem samaksā jiet 2-3 tū kstoš us dolā ru par atbrī voš anu. Un kas: uzreiz pē c ieraš anā s Antā lijas lidostā mū s sagaidī ja kompā nijas "Join UP" pā rstā vis, Zaporož jes institū ta tū risma profila students, un tieš i autobusā pa ceļ am uz viesnī cu. , viņ a sā ka runā t š ī s muļ ķ ī bas: "Mē s paš i nekur nevaram aizbraukt, valsts droš ī bas jautā jumi un utt. , policija, milicija utt. " Kā izrā dī jā s, pē c viņ as teiktā , rī t (tas ir, dienu pē c ieraš anā s) viesnī cā mū s sagaidī s š ī s firmas gids, kurš atbild par mums un mū su droš ī bu. Viņ š mū s kaut kur pierakstī s, kaut kur atzī mē s un reģ istrē s policijā , bet mē s sā kā m aizvainot: “Kā pē c rī t, nevis š odien, mē s to gribam uzreiz, rī t mē s nevaram, jo ​ ​ š odien draugi atbrauks pē c mums, un tā tā lā k. " Tas beidzā s ar to, ka ierodoties viesnī cā mū s jau gaidī ja gids un tam pavadī tais laiks aizņ ē ma maksimums 5 minū tes. Kā pē c es to saku: pat gatavojoties braucienam, pateicoties draugam un viņ a atvadī š anā s vā rdiem, es veicu izpē ti un uzraudzī ju cenas izklaides un izglī tojoš iem braucieniem Turcijā un uz atseviš ķ as papī ra lapas A-4 formā tā , ceojuma nosaukums un viesncas gida cena jau ir uzgleznoti un starp turkiem, kas lika secinat, ka viesncas gidi cenas gandriz dubultoja. Piemē ram: hamam ir 40 USD par gidu, 20 USD par Torok, kvadraciklu safari - attiecī gi 60 un 30 (visas cenas neteikš u, kas grib rakties internetā ). Kā atrast turku ceļ vež us - jā , katras viesnī cas priekš ā tieš i savā Turcijas teritorijā , turklā t to cenas arī nedaudz atš ķ iras, un tur ir daudz gidu, neesiet slinki, ejiet pa ielu (avenue). Vispā r hamams mani nepā rsteidza - iegrimu kautkā dos dubļ os (kā dū ņ u dubļ os), kuros gulē ja arī viņ u sultā ns (pē c hamam vī ra vā rdiem), tad parasta pirts - 15 minū tes, tad sā ls istaba. - 15 minū tes, tad tvaika pirts - 5 minū tes, tad tieš i mazgā š anā s hammam - 10-15 minū tes, tad viegla masā ž a un principā viss. Cik es saprotu, visi hamam apmeklē tā ji no tur esoš ajiem masieriem uzzina, ka viņ iem ir problē mas ar mugurkaulu un tikai viņ i (š ī hamam masieri) var atrisinā t jū su problē mu par 50 USD seansa stundā , uz kuru mē s taktiski. teica, ka mē s par to padomā sim, un devā s mā jā s.

Nā kamajā dienā devā mies nirt par 45$ vienai personai: mū s savā ca no viesnī cas, nogā dā ja laivā (tur jau gaidī ja tā di kā mē s) un 33 cilvē ku summā pā rbraucā m pā ri ragam, kur 2. -3 stundas pē c ī sas instruktā ž as veica savu pirmo nirš anu. Godī gi sakot, tur nav daudz ko redzē t, tā nav Ē ģ ipte. Daž as neaprakstā mas jū ras zivis laiski peldē ja pie grunts un maisī ja aļ ģ es, tas arī viss. Tad mē s pusdienojā m uz š ī kuģ a. OBLIGĀ TI - neaizmirstiet, izejot no viesnī cas, lai kur jū s dotos, paņ emiet lī dzi pudeli ū dens, parasto dzeramo ū deni. Tā tad par nirš anu - pusdienas, lū dzu, un nedaudz ū dens par naudu - viena burka 0.33 forfeti, viņ iem ir 2 dolā ri (veikalā uz sauszemes, apmē ram 45-55 centi). Ņ em vai nē , ja vē lies. Tad mū s aizveda uz kaut kā du salu un visi, kas gribē ja, veica otro nirš anu, mē s ar sievu un vairā k nekā puse apmeklē tā ju vairs nenirā m, tā pē c nopeldē jā mies jū rā un devā mies mā jā s. Gribē tos ā trā k nomazgā ties, bet kur tu ej no laivas uz jū ru. Nolē mā m, ka nevajag to nož ē lot, jo nebijā m tam gā juš i cauri, bet nā kamreiz uz š ā da veida atrakcijā m droš i vien vairs nebrauksim. Pievē rsiet uzmanī bu savai paš sajū tai un vispā r gatavī bai š im pasā kumam, piemē ram, man ausī s ieš ā vā s tā ds š ā viens, ka nevar izteikt vā rdos un visā das tī rī š anas tur nenoveda uz jebko (pē c atbraukš anas mā jā s nedē ļ u ā rstē jos no vidusauss iekaisuma). Nā kamajā dienā apmeklē jā m kā du jaunu forš u iepirkš anā s kompleksu Sidē , kur visas lietas ir paredzē tas eiropieš iem un maz atš ķ iras no mū su Ukrainas tirgu sortimenta, viss ir pa vecam, cenas nav lē tā kas, un daž os gadī jumos pat dā rgā kas.

