Turcijas nedēļas nogale Ankarā

24 Jūlija 2017 Ceļošanas laiks: no 14 Jūlija 2017 ieslēgts 17 Jūlija 2017
Reputācija: +6554
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Ankara


Tas bija vē l viens mā jī gs ceļ ojums uz vienu no manā m mī ļ ā kajā m valstī m. Kā vienmē r, akcijas biļ etes tika iegā dā tas pagā juš ajā gadā , č etrus braucienus pirms š ī . Izbraukš anas laiks strauji tuvojā s. Sā kā s krustojumi ar citiem notikumiem. Brauciens daļ ē ji krustojā s ar divā m korporatī vajā m ballī tē m daž ā dā s vietā s vienlaikus. Mē s devā mies uz vienu no viņ iem, ņ emot lī dzi mugursomas. Korporatī vā ballī te bija jautra un aktī va, man nemaz negribē jā s iet prom. Bet man vajadzē ja) Rezultā tā mums bija no balles lī dz ballei. Tradicionā la atpū ta mastercard atpū tas zonā un esam gaisā . Mū su lidmaš ī nā bija overbooking, tas ir, tika pā rdots vairā k vietu, nekā ir. Turklā t mē s bijā m pakļ auti riskam, jo ​ ​ tika atcelta arī mū su tieš saistes reģ istrā cija. Bet par laimi aviokompā nijas tomē r atrada vietas man un Daš ai. Tā lā k man bija svarī gs uzdevums, es gribē ju bū t burvis, bet pē c kartes noteikumiem varē ja izvē lē ties tikai barbars. Viss lidojums ilga kauju Heroes of Might and Magic 2. Lidmaš ī na sā ka nolaisties, stjuarte ienā ca manā vietā un ļ ā va man turpinā t spē li, bet bez austiņ ā m. Tieš i pirms nolaiš anā s es uzvarē ju! Mē s ieradā mies naktī , pilsē ta mū s sagaidī ja ar ļ oti skaistiem, gaiš iem dzī vojamiem rajoniem. Varbū t dienas laikā š ie debesskrā pji neizskatī jā s ī paš i labi, bet naktī fona apgaismojums darī ja brī numus. Tā kā pilsē tas autobuss no lidostas kursē visu diennakti, tad nokļ ū t lī dz viesnī cai centrā nebija grū ti. Viesnī cā bija bezmaksas "ā trā s reģ istrē š anā s" pakalpojums. Serviss sastā vē ja no tā , ka divreiz vienā no rī ta mainī jā m istabu, jo nedarbojā s kondicionieri. Bet galu galā š is ir piedzī vojums, bez kura bū tu garlaicī gi. Arī lifts nokļ uva kļ ū mē , un tas apstā jā s katrā deviņ stā vu viesnī cas stā vā . Tač u brauciena laikā skanē ja tik motivē još a mū zika, ka pieturas š ķ ita kaut kas svinī gs.

Pilsē tas izpē ti sā kā m no galvenā s moš ejas. Moš ejas izmē rs un dekors patī kami pā rsteidza.

Tas bija diezgan pamests. Kopumā Ankara ir naktsdzī ves pilsē ta, lī dz pē cpusdienai š eit ir karsts un kluss. Pilsē tā ir milzī gs skaits parku ar forš ā m strū klakā m.

Dienas pastaigas pa pilsē tu bū tī bā beidzā s ar pastaigā m parkos un ielā s ar vietē jiem tirgiem. Uzkā pā m arī cietoksnī . No cietokš ņ a pavē rā s skats uz visiem galvaspilsē tas rajoniem.

Nabadzī gā kais rajons ļ oti izcē lā s. Sā kumā pilsē ta mums nelikā s nekas ī paš s, vienkā rš i pilsē tiņ a ar parkiem. Bet vajadzē ja tikai nedaudz karstuma, lai izkā ptu. Sagaidī jā m saulgriež u virsotni viesnī cā . Pa ceļ am uz viesnī cu vietē jā kafejnī cā ieturē jā m ļ oti garš ī gu tradicionā lā s virtuves maltī ti. Turcijā ir ļ oti grū ti ē st bezgarš ī gi, it ī paš i, ja ē dienkartē ir Iskander kebabs) Daš a kopumā norā dī ja, ka viņ ai ir bijis visgarš ī gā kais š aš liku tavuks mū su piecu gadu pieredzē .


Metro piedzī vojums


Tā tad, saule ir nedaudz vā jinā jusies, tagad dosimies uz tā lā ko Kechioren reģ ionu. Mē s devā mies lejā uz metro. Turniketi ir izslē gti, par ieeju nav jā maksā . Nu labi, izskatā s pē c svē tkiem. Ir divu lī niju karte, starp kurā m nav mū su stacijas. Pā rvaldnieks paskatī jā s, kur mums vajadzē ja, un teica, ka š ī ir Anadolu stacija š ajā atzarā . Turcijas kartē š ī stacija vispā r nepastā v. Mē s ieradā mies Anadolu. Pē c GPS esam stacijā ar citu nosaukumu. Un nemaz nav tas, kas mums vajadzī gs. Vadī tā js turku valodā paskaidroja, ka jā brauc pretē jā virzienā , jā pabrauc garā m stacijai, no kuras sā kā m un jā nokļ ū st Kyzylay. Pā rbrauciet uz turieni un nokļ ū stiet AKM stacijā . Kaut kas dī vains, labi. Dosimies atpakaļ . Pā rcē lā s uz otro filiā li. Š ajā atzarā metro shē mā jau ir nevis divi, bet trī s atzari. Starp kuriem mū su stacija joprojā m trū kst. Tagad zariem ir daž ā das krā sas. Un ir zars, kas pā riet no vienas krā sas uz otru. Visu sarež ģ ī ja tas, ka nezinā jā m, kur meklē t filiā les virzienu, bet š ajā ziņ ā mums paveicā s. Mē s ieradā mies AKM stacijā . Tur mū s gaidī ja diagramma, uz kuras ir noslē pumainais ceturtais zars, bet tā kā bū tī bā ir piektais (Galu galā ir divas krā sas), tad nav rā dī tā ja uz M5 zaru. Mē s intuitī vi izvē lē jā mies kandidā tu filiā li, bet vectē vs turku valodā teica, ka mums vajadzē tu pā rslē gties uz pusē m. No otras puses, filiā lei bija cits numurs. Turku puisis ļ oti ieteica mums vē lreiz pā riet uz pretē jo pusi. Puisis likā s pā rliecinoš s, devā mies vē lreiz pā ri. Bet vectē vs savu amatu neatteicā s. Viņ š atkal ieraudzī ja mū s uz platformas un piegā ja pie mums un sā ka pierā dī t, ka mē s š ā di nesasniegsim savu mē rķ i. Kā argumentu viņ š piezvanī ja citam vectē vam, un viņ i kopā mū s skaistā turku valodā pā rliecinā ja, ka mums vē l jā atrod mistisks zars. Pē c maldī š anā s starp č etriem eskalatoriem mē s pamanī jā m slepenu eju. Pē c piecu minū š u maldī š anā s pa tuneli mē s nonā cā m pie cita atzara, kuras nebija visā s iepriekš ē jā s shē mā s. Tajā bija stacija, kas mums bija vajadzī ga. Tagad mums ir jā uzmin virziens. Tač u š ķ iet, ka paš reizē jā stacija ir pē dē jā , jo vienā tuneļ a pusē ir strupceļ š . Kamē r gaidī jā m, vilciens piebrauca uz sliedē m otrā virzienā . Visi cilvē ki, kas gaidī ja vilcienu pirmajā virzienā , pē kš ņ i ieskrē ja vilcienā no otrā virziena. Mē s skrē jā m pē c pū ļ a. Pateicoties nereā lajai veiksmei, mē s nokļ uvā m noslē pumainajā stacijā . Patiesī bā nā kamajā dienā Turcijas metro ir vē l pā ris pā rsteigumi.

Izgā jā m no metro. Š is rajons bija daudz skaistā ks par iepriekš ē jiem. Bet skaistums bija aiz muguras. Tas bija liels un plats ū denskritums pilsē tas vidū . Tas acī mredzami bija mā kslī gs, bet izskatī jā s ļ oti, ļ oti iespaidī gi. Un bija prieks staigā t gan no apakš as, gan no augš as.

Ū denskritums bija daudzlī meņ u, liels un sadalī ts atseviš ķ os. Viena no ū denskritumiem apakš ā ir laukums ar ezeru, tiltiņ iem un vietē jiem iedzī votā jiem – pī lē m.

Mū s tik ļ oti iespaidoja ū denskritums, ka uzreiz piedevā m Ankarai rī ta ielu vienmuļ ī bu. Un par brauciena pareizī bu š aubu vairs nebija. Interesantā kais, ka ū denskritums ceļ vež os nekur neparā dī jā s. Es par viņ u uzzinā ju nejauš i, kad ieraudzī ju viņ u vienā no Google maps fotogrā fijā m.

No ū denskrituma paveras skats uz kalnu, kura virsotnē atrodas skaista ē ka un ir arī ū denskritumi. Cik š eit ir skaisti! Pat saulriets pieš ķ ir savu romantikas pieskā rienu. Pā rcē lā mies no viena kalna uz otru. Ē ka izrā dī jā s izstā ž u centrs. Ieeja bez maksas. Ir arī skaisti kā pt iekš ā , un jū s pat varat iziet uz jumta.

Paš ā kalna galā atrodas kazahu virtuves restorā ns. Š eit mē s apstā jā mies, lai vakariņ otu rietoš ā s saules staros. Ū denskrituma panorā ma, saule, romantika! Kad saule paslē pā s un pilsē ta sā ka ienirt nakts valstī bā , ū denskritumos iedegā s gaismas.

Tagad viņ i arī mirgoja daž ā dā s krā sā s. Turklā t š ī s atrakcijas skaistums ir tā ds, ka tā atrodas Ankarā , kur mē s vismazā k gaidī jā m š ā du radī š anu. ) Apkā rtnei tek š aura upe. Pie upes kilometriem garumā ir izveidota atpū tas zona. Pilsē ta atdzī vojā s. Cilvē ki kā pa ā rā izcirtumos un paviljonos. Bē rni rotaļ ā jā s un rotaļ ā jā s grupā s. Pastaigā jā mies gar upi un audzinā jā m atmosfē ru.


Bija arī iež ogojumi ar dzī vniekiem. Turklā t dzī vnieki naktī s ī paš i nesteidzā s gulē t. Kopumā var secinā t, ka vasarā Ankara ir nakts pilsē ta. Varē ji staigā t bezgalī gi, lī dz kā jas vispā r sā ka nogurt. Tuvā k pusnaktij sā kā m atgriezties centrā lajā zonā ar viesnī cu. Cilvē ku kļ uva arvien vairā k. Un mū su pieturā pū lis jau bija diezgan nereā ls. Izrā dī jā s, ka š odien apvē rsuma mē ģ inā juma gadadiena un centrā lajā laukumā visu nakti notiks mī tiņ i. Bija grū ti aizmigt lī dz mī tiņ iem un dziedā š anai.

Atkal rī ts. Drī z bū s karsts. Ielē cā m autobusā un braucā m uz pilsē tas nomali. Ir liels ezers, kur var braukt ar velosipē diem. Bet lī dz ezeram vē l jā iet kā di trī s kilometri. Izkā pjot no autobusa mū s sagaidī ja pā rsteigums ļ oti stā va serpentī na nobrauciena veidā lejā . Tas nozī mē , ka karstuma pī ķ a laikā bū s krietni jā kā pj augš ā . Bet pā rliecī ba, ka brauksim ar autostopu, gā ja cauri. Mums nebija tā lu jā brauc, pirmais stops mū s atrada pats no sevis. Tas bija taksometrs, kurā brauca tū risti no Kanā das. Viņ i ieraudzī ja, ka mē s vieni klaiņ ojam lī dz ezeram, apturē ja taksistu un pamā ja ar roku, lai mē s varē tu ielekt pie viņ iem. Meitene piedā vā ja č ipot kopā un aizbraukt atpakaļ ceļ ā , viņ ai ir vietē jais telefona numurs un taksometra vadī tā ja numurs. Kopumā izdevā s lieliski!

Tā pat meitene ar lielu neizpratni jautā ja, kā mē s sā kotnē ji plā nojā m atgriezties. Bet ī paš as atbildes nebija, principā , pilnī gi nekā ) Mē s ar meiteni vienojā mies uz noteiktu laiku, noī rē jā m velosipē dus (3 USD stundā ) un izbraucā m gar ezeru. Smieklī gs fakts, bet visa brauciena laikā gandrī z vienmē r bija jā iet pa apvedceļ u. Fizikas likumi š eit acī mredzot nedarbojā s.

No interesantajā m lietā m bija bruņ urupuč i, kuri laiski š ķ ē rsoja ceļ u. Gar ezeru vietā m atradā s kafejnī cas brī vā dabā atpū tai. Vienā no tā m mē s atpū tā mies, un es ē du saldē jumu. Toreiz man tas darbojā s ļ oti labi. Divas stundas ezerā paskrē ja kā.5 minū tes. Meitene mums pastā stī ja, ka nolē musi veikt vē l vienu apli, tā pē c mū su kopī gais atgrieš anā s brauciens tika atcelts.


Bet nekas, tagad kaut ko izdomā sim. Es pamā ju pirmajai maš ī nai. Un pē c minū tes mē s ar vē ju skrē jā m pa serpentī nu. Vī rietis labprā t piekrita mani pievilt un uzstā ja, ka dara to par velti. Cik forš i ir turki? Katrā ziņ ā tā s, kas nav saistī tas ar taksometru un viesnī cu biznesu. Un nav daudz valstu, kur cilvē ku mentalitā te ļ auj uzņ emt lī dzbraucē jus. Un Turcijā š ī ir otrā no divā m reizē m, kad esam izmantojuš i veiksmī gu stopē š anu. Puisis mū s aizveda uz vienu no pieturā m, no kurienes viegli nokļ uvā m viesnī cā . Saule bija zenī tā . Mums steidzami jā paē d un jā pagaida 35 grā du karstums zem gaisa kondicioniera. Labs kebabs ar glā zi caurvē ja airā na sanā ca ar blī kš ķ i! Kad pasū tī jā m ayran, viesmī lis runā ja ar mums, cik vien iespē jams, pauž ot savu cieņ u.

Kā du stundu viņ i nogulē ja, var mē ģ inā t tikt ā rā tā lā k. Uz ielas nav tā , ka nebija siltuma...tas bija betona lietus! Tas bija pilnī gi negaidī ti. Man bija jā sē ž vestibilā , lai gaidī tu. Tač u ilgi gaidī t nebija jā gaida. Tā kā mums beidzā s Atatyurk mauzoleja agra slē gš anas laiks. Lietus, š ķ iet, ienā ca mū su situā cijā un apstā jā s tieš i uz tā m 20 minū tē m, kas mums bija vajadzī gas, lai nokļ ū tu mauzolejā . Bet tad, kad sā kā s lietusgā ze, ar to š ķ ita par maz.

Mauzolejs pā rsteidza ar savu mē rogu. Izskatā s ļ oti iespaidī gi. Noskatī jā mies arī sardzes maiņ u lietusgā zē . Lī dz ar sardzes maiņ as beigā m beidzā s arī lietus.

Debesis atkal ir mierī gi zilas. No mauzoleja stiepjas gara aleja ar akmens lauvā m. Alejas malā stā vē ja automā ts ar dzē rieniem, kas no tū rista než ē lī gi izspieda vienu liru.

Vakarā plā nojā m atgriezties teritorijā ar ū denskritumiem. Jā , tā ir slikta veiksme, jums atkal jā brauc ar metro. Viss nogā ja greizi, kad sajaucā m staciju. Š oreiz mū s gaidī ja tā di piedzī vojumi kā pā rbraukš ana no viena perona uz otru caur stā voš u vilcienu, lai uzreiz varē tu iekā pt citā vilcienā . Tas ir, platforma bija trī skā rš a un vienlaikus divi vilcieni, kas piederē ja daž ā dā m filiā lē m. Tad vienā no pā rsē š anā s gadī jumiem kļ ū daini apsē dā mies nepareizajā virzienā , bet vilciens nez kā pē c devā s mums vajadzī gajā virzienā , neskatoties uz š ofera elektronisko izkā rtni un elektronisko tablo vagonā . Un cilvē ki nemaz nebija pā rsteigti. Viņ i kaut kā maģ iski zinā ja, ka zī mes un elektroniskie virzienrā dī tā ji ir viltoti. Vienā no kartes stacijā m uzreiz satiekas divi zari horizontā lā virzienā . Interesanti, kā di brī numi tur sagaida tū ristus. Š oreiz nokļ uvā m pie parka pieturā m, kuru nosaukumu nav iespē jams izlasī t “Gö kç ek Park”.


Parks, tā pat kā visi iepriekš ē jie parki, bija ļ oti jauks. Tajā bija daudz strū klaku un pat ū denskritums ar alu. Turki daudz zina par parkiem. Atpū ta parkā . Sā kā m lē nā m virzī ties uz ū denskritumiem un pie reizes meklē jot restorā nu vakariņ ā m. Vienā no restorā niem apkalpoš ana bija tik uzmā cī ga, ka bū tu ar varu saplē suš i Freimuda zelta plā ksni. Mē s tur nepalikā m ilgi. Netā lu atradā s neliels, bet š ķ ietami mā jī gs restorā ns. Tur mē s apstā jā mies. Un, tā kā sā kā s kā rtē jais lietusgā zes, mē s nekur nesteidzā mies doties. Papildus mū su pasū tī jumam viņ i lika galdā salā tus un trī s veidu uzkodas. Kad pabeidzā m garš ī gā ko, mums atnesa vē l vienu tā du paš u. Tad viņ i atnesa mū su pasū tī jumu. Kad beidzā m ē st, mums atnesa arbū zu. Un mē s jautā jā m, vai vē lamies tē ju. Daš a teica, ka varbū t vē lā k, bet kaijas mums uzreiz tika atvestas, un papildus bija arī arbū zs. Tas bija diezgan jauki. Bet, kad izrā dī jā s, ka viņ i to visu nav iekļ ā vuš i rē ķ inā , mē s vienkā rš i bijā m pā rsteigti par iestā des gaisotni. Lietus bija mitē jies un varē jā m turpinā t iet. Lī dz paš ai naktij atkal klejojā m pa upī ti un priecā jā mies par Ankaru un tā s iemī tniekiem. Teritorijā pie mū su viesnī cas notika arī masu svinī bas. Nakts dzī ve pilsē tā ir pā rsteidzoš a! Paskatī jos pulkstenī , mani pā rņ ē ma tā da pati sajū ta, kad esi citā valstī un tev jā iet gulē t, un pē c 12 stundā m es strā dā š u kā gurķ is birojā . Ankara mū s tik ļ oti negribē ja laist, ka lidostā izrā dī jā s, ka reiss kavē jas par 2:30)))

Tā bija viena no labā kajā m nedē ļ as nogalē m š ogad! Ankara ir lieliska!


Ceļ ojuma informā cija

Ceļ ojuma datums: 14.07. 2017. –17.07. 2017.

Ceļ ojuma veids: nedē ļ as nogale

Ilgums: 2 pilnas dienas

Vī za: nav nepiecieš ama

Aviobiļ etes: UIA uz 8 mē neš iem

Ekskursijas: viens pats

Ceļ ojuma grū tī bas: 2/10 (viegli)

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Līdzīgi stāsti
komentāri (10) Atstājiet savu komentāru
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums