Jautājums o Antālija

  Uzdod jautājumu
Uzdod jautājumu
Eksperti un pieredzējuši tūristi atbildēs uz jūsu jautājumu.
+ Paskaidrojums uz jautājumu
865 abonenti tiks
informēti par problēmu

Saistīts jautājums «Cits»
Pastāsti man, lūdzu, kurš vasarā atpūtās pašā Antālijā, cik grūti ir ceļot pa pilsētu vasarā karstumā? Apnikuši piecinieki, gribam dzīvot un pastaigāties kā "mežoņi"
Pastāsti man, lūdzu, kurš vasarā atpūtās pašā Antālijā, cik grūti ir ceļot pa pilsētu vasarā karstumā? Apnikuši piecinieki, gribam dzīvot un pastaigāties kā "mežoņi"
Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Abonēt
13 abonenti  • prasīja 2019-05-135 gadiem atpakaļ
Atbildes  •  29
аватар ollennka
Jautājums, protams, interesants... Kurš gan zina labāk par tevi pašu, cik labi tu panes karstumu?
Man personīgi bija ērti, bet man patīk karsts laiks. Galu galā Antālijā ir arī pludmales, jebkurā laikā varat doties atsvaidzināties.
аватар sne03
ollennka jā, protams, skaidrs, ka katrs iztur savādāk un arī laikapstākļi katru gadu ir savādāki. Es tikai vēlos dzirdēt dažus viedokļus un izdarīt secinājumus.
аватар ollennka
Antālijas reģionā problēma drīzāk nav siltums pats par sevi, bet gan mitrums. Tā ir ļoti nepatīkama sajūta, kad burtiski 15 minūtes pēc dušas uz ielas esi pārklāts ar lipīgu plēvi. Un pārējais nav tik karsts, maksimums +42 jūlijā redzēju uz termometra (ēnā).
Man labāk patīk Turcija maijā vai septembra beigās, ja godīgi...
аватар klichko
Devos ciemos pie vietējā drauga. Grūti to nosaukt par atpūtu. lai gan karstums bija pēdējā problēma. Autobusos, dolmush, lai kur brauktu, condos, Taxi ir nepamatoti dārgi. Mēģina privātās pludmalēs, bet visur kaut kāds amatieru priekšnesums un bardaks. Es sērīgi klusēšu par pilsētu. Pilsēta ir netīra, lai gan visa fasāde ir ārišķīgi nokrāsota. Jūs atstājat sakārtotu māju un ejat cauri pārblīvētiem pagalmiem ar būvgružu kalniem. Pārējā daļā tas ir kaut kā nožēlojams, neglīts un konveijerisks. Priecēja tikai hamam. Atpūta izvēlīgajiem un tiem, kam patīk sērfot pa nepievilcīgajām telpām, neskaitot vecpilsētu. Kas attiecas uz mani, pilsēta ir milzīga un stulba. Pēc pieciem būs grūti. Antālija kontrastu pilsēta)
аватар ollennka
No otras puses, kāpēc atvaļinājumā apmesties apgabalos ar pārblīvētiem pagalmiem un atkritumiem? Vecpilsētā var atrast viesnīcu vai pat pansionātu, tur ir ļoti pieklājīgi. Tas būs tīrs un skaists. Es varu atrast mājās graustus, atvaļinājumā es gribu skaistumu.
аватар Olgaolga153
Atcerieties 2010. gada vasaru mājās, kad visa zāle bija dzeltena, nokaltusi un termometru rādījumi nokrita no skalas. Šī būs standarta turku vasara. Personīgi es šo periodu knapi pārdzīvoju, tāpēc sezonas laikā līdz Turcijai ne pēdas.
аватар klichko
Vecpilsētā ir vēl briesmīgāk, atliek strikti staigāt pa galvenajām ielām un nedod Dievs, iegriezties jebkurā pagalmā. Draugs dzīvo Konyalti jaunā mājā, īrnieki maksā par uzkopšanu, tas drīzāk ir izņēmums. Skaista apkārtne, bet kā viņi prot visu uzreiz sabojāt. Pat Larā tīrība ir fragmentāra. Cilvēki ir tādi... kur iet, tur sūdi. Orda vienā vārdā. Bet es labprāt ticu, ka kādam patīk tāda eksotika
аватар ollennka
klichko, choita Jūs dramatizējat... Esmu no jaunbūvēm, tomēr redzēju tikai Laras rajonu, nekas mani tur nebiedēja. Vecpilsēta arī bija tīra, vismaz 2015. gadā. Ir pagājis ilgs laiks....
аватар klichko
Lai apmeklētu tikai Laru no sērijas, nepārsniedziet Elizejas laukus. Un šeit cilvēki vēlas klīst. Viņa sarauca Antāliju uz augšu un uz leju, palīdzēja draudzenei biznesā. Prieks ir zem vidējā līmeņa. Bet jums ir taisnība, šī ir mana vīzija un personīgā drāma)
аватар ollennka
Par Elizejas laukiem. Piedod, uzvārījās.
Tikko atgriezos no Libānas, aizgāja ar draugu. Viņa visu laiku ņurdēja: brauksim ar sabiedrisko transportu, nevis taksometru, iesim tajos graustos, citādi nejutīsim viņu īstās dzīves krāsu utt. utt.
Kāpēc pie velna viņa atteicās no manis, viņu graustu dzīves??? No atvaļinājuma jāatgriežas uz pozitīvas nots, ar patīkamiem iespaidiem. Es gribu redzēt visu skaistāko un garšīgāko, kas viņiem ir, nevis civilizācijas pagalmus. Grausti ir vienādi jebkurā pasaules valstī.
Es saprotu, ka jums bija piespiedu skatījums uz atkritumu kaudzēm. Bet principā es atvaļinājumā neiešu skatīties uz nabadzību un netikumiem, tāpēc jā, es labāk pastaigājos pa Elizejas laukiem, smaržoju ziedus un kaku zefīru. Galu galā es esmu meitene, un šai meitenei vairs nav divdesmit gadu, viņai ir jārūpējas par savām nervu šūnām ...
аватар Igor_m
Ierosinu "skraidīties" pa īstam, nevis doties uz Antāliju, kur augustā zoles kūst uz asfalta, bet gan doties uz Cirali, Adrasan, Kas, Kalkan, Gelemysh, Dalian utt.
аватар klichko
Dzīvoju labā vietā, braucu ar mašīnu, bet tas mani neglāba no vispārējās nekārtības sajūtas. Kaudzes parādījās negaidītās vietās un izskatījās pēc sabotāžas. No rīta izbrauc uz tīru (salīdzinoši) pilsētu, pēcpusdienā sākas straujš aizsprostojums, uz vakaru bardaks. Man Antālija nav pilsēta uz mūžu, bet gan nepārtraukts tālsatiksmes haoss. Ankara vairāk gulēja uz dvēseli. Es parakstīšos, bez pilsētas grūtību pārvarēšanas, tikai bezrūpīga ērta uzturēšanās
Par klimatu ir atsevišķs rekviēms. Mitrums ir vienkārši nāvējošs, jūs nevarat notīrīties. Tas notika dažu minūšu laikā, drēbes bija slapjas, un elpa bija kā zivs krastā. Divas reizes ar draugu bija maijā, "paveicās" ar lietusgāzēm. Bija dienas, kad viņa kategoriski atteicās izrāpties no dzīvokļa apakšas
аватар sne03
Nez kāpēc domāju par pilsētas atpūtu jūras krastā. Pilsēta ir veca, ir ko redzēt. Mums patīk pastaigāties pa vecpilsētām. Pēdējos divus Jaunos gadus pavadījām Stambulā, mums ļoti patīk. Un mēs atradāmies ne tikai sultāna Ahmeta rādiusā. Pilsēta ir ļoti krāsaina un rajoni ļoti dažādi: gan bagātie, gan grausti. Izdomāju, ka vasarā nebūtu slikti tikpat interesanti pavadīt laiku, bet plus vēl jūra.
аватар klichko
Vecpilsēta ar gulkina nabu, pus dienas laikā var uzkāpt visu. Pilsēta ir izplesusies un stulba. Pilsētas pludmales ir netīras. Antālija negulēja blakus Stambulai
аватар ollennka
sne03, vai vēlaties redzēt Izmiru? Tur būs vēsāks, un jūra ir pusstundas attālumā no pilsētas: Cesme, Kusadasi.
аватар sne03
ollennka nē, pusstundas brauciens līdz jūrai nav variants. Padomāsim par citiem variantiem.
аватар Natalia1421
Starp citu, tikko atgriezos no Kusadasi. Simpātiska pilsētiņa. Un jā, vasarā tas ir nepārprotami patīkamāks par Antāliju, nav tik mitrs, vējš. Priekšējā krastmala un pieejamie grausti, dizaina viesnīcas un lielas ķēdes viesnīcas. Netālu atrodas Efeza un Selcuka (7 liras par dolmusu). Jūs varat steigties uz Izmiru pēc pārmaiņām (mums tiešām nebija laika). Auto noma bez problēmām...
аватар sne03
Natālija1421 jūra tajā pusē ir auksta. Tajā vasarā, jūlija sākumā, bijām Oludeniz-sea, bija 20 gr., un aizpērn pie Fethiye, arī jūlija sākumā un tā pati Dubaka. Vīram patīk, viņam nepatīk silts ūdens, bet man vienmēr ir auksti, nogurusi, gribas plunčāties siltā ūdenī.
аватар iNicole
sniegs03
Ja jums palīdz mana atbilde uz jautājumu "cik grūti ir ceļot pa pilsētu vasarā karstumā", es minēšu piemēru no savas pieredzes. Lieta bija 2015. gadā. Nolēmu atteikties no kompleksās tūres, iegādājos aviobiļetes uz Antāliju un atpakaļ, no jūlija sākuma plānoju palikt Turcijā 20 dienas. Rezultātā es neizturēju šausmīgo karstumu un, galvenais, mitrumu, kā pirtī - tieši minūti uz ielas, un ķermenis kļuva slapjš ((es uzspļāvu uz neatmaksājamu atgriešanās biļeti, un pēc nedēļas lidoju uz Sanktpēterburgu... Starp citu, tur arī gaidīju nenormālu karstumu, bet tas jau cits stāsts))
аватар iNicole
Aizmirsu piebilst, ka pirms tam atpūtos Turcijā tikai no maija otrās dekādes un septembra beigās-oktobra...
аватар sne03
Tāpēc iNicole šeit uzdeva jautājumu - palasīt tos, kas to pārdzīvoja :)) Tagad saprotu, ka par pārējo mēs, iespējams, izskatīsim citu scenāriju.
аватар Mila__
Pašā Antālijā jūlija mēnesī atpūtos 2 reizes, patika pat vairāk nekā Kemerā, Sidē vai Alanjā, it kā nekad nebūtu atstājis Krieviju tur. Protams, ir karsts, bet šajā laikā Antālijas reģionā ir karsts visur. Patika pilsētas parks, ļoti kopts, patīkami pasēdēt kafejnīcā svaigā gaisā.
аватар lazy_person
Esmu divas reizes vasarā atpūties Antālijā. Viesnīcā "Antalya Adonis" un viesnīcā "Porto Bello Hotel Resort & Spa". Jā, vasarā ir karsts... ir neizturami staigāt pa pilsētas ielām. Gribas pasēdēt ēnā, reizēm pat lieki, jāiet uz kafejnīcu zem kondicioniera, lai kaut kā attālinātos no pilsētas karstuma. Dažās kafejnīcās, kur galdiņi atrodas ārā, pa kafejnīcas perimetru tiek izsmidzināta dzesēšanas gāze.. Bet, atrodoties pludmalē, pie jūras, to nejūt. Pat pie 40..42 grādiem pludmalē ir ērti.
аватар Pachok
Netālu pārsteidz :))) Grausti Kaleicī? Jā, viss ir lellveidīgs un ķemmēts, ja vien, protams, pusnaktī nevelk uz bāra ielu :)
Antālija ir normāla pilsēta, ne sliktāka un ne labāka par citām piejūras kūrortpilsētām. Visu atvaļinājumu tur nav ko īpaši darīt, protams, pietiek ar 2-3 dienām uz Kaleici, ūdenskritumiem un muzeju. Klīst tur karstumā ir bezjēdzīgi.
Par laikapstākļiem - uz Turciju braucu jau vairāk kā 20 gadus un parasti Anatolijas piekrastei izvēlos septembri-oktobri, man nepatīk karstums. Bet bija apstākļi, ka divus gadus pēc kārtas - 2017. un 2018. gadā tur bija jābūt no jūnija vidus līdz jūlija vidum. Un viss kārtībā :) Karsts, bet ne nāvējošs. Varbūt paveicās divas reizes pēc kārtas, es nezinu.
Z.Y. Pievienojos ieteikumam izvēlēties citu krastu. Un vēl labāk - ņemiet automašīnu un brauciet no Antālijas uz Izmiru, apstājoties dažādās vietās. Tas ir iespējams gan viesnīcās, gan mazos pansionātos. 20 grādi ūdens jūlijā ir dīvaina anomālija :)))
аватар sne03
Pachok Marmaris rajonā, jūra patiesībā ir daudz aukstāka. Viņi saka, ka tur ir ūdens piejaukums no aukstākās Egejas jūras. Protams, ja līcī ir siltāks.
аватар ollennka
Lieliska ideja ar auto! Pareizākais formāts Turcijā. Un gaisa kondicionieris neļaus jums trakot no karstuma.
аватар veritasana
18. jūnijā ... atceros Antāliju ... kā sliktu sapni .. karstu un smacīgu .. nolēmām ar bērnu aizbraukt uz Okeanāriju ...
аватар helena_fortuna
Var, protams, palikt vecpilsētā.
Ir nelielas viesnīcas un pansijas. Dienā ir karsts. Bet vakarā tu staigāsi.
Tur ir skaisti.
Katru gadu, vismaz uz dienu vai divām, es apmeklēju Antāliju. Es vienkārši mīlu to pilsētu.
Šis gads nebūs izņēmums.
Bet es vēl nezinu, kur es apstāšos.
Vēl viena viesnīca, kas man patika ir Laren Family Hotel & Spa - Boutique Class, neskatoties uz to, tā atrodas Laras rajonā, kas man nepatīk.
Bet, visticamāk, vienalga, es izvēlēšos vecpilsētu.
Es nevaru iedomāties, ka, atgriežoties viesnīcā, es netikšu garām Adriana vārtiem.
аватар Pachok
sne03, apmeklēju gan Marmarisu, gan Fetiju, gan Didimu, Bodrumu, Kusadasi, tur vispār jau Egejas jūra, par tās temperatūru arī zinu ne no interneta :)))
20 grādi jūlijā ir, es atkārtoju, anomālija. Parasti ap 25. Savukārt, ja patīk ļoti silts ūdens, tad tiešām jābrauc uz Antālijas reģionu, tur būs 28.
iemiesojums
Atbildiet uz citiem jautājumiem par Antālija
Pievienojiet fotoattēlu
Notiek ielāde...
Fotoattēls ir augšupielādēts
×
Visi jautājumi
AAE
vēl