Principā kaulē ties var visur, bet ir krī ze un viņ iem pie noteiktā cenas punkta (kas daudz neatš ķ iras no sā kotnē jā s cenas) pā rdevē js sasalst un viss: ja gribi - ņ em, bet ja nevē lies, ej savu ceļ u. Mums bija jā dodas uz turieni, jo mē s nevarē jā m iekļ auties plā notajā Tahtali kalna apmeklē jumā vienkā rš a iemesla dē ļ : visur turki mums teica, ka nav neviena, kas vē las, un mū s divus uz kalnu nevedī s. , jo tas bija dā rgi. Benzī ns par mū su naudu 36 UAH / l (Ai-95). Tā tad mē s tur nenokļ uvā m, labi, labi, mē s apmeklē sim nā kamreiz.


Nā kamajā dienā mē s devā mies uz izstā di EXPO 2016, kas tiek organizē ta un notiek Antā lijas pievā rtē . Pē c brokastī m izgā jā m no viesnī cas un ar mikroautobusu (brauciens no 1 dolā ra, un tad atkarī bā no attā luma) nokļ uvā m starppilsē tu marš rutā , kur pieturā ar kondicionieri mū s savā ca regulā rs autobuss un aizveda uz izstā di par 5. Nopirkuš i biļ eti par 15 lirā m (5 dolā ri, kurss no 1 lī dz 3), sā kā m apskatī t visu, kas tur bija. Izstā des tē ma ir "Ziedi, zaļ a dzī ve nā kamajā m paaudzē m". Ja jums likā s tik viegli aiziet un apskatī ties, tad no pirmā acu uzmetiena apliecinu - jā , bet, kad tur devā mies, bijā m nedaudz apmulsuš i - izstā de aizņ em ne mazā k kā.112 hektā rus, uz kuriem ir gan atvē rts, gan un slē gtā s zonas un telpas, gaisa temperatū ra ir ap 40 grā diem virs nulles, mē s pā rgā jā m no kondicioniera uz kondicionieri, no paviljona uz paviljonu. Mani visvairā k pā rsteidza cilvē ku un dzī vnieku figū ras, kas veidotas no augiem un ziediem. (https://www.facebook.com/profile. php? id=100008635039457 - mans facebook, fotoattē lu varat redzē t vai manā klasesbiedru profilā https://ok. ru/profile/84949657327/photos). Izskrienot lielā ko daļ u ekspozī ciju, varu teikt, ka savu laiku velti netē rē ju, reti kurš to ir redzē jis un retais to redzē s vē lreiz. Rezumē jot teikto, varam teikt, ka mums patika mū su atvaļ inā jums Turcijā . Ja jū s lasā t manu stā stu, tad droš i vien arī jū s dodaties uz turieni. Neskatoties uz notiekoš ajiem notikumiem Turcijā par apvē rsumu un tā tā lā k, varu apliecinā t, ka kū rorta zonā viss ir mierī gi, gan dienā , gan naktī var staigā t bez aizsardzī bas. Visiem labu garastā vokli un ceļ ojumu. Ar cieņ u, Jurijs.

PS. fotografē ja un filmē ja daudz videoklipu

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Līdzīgi stāsti
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums